Domaro
Reklama

Vladimír Střihavka: "Pokud by to v příští sezoně vypadalo na postup, nebránili bychom se"

27. červen 2012, 11:36
(aktualizováno: 27. červen 2012, 11:48)

Suchdol - Fotbalisté Sokola Suchdol před okresním přeborem 2011 - 2012 vyhlásili boj o postup. V průběhu sezony prohráli pouze třikrát a cíl stoprocentně splnili. "Do sezony jsme nešli s alibistickými argumenty, že možná něco, vyhlásili jsme jasný cíl a ten splnili. Jsme spokojení," zdůraznil manažer suchdolského áčka Vladimír Střihavka.

Podle očekání jste v soutěži vyhráli poměrně suverénně...
Patnáctibodový náskok, 114 nastřílených gólů a 25 obdržených branek, což je méně než jeden gól na zápas, vypovídaly o tom, že jsme to zvládli poměrně bez problémů.

Suchdol samozřejmě disponoval hráči, kteří fotbal umí, ovšem zdálo se mi, jakoby se trochu vyhýbali osobním soubojům a nebyli třeba tak důrazní při standardních situacích...
V týmu máme poměrně hodně důrazných hráčů, namátkou můžu jmenovat Honzu Raka nebo Tomáše Švába. Na druhou stranu důrazná hra přináší i karty a případná vyloučení. To byla jedna z věcí, ze které jsme měli obavu. Za přehnanou tvrdost nás rozhodčí trestají a my jsme nechtěli dohrávat některé zápasy v deseti. Někdy měli hráči ke konci pokyn, aby na důrazu ubrali. Fotbalově jsme to uhráli a někdy byla tvrdost zbytečná a hloupá. Hráči nastupovali s tím, že pokud by nějaký zákrok měl být na hraně, aby se mu raději vyhnuli. Ke konci sezony mohli být v zápasech různé tlaky a asi jediná cesta, jak bychom mohli body ztratit, bylo to, že bychom dohrávali v deseti, devíti. Proto jsem společně s trenérem Linhartem tým nabádal, aby hrál fotbal a z důrazu trochu ubral.

Jedinou jarní porážku jste utrpěli v Sedlci a právě důraz byl podle mě jedním z rozhodujících rozdílů mezi oběma týmy.
Sedlec nás předčila v jediné věci  a sice v kvalitě zahrávání standardních situací a v důrazu ve vápně. Utkání nás poučilo v tom, že v létě budeme pracovat na přestupu jednoho velkého důrazného hráče do obrany. Tam nás totiž bota tlačila nejen v utkání v Sedlci, ale potíže nám dělali třeba oba urostlí útočníci v Paběnicích. Věkově máme obranu složenou dobře, bohužel ale výškově a kilogramově to je slabší. Proto tam přes přestávku dojde ke změně.

Neměli jste po prohře v Sedlci trochu obavy o první místo?
To ne, měli jsme dobré vylosování. Čekali nás soupeři ze spodku tabulky - Kaňk, Křesetice. V té době jsme měli dva body náskok a lepší vzájemný zápas.  Už jsem nevěřil, že do konce sezony někde prohrajeme. Prohráli jsme na jaře jeden zápas. Myslím, že i v něm jsme byli fotbalovější, ale bohužel jsme neuhlídali standardní situace soupeře. Ani Barcelona nevyhraje všechno, tak to prostě je.

Sedlec nakonec mohla také postoupit, ale vyšší soutěž neakceptovala. Není to přece jen trochu škoda?
Nechci posuzovat mužstva našich soupeřů, jestli byl někdo kvalitnější nebo ne. Zruč n. S. má poměrně mladé mužstvo, v podzimním zápase u nás mě přesvědčila. Byla běhavá, chtěla hrát. V jarním zápase v posledním kole se nám zápas povedl, závěr soutěže se nám vůbec vydařil, hráli jsme velmi dobrý fotbal. Ve Zruči jsme v pohodě vyhráli, myslím ale, že tam zázemí mají na velmi dobré úrovni. Zruč má pět tisíc obyvatel a I. B třída by do takového města asi patřila.

Suchdol odehrál celé jaro se čtrnácti hráči a dvěma brankáři. Není to přece jen trochu úzký kádr?
Měli jsme deset hráčů do pole a tři kvalitní náhradníky, dva brankáře. Mně se to zdá jako optimální, nejsem velkým příznivcem velkého točení sestavy. Navíc u nás nebyl nikdo klasickým náhradníkem, neměli jsme nikoho, kdo by stabilně vysedával na lavičce. Snažili jsme se dostat do hry všechny. Přístup k tréninku byl naprosto v pořádku a do příští sezony nehodláme kádr příliš rozšiřovat. Deset hráčů na hřišti, tři náhradníci a dva brankáři jsou podle mě ideální. Když vypadnou dva, pořád je kam sáhnout. Letos jsme to sice nevyužili, ale kdyby bylo úplně nejhůře, můžeme si vypomoct i s hráči našeho béčka. V něm je ještě dost fotbalistů, kteří by byli schopní nám v zápase pomoct.

Narazili jsme na možnou posilu do obrany, můžete být konkrétnější?
Nyní ještě jmenovat nebudu, na posilách pracujeme. Rádi bychom získali brankáře, obránce, středního záložníka a další dva hráče. Do přípravy se u nás zapojí pět nových fotbalistů, tři hráči ze stávajícího kádru zřejmě skončí.

Kdo skončí v Suchdole?
To zatím také zveřejňovat nebudu, nejprve to proberu s nimi. Po sezoně jsme si udělali hráčskou schůzi a na dotaz, kdo chce v Suchdole skončit, se nezvedla ani jedna ruka. To jsem rád, to také svědčí o tom, že kluci vytvořili dobrou partu a nechce se jim odcházet. Výměna bude určitě na postu brankáře, hostování z Bečvár skončilo Ondrovi Stoupovi. Ještě uvažujeme, že dva hráči ze stávajícího kádru odejdou. Vždy je to také závislé na dohodě s jejich mateřskými oddíly, hostování jsou vražedná. Nnc neřeší ani pro budoucnost klubu. Až v Suchdole někdy skončím, rád bych tam zanechal tým s vlastními hráči, se kterými bude moct disponovat. Hostování není cesta a proto i letos bych rád přivedl hráče na přestup a nebo bych rád u stávajících hráčů změnil hostování v přestup.

Hovořilo se o příchodu Miroslava Patáka, to ovšem podle mých informací padlo...
Bohužel - to se nepovedlo. S Mirkem jsme byli někdy od zimy loňského roku dohodnutí, ale bohužel se to nezdařilo. Zůstal v Polepech. Mě to samozřejmě mrzí, protože jsem chtěl v Suchdole budovat tým podle koncepce založené na něm. Kolem něj jsem chtěl postavit tým z mladších kluků, kteří by se od něj mohli něco přiučit. Mirek je i dobrý kluk do kabiny, je poctivý. Tato koncepce se mi bohužel celá rozpadla. To, že k nám nepřestoupí, jsem se dověděl někdy v květnu. Teď se s tím pereme a hledáme středního záložníka. Moje vize byla jiná, ale určitě si s tím poradíme.

Kdy Suchdol začne letní přípravu na I. B třídu?
Poprvé se sejdeme 18. července. Do přípravy se zapojí dohromady asi devatenáct hráčů, kádr zúžíme po dvou přátelských zápasech. Hráče - hlavně ty nové - chceme v utkání vidět alespoň dvakrát.

David Linhart zůstává jako hlavní trenér?
Ano, myslím, že práci zvládá. Přenášení některých věcí v průběhu zápasu je samozřejmě komplikovanější, ale koučování utkání je z určité části na mě. Vedení tréninků, jejich intenzita a kvalita je dobrá, proto nemám důvod zasahovat do realizačního týmu. Samozřejmě své místo nemá jisté nikdo a trenérská stolička je hodně rozhoupaná. Proto se můj názor může změnit během tří přípravných zápasů :) Zatím ale o tom neuvažujeme.

Pro mnohé fotbalové fanoušky může být překvapením, že Suchdol přihlásil do mistrovských soutěží i C tým.
Nejsem tím, kdo by mohl mluvit za celý suchdolský klub, ale vím, že v Suchdole končí pět nebo šest dorostenců. Tím, že naše béčko má zapouzdřenou partu hráčů, kteří spolu hrají už léta a výkonnost dorostenců z okresního přeboru podle mě mnohdy nestačí ani na tu třetí třídu, natož I. B třídu, se v Suchdole řeší situace, co s dorostenci. Suchdol v příští sezoně dorost nepostaví, pokud vím, pokusil se o sloučení s některými kluby v okolí, ale to se nezdařilo. Proto existuje varianta céčka, ve kterém bude hrát těch šest dorostenců, doplněné o místní kluky - například ze Soči Suchdol. Přesně ale nevím, je to otázka spíše na vedení klubu.

V průběhu jara se někteří zkušení hráči B týmu vyjadřovali, že už by v létě chtěli skončit...
Pokud jsem mluvil s předsedou klubu Emilem Novotným, tak to vypadá, že klukům z béčka se všechna zranění přes léto zase zatáhnou a do příští sezony opět vykročí, s věkovým průměrem řekl bych silně se blížícímu se k 47 možná 50 letům. Smekám před nimi, v tomto věku fotbal už hodně bolí.

Plánujete v Suchdole i nějaké vylepšení areálu?
Areál se budeme snažit posunout, nějaké investice jsme tam v udělali. Letos uvažujeme o nějakém systému zavlažování. Je to ale trochu problematické. S areálem bych do budoucna samozřejmě něco rád udělal, potřeba by bylo například nové oplocení. Teď vím, že se kupují nové sítě za brány, o něco se zase vylepší zázemí, přidělá se část venkovního posezení u občerstvení. Jdeme ale postupnými kroky, podpora fotbalu od obce není zatím nějak významná, areál se snažíme dávat dohromady více méně z příspěvku od sponzorů. Vloni jsme udělali vápna, která jsem teď zase trochu poopravili. Pro I. B třídu je hřiště vyhovující, zatím nemáme žádné podmínky. S tím do vyšší soutěže jdeme.

V průběhu sezony 2011 - 2012 jste mohli počítat i s velkou podporou fanoušků, a to i v zápasech venku...
To je jeden z důvodů, proč jsem rád za své rozhodnutí, že po ukončení aktivní kariéry podpořím fotbal v Suchdole. Na domácí zápasy jsme měli průměr přes sto diváků, což si myslím, že na okresní přebor je krásné. Máme i kotel fanoušků, kteří nás jezdí podporovat ven. Za to jim moc děkujeme, protože v takovém prostředí a s takovou podporou se hraje lépe. Fotbal se hraje pro lidi a asi by mě nebavil, kdyby na zápas chodilo dvacet diváků, kteří by potichu koukali na hru. Atmosféra je v Suchdole dobrá, je dobrá i venku. Podporu od fanoušků cítíme a chtěl bych jim za to hodně poděkovat. Že to s námi do I. B třídy dotáhli a že nám zachovají přízeň i v příští sezoně.

Je to sice ještě asi předčasné, ale s čím Suchdol půjde do sezony 2012 - 2013?
V otázkách cílů budu tentokrát ve svých vyjádřeních opatrnější, I. B třídu neznám. Ale vzhledem k tomu, že Sázava bez větších posil a větších problémů uhrála třetí místo, chtěli bychom se určitě pohybovat v horních patrech tabulky, což znamená do třetího místa. Pokud by to k tomu vypadalo, asi bychom se postupu nebránili. Finanční rozpočet na I. B třídu a I. A třídu je velmi podobný, ale uvidíme, jak nás soutěž překvapí. Neznám ani složení naší skupiny, doufám, že budeme hrát "benešovskou" skupinu, snad si nás někdo nevybere na Mladoboleslavsko.

Komentáře
dorostenci - vložil Anonymous - 28. červen 2012, 10:54

Tak to kluci dorostenecký přijďte ukázat na trénink :o)).

Re: - vložil Anonymous - 27. červen 2012, 15:44

mu dám slabí dorostenci! :DDD

Re: - vložil Anonymous - 27. červen 2012, 15:20

Ultras Suchdol..... :-)

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Vladimír Střihavka: "Pokud by to v příští sezoně vypadalo na postup, nebránili bychom se"

Vladimír Střihavka: "Pokud by to v příští sezoně vypadalo na postup, nebránili bychom se"

27. červen 2012
(aktualizováno: 27. červen 2012, 11:48)

Suchdol - Fotbalisté Sokola Suchdol před okresním přeborem 2011 - 2012 vyhlásili boj o postup. V průběhu sezony prohráli pouze třikrát a cíl stoprocentně splnili. "Do sezony jsme nešli s alibistickými argumenty, že možná něco, vyhlásili jsme jasný cíl a ten splnili. Jsme spokojení," zdůraznil manažer suchdolského áčka Vladimír Střihavka.

Podle očekání jste v soutěži vyhráli poměrně suverénně...
Patnáctibodový náskok, 114 nastřílených gólů a 25 obdržených branek, což je méně než jeden gól na zápas, vypovídaly o tom, že jsme to zvládli poměrně bez problémů.

Suchdol samozřejmě disponoval hráči, kteří fotbal umí, ovšem zdálo se mi, jakoby se trochu vyhýbali osobním soubojům a nebyli třeba tak důrazní při standardních situacích...
V týmu máme poměrně hodně důrazných hráčů, namátkou můžu jmenovat Honzu Raka nebo Tomáše Švába. Na druhou stranu důrazná hra přináší i karty a případná vyloučení. To byla jedna z věcí, ze které jsme měli obavu. Za přehnanou tvrdost nás rozhodčí trestají a my jsme nechtěli dohrávat některé zápasy v deseti. Někdy měli hráči ke konci pokyn, aby na důrazu ubrali. Fotbalově jsme to uhráli a někdy byla tvrdost zbytečná a hloupá. Hráči nastupovali s tím, že pokud by nějaký zákrok měl být na hraně, aby se mu raději vyhnuli. Ke konci sezony mohli být v zápasech různé tlaky a asi jediná cesta, jak bychom mohli body ztratit, bylo to, že bychom dohrávali v deseti, devíti. Proto jsem společně s trenérem Linhartem tým nabádal, aby hrál fotbal a z důrazu trochu ubral.

Jedinou jarní porážku jste utrpěli v Sedlci a právě důraz byl podle mě jedním z rozhodujících rozdílů mezi oběma týmy.
Sedlec nás předčila v jediné věci  a sice v kvalitě zahrávání standardních situací a v důrazu ve vápně. Utkání nás poučilo v tom, že v létě budeme pracovat na přestupu jednoho velkého důrazného hráče do obrany. Tam nás totiž bota tlačila nejen v utkání v Sedlci, ale potíže nám dělali třeba oba urostlí útočníci v Paběnicích. Věkově máme obranu složenou dobře, bohužel ale výškově a kilogramově to je slabší. Proto tam přes přestávku dojde ke změně.

Neměli jste po prohře v Sedlci trochu obavy o první místo?
To ne, měli jsme dobré vylosování. Čekali nás soupeři ze spodku tabulky - Kaňk, Křesetice. V té době jsme měli dva body náskok a lepší vzájemný zápas.  Už jsem nevěřil, že do konce sezony někde prohrajeme. Prohráli jsme na jaře jeden zápas. Myslím, že i v něm jsme byli fotbalovější, ale bohužel jsme neuhlídali standardní situace soupeře. Ani Barcelona nevyhraje všechno, tak to prostě je.

Sedlec nakonec mohla také postoupit, ale vyšší soutěž neakceptovala. Není to přece jen trochu škoda?
Nechci posuzovat mužstva našich soupeřů, jestli byl někdo kvalitnější nebo ne. Zruč n. S. má poměrně mladé mužstvo, v podzimním zápase u nás mě přesvědčila. Byla běhavá, chtěla hrát. V jarním zápase v posledním kole se nám zápas povedl, závěr soutěže se nám vůbec vydařil, hráli jsme velmi dobrý fotbal. Ve Zruči jsme v pohodě vyhráli, myslím ale, že tam zázemí mají na velmi dobré úrovni. Zruč má pět tisíc obyvatel a I. B třída by do takového města asi patřila.

Suchdol odehrál celé jaro se čtrnácti hráči a dvěma brankáři. Není to přece jen trochu úzký kádr?
Měli jsme deset hráčů do pole a tři kvalitní náhradníky, dva brankáře. Mně se to zdá jako optimální, nejsem velkým příznivcem velkého točení sestavy. Navíc u nás nebyl nikdo klasickým náhradníkem, neměli jsme nikoho, kdo by stabilně vysedával na lavičce. Snažili jsme se dostat do hry všechny. Přístup k tréninku byl naprosto v pořádku a do příští sezony nehodláme kádr příliš rozšiřovat. Deset hráčů na hřišti, tři náhradníci a dva brankáři jsou podle mě ideální. Když vypadnou dva, pořád je kam sáhnout. Letos jsme to sice nevyužili, ale kdyby bylo úplně nejhůře, můžeme si vypomoct i s hráči našeho béčka. V něm je ještě dost fotbalistů, kteří by byli schopní nám v zápase pomoct.

Narazili jsme na možnou posilu do obrany, můžete být konkrétnější?
Nyní ještě jmenovat nebudu, na posilách pracujeme. Rádi bychom získali brankáře, obránce, středního záložníka a další dva hráče. Do přípravy se u nás zapojí pět nových fotbalistů, tři hráči ze stávajícího kádru zřejmě skončí.

Kdo skončí v Suchdole?
To zatím také zveřejňovat nebudu, nejprve to proberu s nimi. Po sezoně jsme si udělali hráčskou schůzi a na dotaz, kdo chce v Suchdole skončit, se nezvedla ani jedna ruka. To jsem rád, to také svědčí o tom, že kluci vytvořili dobrou partu a nechce se jim odcházet. Výměna bude určitě na postu brankáře, hostování z Bečvár skončilo Ondrovi Stoupovi. Ještě uvažujeme, že dva hráči ze stávajícího kádru odejdou. Vždy je to také závislé na dohodě s jejich mateřskými oddíly, hostování jsou vražedná. Nnc neřeší ani pro budoucnost klubu. Až v Suchdole někdy skončím, rád bych tam zanechal tým s vlastními hráči, se kterými bude moct disponovat. Hostování není cesta a proto i letos bych rád přivedl hráče na přestup a nebo bych rád u stávajících hráčů změnil hostování v přestup.

Hovořilo se o příchodu Miroslava Patáka, to ovšem podle mých informací padlo...
Bohužel - to se nepovedlo. S Mirkem jsme byli někdy od zimy loňského roku dohodnutí, ale bohužel se to nezdařilo. Zůstal v Polepech. Mě to samozřejmě mrzí, protože jsem chtěl v Suchdole budovat tým podle koncepce založené na něm. Kolem něj jsem chtěl postavit tým z mladších kluků, kteří by se od něj mohli něco přiučit. Mirek je i dobrý kluk do kabiny, je poctivý. Tato koncepce se mi bohužel celá rozpadla. To, že k nám nepřestoupí, jsem se dověděl někdy v květnu. Teď se s tím pereme a hledáme středního záložníka. Moje vize byla jiná, ale určitě si s tím poradíme.

Kdy Suchdol začne letní přípravu na I. B třídu?
Poprvé se sejdeme 18. července. Do přípravy se zapojí dohromady asi devatenáct hráčů, kádr zúžíme po dvou přátelských zápasech. Hráče - hlavně ty nové - chceme v utkání vidět alespoň dvakrát.

David Linhart zůstává jako hlavní trenér?
Ano, myslím, že práci zvládá. Přenášení některých věcí v průběhu zápasu je samozřejmě komplikovanější, ale koučování utkání je z určité části na mě. Vedení tréninků, jejich intenzita a kvalita je dobrá, proto nemám důvod zasahovat do realizačního týmu. Samozřejmě své místo nemá jisté nikdo a trenérská stolička je hodně rozhoupaná. Proto se můj názor může změnit během tří přípravných zápasů :) Zatím ale o tom neuvažujeme.

Pro mnohé fotbalové fanoušky může být překvapením, že Suchdol přihlásil do mistrovských soutěží i C tým.
Nejsem tím, kdo by mohl mluvit za celý suchdolský klub, ale vím, že v Suchdole končí pět nebo šest dorostenců. Tím, že naše béčko má zapouzdřenou partu hráčů, kteří spolu hrají už léta a výkonnost dorostenců z okresního přeboru podle mě mnohdy nestačí ani na tu třetí třídu, natož I. B třídu, se v Suchdole řeší situace, co s dorostenci. Suchdol v příští sezoně dorost nepostaví, pokud vím, pokusil se o sloučení s některými kluby v okolí, ale to se nezdařilo. Proto existuje varianta céčka, ve kterém bude hrát těch šest dorostenců, doplněné o místní kluky - například ze Soči Suchdol. Přesně ale nevím, je to otázka spíše na vedení klubu.

V průběhu jara se někteří zkušení hráči B týmu vyjadřovali, že už by v létě chtěli skončit...
Pokud jsem mluvil s předsedou klubu Emilem Novotným, tak to vypadá, že klukům z béčka se všechna zranění přes léto zase zatáhnou a do příští sezony opět vykročí, s věkovým průměrem řekl bych silně se blížícímu se k 47 možná 50 letům. Smekám před nimi, v tomto věku fotbal už hodně bolí.

Plánujete v Suchdole i nějaké vylepšení areálu?
Areál se budeme snažit posunout, nějaké investice jsme tam v udělali. Letos uvažujeme o nějakém systému zavlažování. Je to ale trochu problematické. S areálem bych do budoucna samozřejmě něco rád udělal, potřeba by bylo například nové oplocení. Teď vím, že se kupují nové sítě za brány, o něco se zase vylepší zázemí, přidělá se část venkovního posezení u občerstvení. Jdeme ale postupnými kroky, podpora fotbalu od obce není zatím nějak významná, areál se snažíme dávat dohromady více méně z příspěvku od sponzorů. Vloni jsme udělali vápna, která jsem teď zase trochu poopravili. Pro I. B třídu je hřiště vyhovující, zatím nemáme žádné podmínky. S tím do vyšší soutěže jdeme.

V průběhu sezony 2011 - 2012 jste mohli počítat i s velkou podporou fanoušků, a to i v zápasech venku...
To je jeden z důvodů, proč jsem rád za své rozhodnutí, že po ukončení aktivní kariéry podpořím fotbal v Suchdole. Na domácí zápasy jsme měli průměr přes sto diváků, což si myslím, že na okresní přebor je krásné. Máme i kotel fanoušků, kteří nás jezdí podporovat ven. Za to jim moc děkujeme, protože v takovém prostředí a s takovou podporou se hraje lépe. Fotbal se hraje pro lidi a asi by mě nebavil, kdyby na zápas chodilo dvacet diváků, kteří by potichu koukali na hru. Atmosféra je v Suchdole dobrá, je dobrá i venku. Podporu od fanoušků cítíme a chtěl bych jim za to hodně poděkovat. Že to s námi do I. B třídy dotáhli a že nám zachovají přízeň i v příští sezoně.

Je to sice ještě asi předčasné, ale s čím Suchdol půjde do sezony 2012 - 2013?
V otázkách cílů budu tentokrát ve svých vyjádřeních opatrnější, I. B třídu neznám. Ale vzhledem k tomu, že Sázava bez větších posil a větších problémů uhrála třetí místo, chtěli bychom se určitě pohybovat v horních patrech tabulky, což znamená do třetího místa. Pokud by to k tomu vypadalo, asi bychom se postupu nebránili. Finanční rozpočet na I. B třídu a I. A třídu je velmi podobný, ale uvidíme, jak nás soutěž překvapí. Neznám ani složení naší skupiny, doufám, že budeme hrát "benešovskou" skupinu, snad si nás někdo nevybere na Mladoboleslavsko.

Zlata banka
Reklama