Domaro
Reklama

Vladimír Střihavka: „Suchdol má nejlepší fanoušky ze všech týmů krajského přeboru“

1. prosinec 2014, 20:51
(aktualizováno: 1. prosinec 2014, 20:51)

Suchdol - Fanoušci Sokola Suchdol si v minulých letech zvykli, že vídají svůj tým na předních místech tabulek v různých soutěžích. Suchdolští se prokousali z okresu až do krajského přeboru. A ani tam nehrají "druhé housle". "Kdyby mi před sezonou někdo řekl, že s 32 body budeme na postupovém místě do divize, myslel bych si o něm, že fotbalu vůbec nerozumí," přiznal manažer týmu Vladimír Střihavka. "Vzhledem k tomu, že pět týdnů před začátkem soutěže jsem měl čtyři fotbalisty, očekával jsem, že budeme hrát spíše o bytí, či nebytí v soutěži," doplnil.

Z obav ze starostí o záchranu je ale nakonec druhé místo...
Měli jsme šťastnou ruku, podařilo se nám poskládat hodně kvalitní tým. Některé hráče jsem si vytipoval sám, některé trenér Vlastimil Chlád. Neuvěřitelně si to ale sedlo, po třech, čtyřech kolech se nám sestava ustálila. Myslím, že na druhém místě jsme zaslouženě, protože jsme celou sezonu podávali vyrovnané výkony. To je vidět na skóre, ale i na tabulce pravdy, ve které máme plus jedenáct bodů.

Vstup do sezony se Suchdolu moc nepovedl, Ovčáry ale byly na rozjezd hodně těžkým soupeřem...
Ovčárům se trochu nepovedl závěr sezony, ale jinak po celý podzim vyhrávaly s přehledem. Je to mužstvo, které krajský přebor vloni vyhrálo a postupu se vzdalo kvůli financím. Tam je kvalita velká. V prvním jarním kole ale pojedou do Suchdola, zadarmo jim to zcela jistě nenecháme. Určitě bychom je v prvním jarním kole chtěli porazit a dotáhnout se na čelo tabulky na jeden bod.

Klíčovým hráčem Suchdola byl určitě kanonýr Štěpán Kacafírek...
Mužstvo jsme měli vyrovnané, poskládané z hráčů kdy někteří  před tím krajský přebor třeba ani nikdy nehráli. Předváděli dobré výkony a Suchdol letos zdobí hlavně týmová hra a bojovnost. Pokud máme ale takového střelce, jakým je Štepán Kacafírek, který dal v patnácti zápasech osmnáct gólů, je to samozřejmě znát. Každý ví, že góly dát umí a tak se spoluhráči snaží hrát na něj. V našem týmu má určitou pozici, kterou bez zbytku plní. Jsem s ním maximálně spokojený, i s tím, jak působí v kabině, jak se chová. Je do party a naprosto bezproblémový hráč, který - mám pocit - je v Suchdole rád i když by se mohl chovat trošku jako „hvězda“, opak je pravdou.

Projevil o Štěpána Kacafírka zájem někdo další?
Nabídky samozřejmě dostal. Byla by ale velká škoda do mužstva nyní zasahovat, když nám to  funguje. Proto doufám, že z devadesáti procent zůstane tým pro jarní část soutěže pohromadě. Se Štěpánem Kacafírkem jsme se dohodli, že minimálně jaro ještě odehraje v Suchdole.

Na kterých postech budete chtít mužstvo doplnit?
Celou sezonu jsme odehráli se čtyřmi klasickými obránci, pokud nám někdo vypadl, museli jsme si pomoct  záložníkem. Tam bychom se rádi posílili o jednoho hráče. Uvažuji také o posílení zálohy typově technickým a tvořivým fotbalistou. Celkově si ale myslím, že více jak dva lidi nepřijdou. V současné době vím na sto procent, že odejde Petr Janovský, který se necítil tak úplně vytížený. Vyjádřil přání odejít někam, kde toho odehraje více a vyhovím mu. Slíbil jsem mu, že ho na půlroční hostování do nějakého týmu z krajské soutěže uvolním.

Měli jsme před začátkem sezony trochu přetlak  útočníků, Jirku Štainze jsem tedy uvolnil na hostování již v létě. Pořád ale na dva posty zbyli čtyři útočníci, pozice Štěpána Kacafírka byla jasná a zbyli nám tři útočníci na jedno zbývající místo. Nakonec v základní sestavě padla volba na Jakuba Špičáka a i s jeho výkony panovala naprostá spokojenost, pracoval pro tým a přestože do Suchdola přišel s pověstí trochu problémového hráče, patři k oporám. Jeho kariéře angažmá v Suchdole určitě prospělo.

Které zápasy v Suchdole hodnotíte jako nepovedené?
Mrzí mě dvě remízy doma, byli jsme zvyklí, že Suchdol je nedobytná tvrz, odkud si asi tři roky nikdo neodvezl ani bod. Remizovali jsme s Nymburkem 2:2 a myslím, že v tom zápase jsme byli lepším týmem. Pak jsme nezvládli zápas doma s Rejšicemi, ve kterém jsme prospali první poločas a ve druhém nám to tam i přes množství šancí nespadlo.

Prohráli jsme v Ovčárech a zaslouženě. Šlo o první utkání s nejkvalitnějším soupeřem. Prohráli jsme také v Ostré a k příčině prohry  se snad ani vyjadřovat nebudu. Prohra v Sedlčanech také měla nějaké své pozadí, tentokrát to pozadí bylo na naší straně, protože v průběhu týdne byly nějaké oslavy a někteří hráči nepostřehli, že už je neděle a že je čeká taky fotbal. V Sedlčanech jsme navíc ještě v 70. minutě vedli 1:0 a nezvládli závěr. To se ale v sezoně stane, na druhou stranu jsme doma zvládli těžké zápasy s kvalitními soupeři - Hostouň, Tn. Rakovník, SK Rakovník. V těch zápasech jsme nebyli jednoznačně lepší, ale body jsme vybojovali a urvali. Takových bodů si cením více jak vítězství 9:1 doma s Dobříší. V tom utkání nám tam spadlo úplně všechno. Těžce vybojované body ale potěší vždy dvojnásobně.

Suchdol po podzimu figuruje na postupovém místě do divize...
Už sezona v krajském přeboru je finančně hodně náročná. Cestování a udržování šíře kádru stojí násobné peníze než v I. A třídě. Je to hodně náročné i vzhledem k tomu, že rozpočet kryjí z drtivé většiny sponzorské  prostředky. Spoléhám na to, že po volbách se trochu změní situace v obci a zastupitelstvo bude mít trochu větší vůli fotbalu pomoci. Myslím, že suchdolský fotbal obci dělá jenom pozitivní reklamu: V mládeži máme přes šedesát registrovaných hráčů, áčko úspěšně působí v krajském přeboru béčko ve III.třídě. Myslím, že od obce bychom si zasloužili trochu větší podporu, klub je již delší čas hodně podfinancován. Když to srovnám s podobně velkými obcemi, kde je úroveň fotbalu podstatně nižší tak příspěvky obcí do těchto oddílů jsou mnohdy několinásobně vyšší než je tomu v našem případě. Pokud se nám podaří narovnat pro příští rok  finacování  klubu, tak  je možné v Suchdole hrát fotbal dlouhodobě na stávající úrovni. Pokud výraznější pomoc z obce nepřijde, budu muset v létě zvážit, kam A tým směřovat.

Láká Suchdol například divizní derby s Kutnou Horou?
Samozřejmě, to je další výzva, která by mě lákala. Bylo by to atraktivní i pro diváky. Takový zápas by měl náboj, lidi by určitě přišli. Ale s tím, kolik obec do současné doby na chod klubu přispívala, je  dlouhodobě neudržitelné hrát takto vysokou soutěž. Nelze ze sponzorského zdroje financovat chod celého klubu. Také musíme něco udělat s areálem, snažíme se ho postupně vylepšovat, ale areál je postavený někdy v roce 1982 a obecní  investice do něj byly posledních 20 let minimální. Musíme s tím něco dělat, podmínky pro sport je třeba přizpůsobit současným  potřebám.

Na druhou stranu si myslím, že naše mužstvo by se v divizi neztratilo, pokud bychom předváděli takové výkony, jako na podzim. Nakonec jsme v letní přípravě mužstva z vyšších soutěží poráželi. Myšlenky na postup bych se úplně vzdát nechtěl, bude to ale hodně záležet na finančních možnostech. Také bychom rádi využili možnost čerpání dotací na rekonstrukci areálu. Chtěli bychom vybudovali hřiště s umělým povrchem, aby si hlavní hřiště ulevilo  v podzimních zimních měsících, parkoviště a existuje i možnost výstavby nových kabin s tribunou. Je třeba srovnat úroveň hrané soutěže se zázemím a to jak hráčským tak diváckým.

Kdy v Suchdole začne zimní příprava?
Po posledním zápase jsme měli vydařenou rozlučku, hráči si nyní užívají zasloužené dovolené. Trénovat začneme  8. ledna, trénovat budeme na umělé trávě v Červených Pečkách. Naplánované máme přípravné zápasy, v kolínském bazénu spinning a v Suchdole máme domluvenou sokolovnu. Věřím trenéru Chládovi, že do sezony budeme připraveni dobře kondičně i herně. Vloni si hoši zimní přípravu užili na atletickém oválu, byli moc šťastní a někteří dokonce uvažovali o přestupu do atletického oddílu :)

Na které soupeře v zimní přípravě narazíte?
Turnaj jsme letos nepřihlásili, domluvených máme asi sedm přátelských utkání. Většinu z nich odehrajeme v Kolíně. Máme tam například Kutnou Horu, Chrudim B, Staré Hradiště, Třemošnici, Pardubice B. Na umělé trávě na Vyšehradě budeme hrát s vedoucím mužstvem ligy dorostu s Příbramí. Naše naplánovaná příprava má svou kvalitu.

Spokojeni musíte být s návštěvami, které leckdy předčily i zápasy ve vyšších soutěžích...
Na domácí zápas máme průměr přes 150 diváků. S návštěvností jsem spokojený, těší mě také, jaké nám fanoušci vytváří při zápasech prostředí. Na většinu zápasů ven jsme jezdili autobusem a většinou jsme ho naplnili fanoušky, takže nám domácí prostředí vytvářeli i venku. Obec fotbalem žije, fanoušci jsou schopní a ochotní svolat brigádu a pomoci nám například i tímto způsobem. Hodně si jich vážíme, jednoznačně jsou nejlepší v celé soutěži. Takovou hlasitou podporu, jakou na hřišti máme my, nemá žádné jiné mužstvo v krajském přeboru.

Jaký je váš tip na výsledek krajského přeboru 2014 - 2015?
Některá mužstva už postupové ambice deklarovala, v první řadě asi Tatran Rakovník a Nymburk. Předpokládám, že do bojů o čelní místa tabulky zasáhne i Ostrá, která se podle mých informací opět chystá v zimě výrazně obměnit kádr. Nevím jak Ovčáry, které se dva roky po sobě postupu vzdaly. Každopádně jaro bude zajímavé, los na začátek máme hodně těžký - máme doma Ovčáry, ve druhém kole pojedeme na čtvrtou Hostouň, třetí kolo máme doma Beroun a ve čtvrtém pojedeme do Nymburka. Takže jaro začneme s prvním, třetím a se čtvrtým, to bude hodně náročný začátek. Musíme se na to dobře připravit, abychom tyto zápasy zvládli. Určitě bychom rádi hráli ve špičce. Asi není naše priorita bojovat o postup do divize, ale pokud by se tato možnost naskytla, v létě bychom jí zvážili. Fotbal je o výzvách a já mám výzvy rád :o)). Chtěl bych všem fanouškům Suchdola a všem příznivcům kopané popřát hezké Vánoce a doufám, že jim i v jarní části krajského přeboru budeme předvádět atraktivní podívanou.

Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 5. prosinec 2014, 17:41

škoda že Kacafírek jde po prachách... mohl by hrát s přehledem minimálně čfl

Re: - vložil Anonymous - 4. prosinec 2014, 15:25

Ať žijí suchdolské Drnovice!!!!!

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Vladimír Střihavka: „Suchdol má nejlepší fanoušky ze všech týmů krajského přeboru“

Vladimír Střihavka: „Suchdol má nejlepší fanoušky ze všech týmů krajského přeboru“

1. prosinec 2014
(aktualizováno: 1. prosinec 2014, 20:51)

Suchdol - Fanoušci Sokola Suchdol si v minulých letech zvykli, že vídají svůj tým na předních místech tabulek v různých soutěžích. Suchdolští se prokousali z okresu až do krajského přeboru. A ani tam nehrají "druhé housle". "Kdyby mi před sezonou někdo řekl, že s 32 body budeme na postupovém místě do divize, myslel bych si o něm, že fotbalu vůbec nerozumí," přiznal manažer týmu Vladimír Střihavka. "Vzhledem k tomu, že pět týdnů před začátkem soutěže jsem měl čtyři fotbalisty, očekával jsem, že budeme hrát spíše o bytí, či nebytí v soutěži," doplnil.

Z obav ze starostí o záchranu je ale nakonec druhé místo...
Měli jsme šťastnou ruku, podařilo se nám poskládat hodně kvalitní tým. Některé hráče jsem si vytipoval sám, některé trenér Vlastimil Chlád. Neuvěřitelně si to ale sedlo, po třech, čtyřech kolech se nám sestava ustálila. Myslím, že na druhém místě jsme zaslouženě, protože jsme celou sezonu podávali vyrovnané výkony. To je vidět na skóre, ale i na tabulce pravdy, ve které máme plus jedenáct bodů.

Vstup do sezony se Suchdolu moc nepovedl, Ovčáry ale byly na rozjezd hodně těžkým soupeřem...
Ovčárům se trochu nepovedl závěr sezony, ale jinak po celý podzim vyhrávaly s přehledem. Je to mužstvo, které krajský přebor vloni vyhrálo a postupu se vzdalo kvůli financím. Tam je kvalita velká. V prvním jarním kole ale pojedou do Suchdola, zadarmo jim to zcela jistě nenecháme. Určitě bychom je v prvním jarním kole chtěli porazit a dotáhnout se na čelo tabulky na jeden bod.

Klíčovým hráčem Suchdola byl určitě kanonýr Štěpán Kacafírek...
Mužstvo jsme měli vyrovnané, poskládané z hráčů kdy někteří  před tím krajský přebor třeba ani nikdy nehráli. Předváděli dobré výkony a Suchdol letos zdobí hlavně týmová hra a bojovnost. Pokud máme ale takového střelce, jakým je Štepán Kacafírek, který dal v patnácti zápasech osmnáct gólů, je to samozřejmě znát. Každý ví, že góly dát umí a tak se spoluhráči snaží hrát na něj. V našem týmu má určitou pozici, kterou bez zbytku plní. Jsem s ním maximálně spokojený, i s tím, jak působí v kabině, jak se chová. Je do party a naprosto bezproblémový hráč, který - mám pocit - je v Suchdole rád i když by se mohl chovat trošku jako „hvězda“, opak je pravdou.

Projevil o Štěpána Kacafírka zájem někdo další?
Nabídky samozřejmě dostal. Byla by ale velká škoda do mužstva nyní zasahovat, když nám to  funguje. Proto doufám, že z devadesáti procent zůstane tým pro jarní část soutěže pohromadě. Se Štěpánem Kacafírkem jsme se dohodli, že minimálně jaro ještě odehraje v Suchdole.

Na kterých postech budete chtít mužstvo doplnit?
Celou sezonu jsme odehráli se čtyřmi klasickými obránci, pokud nám někdo vypadl, museli jsme si pomoct  záložníkem. Tam bychom se rádi posílili o jednoho hráče. Uvažuji také o posílení zálohy typově technickým a tvořivým fotbalistou. Celkově si ale myslím, že více jak dva lidi nepřijdou. V současné době vím na sto procent, že odejde Petr Janovský, který se necítil tak úplně vytížený. Vyjádřil přání odejít někam, kde toho odehraje více a vyhovím mu. Slíbil jsem mu, že ho na půlroční hostování do nějakého týmu z krajské soutěže uvolním.

Měli jsme před začátkem sezony trochu přetlak  útočníků, Jirku Štainze jsem tedy uvolnil na hostování již v létě. Pořád ale na dva posty zbyli čtyři útočníci, pozice Štěpána Kacafírka byla jasná a zbyli nám tři útočníci na jedno zbývající místo. Nakonec v základní sestavě padla volba na Jakuba Špičáka a i s jeho výkony panovala naprostá spokojenost, pracoval pro tým a přestože do Suchdola přišel s pověstí trochu problémového hráče, patři k oporám. Jeho kariéře angažmá v Suchdole určitě prospělo.

Které zápasy v Suchdole hodnotíte jako nepovedené?
Mrzí mě dvě remízy doma, byli jsme zvyklí, že Suchdol je nedobytná tvrz, odkud si asi tři roky nikdo neodvezl ani bod. Remizovali jsme s Nymburkem 2:2 a myslím, že v tom zápase jsme byli lepším týmem. Pak jsme nezvládli zápas doma s Rejšicemi, ve kterém jsme prospali první poločas a ve druhém nám to tam i přes množství šancí nespadlo.

Prohráli jsme v Ovčárech a zaslouženě. Šlo o první utkání s nejkvalitnějším soupeřem. Prohráli jsme také v Ostré a k příčině prohry  se snad ani vyjadřovat nebudu. Prohra v Sedlčanech také měla nějaké své pozadí, tentokrát to pozadí bylo na naší straně, protože v průběhu týdne byly nějaké oslavy a někteří hráči nepostřehli, že už je neděle a že je čeká taky fotbal. V Sedlčanech jsme navíc ještě v 70. minutě vedli 1:0 a nezvládli závěr. To se ale v sezoně stane, na druhou stranu jsme doma zvládli těžké zápasy s kvalitními soupeři - Hostouň, Tn. Rakovník, SK Rakovník. V těch zápasech jsme nebyli jednoznačně lepší, ale body jsme vybojovali a urvali. Takových bodů si cením více jak vítězství 9:1 doma s Dobříší. V tom utkání nám tam spadlo úplně všechno. Těžce vybojované body ale potěší vždy dvojnásobně.

Suchdol po podzimu figuruje na postupovém místě do divize...
Už sezona v krajském přeboru je finančně hodně náročná. Cestování a udržování šíře kádru stojí násobné peníze než v I. A třídě. Je to hodně náročné i vzhledem k tomu, že rozpočet kryjí z drtivé většiny sponzorské  prostředky. Spoléhám na to, že po volbách se trochu změní situace v obci a zastupitelstvo bude mít trochu větší vůli fotbalu pomoci. Myslím, že suchdolský fotbal obci dělá jenom pozitivní reklamu: V mládeži máme přes šedesát registrovaných hráčů, áčko úspěšně působí v krajském přeboru béčko ve III.třídě. Myslím, že od obce bychom si zasloužili trochu větší podporu, klub je již delší čas hodně podfinancován. Když to srovnám s podobně velkými obcemi, kde je úroveň fotbalu podstatně nižší tak příspěvky obcí do těchto oddílů jsou mnohdy několinásobně vyšší než je tomu v našem případě. Pokud se nám podaří narovnat pro příští rok  finacování  klubu, tak  je možné v Suchdole hrát fotbal dlouhodobě na stávající úrovni. Pokud výraznější pomoc z obce nepřijde, budu muset v létě zvážit, kam A tým směřovat.

Láká Suchdol například divizní derby s Kutnou Horou?
Samozřejmě, to je další výzva, která by mě lákala. Bylo by to atraktivní i pro diváky. Takový zápas by měl náboj, lidi by určitě přišli. Ale s tím, kolik obec do současné doby na chod klubu přispívala, je  dlouhodobě neudržitelné hrát takto vysokou soutěž. Nelze ze sponzorského zdroje financovat chod celého klubu. Také musíme něco udělat s areálem, snažíme se ho postupně vylepšovat, ale areál je postavený někdy v roce 1982 a obecní  investice do něj byly posledních 20 let minimální. Musíme s tím něco dělat, podmínky pro sport je třeba přizpůsobit současným  potřebám.

Na druhou stranu si myslím, že naše mužstvo by se v divizi neztratilo, pokud bychom předváděli takové výkony, jako na podzim. Nakonec jsme v letní přípravě mužstva z vyšších soutěží poráželi. Myšlenky na postup bych se úplně vzdát nechtěl, bude to ale hodně záležet na finančních možnostech. Také bychom rádi využili možnost čerpání dotací na rekonstrukci areálu. Chtěli bychom vybudovali hřiště s umělým povrchem, aby si hlavní hřiště ulevilo  v podzimních zimních měsících, parkoviště a existuje i možnost výstavby nových kabin s tribunou. Je třeba srovnat úroveň hrané soutěže se zázemím a to jak hráčským tak diváckým.

Kdy v Suchdole začne zimní příprava?
Po posledním zápase jsme měli vydařenou rozlučku, hráči si nyní užívají zasloužené dovolené. Trénovat začneme  8. ledna, trénovat budeme na umělé trávě v Červených Pečkách. Naplánované máme přípravné zápasy, v kolínském bazénu spinning a v Suchdole máme domluvenou sokolovnu. Věřím trenéru Chládovi, že do sezony budeme připraveni dobře kondičně i herně. Vloni si hoši zimní přípravu užili na atletickém oválu, byli moc šťastní a někteří dokonce uvažovali o přestupu do atletického oddílu :)

Na které soupeře v zimní přípravě narazíte?
Turnaj jsme letos nepřihlásili, domluvených máme asi sedm přátelských utkání. Většinu z nich odehrajeme v Kolíně. Máme tam například Kutnou Horu, Chrudim B, Staré Hradiště, Třemošnici, Pardubice B. Na umělé trávě na Vyšehradě budeme hrát s vedoucím mužstvem ligy dorostu s Příbramí. Naše naplánovaná příprava má svou kvalitu.

Spokojeni musíte být s návštěvami, které leckdy předčily i zápasy ve vyšších soutěžích...
Na domácí zápas máme průměr přes 150 diváků. S návštěvností jsem spokojený, těší mě také, jaké nám fanoušci vytváří při zápasech prostředí. Na většinu zápasů ven jsme jezdili autobusem a většinou jsme ho naplnili fanoušky, takže nám domácí prostředí vytvářeli i venku. Obec fotbalem žije, fanoušci jsou schopní a ochotní svolat brigádu a pomoci nám například i tímto způsobem. Hodně si jich vážíme, jednoznačně jsou nejlepší v celé soutěži. Takovou hlasitou podporu, jakou na hřišti máme my, nemá žádné jiné mužstvo v krajském přeboru.

Jaký je váš tip na výsledek krajského přeboru 2014 - 2015?
Některá mužstva už postupové ambice deklarovala, v první řadě asi Tatran Rakovník a Nymburk. Předpokládám, že do bojů o čelní místa tabulky zasáhne i Ostrá, která se podle mých informací opět chystá v zimě výrazně obměnit kádr. Nevím jak Ovčáry, které se dva roky po sobě postupu vzdaly. Každopádně jaro bude zajímavé, los na začátek máme hodně těžký - máme doma Ovčáry, ve druhém kole pojedeme na čtvrtou Hostouň, třetí kolo máme doma Beroun a ve čtvrtém pojedeme do Nymburka. Takže jaro začneme s prvním, třetím a se čtvrtým, to bude hodně náročný začátek. Musíme se na to dobře připravit, abychom tyto zápasy zvládli. Určitě bychom rádi hráli ve špičce. Asi není naše priorita bojovat o postup do divize, ale pokud by se tato možnost naskytla, v létě bychom jí zvážili. Fotbal je o výzvách a já mám výzvy rád :o)). Chtěl bych všem fanouškům Suchdola a všem příznivcům kopané popřát hezké Vánoce a doufám, že jim i v jarní části krajského přeboru budeme předvádět atraktivní podívanou.

Zlata banka
Reklama