vv auto
Reklama

V minulých letech Sparta v boji o postup několikrát tvrdě narazila na nepřízeň rozhodčích

15. červen 2012, 10:37
(aktualizováno: 16. červen 2012, 13:44)

Kutná Hora - Během šestnácti let v krajských soutěžích byla Kutná Hora několikrát blízko k návratu do divize. Vždy ale v klíčových momentech pocítila sílu píšťalek rozhodčích a postup se slavil jinde. Až letos sudí ukázali Spartě vlídnější tvář a ta si může zítra v posledním kole (pozn. s Novým Strašecím doma od 14 hodin) zajistit i vítězství v krajském přeboru.

1996 - 1997 - trenér Karel Kafka

První rok po sestupu z divize skončila Kutná Hora na sedmém místě tabulky krajského přeboru.
Konečné pořadí: 1. Říčany, 2. Union Čelákovice, 3. Čáslav, 4. Bělá, 5. Dobřejovice, 6. Poděbrady, 7. K. Hora, 8. Benátky, 9. Mn. Hradiště, 10. Beroun, 11. Slaný, 12. Týnec, 13. Kralupy „B“, 14. Č. Pečky, 15. Kročehlavy, 16. Sedlec-Prčice.

1997 - 1998 - trenéří Karel Kafka a Josef Šusta

Začátek soutěže se Kutné Hory nepovedl, v průběhu podzimu přišel k týmu Josef Šusta a ten tým vytáhl až do horních pater tabulky.
V závěru soutěže Kutná Hora bojovala o druhou příčku krajského přeboru, v domácím zápase s AFK Kolín v neděli 24. května ale remizovala 1:1, k čemuž tehdy vydatně přispěl i rozhodčí Hamza. O týden později si vítězství v soutěži zajistil FC Zenit Čáslav, který doma porazil Poděbrady 2:1 a postoupil tak do divize.

V kutnohorském týmu nastupovali například Vocel, Kašpar, Fišer, R. Křivohlavý, Pavlík, Dolejský, Žižka, Slavík, Pokorný, Štefančík, Čálek, Vavřina, Šmíd, Lipský, Škalda, na podzim Rajchman, D. Javůrek, Kaluža, M. Rejthárek. V Čáslavi pod vedením trenéra Ladislava Dvořáka vybojovali postup do divize například Vokáček, Bednář, Bílek, Hronek, Bůžek, K. Křivohlavý, Malina, Havelka, Dvořák, Linhart, Kunášek, Piskač, Miláček, Dražinovský, Holý, Doležal, Píška, Truksa, Rokos.

Konečné pořadí: 1. Čáslav, 2. Bělá, 3. Horky, 4. K. Hora, 5. Dobřejovice, 6. Beroun, 7. Vlašim, 8. Pyšely, 9. Benátky, 10. Sedlčany, 11. Poděbrady, 12. Slaný, 13. Týnec, 14. Mn. Hradiště, 15. Kolín, 16. Brandýs.

1998 - 1999 - trenéři Vratislav Rychtera a Martin Kalenda

Předseda Sparty Josef Šťastný v létě představil týmu nového trenéra - Vratislava Rychteru. Ten však po horkém létu, kdy vůbec nebylo jasné, kdo ve Spartě bude hrát, u týmu vydržel jen do září 1998, kdy ho vystřídal Martin Kalenda. Týmu se ale příliš nedařilo, Sparta se zachraňovalas až do závěrečných kol.

V Kutné Hoře působili Vocel, Dolejský, Škalda, Vavřina, R. Křivohlavý, M. Rejthárek, Pavlík, Čálek, P. Růžička, Vozka, Štefančík, Mlika, Rak, Brych, Rajchman, Červinka, Janeček, Kulhánek, Havrda, Jeřábek, Nesvačil, Malina, Špitálník.

Konečné pořadí: 1. Sibřina, 2. Sedlčany, 3. Týnec, 4. Dobřejovice, 5. Poděbrady, 6. Horky, 7. Pyšely, 8. Kolín, 9. Černolice, 10. Beroun, 11. K. Hora, 12. Dobříš, 13. Vlašim, 14. Slaný, 15. Benátky, 16. Mn. Hradiště.

1999 - 2000 - trenér Pavel Kruliš

Letní přípravu s áčkem začal trenér Pavel Kruliš, který se po hráčích poohlédl v regionu. Do Lorce přivedl Lebedu z Paběnic, Suchorebského z Křesetic, Karla Truksu z Čáslavi. Dále v Kutné Hoře působili Vocel, Jón, Nesvačil, Malina, Škalda, R. Křivohlavý, Čálek, P. Růžička, Kulhánek, J. Špitálník, Mlika, Rajchman, Jeřábek, Vozka. Na jaře přišli Čáp, Černík z U. Janovic. Dále hráli Brožek, Lipský.

Podzim Sparta odehrála s nulou na kontě bodů pravdy a na šesté příčce tabulky, ke spokojenosti kouče. "Spodek tabulky se vyrovnává a bude záležet na úvodních zápasech jara, tím spíše, že přes zimu budeme zase dávat dohromady mužstvo," řekl tehdy Pavel Kruliš.

Kutná Hora na jaře sehrála dobré zápasy s týmy s ambicemi na postup, které viděly stovky diváků (s Benešovem 500, s Kolínem/Velim 700). Klub od léta 2000 přešel pod akciovou společnost SK Sparta Respo ČKD Kutná Hora.

2000 - 2001 - trenér Pavel Kruliš

Nově vzniklá akciová společnost narazila na nepřízeň rozhodčích už v neděli 27. srpna 2000, kdy domácí zápas se Sedlčany (pozn. 2:4) ovlivnil rozhodčí Bělík a po incidentu s diváky při odchodu do kabin stihla Spartu pokuta a podmíněně zavřené hřiště.

Přesto Kutná Hora přezimovala v tabulce druhá a v týmu v týmu nastupovali Vocel, Černík, Škalda, K. Truksa, J. Rejthárek, I. Ducheček ml., Malina, Lipský, Vavřina, P. Růžička, M. Janda, Čáp, Čálek, M. Rejthárek, Rajchman, Mlika, na jaře i Pokorný, Lipský, Hronek, Suchánek, Jindra.
Na jaře Kutná Hora nezvládla zápas v Dobrovici o druhé místo, kdy ve fotbalově hezkém utkání utrpěla venku debakl 7:3, i když vedla už 3:1. Zajímavostí je, že průměrná návštěva na domácí zápasy v Lorci činila 362 diváků.

Konečné pořadí: 1. Libiš, 2. Dobrovice, 3. Kutná Hora, 4. Černolice, 5. Poděbrady, 6. Horky, 7. Dobříš, 8. Sedlčany, 9. Týnec n. S., 10. Říčany, 11. Beroun, 12. Koleč, 13. Kladno, 14. Králův Dvůr, 15. Votice, 16. Mělník.

2001 - 2002 - trenér Vratislav Rychtera

Předseda FK Sparta Respo ČKD Kutná Hora Václav Vančura před letní přípravou týmu představil staronového trenéra - Vratislava Rychteru. Do Lorce přišel Vojta. Vančura, Ovčačík, Piskač a opět Karel Truksa. Dále nastupovali Vocel, Čáp (už jako stoper), P. Růžička, Pokorný, Vavřina, Rajchman, M. Janda, J. Rejthárek, M. Rejthárek, Lipský, Janeček, Kemza, Jindra, Mlika, Rajchman.

V podzimní tabulce Kutná Hora figurovala pátá, za Dobrovicí, Kolčí, Ovčáry a Týnecem n. S. V zimě do týmu přišel Píška, Černík, Procházka. Jaro začala Sparta skvěle, ovšem až do zápasu s Ovčáry, který doma prohrála 1:2 a promarnila tak šanci na druhou příčku tabulky. V celkovém součtu skončila třetí, za Dobrovicí a Ovčáry.

2002 - 2003 - trenéři Vratislav Rychtera a Miroslav Rumpli

Letní přípravou Kutnou Horu provedl Vratislav Rychtera, který se rozešel se Zdeňkem Čápem. Potýkal se s šíří hráčského kádru, dva přípravné zápasy dekonce musel zrušit. Do týmu zabudoval kutnohorského dorostence Jakuba Vančuru, Sparta nastupovala v sestavě Vocel, Jón, Černík, Vojt. Vančura, Pokorný, Kemza, M. Růžička, Píška, P. Růžička, Rajchman, Piskač, J. Rejthárek, M. Rejthárek, Procházka, Mlika, Jan Rak, Janovský nebo Lipský, který v průběhu podzimu odešel hostovat do Sadské.

V podzimní tabulce Kutná Hora přezimovala druhá za Ovčáry a jeden bod před Jesenicemi a čtyři body před Hořovicemi. Jiří Mlika prodělal zimní přípravu v Příbrami, ovšem v Kutné Hoře ještě pro jaro zůstal. Vratislav Rychtera si dále vyhlédl zkušené hráče Petra Pavlíčka a Radka Zelenku z Pardubic, do Lorce přišel i Karel Němec z Malína a Radek Špitálník z Malešova.

Kutnohorští sice bojovali o postupová místa, ale přišel zápas v Poděbradech, který 1. června 2003 Sparta prohrála 1:0, odjel s vyloučenými Piskačem, Zelenkou a Černíkem a na konci boje o postup se postaral rozhodčí Meho Berovič. V posledních třech kolech Vratislava Rychteru vystřídal na lavičce Miroslav Rumpli.

Konečné pořadí: 1. Ovčáry, 2. Hořovice, 3. Kutná Hora, 4. Jesenice, 5. Slaný, 6. Stř. Skalice, 7. Beroun, 8. Černolice, 9. Králův Dvůr, 10. Koleč, 11. Podběrady, 12. Dobříš, 13. Sedlčany, 14. Kladno, 15. Kralupy, 16. Týnec n. S.

2003 - 2004 - trenér Miroslav Rumpli

Letní přípravu vedl Miroslav Rumpli a měl k dispozicii tyto hráče: Vocel, Píška, Vojt. Vančura, Pokorný, Rajchman, Lipský, Tichý, P. Růžička, Rak, Janovský, Miklušičák, J. Rejthárek, Pánek, M. Růžička, J. Vančura, Železný, F. Suchánek, Kruliš ml., Husa, Prášek. Podzimní zápasy Spartě vyneslo sedmé místo, ovšem v zimní přestávce tým opustili Janovský (Velim), J. Rejthárek (Libodřice), Lipský (Suchdol).

Jaro odehrála Sparta s těmito hráči: Jón, Vocel, Procházka, Čáp, M. Růžička, Píška, Kemza, Vojt. Vančura, Pěkný, Pokorný, Tichý, Jak. Vančura, Jindra, K. Křivohlavý, Blahník, Píška, Rajchman, Churavý, B. Šváb, Kemza, Železný, Kruliš, Čunderlík.

Konečné pořadí: 1. Kr. Dvůr, 2. Kácov, 3. Černolice, 4. Dobříš, 5. Kutná Hora, 6. Brandýs, 7. Nymburk, 8. Poděbrady, 9. Tn Rakovník, 10. Beroun, 11. Stř. Skalice, 12. Sedlčany, 13. Chocerady, 14. Jesenice, 15. Nové Strašecí, 16. Slaný.

2004 - 2005 - trenéři Miroslav Rumpli, Pavel Kruliš a Zbyněk Dujsík

S týmem pokračoval trenér Miroslav Rumpli a pracoval s těmito hráči: M. Moc, Jón, Píška, Suchánek, M. Růžička, Kruliš ml., Kemza, Vojt. Vančura, J. Vančura, P. Růžička, Jindra, Tichý, Rajchman, Janovský, Železný, Čunderlík, Horký, Kedršt, M. Růžička, Churavý, B. Šváb. Podzim se Kutné Hoře nepodařil, na konci října odešel trenér Miroslav Rumpli a nahradil ho Pavel Kruliš.

V zimě ovšem vedení klubu angažovala trenéra Zbyňka Dujsíka s asistentem Ivo Knoflíčkem. Po špatném podzimu hlavně v domácích zápasech měli za úkol udržet tým v krajském přeboru. Na jaře kutnohorský dres oblékali Vocel, Kedršt, Pokorný, Šedivý, Vojt. Vančura, Janovský, Rajchman, Kemza, J. Rejthárek, P. Růžička, J. Vančura, Churavý, Vodička, Tichý, Knoflíček, Kruliš ml., Tauchman, Jindra, Linhart, M. Šváb. Kutná Hora se zachránila až v posledním kole domácí výhrou nad Stříbrnou Skalicí 2:1 (1:0).

Konečné pořadí: 1. Stř. Skalice, 2. Bzová, 3. Nymburk, 4. Černolice, 5. Jirny, 6. Teplýšovice, 7. Beroun, 8. Sedlčany, 9. Semice, 10. Brandýs, 11. Mělník, 12. Kutná Hora, 13. Vlašim, 14. Tn. Rakovník, 15. Chocerady, 16. Poděbrady.

2005 - 2006 - trenéři Zbyněk Dujsík a Jaroslav Wohlgemuth

Trenér Zbyněk Dujsík měl v létě potíže s hráčským kádrem a i on musel některé přípravné zápasy zrušit. Na počátku srpna Kutnou Horu posílili Štainz, opět Vodička a Čokina s Žírem z Nové Paky, dále v týmu působili například Vocel, Vojt. Vančura, Kedršt, M. Růžička, J. Rejthárek, Čunderlík, Rajchman, J. Vančura, Linhart, Rajchman, P. Růžička, Churavý, T. Šváb, Rathauz, Jirkovský a Václav Schwarz ml.

V průběhu podzimu Sparta narazila například na Votice, se kterými sice doma remizovala 1:1, ovšem i za přispění rozhodčího Beroviče, který ve vztahu ke Kutné Hoře opět neváhal tasit červené karty - tentokrát pro Čokinu a Žíra.

Po nevydařeném podzimu a desátém místě v tabulce v zimě skončil trenér Zbyněk Dujsík, kterého nahradil Jaroslav Wohlgemuth. Na jaře do Lorce zamířili J. Špitálník, Cigán, Janovský, B. Šváb, Píška, J. Holík, Petříček. Rozhodčí Berovič zaúřadoval i na jaře, když Sparta prohrála v Semicích 5:0 (1:0). Také v tomto ročníku se Kutná Hora zachraňovala do posledního kola a i když skončila na pátém místě od konce, spadla do I. A třídy.

Konečné pořadí: 1. Jirny, 2. Votice, 3. Beroun, 4. Sedlčany, 5. Dobříš, 6. St. Boleslav, 7. Černolice, 8. Brandýs, 9. Nymburk, 10. Teplýšovice, 11. Semice, 12. K. Hora, 13. Mělník, 14. V. Dobrá, 15. Vlašim, 16. Měchenice.

2006 - 2007 - trenéři Jaroslav Wohlgemuth a Jaroslav Bejlek

Do premiérového ročníku v nižší soutěži Kutnohorští vyrazili s dalšími mladíky v sestavě: Auer, Fajfr, Oliva a dále s útočníkem Jelínkem. Dále nastupovali Vocel, Vodička, B. Šváb, Rajchman, Píška, J. Rejthárek, Cigán, Churavý, Štainz, M. Šváb, Jouza, M. Růžička, V. Schwarz ml., Rathauz, T. Šváb. Na konci srpna derby se Suchdolem nedohrála gólman Vocel, v brance se pak další měsíc vystřídali Stratený a Vavřina. Vedení klubu v září kouče Jaroslava Wohlgemutha odvolalo, týmu se ujal Jaroslav Bejlek. Ten tým vytáhl až na třetí místo podzimní tabulky.

Na jaře Kutnou Horu posílili V. Schwarz st., Malina, Janovský, Skokan a v zimní přípravě Kutná Hora mohla poprvé využít své umělé trávy. Na jaře to dlouho vypadalo, že by se Sparta do krajského přeboru mohla vrátit, zvlášť, když doma porazili svého soupeře v boji o postup Rožďalovice. I když za stavu 2:2 asistent Prislupský čtyři minuty před koncem neuznal Schwarzův gól hlavou kvůli údajnému ofsajdu. Zápas ale Spartě vyšel, odpor hostů zlomil Janovský a potom i Churavý. Situace Kutné Hory vypadala nadějně, ovšem až do zápasu v Libodřicích, kde rozhodčí Bartoš domácím pomohl k vítězství 3:2 dvěmi penaltami.

I. A třída: 1. Kunice, 2. Rožďalovice, 3. Litol, 4. Kutná Hora, 5. Benátky n. J., 6. Poděbrady, 7. Sokoleč, 8. Mn. Hradiště, 9. Chocerady, 10. Bakov n. J., 11. Kosořice, 12. Vlašim B, 13. U. Janovice, 14. Libodřice, 15. Týnec n. S., 16. Suchdol.

2007 - 2008 - trenéři Jaroslav Bejlek a Pavel Klouček

Jaroslav Bejlek pokračoval v dalším ročníku I. A třídy s téměř stejnými hráči, do Lorce přišel Kudláček a v průběhu naskočil A. Schwarz. 26. srpna 2007 v domácím zápase s Benátkami se špatně odcházelo rozhodčím Lerchovi do kabin. Jaroslav Bejlek bezprostředně po zápase sportovnímu řediteli Ladislavu Davidovi oznámil svůj odchod z Lorce, u týmu ještě nakonec zůstal. Hned v září Kutná Hora prohrála na hřišti Vlašimi B gólem z 83. minuty, který odmával asistent Prislupský a uznal Hamřík. Od října trenéra Bejlka nahradil Pavel Klouček. Ten v posledním utkání podzimu dal poprvé příležitost i Jiřímu Luňáčkovi. Na jaře do týmu Pavel Klouček zabudoval i Kozla, Hačku. Nakonec mu vedení klubu překvapivě neprodloužilo smlouvu.

I. A třída: 1. Vlašim B, 2. Benátky, 3. Čáslav B, 4. Poděbrady, 5. Kouřim, 6. Kutná Hora, 7. Sokoleč, 8. U. Janovice, 9. Mn. Hradiště, 10. Brandýs, 11. Chocerady, 12. Bakov, 13. Čejetice, 14. Jesenice, 15. Teplýšovice, 16. Kosořice.

2008 - 2009 - trenéři Tibor Mičinec a Roman Oliva

Letní příprava pod novým trenérem Tiborem Mičincem vypadala dobře, kouč stavěl na stávajících hráčích, které doplnil Židík. Dále nastupovali Vodička, Rathauz, Linhart, Skokan, M. Šváb, P. Růžička, Kozel, T. Šváb, A. Schwarz, Churavý, Auer.

Vstup do soutěže se Spartě ale nevydařil, po třech kolech měli na svém kontě jen vítězství nad slabými Čejeticemi. Ve čtvrtém kole navíc v Neratovicích domácím pomohli k vítězství 1:0 rozhodčí. Trápila je útočná produktivita, navíc si v říjnu těžké zranění v zápase béčka přivodil brankář Miroslav Vocel a sezonu dochytal Vladimír Vavřina. V říjnu 2008 Sparta trenéra nakonec vyměnila, do Lorce přišli trenér Roman Oliva s asistentem Radimem Truksou. Ti v zimě přivedli Lukáše Doležala, vrátil se Jiří Štainz. Také ubylo zápasů, ve kterých by Spartu poškodili rozhodčí. Nakonec z toho bylo desáté místo a na konci soutěže další změna trenéra - Roman Oliva odešel trénovat do Pardubic.

Akciová společnost Sparta ČKD Kutná Hora změnila svou strukturu, od ČKD převzalo akcie Ledvické uhlí a.s., které zavleklo fotbal v Kutné Hoře do soudních sporů, ovšem naštěstí ne na dlouho.

I. A třída: 1. Polepy, 2. Neratovice, 3. Brandýs, 4. Čáslav B, 5. Mn. Hradiště, 6. Zásmuky, 7. Sokoleč, 8. Kouřim, 9. U. Janovice, 10. Kutná Hora, 11. Bakov, 12. Zeleneč, 13. Poděbrady, 14. Rožďalovice, 15. Chocerady, 16. Čejetice.

2009 - 2010 - trenér Radim Truksa

Trenér Radim Truksa při své premiérové štaci na lavičce v nové funkci dovedl tým do krajského přeboru. V brance se představil Ondřej Stoupa. Kutná Hora zrušila manažerské místo, Antonín Schwarz navíc odešel hostovat do Převýšova. Skončil i Jouza, naopak do Lorce zamířil Milan Tomíšek z Vrdů. Za Kutnou Horu dále hráli brankář Hájek, M. Šváb, Kureš, Rathauz, Linhart, T. Šváb, P. Růžička, Doležal, Kozel, Potůček, Luňáček, Hačka, Jak. Vančura, Rumpli.

Kutná Hora stavěla zejména na domácích zápasech, doma odevzdala body jen Uhlířským Janovicím. Venku poprvé vyhrála až v listopadu - a to v Rožďalovicích 3:0, v celkovém součtu to znamenalo po podzimu čtvrté místo v tabulce, které nakonec na jaře přetavila v návrat do krajského přeboru, když v zimě přišli ještě Radovan Klička a Čálek.

Začátkem června si postup z druhého místa Kutná Hora zajistila v zápase s Rožďalovicemi a trenér Radim Truksa se mohl nechat ostříhat...

I. A třída: 1. Čáslav B, 2. K. Hora, 3. Mn. Hradiště, 4. Pyšely, 5. Zásmuky, 6. Zeleneč, 7. Č. Pečky, 8. U. Janovice, 9. Bakov, 10. Jílové, 11. Poděbrady, 12. Brandýs-Boleslav B, 13. Týnec, 14. Kouřim, 15. Rejšice, 16. Rožďalovice.

2010 - 2011 - trenér Radim Truksa

V létě do týmu přišli Černohlávek a z dorostu Filipec, znovu začal hrát Auer. Kutná Hora přezimovala osmá, ovšem v zimě svůj odchod do Suchdola ohlásili Linhart a Klička. Svůj konec nejprve oznámil i trenér Radim Truksa, který nakonec po urovnání poměrů v klubu zůstal. V zimě si vyhlédl brankáře Davida Šimona, Macha a Krupičku, do týmu zkusil zapracovat i dorostence Jarkuliše a Bareše. Dále nastupovali O. Tomíšek, M. Tomíšek, M. Šváb, P. Růžička, Filipec, Černohlávek, Kozel, Luňáček, Auer, Vodička, M. Frejlach.

Krajský přebor: 1. Zápy, 2. Štěchovice, 3. Byškovice, 4. Dobrovice, 5. Úvaly, 6. Čáslav B, 7. Libiš, 8. Kutná Hora, 9. Beroun, 10. Benátky, 11. N. Strašecí, 12. Tn. Rakovník, 13. SK Rakovník, 14. Č. Brod, 15. Brandýs-Boleslav A, 16. Hradištko.

2011 - 2012 - trenér Radim Truksa

Do dalšího ročníku krajského přeboru Sparta vyrazila posílená ještě o A. Schwarze, který se vrátil z Převýšova. Na podzim nasbírala 37 bodů a vytvořila si výbornou výchozí pozici pro boj o postup do divize. To se nakonec povedlo také díky přízni mužům v černém, kterou by Radimu Truksovi jeho předchůdci mohli jen závidět.

Kutná Hora má i šanci na konečné první místo - před Dobrovicemi má před zítřejším zápasem s Nových Strašecím náskok jednoho bodu. Pokud se nechce ohlížet na výsledek zápasu Tn Rakovník - Dobrovice, musí vyhrát. Postup už má ale měsíc v kapse.

Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 17. červen 2012, 14:22

nejlepší na tom je, že KH by postoupila i bez podpory, protože postupuje i pátý tým tabulky! Takže to byly vyhozený peníze akorát, na druhou stranu dobře jim tak

Re: - vložil Anonymous - 17. červen 2012, 13:31

Aspoň že se párkorun vrátilo v zápase v Rakovníce

Re: - vložil Anonymous - 17. červen 2012, 12:33

Tuto sezonu nám bylo vše vrchovatou mírou vše vráceno. Je vidět, že když se chce a je na to, přízeň sudích se nakloní, bohužel. Tak ať nám to vydrží, jako tuto sezonu, ale některá "tlačítka" proti soupeřům byla z těch, že až bolely oči. To správně žádný trenér takovou podporu neměl a byl by trapas s takovou tlačenkou nepostoupit.. Kéž by mohli tito kamarádi postoupit také a nadále pískat vyšší soutěž. Správný byl komentář, jakou žumpou tato soutěž je. Jsem rád za postup, ale někdy jsem se musel v duchu stydět. Bohužel nerozhoduje vždy fotbalovost, to si přiznejme.

AVE_CZ
Reklama
V minulých letech Sparta v boji o postup několikrát tvrdě narazila na nepřízeň rozhodčích

V minulých letech Sparta v boji o postup několikrát tvrdě narazila na nepřízeň rozhodčích

15. červen 2012
(aktualizováno: 16. červen 2012, 13:44)

Kutná Hora - Během šestnácti let v krajských soutěžích byla Kutná Hora několikrát blízko k návratu do divize. Vždy ale v klíčových momentech pocítila sílu píšťalek rozhodčích a postup se slavil jinde. Až letos sudí ukázali Spartě vlídnější tvář a ta si může zítra v posledním kole (pozn. s Novým Strašecím doma od 14 hodin) zajistit i vítězství v krajském přeboru.

1996 - 1997 - trenér Karel Kafka

První rok po sestupu z divize skončila Kutná Hora na sedmém místě tabulky krajského přeboru.
Konečné pořadí: 1. Říčany, 2. Union Čelákovice, 3. Čáslav, 4. Bělá, 5. Dobřejovice, 6. Poděbrady, 7. K. Hora, 8. Benátky, 9. Mn. Hradiště, 10. Beroun, 11. Slaný, 12. Týnec, 13. Kralupy „B“, 14. Č. Pečky, 15. Kročehlavy, 16. Sedlec-Prčice.

1997 - 1998 - trenéří Karel Kafka a Josef Šusta

Začátek soutěže se Kutné Hory nepovedl, v průběhu podzimu přišel k týmu Josef Šusta a ten tým vytáhl až do horních pater tabulky.
V závěru soutěže Kutná Hora bojovala o druhou příčku krajského přeboru, v domácím zápase s AFK Kolín v neděli 24. května ale remizovala 1:1, k čemuž tehdy vydatně přispěl i rozhodčí Hamza. O týden později si vítězství v soutěži zajistil FC Zenit Čáslav, který doma porazil Poděbrady 2:1 a postoupil tak do divize.

V kutnohorském týmu nastupovali například Vocel, Kašpar, Fišer, R. Křivohlavý, Pavlík, Dolejský, Žižka, Slavík, Pokorný, Štefančík, Čálek, Vavřina, Šmíd, Lipský, Škalda, na podzim Rajchman, D. Javůrek, Kaluža, M. Rejthárek. V Čáslavi pod vedením trenéra Ladislava Dvořáka vybojovali postup do divize například Vokáček, Bednář, Bílek, Hronek, Bůžek, K. Křivohlavý, Malina, Havelka, Dvořák, Linhart, Kunášek, Piskač, Miláček, Dražinovský, Holý, Doležal, Píška, Truksa, Rokos.

Konečné pořadí: 1. Čáslav, 2. Bělá, 3. Horky, 4. K. Hora, 5. Dobřejovice, 6. Beroun, 7. Vlašim, 8. Pyšely, 9. Benátky, 10. Sedlčany, 11. Poděbrady, 12. Slaný, 13. Týnec, 14. Mn. Hradiště, 15. Kolín, 16. Brandýs.

1998 - 1999 - trenéři Vratislav Rychtera a Martin Kalenda

Předseda Sparty Josef Šťastný v létě představil týmu nového trenéra - Vratislava Rychteru. Ten však po horkém létu, kdy vůbec nebylo jasné, kdo ve Spartě bude hrát, u týmu vydržel jen do září 1998, kdy ho vystřídal Martin Kalenda. Týmu se ale příliš nedařilo, Sparta se zachraňovalas až do závěrečných kol.

V Kutné Hoře působili Vocel, Dolejský, Škalda, Vavřina, R. Křivohlavý, M. Rejthárek, Pavlík, Čálek, P. Růžička, Vozka, Štefančík, Mlika, Rak, Brych, Rajchman, Červinka, Janeček, Kulhánek, Havrda, Jeřábek, Nesvačil, Malina, Špitálník.

Konečné pořadí: 1. Sibřina, 2. Sedlčany, 3. Týnec, 4. Dobřejovice, 5. Poděbrady, 6. Horky, 7. Pyšely, 8. Kolín, 9. Černolice, 10. Beroun, 11. K. Hora, 12. Dobříš, 13. Vlašim, 14. Slaný, 15. Benátky, 16. Mn. Hradiště.

1999 - 2000 - trenér Pavel Kruliš

Letní přípravu s áčkem začal trenér Pavel Kruliš, který se po hráčích poohlédl v regionu. Do Lorce přivedl Lebedu z Paběnic, Suchorebského z Křesetic, Karla Truksu z Čáslavi. Dále v Kutné Hoře působili Vocel, Jón, Nesvačil, Malina, Škalda, R. Křivohlavý, Čálek, P. Růžička, Kulhánek, J. Špitálník, Mlika, Rajchman, Jeřábek, Vozka. Na jaře přišli Čáp, Černík z U. Janovic. Dále hráli Brožek, Lipský.

Podzim Sparta odehrála s nulou na kontě bodů pravdy a na šesté příčce tabulky, ke spokojenosti kouče. "Spodek tabulky se vyrovnává a bude záležet na úvodních zápasech jara, tím spíše, že přes zimu budeme zase dávat dohromady mužstvo," řekl tehdy Pavel Kruliš.

Kutná Hora na jaře sehrála dobré zápasy s týmy s ambicemi na postup, které viděly stovky diváků (s Benešovem 500, s Kolínem/Velim 700). Klub od léta 2000 přešel pod akciovou společnost SK Sparta Respo ČKD Kutná Hora.

2000 - 2001 - trenér Pavel Kruliš

Nově vzniklá akciová společnost narazila na nepřízeň rozhodčích už v neděli 27. srpna 2000, kdy domácí zápas se Sedlčany (pozn. 2:4) ovlivnil rozhodčí Bělík a po incidentu s diváky při odchodu do kabin stihla Spartu pokuta a podmíněně zavřené hřiště.

Přesto Kutná Hora přezimovala v tabulce druhá a v týmu v týmu nastupovali Vocel, Černík, Škalda, K. Truksa, J. Rejthárek, I. Ducheček ml., Malina, Lipský, Vavřina, P. Růžička, M. Janda, Čáp, Čálek, M. Rejthárek, Rajchman, Mlika, na jaře i Pokorný, Lipský, Hronek, Suchánek, Jindra.
Na jaře Kutná Hora nezvládla zápas v Dobrovici o druhé místo, kdy ve fotbalově hezkém utkání utrpěla venku debakl 7:3, i když vedla už 3:1. Zajímavostí je, že průměrná návštěva na domácí zápasy v Lorci činila 362 diváků.

Konečné pořadí: 1. Libiš, 2. Dobrovice, 3. Kutná Hora, 4. Černolice, 5. Poděbrady, 6. Horky, 7. Dobříš, 8. Sedlčany, 9. Týnec n. S., 10. Říčany, 11. Beroun, 12. Koleč, 13. Kladno, 14. Králův Dvůr, 15. Votice, 16. Mělník.

2001 - 2002 - trenér Vratislav Rychtera

Předseda FK Sparta Respo ČKD Kutná Hora Václav Vančura před letní přípravou týmu představil staronového trenéra - Vratislava Rychteru. Do Lorce přišel Vojta. Vančura, Ovčačík, Piskač a opět Karel Truksa. Dále nastupovali Vocel, Čáp (už jako stoper), P. Růžička, Pokorný, Vavřina, Rajchman, M. Janda, J. Rejthárek, M. Rejthárek, Lipský, Janeček, Kemza, Jindra, Mlika, Rajchman.

V podzimní tabulce Kutná Hora figurovala pátá, za Dobrovicí, Kolčí, Ovčáry a Týnecem n. S. V zimě do týmu přišel Píška, Černík, Procházka. Jaro začala Sparta skvěle, ovšem až do zápasu s Ovčáry, který doma prohrála 1:2 a promarnila tak šanci na druhou příčku tabulky. V celkovém součtu skončila třetí, za Dobrovicí a Ovčáry.

2002 - 2003 - trenéři Vratislav Rychtera a Miroslav Rumpli

Letní přípravou Kutnou Horu provedl Vratislav Rychtera, který se rozešel se Zdeňkem Čápem. Potýkal se s šíří hráčského kádru, dva přípravné zápasy dekonce musel zrušit. Do týmu zabudoval kutnohorského dorostence Jakuba Vančuru, Sparta nastupovala v sestavě Vocel, Jón, Černík, Vojt. Vančura, Pokorný, Kemza, M. Růžička, Píška, P. Růžička, Rajchman, Piskač, J. Rejthárek, M. Rejthárek, Procházka, Mlika, Jan Rak, Janovský nebo Lipský, který v průběhu podzimu odešel hostovat do Sadské.

V podzimní tabulce Kutná Hora přezimovala druhá za Ovčáry a jeden bod před Jesenicemi a čtyři body před Hořovicemi. Jiří Mlika prodělal zimní přípravu v Příbrami, ovšem v Kutné Hoře ještě pro jaro zůstal. Vratislav Rychtera si dále vyhlédl zkušené hráče Petra Pavlíčka a Radka Zelenku z Pardubic, do Lorce přišel i Karel Němec z Malína a Radek Špitálník z Malešova.

Kutnohorští sice bojovali o postupová místa, ale přišel zápas v Poděbradech, který 1. června 2003 Sparta prohrála 1:0, odjel s vyloučenými Piskačem, Zelenkou a Černíkem a na konci boje o postup se postaral rozhodčí Meho Berovič. V posledních třech kolech Vratislava Rychteru vystřídal na lavičce Miroslav Rumpli.

Konečné pořadí: 1. Ovčáry, 2. Hořovice, 3. Kutná Hora, 4. Jesenice, 5. Slaný, 6. Stř. Skalice, 7. Beroun, 8. Černolice, 9. Králův Dvůr, 10. Koleč, 11. Podběrady, 12. Dobříš, 13. Sedlčany, 14. Kladno, 15. Kralupy, 16. Týnec n. S.

2003 - 2004 - trenér Miroslav Rumpli

Letní přípravu vedl Miroslav Rumpli a měl k dispozicii tyto hráče: Vocel, Píška, Vojt. Vančura, Pokorný, Rajchman, Lipský, Tichý, P. Růžička, Rak, Janovský, Miklušičák, J. Rejthárek, Pánek, M. Růžička, J. Vančura, Železný, F. Suchánek, Kruliš ml., Husa, Prášek. Podzimní zápasy Spartě vyneslo sedmé místo, ovšem v zimní přestávce tým opustili Janovský (Velim), J. Rejthárek (Libodřice), Lipský (Suchdol).

Jaro odehrála Sparta s těmito hráči: Jón, Vocel, Procházka, Čáp, M. Růžička, Píška, Kemza, Vojt. Vančura, Pěkný, Pokorný, Tichý, Jak. Vančura, Jindra, K. Křivohlavý, Blahník, Píška, Rajchman, Churavý, B. Šváb, Kemza, Železný, Kruliš, Čunderlík.

Konečné pořadí: 1. Kr. Dvůr, 2. Kácov, 3. Černolice, 4. Dobříš, 5. Kutná Hora, 6. Brandýs, 7. Nymburk, 8. Poděbrady, 9. Tn Rakovník, 10. Beroun, 11. Stř. Skalice, 12. Sedlčany, 13. Chocerady, 14. Jesenice, 15. Nové Strašecí, 16. Slaný.

2004 - 2005 - trenéři Miroslav Rumpli, Pavel Kruliš a Zbyněk Dujsík

S týmem pokračoval trenér Miroslav Rumpli a pracoval s těmito hráči: M. Moc, Jón, Píška, Suchánek, M. Růžička, Kruliš ml., Kemza, Vojt. Vančura, J. Vančura, P. Růžička, Jindra, Tichý, Rajchman, Janovský, Železný, Čunderlík, Horký, Kedršt, M. Růžička, Churavý, B. Šváb. Podzim se Kutné Hoře nepodařil, na konci října odešel trenér Miroslav Rumpli a nahradil ho Pavel Kruliš.

V zimě ovšem vedení klubu angažovala trenéra Zbyňka Dujsíka s asistentem Ivo Knoflíčkem. Po špatném podzimu hlavně v domácích zápasech měli za úkol udržet tým v krajském přeboru. Na jaře kutnohorský dres oblékali Vocel, Kedršt, Pokorný, Šedivý, Vojt. Vančura, Janovský, Rajchman, Kemza, J. Rejthárek, P. Růžička, J. Vančura, Churavý, Vodička, Tichý, Knoflíček, Kruliš ml., Tauchman, Jindra, Linhart, M. Šváb. Kutná Hora se zachránila až v posledním kole domácí výhrou nad Stříbrnou Skalicí 2:1 (1:0).

Konečné pořadí: 1. Stř. Skalice, 2. Bzová, 3. Nymburk, 4. Černolice, 5. Jirny, 6. Teplýšovice, 7. Beroun, 8. Sedlčany, 9. Semice, 10. Brandýs, 11. Mělník, 12. Kutná Hora, 13. Vlašim, 14. Tn. Rakovník, 15. Chocerady, 16. Poděbrady.

2005 - 2006 - trenéři Zbyněk Dujsík a Jaroslav Wohlgemuth

Trenér Zbyněk Dujsík měl v létě potíže s hráčským kádrem a i on musel některé přípravné zápasy zrušit. Na počátku srpna Kutnou Horu posílili Štainz, opět Vodička a Čokina s Žírem z Nové Paky, dále v týmu působili například Vocel, Vojt. Vančura, Kedršt, M. Růžička, J. Rejthárek, Čunderlík, Rajchman, J. Vančura, Linhart, Rajchman, P. Růžička, Churavý, T. Šváb, Rathauz, Jirkovský a Václav Schwarz ml.

V průběhu podzimu Sparta narazila například na Votice, se kterými sice doma remizovala 1:1, ovšem i za přispění rozhodčího Beroviče, který ve vztahu ke Kutné Hoře opět neváhal tasit červené karty - tentokrát pro Čokinu a Žíra.

Po nevydařeném podzimu a desátém místě v tabulce v zimě skončil trenér Zbyněk Dujsík, kterého nahradil Jaroslav Wohlgemuth. Na jaře do Lorce zamířili J. Špitálník, Cigán, Janovský, B. Šváb, Píška, J. Holík, Petříček. Rozhodčí Berovič zaúřadoval i na jaře, když Sparta prohrála v Semicích 5:0 (1:0). Také v tomto ročníku se Kutná Hora zachraňovala do posledního kola a i když skončila na pátém místě od konce, spadla do I. A třídy.

Konečné pořadí: 1. Jirny, 2. Votice, 3. Beroun, 4. Sedlčany, 5. Dobříš, 6. St. Boleslav, 7. Černolice, 8. Brandýs, 9. Nymburk, 10. Teplýšovice, 11. Semice, 12. K. Hora, 13. Mělník, 14. V. Dobrá, 15. Vlašim, 16. Měchenice.

2006 - 2007 - trenéři Jaroslav Wohlgemuth a Jaroslav Bejlek

Do premiérového ročníku v nižší soutěži Kutnohorští vyrazili s dalšími mladíky v sestavě: Auer, Fajfr, Oliva a dále s útočníkem Jelínkem. Dále nastupovali Vocel, Vodička, B. Šváb, Rajchman, Píška, J. Rejthárek, Cigán, Churavý, Štainz, M. Šváb, Jouza, M. Růžička, V. Schwarz ml., Rathauz, T. Šváb. Na konci srpna derby se Suchdolem nedohrála gólman Vocel, v brance se pak další měsíc vystřídali Stratený a Vavřina. Vedení klubu v září kouče Jaroslava Wohlgemutha odvolalo, týmu se ujal Jaroslav Bejlek. Ten tým vytáhl až na třetí místo podzimní tabulky.

Na jaře Kutnou Horu posílili V. Schwarz st., Malina, Janovský, Skokan a v zimní přípravě Kutná Hora mohla poprvé využít své umělé trávy. Na jaře to dlouho vypadalo, že by se Sparta do krajského přeboru mohla vrátit, zvlášť, když doma porazili svého soupeře v boji o postup Rožďalovice. I když za stavu 2:2 asistent Prislupský čtyři minuty před koncem neuznal Schwarzův gól hlavou kvůli údajnému ofsajdu. Zápas ale Spartě vyšel, odpor hostů zlomil Janovský a potom i Churavý. Situace Kutné Hory vypadala nadějně, ovšem až do zápasu v Libodřicích, kde rozhodčí Bartoš domácím pomohl k vítězství 3:2 dvěmi penaltami.

I. A třída: 1. Kunice, 2. Rožďalovice, 3. Litol, 4. Kutná Hora, 5. Benátky n. J., 6. Poděbrady, 7. Sokoleč, 8. Mn. Hradiště, 9. Chocerady, 10. Bakov n. J., 11. Kosořice, 12. Vlašim B, 13. U. Janovice, 14. Libodřice, 15. Týnec n. S., 16. Suchdol.

2007 - 2008 - trenéři Jaroslav Bejlek a Pavel Klouček

Jaroslav Bejlek pokračoval v dalším ročníku I. A třídy s téměř stejnými hráči, do Lorce přišel Kudláček a v průběhu naskočil A. Schwarz. 26. srpna 2007 v domácím zápase s Benátkami se špatně odcházelo rozhodčím Lerchovi do kabin. Jaroslav Bejlek bezprostředně po zápase sportovnímu řediteli Ladislavu Davidovi oznámil svůj odchod z Lorce, u týmu ještě nakonec zůstal. Hned v září Kutná Hora prohrála na hřišti Vlašimi B gólem z 83. minuty, který odmával asistent Prislupský a uznal Hamřík. Od října trenéra Bejlka nahradil Pavel Klouček. Ten v posledním utkání podzimu dal poprvé příležitost i Jiřímu Luňáčkovi. Na jaře do týmu Pavel Klouček zabudoval i Kozla, Hačku. Nakonec mu vedení klubu překvapivě neprodloužilo smlouvu.

I. A třída: 1. Vlašim B, 2. Benátky, 3. Čáslav B, 4. Poděbrady, 5. Kouřim, 6. Kutná Hora, 7. Sokoleč, 8. U. Janovice, 9. Mn. Hradiště, 10. Brandýs, 11. Chocerady, 12. Bakov, 13. Čejetice, 14. Jesenice, 15. Teplýšovice, 16. Kosořice.

2008 - 2009 - trenéři Tibor Mičinec a Roman Oliva

Letní příprava pod novým trenérem Tiborem Mičincem vypadala dobře, kouč stavěl na stávajících hráčích, které doplnil Židík. Dále nastupovali Vodička, Rathauz, Linhart, Skokan, M. Šváb, P. Růžička, Kozel, T. Šváb, A. Schwarz, Churavý, Auer.

Vstup do soutěže se Spartě ale nevydařil, po třech kolech měli na svém kontě jen vítězství nad slabými Čejeticemi. Ve čtvrtém kole navíc v Neratovicích domácím pomohli k vítězství 1:0 rozhodčí. Trápila je útočná produktivita, navíc si v říjnu těžké zranění v zápase béčka přivodil brankář Miroslav Vocel a sezonu dochytal Vladimír Vavřina. V říjnu 2008 Sparta trenéra nakonec vyměnila, do Lorce přišli trenér Roman Oliva s asistentem Radimem Truksou. Ti v zimě přivedli Lukáše Doležala, vrátil se Jiří Štainz. Také ubylo zápasů, ve kterých by Spartu poškodili rozhodčí. Nakonec z toho bylo desáté místo a na konci soutěže další změna trenéra - Roman Oliva odešel trénovat do Pardubic.

Akciová společnost Sparta ČKD Kutná Hora změnila svou strukturu, od ČKD převzalo akcie Ledvické uhlí a.s., které zavleklo fotbal v Kutné Hoře do soudních sporů, ovšem naštěstí ne na dlouho.

I. A třída: 1. Polepy, 2. Neratovice, 3. Brandýs, 4. Čáslav B, 5. Mn. Hradiště, 6. Zásmuky, 7. Sokoleč, 8. Kouřim, 9. U. Janovice, 10. Kutná Hora, 11. Bakov, 12. Zeleneč, 13. Poděbrady, 14. Rožďalovice, 15. Chocerady, 16. Čejetice.

2009 - 2010 - trenér Radim Truksa

Trenér Radim Truksa při své premiérové štaci na lavičce v nové funkci dovedl tým do krajského přeboru. V brance se představil Ondřej Stoupa. Kutná Hora zrušila manažerské místo, Antonín Schwarz navíc odešel hostovat do Převýšova. Skončil i Jouza, naopak do Lorce zamířil Milan Tomíšek z Vrdů. Za Kutnou Horu dále hráli brankář Hájek, M. Šváb, Kureš, Rathauz, Linhart, T. Šváb, P. Růžička, Doležal, Kozel, Potůček, Luňáček, Hačka, Jak. Vančura, Rumpli.

Kutná Hora stavěla zejména na domácích zápasech, doma odevzdala body jen Uhlířským Janovicím. Venku poprvé vyhrála až v listopadu - a to v Rožďalovicích 3:0, v celkovém součtu to znamenalo po podzimu čtvrté místo v tabulce, které nakonec na jaře přetavila v návrat do krajského přeboru, když v zimě přišli ještě Radovan Klička a Čálek.

Začátkem června si postup z druhého místa Kutná Hora zajistila v zápase s Rožďalovicemi a trenér Radim Truksa se mohl nechat ostříhat...

I. A třída: 1. Čáslav B, 2. K. Hora, 3. Mn. Hradiště, 4. Pyšely, 5. Zásmuky, 6. Zeleneč, 7. Č. Pečky, 8. U. Janovice, 9. Bakov, 10. Jílové, 11. Poděbrady, 12. Brandýs-Boleslav B, 13. Týnec, 14. Kouřim, 15. Rejšice, 16. Rožďalovice.

2010 - 2011 - trenér Radim Truksa

V létě do týmu přišli Černohlávek a z dorostu Filipec, znovu začal hrát Auer. Kutná Hora přezimovala osmá, ovšem v zimě svůj odchod do Suchdola ohlásili Linhart a Klička. Svůj konec nejprve oznámil i trenér Radim Truksa, který nakonec po urovnání poměrů v klubu zůstal. V zimě si vyhlédl brankáře Davida Šimona, Macha a Krupičku, do týmu zkusil zapracovat i dorostence Jarkuliše a Bareše. Dále nastupovali O. Tomíšek, M. Tomíšek, M. Šváb, P. Růžička, Filipec, Černohlávek, Kozel, Luňáček, Auer, Vodička, M. Frejlach.

Krajský přebor: 1. Zápy, 2. Štěchovice, 3. Byškovice, 4. Dobrovice, 5. Úvaly, 6. Čáslav B, 7. Libiš, 8. Kutná Hora, 9. Beroun, 10. Benátky, 11. N. Strašecí, 12. Tn. Rakovník, 13. SK Rakovník, 14. Č. Brod, 15. Brandýs-Boleslav A, 16. Hradištko.

2011 - 2012 - trenér Radim Truksa

Do dalšího ročníku krajského přeboru Sparta vyrazila posílená ještě o A. Schwarze, který se vrátil z Převýšova. Na podzim nasbírala 37 bodů a vytvořila si výbornou výchozí pozici pro boj o postup do divize. To se nakonec povedlo také díky přízni mužům v černém, kterou by Radimu Truksovi jeho předchůdci mohli jen závidět.

Kutná Hora má i šanci na konečné první místo - před Dobrovicemi má před zítřejším zápasem s Nových Strašecím náskok jednoho bodu. Pokud se nechce ohlížet na výsledek zápasu Tn Rakovník - Dobrovice, musí vyhrát. Postup už má ale měsíc v kapse.

Zlata banka
Reklama
Prohlédnout galerii