Domaro
Reklama

Muži přeprali popelnici. Od kolínských strážníků si za svůj výkon vysloužili pokutu

1. listopad 2019, 14:58

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín. Tentokrát za období 14. - 27. října.

14. 10. 2019 - pondělí

V čase 14:30 hodin oznámila telefonicky paní, která bydlí v ulici Jabloňová, že je v panelech jednoho z domů zapíchnutá injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci odklidili stříkačku do kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události.  

15. 10. 2019 - úterý

V čase 21:10 hodin prováděla hlídka MP Kolín kontrolu nádraží a okolí. Na místě zjištěn muž, který ležel u obchodu, který se nachází na autobusovém nádraží – ulice Pod Hroby. Strážníci zjistili, že se jedná o muže ze Slovenska, muž nebyl zraněný, usnul vlivem alkoholu. Strážníci ho probudili a vykázali z místa.   

16. 10. 2019 - středa

V čase 10:20 hodin volala paní z ulice Masarykova, že před 7. ZŠ našla pohozenou injekční stříkačku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku. Paní strážníkům ukázala místo nálezu, strážníci stříkačku odstranili do kontejneru na nebezpečný infekční odpad.

V čase 11:25 hodin volal člen ostrahy haly ČD - ulice Rorejcova, že tam mají podnapilou osobu, která nejde vzbudit. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Ostraha hlídce ukázala spící osobu. Hlídka muže vzbudila, vzhledem k tomu, že nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na PČR k jejímu zjištění. Muž ze Slovenska byl důrazně upozorněn, že prostor nádraží ČD neslouží k tomu, aby se zde povaloval. Muž pochopil a odešel směr ulice Masarykova, kde bydlí u osoby blízké. 

17. 10. 2019 - čtvrtek

Na linku 156 bylo přijato oznámení od občana, že se na Jiráskově náměstí pohybuje nějaká opilá žena a lahví od piva rozbila skleněnou výplň autobusové zastávky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín a současně hlídka PČR, která si, vzhledem ke vzniklé škodě, událost na místě převzala k dalšímu šetření. 

18. 10. 2019 - pátek

Na linku 156 bylo přijato oznámení, že před ubytovnou v ulici Jaselská leží na schodech opilý muž. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která muže vzbudila a vykázala z místa. Jednalo se o známého místního bezdomovce.

V čase 15:28 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy. Uvedli, že v prodejně Kaufland - ulice Benešova zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizila řasenku v hodnotě 127,- Kč, kterou uschovala a prošla bez jejího zaplacení za pokladní zónu, kde byla následně zadržena ostrahou. Ke krádeži se strážníkům doznala, událost byla vyřešena  příkazem na místě – pokutou.

V čase 23:48 hodin volali na linku občané a oznámili, že za prodejnou  v ulici Sladkovského se nachází parta mladých lidí, kteří ruší noční klid a kopou do kontejnerů na odpad. Operační pracovník MP Kolín využil kamerový systém, kterým byla událost zaznamenána. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se zde nacházejí dva muži, dvě ženy a pohozená převrácená popelnice. Oba muži se přiznali, že „přeprali popelnici“. Vše bylo uvedeno do původního stavu, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutami, které si oba muži za svůj „výkon zasloužili“.  

19. 10. 2019  - sobota

V čase 8:59 hodin oznámil na linku 156 občan, který cestoval vlakem, že před bývalou „drožďárnou“ zřejmě hoří tráva. Hlídka strážníků na místě (ulice Starokolínská) zjistila pouze unikající páru z potrubí, které vede okolo objektu. Naštěstí se tedy oznámení na požár nepotvrdilo. 

20. 10. 2019 - neděle

V čase 14:10 hodin bylo přijato oznámení ohledně zaběhnutého psa, který pobíhá v ulici Hlubočská. Hlídka MP Kolín psa odchytla, vzhledem k tomu, že nebylo možno zjistit jeho majitele, byl Jack Russel převezen do městského útulku. 

V čase 4:02 hodin oznámil telefonicky na linku 156 pracovník ostrahy objektu Draslovka, že před vchodem leží nějaký bezdomovec. Hlídka MP Kolín na místě zjistila místního bezdomovce, kterého vzbudila a vykázala z místa. 

22. 10. 2019 - úterý

V čase 4:57 hodin požádala o pomoc pracovnice z nadace Život 90 o poskytnutí pomoci u jejich klientky z ulice Brankovická. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo, k paní, která potřebovala lékařskou pomoc, přivolala posádku RZS, která si ji odvezla do nemocnice k dalšímu ošetření.  

23. 10. 2019 - středa

V čase 9:19 hodin volal občan z ulice Lipanská, že na chodníku vedle 4. ZŠ Kolín, který vede k podchodu, leží nějaký člověk. Prý není jasné, jestli mu něco není nebo jestli je opilý. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která uvedenou lokalitu zkontrolovala. Známá problémová závislá osoba byla probuzena a vykázána z místa. Nebylo třeba přivolání lékařské pomoci. 

24. 10. 2019 - čtvrtek

V čase 5:25 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Nerudova spí v šestém patře jednoho z domů nějaký člověk. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Strážníci zkontrolovali dům, kde byly zjištěny dvě problémové závislé osoby. Muž z Ostravy a muž z okresu Kolín (adresa pobytu nahlášená na OÚ jedné z obcí) byli, po prověření totožnosti, vykázáni z domu.

V čase 13:46 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že v prodejně v ulici Benešova zadrželi dvě osoby (dívky), které odcizily zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o dvě  nezletilé dívky, které odcizily zboží. To uschovaly do kapes oděvu, poté prošly pokladní zónou bez jeho zaplacení. První nezletilá dívka (2008) způsobila škodu v hodnotě 51,60 Kč (1x tyčinka Papita mléčná, 3x Tic-tac), druhá nezletilá dívka (2007) v hodnotě 29,80 Kč (1x balení Tic-tac, 1x izolepa). V prostoru za pokladnami byly obě dívky zastaveny pracovníkem ostrahy. Nezletilé se chovaly arogantně nejen k pracovníkovi ostrahy, chování k hlídce strážníků bylo zpočátku taktéž arogantního rázu. Obě se ke krádeži doznaly, vzhledem k věku nebylo řešeno jako přestupek proti majetku. Dívky byly předány zákonným zástupcům, kteří byli vyrozuměni o tom, že bude událost předána k dořešení OSPODu.

25. 10. 2019 - pátek

V čase 23:51 hodin volal na linku 156 člen ostrahy haly ČD, že má problém s jedním opilým cestujícím, který se válí na lavici v prostoru haly a nechce ji opustit. Na místo se dostavila  hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Na místě byl probuzen muž, vzhledem k tomu, že u sebe neměl doklad, kterým by hodnověrně prokázal svoji totožnost, byl předveden na PČR k jejímu zjištění. Muž z Kolína byl upozorněn, že se na hale bude zdržovat pouze v případě, pokud bude mít platnou jízdenku a bude čekat na vlakový spoj. 

26. 10. 2019 - sobota

V čase 3:33 hodin volali na linku 156 občané, kteří bydlí v domě v ulici Žižkova, že z jednoho z bytů se ozývá hluk a oni nemohou spát. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Uživatel bytu byl strážníky ztotožněn a poučen o řešení přestupku v případě, pokud se bude toto jednání opakovat. Muž vše pochopil. Rušení nočního klidu bylo oznámeno také z ulice Antonína Dvořáka, a to v čase 5:13 hodin. Uživatel bytu ztotožněn a poučen.

V čase 18:10 hodin oznámil telefonicky na 156 občan z ulice Hrnčířská a uvedl, že si do jeho bytu přišla jeho bývalá přítelkyně pro věci. Paní, dle oznamovatele, byla pod vlivem alkoholu a na chodbě domu usnula. Zoufalý muž uvedl, že neví, co má dělat. Na místo se dostavili strážníci MP Kolín, oznamovatel uvedl, že se mu před příjezdem hlídky podařilo nevítanou návštěvnici probudit, žena poté z domu utekla.  

27. 10. 2019 - neděle

Na linku 156 bylo v přijato oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou odhodil narkoman, po nitrožilním užití jiné návykové látky, pod lavičku u domu č. p. 310  - v ulici Slovenská. Strážníci nebezpečný infekční odpad odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.  

V čase 11:55 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OD Kaufland. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když na prodejní ploše snědl tvarohový koláč v hodnotě 12,90 Kč, poté prošel za pokladní zónu s úmyslem, že zboží nezaplatí. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži doznal, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. Muž poté koláč i pokutu zaplatil.

str. Helena Honkiszová - MP Kolín
AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Muži přeprali popelnici. Od kolínských strážníků si za svůj výkon vysloužili pokutu

Muži přeprali popelnici. Od kolínských strážníků si za svůj výkon vysloužili pokutu

1. listopad 2019

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín. Tentokrát za období 14. - 27. října.

14. 10. 2019 - pondělí

V čase 14:30 hodin oznámila telefonicky paní, která bydlí v ulici Jabloňová, že je v panelech jednoho z domů zapíchnutá injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci odklidili stříkačku do kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události.  

15. 10. 2019 - úterý

V čase 21:10 hodin prováděla hlídka MP Kolín kontrolu nádraží a okolí. Na místě zjištěn muž, který ležel u obchodu, který se nachází na autobusovém nádraží – ulice Pod Hroby. Strážníci zjistili, že se jedná o muže ze Slovenska, muž nebyl zraněný, usnul vlivem alkoholu. Strážníci ho probudili a vykázali z místa.   

16. 10. 2019 - středa

V čase 10:20 hodin volala paní z ulice Masarykova, že před 7. ZŠ našla pohozenou injekční stříkačku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku. Paní strážníkům ukázala místo nálezu, strážníci stříkačku odstranili do kontejneru na nebezpečný infekční odpad.

V čase 11:25 hodin volal člen ostrahy haly ČD - ulice Rorejcova, že tam mají podnapilou osobu, která nejde vzbudit. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Ostraha hlídce ukázala spící osobu. Hlídka muže vzbudila, vzhledem k tomu, že nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na PČR k jejímu zjištění. Muž ze Slovenska byl důrazně upozorněn, že prostor nádraží ČD neslouží k tomu, aby se zde povaloval. Muž pochopil a odešel směr ulice Masarykova, kde bydlí u osoby blízké. 

17. 10. 2019 - čtvrtek

Na linku 156 bylo přijato oznámení od občana, že se na Jiráskově náměstí pohybuje nějaká opilá žena a lahví od piva rozbila skleněnou výplň autobusové zastávky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín a současně hlídka PČR, která si, vzhledem ke vzniklé škodě, událost na místě převzala k dalšímu šetření. 

18. 10. 2019 - pátek

Na linku 156 bylo přijato oznámení, že před ubytovnou v ulici Jaselská leží na schodech opilý muž. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která muže vzbudila a vykázala z místa. Jednalo se o známého místního bezdomovce.

V čase 15:28 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy. Uvedli, že v prodejně Kaufland - ulice Benešova zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizila řasenku v hodnotě 127,- Kč, kterou uschovala a prošla bez jejího zaplacení za pokladní zónu, kde byla následně zadržena ostrahou. Ke krádeži se strážníkům doznala, událost byla vyřešena  příkazem na místě – pokutou.

V čase 23:48 hodin volali na linku občané a oznámili, že za prodejnou  v ulici Sladkovského se nachází parta mladých lidí, kteří ruší noční klid a kopou do kontejnerů na odpad. Operační pracovník MP Kolín využil kamerový systém, kterým byla událost zaznamenána. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se zde nacházejí dva muži, dvě ženy a pohozená převrácená popelnice. Oba muži se přiznali, že „přeprali popelnici“. Vše bylo uvedeno do původního stavu, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutami, které si oba muži za svůj „výkon zasloužili“.  

19. 10. 2019  - sobota

V čase 8:59 hodin oznámil na linku 156 občan, který cestoval vlakem, že před bývalou „drožďárnou“ zřejmě hoří tráva. Hlídka strážníků na místě (ulice Starokolínská) zjistila pouze unikající páru z potrubí, které vede okolo objektu. Naštěstí se tedy oznámení na požár nepotvrdilo. 

20. 10. 2019 - neděle

V čase 14:10 hodin bylo přijato oznámení ohledně zaběhnutého psa, který pobíhá v ulici Hlubočská. Hlídka MP Kolín psa odchytla, vzhledem k tomu, že nebylo možno zjistit jeho majitele, byl Jack Russel převezen do městského útulku. 

V čase 4:02 hodin oznámil telefonicky na linku 156 pracovník ostrahy objektu Draslovka, že před vchodem leží nějaký bezdomovec. Hlídka MP Kolín na místě zjistila místního bezdomovce, kterého vzbudila a vykázala z místa. 

22. 10. 2019 - úterý

V čase 4:57 hodin požádala o pomoc pracovnice z nadace Život 90 o poskytnutí pomoci u jejich klientky z ulice Brankovická. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo, k paní, která potřebovala lékařskou pomoc, přivolala posádku RZS, která si ji odvezla do nemocnice k dalšímu ošetření.  

23. 10. 2019 - středa

V čase 9:19 hodin volal občan z ulice Lipanská, že na chodníku vedle 4. ZŠ Kolín, který vede k podchodu, leží nějaký člověk. Prý není jasné, jestli mu něco není nebo jestli je opilý. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která uvedenou lokalitu zkontrolovala. Známá problémová závislá osoba byla probuzena a vykázána z místa. Nebylo třeba přivolání lékařské pomoci. 

24. 10. 2019 - čtvrtek

V čase 5:25 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Nerudova spí v šestém patře jednoho z domů nějaký člověk. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Strážníci zkontrolovali dům, kde byly zjištěny dvě problémové závislé osoby. Muž z Ostravy a muž z okresu Kolín (adresa pobytu nahlášená na OÚ jedné z obcí) byli, po prověření totožnosti, vykázáni z domu.

V čase 13:46 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že v prodejně v ulici Benešova zadrželi dvě osoby (dívky), které odcizily zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o dvě  nezletilé dívky, které odcizily zboží. To uschovaly do kapes oděvu, poté prošly pokladní zónou bez jeho zaplacení. První nezletilá dívka (2008) způsobila škodu v hodnotě 51,60 Kč (1x tyčinka Papita mléčná, 3x Tic-tac), druhá nezletilá dívka (2007) v hodnotě 29,80 Kč (1x balení Tic-tac, 1x izolepa). V prostoru za pokladnami byly obě dívky zastaveny pracovníkem ostrahy. Nezletilé se chovaly arogantně nejen k pracovníkovi ostrahy, chování k hlídce strážníků bylo zpočátku taktéž arogantního rázu. Obě se ke krádeži doznaly, vzhledem k věku nebylo řešeno jako přestupek proti majetku. Dívky byly předány zákonným zástupcům, kteří byli vyrozuměni o tom, že bude událost předána k dořešení OSPODu.

25. 10. 2019 - pátek

V čase 23:51 hodin volal na linku 156 člen ostrahy haly ČD, že má problém s jedním opilým cestujícím, který se válí na lavici v prostoru haly a nechce ji opustit. Na místo se dostavila  hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Na místě byl probuzen muž, vzhledem k tomu, že u sebe neměl doklad, kterým by hodnověrně prokázal svoji totožnost, byl předveden na PČR k jejímu zjištění. Muž z Kolína byl upozorněn, že se na hale bude zdržovat pouze v případě, pokud bude mít platnou jízdenku a bude čekat na vlakový spoj. 

26. 10. 2019 - sobota

V čase 3:33 hodin volali na linku 156 občané, kteří bydlí v domě v ulici Žižkova, že z jednoho z bytů se ozývá hluk a oni nemohou spát. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Uživatel bytu byl strážníky ztotožněn a poučen o řešení přestupku v případě, pokud se bude toto jednání opakovat. Muž vše pochopil. Rušení nočního klidu bylo oznámeno také z ulice Antonína Dvořáka, a to v čase 5:13 hodin. Uživatel bytu ztotožněn a poučen.

V čase 18:10 hodin oznámil telefonicky na 156 občan z ulice Hrnčířská a uvedl, že si do jeho bytu přišla jeho bývalá přítelkyně pro věci. Paní, dle oznamovatele, byla pod vlivem alkoholu a na chodbě domu usnula. Zoufalý muž uvedl, že neví, co má dělat. Na místo se dostavili strážníci MP Kolín, oznamovatel uvedl, že se mu před příjezdem hlídky podařilo nevítanou návštěvnici probudit, žena poté z domu utekla.  

27. 10. 2019 - neděle

Na linku 156 bylo v přijato oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou odhodil narkoman, po nitrožilním užití jiné návykové látky, pod lavičku u domu č. p. 310  - v ulici Slovenská. Strážníci nebezpečný infekční odpad odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.  

V čase 11:55 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OD Kaufland. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když na prodejní ploše snědl tvarohový koláč v hodnotě 12,90 Kč, poté prošel za pokladní zónu s úmyslem, že zboží nezaplatí. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži doznal, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. Muž poté koláč i pokutu zaplatil.

Zlata banka
Reklama
str. Helena Honkiszová - MP Kolín