Domaro
Reklama

Kutnohorská děvčata svůj cíl nenaplnila, prohra s Bohemians jim vzala naději na postup

6. únor 2014, 20:53
(aktualizováno: 6. únor 2014, 20:53)

Praha - Kutnohorské dorostenky florbalového oddílu SKP Olympia Kutná Hora zavítaly v neděli 2. února 2014 do sportovní haly Děkanka Praha. Do turnaje holky vstupovaly s tím, že pokud chtějí ještě alespoň teoreticky pomýšlet na postup do bojů o mistrovství ČR, tak musí porazit, jak velmi silný tým FBŠ Bohemians, tak i TJ Sokol Nové Strašecí. Toto předsevzetí se jim podařilo jen napůl a bohužel mohly zapomenout na svůj cíl pro letošní sezonu.

Sestava Kutné Hory: Hradilová Monika, Knížová Nikola, Francová Michaela, Nováčková Kateřina, Nováková Tereza (C), Zelená Kristýna, Ašenbrennerová Sabina, Brothánková Aneta, Vyvialová Kristýna.

FBŠ Bohemians – SKP Olympia Kutná Hora 10:3
Branky a asistence K. Hory: Nováková Tereza (Nováčková Kateřina), Ašenbrennerová Sabina (Zelená Kristýna), Ašenbrennerová Sabina (Nováčková Kateřina).
Výsledek naprosto neodpovídá předvedené hře, ale bohužel jakýkoliv sport se hraje na konečné skóre a v tom kutnohorský tým podlehl velmi vysoko. Což by ale na začátku utkání řekl málokdo. Kutnohoračky dostaly úvodní branku hned na začátku druhé minuty střetnutí a věděly, že musí zabojovat, jestli chtějí uhrát pořádný výsledek. A to se taky za chvíli stalo. O dvě minuty později srovnala skóre utkání kapitánka Tereza Nováková, které na úvodní kutnohorskou trefu nahrála Kateřina Nováčková. Ale to bohužel v první třetině bylo pro Kutnou Horu vše a góly dával pouze soupeř. Dorostenky Olympie vyprodukovaly až nezvyklé množství chyb na vlastní polovině hřiště a potrestat to nebylo už pro tak zkušené soupeře problém. Hráčky FBŠ Bohemians byly před brankou vždy důraznější a protlačily balónek do naší sítě. Tak se po první siréně šlo do kabin za stavu 4:1.

Hráčky Kutné Hory si o pauze řekly, že jestli opravdu ještě chtějí pomýšlet na postup, tak že musí zvýšit svou aktivitu. To také předvedly na úvod druhé třetiny. Hned v první minutě snížila skóre Sabina Ašenbrennerová, které na krásnou trefu přihrála Kristýna Zelená a gólový rozdíl se pomalu začal snižovat. O pár minut později ještě lépe přiblížila Kutnou Horu k pražskému celku kontaktním gólem opět Sabina Ašenbrennerová po další přihrávce od Kateřiny Nováčkové. Skóre vypadalo dobře - Kutnohorské „puberťačky“ prohrávaly už jen o gól. Ale jak se tlačily do útočné fáze, propadaly bohužel v obranné fázi a chrlily jednu chybu na polovině hřiště za druhou a to pro rychlé hráčky Bohemians nebyl problém proměnit. Proto se druhá třetina zastavila na stavu 8:3.

Kutná Hora to "nezabalila" a dál se snažila, ale bohužel už se jí nepodařilo vstřelit žádný gól. Zato pražským hráčkám se ve třetí třetině podařilo vsítit ještě další dvě branky a stanovily, tak konečné skóre tohoto utkání na 10:3. Kutná Hora byla celkem vyrovnaným soupeřem pražskému týmu, akorát dostala lekci z produktivity. Kutnohorské holky měly spoustu střeleckých možností, ale opět se potvrdil jejich největší problém: Proměňování vyložených šancí a také mnoho zbytečných chyb ve všech fázích hry. Proto prohrávají zápasy s lepšími soupeři.

Kapitánka Kutné Hory k tomuto utkání řekla: "Jeden z velkých problémů byl v tom, že jsme šly na hřiště s velkým respektem k soupeři a s tím, že mi musíme být Ty, které musí vyhrát, jestli chceme pomýšlet na postup - hlavně to byla věc, která nám svazovala nohy a hokejky. Zápas byl ze začátku vyrovnaný. Nejistota přišla ve chvíli, kdy holky z Bohemky vsítily první gól, který přišel velmi brzy. Bojovaly jsme dál, jelikož jak už jsem uvedla my jsme musely chtít hrát pro alespoň teoretickou šanci na postup. Po tom, co jsme vyrovnaly, naše sebevědomí stouplo, ale pár zbytečných chyb zajistilo, že další góly v naší bráně nás naprosto rozhodily z koncentrace. Nedokázaly jsme proměnit šance, které přišly a že jich nebylo málo. Myslím, že kdybychom jsme hrály celý zápas jako první třetinu, Bohemka by s námi měla velký problém.“

SKP Olympia Kutná Hora – TJ Sokol Nové Strašecí 12:1
Branky a asistence Kutné Hory: Nováková Tereza (Nováčková Kateřina), Zelená Kristýna (Novákově Tereza), Brothánková Aneta (Vyvialová Kristýna), Nováková Tereza (Ašenbrennerová Sabina), Brothánková Aneta (Vyvialová Kristýna), Ašenbrennerová Sabina (Nováčková Kateřina), Zelená Kristýna (Knížová Nikola), Ašenbrennerová Sabina (Vyvialová Kristýna), Ašenbrennerová Sabina (Zelená Kristýna), Francová Michaela (Ašenbrennerová Sabina), Nováková Tereza (Ašenbrennerová Sabina), Zelená Kristýna (Vyvialová Kristýna)
Druhý zápas tohoto dne svedly kutnohorské dorostenky souboj s děvčaty z Nového Strašecí. Soupeř přijel velmi oslaben – pouze v pěti hráčkách. Tuto situaci Kutnohoračky znají, i v oslabené sestavě dokázaly uhrát body do tabulky. Největším problémem pro holky Olympie bylo udržení koncentrace na zápas.

V první třetině bylo na dorostenkách vidět, že k utkání přistupovaly velmi „laksně“ – Nedohrávaly souboje, střelba byla zmateně ze všech pozic do „zabetonované“ obrany soupeře, přihrávky byly typu: „házení horkých brambor jedna po druhé“. Tento styl hry poznamenal celou první třetinu, a proto také stav utkání po první siréně byl pouze 1:0, kdy na konci třetiny zužitkovala přihrávku od Kateřiny Nováčkové oslavenkyně tohoto dne Tereza Nováková.

O přestávce samy dorostenky byly ze svého výkonu velmi zklamané, samy chtěly svojí hru do druhé části změnit a ukázat to, co se pracně učí na trénincích. A to se jim do průběhu také povedlo. Za druhé dějství dokázaly „hráčky s velkým symbolem ptáka na hrudi“ sedmkrát rozvlnit síťku za dobře chytající gólmankou soupeře. Tato brankářka svůj tým velmi podržela – nebýt jí, tak určitě hráčky odjížděly s mnohem větším přídělem branek. Jako první o sobě v této třetině dala Kristýna Zelená a začala tak útok na hattrick po přihrávce od Terky Novákové. O minutu později proměnila svojí střelu v branku Aneta Brothánková, která přešla přes soupeřku a bezchybně zakončila. Přihrávku na tuto trefu si připsala Kristýna Vyvialová. Druhý gól v utkání si připsala Tereza Nováková, kterou vyslala do samostatného úniku Sabina Ašenbrennerová. Nové Strašecí se na naší polovinu hřiště moc nedostávalo, ale když už se dostalo, tak naší gólmance Monice Hradilové bylo velmi horko. Občasné výlety hostů však rázně utnula opět dvojice Brothánková, Vyvialová. Kdy Kristýna poslala přihrávku Anetě a se opět nemýlila a nedala hostující gólmance šanci. Stav byl po tomto gólu 5:0 pro „domácí“ tohoto střetnutí. V půlce třetiny o sobě dala znát, která jiná „puberťačka“ než kutnohorský „letec“ Sabina Ašenbrennerová, které propasírovala balonek na střed hřiště Kateřina Nováčková. Na konci třetiny padly ještě dvě branky. O první z nich se postarala po krásné akci Nikola Knížová a „Míša“ Kristýna Zelená. Kdy Nikola, která přešla soupeřku a přetáhla tak hru na pravou stranu hřiště a poté poslala křížnou přihrávku přes celou šíři, kde čekala již zmíněná „Míša“ a do odkryté klece se nemýlila. Zvýšila stav zápasu na 7:0. Poslední trefu probíhající třetiny si připsala Sabina Ašenbrennerová, které poslala přesný míček Kristýna Vyvialová. Za stavu 8:0 zazněl hvizd rozhodčích a ukončili tím tak druhé dějství.

O pauze bylo na holkách vidět už větší pohoda a klid. Hlavně jim pomohl zvýšený pohyb na hrací ploše a tím se také zvedla jejich hra o několik úrovní výše. A samotné holky už musela začít i víc bavit. Třetí třetina utkání probíhala v obdobném duchu. Po jednom z mála výpadů od Nového Strašecí obdržela Monika branku a bohužel si nemohla připsat čisté konto. Tento gól padl opět po hrubé chybě na prostředku hřiště. Kutnohorské dorostenky se díky bohu tímto obdrženým gólem probudily ze sna, který na ně padl o pauze za stavu 8:0. Začaly opět tlačit soupeře pouze na jeho polovinu hřiště, kterému samozřejmě docházely síly díky počtu hráček. Svůj hattrick dovršila Sabina Ašenbrennerová, které poslala pěknou přihrávku Kristýna Zelená, a pro Sabinu už nebyl problém navýšit náskok Kutné Hory. I hráčka, která v tomto zápase ještě neměla na kontě žádný bod si připsala gólovou střelu, kdy se potvrdilo pravidlo, že jakákoliv střela může zapadnout za gólmanova záda, ale ta střela musí být na branku vyslána. S všeobecným pravidlem se seznámila Míša Francová, které přihrála Sabina Ašenbrennerová a i když nepovedená střela, ale zapadla pod nohy přesouvající se brankářky. Druhý hattrick v tomto utkání završila Tereza Nováková. U této branky si připsala asistenci Sabina Ašenbrennerová. A když je řeč o hattriccích, tak do třetice všeho dobrého si svůj hattrick také připsala i poslední hráčka elitního útoku Kristýna Zelená. Když jsme také ještě u těch trojek, tak svojí třetí asistenci si na této brance připsala Kristýna Vyvialová.

Po hrůzostrašné první třetině se naše holky dokázaly zvednout a i když měla hra ještě spoustu zbytečných chyb, tak byl na holkách vidět pokrok, kterým holky prošly. Velmi zajímavý názor na toto utkání má jedna ze střelkyň hattricku Kristýna Zelená. A tady je: "Myslím si, že v tomto zápase se nám hrálo více než dobře, jelikož jsme od první třetiny vedly a tak jsme byly v klidu a mohly jsme přemýšlet o tom, co vlastně po nás trenérka chce, abychom hrály. Takže jsme si konečně pořádně přihrávaly a mělo to systém a myšlenku - jedině, co tomu chybělo, byl větší důraz a hodně neproměněných šancí."

Veronika Rajnyšová
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Kutnohorská děvčata svůj cíl nenaplnila, prohra s Bohemians jim vzala naději na postup

Kutnohorská děvčata svůj cíl nenaplnila, prohra s Bohemians jim vzala naději na postup

6. únor 2014
(aktualizováno: 6. únor 2014, 20:53)

Praha - Kutnohorské dorostenky florbalového oddílu SKP Olympia Kutná Hora zavítaly v neděli 2. února 2014 do sportovní haly Děkanka Praha. Do turnaje holky vstupovaly s tím, že pokud chtějí ještě alespoň teoreticky pomýšlet na postup do bojů o mistrovství ČR, tak musí porazit, jak velmi silný tým FBŠ Bohemians, tak i TJ Sokol Nové Strašecí. Toto předsevzetí se jim podařilo jen napůl a bohužel mohly zapomenout na svůj cíl pro letošní sezonu.

Sestava Kutné Hory: Hradilová Monika, Knížová Nikola, Francová Michaela, Nováčková Kateřina, Nováková Tereza (C), Zelená Kristýna, Ašenbrennerová Sabina, Brothánková Aneta, Vyvialová Kristýna.

FBŠ Bohemians – SKP Olympia Kutná Hora 10:3
Branky a asistence K. Hory: Nováková Tereza (Nováčková Kateřina), Ašenbrennerová Sabina (Zelená Kristýna), Ašenbrennerová Sabina (Nováčková Kateřina).
Výsledek naprosto neodpovídá předvedené hře, ale bohužel jakýkoliv sport se hraje na konečné skóre a v tom kutnohorský tým podlehl velmi vysoko. Což by ale na začátku utkání řekl málokdo. Kutnohoračky dostaly úvodní branku hned na začátku druhé minuty střetnutí a věděly, že musí zabojovat, jestli chtějí uhrát pořádný výsledek. A to se taky za chvíli stalo. O dvě minuty později srovnala skóre utkání kapitánka Tereza Nováková, které na úvodní kutnohorskou trefu nahrála Kateřina Nováčková. Ale to bohužel v první třetině bylo pro Kutnou Horu vše a góly dával pouze soupeř. Dorostenky Olympie vyprodukovaly až nezvyklé množství chyb na vlastní polovině hřiště a potrestat to nebylo už pro tak zkušené soupeře problém. Hráčky FBŠ Bohemians byly před brankou vždy důraznější a protlačily balónek do naší sítě. Tak se po první siréně šlo do kabin za stavu 4:1.

Hráčky Kutné Hory si o pauze řekly, že jestli opravdu ještě chtějí pomýšlet na postup, tak že musí zvýšit svou aktivitu. To také předvedly na úvod druhé třetiny. Hned v první minutě snížila skóre Sabina Ašenbrennerová, které na krásnou trefu přihrála Kristýna Zelená a gólový rozdíl se pomalu začal snižovat. O pár minut později ještě lépe přiblížila Kutnou Horu k pražskému celku kontaktním gólem opět Sabina Ašenbrennerová po další přihrávce od Kateřiny Nováčkové. Skóre vypadalo dobře - Kutnohorské „puberťačky“ prohrávaly už jen o gól. Ale jak se tlačily do útočné fáze, propadaly bohužel v obranné fázi a chrlily jednu chybu na polovině hřiště za druhou a to pro rychlé hráčky Bohemians nebyl problém proměnit. Proto se druhá třetina zastavila na stavu 8:3.

Kutná Hora to "nezabalila" a dál se snažila, ale bohužel už se jí nepodařilo vstřelit žádný gól. Zato pražským hráčkám se ve třetí třetině podařilo vsítit ještě další dvě branky a stanovily, tak konečné skóre tohoto utkání na 10:3. Kutná Hora byla celkem vyrovnaným soupeřem pražskému týmu, akorát dostala lekci z produktivity. Kutnohorské holky měly spoustu střeleckých možností, ale opět se potvrdil jejich největší problém: Proměňování vyložených šancí a také mnoho zbytečných chyb ve všech fázích hry. Proto prohrávají zápasy s lepšími soupeři.

Kapitánka Kutné Hory k tomuto utkání řekla: "Jeden z velkých problémů byl v tom, že jsme šly na hřiště s velkým respektem k soupeři a s tím, že mi musíme být Ty, které musí vyhrát, jestli chceme pomýšlet na postup - hlavně to byla věc, která nám svazovala nohy a hokejky. Zápas byl ze začátku vyrovnaný. Nejistota přišla ve chvíli, kdy holky z Bohemky vsítily první gól, který přišel velmi brzy. Bojovaly jsme dál, jelikož jak už jsem uvedla my jsme musely chtít hrát pro alespoň teoretickou šanci na postup. Po tom, co jsme vyrovnaly, naše sebevědomí stouplo, ale pár zbytečných chyb zajistilo, že další góly v naší bráně nás naprosto rozhodily z koncentrace. Nedokázaly jsme proměnit šance, které přišly a že jich nebylo málo. Myslím, že kdybychom jsme hrály celý zápas jako první třetinu, Bohemka by s námi měla velký problém.“

SKP Olympia Kutná Hora – TJ Sokol Nové Strašecí 12:1
Branky a asistence Kutné Hory: Nováková Tereza (Nováčková Kateřina), Zelená Kristýna (Novákově Tereza), Brothánková Aneta (Vyvialová Kristýna), Nováková Tereza (Ašenbrennerová Sabina), Brothánková Aneta (Vyvialová Kristýna), Ašenbrennerová Sabina (Nováčková Kateřina), Zelená Kristýna (Knížová Nikola), Ašenbrennerová Sabina (Vyvialová Kristýna), Ašenbrennerová Sabina (Zelená Kristýna), Francová Michaela (Ašenbrennerová Sabina), Nováková Tereza (Ašenbrennerová Sabina), Zelená Kristýna (Vyvialová Kristýna)
Druhý zápas tohoto dne svedly kutnohorské dorostenky souboj s děvčaty z Nového Strašecí. Soupeř přijel velmi oslaben – pouze v pěti hráčkách. Tuto situaci Kutnohoračky znají, i v oslabené sestavě dokázaly uhrát body do tabulky. Největším problémem pro holky Olympie bylo udržení koncentrace na zápas.

V první třetině bylo na dorostenkách vidět, že k utkání přistupovaly velmi „laksně“ – Nedohrávaly souboje, střelba byla zmateně ze všech pozic do „zabetonované“ obrany soupeře, přihrávky byly typu: „házení horkých brambor jedna po druhé“. Tento styl hry poznamenal celou první třetinu, a proto také stav utkání po první siréně byl pouze 1:0, kdy na konci třetiny zužitkovala přihrávku od Kateřiny Nováčkové oslavenkyně tohoto dne Tereza Nováková.

O přestávce samy dorostenky byly ze svého výkonu velmi zklamané, samy chtěly svojí hru do druhé části změnit a ukázat to, co se pracně učí na trénincích. A to se jim do průběhu také povedlo. Za druhé dějství dokázaly „hráčky s velkým symbolem ptáka na hrudi“ sedmkrát rozvlnit síťku za dobře chytající gólmankou soupeře. Tato brankářka svůj tým velmi podržela – nebýt jí, tak určitě hráčky odjížděly s mnohem větším přídělem branek. Jako první o sobě v této třetině dala Kristýna Zelená a začala tak útok na hattrick po přihrávce od Terky Novákové. O minutu později proměnila svojí střelu v branku Aneta Brothánková, která přešla přes soupeřku a bezchybně zakončila. Přihrávku na tuto trefu si připsala Kristýna Vyvialová. Druhý gól v utkání si připsala Tereza Nováková, kterou vyslala do samostatného úniku Sabina Ašenbrennerová. Nové Strašecí se na naší polovinu hřiště moc nedostávalo, ale když už se dostalo, tak naší gólmance Monice Hradilové bylo velmi horko. Občasné výlety hostů však rázně utnula opět dvojice Brothánková, Vyvialová. Kdy Kristýna poslala přihrávku Anetě a se opět nemýlila a nedala hostující gólmance šanci. Stav byl po tomto gólu 5:0 pro „domácí“ tohoto střetnutí. V půlce třetiny o sobě dala znát, která jiná „puberťačka“ než kutnohorský „letec“ Sabina Ašenbrennerová, které propasírovala balonek na střed hřiště Kateřina Nováčková. Na konci třetiny padly ještě dvě branky. O první z nich se postarala po krásné akci Nikola Knížová a „Míša“ Kristýna Zelená. Kdy Nikola, která přešla soupeřku a přetáhla tak hru na pravou stranu hřiště a poté poslala křížnou přihrávku přes celou šíři, kde čekala již zmíněná „Míša“ a do odkryté klece se nemýlila. Zvýšila stav zápasu na 7:0. Poslední trefu probíhající třetiny si připsala Sabina Ašenbrennerová, které poslala přesný míček Kristýna Vyvialová. Za stavu 8:0 zazněl hvizd rozhodčích a ukončili tím tak druhé dějství.

O pauze bylo na holkách vidět už větší pohoda a klid. Hlavně jim pomohl zvýšený pohyb na hrací ploše a tím se také zvedla jejich hra o několik úrovní výše. A samotné holky už musela začít i víc bavit. Třetí třetina utkání probíhala v obdobném duchu. Po jednom z mála výpadů od Nového Strašecí obdržela Monika branku a bohužel si nemohla připsat čisté konto. Tento gól padl opět po hrubé chybě na prostředku hřiště. Kutnohorské dorostenky se díky bohu tímto obdrženým gólem probudily ze sna, který na ně padl o pauze za stavu 8:0. Začaly opět tlačit soupeře pouze na jeho polovinu hřiště, kterému samozřejmě docházely síly díky počtu hráček. Svůj hattrick dovršila Sabina Ašenbrennerová, které poslala pěknou přihrávku Kristýna Zelená, a pro Sabinu už nebyl problém navýšit náskok Kutné Hory. I hráčka, která v tomto zápase ještě neměla na kontě žádný bod si připsala gólovou střelu, kdy se potvrdilo pravidlo, že jakákoliv střela může zapadnout za gólmanova záda, ale ta střela musí být na branku vyslána. S všeobecným pravidlem se seznámila Míša Francová, které přihrála Sabina Ašenbrennerová a i když nepovedená střela, ale zapadla pod nohy přesouvající se brankářky. Druhý hattrick v tomto utkání završila Tereza Nováková. U této branky si připsala asistenci Sabina Ašenbrennerová. A když je řeč o hattriccích, tak do třetice všeho dobrého si svůj hattrick také připsala i poslední hráčka elitního útoku Kristýna Zelená. Když jsme také ještě u těch trojek, tak svojí třetí asistenci si na této brance připsala Kristýna Vyvialová.

Po hrůzostrašné první třetině se naše holky dokázaly zvednout a i když měla hra ještě spoustu zbytečných chyb, tak byl na holkách vidět pokrok, kterým holky prošly. Velmi zajímavý názor na toto utkání má jedna ze střelkyň hattricku Kristýna Zelená. A tady je: "Myslím si, že v tomto zápase se nám hrálo více než dobře, jelikož jsme od první třetiny vedly a tak jsme byly v klidu a mohly jsme přemýšlet o tom, co vlastně po nás trenérka chce, abychom hrály. Takže jsme si konečně pořádně přihrávaly a mělo to systém a myšlenku - jedině, co tomu chybělo, byl větší důraz a hodně neproměněných šancí."

Zlata banka
Reklama
Veronika Rajnyšová