vv auto
Reklama

Majitele čtyř koz které vnikly na altleťák, museli vyhledat strážníci

29. říjen 2018, 14:03

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku událostí, které řešili kolínští strážníci.

22. 10. 2018 - pondělí

V čase 02:35 hodin zavolala na linku 156 paní z ulice Družstevní, že jí spadl nemocný manžel z postele a ona ho sama nezvedne, proto moc prosí o pomoc. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která muže zvedla ze země a uložila do postele. Muž na sobě neměl žádné viditelné zranění a na nic jiného nestěžovatel, proto bylo odmítnuto přivolání RZS. Paní děkovala hlídce za pomoc.

Při kontrolní činnosti v okolí Karlova náměstí, před trafikou U Draka v ulici Kutnohorská, byla zjištěna odkrytá elektroinstalace lampy veřejného osvětlení. Vzhledem k tomu, že hrozilo nebezpečí úrazu, strážníci lampu provizorně zabezpečili, událost byla předána ve smyslu nahledané závady. 

Při kontrolní činnosti ve svěřeném úseku města zjistili okrskoví strážníci černou skládku v ulici Za Baštou, kterou tvoří staré odhozené pneumatiky. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

23. 10. 2018 - úterý

V čase 07:40 hodin přinesl na služebnu MP Kolín zaměstnanec ČD peněženku černé barvy, kterou našel na parkovišti v ulici Rorejcova. Peněženka obsahovala pouze doklady, průkaz pojištění, Pardubickou kartu na MHD apod. Vzhledem k tomu, že nebylo možno vyrozumět majitele ztracené věci, byla peněženka předána na MÚ Kolín – Ztráty a nálezy.

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci propadlý kanál na komunikaci v ulici Rybářská. Vzhledem k tomu, že zde hrozí poškození projíždějících vozidel, byla provedena fotodokumentace události, která byla předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 12:55 hodin oznámili školáci z 2. ZŠ Kolín na linku 156, že nalezli použité injekční stříkačky. Nebezpečný infekční materiál odhodil narkoman v ulici Obecní dvůr. Strážníci se dostavili na místo a odklidili 2 ks použitých injekčních stříkaček do sběrného kontejneru. 

V čase 19:52 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína odcizila zboží (sladkosti a oblečení) v hodnotě 1675,- Kč, které uschovala a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Žena se ke krádeži hlídce MP Kolín doznala. Lustrací osoby prostřednictvím policie bylo zjištěno, že se v tomto případě jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu, a to vzhledem k předešlé trestní minulosti ženy. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si pachatelku i celou událost od strážníků převzala.     

V čase 20:37 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa – ulice Seifertova. Uvedli, že v prodejně zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, narkoman z okresu Litoměřice odcizil v Bille zboží v hodnotě 242,- Kč, které uschoval a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Vzhledem k tomu, že nemohl strážníkům hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Provedenou lustrací na PČR bylo zjištěno, že se v tomto případě jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu, a to vzhledem k předešlé trestní minulosti muže. Celou událost si od hlídky MP Kolín převzal službu konající policista, k provedení dalších opatření.

24. 10. 2018 - středa

V čase 18:35 hodin oznámil na linku 156 zaměstnanec ostrahy Billa  - Futurum, že zde mají osobu podezřelou z krádeže zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, provedeným šetřením strážníci zjistili, že se krádeže zboží v hodnotě zboží 90,- Kč dopustila nezletilá osoba (2004) z Kolína. Chlapec se ke krádeži strážníkům doznal, na místo byl přivolán otec chlapce, který byl poté upozorněn, že bude událost předána Orgánu sociálně právní ochrany dětí, protože ji nelze, vzhledem k věku pachatele, řešit na místě.

25. 10. 2018 - čtvrtek

V čase 02:50 hodin oznámila telefonicky na linku 156 řidič taxislužby, že nalezl ve svém autě, po nějakém zákazníkovi, injekční stříkačku. Hlídka MP Kolín se dostavila do ulice Jaselská, kde od řidiče převzala infekční materiál a odklidila ho do sběrného kontejneru. 

Na linku 156 bylo po sedmé hodiny ranní přijato telefonické oznámení s žádostí o pomoc. Paní z ulice Družstevní požádala o pomoc, protože ji upadl manžel a ona ho sama není schopna uzvednout. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo, muže vyššího věku strážníci zvedli ze země a uložili na lůžko. Muž byl bez zranění, přivolání lékařské pomoci bylo odmítnuto. Paní děkovala za pomoc.  

Při kontrolní činnosti okrskových strážníků byl zjištěn rozbitý chodník, který se nachází v ulici Benešova (u č. p. 615). Dále byla zjištěna odkrytá elektroinstalace na lampě veřejného osvětlení, která se nachází u vyhrazeného parkoviště pro SZŠ – ulice Karolíny Světlé. Provedeny fotodokumentace událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady.

V čase 14:35 hodin se dostavila hlídka MP Kolín do OD Billa - náměstí Republiky, kde pracovníci ostrahy zadrželi ženu, která odcizila zboží. Jednalo se o zboží (čistící tablety do WC a dortové polevy) v hodnotě 111,70 Kč. Žena z Kolína zboží uschovala do kapsy a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se k přestupku proti majetku doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. 

V čase 16:05 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OBI. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína (adresa pobytu hlášená na MÚ Kolín) uschoval zboží v hodnotě 194,- Kč pod oděv a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži doznal. Svým jednáním naplnil skutkovou podstatu přestupku proti majetku, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

V čase 18:20 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Štítarská našel toulavého psa. Vzhledem k místní znalosti hlídka MP Kolín zjistila majitelku psa, kterého jí následně předala.

V čase 20:15 zjistila hlídka MP Kolín nefungující veřejné osvětlení, a to v ulicích Karlovo náměstí, Husova, Rubešova a v části Masarykova mostu. O závadě byl, prostřednictvím stálé služby MP Kolín, vyrozuměn pracovník AVE. V ulici Rubešova se jednalo o rozsáhlejší závadu, která by měla být odstraněna následující den, ostatní ulice byly následně osvětleny.   

26. 10. 2018 - pátek

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, nalezli okrskoví strážníci použitou injekční stříkačku. Tu odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru parku Komenského. Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.

V čase 10.45 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa. Uvedli, že v Bille na náměstí Republiky zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Mladé Boleslavi naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil zboží (máslo a sladkosti) v celkové hodnotě 465,20 Kč tak, že si vše uschoval do tašky a poté prošel pokladní zónou, aniž by zboží zaplatil. Muž se strážníkům ke krádeži zboží doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

Krátce po 12. hodině oznámil telefonicky správce atletického stadionu, že se mu po areálu potulují čtyři kozy. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci provedli místní šetření a zjistili majitele zvířat. Ten si poté tulačky odchytl.

V čase 13:10 hodin oznámil občan, že na parkovišti u provozovny Palma, v domečku na popelnice, leží nějaký muž. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o místního problémového závislého bezdomovce, který je silně opilý, leží na zemi a není schopen pro svůj stav žádné komunikace. Na místo byla přivolána RZS, která si opilého muže převzala do své péče a převezla do kolínské nemocnice.

V čase 19:45 hodin oznámil občan, že před jedním z domů, v ulici Na Magistrále, leží opilý muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o jí známého problémového muže, který má silnou závislost na alkoholu. Muž ležel před vchodem domu, kde přebývá jeho příbuzný, a kde se občas zdržuje. Pro silnou ebrietu nebyl schopen komunikace a pohybu. Vzhledem k tomuto zjištění byla na místo přivolána RZS, lékař rozhodl o umístění muže na PAZS. Zde strážníci asistovali při jeho umístění.     

27. 10. 2018 - sobota

Prostřednictvím linky 156 se na strážníky obrátila, s žádostí o pomoc, paní z ulice Písečná. Uvedla, že její nemocný manžel spadl na zem a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nemocného muže zvedla ze země a uložila na lůžko. Vzhledem k tomu, že muž nebyl zraněný, nebylo požadováno přivolání lékařské pomoci. Paní strážníků děkovala za rychlou pomoc.     

V čase 10:20 hodin oznámilo několik občanů, že je u supermarketu Lidl obtěžuje bezdomovec, který požaduje po nakupujících peníze. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci zde bezdomovce nalezli, poučili a vykázali z prostoru parkoviště. 

V čase 15:12 hodin volal občan z Benešovy ulice, že se zde nějaká zanedbaná osoba přehrabuje v kontejneru na elektro odpad. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která v uvedené lokalitě provedla kontrolu. Strážníci zde zjistili místního problémového feťáka, který vyhazoval věci z kontejneru. Muž si po sobě musel nepořádek uklidit, poté byl důrazně vykázán z místa.

28. 10. 2018 - neděle

V čase 20:35 hodin oznámil číšník z restaurace na Karlově náměstí, že před zahrádkou nalezl opilou ženu. Na místo byla vyslána autohlídka MP Kolín, která po příjezdu na místo zjistila, že se zde nacházejí dvě značně opilé ženy. Ty nebyly, z důvodu opilosti, schopny komunikovat, proto byla na místo přivolána RZS. Mladší ženu si, po vyšetření lékařem, na místě převzal do péče manžel, druhá žena byla převezena na vyšetření do kolínské nemocnice.  

Helena Honkiszová, Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Majitele čtyř koz které vnikly na altleťák, museli vyhledat strážníci

Majitele čtyř koz které vnikly na altleťák, museli vyhledat strážníci

29. říjen 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku událostí, které řešili kolínští strážníci.

22. 10. 2018 - pondělí

V čase 02:35 hodin zavolala na linku 156 paní z ulice Družstevní, že jí spadl nemocný manžel z postele a ona ho sama nezvedne, proto moc prosí o pomoc. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která muže zvedla ze země a uložila do postele. Muž na sobě neměl žádné viditelné zranění a na nic jiného nestěžovatel, proto bylo odmítnuto přivolání RZS. Paní děkovala hlídce za pomoc.

Při kontrolní činnosti v okolí Karlova náměstí, před trafikou U Draka v ulici Kutnohorská, byla zjištěna odkrytá elektroinstalace lampy veřejného osvětlení. Vzhledem k tomu, že hrozilo nebezpečí úrazu, strážníci lampu provizorně zabezpečili, událost byla předána ve smyslu nahledané závady. 

Při kontrolní činnosti ve svěřeném úseku města zjistili okrskoví strážníci černou skládku v ulici Za Baštou, kterou tvoří staré odhozené pneumatiky. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

23. 10. 2018 - úterý

V čase 07:40 hodin přinesl na služebnu MP Kolín zaměstnanec ČD peněženku černé barvy, kterou našel na parkovišti v ulici Rorejcova. Peněženka obsahovala pouze doklady, průkaz pojištění, Pardubickou kartu na MHD apod. Vzhledem k tomu, že nebylo možno vyrozumět majitele ztracené věci, byla peněženka předána na MÚ Kolín – Ztráty a nálezy.

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci propadlý kanál na komunikaci v ulici Rybářská. Vzhledem k tomu, že zde hrozí poškození projíždějících vozidel, byla provedena fotodokumentace události, která byla předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 12:55 hodin oznámili školáci z 2. ZŠ Kolín na linku 156, že nalezli použité injekční stříkačky. Nebezpečný infekční materiál odhodil narkoman v ulici Obecní dvůr. Strážníci se dostavili na místo a odklidili 2 ks použitých injekčních stříkaček do sběrného kontejneru. 

V čase 19:52 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína odcizila zboží (sladkosti a oblečení) v hodnotě 1675,- Kč, které uschovala a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Žena se ke krádeži hlídce MP Kolín doznala. Lustrací osoby prostřednictvím policie bylo zjištěno, že se v tomto případě jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu, a to vzhledem k předešlé trestní minulosti ženy. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si pachatelku i celou událost od strážníků převzala.     

V čase 20:37 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa – ulice Seifertova. Uvedli, že v prodejně zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, narkoman z okresu Litoměřice odcizil v Bille zboží v hodnotě 242,- Kč, které uschoval a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Vzhledem k tomu, že nemohl strážníkům hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Provedenou lustrací na PČR bylo zjištěno, že se v tomto případě jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu, a to vzhledem k předešlé trestní minulosti muže. Celou událost si od hlídky MP Kolín převzal službu konající policista, k provedení dalších opatření.

24. 10. 2018 - středa

V čase 18:35 hodin oznámil na linku 156 zaměstnanec ostrahy Billa  - Futurum, že zde mají osobu podezřelou z krádeže zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, provedeným šetřením strážníci zjistili, že se krádeže zboží v hodnotě zboží 90,- Kč dopustila nezletilá osoba (2004) z Kolína. Chlapec se ke krádeži strážníkům doznal, na místo byl přivolán otec chlapce, který byl poté upozorněn, že bude událost předána Orgánu sociálně právní ochrany dětí, protože ji nelze, vzhledem k věku pachatele, řešit na místě.

25. 10. 2018 - čtvrtek

V čase 02:50 hodin oznámila telefonicky na linku 156 řidič taxislužby, že nalezl ve svém autě, po nějakém zákazníkovi, injekční stříkačku. Hlídka MP Kolín se dostavila do ulice Jaselská, kde od řidiče převzala infekční materiál a odklidila ho do sběrného kontejneru. 

Na linku 156 bylo po sedmé hodiny ranní přijato telefonické oznámení s žádostí o pomoc. Paní z ulice Družstevní požádala o pomoc, protože ji upadl manžel a ona ho sama není schopna uzvednout. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo, muže vyššího věku strážníci zvedli ze země a uložili na lůžko. Muž byl bez zranění, přivolání lékařské pomoci bylo odmítnuto. Paní děkovala za pomoc.  

Při kontrolní činnosti okrskových strážníků byl zjištěn rozbitý chodník, který se nachází v ulici Benešova (u č. p. 615). Dále byla zjištěna odkrytá elektroinstalace na lampě veřejného osvětlení, která se nachází u vyhrazeného parkoviště pro SZŠ – ulice Karolíny Světlé. Provedeny fotodokumentace událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady.

V čase 14:35 hodin se dostavila hlídka MP Kolín do OD Billa - náměstí Republiky, kde pracovníci ostrahy zadrželi ženu, která odcizila zboží. Jednalo se o zboží (čistící tablety do WC a dortové polevy) v hodnotě 111,70 Kč. Žena z Kolína zboží uschovala do kapsy a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se k přestupku proti majetku doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. 

V čase 16:05 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OBI. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína (adresa pobytu hlášená na MÚ Kolín) uschoval zboží v hodnotě 194,- Kč pod oděv a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži doznal. Svým jednáním naplnil skutkovou podstatu přestupku proti majetku, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

V čase 18:20 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Štítarská našel toulavého psa. Vzhledem k místní znalosti hlídka MP Kolín zjistila majitelku psa, kterého jí následně předala.

V čase 20:15 zjistila hlídka MP Kolín nefungující veřejné osvětlení, a to v ulicích Karlovo náměstí, Husova, Rubešova a v části Masarykova mostu. O závadě byl, prostřednictvím stálé služby MP Kolín, vyrozuměn pracovník AVE. V ulici Rubešova se jednalo o rozsáhlejší závadu, která by měla být odstraněna následující den, ostatní ulice byly následně osvětleny.   

26. 10. 2018 - pátek

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, nalezli okrskoví strážníci použitou injekční stříkačku. Tu odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru parku Komenského. Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.

V čase 10.45 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa. Uvedli, že v Bille na náměstí Republiky zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Mladé Boleslavi naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil zboží (máslo a sladkosti) v celkové hodnotě 465,20 Kč tak, že si vše uschoval do tašky a poté prošel pokladní zónou, aniž by zboží zaplatil. Muž se strážníkům ke krádeži zboží doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

Krátce po 12. hodině oznámil telefonicky správce atletického stadionu, že se mu po areálu potulují čtyři kozy. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci provedli místní šetření a zjistili majitele zvířat. Ten si poté tulačky odchytl.

V čase 13:10 hodin oznámil občan, že na parkovišti u provozovny Palma, v domečku na popelnice, leží nějaký muž. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o místního problémového závislého bezdomovce, který je silně opilý, leží na zemi a není schopen pro svůj stav žádné komunikace. Na místo byla přivolána RZS, která si opilého muže převzala do své péče a převezla do kolínské nemocnice.

V čase 19:45 hodin oznámil občan, že před jedním z domů, v ulici Na Magistrále, leží opilý muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o jí známého problémového muže, který má silnou závislost na alkoholu. Muž ležel před vchodem domu, kde přebývá jeho příbuzný, a kde se občas zdržuje. Pro silnou ebrietu nebyl schopen komunikace a pohybu. Vzhledem k tomuto zjištění byla na místo přivolána RZS, lékař rozhodl o umístění muže na PAZS. Zde strážníci asistovali při jeho umístění.     

27. 10. 2018 - sobota

Prostřednictvím linky 156 se na strážníky obrátila, s žádostí o pomoc, paní z ulice Písečná. Uvedla, že její nemocný manžel spadl na zem a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nemocného muže zvedla ze země a uložila na lůžko. Vzhledem k tomu, že muž nebyl zraněný, nebylo požadováno přivolání lékařské pomoci. Paní strážníků děkovala za rychlou pomoc.     

V čase 10:20 hodin oznámilo několik občanů, že je u supermarketu Lidl obtěžuje bezdomovec, který požaduje po nakupujících peníze. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci zde bezdomovce nalezli, poučili a vykázali z prostoru parkoviště. 

V čase 15:12 hodin volal občan z Benešovy ulice, že se zde nějaká zanedbaná osoba přehrabuje v kontejneru na elektro odpad. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která v uvedené lokalitě provedla kontrolu. Strážníci zde zjistili místního problémového feťáka, který vyhazoval věci z kontejneru. Muž si po sobě musel nepořádek uklidit, poté byl důrazně vykázán z místa.

28. 10. 2018 - neděle

V čase 20:35 hodin oznámil číšník z restaurace na Karlově náměstí, že před zahrádkou nalezl opilou ženu. Na místo byla vyslána autohlídka MP Kolín, která po příjezdu na místo zjistila, že se zde nacházejí dvě značně opilé ženy. Ty nebyly, z důvodu opilosti, schopny komunikovat, proto byla na místo přivolána RZS. Mladší ženu si, po vyšetření lékařem, na místě převzal do péče manžel, druhá žena byla převezena na vyšetření do kolínské nemocnice.  

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová, Městská policie Kolín