Stavex
Reklama

Dopravní nehoda si vyžádala zranění

27. srpen 2020, 06:48

Žehušice - V úterý 25. srpna 2020 kolem půl deváté ráno na silnici číslo II/338 za obcí Žehušice ve směru jízdy na obec Chotusice třiapadesátiletá žena řídila vozidlo značky Mazda. Při předjíždění třech zemědělských strojů - traktor s přívěsem, kolový nakladač Case a traktor Case, za kterým byl zapojen účelový pracovní stroj Pickon M2470. Dle prvotních informací uvedené stroje přejížděla, i přestože, uvedené stroje dávaly znamení o změně směru jízdy vlevo.

Řidič traktoru Case s přívěsem Pickon za BČS odbočoval vlevo na polní cestu vedoucí k oboře Žehušice a při odbočování vlevo údajně přehlédl předjíždějící vozidlo Mazda. Došlo ke střetu levého předního kola a závaží traktoru s pravou přední stranou vozidla Mazda. Alkohol u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Řidička při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice. K jinému zranění nedošlo. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření.

Dopravní nehoda bez zranění

Kutná Hora - Dne 23. srpna 2020 došlo po páté hodině ráno na komunikaci v obci Kutná Hora, v ulici Havířská stezka k dopravní nehodě. Třiačtyřicetiletý řidič vozidla značky ŠKODA OCTAVIA se nechoval ohleduplně a ukázněně, neřídil se pravidly provozu na pozemních komunikacích a nepřizpůsobil jízdu technickým vlastnostem vozidla, kdy při jízdě od ulice Sportovců k ulici 17. listopadu levou přední částí narazil do pravé zadní části zaparkovaného vozidla OPEL CORSA. Následně z místa dopravní nehody ujel, aniž by učinil jakékoli opatření k řádnému prošetření nehody. Následným šetřením hlídky kutnohorských policistů bylo vozidlo Škoda Octavia zjištěno zaparkované a uzamčené v obci Svatá Kateřina. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Drager, kdy mu bylo zjištěno v dechu 1,31 promile alkoholu. Řidič s požitím alkoholu před řízením motorového vozidla souhlasil, nežádal odběr biologického materiálu ani lékařské vyšetření a na místě nepředložil řidičský průkaz. Bylo zjištěno, že vozidlo Škoda Octavia nemá platnou technickou prohlídku. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Ještě téhož dne bylo řidiči sděleno, ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Alkohol za volant nepatří!!
Alkohol se po požití nápoje, který jej obsahuje, postupně dostává z trávicího systému do krve. Protože není v organismu ve větším množství běžně přítomen a lze jej tak pokládat za cizorodou látku – drogu –, snaží se jí tělo odbourat. Záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují rychlost, s jakou se alkohol z těla vyloučí. Vyloučení části alkoholu probíhá prostřednictvím dechu, potu a moči. Zbytek je zpracován v trávicím systému. Mezi hlavní faktory, které mají na mechanismus odbourávání alkoholu z těla vliv, patří výška, hmotnost a pohlaví, stejně jako např. rychlost s jakou alkohol přijímáme. Za hodinu se tělo může zbavit zhruba 0,1 promile. Není přitom důležité, zda člověk spí nebo sportuje. Ani černá káva nebo tučná jídla zde nemají potřebný účinek. A nějaká zázračná pilulka proti opilosti neexistuje.

Dalším nebezpečím, které mnoho řidičů často podceňuje, je záludný zbytkový alkohol a následná „kocovina „s celkovým útlumem. Výsledky výzkumů jasně ukázaly, že již hodnota kolem 0,2 promile v krvi způsobuje prokazatelné zhoršení schopnosti řídit. Vzrůstá tendence riskovat, nepřiměřeně se zvyšuje sebedůvěra, zhoršuje se schopnost rozeznat pohybující se světla a také se špatně odhadují vzdálenosti.

Nebezpečnou jízdou, bezohledností řidičů a nedodržováním předpisů dochází k vážným dopravním nehodám. Všichni účastníci silničního provozu si musí uvědomit, že porušováním dopravních předpisů a stoupající agresivní jízdou není možno zajistit bezpečnost v silničním provozu. I přes veškerou snahu policistů prováděním dopravních akcí a zvýšeným dohledem na pozemních komunikacích není na našich silnicích úplně bezpečno, neboť především řidiči a všichni účastníci silničního provozu musí být ohleduplní a mít společný zájem, a to je snížit počet dopravních nehod na našich silnicích.

Dopravní nehoda

Nechyba - Dne 20. srpna 2020 kolem půl jedenácté dopoledne řídil jednadvacetiletý muž osobní automobil značky Volvo po pozemní komunikaci II. třídy číslo 335, přičemž jel ve směru od obce Nechyba k obci Uhlířské Janovice, kde předjížděl dvě před ním jedoucí zemědělské soupravy.

Při tomto došlo k situaci, kdy po jeho předjetí první zemědělské soupravy složené z traktoru značky John Deere s připojeným samo - sběracím vozem, před tímto jedoucí zemědělská souprava složená z traktoru značky John Deere s připojeným pracovním strojem odbočovala z pozemní komunikace vlevo na přilehlé pole. Na toto řidič Volva zareagoval stržením řízení vozidla vlevo, kdy najel do prostoru levého silničního příkopu, kde přední částí vozidla narazil do okraje mostku sloužícího k vjetí na zmíněné pole. Při následné rotaci vozidla toto pravou zadní částí narazilo do levé boční části traktoru. Obě zemědělské soupravy měli v době, než byli vozidlem Volvo předjížděni,  zapnuty ukazatele změny směru jízdy vlevo.

Ovlivnění alkoholem bylo u všech řidičů vyloučeno dechovými zkouškami provedenými hlídkou policistů z Uhlířských Janovic. Příčinu, průběh a míru zavinění nadále šetří kutnohorští dopravní policisté.

Vloupání do sklepní kóje

Kutná Hora - Kutnohorští policisté šetří případ vloupání do sklepní kóje, ke kterému došlo v době od 14. srpna 2020 do 25. srpna 2020. Dosud neznámý pachatel v ulici Masarykova vypáčil dřevěné plaňkové dveře do sklepní kóje, odkud následně odcizil 20 kusů porcelánových bílých talířů, 4 kusy nerezových hrnců, mikrovlnnou troubu a dětský šlapací traktůrek výrobní značky Hecht.  Celková způsobená škoda je 2.500,- Kč.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Zanedbání povinné výživy

Kutnohorsko - Sedmačtyřicetiletý muž od dubna 2020 do srpna 2020 úmyslně a řádně neplatí výživné na svého syna, ačkoli mu bylo rozsudkem Okresního soudu v Kutné Hoře určeno platit výživné ve výši 2.500,- Kč měsíčně.  Tímto úmyslně neplní svou zákonnou povinnost vyživovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, kdy za uvedené období dluží na výživném částku ve výši 12.500,- Kč.

Pokus vloupání do sklepů

Kutná Hora - Kutnohorští policisté šetří případ pokusu vloupání do sklepů, ke kterému došlo v době v době od 19. srpna 2020 do 23. srpna 2020 v Kutné Hoře. Dosud neznámý pachatel v ulici Dolní vnikl do společných prostor panelového domu, kde  sklepní kóje vytrhl dřevěné hranoly, avšak dovnitř nevnikl a nic neodcizil. U další sklepní kóje poškodil petlici, do kóje také nevnikl a nic neodcizil. U třetí  sklepní kóje vytrhl dřevěný hranol s petlicí, otevřel vrátka a vnikl dovnitř. Celková způsobená škoda v tuto chvíli není zatím vyčíslena.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Zruč nad Sázavou - Dne 23. srpna 2020 po 19 hodině řídil třiačtyřicetiletý muž ve Zruči nad Sázavou ulicí třída Osvobození do ulice 1. Máje a následně na zdejší parkoviště osobní motorové vozidlo značky Opel Astra. Řidič řídil, i přestože mu byl trestním příkazem Okresního soudu v Kutné Hoře uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Podezřelý tedy svým jednáním mařil výkon jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána.

Pokus vloupání do občerstvení

Kácov - K pokusu vloupání do kiosku s občerstvením došlo pravděpodobně v noci na 22. srpna 2020 v Kácově. Dosud neznámý pachatel se v místech zvaných "U Skalky" pokusil vypáčit zámek u vstupních dveří do kiosku s občerstvením, to se mu však nepodařilo a do kiosku nevnikl. Celková způsobená škoda je kolem dvou tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Zanedbání povinné výživy

Kutnohorsko - Pětapadesátiletý muž od dubna 2020 do srpna 2020 úmyslně a řádně neplatí výživné na svou nezletilou dceru, ačkoli mu bylo rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 9 určeno platit výživné ve výši 3.000,- Kč měsíčně.  Tímto úmyslně neplní svou zákonnou povinnost vyživovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, kdy za uvedené období dluží na výživném částku ve výši 15.000,- Kč.

Krádež nafty a poškození rypadla

Horka nad Sázavou - Policisté ze Zruče nad Sázavou šetří případ, ke kterému došlo zřejmě v noci na  19. srpna 2020 v obci Horka nad Sázavou. Doposud neznámý pachatel v místech  u místní vodárny,  odstranil visací zámek zajišťující víko provozní nádrže na palivo u pracovního stroje - kovového rypadla JCB 3 CX, odkud následně odcizil 60 litrů motorové nafty. U dalšího vedle zaparkovaného pracovního stroje - rypadlo pásmové JCB 65 R-1, poškodil zadní kapotu motoru a její uzavírací mechanismus se zámkem, ze kterého vylomil kličku. Celková způsobená škoda přesahuje 55 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Nové Dvory - Dne 19. srpna 2020 v době kolem čtvrt na tři odpoledne, řídil devětašedesátiletý muž po pozemní komunikaci v obci Nové Dvory ve směru na Kutnou Horu osobní motorové vozidlo značky Volvo XC 60. V uvedených místech byl stavěn a kontrolován kutnohorskou policejní hlídkou. Následná kontrola ukázala, že řídil, i přestože má uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Podezřelý tedy svým jednáním mařil výkon jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána.

Poškození věcí a nemovitosti

Zruč nad Sázavou - Zručští policisté šetří případ, ke kterému došlo v době od 27. července 2020 do 19. srpna 2020 na neobyvatelné nemovitosti v rekonstrukci v ulici 1. Máje ve Zruči nad Sázavou. Dosud neznámý pachatel zde úmyslně poškodil proti - plech v dřevěných zárubních u vstupních dveří do nemovitosti, dále poškodil posuvné terasové dveře a kliky dveří.  Na opláštění nemovitosti následně poškodil plastový okapový kotlík a část plastových okapových svodů. Celková způsobená škoda je 20 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora
AVE_CZ
Reklama
Dopravní nehoda si vyžádala zranění

Dopravní nehoda si vyžádala zranění

27. srpen 2020

Žehušice - V úterý 25. srpna 2020 kolem půl deváté ráno na silnici číslo II/338 za obcí Žehušice ve směru jízdy na obec Chotusice třiapadesátiletá žena řídila vozidlo značky Mazda. Při předjíždění třech zemědělských strojů - traktor s přívěsem, kolový nakladač Case a traktor Case, za kterým byl zapojen účelový pracovní stroj Pickon M2470. Dle prvotních informací uvedené stroje přejížděla, i přestože, uvedené stroje dávaly znamení o změně směru jízdy vlevo.

Řidič traktoru Case s přívěsem Pickon za BČS odbočoval vlevo na polní cestu vedoucí k oboře Žehušice a při odbočování vlevo údajně přehlédl předjíždějící vozidlo Mazda. Došlo ke střetu levého předního kola a závaží traktoru s pravou přední stranou vozidla Mazda. Alkohol u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Řidička při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice. K jinému zranění nedošlo. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření.

Dopravní nehoda bez zranění

Kutná Hora - Dne 23. srpna 2020 došlo po páté hodině ráno na komunikaci v obci Kutná Hora, v ulici Havířská stezka k dopravní nehodě. Třiačtyřicetiletý řidič vozidla značky ŠKODA OCTAVIA se nechoval ohleduplně a ukázněně, neřídil se pravidly provozu na pozemních komunikacích a nepřizpůsobil jízdu technickým vlastnostem vozidla, kdy při jízdě od ulice Sportovců k ulici 17. listopadu levou přední částí narazil do pravé zadní části zaparkovaného vozidla OPEL CORSA. Následně z místa dopravní nehody ujel, aniž by učinil jakékoli opatření k řádnému prošetření nehody. Následným šetřením hlídky kutnohorských policistů bylo vozidlo Škoda Octavia zjištěno zaparkované a uzamčené v obci Svatá Kateřina. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Drager, kdy mu bylo zjištěno v dechu 1,31 promile alkoholu. Řidič s požitím alkoholu před řízením motorového vozidla souhlasil, nežádal odběr biologického materiálu ani lékařské vyšetření a na místě nepředložil řidičský průkaz. Bylo zjištěno, že vozidlo Škoda Octavia nemá platnou technickou prohlídku. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Ještě téhož dne bylo řidiči sděleno, ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Alkohol za volant nepatří!!
Alkohol se po požití nápoje, který jej obsahuje, postupně dostává z trávicího systému do krve. Protože není v organismu ve větším množství běžně přítomen a lze jej tak pokládat za cizorodou látku – drogu –, snaží se jí tělo odbourat. Záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují rychlost, s jakou se alkohol z těla vyloučí. Vyloučení části alkoholu probíhá prostřednictvím dechu, potu a moči. Zbytek je zpracován v trávicím systému. Mezi hlavní faktory, které mají na mechanismus odbourávání alkoholu z těla vliv, patří výška, hmotnost a pohlaví, stejně jako např. rychlost s jakou alkohol přijímáme. Za hodinu se tělo může zbavit zhruba 0,1 promile. Není přitom důležité, zda člověk spí nebo sportuje. Ani černá káva nebo tučná jídla zde nemají potřebný účinek. A nějaká zázračná pilulka proti opilosti neexistuje.

Dalším nebezpečím, které mnoho řidičů často podceňuje, je záludný zbytkový alkohol a následná „kocovina „s celkovým útlumem. Výsledky výzkumů jasně ukázaly, že již hodnota kolem 0,2 promile v krvi způsobuje prokazatelné zhoršení schopnosti řídit. Vzrůstá tendence riskovat, nepřiměřeně se zvyšuje sebedůvěra, zhoršuje se schopnost rozeznat pohybující se světla a také se špatně odhadují vzdálenosti.

Nebezpečnou jízdou, bezohledností řidičů a nedodržováním předpisů dochází k vážným dopravním nehodám. Všichni účastníci silničního provozu si musí uvědomit, že porušováním dopravních předpisů a stoupající agresivní jízdou není možno zajistit bezpečnost v silničním provozu. I přes veškerou snahu policistů prováděním dopravních akcí a zvýšeným dohledem na pozemních komunikacích není na našich silnicích úplně bezpečno, neboť především řidiči a všichni účastníci silničního provozu musí být ohleduplní a mít společný zájem, a to je snížit počet dopravních nehod na našich silnicích.

Dopravní nehoda

Nechyba - Dne 20. srpna 2020 kolem půl jedenácté dopoledne řídil jednadvacetiletý muž osobní automobil značky Volvo po pozemní komunikaci II. třídy číslo 335, přičemž jel ve směru od obce Nechyba k obci Uhlířské Janovice, kde předjížděl dvě před ním jedoucí zemědělské soupravy.

Při tomto došlo k situaci, kdy po jeho předjetí první zemědělské soupravy složené z traktoru značky John Deere s připojeným samo - sběracím vozem, před tímto jedoucí zemědělská souprava složená z traktoru značky John Deere s připojeným pracovním strojem odbočovala z pozemní komunikace vlevo na přilehlé pole. Na toto řidič Volva zareagoval stržením řízení vozidla vlevo, kdy najel do prostoru levého silničního příkopu, kde přední částí vozidla narazil do okraje mostku sloužícího k vjetí na zmíněné pole. Při následné rotaci vozidla toto pravou zadní částí narazilo do levé boční části traktoru. Obě zemědělské soupravy měli v době, než byli vozidlem Volvo předjížděni,  zapnuty ukazatele změny směru jízdy vlevo.

Ovlivnění alkoholem bylo u všech řidičů vyloučeno dechovými zkouškami provedenými hlídkou policistů z Uhlířských Janovic. Příčinu, průběh a míru zavinění nadále šetří kutnohorští dopravní policisté.

Vloupání do sklepní kóje

Kutná Hora - Kutnohorští policisté šetří případ vloupání do sklepní kóje, ke kterému došlo v době od 14. srpna 2020 do 25. srpna 2020. Dosud neznámý pachatel v ulici Masarykova vypáčil dřevěné plaňkové dveře do sklepní kóje, odkud následně odcizil 20 kusů porcelánových bílých talířů, 4 kusy nerezových hrnců, mikrovlnnou troubu a dětský šlapací traktůrek výrobní značky Hecht.  Celková způsobená škoda je 2.500,- Kč.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Zanedbání povinné výživy

Kutnohorsko - Sedmačtyřicetiletý muž od dubna 2020 do srpna 2020 úmyslně a řádně neplatí výživné na svého syna, ačkoli mu bylo rozsudkem Okresního soudu v Kutné Hoře určeno platit výživné ve výši 2.500,- Kč měsíčně.  Tímto úmyslně neplní svou zákonnou povinnost vyživovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, kdy za uvedené období dluží na výživném částku ve výši 12.500,- Kč.

Pokus vloupání do sklepů

Kutná Hora - Kutnohorští policisté šetří případ pokusu vloupání do sklepů, ke kterému došlo v době v době od 19. srpna 2020 do 23. srpna 2020 v Kutné Hoře. Dosud neznámý pachatel v ulici Dolní vnikl do společných prostor panelového domu, kde  sklepní kóje vytrhl dřevěné hranoly, avšak dovnitř nevnikl a nic neodcizil. U další sklepní kóje poškodil petlici, do kóje také nevnikl a nic neodcizil. U třetí  sklepní kóje vytrhl dřevěný hranol s petlicí, otevřel vrátka a vnikl dovnitř. Celková způsobená škoda v tuto chvíli není zatím vyčíslena.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Zruč nad Sázavou - Dne 23. srpna 2020 po 19 hodině řídil třiačtyřicetiletý muž ve Zruči nad Sázavou ulicí třída Osvobození do ulice 1. Máje a následně na zdejší parkoviště osobní motorové vozidlo značky Opel Astra. Řidič řídil, i přestože mu byl trestním příkazem Okresního soudu v Kutné Hoře uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Podezřelý tedy svým jednáním mařil výkon jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána.

Pokus vloupání do občerstvení

Kácov - K pokusu vloupání do kiosku s občerstvením došlo pravděpodobně v noci na 22. srpna 2020 v Kácově. Dosud neznámý pachatel se v místech zvaných "U Skalky" pokusil vypáčit zámek u vstupních dveří do kiosku s občerstvením, to se mu však nepodařilo a do kiosku nevnikl. Celková způsobená škoda je kolem dvou tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Zanedbání povinné výživy

Kutnohorsko - Pětapadesátiletý muž od dubna 2020 do srpna 2020 úmyslně a řádně neplatí výživné na svou nezletilou dceru, ačkoli mu bylo rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 9 určeno platit výživné ve výši 3.000,- Kč měsíčně.  Tímto úmyslně neplní svou zákonnou povinnost vyživovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, kdy za uvedené období dluží na výživném částku ve výši 15.000,- Kč.

Krádež nafty a poškození rypadla

Horka nad Sázavou - Policisté ze Zruče nad Sázavou šetří případ, ke kterému došlo zřejmě v noci na  19. srpna 2020 v obci Horka nad Sázavou. Doposud neznámý pachatel v místech  u místní vodárny,  odstranil visací zámek zajišťující víko provozní nádrže na palivo u pracovního stroje - kovového rypadla JCB 3 CX, odkud následně odcizil 60 litrů motorové nafty. U dalšího vedle zaparkovaného pracovního stroje - rypadlo pásmové JCB 65 R-1, poškodil zadní kapotu motoru a její uzavírací mechanismus se zámkem, ze kterého vylomil kličku. Celková způsobená škoda přesahuje 55 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Nové Dvory - Dne 19. srpna 2020 v době kolem čtvrt na tři odpoledne, řídil devětašedesátiletý muž po pozemní komunikaci v obci Nové Dvory ve směru na Kutnou Horu osobní motorové vozidlo značky Volvo XC 60. V uvedených místech byl stavěn a kontrolován kutnohorskou policejní hlídkou. Následná kontrola ukázala, že řídil, i přestože má uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Podezřelý tedy svým jednáním mařil výkon jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána.

Poškození věcí a nemovitosti

Zruč nad Sázavou - Zručští policisté šetří případ, ke kterému došlo v době od 27. července 2020 do 19. srpna 2020 na neobyvatelné nemovitosti v rekonstrukci v ulici 1. Máje ve Zruči nad Sázavou. Dosud neznámý pachatel zde úmyslně poškodil proti - plech v dřevěných zárubních u vstupních dveří do nemovitosti, dále poškodil posuvné terasové dveře a kliky dveří.  Na opláštění nemovitosti následně poškodil plastový okapový kotlík a část plastových okapových svodů. Celková způsobená škoda je 20 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Zlata banka
Reklama
Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora
Prohlédnout galerii