Domaro
Reklama

Vladimír Střihavka: „Suchdol podepsal smlouvu o spolupráci se Slavojem Vyšehrad“

23. červen 2014, 12:49
(aktualizováno: 23. červen 2014, 12:49)

Suchdol - Některé týmy o postup bojují několik let a třeba se ho vůbec nedočkají. Přitom v podání Sokola Suchdol to vypadá jednoduše: Vyhlásí boj o postup, postaví tým, který pak splní úkol a soutěž vyhraje. "Za tři roky z okresního do krajského přeboru, to vypadá opravdu jednoduše," usmíval se suchdolský manažer Vladimír Střihavka. Ten s týmem oslavil vítězství v I. A třídě - skupina B. "Je s tím ale samozřejmě spojená spousta práce, která se pak promítne do výsledků," upozornil.

Co všechno je třeba pro postup udělat?
Důležité je dobře poskládat mužstvo a sehnat odpovídající typy hráčů. Zajistit financování, zázemí klubu, lidi, kteří pracují kolem fotbalu - od vedoucího mužstva až po pořadatele. A pokud všichni pracovat chtějí, trochu přeje i štěstí ve skládání mužstva, je tam trochu zkušeností, tak to potom funguje a povede se to.

Celou sezonu Suchdol odehrál poměrně s úzkým kádrem a v celkem stabilní sestavě...
Jaro jsme podle mě odehráli trochu hůře než podzim. Měli jsme trochu problémy se sestavou, hráči, tzv. "Polepáci" nemohli chodit tolik trénovat, protože v zaměstnání měli sezonu. Některý týden nepřišli vůbec, jindy třeba jen jednou v týdnu. To se trochu odrazilo na herní pohodě týmu. Také jsme neudrželi stoprocentní disciplínu, měli jsme dva vyloučené. V zimě jsme kádr nedoplnili, jaro jsme odehráli ve stejném složení. Sestava se měnila na jednom, dvou postech, i rozestavení se ustálilo.

Pro Suchdol byl asi důležitý i vstup do jarní části sezony a vítězství ve druhém jarním kole doma nad Ostrou 4:2...
To byl moc hezký zápas, přišlo 200 diváků. Náš tým rostl se soupeřem: S některými týmy ze spodních pater tabulky jsme neodehráli dobré zápasy. Jejich postavení v tabulce naše hráče nepřinutilo k vyššímu nasazení. Naopak s kvalitními soupeři - Dlouhou Lhotou a Ostrou - jsme odehráli asi nejlepší utkání.

Také bylo zřejmě důležité, že si Suchdol od soupeřů udržoval bodový odstup a nedal jim moc šancí...
Před sezonou jsme věděli, že pokud se z divize nezřítí více středočeských klubů a v zimě to tak nevypadalo, budou z naší skupiny postupovat dva týmy do krajského přeboru. Samozřejmě jsme soutěž vyhrát chtěli, když už se nám to vloni nepodařilo v I. B třídě, ale vědomí případného postupu ze druhého místa nám dávalo klid. Ostrá se v zimě posílila, získala velké fotbalisty, ale na jaře se také nevyvarovala výkonnostních výkyvů. Postoupila ale s námi do krajského přeboru a ve vyšší soutěži to bude soupeř velmi složitý.

Suchdol si užíval celou sezonu, může se i pochlubit fanoušky, kteří za ním cestovali na zápasy ven...
Podpora fanoušků v Suchdole je významná. Vzhledem ke vzdálenostem budeme v krajském přeboru jezdit na zápasy ven autobusem, předpokládáme, že ho naplníme i fanoušky a že budeme mít nadále jejich podporu i venku. Jsou pro nás důležití jak doma, tak i venku.

Kdo povede Suchdol v další sezoně?
Trenér Vlastimil Chlád zůstává, dohodli jsme se na jeho pokračování. Je to Suchdolák, do dneška hraje za B tým. Jde o velmi dobrého kondičního trenéra, s mužstvem problém neměl. S jeho obsazením do funkce trenéra jsme měli šťastnou ruku a 10. července zahájí přípravu. V sobotu 12. července od 10.15 hodin ve Vrdech sehrajeme první přípravné utkání s Kutnou Horou. To bude první prubířský kámen pro nás nově sestavený tým.

Kdo z hráčů ze Suchdola odejde?
Tak, jak mi byli hráči z Polep nabídnuti jejich zaměstnavatelem, tak mi teď byli odebráni. Jde o pět hráčů: Kmoch, Javorek, Müller, Kalivoda a Dittrich. Dále nebude v Suchdole pokračovat Roman Havránek. V Suchdole odvedl dobrou práci, bohužel jeho zdravotní stav kolena na krajský přebor není. Výkonnostně by na vyšší soutěž určitě měl, ale zdraví mu nedovoluje trénink v rozsahu, jaký by byl potřeba. To mě mrzí, Roman je dobrý kluk i do kabiny. Momentálně nám tedy vypadlo šest hráčů, pět ze základní sestavy. Úkol pro mě zní: Přivést minimmálně sedm nových hráčů.

Odkud do Suchdola fotbalisté můžou přijít?
Určitě každý vnímá nestabilitu klubů v regionu, ať jde o Čáslav nebo Kutnou Horu, svým spůsobem i Kolín, který naopak řešil, zda přijmout druhou ligu nebo ne. Je složité jednat s některými kluby, když ony samy neví, v jaké soutěži budou působit, jakým způsobem budou mít zajištěnou další sezonu. O některé hráče se snažíme, pro mě asi nejstěženější by byl příchod Bedřicha France z Kutné Hory. Do Suchdola chce jít, k jednání ještě dojde. Pořád věřím v jeho příchod, jeho zájem jít do Suchdola je dlouhodobější, trvá už minimálně přes rok. Doufám, že se domluvíme.

Stane se Suchdol farnou některého z klubů ve vyšší soutěži?
Farma s Kolínem nebude, s podobným nápadem jsme si pohrávali i s FK Čáslav. Teď ale můžu prozradit, že jsme podepsali smlouvu o farmě se Slavojem Vyšehrad, který postoupil do ČFL. Sezona bude dlouhá, kádr musíme rozšířit. Vzhledem k tomu, že fotbalisté v okolí nejsou, musím zajistit pro sezonu dostatek hráčů pro Suchdol. Nemyslím si, že forma farmy je úplně ideální, ale v současné době jsem to vyhodnotil jako jediné možné řešení, abychom  podzim odehráli v krajském přeboru se ctí. Co nejvíce hráčů z Vyšehradu bychom rádi vyzkoušeli v přípravných zápasech, abychom poznali jejich úroveň. Do Vyšehradu jde několik hráčů z Roudnice nad Labem, kádr Slavoje proto bude velmi široký, silný a určitě je kam sáhnout. Mám ale podmínku: Z Vyšehradu musí přijít hráči, kteří za Suchdol budou chtít hrát a budou to muset být hráči na konkrétní post. Momentálně nás tlačí post stopera a ofenzivní záložník.

Jak bude fungování farmy se Slavojem Vyšehrad vypadat prakticky?
Pořád preferuji to, abych Suchdol měl jedenáct dvanáct hráčů, o kterým jsem přesvědčený, že jsou stoprocentní. Dva hráči z Vyšehradu by do Suchdola měli přijít na hostování, ti budou hrát stabilně. Další dva až tři přijedou odehrát konkrétní zápas.

Už je jasné nějaké jméno, které do Suchdola přijde?
Máme podepsané tři hráče, jména zatím neřeknu, protože to nemám dotažené s jejich mateřskými oddíly, jsme domluveni ale technicky to dořeším tento týden. Na posilách pracujeme, v současné době na tom pracujeme s trenérem a realizačním týmem každý den, pokud to přeženu, posledních čtrnáct dní nedělám nic jiného, než že řeším fotbal.

V posledních letech měl Suchdol jen postupové ambice. Bude to platit i v krajském přeboru?
To mě velmi pobavilo. Kdyby se udržel stávající kádr pohromadě, hráli bychom v klidu ve středu tabulky, s malým doplněním do pátého, šestého místa. V současné situaci se obávám, že půjde trochu o boj o život a naším cílem bude záchrana. Kdyby se to náhodou nepovedlo, někdo sestoupit musí. My jsme do krajského přeboru chtěli, chtěli jsme si vyzkoušet, zda jsme schopní to v krátké době dokázat. Povedlo se a jsme spokojení. Bohužel kádr musíme skládat znovu, což bude obtížné. Osobně si nyní neumím představit, že přijde sedm nových hráčů do základní sestavy a začneme hrát krajský přebor. Bude to těžké, ale popereme se s tím.

Má Suchdol zajištěný rozpočet pro příští sezonu?
Sehnat sponzora, který by byl ochoten podpořit klub, jakým je Suchdol, je dnes složité. Peníze těžce shánějí i mnohem větší kluby. Rozpočet jsem tedy z 99% zajistil já. Proto si troufám říci, že rozpočet Suchdola pro krajský přebor je zajištěný.

Co všechno kromě týmu musí Suchdol zajistit vzhledem k postupu do krajského přeboru?
Každý zápas musíme natáčet a pořizovat přímý přenos. Předpokládáme, že nám svaz k tomu pošle nějakou techniku. Budeme muset zajistit nějaké místo pro kameramana, existuje předpis, že zápas musí být natáčen z určité výšky, proto budeme muset na hřišti vystavět nějakou konstrukci. Musíme sehnat někoho, kdo bude schopný zápas natáčet. Dále musíme zajistit autobusovou dopravu na každý zápas, práce kolem fotbalu musíme udělat velkou spoustu. Chystáme se taky na trávník: Zatravňujeme vápna, domluvili jsme hloubkové setí trávy. Dohodli jsme se, že v létě hřiště kompletně zapískujeme.

Postup v Suchdole oslavil i B tým...
Pro mě paradoxně, protože některé zápasy jsem za B tým odehrál. Musím říci, že postup vybojoval tým s věkovým průměrem 46 let. To je obraz toho, kam směřuje fotbal na menších vesnicích a vůbec okresní fotbal. Je smutné, že do okresního přeboru postoupí tým, kde může hrát jedenáct hráčů za starou gardu, některým je přes šedesát let, mnohým je přes padesát. To je podle mě i vizitka těch mladších. Pamatuji se, jak před mnoha a mnoha lety bylo složité postoupit do okresního přeboru, jaký boj to byl. Bohužel mladí hráči nejsou, protože kdyby byli, nemohli by to na úrovni třetí třídy hrát padesátníci a šedesátníci a ještě k tomu postoupit. Suchdol B se postupu vzdal, spousta hráčů oznámila, že končí, včetně Václava Schwarze, který už nemůže pokračovat ze zdravotních důvodů. Proto Suchdol spojil B a C tým a bude pokračovat ve třetí třídě.

Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 25. červen 2014, 13:47

Mladí kluci že nejsou? Co je to za blábol, takový Chotusice to táhnou jenom na takovýhlech výrostcích :-) Samozřejmě, že ne všude je jich dost, ale že by jich byl nedostatek, to se mi taky nezdá.
Jinak gratulace k postupu do kraje, Suchdol si ho plně zasloužil a je vidět, že pan Chlád ví, co dělá.

Re: - vložil Anonymous - 24. červen 2014, 13:23

Souhlas, zázemí hrozné!

Re: - vložil Anonymous - 24. červen 2014, 10:41

Důležité je si to teď užít, nějaké dlouhodobé plány dělat ve fotbale asi nemá cenu. Je sponzor, je euforie, takže proč ne. Asi to jednou skončí ale KP už Suchdolu nikdo nevezme. Co se týče stadionu, je v majetku obce. Sponzor tam ze svého již dost proinvestoval, že by postavil tribunu o tom dost pochybuji. Tréninkové hřiště je v plánu.

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Vladimír Střihavka: „Suchdol podepsal smlouvu o spolupráci se Slavojem Vyšehrad“

Vladimír Střihavka: „Suchdol podepsal smlouvu o spolupráci se Slavojem Vyšehrad“

23. červen 2014
(aktualizováno: 23. červen 2014, 12:49)

Suchdol - Některé týmy o postup bojují několik let a třeba se ho vůbec nedočkají. Přitom v podání Sokola Suchdol to vypadá jednoduše: Vyhlásí boj o postup, postaví tým, který pak splní úkol a soutěž vyhraje. "Za tři roky z okresního do krajského přeboru, to vypadá opravdu jednoduše," usmíval se suchdolský manažer Vladimír Střihavka. Ten s týmem oslavil vítězství v I. A třídě - skupina B. "Je s tím ale samozřejmě spojená spousta práce, která se pak promítne do výsledků," upozornil.

Co všechno je třeba pro postup udělat?
Důležité je dobře poskládat mužstvo a sehnat odpovídající typy hráčů. Zajistit financování, zázemí klubu, lidi, kteří pracují kolem fotbalu - od vedoucího mužstva až po pořadatele. A pokud všichni pracovat chtějí, trochu přeje i štěstí ve skládání mužstva, je tam trochu zkušeností, tak to potom funguje a povede se to.

Celou sezonu Suchdol odehrál poměrně s úzkým kádrem a v celkem stabilní sestavě...
Jaro jsme podle mě odehráli trochu hůře než podzim. Měli jsme trochu problémy se sestavou, hráči, tzv. "Polepáci" nemohli chodit tolik trénovat, protože v zaměstnání měli sezonu. Některý týden nepřišli vůbec, jindy třeba jen jednou v týdnu. To se trochu odrazilo na herní pohodě týmu. Také jsme neudrželi stoprocentní disciplínu, měli jsme dva vyloučené. V zimě jsme kádr nedoplnili, jaro jsme odehráli ve stejném složení. Sestava se měnila na jednom, dvou postech, i rozestavení se ustálilo.

Pro Suchdol byl asi důležitý i vstup do jarní části sezony a vítězství ve druhém jarním kole doma nad Ostrou 4:2...
To byl moc hezký zápas, přišlo 200 diváků. Náš tým rostl se soupeřem: S některými týmy ze spodních pater tabulky jsme neodehráli dobré zápasy. Jejich postavení v tabulce naše hráče nepřinutilo k vyššímu nasazení. Naopak s kvalitními soupeři - Dlouhou Lhotou a Ostrou - jsme odehráli asi nejlepší utkání.

Také bylo zřejmě důležité, že si Suchdol od soupeřů udržoval bodový odstup a nedal jim moc šancí...
Před sezonou jsme věděli, že pokud se z divize nezřítí více středočeských klubů a v zimě to tak nevypadalo, budou z naší skupiny postupovat dva týmy do krajského přeboru. Samozřejmě jsme soutěž vyhrát chtěli, když už se nám to vloni nepodařilo v I. B třídě, ale vědomí případného postupu ze druhého místa nám dávalo klid. Ostrá se v zimě posílila, získala velké fotbalisty, ale na jaře se také nevyvarovala výkonnostních výkyvů. Postoupila ale s námi do krajského přeboru a ve vyšší soutěži to bude soupeř velmi složitý.

Suchdol si užíval celou sezonu, může se i pochlubit fanoušky, kteří za ním cestovali na zápasy ven...
Podpora fanoušků v Suchdole je významná. Vzhledem ke vzdálenostem budeme v krajském přeboru jezdit na zápasy ven autobusem, předpokládáme, že ho naplníme i fanoušky a že budeme mít nadále jejich podporu i venku. Jsou pro nás důležití jak doma, tak i venku.

Kdo povede Suchdol v další sezoně?
Trenér Vlastimil Chlád zůstává, dohodli jsme se na jeho pokračování. Je to Suchdolák, do dneška hraje za B tým. Jde o velmi dobrého kondičního trenéra, s mužstvem problém neměl. S jeho obsazením do funkce trenéra jsme měli šťastnou ruku a 10. července zahájí přípravu. V sobotu 12. července od 10.15 hodin ve Vrdech sehrajeme první přípravné utkání s Kutnou Horou. To bude první prubířský kámen pro nás nově sestavený tým.

Kdo z hráčů ze Suchdola odejde?
Tak, jak mi byli hráči z Polep nabídnuti jejich zaměstnavatelem, tak mi teď byli odebráni. Jde o pět hráčů: Kmoch, Javorek, Müller, Kalivoda a Dittrich. Dále nebude v Suchdole pokračovat Roman Havránek. V Suchdole odvedl dobrou práci, bohužel jeho zdravotní stav kolena na krajský přebor není. Výkonnostně by na vyšší soutěž určitě měl, ale zdraví mu nedovoluje trénink v rozsahu, jaký by byl potřeba. To mě mrzí, Roman je dobrý kluk i do kabiny. Momentálně nám tedy vypadlo šest hráčů, pět ze základní sestavy. Úkol pro mě zní: Přivést minimmálně sedm nových hráčů.

Odkud do Suchdola fotbalisté můžou přijít?
Určitě každý vnímá nestabilitu klubů v regionu, ať jde o Čáslav nebo Kutnou Horu, svým spůsobem i Kolín, který naopak řešil, zda přijmout druhou ligu nebo ne. Je složité jednat s některými kluby, když ony samy neví, v jaké soutěži budou působit, jakým způsobem budou mít zajištěnou další sezonu. O některé hráče se snažíme, pro mě asi nejstěženější by byl příchod Bedřicha France z Kutné Hory. Do Suchdola chce jít, k jednání ještě dojde. Pořád věřím v jeho příchod, jeho zájem jít do Suchdola je dlouhodobější, trvá už minimálně přes rok. Doufám, že se domluvíme.

Stane se Suchdol farnou některého z klubů ve vyšší soutěži?
Farma s Kolínem nebude, s podobným nápadem jsme si pohrávali i s FK Čáslav. Teď ale můžu prozradit, že jsme podepsali smlouvu o farmě se Slavojem Vyšehrad, který postoupil do ČFL. Sezona bude dlouhá, kádr musíme rozšířit. Vzhledem k tomu, že fotbalisté v okolí nejsou, musím zajistit pro sezonu dostatek hráčů pro Suchdol. Nemyslím si, že forma farmy je úplně ideální, ale v současné době jsem to vyhodnotil jako jediné možné řešení, abychom  podzim odehráli v krajském přeboru se ctí. Co nejvíce hráčů z Vyšehradu bychom rádi vyzkoušeli v přípravných zápasech, abychom poznali jejich úroveň. Do Vyšehradu jde několik hráčů z Roudnice nad Labem, kádr Slavoje proto bude velmi široký, silný a určitě je kam sáhnout. Mám ale podmínku: Z Vyšehradu musí přijít hráči, kteří za Suchdol budou chtít hrát a budou to muset být hráči na konkrétní post. Momentálně nás tlačí post stopera a ofenzivní záložník.

Jak bude fungování farmy se Slavojem Vyšehrad vypadat prakticky?
Pořád preferuji to, abych Suchdol měl jedenáct dvanáct hráčů, o kterým jsem přesvědčený, že jsou stoprocentní. Dva hráči z Vyšehradu by do Suchdola měli přijít na hostování, ti budou hrát stabilně. Další dva až tři přijedou odehrát konkrétní zápas.

Už je jasné nějaké jméno, které do Suchdola přijde?
Máme podepsané tři hráče, jména zatím neřeknu, protože to nemám dotažené s jejich mateřskými oddíly, jsme domluveni ale technicky to dořeším tento týden. Na posilách pracujeme, v současné době na tom pracujeme s trenérem a realizačním týmem každý den, pokud to přeženu, posledních čtrnáct dní nedělám nic jiného, než že řeším fotbal.

V posledních letech měl Suchdol jen postupové ambice. Bude to platit i v krajském přeboru?
To mě velmi pobavilo. Kdyby se udržel stávající kádr pohromadě, hráli bychom v klidu ve středu tabulky, s malým doplněním do pátého, šestého místa. V současné situaci se obávám, že půjde trochu o boj o život a naším cílem bude záchrana. Kdyby se to náhodou nepovedlo, někdo sestoupit musí. My jsme do krajského přeboru chtěli, chtěli jsme si vyzkoušet, zda jsme schopní to v krátké době dokázat. Povedlo se a jsme spokojení. Bohužel kádr musíme skládat znovu, což bude obtížné. Osobně si nyní neumím představit, že přijde sedm nových hráčů do základní sestavy a začneme hrát krajský přebor. Bude to těžké, ale popereme se s tím.

Má Suchdol zajištěný rozpočet pro příští sezonu?
Sehnat sponzora, který by byl ochoten podpořit klub, jakým je Suchdol, je dnes složité. Peníze těžce shánějí i mnohem větší kluby. Rozpočet jsem tedy z 99% zajistil já. Proto si troufám říci, že rozpočet Suchdola pro krajský přebor je zajištěný.

Co všechno kromě týmu musí Suchdol zajistit vzhledem k postupu do krajského přeboru?
Každý zápas musíme natáčet a pořizovat přímý přenos. Předpokládáme, že nám svaz k tomu pošle nějakou techniku. Budeme muset zajistit nějaké místo pro kameramana, existuje předpis, že zápas musí být natáčen z určité výšky, proto budeme muset na hřišti vystavět nějakou konstrukci. Musíme sehnat někoho, kdo bude schopný zápas natáčet. Dále musíme zajistit autobusovou dopravu na každý zápas, práce kolem fotbalu musíme udělat velkou spoustu. Chystáme se taky na trávník: Zatravňujeme vápna, domluvili jsme hloubkové setí trávy. Dohodli jsme se, že v létě hřiště kompletně zapískujeme.

Postup v Suchdole oslavil i B tým...
Pro mě paradoxně, protože některé zápasy jsem za B tým odehrál. Musím říci, že postup vybojoval tým s věkovým průměrem 46 let. To je obraz toho, kam směřuje fotbal na menších vesnicích a vůbec okresní fotbal. Je smutné, že do okresního přeboru postoupí tým, kde může hrát jedenáct hráčů za starou gardu, některým je přes šedesát let, mnohým je přes padesát. To je podle mě i vizitka těch mladších. Pamatuji se, jak před mnoha a mnoha lety bylo složité postoupit do okresního přeboru, jaký boj to byl. Bohužel mladí hráči nejsou, protože kdyby byli, nemohli by to na úrovni třetí třídy hrát padesátníci a šedesátníci a ještě k tomu postoupit. Suchdol B se postupu vzdal, spousta hráčů oznámila, že končí, včetně Václava Schwarze, který už nemůže pokračovat ze zdravotních důvodů. Proto Suchdol spojil B a C tým a bude pokračovat ve třetí třídě.

Zlata banka
Reklama