vv auto
Reklama

"Jablko nepadá daleko od stromu", v Kolíně řešili opilce. Jednalo se o otce se synem

10. červenec 2020, 08:41

Kolín - - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín. Tentokrát za období 29. června - 6. července.

29. 6. 2020 – pondělí

V čase 5:59 hodin oznámil na linku 156 občan, že v kolejišti na zastávce Zálabí běhá pes. Paní, která pracuje ve firmě Chocoland, se podařilo fenku křížence vlčáka odchytit a po příjezdu na místo autohlídce MP Kolín předat. Vzhledem k tomu, že fenka neměla žádnou identifikaci, dle které by bylo možné dohledat jejího majitele, byla převezena do městského útulku.   

V čase 8:39 hodin byla, prostřednictvím linky 156, požádána MP Kolín o pomoc. Paní z ulice Na Magistrále uvedla, že její nemocný manžel spadl z postele a ona ho sama nezvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která pána zvedla a uložila do postele. Přivolání lékařské pomoci bylo odmítnuto, strážníkům bylo poděkováno za pomoc.    

V dopoledních hodinách bylo přijato telefonické oznámení, že v ulici Třebízského hází mládež petardy. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, kterou zde kontaktovala oznamovatelka. Paní uvedla, že se jednalo o větší skupinku dětí ze Zengrovy ulice. K vyřešení situace postačila dobře vyřčená věta. Když paní zakřičela, že „jede policie“, tak se všichni rozutekli. Vzhledem k tomu, že se na místě již nikdo nenacházel, strážníci místo opustili. 

30. 6. 2020  - úterý

V čase 2:35 hodin volala na linku 156 paní z ulice Tyršova. Požádala o pomoc s nemohoucím manželem, který upadl na zem a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku. Ta hlídce otevřela, strážníci pomohli muži zpět na lůžko. Paní poděkovala za pomoc, přivolání lékaře bylo s díky odmítnuto.  „Jablko nepadá daleko od stromu“ – jak pravdivé v případě, kdy je na linku 156 oznámena událost – dva opilí muži, kteří se válejí na trávě v ulici Dukelských hrdinů. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se opět jedná o otce a syna z obce v okrese Nymburk. V Kolíně se jim asi líbí a kolínské povětří jim zřejmě svědčí, protože byli, pro stejnou událost, v průběhu předešlých dní několikrát řešeni. Tentokrát jim bylo důrazně doporučeno, aby se vydali směr domov, což učinili. Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem a výskyt problémových závadových osob, zjistili strážníci v ulici Plynárenská (u č. p. 337) propadlou komunikaci. Informace o závadě byla předána firmě AVE. Dále byly opět nalezeny poházené injekční stříkačky, a to u č. p. 959 v ulici Rimavské Soboty a na nádraží (na 1. prodlouženém nástupišti). Nebezpečný infekční materiál byl strážníky odklizen do sběrného boxu. Provedeny fotodokumentace událostí.

1. 7. 2020 - středa

Na linku 156 byl oznámen nález použité injekční stříkačky. Jinou návykovou látku si nitrožilně aplikoval narkoman v prostoru nádražních toalet, kde poté stříkačku odhodil na zem. Nebezpečný infekční materiál hlídka MP Kolín odklidila do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. V čase 19:36 hodin oznámil občan na linku 156, že u prodejny Mountfield, která se nachází v ulici Pražská, volně pobíhá pes. Hlídka MP Kolín na místě převzala od oznamovatele psa (křížence) a převezla ho do městského útulku.

2. 7. 2020 – čtvrtek

V čase 10:10 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení, kdy občané upozorňovali na opilce, který se válí na lavičce u dětského hřiště v ulici Čechovy sady. Muž, kterému dělala společnost vypitá PET láhev „výběru z hroznů“ byl strážníky probuzen, tentokrát se jejich každodenní kontakt obešel bez přivolání RZS.  V čase 10:28 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že zde zastavili osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Červených Peček naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizila zboží (sponku do vlasů) v hodnotě 89,90 Kč, kterou si dala do kapsy. Poté prošla za pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Podezřelá z přestupku se ke svému jednání doznala, událost byla projednána příkazem na místě - uložením pokuty.

V čase 18:05 hodin bylo přijato telefonické oznámení ohledně ženy, která pospává na trávě v parku Komenského. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o jí dobře známou ženu, která má problémy s požíváním alkoholu. Vzhledem k tomu, že žena bydlí ve vedlejší ulici, byl jí poskytnut doprovod domů. Zde si ji převzali příbuzní.  V čase 18:24 hodin oznámil na linku 156 rozzlobený občan, který bydlí v ulici V Kasárnách. Uvedl, že jejich soused pokálel strom, který se nachází před domem. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Strážníci kontaktovali muže, který uvedl, že okamžitou zdravotní indispozici řešil tímto způsobem. Vzhledem k tomu, že muž uvedl, že dá místo „do původního stavu“, situaci dále neřešili.

3. 7. 2020 - pátek

V čase 13:12 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa. Uvedli, že v OC na náměstí Republiky zastavili osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o jí známého, problémového muže z okresu Kolín, který odcizil potraviny (cukrovinky a energy drink). Zboží pronesl za pokladní zónu s úmyslem, že je nezaplatí. Totožnost osoby byla ověřena také dle lustrace PČR. Z důvodu předešlé trestní minulosti muže byla, pro podezření ze spáchání TČ, na místo přivolána hlídka PČR, která si událost od strážníků převzala.

4. 7. 2020 - sobota

V ranních hodinách bylo na linku 156 přijato oznámení od občanů, že na křižovatce (u bývalé vojenské správy) našli mládě sovy. Hlídka mladého kalouse ušatého od občanů na místě převzala a uložila do odchytové klece. O nálezu mláděte byli vyrozuměni pracovníci Záchranné sanice pro volně žijící živočichy Huslík, kteří uvedli, že si ráno pro sovu přijedou. Nakonec si do Huslíku odváželi sovy dvě, neboť další nález mláděte kalouse ušatého ohlásil občan v ulici Bezručova (dětské hřiště).  

V čase 21:10 hodin oznámila na linku 156 obsluha z restaurace na ulici Husova, že je tam neustále chodí obtěžovat nějaký muž. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o jí dobře známého, problémového narkomana. Po důrazném upozornění byl muž vykázán z místa a nasměrován na ubytovnu, kde má hlášený pobyt.

5. 7. 2020 - neděle

V čase 6:15 hodin oznámil na linku 156 strojvůdce vlaku, že u přejezdu v Sendražicích někdo leží. Hlídka po příjezdu na místo zjistila muže z okresu Kolín, který zde vyspával únavu a alkoholové opojení po nějakém „kulturním vyžití“. Vzhledem k tomu, že nebyl zraněný a nebylo třeba přivolání RZS, byl nasměrován k domovu.

V čase 13:43 hodin volal zaměstnanec ČEZu, že u zadního vchodu do firmy se povalují nějací feťáci, kteří tam pořvávají po lidech a dělají nepořádek. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která narkomany vykázala z místa. 

V čase 13:44 hodin volala na linku 156 servírka z baru ulici Kutnohorská, že potřebuje pomoci s jedním hostem, který usnul na WC a ona ho nemůže dostat z toalety ven. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku. Muž byl probuzen, rozchozen a odeslán k domovu (po upozornění obsluhy, aby mu již neprodávala žádné alkoholické nápoje).

Na linku 156 v čase 17:34 hodin oznámila paní, že v ulici Mostní (u foto atelieru)  je pohozená injekční stříkačka. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která stříkačku odstranila do sběrného boxu na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události. V čase 17:39 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Žižkova (u č. p. 386) leží u popelnic nějaký muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o problémového závislého opilce (viz. událost 2.7.), kterého probudila a vykázala z místa. Také v tomto případě nebylo třeba přivolání záchranářů. V čase 19:50 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Táboritská je bosá žena, která má na sobě pouze nemocniční košili. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Pacientka byla velmi zmatená a dezorientovaná. Žena, která utekla z jednoho oddělení nemocnice, byla strážníky naložena do vozidla a převezena zpět. Zde si ji převzal nemocniční personál. 

6. 7. 2020 - pondělí

Půl hodiny po půlnoci si na linku 156 stěžovala žena, že ji již několik dní v noci obtěžuje písklavý zvuk, zřejmě se jedná o zařízení na plašení kun nebo nějakých hlodavců, které si někdo v blízkém okolí pořídil. Musí to prý být rozbité nebo špatně seřízené. Hlídka MP Kolín se snažila paní vysvětlit, že se jedná o zvuky, které vydávají mláďata (sovy) - kalous ušatý, která se dožadují potravy. Paní hlídce strážníků vynadala s tím, že si ulehčují práci a nechtějí její oznámení řešit. Dle dotazu, který byl učiněný u pracovníků záchranné stanice, se jedná opravdu o zvuk, který vydávají mladé sovy. Zvířata se tak hlásí o svoji potravu a o kontakt s rodiči, kteří ji jim poskytují. (V průběhu měsíce bylo do ZS Huslík, prostřednictvím MP Kolín, předáno pět ptačích mláďat – viz. poslední událost ze dne 4. 7.) 

V čase 17:21 hodin oznámil na linku 156 zaměstnanec OD Billa na náměstí Republiky, že tam mají osobu, která v prostoru prodejny zkonzumovala zboží a chtěla odejít bez zaplacení. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, kde strážníci zjistili, že pachatelem je osoba hlídce známá, z důvodu předešlé trestní minulosti se v tomto případě jednalo opět (viz. událost 3. 7.) o podezření ze spáchání trestného činu. Na místo se dostavila hlídka PČR, která si celou věc, k provedení dalších opatření, na místě převzala. Po dohodě byla provedena asistence převozu podezřelého na OO PČR Kolín, kde byl muž předán službukonajícímu policistovi. Strážníci poté dlouho větrali vozidlo. Ke „zkaženému vzduchu“, mimo jiné, ještě napomohla mužem zkonzumovaná makrela. 

str. Helena Honkiszová, tisková mluvčí Městské policie Kolín
AVE_CZ
Reklama
 "Jablko nepadá daleko od stromu", v Kolíně řešili opilce. Jednalo se o otce se synem

"Jablko nepadá daleko od stromu", v Kolíně řešili opilce. Jednalo se o otce se synem

10. červenec 2020

Kolín - - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín. Tentokrát za období 29. června - 6. července.

29. 6. 2020 – pondělí

V čase 5:59 hodin oznámil na linku 156 občan, že v kolejišti na zastávce Zálabí běhá pes. Paní, která pracuje ve firmě Chocoland, se podařilo fenku křížence vlčáka odchytit a po příjezdu na místo autohlídce MP Kolín předat. Vzhledem k tomu, že fenka neměla žádnou identifikaci, dle které by bylo možné dohledat jejího majitele, byla převezena do městského útulku.   

V čase 8:39 hodin byla, prostřednictvím linky 156, požádána MP Kolín o pomoc. Paní z ulice Na Magistrále uvedla, že její nemocný manžel spadl z postele a ona ho sama nezvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která pána zvedla a uložila do postele. Přivolání lékařské pomoci bylo odmítnuto, strážníkům bylo poděkováno za pomoc.    

V dopoledních hodinách bylo přijato telefonické oznámení, že v ulici Třebízského hází mládež petardy. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, kterou zde kontaktovala oznamovatelka. Paní uvedla, že se jednalo o větší skupinku dětí ze Zengrovy ulice. K vyřešení situace postačila dobře vyřčená věta. Když paní zakřičela, že „jede policie“, tak se všichni rozutekli. Vzhledem k tomu, že se na místě již nikdo nenacházel, strážníci místo opustili. 

30. 6. 2020  - úterý

V čase 2:35 hodin volala na linku 156 paní z ulice Tyršova. Požádala o pomoc s nemohoucím manželem, který upadl na zem a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku. Ta hlídce otevřela, strážníci pomohli muži zpět na lůžko. Paní poděkovala za pomoc, přivolání lékaře bylo s díky odmítnuto.  „Jablko nepadá daleko od stromu“ – jak pravdivé v případě, kdy je na linku 156 oznámena událost – dva opilí muži, kteří se válejí na trávě v ulici Dukelských hrdinů. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se opět jedná o otce a syna z obce v okrese Nymburk. V Kolíně se jim asi líbí a kolínské povětří jim zřejmě svědčí, protože byli, pro stejnou událost, v průběhu předešlých dní několikrát řešeni. Tentokrát jim bylo důrazně doporučeno, aby se vydali směr domov, což učinili. Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem a výskyt problémových závadových osob, zjistili strážníci v ulici Plynárenská (u č. p. 337) propadlou komunikaci. Informace o závadě byla předána firmě AVE. Dále byly opět nalezeny poházené injekční stříkačky, a to u č. p. 959 v ulici Rimavské Soboty a na nádraží (na 1. prodlouženém nástupišti). Nebezpečný infekční materiál byl strážníky odklizen do sběrného boxu. Provedeny fotodokumentace událostí.

1. 7. 2020 - středa

Na linku 156 byl oznámen nález použité injekční stříkačky. Jinou návykovou látku si nitrožilně aplikoval narkoman v prostoru nádražních toalet, kde poté stříkačku odhodil na zem. Nebezpečný infekční materiál hlídka MP Kolín odklidila do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. V čase 19:36 hodin oznámil občan na linku 156, že u prodejny Mountfield, která se nachází v ulici Pražská, volně pobíhá pes. Hlídka MP Kolín na místě převzala od oznamovatele psa (křížence) a převezla ho do městského útulku.

2. 7. 2020 – čtvrtek

V čase 10:10 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení, kdy občané upozorňovali na opilce, který se válí na lavičce u dětského hřiště v ulici Čechovy sady. Muž, kterému dělala společnost vypitá PET láhev „výběru z hroznů“ byl strážníky probuzen, tentokrát se jejich každodenní kontakt obešel bez přivolání RZS.  V čase 10:28 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že zde zastavili osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Červených Peček naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizila zboží (sponku do vlasů) v hodnotě 89,90 Kč, kterou si dala do kapsy. Poté prošla za pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Podezřelá z přestupku se ke svému jednání doznala, událost byla projednána příkazem na místě - uložením pokuty.

V čase 18:05 hodin bylo přijato telefonické oznámení ohledně ženy, která pospává na trávě v parku Komenského. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o jí dobře známou ženu, která má problémy s požíváním alkoholu. Vzhledem k tomu, že žena bydlí ve vedlejší ulici, byl jí poskytnut doprovod domů. Zde si ji převzali příbuzní.  V čase 18:24 hodin oznámil na linku 156 rozzlobený občan, který bydlí v ulici V Kasárnách. Uvedl, že jejich soused pokálel strom, který se nachází před domem. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Strážníci kontaktovali muže, který uvedl, že okamžitou zdravotní indispozici řešil tímto způsobem. Vzhledem k tomu, že muž uvedl, že dá místo „do původního stavu“, situaci dále neřešili.

3. 7. 2020 - pátek

V čase 13:12 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa. Uvedli, že v OC na náměstí Republiky zastavili osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o jí známého, problémového muže z okresu Kolín, který odcizil potraviny (cukrovinky a energy drink). Zboží pronesl za pokladní zónu s úmyslem, že je nezaplatí. Totožnost osoby byla ověřena také dle lustrace PČR. Z důvodu předešlé trestní minulosti muže byla, pro podezření ze spáchání TČ, na místo přivolána hlídka PČR, která si událost od strážníků převzala.

4. 7. 2020 - sobota

V ranních hodinách bylo na linku 156 přijato oznámení od občanů, že na křižovatce (u bývalé vojenské správy) našli mládě sovy. Hlídka mladého kalouse ušatého od občanů na místě převzala a uložila do odchytové klece. O nálezu mláděte byli vyrozuměni pracovníci Záchranné sanice pro volně žijící živočichy Huslík, kteří uvedli, že si ráno pro sovu přijedou. Nakonec si do Huslíku odváželi sovy dvě, neboť další nález mláděte kalouse ušatého ohlásil občan v ulici Bezručova (dětské hřiště).  

V čase 21:10 hodin oznámila na linku 156 obsluha z restaurace na ulici Husova, že je tam neustále chodí obtěžovat nějaký muž. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o jí dobře známého, problémového narkomana. Po důrazném upozornění byl muž vykázán z místa a nasměrován na ubytovnu, kde má hlášený pobyt.

5. 7. 2020 - neděle

V čase 6:15 hodin oznámil na linku 156 strojvůdce vlaku, že u přejezdu v Sendražicích někdo leží. Hlídka po příjezdu na místo zjistila muže z okresu Kolín, který zde vyspával únavu a alkoholové opojení po nějakém „kulturním vyžití“. Vzhledem k tomu, že nebyl zraněný a nebylo třeba přivolání RZS, byl nasměrován k domovu.

V čase 13:43 hodin volal zaměstnanec ČEZu, že u zadního vchodu do firmy se povalují nějací feťáci, kteří tam pořvávají po lidech a dělají nepořádek. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která narkomany vykázala z místa. 

V čase 13:44 hodin volala na linku 156 servírka z baru ulici Kutnohorská, že potřebuje pomoci s jedním hostem, který usnul na WC a ona ho nemůže dostat z toalety ven. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku. Muž byl probuzen, rozchozen a odeslán k domovu (po upozornění obsluhy, aby mu již neprodávala žádné alkoholické nápoje).

Na linku 156 v čase 17:34 hodin oznámila paní, že v ulici Mostní (u foto atelieru)  je pohozená injekční stříkačka. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která stříkačku odstranila do sběrného boxu na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události. V čase 17:39 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Žižkova (u č. p. 386) leží u popelnic nějaký muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o problémového závislého opilce (viz. událost 2.7.), kterého probudila a vykázala z místa. Také v tomto případě nebylo třeba přivolání záchranářů. V čase 19:50 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Táboritská je bosá žena, která má na sobě pouze nemocniční košili. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Pacientka byla velmi zmatená a dezorientovaná. Žena, která utekla z jednoho oddělení nemocnice, byla strážníky naložena do vozidla a převezena zpět. Zde si ji převzal nemocniční personál. 

6. 7. 2020 - pondělí

Půl hodiny po půlnoci si na linku 156 stěžovala žena, že ji již několik dní v noci obtěžuje písklavý zvuk, zřejmě se jedná o zařízení na plašení kun nebo nějakých hlodavců, které si někdo v blízkém okolí pořídil. Musí to prý být rozbité nebo špatně seřízené. Hlídka MP Kolín se snažila paní vysvětlit, že se jedná o zvuky, které vydávají mláďata (sovy) - kalous ušatý, která se dožadují potravy. Paní hlídce strážníků vynadala s tím, že si ulehčují práci a nechtějí její oznámení řešit. Dle dotazu, který byl učiněný u pracovníků záchranné stanice, se jedná opravdu o zvuk, který vydávají mladé sovy. Zvířata se tak hlásí o svoji potravu a o kontakt s rodiči, kteří ji jim poskytují. (V průběhu měsíce bylo do ZS Huslík, prostřednictvím MP Kolín, předáno pět ptačích mláďat – viz. poslední událost ze dne 4. 7.) 

V čase 17:21 hodin oznámil na linku 156 zaměstnanec OD Billa na náměstí Republiky, že tam mají osobu, která v prostoru prodejny zkonzumovala zboží a chtěla odejít bez zaplacení. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, kde strážníci zjistili, že pachatelem je osoba hlídce známá, z důvodu předešlé trestní minulosti se v tomto případě jednalo opět (viz. událost 3. 7.) o podezření ze spáchání trestného činu. Na místo se dostavila hlídka PČR, která si celou věc, k provedení dalších opatření, na místě převzala. Po dohodě byla provedena asistence převozu podezřelého na OO PČR Kolín, kde byl muž předán službukonajícímu policistovi. Strážníci poté dlouho větrali vozidlo. Ke „zkaženému vzduchu“, mimo jiné, ještě napomohla mužem zkonzumovaná makrela. 

Zlata banka
Reklama
str. Helena Honkiszová, tisková mluvčí Městské policie Kolín