Domaro
Reklama

Florbalisté Kutné Hory vyšli z prvních dvou divizních zápasů bodově naprázdno

30. září 2014, 16:20
(aktualizováno: 30. září 2014, 16:20)

Kutná Hora - Florbalisté A týmu FBC Kutná Hora o víkendu sehráli první dvě mistrovská utkání: O divizní body bojovali s Kobylisy a Panthers Praha.

FBC Kutná Hora x Fortel TJ Sokol Kobylisy 6:8 (1:3, 4:3, 1:2)
Branky KH: 14. Jan Kareš (Michal Kareš), 21. Jan Kareš (Václav Rejna), 27. Václav Rejna, 28. Michal Kareš (Jan Kareš), 32. Michal Kareš (Josef Chalupa), 57. Jan Kareš (Petr Suchý)
Vyloučení: 3:3, využití: 1:1, střely na branku: 28:40, diváci: 13

Soupiska Kutné Hory: Bochníček Bohuslav (Dlouhý Jaroslav) – Suchý Petr, Rejna Václav „C“ – Reinert Martin, Listík Petr – Kareš Jan, Kareš Michal, Chalupa Josef – Kunášek Martin, Reinert Tomáš, Bochníček Štěpán – Jurka Petr, Dus Jan, Pešl Tomáš

Úvod zápasu vyšel lépe pražskému soupeři. Ve 4. minutě Kobylisy vyšachovali domácí obranu a nepokrytý hráč u odkryté klece měl netěžký úkol. Kutná Hora se stěží dostávala ke střelbě. Na branku pražského týmu létali jenom nahazované balonky. A proto to byli hosté, kteří se neustále pokoušeli o změnu skóre. Hodně práce měl brankář domácích Bohuslav Bochníček. Více se hrálo na domácí polovině a výsledkem toho byl ve 12. minutě druhý gól v kutnohorské síti. Poté se osmělila i Kutná Hora, soupeře zamkla u jeho branky, akorát střely Jana Kareše, Jana Duse a Petra Suchého nenašly potřebný cíl. Ve 14. minutě se konečně domácí dočkali. Výborně zafungovala bratrská spolupráce, Jan Kareš zužitkoval přesnou přihrávku Michala. Vyrovnání měl na holi Jan Dus, který se dostal do situace tváří v tvář brankáři soupeře, ale neuspěl. Vzápětí Kobylisy odskočili do dvoubrankového vedení. Před první sirénou ještě domácí ubránili přesilovou hru soupeře. Do druhé části Kutná Hora doslova vlétla, resp. Michal Kareš se probíjel před branku soupeře a byl nedovoleně zastaven. Následovalo vyloučení a standartní situace před velkým brankovištěm. Tu ihned využil nekompromisní ranou Jan Kareš. Po další chybě v obraně Kutné Hory však šli hosté opět do dvoubrankového vedení. Uběhly tři minuty a Kutná Hora prohrávala už 2:5. Devět vteřin po obdržené brance korigoval přízemní střelou kapitán Václav Rejna. A to nebylo z domácí strany ještě všechno. O necelou minutu později snížil na rozdíl jediné branky Michal Kareš. V polovině zápasu přišlo z hole Michala Kareše vyrovnání, jeho střela pod ruku brankáře zapadla do branky. Kobylisy pak dostaly možnost zahrát si další početní výhodu. V té však měli zásluhou Jana Kareše více šancí domácí. Nakonec se Kobylisům podařilo dostat do vedení, ale to už bylo při hře v klasickém počtu hráčů na hřišti. S velkým odhodláním vstoupila Kutná Hora i do třetí třetiny. Po krásné akci domácích, kdy obránce Petr Suchý našel křižnou přihrávkou Michala Kareše a na nějž zívala odkrytá klec, mohlo být srovnáno. Kareš však trefil pouze brankáře soupeře. Kobylisy odpověděly gólem. Pak přišla sporná situace, bek Petr Listík odebral míček soupeři v gólové situaci a následovalo trestné střílení. Do branky se postavil junior Jaroslav Dlouhý. Exekutora nájezdu vytlačil mimo střelecký úhel a ten zazvonil pouze na brankovou konstrukci. V následné přesilové hře se nakonec hosté dostali do tříbrankového trháku těsně před jejím vypršením. Necelých 7 minut před koncem dostali možnost zahrávat trestné střílení i domácí borci. K míčku se postavil kapitán Václav Rejna jenž neproměnil. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem završil hattrick Jan Kareš. Na konci dostala Kutná Hora výhodu přesilové hry, kterou domácí znásobili odvoláním brankáři. Skórovat ale nakonec už nedokázala.

FBC Kutná Hora x FbC Panthers 5:8 (2:5, 2:3, 1:0)
Branky KH: 6. Michal Kareš (Jan Kareš), 18. Tomáš Reinert (Martin Kunášek), 31. Jan Kareš (Josef Chalupa), 40. Michal Kareš (Josef Chalupa), 43. Václav Rejna (Jan Kareš)
Vyloučení: 2:0, využití: 0:1, střely na branku: 15:33, diváci: 15

Soupiska Kutné Hory: Dlouhý Jaroslav (od 26. min. Bochníček Bohuslav) – Suchý Petr, Rejna Václav „C“ – Reinert Martin, Listík Petr – Kareš Jan, Kareš Michal, Chalupa Josef – Bochníček Štěpán, Kunášek Martin, Reinert Tomáš – Pešl Tomáš, Dus Jan, Kunášek Daniel

Úvodní oťukávání ukončily dvě rychlé branky po sobě. Nejprve se z vedení krátce radovali hráči Panthers, poté přišla vyrovnávací branka po již odzkoušené ose bratří Karešů. Jan našel před brankou osamoceného Michala a ten střelou do horní poloviny branky nedal brankáři šanci. Po kutnohorské vyrovnávací brance si soupeř ihned vyžádal čas na oddych. Branky začaly opět padat až po odehrané polovině první části. A padlo jich dost. Během půl minuty se dostali hosté do dvoubrankového vedení, na které reagoval gólem Tomáš Reinert, jenž dostal přihrávku na velké brankoviště zpoza branky od Martina Kunáška. Necelé dvě minuty před koncem první třetiny si musel jít odpykat dvouminutový trest kutnohorský kapitán, soupeř trestal. Přesně 19 vteřin před koncem tak šli opět do dvougólového náskoku. Zdálo být se, že se do šaten půjde za stavu 2:4, ale to se nelíbilo pražskému týmu, který ještě 6 vteřin před koncem zvýšil na rozdíl tří branek. A ve stejném duchu pokračovali Panthers i ve druhé části. Hned první pozdrav na domácí branku skončil dalším gólem. Domácí kupili nepřesnosti, zejména ve střelbě, ke které se dostávali velmi obtížně. V pohodě hrající hosté pak během další minuty přidali dvě branky. Před osmou obdrženou brankou došlo k výměně brankářů, kdy juniora Jaroslava Dlouhého nahradil Bohuslav Bochníček. I to už bylo na trenéra dost a tak si vyžádal oddychový čas. Na palubovce se začalo pořádně jiskřit, osobních soubojů přibývalo a Kutná Hora začala bojovat o každý centimetr hřiště. Po jednom ze závaru před hostující brankou doklepl Jan Kareš míček do branky a upravil tak nepříznivé skóre. Necelou minutu před druhým odchodem do šaten skóroval Michal Kareš. Začátek třetí třetiny přinesl jiskru naděje z hole Václava Rejny, který zakončil pohlednou akci do prázdné brány po přesné přihrávce Jana Kareše. Kutná Hora si postupně vytvářela gólové šance, ale bez patřičného efektu. Hosté svým důrazem a blokováním střel dělali domácím po celou dobu zápasu velké problémy. Za zmínku stojí i šance domácího kapitána, který trefil horní tyčku. Další gól bohužel už nepadl a Kutná Hora i ve druhém vystoupení v Divizi odešla poražena. 

Jaroslav Bochníček
Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 1. říjen 2014, 22:44

Nešlo by to napsat více podrobněji ?

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Florbalisté Kutné Hory vyšli z prvních dvou divizních zápasů bodově naprázdno

Florbalisté Kutné Hory vyšli z prvních dvou divizních zápasů bodově naprázdno

30. září 2014
(aktualizováno: 30. září 2014, 16:20)

Kutná Hora - Florbalisté A týmu FBC Kutná Hora o víkendu sehráli první dvě mistrovská utkání: O divizní body bojovali s Kobylisy a Panthers Praha.

FBC Kutná Hora x Fortel TJ Sokol Kobylisy 6:8 (1:3, 4:3, 1:2)
Branky KH: 14. Jan Kareš (Michal Kareš), 21. Jan Kareš (Václav Rejna), 27. Václav Rejna, 28. Michal Kareš (Jan Kareš), 32. Michal Kareš (Josef Chalupa), 57. Jan Kareš (Petr Suchý)
Vyloučení: 3:3, využití: 1:1, střely na branku: 28:40, diváci: 13

Soupiska Kutné Hory: Bochníček Bohuslav (Dlouhý Jaroslav) – Suchý Petr, Rejna Václav „C“ – Reinert Martin, Listík Petr – Kareš Jan, Kareš Michal, Chalupa Josef – Kunášek Martin, Reinert Tomáš, Bochníček Štěpán – Jurka Petr, Dus Jan, Pešl Tomáš

Úvod zápasu vyšel lépe pražskému soupeři. Ve 4. minutě Kobylisy vyšachovali domácí obranu a nepokrytý hráč u odkryté klece měl netěžký úkol. Kutná Hora se stěží dostávala ke střelbě. Na branku pražského týmu létali jenom nahazované balonky. A proto to byli hosté, kteří se neustále pokoušeli o změnu skóre. Hodně práce měl brankář domácích Bohuslav Bochníček. Více se hrálo na domácí polovině a výsledkem toho byl ve 12. minutě druhý gól v kutnohorské síti. Poté se osmělila i Kutná Hora, soupeře zamkla u jeho branky, akorát střely Jana Kareše, Jana Duse a Petra Suchého nenašly potřebný cíl. Ve 14. minutě se konečně domácí dočkali. Výborně zafungovala bratrská spolupráce, Jan Kareš zužitkoval přesnou přihrávku Michala. Vyrovnání měl na holi Jan Dus, který se dostal do situace tváří v tvář brankáři soupeře, ale neuspěl. Vzápětí Kobylisy odskočili do dvoubrankového vedení. Před první sirénou ještě domácí ubránili přesilovou hru soupeře. Do druhé části Kutná Hora doslova vlétla, resp. Michal Kareš se probíjel před branku soupeře a byl nedovoleně zastaven. Následovalo vyloučení a standartní situace před velkým brankovištěm. Tu ihned využil nekompromisní ranou Jan Kareš. Po další chybě v obraně Kutné Hory však šli hosté opět do dvoubrankového vedení. Uběhly tři minuty a Kutná Hora prohrávala už 2:5. Devět vteřin po obdržené brance korigoval přízemní střelou kapitán Václav Rejna. A to nebylo z domácí strany ještě všechno. O necelou minutu později snížil na rozdíl jediné branky Michal Kareš. V polovině zápasu přišlo z hole Michala Kareše vyrovnání, jeho střela pod ruku brankáře zapadla do branky. Kobylisy pak dostaly možnost zahrát si další početní výhodu. V té však měli zásluhou Jana Kareše více šancí domácí. Nakonec se Kobylisům podařilo dostat do vedení, ale to už bylo při hře v klasickém počtu hráčů na hřišti. S velkým odhodláním vstoupila Kutná Hora i do třetí třetiny. Po krásné akci domácích, kdy obránce Petr Suchý našel křižnou přihrávkou Michala Kareše a na nějž zívala odkrytá klec, mohlo být srovnáno. Kareš však trefil pouze brankáře soupeře. Kobylisy odpověděly gólem. Pak přišla sporná situace, bek Petr Listík odebral míček soupeři v gólové situaci a následovalo trestné střílení. Do branky se postavil junior Jaroslav Dlouhý. Exekutora nájezdu vytlačil mimo střelecký úhel a ten zazvonil pouze na brankovou konstrukci. V následné přesilové hře se nakonec hosté dostali do tříbrankového trháku těsně před jejím vypršením. Necelých 7 minut před koncem dostali možnost zahrávat trestné střílení i domácí borci. K míčku se postavil kapitán Václav Rejna jenž neproměnil. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem završil hattrick Jan Kareš. Na konci dostala Kutná Hora výhodu přesilové hry, kterou domácí znásobili odvoláním brankáři. Skórovat ale nakonec už nedokázala.

FBC Kutná Hora x FbC Panthers 5:8 (2:5, 2:3, 1:0)
Branky KH: 6. Michal Kareš (Jan Kareš), 18. Tomáš Reinert (Martin Kunášek), 31. Jan Kareš (Josef Chalupa), 40. Michal Kareš (Josef Chalupa), 43. Václav Rejna (Jan Kareš)
Vyloučení: 2:0, využití: 0:1, střely na branku: 15:33, diváci: 15

Soupiska Kutné Hory: Dlouhý Jaroslav (od 26. min. Bochníček Bohuslav) – Suchý Petr, Rejna Václav „C“ – Reinert Martin, Listík Petr – Kareš Jan, Kareš Michal, Chalupa Josef – Bochníček Štěpán, Kunášek Martin, Reinert Tomáš – Pešl Tomáš, Dus Jan, Kunášek Daniel

Úvodní oťukávání ukončily dvě rychlé branky po sobě. Nejprve se z vedení krátce radovali hráči Panthers, poté přišla vyrovnávací branka po již odzkoušené ose bratří Karešů. Jan našel před brankou osamoceného Michala a ten střelou do horní poloviny branky nedal brankáři šanci. Po kutnohorské vyrovnávací brance si soupeř ihned vyžádal čas na oddych. Branky začaly opět padat až po odehrané polovině první části. A padlo jich dost. Během půl minuty se dostali hosté do dvoubrankového vedení, na které reagoval gólem Tomáš Reinert, jenž dostal přihrávku na velké brankoviště zpoza branky od Martina Kunáška. Necelé dvě minuty před koncem první třetiny si musel jít odpykat dvouminutový trest kutnohorský kapitán, soupeř trestal. Přesně 19 vteřin před koncem tak šli opět do dvougólového náskoku. Zdálo být se, že se do šaten půjde za stavu 2:4, ale to se nelíbilo pražskému týmu, který ještě 6 vteřin před koncem zvýšil na rozdíl tří branek. A ve stejném duchu pokračovali Panthers i ve druhé části. Hned první pozdrav na domácí branku skončil dalším gólem. Domácí kupili nepřesnosti, zejména ve střelbě, ke které se dostávali velmi obtížně. V pohodě hrající hosté pak během další minuty přidali dvě branky. Před osmou obdrženou brankou došlo k výměně brankářů, kdy juniora Jaroslava Dlouhého nahradil Bohuslav Bochníček. I to už bylo na trenéra dost a tak si vyžádal oddychový čas. Na palubovce se začalo pořádně jiskřit, osobních soubojů přibývalo a Kutná Hora začala bojovat o každý centimetr hřiště. Po jednom ze závaru před hostující brankou doklepl Jan Kareš míček do branky a upravil tak nepříznivé skóre. Necelou minutu před druhým odchodem do šaten skóroval Michal Kareš. Začátek třetí třetiny přinesl jiskru naděje z hole Václava Rejny, který zakončil pohlednou akci do prázdné brány po přesné přihrávce Jana Kareše. Kutná Hora si postupně vytvářela gólové šance, ale bez patřičného efektu. Hosté svým důrazem a blokováním střel dělali domácím po celou dobu zápasu velké problémy. Za zmínku stojí i šance domácího kapitána, který trefil horní tyčku. Další gól bohužel už nepadl a Kutná Hora i ve druhém vystoupení v Divizi odešla poražena. 

Zlata banka
Reklama
Jaroslav Bochníček