Domaro
Reklama

Čáslavské béčko provázela na podzim kolísavost formy, sedmé místo je však úspěchem

30. listopad 2010, 21:48
(aktualizováno: 1. prosinec 2010, 10:18)

Čáslav - Fotbalisté čáslavské rezervy po premiérovém podzimu v krajském přeboru figurují na sedmé příčce tabulky. Přezimují s jedním záporným bodem pravdy a pasivním skóre 22:24. "Spokojený jsem, ale k některým zápasům mám výhrady," předeslal trenér čáslavské rezervy Jiří Antoš.

Čáslav B zbytečně uteklo šest bodů ze zápasů s celky ze spodních pater tabulky - SK Rakovník a Českým Brodem, pro který to byla jediná výhra na podzim...
To jsou právě ta utkání, ke kterým mám výhrady. Některé zápasy jsme zvládli výborně, některé jsme hrubě nezvládli. Sezona se hodnotí po patnácti kolech, z tohoto pohledu jsme mohli získat minimálně o šest bodů více. Neříkám, že kdybychom tyto body získali, jiné bychom třeba neztratili. Zase tlak, který na nás působil po prohrách doma s Českým Brodem a na hřišti SK Rakovník, přinášel pro nás i novou motivaci. Dařilo se nám venku, ale ztráty doma mě mrzí.

Černou můrou pro hráče a realizační tým Čáslavi B musí být domácí dohrávka s Českým Brodem. Soupeř se v řádném termínu nedostavil, utkání se opakovalo v týdnu a domácí prohráli 1:3.
Zklamalo mě už rozhodnutí o opakování zápasu. Když jsme měli druhý pokus Český Brod porazit, byl jsem zklamaný i podruhé. Přes slušný výkon, mnoho šancí a šest tyček jsme prohráli. Mám to v sobě, ale pořád si myslím, že to mělo být rozhodnuté jinak. Třeba by nás to zase nenabudilo na utkání v Novém Strašecí, kde už jsme prostě vyhrát museli. Právě utkání v Novém Strašecí patřilo k těm povedeným.

Čáslav B má pasivní skóre a při srovnání útoku i obrany Zenit patří k průměrným týmům soutěže...
Jeden minusový bod a skóre přesně odpovídá našemu umístění v tabulce. K některým věcem mám ale výhrady, myslím, že jsme dali málo branek. Náš nejlepší hráč Vláďa Maxa odehrál jen polovinu zápasů a dal čtyři branky. Střelec typu kutnohorského Jakuba Vančury nám chyběl, což se do ofenzivy samozřejmě promítne. Dovolím si tvrdit, že v minulosti naše defenziva byla vždy lepší a z toho jsme vycházeli. Nakonec čistými konty jsme si vybojovali vloni postup do krajského přeboru. Proto jsem se záporným skóre nespokojený, defenziva mě zklamala možná více než útok. Celý podzim ale velmi dobře chytal Michal Míšek, který spoustu věcí ještě zachránil.

Jak čelíte argumetu, že pokud nenastoupili hráči áčka, byl váš tým slabší?
S tím absolutně nesouhlasím. Můžu doložit podrobnou statistiku, kolikrát s námi kluci z áčka nebyli a my vyhráli. Samozřejmě: Když hráči z druhé ligy přijdou do krajského přeboru, měla by být jejich kvalita a produktivita daná. Když například Brožík ze čtyř šancí dá tři branky, má to tak prostě být. Těžko můžu vyčítat třeba dvě neproměněné příležitosti klukovi z dorostu, který získává první zkušenosti v dospělém fotbale. S názorem, že vyhráváme jen s kluky z áčka, absolutně nesouhlasím, i když nominace hráčů z prvního týmu svůj vliv má. Vystřídali jsme třiatřicet hráčů v patnácti zápasech, což je velký počet. A nebyli v tom jen kluci z áčka, příležitost dostávali dorostenci. Několik zápasů jsme nezvládli i s áčkaři.

Čáslav B na podzim provázela kolísavost formy, má to souvislost právě s velkým počtem vystřídaných hráčů v týmu?
Samozřejmě, i když aspektů to má více. Měli jsme nestabilní sestavu: V krajském přeboru se počítají žluté karty, potkala nás i některá zranění. Takový je ale fotbal, mladší hráči určitě mají perspektivu. Pokud jich je ale na hřišti více, utkání to ovlivní. Neříkám ale, že by zápasy nezvládli. Ale třeba nepromění šance, prohrají nějaký souboj, udělají jednu chybu. To prostě odpovídá naší pozici v tabulce.

Zajímavým údajem je tabulka druhým poločasů venku: Čáslav B druhou část zápasu na hřišti soupeře nevyhrála ani jednu!
S bilancí venku jsem spokojený. Vyhráli jsme třikrát a získali pěkná vítězství. Uspěli jsme u těžkých soupeřů - v Novém Strašecí, Kutné Hoře nebo Brandýse. Nevyhraný druhý poločas může hovořit o vývoji utkání: Třeba jsme byli schopní duel dobře rozehrát a výsledek pak už jen udržet. Vývoj je pro nás důležitý.

To dakazuje tabulka "dali první gól" a "dostali první gól". Čáslav B jako první inkasovala šestkrát a šestkrát prohrála. Naopak z osmi utkání, kdy skórovala jako první, sedmkrát vyhrála a jednou remizovala...
To vštěpuji hráčům na každém tréninku a při každé přípravě - vývoj skóre je důležitý, od toho se odvíjí celá hra. Navíc naše mužstvo nemá stabilní kostru - na podzim přerušil svou kariéru Vojta Vondra, v obraně se střídalo hodně hráčů. To byl opak loňska, kdy jsme obrannou čtveřici měli stabilní. Hodně nám chyběl i Vláďa Maxa, kterého kluci z áčka ne vždy dokázali nahradit. I oni měli své problémy, v prvním týmu třeba příliš nehráli nebo měli kolísavou formu. Na náš způsob hry a návyky týmu nám Vláďa Maxa chyběl hodně.

Jak jste spokojený s tréninkovou morálkou týmu?
Ideální to určitě nebylo, v minulých letech i před půl rokem to bylo v tomto směru lepší. V týdnu jsme tréninky spojili s dorostem, což pomohlo jak některým hráčům z béčka tak i dorostencům. Docházka byla dříve ale lepší, všechno ale pramení z vývoje společnosti - jakou hráči mají práci, mají i jiné starosti a povinnosti. Kluci se nějak živit musí a já to musím překousnout. Je to také otázka pro hráče, zda by pro fotbal nemohli udělat více. Pokud se mi omluví kvůli práci nebo zdraví, důvěřuji jim.

Dají se očekávat nějaké změny v realizačním týmu? A jak fungovala spolupráce s asistentem Pavlem Králem?
To je téma, které mě osobně mrzí. Spolupráci s Pavlem Králem jsem si představoval trochu jinak, uvidíme, zda to přes zimní přípravu dokážeme nějak změnit. Já nikoho jiného nehledám, místo asistenta bylo pro Pavla Krále. Záleží na něm. Řekli jsme si, jak by naše spolupráce měla fungovat a bohužel tomu tak nebylo. To je ale otázka pro nás a ne abychom to rozebírali přes média.

Je někdo z Čáslavi B na odchodu?
V průběhu sezony skončil Milan Kročák bez udání důvodů. Nezachoval se dobře, v Čáslavi nikomu nic neřekl. Po čtyřech kolech jsem dostal informaci, že je nemocný a od té doby jsem ho neviděl. Vojta Vondra mě asi v osmém kole požádal o přerušení, protože plánoval svatbu. Naposledy, kdy jsme spolu mluvili, mi řekl, že by zimní přípravu opět zahájil. O nikom jiném nevím, že by chtěl odejít. Doufám, že se někteří srovnají zdravotně - napřiklad Maxa, Krupička. Věřím, že i někteří přidají ve výkonnosti - jako Hudec, Tomíšek, Parachin. Ve všech patnácti utkání nastoupil jako jediný Jakub Svoboda, zdravotní problémy měl Petr Holík, který také neodehrál všechno. Doufám, že se to přes zimu všechno uzdraví. Zimní přípravu jsme měli vždy dobrou a na jaře z ní těžili.

Co říkáte na odchod Pavla Šimona do Horních Bučic?
Měl jsem informace, že se někam stěhuje a že tam bude hrát fotbal, teď se objevil v Horních Bučicích. To komentovat nedovedu, je to otázka spíše pro něj. Samozřejmě, že je to škoda hlavně pro něj, před třemi lety hrál přáteláky za áčko a s ním se i připravoval. V béčku dostal velkou šanci, to, že přestal, je jeho záležitost. Důvody nedokážu posoudit, v Čáslavi mu nikdo neublížil.

Kdy začne zimní příprava Čáslavi B?
Začneme v pátek 7. ledna.

O posilách pro čáslavské béčko je asi zbytečné hovořit...
Jediný hráč, o kterého dlouhodobě usiluji a věřím, že se jeho hostování podaří v zimě přeměnit v přestup, je Ondra Tomíšek. Jinak opět budeme pokračovat se stávajícím kádrem, roste nám šest, sedm dorostenců, kteří v létě v této věkové kategorii končí. Na jaře budou dostávat průběžně šanci, také uvidíme, co A mužstvo, kolik hráčů bude mít, jak bude složené.

Na druhé, postupové místo Čáslav B ztrácí pět bodů...
Tak to nevnímám - kdybychom získali těch šest bodů s Rakovníkem a Českým Brodem, byli bychom druzí a mohli bychom se bavit na téma "boj o postup". V současné době tuto otázku nemá cenu rozebírat.

Součástí zimní přípravy Čáslavi B bude turnaj v Kolíně...
Celkem nás tam bude šest mužstev, kromě nás Kutná Hora, Převýšov, Kolín, Polepy, Velim. Máme zajištěny kvalitní zápasy, hrát se bude dvoukolově.

Slovo na závěr?
Chtěl bych poděkovat za výbornou spolupráci Miloši Říhovi a Pavlu Váňovi. Chtěl bych poděkovat i hráčům, kteří i přes některé potíže a amatérské podmínky chodili trénovat, že tým drží a Čáslav dobře reprezentují. Jako nováčci v krajském přeboru našli uplatnění a ve vyšší soutěži hrají důstojnou roli.

Další čísla a tabulky krajského přeboru a FC Zenit Čáslav B najdete zde.

Komentáře
web - vložil Anonymous - 1. prosinec 2010, 19:42

Souhlasím s připomínkou k webu, již 2 měsíce nejde. Očividná neschopnost a nezájem vedení oddílu.

Dotaz tak trochu mimo - vložil Vlastimil - 1. prosinec 2010, 16:40

Díky za info jak panu Svobodovi, tak Antošovi. Mě by zajímalo ( a protože se nenám možnost zeptat jinde, tak to činím zde ) proč zase "stojí " zeniťácký web ? Poslední informace jsou z posledního října, rep. po utkání béčka s Hradištkem.To zase někdo nezaplatil, nebo se na to prozatím bodá a novinky budou až po" happy new year" ? Že mají novináři informace první je v pořádku ( asi dobře pracují ), ale mateřský infokanál takhle neaktuální ? To se jen tak nevidí. To dostáva marketing na prdel, že jo :
Pokud to někdo ví a odpoví, díky .

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Čáslavské béčko provázela na podzim kolísavost formy, sedmé místo je však úspěchem

Čáslavské béčko provázela na podzim kolísavost formy, sedmé místo je však úspěchem

30. listopad 2010
(aktualizováno: 1. prosinec 2010, 10:18)

Čáslav - Fotbalisté čáslavské rezervy po premiérovém podzimu v krajském přeboru figurují na sedmé příčce tabulky. Přezimují s jedním záporným bodem pravdy a pasivním skóre 22:24. "Spokojený jsem, ale k některým zápasům mám výhrady," předeslal trenér čáslavské rezervy Jiří Antoš.

Čáslav B zbytečně uteklo šest bodů ze zápasů s celky ze spodních pater tabulky - SK Rakovník a Českým Brodem, pro který to byla jediná výhra na podzim...
To jsou právě ta utkání, ke kterým mám výhrady. Některé zápasy jsme zvládli výborně, některé jsme hrubě nezvládli. Sezona se hodnotí po patnácti kolech, z tohoto pohledu jsme mohli získat minimálně o šest bodů více. Neříkám, že kdybychom tyto body získali, jiné bychom třeba neztratili. Zase tlak, který na nás působil po prohrách doma s Českým Brodem a na hřišti SK Rakovník, přinášel pro nás i novou motivaci. Dařilo se nám venku, ale ztráty doma mě mrzí.

Černou můrou pro hráče a realizační tým Čáslavi B musí být domácí dohrávka s Českým Brodem. Soupeř se v řádném termínu nedostavil, utkání se opakovalo v týdnu a domácí prohráli 1:3.
Zklamalo mě už rozhodnutí o opakování zápasu. Když jsme měli druhý pokus Český Brod porazit, byl jsem zklamaný i podruhé. Přes slušný výkon, mnoho šancí a šest tyček jsme prohráli. Mám to v sobě, ale pořád si myslím, že to mělo být rozhodnuté jinak. Třeba by nás to zase nenabudilo na utkání v Novém Strašecí, kde už jsme prostě vyhrát museli. Právě utkání v Novém Strašecí patřilo k těm povedeným.

Čáslav B má pasivní skóre a při srovnání útoku i obrany Zenit patří k průměrným týmům soutěže...
Jeden minusový bod a skóre přesně odpovídá našemu umístění v tabulce. K některým věcem mám ale výhrady, myslím, že jsme dali málo branek. Náš nejlepší hráč Vláďa Maxa odehrál jen polovinu zápasů a dal čtyři branky. Střelec typu kutnohorského Jakuba Vančury nám chyběl, což se do ofenzivy samozřejmě promítne. Dovolím si tvrdit, že v minulosti naše defenziva byla vždy lepší a z toho jsme vycházeli. Nakonec čistými konty jsme si vybojovali vloni postup do krajského přeboru. Proto jsem se záporným skóre nespokojený, defenziva mě zklamala možná více než útok. Celý podzim ale velmi dobře chytal Michal Míšek, který spoustu věcí ještě zachránil.

Jak čelíte argumetu, že pokud nenastoupili hráči áčka, byl váš tým slabší?
S tím absolutně nesouhlasím. Můžu doložit podrobnou statistiku, kolikrát s námi kluci z áčka nebyli a my vyhráli. Samozřejmě: Když hráči z druhé ligy přijdou do krajského přeboru, měla by být jejich kvalita a produktivita daná. Když například Brožík ze čtyř šancí dá tři branky, má to tak prostě být. Těžko můžu vyčítat třeba dvě neproměněné příležitosti klukovi z dorostu, který získává první zkušenosti v dospělém fotbale. S názorem, že vyhráváme jen s kluky z áčka, absolutně nesouhlasím, i když nominace hráčů z prvního týmu svůj vliv má. Vystřídali jsme třiatřicet hráčů v patnácti zápasech, což je velký počet. A nebyli v tom jen kluci z áčka, příležitost dostávali dorostenci. Několik zápasů jsme nezvládli i s áčkaři.

Čáslav B na podzim provázela kolísavost formy, má to souvislost právě s velkým počtem vystřídaných hráčů v týmu?
Samozřejmě, i když aspektů to má více. Měli jsme nestabilní sestavu: V krajském přeboru se počítají žluté karty, potkala nás i některá zranění. Takový je ale fotbal, mladší hráči určitě mají perspektivu. Pokud jich je ale na hřišti více, utkání to ovlivní. Neříkám ale, že by zápasy nezvládli. Ale třeba nepromění šance, prohrají nějaký souboj, udělají jednu chybu. To prostě odpovídá naší pozici v tabulce.

Zajímavým údajem je tabulka druhým poločasů venku: Čáslav B druhou část zápasu na hřišti soupeře nevyhrála ani jednu!
S bilancí venku jsem spokojený. Vyhráli jsme třikrát a získali pěkná vítězství. Uspěli jsme u těžkých soupeřů - v Novém Strašecí, Kutné Hoře nebo Brandýse. Nevyhraný druhý poločas může hovořit o vývoji utkání: Třeba jsme byli schopní duel dobře rozehrát a výsledek pak už jen udržet. Vývoj je pro nás důležitý.

To dakazuje tabulka "dali první gól" a "dostali první gól". Čáslav B jako první inkasovala šestkrát a šestkrát prohrála. Naopak z osmi utkání, kdy skórovala jako první, sedmkrát vyhrála a jednou remizovala...
To vštěpuji hráčům na každém tréninku a při každé přípravě - vývoj skóre je důležitý, od toho se odvíjí celá hra. Navíc naše mužstvo nemá stabilní kostru - na podzim přerušil svou kariéru Vojta Vondra, v obraně se střídalo hodně hráčů. To byl opak loňska, kdy jsme obrannou čtveřici měli stabilní. Hodně nám chyběl i Vláďa Maxa, kterého kluci z áčka ne vždy dokázali nahradit. I oni měli své problémy, v prvním týmu třeba příliš nehráli nebo měli kolísavou formu. Na náš způsob hry a návyky týmu nám Vláďa Maxa chyběl hodně.

Jak jste spokojený s tréninkovou morálkou týmu?
Ideální to určitě nebylo, v minulých letech i před půl rokem to bylo v tomto směru lepší. V týdnu jsme tréninky spojili s dorostem, což pomohlo jak některým hráčům z béčka tak i dorostencům. Docházka byla dříve ale lepší, všechno ale pramení z vývoje společnosti - jakou hráči mají práci, mají i jiné starosti a povinnosti. Kluci se nějak živit musí a já to musím překousnout. Je to také otázka pro hráče, zda by pro fotbal nemohli udělat více. Pokud se mi omluví kvůli práci nebo zdraví, důvěřuji jim.

Dají se očekávat nějaké změny v realizačním týmu? A jak fungovala spolupráce s asistentem Pavlem Králem?
To je téma, které mě osobně mrzí. Spolupráci s Pavlem Králem jsem si představoval trochu jinak, uvidíme, zda to přes zimní přípravu dokážeme nějak změnit. Já nikoho jiného nehledám, místo asistenta bylo pro Pavla Krále. Záleží na něm. Řekli jsme si, jak by naše spolupráce měla fungovat a bohužel tomu tak nebylo. To je ale otázka pro nás a ne abychom to rozebírali přes média.

Je někdo z Čáslavi B na odchodu?
V průběhu sezony skončil Milan Kročák bez udání důvodů. Nezachoval se dobře, v Čáslavi nikomu nic neřekl. Po čtyřech kolech jsem dostal informaci, že je nemocný a od té doby jsem ho neviděl. Vojta Vondra mě asi v osmém kole požádal o přerušení, protože plánoval svatbu. Naposledy, kdy jsme spolu mluvili, mi řekl, že by zimní přípravu opět zahájil. O nikom jiném nevím, že by chtěl odejít. Doufám, že se někteří srovnají zdravotně - napřiklad Maxa, Krupička. Věřím, že i někteří přidají ve výkonnosti - jako Hudec, Tomíšek, Parachin. Ve všech patnácti utkání nastoupil jako jediný Jakub Svoboda, zdravotní problémy měl Petr Holík, který také neodehrál všechno. Doufám, že se to přes zimu všechno uzdraví. Zimní přípravu jsme měli vždy dobrou a na jaře z ní těžili.

Co říkáte na odchod Pavla Šimona do Horních Bučic?
Měl jsem informace, že se někam stěhuje a že tam bude hrát fotbal, teď se objevil v Horních Bučicích. To komentovat nedovedu, je to otázka spíše pro něj. Samozřejmě, že je to škoda hlavně pro něj, před třemi lety hrál přáteláky za áčko a s ním se i připravoval. V béčku dostal velkou šanci, to, že přestal, je jeho záležitost. Důvody nedokážu posoudit, v Čáslavi mu nikdo neublížil.

Kdy začne zimní příprava Čáslavi B?
Začneme v pátek 7. ledna.

O posilách pro čáslavské béčko je asi zbytečné hovořit...
Jediný hráč, o kterého dlouhodobě usiluji a věřím, že se jeho hostování podaří v zimě přeměnit v přestup, je Ondra Tomíšek. Jinak opět budeme pokračovat se stávajícím kádrem, roste nám šest, sedm dorostenců, kteří v létě v této věkové kategorii končí. Na jaře budou dostávat průběžně šanci, také uvidíme, co A mužstvo, kolik hráčů bude mít, jak bude složené.

Na druhé, postupové místo Čáslav B ztrácí pět bodů...
Tak to nevnímám - kdybychom získali těch šest bodů s Rakovníkem a Českým Brodem, byli bychom druzí a mohli bychom se bavit na téma "boj o postup". V současné době tuto otázku nemá cenu rozebírat.

Součástí zimní přípravy Čáslavi B bude turnaj v Kolíně...
Celkem nás tam bude šest mužstev, kromě nás Kutná Hora, Převýšov, Kolín, Polepy, Velim. Máme zajištěny kvalitní zápasy, hrát se bude dvoukolově.

Slovo na závěr?
Chtěl bych poděkovat za výbornou spolupráci Miloši Říhovi a Pavlu Váňovi. Chtěl bych poděkovat i hráčům, kteří i přes některé potíže a amatérské podmínky chodili trénovat, že tým drží a Čáslav dobře reprezentují. Jako nováčci v krajském přeboru našli uplatnění a ve vyšší soutěži hrají důstojnou roli.

Další čísla a tabulky krajského přeboru a FC Zenit Čáslav B najdete zde.

Zlata banka
Reklama