Unikom
Reklama

Suchdol bude na jaře hrát o postup do krajského přeboru, I. A třídu by chtěl i vyhrát

12. prosinec 2013, 08:36
(aktualizováno: 12. prosinec 2013, 08:36)

Suchdol - Nováček I. A třídy, fotbalisté Sokola Suchdol v podzimní části soutěže za sebou nechal všechny soupeře a přezimuje na prvním místě tabulky. "Na jaře budeme hrát o postup, soutěž bychom rádi i vyhráli," prohlásil manažer Vladimír Střihavka.

Po prvním místě v tabulce musí Suchdol podzim hodnotit jako úspěšný...
Naším předsezonním cílem bylo umístění do pátého místa, povedlo se nám skončit na prvním místě. Na druhou Ostrou, což je kvalitní tým, máme náskok sice jen dva body, ale naše výchozí pozice pro jaro je dobrá. První místo se budeme snažit dotáhnout k postupu. Vzhledem k vývoji v divizích by měly z naší skupiny postupovat první dva týmy a vzhledem k tomu, že na třetího máme náskok deseti bodů, byli bychom asi opravdu hlupáci, kdybychom postup nezkusili.

Vnitřní sílu mužstvo Suchdola ukázalo především v zápasech, kdy se mu sice až tolik nedařilo, ale přesto dokázalo vyhrát: Například v posledním domácím utkání s Rejšicemi 2:1 gólem z poslední minuty...
Herně to vypadalo dobře, řekl bych dokonce výborně na začátku letní přípravy. Hráči z Polep, kteří do Suchdola přišli, kvalitativně přesahují I. A třídu. Čáru přes rozpočet nám potom trochu udělala zranění. Zranili se nám oba útočníci Štainz a Janovský, kteří spolu hráli už dva roky a byli na sebe zvyklí. Najednou nám chyběla dvojice, která v I. B třídě nastřílela přes 50 gólů. Jirka Štainz se zranil už v přípravě a nedohrál ani jednu minutu, Petr Janovský nedohrál utkání čtvrtého kola v Radimi. To nás donutilo hledat úplně jiné útočníky. Ti, kteří přišli, určitě nehráli špatně, ale naskočili do rozjeté soutěže, nebyli na sebe zvyklí a jejich spolupráce nebyla taková jako mezi Štainzem a Janovským, kteří spolu odehráli několik desítek zápasů.

Plusem podzimu byla obrana, pouze sedm obdržených branek hovoří za vše...
Mužstvo defenzivu zvládalo po celý podzim, myslím, že méně, jak polovina gólu na zápas je skvělá bilance. Defenzivní činnost byla v pořádku. I když po výměně útočníků nebyla ofenziva optimální, zvládali jsme těžká utkání venku 1:0.

Rezervy měl Suchdol i v proměňování šancí a nakonec i penalt. Bude Suchdol v zimní přípravě trénovat i pokutové kopy?
Kopali jsme pět penalt, z toho jsme čtyři nedali, to mluví asi samo za sebe. Pokutové kopy se natrénovat asi nedají, kdo si věří, tak to zkusí. Pravdou je, že dvě penalty v zápasech, ve kterých jsme remizovali, nás připravily o celkem čtyři body - v Sázavě i Mnichově Hradišti. Nemůžeme být ale maximalisté a myslet si, že soutěž projedeme bez ztrát. V některých zápasech jsme měli i štěstí, například doma s Rejšicemi. Dali jsme vítězný gól v poslední minutě po hrozné chybě soupeře, který nám ho doslova daroval. Na to, jak Rejšice podaly kvalitní výkon, se na konci trochu složily a vítězství nám darovaly.

V mužstvu to na podzim asi fungovalo výborně...
Jsem spokojený s přístupem hráčů, s jejich tréninkovou morálkou. Naše účast na trénincích je vysoce nadprůměrná, když ne sto, tak devadesátiprocentní. Všichni chodí, fotbal je baví. To je zásluha i trenéra Vlastimila Chláda. Vytvořila se i dobrá parta, kluci si sedli i lidsky. Na začátku sezony do základu přibylo pět nových hráčů a potom ještě další tři. To byla obrovská obměna, ale noví kluci do týmu zapadli. Myslím, že se ještě můžeme zlepšovat.

Noví hráči mužstvo zkvalitnili, posily jste měli vyhlédnuté už před sezonou?
Zkvalitnění kádru je velká zásluha hráčů z Polep, které přivedl Jaromír Siřínek. Ten nám významně pomohl i materiálně, protože mužstvo vybavil dresy a dalšími pomůckami. Bez něj bychom nebyli tam, kde nyní jsme. Jeho výpomoc sponzorská a osobní byla velká.

Kdy začne zimní příprava?
Začneme 7. ledna, trénovat budeme v úterý v Kolíně na atletickém oválu. Ve čtvrtek máme domluvenou umělou trávu v Červených Pečkách a v pátek bychom měli mít v lednu a únoru spinning. V polovině února začnou přátelská utkání, 19. února budeme na Vyšehradu hrát s juniorkou Příbrami. Pak už začne kolínský turnaj. Vytížení hráčů bude dobré, doufám, že všichni zimní přípravu absolvují bez zranění. Uvažovali jsme i o lednovém soustředění, ale vzhledem k pracovnímu vytížení hráčů to nepřichází v úvahu. Jsem ale přesvědčený, že Vlastimil Chlád je tak dobrý kondiční trenér, že kluci budou připravení.

Asi bude důležitý start do jarní části I. A třídy...
Pro jaro máme celkem slušný los, ve druhém kole hostíme Ostrou. Pokud bychom zvládli první tři, čtyři kola, dýchalo by se nám do konce sezony lépe.

Ambice Suchdola je zkusit hrát o postup. Není více lákavé soutěž vyhrát, zvlášť, když z I. B třídy postoupil z druhého místa?
Když už jsme si vloni nemohli natisknout trička - "vítěz I. B třídy" a postup z dalšího místa stál i nějaké peníze, chtěli bychom se o první místo samozřejmě pokusit. V mužstvu máme vítězné typy, je to ale kulaté a stát se může všechno, můžou třeba přijít zranění. Budeme se soustředit hlavně na to, abychom uhráli nejhůře druhé místo, ale vyhrát bychom samozřejmě chtěli také.

Zůstane podzimní tým pohromadě i pro jaro?
Na rozlučce jsem se hráčů ptal, kdo chce odejít, a nezvedla se ani jedna ruka. Všichni chtějí zůstat, kádr ale musíme přece jen trochu rozšířit. Věřím, že Štainz s Janovským se dají dohromady, oba se už začali indiviuálně připravovat. Herní pauza na nich asi bude znát a taky doufám, že se jim zranění neobnoví. Oba měli poraněná kolena, z vlastní zkušenosti vím, že jde o těžké komplikace a v přípravě se může stát cokoliv. Počítáme s nimi a rádi bychom kádr udrželi pohromadě. Máme tam nějaká hostování a tak to nezáleží úplně na nás, je to otázka dohody s mateřskými oddíly, která někdy není úplně jednoduchá. Kluci ale vyjádřili přání v Suchdole zůstat a já jim to umožním.

Už máte vytipované případné posily pro jaro?
Vyhlédnuté je máme, konkrétní jména teď ještě neřeknu, je ještě brzy. Nejdříve musím jednat s jejich mateřskými oddíly a bylo by nefér teď někoho jmenovat. Mám vyhlédnuté dva hráče, z týmů z vyšší soutěže. Doufám, že alespoň jednoho se nám povede přivést.

Kdo navštívil některý zápas Suchdola, a to nejen doma, nemohla mu uniknout vynikající podpora fanoušků....
Už dříve jsem říkal, že se fotbal dělá hlavně pro lidi. Nebavilo by mě, kdyby přišlo dvacet lidí a hrálo se před tichou kulisou. Máme skvělý fanklub, který nás doprovází i na zápasech venku. Fanoušci nás podporují nejen svým fanděním, jsou ale schopní například přes léto zorganizovat brigádu, natřou konstrukce za bránou a pomůžou s dalšími věcmi. To je super, myslím, že v Suchdole fotbalem teď žije hodně lidí a věřím, že i obec nám do budoucna vyjde vstříc a trochu nám pomůže. Soutěž už je náročnější i na vybavení. V létě jsme investovali do areálu, vybudovali jsme automatické zavlažování, dále máme plány na úpravu kabin pro hosty. Aby taky soupeř, když už si body neodváží, se u nás aspoň dobře cítil.

Fanoušky jste doma odměňovali získanými body...
Od druhého kola v I. B třídě, kdy jsme doma prohráli s Nespeky, jsme na vlastním hřišti neztratili ani jeden bod. Vím, že každá série jednou končí, ale doufám, že tato nám dlouho vydrží. Podle mě je dost unikátní.

I přes zvelebování areálu nebyla hrací plocha v listopadových zápasech v ideální kondici...
Na jednom hřišti se střídá přípravka, žáci, áčko, béčko, céčko. Ploše nemůžeme ulevit, a podepsal se na ní podzim, když začalo pršet a hřiště bylo zatížené prakticky každý den. V současné době jsme srovnali prostor za bránou, chceme tam připravit malé tréninkové hřiště. Zvažujeme umělou trávu, přikláníme se ale k malému hřišti s přírodní trávou. V areálu máme prostor ještě směrem ke hřbitovu, kam by se hřiště také vešlo. Nechceme se věnovat jen prvnímu mužstvu, rádi bychom investovali i do areálu a celého klubu. Aby se postupně zlepšilo vybavení, zázemí a kultura prostředí. Je to ale běh na dlouhou trať.

Mnoho lidí má obavy o finanční stránku klubu, je rozpočet zajištěný i pro další roky?
Jsme v Čechách, každý se zajímá o peníze, hlavně o ty cizí. Není žádným tajemstvím, že nás obec lehce podporuje. Její podpora jde především pro mládež a na provoz klubu. Zbytek mám na bedrech já, teď s významnou pomocí Jaromíra Siřínka. Klub je nyní po této stránce stabilizovaný a nehrozí, že by nám v půlce sezony došly peníze. Tím nechci říci, že se to někdy v budoucnu stát nemůže, ale rádi bychom získali i dotace, abychom zvelebili areál. Zasloužil by si oplotit, osvětlit atd. To je však hudba budoucnosti, záleží na tom, jaké granty budou vypsané.

Suchdol má sezonu rozjetou na postup do krajského přeboru. Bude se snažit i o divizi, aby si po letech zase zahrál derby s Kutnou Horou?
To záleží také na tom, jakým směrem se bude ubírat fotbal v Kutné Hoře. Myslím ale, že o divizi bojovat nebudeme. Hráči chodí do práce, většina z nich pracuje manuálně a na krajský přebor stačí dva kvalitní tréninky týdně. Na divizi už by to bylo málo, kluci z Polep si vyzkoušeli, jaké to je jít po zaměstnání hrát divizi, po fyzicky náročné práci čtyřikrát týdně na trénink. Do fotbalu a trénování také musí být chuť. Chtěl bych, abychom z fotbalu měli radost. Kluci do krajského přeboru postoupit chtějí, ale pro Suchdol je to naprostý strop. Už I. A třída je na obec, jakou je Suchdol, excelentní  soutěží. Pokud šanci na postup do krajského přeboru máme, chceme to zkusit, protože už se to třeba nemusí povést. Určitě ale ze Suchdola nebudeme dělat druhé Drnovice.

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Suchdol bude na jaře hrát o postup do krajského přeboru, I. A třídu by chtěl i vyhrát

Suchdol bude na jaře hrát o postup do krajského přeboru, I. A třídu by chtěl i vyhrát

12. prosinec 2013
(aktualizováno: 12. prosinec 2013, 08:36)

Suchdol - Nováček I. A třídy, fotbalisté Sokola Suchdol v podzimní části soutěže za sebou nechal všechny soupeře a přezimuje na prvním místě tabulky. "Na jaře budeme hrát o postup, soutěž bychom rádi i vyhráli," prohlásil manažer Vladimír Střihavka.

Po prvním místě v tabulce musí Suchdol podzim hodnotit jako úspěšný...
Naším předsezonním cílem bylo umístění do pátého místa, povedlo se nám skončit na prvním místě. Na druhou Ostrou, což je kvalitní tým, máme náskok sice jen dva body, ale naše výchozí pozice pro jaro je dobrá. První místo se budeme snažit dotáhnout k postupu. Vzhledem k vývoji v divizích by měly z naší skupiny postupovat první dva týmy a vzhledem k tomu, že na třetího máme náskok deseti bodů, byli bychom asi opravdu hlupáci, kdybychom postup nezkusili.

Vnitřní sílu mužstvo Suchdola ukázalo především v zápasech, kdy se mu sice až tolik nedařilo, ale přesto dokázalo vyhrát: Například v posledním domácím utkání s Rejšicemi 2:1 gólem z poslední minuty...
Herně to vypadalo dobře, řekl bych dokonce výborně na začátku letní přípravy. Hráči z Polep, kteří do Suchdola přišli, kvalitativně přesahují I. A třídu. Čáru přes rozpočet nám potom trochu udělala zranění. Zranili se nám oba útočníci Štainz a Janovský, kteří spolu hráli už dva roky a byli na sebe zvyklí. Najednou nám chyběla dvojice, která v I. B třídě nastřílela přes 50 gólů. Jirka Štainz se zranil už v přípravě a nedohrál ani jednu minutu, Petr Janovský nedohrál utkání čtvrtého kola v Radimi. To nás donutilo hledat úplně jiné útočníky. Ti, kteří přišli, určitě nehráli špatně, ale naskočili do rozjeté soutěže, nebyli na sebe zvyklí a jejich spolupráce nebyla taková jako mezi Štainzem a Janovským, kteří spolu odehráli několik desítek zápasů.

Plusem podzimu byla obrana, pouze sedm obdržených branek hovoří za vše...
Mužstvo defenzivu zvládalo po celý podzim, myslím, že méně, jak polovina gólu na zápas je skvělá bilance. Defenzivní činnost byla v pořádku. I když po výměně útočníků nebyla ofenziva optimální, zvládali jsme těžká utkání venku 1:0.

Rezervy měl Suchdol i v proměňování šancí a nakonec i penalt. Bude Suchdol v zimní přípravě trénovat i pokutové kopy?
Kopali jsme pět penalt, z toho jsme čtyři nedali, to mluví asi samo za sebe. Pokutové kopy se natrénovat asi nedají, kdo si věří, tak to zkusí. Pravdou je, že dvě penalty v zápasech, ve kterých jsme remizovali, nás připravily o celkem čtyři body - v Sázavě i Mnichově Hradišti. Nemůžeme být ale maximalisté a myslet si, že soutěž projedeme bez ztrát. V některých zápasech jsme měli i štěstí, například doma s Rejšicemi. Dali jsme vítězný gól v poslední minutě po hrozné chybě soupeře, který nám ho doslova daroval. Na to, jak Rejšice podaly kvalitní výkon, se na konci trochu složily a vítězství nám darovaly.

V mužstvu to na podzim asi fungovalo výborně...
Jsem spokojený s přístupem hráčů, s jejich tréninkovou morálkou. Naše účast na trénincích je vysoce nadprůměrná, když ne sto, tak devadesátiprocentní. Všichni chodí, fotbal je baví. To je zásluha i trenéra Vlastimila Chláda. Vytvořila se i dobrá parta, kluci si sedli i lidsky. Na začátku sezony do základu přibylo pět nových hráčů a potom ještě další tři. To byla obrovská obměna, ale noví kluci do týmu zapadli. Myslím, že se ještě můžeme zlepšovat.

Noví hráči mužstvo zkvalitnili, posily jste měli vyhlédnuté už před sezonou?
Zkvalitnění kádru je velká zásluha hráčů z Polep, které přivedl Jaromír Siřínek. Ten nám významně pomohl i materiálně, protože mužstvo vybavil dresy a dalšími pomůckami. Bez něj bychom nebyli tam, kde nyní jsme. Jeho výpomoc sponzorská a osobní byla velká.

Kdy začne zimní příprava?
Začneme 7. ledna, trénovat budeme v úterý v Kolíně na atletickém oválu. Ve čtvrtek máme domluvenou umělou trávu v Červených Pečkách a v pátek bychom měli mít v lednu a únoru spinning. V polovině února začnou přátelská utkání, 19. února budeme na Vyšehradu hrát s juniorkou Příbrami. Pak už začne kolínský turnaj. Vytížení hráčů bude dobré, doufám, že všichni zimní přípravu absolvují bez zranění. Uvažovali jsme i o lednovém soustředění, ale vzhledem k pracovnímu vytížení hráčů to nepřichází v úvahu. Jsem ale přesvědčený, že Vlastimil Chlád je tak dobrý kondiční trenér, že kluci budou připravení.

Asi bude důležitý start do jarní části I. A třídy...
Pro jaro máme celkem slušný los, ve druhém kole hostíme Ostrou. Pokud bychom zvládli první tři, čtyři kola, dýchalo by se nám do konce sezony lépe.

Ambice Suchdola je zkusit hrát o postup. Není více lákavé soutěž vyhrát, zvlášť, když z I. B třídy postoupil z druhého místa?
Když už jsme si vloni nemohli natisknout trička - "vítěz I. B třídy" a postup z dalšího místa stál i nějaké peníze, chtěli bychom se o první místo samozřejmě pokusit. V mužstvu máme vítězné typy, je to ale kulaté a stát se může všechno, můžou třeba přijít zranění. Budeme se soustředit hlavně na to, abychom uhráli nejhůře druhé místo, ale vyhrát bychom samozřejmě chtěli také.

Zůstane podzimní tým pohromadě i pro jaro?
Na rozlučce jsem se hráčů ptal, kdo chce odejít, a nezvedla se ani jedna ruka. Všichni chtějí zůstat, kádr ale musíme přece jen trochu rozšířit. Věřím, že Štainz s Janovským se dají dohromady, oba se už začali indiviuálně připravovat. Herní pauza na nich asi bude znát a taky doufám, že se jim zranění neobnoví. Oba měli poraněná kolena, z vlastní zkušenosti vím, že jde o těžké komplikace a v přípravě se může stát cokoliv. Počítáme s nimi a rádi bychom kádr udrželi pohromadě. Máme tam nějaká hostování a tak to nezáleží úplně na nás, je to otázka dohody s mateřskými oddíly, která někdy není úplně jednoduchá. Kluci ale vyjádřili přání v Suchdole zůstat a já jim to umožním.

Už máte vytipované případné posily pro jaro?
Vyhlédnuté je máme, konkrétní jména teď ještě neřeknu, je ještě brzy. Nejdříve musím jednat s jejich mateřskými oddíly a bylo by nefér teď někoho jmenovat. Mám vyhlédnuté dva hráče, z týmů z vyšší soutěže. Doufám, že alespoň jednoho se nám povede přivést.

Kdo navštívil některý zápas Suchdola, a to nejen doma, nemohla mu uniknout vynikající podpora fanoušků....
Už dříve jsem říkal, že se fotbal dělá hlavně pro lidi. Nebavilo by mě, kdyby přišlo dvacet lidí a hrálo se před tichou kulisou. Máme skvělý fanklub, který nás doprovází i na zápasech venku. Fanoušci nás podporují nejen svým fanděním, jsou ale schopní například přes léto zorganizovat brigádu, natřou konstrukce za bránou a pomůžou s dalšími věcmi. To je super, myslím, že v Suchdole fotbalem teď žije hodně lidí a věřím, že i obec nám do budoucna vyjde vstříc a trochu nám pomůže. Soutěž už je náročnější i na vybavení. V létě jsme investovali do areálu, vybudovali jsme automatické zavlažování, dále máme plány na úpravu kabin pro hosty. Aby taky soupeř, když už si body neodváží, se u nás aspoň dobře cítil.

Fanoušky jste doma odměňovali získanými body...
Od druhého kola v I. B třídě, kdy jsme doma prohráli s Nespeky, jsme na vlastním hřišti neztratili ani jeden bod. Vím, že každá série jednou končí, ale doufám, že tato nám dlouho vydrží. Podle mě je dost unikátní.

I přes zvelebování areálu nebyla hrací plocha v listopadových zápasech v ideální kondici...
Na jednom hřišti se střídá přípravka, žáci, áčko, béčko, céčko. Ploše nemůžeme ulevit, a podepsal se na ní podzim, když začalo pršet a hřiště bylo zatížené prakticky každý den. V současné době jsme srovnali prostor za bránou, chceme tam připravit malé tréninkové hřiště. Zvažujeme umělou trávu, přikláníme se ale k malému hřišti s přírodní trávou. V areálu máme prostor ještě směrem ke hřbitovu, kam by se hřiště také vešlo. Nechceme se věnovat jen prvnímu mužstvu, rádi bychom investovali i do areálu a celého klubu. Aby se postupně zlepšilo vybavení, zázemí a kultura prostředí. Je to ale běh na dlouhou trať.

Mnoho lidí má obavy o finanční stránku klubu, je rozpočet zajištěný i pro další roky?
Jsme v Čechách, každý se zajímá o peníze, hlavně o ty cizí. Není žádným tajemstvím, že nás obec lehce podporuje. Její podpora jde především pro mládež a na provoz klubu. Zbytek mám na bedrech já, teď s významnou pomocí Jaromíra Siřínka. Klub je nyní po této stránce stabilizovaný a nehrozí, že by nám v půlce sezony došly peníze. Tím nechci říci, že se to někdy v budoucnu stát nemůže, ale rádi bychom získali i dotace, abychom zvelebili areál. Zasloužil by si oplotit, osvětlit atd. To je však hudba budoucnosti, záleží na tom, jaké granty budou vypsané.

Suchdol má sezonu rozjetou na postup do krajského přeboru. Bude se snažit i o divizi, aby si po letech zase zahrál derby s Kutnou Horou?
To záleží také na tom, jakým směrem se bude ubírat fotbal v Kutné Hoře. Myslím ale, že o divizi bojovat nebudeme. Hráči chodí do práce, většina z nich pracuje manuálně a na krajský přebor stačí dva kvalitní tréninky týdně. Na divizi už by to bylo málo, kluci z Polep si vyzkoušeli, jaké to je jít po zaměstnání hrát divizi, po fyzicky náročné práci čtyřikrát týdně na trénink. Do fotbalu a trénování také musí být chuť. Chtěl bych, abychom z fotbalu měli radost. Kluci do krajského přeboru postoupit chtějí, ale pro Suchdol je to naprostý strop. Už I. A třída je na obec, jakou je Suchdol, excelentní  soutěží. Pokud šanci na postup do krajského přeboru máme, chceme to zkusit, protože už se to třeba nemusí povést. Určitě ale ze Suchdola nebudeme dělat druhé Drnovice.

Zlata banka
Reklama