Domaro
Reklama

Vladimír Střihavka: "Přestup Pavla Růžičky do Suchdola je dotažený do konce"

25. prosinec 2012, 11:29
(aktualizováno: 25. prosinec 2012, 15:28)

Suchdol - Nováček v I. B třídě - Sokol Suchdol skončil po podzimu na druhém místě. Dva body za vedoucím týmem Poříčí. "Soutěž jsme špatně začali, spokojení jsme tak na pětadevadesát procent," odhadoval manažer týmu Vladimír Střihavka.

Proč Suchdolu nevyšel vstup do soutěže?
Fyzickou přípravu jsme nepodcenili. Všechny soupeře jsme většinou přehrávali. V létě se nám ale trochu nepovedla příprava po herní stránce. V přípravných zápasech jsme kromě Polep hráli s mužstvy slabší výkonnosti a zápasy v létě pro nás byly trochu jednoduché. Hned v prvním kole jsme narazili na velmi výborný tým Jesenice, který v tabulce po podzimu skončil za námi. Ve druhém kole jsme doma zaslouženě podlehli Nespekům. Po povinném vítězství ve Zruči se pro nás sezona zlomila domácím utkání s Kunicemi. Z tohoto zápasu jsme měli velké obavy už před sezonou, věděli jsme, že Kunice mají velmi kvalitní tým plný hráčů i s ligovými zkušenostmi. Nás navíc trápily problémy se sestavou, ale nakonec jsme utkání zvládli excelentně 4:0. Od té doby jsme body ztratili pouze v Poříčí ve smolném zápase, ve kterém jsme měli minimálně remizovat, ale spíše vyhrát. Tato prohra nás mrzí o to více, že Poříčí je v tabulce o dva body před námi. Kdybychom tam alespoň remizovali, byli bychom v tabulce před nimi. Se sezonou jsem ale spokojený. Po prvních dvou nepovedených kolech jsme trochu zamíchali se sestavou, hráče jsme na postech vyměnili a sedlo si to. Je pravda, že někteří hráči svou výkonnost udrželi po celý podzim stabilní, u některých to bylo někdy lepší a někdy horší. Mužstvu jsme našli herní systém a herní tvář. Řekli jsme si co chceme hrát a musím říct, že závěr sezony se nám vyloženě povedl. Kromě zápasu se Struhařovem, ve kterém jsme vyhráli pouze o gól, jsme ostatní soupeře porazili výraznějším rozdílem a celkem jednoznačně. Je trochu škoda, že sezona skončila. Velmi nám to fungovalo.

Suchdol nastřílel slušných 41 branek, přesto řadu příležitostí ještě neproměnil...
Říkám vždycky: Jako bývalý útočník vím, že ze všeho se gól dát nedá. Na adresu našich útočníků Janovský - Štainz ale nemůžu říct nic špatného. Jeden dal na podzim šestnáct branek, jeden jedenáct. To je velmi slušný výkon. Pravda je, že nikdo další je gólově nedoplňuje. Hráči z druhé vlny dávají branky poskrovnu. U nás jsou góly bohužel vyloženě na útočnících.

Smůlou Suchdola bylo určitě zranění Radovana Kličky.
To už začalo tím, že ve druhém kole se zranil Kozel, který v prvním zápase v Jesenici patřil k těm lepším na hřišti. Nešťastně se srazil se spoluhráčem a zlomil si klíček. celou sezonu vypadl ze sestavy, vrátil se až v posledních dvou zápasech jako střídající hráč. Potom se zranil Radovan Klička, jeho zranění je velmi vážné. Má přetržené křížové vazy, momentálně je po operaci menisku, který nevydržel vybočení kolena. Na operaci by měl jít bohužel až někdy v březnu. Je mu 34 let, je otázka, jak se do fotbalu zpátky dostane. Každopádně jsem počítal s tím, že by nám na podzim v příštím roce pomohl, teď jsem ale v odhadu skeptický, myslím, že bude rok bez fotbalu. Je to pro nás ztráta jak výkonnostní, tak i do kabiny.

Radovana Kličku by tak mohl nahradit Pavel Růžička, o kterého Suchdol usiloval už v létě...
Přestup Pavla Růžičky do Suchdola je dotažený do konce. Jde o univerzálního hráče, samozřejmě s ním máme na hřišti konkrétní úmysly. Chtěli bychom, aby podpořil naší ofenzívu. Je to kvalitní hráč, který může hrát ve středu zálohy, předstopera, stopera. Mám rád podobné typy hráčů, kteří můžou dobře zapadnout na více postech.

V létě jste záměrně budovali tým s užším kádrem. Neukázalo se to po sezoně jako velké riziko?
Pouze v jednom utkání (s Kunicemi) se nám stalo, že jsme měli jen deset hráčů a do základní sestavy jsem musel nastoupit i já. V průběhu sezony jsme problém s užším kádrem nepociťovali. Je pravda, že když se zranil Radovan Klička, povolali jsme Jana Holíka z Čáslavi, který nám pomohl asi v šesti nebo sedmi zápasech. To by nás bylo asi opravdu málo, ale pořád nejsem zastáncem udržovat v této soutěži šestnácti, sedmnáctičlenný kádr. Podle mě třináct, čtrnáct lidí do pole je dostatečný stav. Hráče máme zkušené, většina z nich má už něco odkopáno a je na ně spolehnutí: Chodí trénovat, na zápasy. Netrápí nás žádné hloupé výmluvy, že někdo někam musí. Naši hráči jsou zvyklí od malička hrát o víkendu fotbal. Zranění je samozřejmě věc nevyzpytatelná, v zimě možná kádr rozšíříme o jednoho hráče.

Jaké změny suchdolský tým přes zimu prodělá?
Dále už nepočítáme s Tomášem Švábem. V průběhu podzimu změnil zaměstnání a v současné době má časově náročnou práci. Měsíc s námi netrénoval, do zápasů už potom nastoupoval jako střídající hráč. Do přípravy počítáme se všemi ostatními, kromě Pavla Růžičky by se do přípravy v Suchdole zapojit i tři další hráči. Některé posty bychom rádi zdvojili, uvidíme, jak nám to vykrystalizuje. Současný tým kromě Tomáše Švába zůstává pohromadě.

Kdy Suchdol zahájí přípravu na jaro?
Začneme odjezdem na týdenní soustředění v Harrachově v neděli 6. ledna. Půjde vyloženě o kondiční záležitost. Zápasovou část přípravy začneme poslední týden přátelským zápasem na Vyšehradě s tamní juniorkou. Dále jsme přihlášení do zimního turnaje v Červených Pečkách. Také jsme naplánovali jeden dvojzápas: Na turnaji máme na sobotu nalosovaný zápas se Zručí a v neděli chceme hrát se Sázavou. Je to kvalitní soupeř, který nás určitě prověří.

Jaké má Suchdol ambice pro jaro?
Nejsem alibista - už před sezonou jsme říkali, že se chceme pokusit hrát o špici tabulky a pokud by se naskytla příležitost a v tabulce bychom na tom byli dobře, přijali bychom postup do I. A třídy. Nejde ale o naší prioritu, postoupit nutně nemusíme. Ale jak jsme viděli soupeře v I. B třídě, tak pokud se někdo výrazně neposílí a neudělá nějaké velké změny v kádru, tak náš tým se ještě zkvalitní a určitě si o postup budeme chtít zahrát. Naše výhoda je ta, že sedmkrát budeme hrát doma. V zápasech, ve kterých se bude lámat chleba, budeme hrát doma.

Nebudou těžší zápasy na hřištích mužstev, které se bodou zachraňovat?
Kromě nesmysleného vyloučení Jana Raka ve Zruči nemohu říct, že rozhodčí zápasy pískali špatně. Ani nám nepomáhali, ani nám neubližují. Hlavně i asistenti rozhodčích jsou pro nás velkou výhodou. V útoku i v záloze máme rychlostní typy, které operují na hraně ofsajdu. Na úrovni okresního přeboru pomezní laik to pokaždé zvedne, v I. B třídě rozhodčí profesionál už ofsajdovou pozici posoudí správně. To je pro nás velká výhoda. Například Petr Janovský je vyloženě brejkový hráč, který neustále na hraně ofsajdu čeká na míč do prostoru před bránu. Na rozhodčí bych si určitě nestěžoval a viděl jse je i v jiných zápasech, na kterých chodíme sledovat soupeře. Jak nás všichni před sezonou strašili a upozorňovali, že rozhodčí v I. B třídě jsou hrůzostrašní, tak to nyní vidím naopak: Rozhodčí jsou kvalitní.

Velká výhoda v I. B třídě jsou tedy proti okresnímu přeboru tři rozhodčí na zápas...
Určitě. Mnoho soupeřů proti nám hrálo i se čtyřmi obránci v řadě, což je pro naše rychlé hráče i v záloze na straně - Böhma nebo Langra - velká výhoda. Když dostanou balón za obrannou čáru na haně ofsajsu, jdou sami na bránu. Z deseti případů na okresní úrovni jich u laiků skončilo deset ofsajdem. Přitom jsem přesvědčený, že třeba třikrát ofsajd byl a čtyřikrát nebyl. V okresním přeboru je to ofsajd ale vždy. To hru velmi sráží. Rozhodčí v I. B třídě mě velmi překvapili, většinou pískají mladí kluci do třiceti nebo kolem třiceti let a opravdu jsem mile překvapen, jak zápasy zvládali.

Suchdol má ještě další výhodu a to fanoušky...
Naši fanoušci zaujmou každého, jsou úžasní. Pomáhají nám, jezdí za námi i na zápasy ven a jsou slyšet. Napřílad do Poříčí v pátek večer vyrazili autobusem, udělali tam úžasnou atmosféru a i domácí hráči jim po zápase poděkovali. Převážně fandí slušně a hlasitě a nám to velmi pomáhá a je fajn vědět, že fotbal děláme pro lidi a ne když na hřiště přijde dvacet diváků, většinou těch starších se jen podívat na fotbal. U nás parta kolem hasičů, kteří jsou vybavení bubny, houkačkami a šálami nás jezdí podporovat i ven a je to úžasné. Fotbal hrajeme pro ně a po zápase jim hráči chodí samozřejmě poděkovat. Této podpory si velmi vážíme, protože takové fanoušky, jací jsou v Suchdole, jinde na okrese moc nejsou. Nenapadá mě tým, který by měl tak hlasitou podporu i na zápasech venku, jako Suchdol.

Komentáře
... - vložil ... - 5. leden 2013, 23:19

Tak ve Žlebech jsou fanoušci taky vynikající, ale bohužel nikdy nebudou jezdit s hráči dál než na Zbýšov :-) což se o Suchdolských fans říct nedá, ti se podívají už i dál díky svým klukům :-)

fans - vložil fans - 29. prosinec 2012, 17:56

..tak třeba fanoušci Žlebů jsou lepší

,,soudci" - vložil Anonymous - 28. prosinec 2012, 22:54

Jaro ukáže, jak na tom rozhodčí jsou.Zkuste je hanět na těchto stránkách a uvidíte odezvu. Některé kluby se bojí říci pravdu, aby se jim rozhodčí nemstili. V minulosti ,,byli" dobře placeni i v Suchdole(období E.Novotného).Jinak Suchdol má na postup ( podle hráčského kádru a financí).

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Vladimír Střihavka: "Přestup Pavla Růžičky do Suchdola je dotažený do konce"

Vladimír Střihavka: "Přestup Pavla Růžičky do Suchdola je dotažený do konce"

25. prosinec 2012
(aktualizováno: 25. prosinec 2012, 15:28)

Suchdol - Nováček v I. B třídě - Sokol Suchdol skončil po podzimu na druhém místě. Dva body za vedoucím týmem Poříčí. "Soutěž jsme špatně začali, spokojení jsme tak na pětadevadesát procent," odhadoval manažer týmu Vladimír Střihavka.

Proč Suchdolu nevyšel vstup do soutěže?
Fyzickou přípravu jsme nepodcenili. Všechny soupeře jsme většinou přehrávali. V létě se nám ale trochu nepovedla příprava po herní stránce. V přípravných zápasech jsme kromě Polep hráli s mužstvy slabší výkonnosti a zápasy v létě pro nás byly trochu jednoduché. Hned v prvním kole jsme narazili na velmi výborný tým Jesenice, který v tabulce po podzimu skončil za námi. Ve druhém kole jsme doma zaslouženě podlehli Nespekům. Po povinném vítězství ve Zruči se pro nás sezona zlomila domácím utkání s Kunicemi. Z tohoto zápasu jsme měli velké obavy už před sezonou, věděli jsme, že Kunice mají velmi kvalitní tým plný hráčů i s ligovými zkušenostmi. Nás navíc trápily problémy se sestavou, ale nakonec jsme utkání zvládli excelentně 4:0. Od té doby jsme body ztratili pouze v Poříčí ve smolném zápase, ve kterém jsme měli minimálně remizovat, ale spíše vyhrát. Tato prohra nás mrzí o to více, že Poříčí je v tabulce o dva body před námi. Kdybychom tam alespoň remizovali, byli bychom v tabulce před nimi. Se sezonou jsem ale spokojený. Po prvních dvou nepovedených kolech jsme trochu zamíchali se sestavou, hráče jsme na postech vyměnili a sedlo si to. Je pravda, že někteří hráči svou výkonnost udrželi po celý podzim stabilní, u některých to bylo někdy lepší a někdy horší. Mužstvu jsme našli herní systém a herní tvář. Řekli jsme si co chceme hrát a musím říct, že závěr sezony se nám vyloženě povedl. Kromě zápasu se Struhařovem, ve kterém jsme vyhráli pouze o gól, jsme ostatní soupeře porazili výraznějším rozdílem a celkem jednoznačně. Je trochu škoda, že sezona skončila. Velmi nám to fungovalo.

Suchdol nastřílel slušných 41 branek, přesto řadu příležitostí ještě neproměnil...
Říkám vždycky: Jako bývalý útočník vím, že ze všeho se gól dát nedá. Na adresu našich útočníků Janovský - Štainz ale nemůžu říct nic špatného. Jeden dal na podzim šestnáct branek, jeden jedenáct. To je velmi slušný výkon. Pravda je, že nikdo další je gólově nedoplňuje. Hráči z druhé vlny dávají branky poskrovnu. U nás jsou góly bohužel vyloženě na útočnících.

Smůlou Suchdola bylo určitě zranění Radovana Kličky.
To už začalo tím, že ve druhém kole se zranil Kozel, který v prvním zápase v Jesenici patřil k těm lepším na hřišti. Nešťastně se srazil se spoluhráčem a zlomil si klíček. celou sezonu vypadl ze sestavy, vrátil se až v posledních dvou zápasech jako střídající hráč. Potom se zranil Radovan Klička, jeho zranění je velmi vážné. Má přetržené křížové vazy, momentálně je po operaci menisku, který nevydržel vybočení kolena. Na operaci by měl jít bohužel až někdy v březnu. Je mu 34 let, je otázka, jak se do fotbalu zpátky dostane. Každopádně jsem počítal s tím, že by nám na podzim v příštím roce pomohl, teď jsem ale v odhadu skeptický, myslím, že bude rok bez fotbalu. Je to pro nás ztráta jak výkonnostní, tak i do kabiny.

Radovana Kličku by tak mohl nahradit Pavel Růžička, o kterého Suchdol usiloval už v létě...
Přestup Pavla Růžičky do Suchdola je dotažený do konce. Jde o univerzálního hráče, samozřejmě s ním máme na hřišti konkrétní úmysly. Chtěli bychom, aby podpořil naší ofenzívu. Je to kvalitní hráč, který může hrát ve středu zálohy, předstopera, stopera. Mám rád podobné typy hráčů, kteří můžou dobře zapadnout na více postech.

V létě jste záměrně budovali tým s užším kádrem. Neukázalo se to po sezoně jako velké riziko?
Pouze v jednom utkání (s Kunicemi) se nám stalo, že jsme měli jen deset hráčů a do základní sestavy jsem musel nastoupit i já. V průběhu sezony jsme problém s užším kádrem nepociťovali. Je pravda, že když se zranil Radovan Klička, povolali jsme Jana Holíka z Čáslavi, který nám pomohl asi v šesti nebo sedmi zápasech. To by nás bylo asi opravdu málo, ale pořád nejsem zastáncem udržovat v této soutěži šestnácti, sedmnáctičlenný kádr. Podle mě třináct, čtrnáct lidí do pole je dostatečný stav. Hráče máme zkušené, většina z nich má už něco odkopáno a je na ně spolehnutí: Chodí trénovat, na zápasy. Netrápí nás žádné hloupé výmluvy, že někdo někam musí. Naši hráči jsou zvyklí od malička hrát o víkendu fotbal. Zranění je samozřejmě věc nevyzpytatelná, v zimě možná kádr rozšíříme o jednoho hráče.

Jaké změny suchdolský tým přes zimu prodělá?
Dále už nepočítáme s Tomášem Švábem. V průběhu podzimu změnil zaměstnání a v současné době má časově náročnou práci. Měsíc s námi netrénoval, do zápasů už potom nastoupoval jako střídající hráč. Do přípravy počítáme se všemi ostatními, kromě Pavla Růžičky by se do přípravy v Suchdole zapojit i tři další hráči. Některé posty bychom rádi zdvojili, uvidíme, jak nám to vykrystalizuje. Současný tým kromě Tomáše Švába zůstává pohromadě.

Kdy Suchdol zahájí přípravu na jaro?
Začneme odjezdem na týdenní soustředění v Harrachově v neděli 6. ledna. Půjde vyloženě o kondiční záležitost. Zápasovou část přípravy začneme poslední týden přátelským zápasem na Vyšehradě s tamní juniorkou. Dále jsme přihlášení do zimního turnaje v Červených Pečkách. Také jsme naplánovali jeden dvojzápas: Na turnaji máme na sobotu nalosovaný zápas se Zručí a v neděli chceme hrát se Sázavou. Je to kvalitní soupeř, který nás určitě prověří.

Jaké má Suchdol ambice pro jaro?
Nejsem alibista - už před sezonou jsme říkali, že se chceme pokusit hrát o špici tabulky a pokud by se naskytla příležitost a v tabulce bychom na tom byli dobře, přijali bychom postup do I. A třídy. Nejde ale o naší prioritu, postoupit nutně nemusíme. Ale jak jsme viděli soupeře v I. B třídě, tak pokud se někdo výrazně neposílí a neudělá nějaké velké změny v kádru, tak náš tým se ještě zkvalitní a určitě si o postup budeme chtít zahrát. Naše výhoda je ta, že sedmkrát budeme hrát doma. V zápasech, ve kterých se bude lámat chleba, budeme hrát doma.

Nebudou těžší zápasy na hřištích mužstev, které se bodou zachraňovat?
Kromě nesmysleného vyloučení Jana Raka ve Zruči nemohu říct, že rozhodčí zápasy pískali špatně. Ani nám nepomáhali, ani nám neubližují. Hlavně i asistenti rozhodčích jsou pro nás velkou výhodou. V útoku i v záloze máme rychlostní typy, které operují na hraně ofsajdu. Na úrovni okresního přeboru pomezní laik to pokaždé zvedne, v I. B třídě rozhodčí profesionál už ofsajdovou pozici posoudí správně. To je pro nás velká výhoda. Například Petr Janovský je vyloženě brejkový hráč, který neustále na hraně ofsajdu čeká na míč do prostoru před bránu. Na rozhodčí bych si určitě nestěžoval a viděl jse je i v jiných zápasech, na kterých chodíme sledovat soupeře. Jak nás všichni před sezonou strašili a upozorňovali, že rozhodčí v I. B třídě jsou hrůzostrašní, tak to nyní vidím naopak: Rozhodčí jsou kvalitní.

Velká výhoda v I. B třídě jsou tedy proti okresnímu přeboru tři rozhodčí na zápas...
Určitě. Mnoho soupeřů proti nám hrálo i se čtyřmi obránci v řadě, což je pro naše rychlé hráče i v záloze na straně - Böhma nebo Langra - velká výhoda. Když dostanou balón za obrannou čáru na haně ofsajsu, jdou sami na bránu. Z deseti případů na okresní úrovni jich u laiků skončilo deset ofsajdem. Přitom jsem přesvědčený, že třeba třikrát ofsajd byl a čtyřikrát nebyl. V okresním přeboru je to ofsajd ale vždy. To hru velmi sráží. Rozhodčí v I. B třídě mě velmi překvapili, většinou pískají mladí kluci do třiceti nebo kolem třiceti let a opravdu jsem mile překvapen, jak zápasy zvládali.

Suchdol má ještě další výhodu a to fanoušky...
Naši fanoušci zaujmou každého, jsou úžasní. Pomáhají nám, jezdí za námi i na zápasy ven a jsou slyšet. Napřílad do Poříčí v pátek večer vyrazili autobusem, udělali tam úžasnou atmosféru a i domácí hráči jim po zápase poděkovali. Převážně fandí slušně a hlasitě a nám to velmi pomáhá a je fajn vědět, že fotbal děláme pro lidi a ne když na hřiště přijde dvacet diváků, většinou těch starších se jen podívat na fotbal. U nás parta kolem hasičů, kteří jsou vybavení bubny, houkačkami a šálami nás jezdí podporovat i ven a je to úžasné. Fotbal hrajeme pro ně a po zápase jim hráči chodí samozřejmě poděkovat. Této podpory si velmi vážíme, protože takové fanoušky, jací jsou v Suchdole, jinde na okrese moc nejsou. Nenapadá mě tým, který by měl tak hlasitou podporu i na zápasech venku, jako Suchdol.

Zlata banka
Reklama