Stavex
Reklama

Zástupci SKP Olympia Kutná Hora se na florbalovém Czech Open 2011 neztratili

17. srpen 2011, 09:50
(aktualizováno: 17. srpen 2011, 09:50)

Kutná Hora, Praha - Je za námi již 19. ročník největšího klubového mezinárodního turnaje v Praze. Ve „florbalovém vesmíru“, jak zní heslo turnaje, se bojovalo o nejcennější kovy v pěti kategoriích.

Mužskou elitní kategorii vyhrál švédský IBK Dalen, který ve finále porazil 1.SC WOOW Vítkovice 7:1. Další mužskou kategorii – neelitní – vyhrála pražská Sparta, která ve finálovém zápase zvítězila o jedinou branku nad finským kvalitním celkem FB Topgrandma (4:3).

V těchto samých kategoriích se zápolilo i u žen. Finálové utkání ženské elity bylo záležitostí švédských týmů. Rozhodl úvod zápasu, který se lépe povedl hráčkám Pixba Wallenstam IBK a zaslouženě zvítězily 7:4 nad IBK Dalen. Neelitní kategorii ovládly české reprezentantky hrající zejména ve Švýcarsku. Na turnaji vystupovaly pod názvem ChuchiChäschtli. Ve finále porazily pražské Elite až na nájezdy.

Pátá kategorie patřila juniorům. V této kategorii bylo nejmenší zastoupení zahraničních týmů, a tak se ve finále střetla Ostrava s pražským SSK Future. Šťastnějším družstvem bylo FBC Remedicum ČPP Ostrava a po vítězství 3:2 se mohla po dlouhé době radovat opět z triumfu. Velkého úspěchu zaznamenali i kutnohorští odchovanci Jan Kareš a Ondřej Sochůrek, kteří už působí v mladoboleslavském dresu. A s tímto týmem si došli až pro bronzové medaile. 

ŽENY:

 Kutná Hora měla na turnaji dvě želízka v ohni. Jak ženy, které se turnaje zúčastnily již podruhé, tak i mužské áčko. Ženy narazily ve skupině na kvalitní týmy a odehrály s nimi hodně kvalitní utkání, ve všech sahaly po vítězství, ale štěstí vždy přálo soupeři.

SKP Olympia Kutná Hora ženy – Röke IBF (Švédsko) 2:3

Branky KH: Nedbalová, Potěšilová

V prvním utkání změřily síly se švédským týmem Röke IBF. Kutná Hora od začátku vedla vyrovnaný boj, v některých pasážích zápasu byla i lepším týmem. Bohužel nedávala góly. Švédský tým v celém zápase vždy o jednu branku vedl. Na první branku soupeře zareagovala Tereza Nedbalová, která pohotovou střelou nedala švédské brankářce žádnou šanci. Poté si obránkyně Kutné Hory nešťastně srazily míček do brány a posunuly soupeře opět do jednobrankového vedení. I na tuto branku stačila kutnohorská družina ještě zareagovat. Z volného úderu ze skoro poloviny hřiště se prosadila i druhá posila z Kolína Daniela Potěšilová. Před koncem zápasu dostaly Švédky k dispozici přesilovou hru. Poté vypluly na povrch emoce a rozhodčí poslal Kutnou Horu do třech. Nesmyslně byla za „kecy“ vyloučena Petra Říhová. A to byl jeden ze dvou rozhodujících okamžiků zápasu, protože hráčky Röke nekompromisně vyloučení trestaly a v dvojnásobné početní výhodě vstřelily vítěznou branku. Kutná Hora otevřela hru a snažila se o závěrečný útočný tlak. V poslední vteřině přišel druhý rozhodující okamžik, švédská hráčka zahrála rukou před vlastní brankou a podle pravidel mělo následovat trestné střílení. Rozhodčí byl však jiného názoru a nájezd neodpískal. I rozehrání volného úderu se kutnohorská lavička dožadovala, a marně. Rozhodčí vysvětloval, že odpískal přesně v té době, kdy svítilo na tabuli 15:00 (zápasy se hrály na 2x15 minut), ostatní aktéři zápasu však byli jiného názoru, na výsledku to nic nezměnilo. V prvním zápase tak štěstí a rozhodčí víc přáli švédským hráčkám. 

FBC United České Budějovice – SKP Olympia Kutná Hora ženy 1:1

Branky KH: Kuchařová

Druhé večerní utkání sehrály kutnohorské florbalistky s českobudějovickým United, který prožil hodně úspěšnou sezónu a postoupil do 1. ligy. Kdo opět byl v zápase lepší, byla Kutná Hora. Potvrdila to i vedoucí brankou, kterou vstřelila v početní výhodě Nikola Kuchařová. Českým Budějovicím se podařilo pár minut před koncem srovnat. Přečíslení 4 na 2 vyřešily hráčky United pěknou kombinací zakončenou do odkryté brány. Diváci, kteří si našli cestu do haly na tento zápas, nemuseli litovat. Kvalitní zápas plný gólových šancí a krásných kombinačních akcí na obou stranách za výborné kulisy.

SKP Olympia Kutná Hora ženy – FbC Panthers B 0:0

Ve třetím zápase Kutné Hory nepadla žádná branka. Brzké ranní utkání mělo jediný scénář. Kutná Hora dobývala obranu pražského Panthers a soupeř hrozil z brejkových situací. V prvním poločase dokonce několikrát zazvonila branková konstrukce na straně Panthers. Když se ani jedna z mnoha střel neujala, zrodila se bezbranková remíza.

Konečná tabulka skupiny:

1. Röke IBF                3 zápasy / 8:3 / 9b.

2. České Budějovice 3 zápasy / 3:6 / 2b.

3. Panthers B             3 zápasy / 3:4 / 2b.

4. Kutná Hora             3 zápasy / 3:4 / 2b.

1. kolo Play off: ŠK 98 Pruské (Slovensko) – SKP Olympia Kutná Hora ženy 6:1

 Branky KH: Rajnyšová

Kutná Hora postoupila ze skupiny z posledního místa, i když měla lepší skóre než České Budějovice. O osudu hrát proti prvnímu ze druhé skupiny rozhodl nepochopitelný postupový klíč Czech Openu. Soupeřem teda byl slovenský extraligový tým ŠK 98 Pruské, který svou skupinu vyhrál bez „ztráty kytičky“ s celkovým skórem 15:4. I tento zápas se hrál na 2x15 minut hrubého času. V prvním poločase nebyl vůbec znát rozdíl těchto dvou týmů. Kutná Hora se od úvodu snažila hrát aktivně, což se jí v některých situacích vyplácelo a byla to právě ona, která tvořila hru. Úvodní branku však vsítily Slovenky, které využily nabídnutou přesilovou hru. Vyrovnání se Kutná Hora dočkala chvíli před konečnou sirénou oznamující konec první části. Autorkou branky byla Veronika Rajnyšová, která si mezi třemi hráčkami soupeře našla místečko a přesně zamířila do horní poloviny branky. Na začátku druhého dějství přišel nečekaný zkrat kutnohorských florbalistek a během dvou minut musela brankářka Petráková lovit míček z brány čtyřikrát! Na tomto postu pak došlo ke změně a zápas dochytala Baťhová. Vzpamatovat se Olympia už nedokázala, naopak před koncem dodělalo Pruské své dílo šestou brankou. ŠK Pruské ukázaly svou sílu a extraligové zkušenosti a potvrdily papírové předpoklady.

 

MUŽI:

Mužský kutnohorský tým se ve skupině střetl s finským a norským týmem a v obou případech odešel ze hřiště poražen, a to vždy o jednu branku. Jediný bod ve skupině zaznamenal v zápase s Gullivers Brno, který skončil nerozhodně 1:1. Jako ženský tým šel i ten mužský tým z posledního místa skupiny. V play off, silně podporován kutnohorskými florbalistkami (jen je škoda, že to bylo jednostranné), nejprve vyřadil SKP Nymburk, potom švýcarský Baar United a nakonec podlehl dalšímu švýcarskému družstvu Rheintal Gators. Do osmifinále chyběly Kutné Hoře dva kroky.  

SKP Olympia Kutná Hora muži – Soittorasia 2:3

branky KH: Jaroš, Tvrdík

Gullivers Sokol Brno I – SKP Olympia Kutná Hora muži 1:1

branky KH: Štípek

SKP Olympia Kutná Hora muži – Haugerud IB (Norsko) 5:6

branky KH: 2x Štípek, Pilař, Jurka, Milo

Předkolo Play off: SKP Nymburk – SKP Olympia Kutná Hora muži 3:6

Branky KH: 2x Štípek, Milo, Kuchař, Jurka, Pilař

Hned v úvodu obdržela Kutná Hora lacinou branku, to ale Olympii nabudilo a třemi góly zápas otočila. Tempo zápasu udávala Kutná Hora a soupeře k ničemu většímu nepustila. Jednoznačně měla zápas ve svých rukách. Zahrávala i dvě trestná střílení, obě proměnil kapitán Jan Štípek.

1. kolo Play off: Baar United (Švýcarsko) – SKP Olympia Kutná Hora muži 0:4

Branky KH: 2x Štípek, Kašný, Pilař

Hodně snadné vítězství kutnohorských. Švýcarský Baar United de facto neohrozil kutnohorskou svatyni, brankář Matoušek neměl v bráně vůbec žádnou práci. A když kanonýr Štípek přidal opět dvě branky, mohla se Kutná Hora těšit na další zápas v Play off a na dalšího švýcarského soupeře Rheintal Gators.

2. kolo Play off: Rheintal Gators (Švýcarsko) – SKP Olympia Kutná Hora muži 4:2

Branky KH: Milo, Štípek

O poznání kvalitnější tým čekal Kutnou Horu v dalším kole play off. Od úvodu vyrovnané utkání, které se moc nepovedlo rozhodčím, kteří bohužel působili na hřišti chvílemi marným dojmem. Skóre otevřeli Švýcaři parádní ranou do růžku kutnohorské brány. Vyrovnání přišlo záhy. O vyrovnávací branku se postaral Michal Milo. První poločas ovšem vyhráli Gators, kteří se opět dostali do vedení a opět pěknou ranou do „šibenice“. O poločase došlo ke střídání brankářů Bohuslava Bochníčka, nahradil Pavel Matoušek. Na začátku druhého poločasu srovnal skóre, kdo jiný než, kapitán Jan Štípek. Několik minut před koncem přišel rozhodující okamžik zápasu. Za faul před kutnohorskou bránou bylo nařízeno trestné střílení, které jednoznačně Švýcaři zužitkovali ve vítězný gól. Závěrečná snaha kutnohorských o vyrovnání vedla k odvolání brankáře Matouška. Nepřesná rozehrávka v době, kdy byl právě odvolán z brány Matoušek znamenala rychlý gól v power play pro Rheintal Gators. Kutná Hora i přes špatný výsledek ve skupině došla v Play off až do 2. kola a dostala se mezi 64 nejlepších týmů v mužské kategorii. (v mužské kategorii jich bojovalo 128)

Kutnou Horu reprezentovali:

Ženy: Baťhová, Petráková – Filipcová, Říhová, Kozlová, Kunášková, Potěšilová – Kuchařová, Charvátová, Viktorová, Tvrdíková M., Tvrdíková K., Nedbalová, Linartová, Zvolánková, Rajnyšová – trenér Bochníček J.

Muži: Bochníček B., Matoušek – Kuchař, Reinert M., Reinert T., Štípek, Mašín, Jurka, Bochníček Š., Milo, Kašný, Tvrdík, Pilař, Dus, Jaroš, Kunášek.

Jaroslav Bochníček
Komentáře
YgvoFWCocaPfQyL - vložil qsgepcyw - 28. září 2012, 23:36

VgK2Rz zscsxkpqbjwx

wQjExcTrlMK - vložil Marel - 26. září 2012, 13:25

Full of salient poitns. Don't stop believing or writing!

AVE_CZ
Reklama
Zástupci SKP Olympia Kutná Hora se na florbalovém Czech Open 2011 neztratili

Zástupci SKP Olympia Kutná Hora se na florbalovém Czech Open 2011 neztratili

17. srpen 2011
(aktualizováno: 17. srpen 2011, 09:50)

Kutná Hora, Praha - Je za námi již 19. ročník největšího klubového mezinárodního turnaje v Praze. Ve „florbalovém vesmíru“, jak zní heslo turnaje, se bojovalo o nejcennější kovy v pěti kategoriích.

Mužskou elitní kategorii vyhrál švédský IBK Dalen, který ve finále porazil 1.SC WOOW Vítkovice 7:1. Další mužskou kategorii – neelitní – vyhrála pražská Sparta, která ve finálovém zápase zvítězila o jedinou branku nad finským kvalitním celkem FB Topgrandma (4:3).

V těchto samých kategoriích se zápolilo i u žen. Finálové utkání ženské elity bylo záležitostí švédských týmů. Rozhodl úvod zápasu, který se lépe povedl hráčkám Pixba Wallenstam IBK a zaslouženě zvítězily 7:4 nad IBK Dalen. Neelitní kategorii ovládly české reprezentantky hrající zejména ve Švýcarsku. Na turnaji vystupovaly pod názvem ChuchiChäschtli. Ve finále porazily pražské Elite až na nájezdy.

Pátá kategorie patřila juniorům. V této kategorii bylo nejmenší zastoupení zahraničních týmů, a tak se ve finále střetla Ostrava s pražským SSK Future. Šťastnějším družstvem bylo FBC Remedicum ČPP Ostrava a po vítězství 3:2 se mohla po dlouhé době radovat opět z triumfu. Velkého úspěchu zaznamenali i kutnohorští odchovanci Jan Kareš a Ondřej Sochůrek, kteří už působí v mladoboleslavském dresu. A s tímto týmem si došli až pro bronzové medaile. 

ŽENY:

 Kutná Hora měla na turnaji dvě želízka v ohni. Jak ženy, které se turnaje zúčastnily již podruhé, tak i mužské áčko. Ženy narazily ve skupině na kvalitní týmy a odehrály s nimi hodně kvalitní utkání, ve všech sahaly po vítězství, ale štěstí vždy přálo soupeři.

SKP Olympia Kutná Hora ženy – Röke IBF (Švédsko) 2:3

Branky KH: Nedbalová, Potěšilová

V prvním utkání změřily síly se švédským týmem Röke IBF. Kutná Hora od začátku vedla vyrovnaný boj, v některých pasážích zápasu byla i lepším týmem. Bohužel nedávala góly. Švédský tým v celém zápase vždy o jednu branku vedl. Na první branku soupeře zareagovala Tereza Nedbalová, která pohotovou střelou nedala švédské brankářce žádnou šanci. Poté si obránkyně Kutné Hory nešťastně srazily míček do brány a posunuly soupeře opět do jednobrankového vedení. I na tuto branku stačila kutnohorská družina ještě zareagovat. Z volného úderu ze skoro poloviny hřiště se prosadila i druhá posila z Kolína Daniela Potěšilová. Před koncem zápasu dostaly Švédky k dispozici přesilovou hru. Poté vypluly na povrch emoce a rozhodčí poslal Kutnou Horu do třech. Nesmyslně byla za „kecy“ vyloučena Petra Říhová. A to byl jeden ze dvou rozhodujících okamžiků zápasu, protože hráčky Röke nekompromisně vyloučení trestaly a v dvojnásobné početní výhodě vstřelily vítěznou branku. Kutná Hora otevřela hru a snažila se o závěrečný útočný tlak. V poslední vteřině přišel druhý rozhodující okamžik, švédská hráčka zahrála rukou před vlastní brankou a podle pravidel mělo následovat trestné střílení. Rozhodčí byl však jiného názoru a nájezd neodpískal. I rozehrání volného úderu se kutnohorská lavička dožadovala, a marně. Rozhodčí vysvětloval, že odpískal přesně v té době, kdy svítilo na tabuli 15:00 (zápasy se hrály na 2x15 minut), ostatní aktéři zápasu však byli jiného názoru, na výsledku to nic nezměnilo. V prvním zápase tak štěstí a rozhodčí víc přáli švédským hráčkám. 

FBC United České Budějovice – SKP Olympia Kutná Hora ženy 1:1

Branky KH: Kuchařová

Druhé večerní utkání sehrály kutnohorské florbalistky s českobudějovickým United, který prožil hodně úspěšnou sezónu a postoupil do 1. ligy. Kdo opět byl v zápase lepší, byla Kutná Hora. Potvrdila to i vedoucí brankou, kterou vstřelila v početní výhodě Nikola Kuchařová. Českým Budějovicím se podařilo pár minut před koncem srovnat. Přečíslení 4 na 2 vyřešily hráčky United pěknou kombinací zakončenou do odkryté brány. Diváci, kteří si našli cestu do haly na tento zápas, nemuseli litovat. Kvalitní zápas plný gólových šancí a krásných kombinačních akcí na obou stranách za výborné kulisy.

SKP Olympia Kutná Hora ženy – FbC Panthers B 0:0

Ve třetím zápase Kutné Hory nepadla žádná branka. Brzké ranní utkání mělo jediný scénář. Kutná Hora dobývala obranu pražského Panthers a soupeř hrozil z brejkových situací. V prvním poločase dokonce několikrát zazvonila branková konstrukce na straně Panthers. Když se ani jedna z mnoha střel neujala, zrodila se bezbranková remíza.

Konečná tabulka skupiny:

1. Röke IBF                3 zápasy / 8:3 / 9b.

2. České Budějovice 3 zápasy / 3:6 / 2b.

3. Panthers B             3 zápasy / 3:4 / 2b.

4. Kutná Hora             3 zápasy / 3:4 / 2b.

1. kolo Play off: ŠK 98 Pruské (Slovensko) – SKP Olympia Kutná Hora ženy 6:1

 Branky KH: Rajnyšová

Kutná Hora postoupila ze skupiny z posledního místa, i když měla lepší skóre než České Budějovice. O osudu hrát proti prvnímu ze druhé skupiny rozhodl nepochopitelný postupový klíč Czech Openu. Soupeřem teda byl slovenský extraligový tým ŠK 98 Pruské, který svou skupinu vyhrál bez „ztráty kytičky“ s celkovým skórem 15:4. I tento zápas se hrál na 2x15 minut hrubého času. V prvním poločase nebyl vůbec znát rozdíl těchto dvou týmů. Kutná Hora se od úvodu snažila hrát aktivně, což se jí v některých situacích vyplácelo a byla to právě ona, která tvořila hru. Úvodní branku však vsítily Slovenky, které využily nabídnutou přesilovou hru. Vyrovnání se Kutná Hora dočkala chvíli před konečnou sirénou oznamující konec první části. Autorkou branky byla Veronika Rajnyšová, která si mezi třemi hráčkami soupeře našla místečko a přesně zamířila do horní poloviny branky. Na začátku druhého dějství přišel nečekaný zkrat kutnohorských florbalistek a během dvou minut musela brankářka Petráková lovit míček z brány čtyřikrát! Na tomto postu pak došlo ke změně a zápas dochytala Baťhová. Vzpamatovat se Olympia už nedokázala, naopak před koncem dodělalo Pruské své dílo šestou brankou. ŠK Pruské ukázaly svou sílu a extraligové zkušenosti a potvrdily papírové předpoklady.

 

MUŽI:

Mužský kutnohorský tým se ve skupině střetl s finským a norským týmem a v obou případech odešel ze hřiště poražen, a to vždy o jednu branku. Jediný bod ve skupině zaznamenal v zápase s Gullivers Brno, který skončil nerozhodně 1:1. Jako ženský tým šel i ten mužský tým z posledního místa skupiny. V play off, silně podporován kutnohorskými florbalistkami (jen je škoda, že to bylo jednostranné), nejprve vyřadil SKP Nymburk, potom švýcarský Baar United a nakonec podlehl dalšímu švýcarskému družstvu Rheintal Gators. Do osmifinále chyběly Kutné Hoře dva kroky.  

SKP Olympia Kutná Hora muži – Soittorasia 2:3

branky KH: Jaroš, Tvrdík

Gullivers Sokol Brno I – SKP Olympia Kutná Hora muži 1:1

branky KH: Štípek

SKP Olympia Kutná Hora muži – Haugerud IB (Norsko) 5:6

branky KH: 2x Štípek, Pilař, Jurka, Milo

Předkolo Play off: SKP Nymburk – SKP Olympia Kutná Hora muži 3:6

Branky KH: 2x Štípek, Milo, Kuchař, Jurka, Pilař

Hned v úvodu obdržela Kutná Hora lacinou branku, to ale Olympii nabudilo a třemi góly zápas otočila. Tempo zápasu udávala Kutná Hora a soupeře k ničemu většímu nepustila. Jednoznačně měla zápas ve svých rukách. Zahrávala i dvě trestná střílení, obě proměnil kapitán Jan Štípek.

1. kolo Play off: Baar United (Švýcarsko) – SKP Olympia Kutná Hora muži 0:4

Branky KH: 2x Štípek, Kašný, Pilař

Hodně snadné vítězství kutnohorských. Švýcarský Baar United de facto neohrozil kutnohorskou svatyni, brankář Matoušek neměl v bráně vůbec žádnou práci. A když kanonýr Štípek přidal opět dvě branky, mohla se Kutná Hora těšit na další zápas v Play off a na dalšího švýcarského soupeře Rheintal Gators.

2. kolo Play off: Rheintal Gators (Švýcarsko) – SKP Olympia Kutná Hora muži 4:2

Branky KH: Milo, Štípek

O poznání kvalitnější tým čekal Kutnou Horu v dalším kole play off. Od úvodu vyrovnané utkání, které se moc nepovedlo rozhodčím, kteří bohužel působili na hřišti chvílemi marným dojmem. Skóre otevřeli Švýcaři parádní ranou do růžku kutnohorské brány. Vyrovnání přišlo záhy. O vyrovnávací branku se postaral Michal Milo. První poločas ovšem vyhráli Gators, kteří se opět dostali do vedení a opět pěknou ranou do „šibenice“. O poločase došlo ke střídání brankářů Bohuslava Bochníčka, nahradil Pavel Matoušek. Na začátku druhého poločasu srovnal skóre, kdo jiný než, kapitán Jan Štípek. Několik minut před koncem přišel rozhodující okamžik zápasu. Za faul před kutnohorskou bránou bylo nařízeno trestné střílení, které jednoznačně Švýcaři zužitkovali ve vítězný gól. Závěrečná snaha kutnohorských o vyrovnání vedla k odvolání brankáře Matouška. Nepřesná rozehrávka v době, kdy byl právě odvolán z brány Matoušek znamenala rychlý gól v power play pro Rheintal Gators. Kutná Hora i přes špatný výsledek ve skupině došla v Play off až do 2. kola a dostala se mezi 64 nejlepších týmů v mužské kategorii. (v mužské kategorii jich bojovalo 128)

Kutnou Horu reprezentovali:

Ženy: Baťhová, Petráková – Filipcová, Říhová, Kozlová, Kunášková, Potěšilová – Kuchařová, Charvátová, Viktorová, Tvrdíková M., Tvrdíková K., Nedbalová, Linartová, Zvolánková, Rajnyšová – trenér Bochníček J.

Muži: Bochníček B., Matoušek – Kuchař, Reinert M., Reinert T., Štípek, Mašín, Jurka, Bochníček Š., Milo, Kašný, Tvrdík, Pilař, Dus, Jaroš, Kunášek.

Zlata banka
Reklama
Jaroslav Bochníček