Stavex
Reklama

Strážníci řešili krádeže, infekční materiál i problémové bezdomovce

28. únor 2019, 09:59

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín.

11. 2. 2019 – pondělí

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci poškozený odpadkový koš v ulici Sokolská (u č. p. 28) a poškozený odpadkový koš v ulici V Kasárnách (u č. p. 1023). Dále zjistili strážníci poškozený kryt lampy veřejného osvětlení, která se nachází v ulici Smetanova (u č. p. 285). Provedeny fotodokumentace událostí, které byly předány ve smyslu nahledané závady.

Na linku 156 bylo v čase 13:55 hodin přijato telefonické oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Legerova. Provedena fotodokumentace události, nebezpečný infekční materiál odklidili strážníci do sběrného kontejneru.

V čase 18:35 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína (adresa pobytu na ohlašovně MěÚ Kolín) naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když na prodejní ploše vzala cukrovinky v hodnotě 86,- Kč, které uschovala a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

12. 2. 2019 – úterý

V čase 3:16 hodin volala na linku 156 žena a oznámila, že projížděla ulicí Rubešova, kde je na chodníku odložený dětský kočárek. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která ulici zkontrolovala. Na místě oznámení se nacházel prázdný dětský kočárek. Strážníci provedli fotodokumentaci události, kočárek byl předán na MěÚ Kolín – „Ztráty a nálezy“.   

13. 2. 2019 - středa

V čase 13:05 hodin bylo přijato oznámení, že se v ulici Okružní, před prodejnou pivovaru, pohybují tři podnapilé osoby, které se povalují na zemi. Na místo oznámení se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila tři podnapilé ženy. Dvě ženy se strážníky normálně komunikovaly, třetí žena, které neustále padaly kalhoty a předváděla tak nechtěný a nehezký „striptýz“, požila alkohol tak, že jí „i nohy nesloužily tak, jak by měly“. Žena středního věku z okresu Kolín nebyla ohrožena na životě a zdraví, proto ji hlídka, na žádost kamarádek, dopravila do vedlejší ulice, kde si ji nezraněnou převzala další kamarádka s tím, že se o ni postará. 

14. 2. 2019 - čtvrtek

V čase 9:56 hodin požádala (na linku 156) paní z ulice Seifertova o pomoc. Uvedla, že její manžel vyššího věku jí upadl doma na zem a ona ho není schopna sama uzvednout. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo, muže strážníci zvedli a pomohli mu zpět na lůžko. Muž nebyl zraněn, proto nebylo požadováno přivolání lékařské pomoci. Paní velmi děkovala za pomoc a ochotu.     

V čase 15:48 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení s žádostí o pomoc. Paní z ulice Luční požádala o pomoc s maminkou velmi vysokého věku, která doma upadla a ona ji sama nemohla uzvednout. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která stařenku zvedla ze země a posadila ji na pohovku. Strážníci nabídli přivolání lékařské pomoci, toto však bylo s díky odmítnuto, protože nedošlo k žádnému zranění. Také v tomto případě bylo vysloveno velké poděkování strážníkům.  

15. 2. 2019 - pátek

V čase 06:27 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se v ulici Macharova nějaký muž přehrabuje v popelnicích a vyhazuje odpadky ven. Hlídka MP Kolín na místě zjistila místního bezdomovce, který musel vyházené odpadky uklidit, poté byl vykázán z místa.  

16. 2. 2019 - sobota

V odpoledních hodinách bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od občana, že je v lese (K Vinici) uvázaný u cesty pes. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci psa křížence odvázali a převezli do městského útulku. 

17. 2. 2019 - neděle

V čase 13:07 hodin oznámil na linku 156 občan z Kmochovy ulice, že ho malí školáci požádali, aby zavolal na městskou policii a nahlásil, že u soudu v okapu našli injekční stříkačku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci nebezpečný infekční odpad odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. 

Při kontrolní činnosti strážníků v okolí nádraží ČD, byl v čase 18:30 hodin (naproti hale ČD - před č. p. 656) v ulici Rorejcova spatřen hlídkou MP Kolín ležící muž. Muž byl při vědomí se strážníky komunikoval, ale měl tržnou ránu nad obočím a vedle hlavy kaluž krve. Vědek události strážníkům uvedl, že muž vycházel z baru, spadl a uhodil se do hlavy. Na místo byla přivolána RZS, která si bezdomovce (trvalý pobyt na ohlašovně jedné z obcí v okresu Kolín) převzala a převezla do kolínské nemocnice. 

19. 2. 2019 - úterý

V čase 11:53 hodin oznámila na linku 156 zaměstnankyně 2. ZŠ Kolín, že je u č. p. 465 v ulici Kmochova použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.

V čase 19:03 hodin zavolal na linku 156 občan a oznámil, že na Výfuku nalezl psa. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, od oznamovatele si převzala psíka menšího vzrůstu, který byl poté převezen do městského útulku.  

21. 2. 2019 - čtvrtek

V čase 12:05 hodin bylo na 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka

MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Problémový závislý narkoman (adresa pobytu na ohlašovně MěÚ Kolín) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si uschoval láhev vodky Amundsen v hodnotě 189,- Kč do kapsy u kalhot. Poté prošel přes pokladní zónu s úmyslem, že alkoholický nápoj odcizí. Podezřelý z přestupku se ke svému jednání doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.     

V čase 13:28 hodin oznámil na linku 156 občan, že u lávky na Kmochův most (ulice Rybářská) jsou použité injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, na oznámeném místě strážníci nalezli dva kusy nebezpečného infekčního materiálu, který byl odklizen do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.

22. 2. 2019 - pátek

Na linku 156 byl v čase 19:27 hodin oznámen nález peněženky, kterou paní nalezla v ulici Havlíčkova. Jednalo se o peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, 5x stravenky Sodexo a doklady muže z Kolína. Strážníci zjistili kontakt na majitele ztracené peněženky, který byl vyrozuměn a nález si osobně, po provedení nezbytné administrativy, převzal na služebně MP Kolín – ulice Kutnohorská.  

23. 2. 2019 - sobota

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci vyvrácené dopravní značení DZ B2 – „Zákaz vjezdu všech vozidel“, které se nachází v ulici Kouřimská. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

24. 2. 2019 - neděle

Několik minut po půlnoci oznámila na linku 156 paní, že v ulici Podskalské nábřeží (č. p. 1357) spí někdo na chodbě 1. patra. Hlídka MP Kolín na místě zjistila, že se jedná o bezdomovce z okresu Kolín. Muž byl z místa, které si musel uklidit, vykázán.  

V čase 09:30 hodin oznámil na linku 156 občan, že na křižovatce u OC Futurum leží kryt (stínění světla) semaforu. Hlídka MP Kolín zkontrolovala všechny semafory v okolí a zjistila, že neznámý pachatel odtrhl spodní kryty nad „zeleným signálním světlem" u čtyřech semaforů křižovatky ulic Kutnohorská a U Křižovatky. Vzhledem k tomu, že u třech semaforů nebyly kryty poškozeny, strážníci závady opravili na místě. U posledního semaforu byl kryt poničený, proto byla událost zadokumentována a bude předána ve smyslu nahledané závady.   

25. 2. 2019 - pondělí

V čase 9:40 hodin byla požádána MP Kolín policií o součinnost, kdy jí bylo oznámeno občanem, že v prostoru za hřbitovní zdí nalezl tři pohřební urny. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, ke které se přihlásil oznamovatel a místo nálezu označil. Jednalo se o tři urny, dle stavu ostatků ležely na místě již delší dobu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, které byla událost předána.

V čase 18:24 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, muž z Kolína (strážníkům známý jako problémový bezdomovec s pestrou trestní minulostí) se ke krádeži zboží v hodnotě 1272,- Kč, které pronesl za pokladní zónu, doznal. Jednalo se o prací prostředky a aviváž. Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat strážníkům svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Zde byl, z důvodného podezření ze spáchání trestného činu, předán službukonajícímu policistovi

Helena Honkiszová, Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili krádeže, infekční materiál i problémové bezdomovce

Strážníci řešili krádeže, infekční materiál i problémové bezdomovce

28. únor 2019

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín.

11. 2. 2019 – pondělí

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci poškozený odpadkový koš v ulici Sokolská (u č. p. 28) a poškozený odpadkový koš v ulici V Kasárnách (u č. p. 1023). Dále zjistili strážníci poškozený kryt lampy veřejného osvětlení, která se nachází v ulici Smetanova (u č. p. 285). Provedeny fotodokumentace událostí, které byly předány ve smyslu nahledané závady.

Na linku 156 bylo v čase 13:55 hodin přijato telefonické oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Legerova. Provedena fotodokumentace události, nebezpečný infekční materiál odklidili strážníci do sběrného kontejneru.

V čase 18:35 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína (adresa pobytu na ohlašovně MěÚ Kolín) naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když na prodejní ploše vzala cukrovinky v hodnotě 86,- Kč, které uschovala a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

12. 2. 2019 – úterý

V čase 3:16 hodin volala na linku 156 žena a oznámila, že projížděla ulicí Rubešova, kde je na chodníku odložený dětský kočárek. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která ulici zkontrolovala. Na místě oznámení se nacházel prázdný dětský kočárek. Strážníci provedli fotodokumentaci události, kočárek byl předán na MěÚ Kolín – „Ztráty a nálezy“.   

13. 2. 2019 - středa

V čase 13:05 hodin bylo přijato oznámení, že se v ulici Okružní, před prodejnou pivovaru, pohybují tři podnapilé osoby, které se povalují na zemi. Na místo oznámení se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila tři podnapilé ženy. Dvě ženy se strážníky normálně komunikovaly, třetí žena, které neustále padaly kalhoty a předváděla tak nechtěný a nehezký „striptýz“, požila alkohol tak, že jí „i nohy nesloužily tak, jak by měly“. Žena středního věku z okresu Kolín nebyla ohrožena na životě a zdraví, proto ji hlídka, na žádost kamarádek, dopravila do vedlejší ulice, kde si ji nezraněnou převzala další kamarádka s tím, že se o ni postará. 

14. 2. 2019 - čtvrtek

V čase 9:56 hodin požádala (na linku 156) paní z ulice Seifertova o pomoc. Uvedla, že její manžel vyššího věku jí upadl doma na zem a ona ho není schopna sama uzvednout. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo, muže strážníci zvedli a pomohli mu zpět na lůžko. Muž nebyl zraněn, proto nebylo požadováno přivolání lékařské pomoci. Paní velmi děkovala za pomoc a ochotu.     

V čase 15:48 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení s žádostí o pomoc. Paní z ulice Luční požádala o pomoc s maminkou velmi vysokého věku, která doma upadla a ona ji sama nemohla uzvednout. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která stařenku zvedla ze země a posadila ji na pohovku. Strážníci nabídli přivolání lékařské pomoci, toto však bylo s díky odmítnuto, protože nedošlo k žádnému zranění. Také v tomto případě bylo vysloveno velké poděkování strážníkům.  

15. 2. 2019 - pátek

V čase 06:27 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se v ulici Macharova nějaký muž přehrabuje v popelnicích a vyhazuje odpadky ven. Hlídka MP Kolín na místě zjistila místního bezdomovce, který musel vyházené odpadky uklidit, poté byl vykázán z místa.  

16. 2. 2019 - sobota

V odpoledních hodinách bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od občana, že je v lese (K Vinici) uvázaný u cesty pes. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci psa křížence odvázali a převezli do městského útulku. 

17. 2. 2019 - neděle

V čase 13:07 hodin oznámil na linku 156 občan z Kmochovy ulice, že ho malí školáci požádali, aby zavolal na městskou policii a nahlásil, že u soudu v okapu našli injekční stříkačku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci nebezpečný infekční odpad odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. 

Při kontrolní činnosti strážníků v okolí nádraží ČD, byl v čase 18:30 hodin (naproti hale ČD - před č. p. 656) v ulici Rorejcova spatřen hlídkou MP Kolín ležící muž. Muž byl při vědomí se strážníky komunikoval, ale měl tržnou ránu nad obočím a vedle hlavy kaluž krve. Vědek události strážníkům uvedl, že muž vycházel z baru, spadl a uhodil se do hlavy. Na místo byla přivolána RZS, která si bezdomovce (trvalý pobyt na ohlašovně jedné z obcí v okresu Kolín) převzala a převezla do kolínské nemocnice. 

19. 2. 2019 - úterý

V čase 11:53 hodin oznámila na linku 156 zaměstnankyně 2. ZŠ Kolín, že je u č. p. 465 v ulici Kmochova použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.

V čase 19:03 hodin zavolal na linku 156 občan a oznámil, že na Výfuku nalezl psa. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, od oznamovatele si převzala psíka menšího vzrůstu, který byl poté převezen do městského útulku.  

21. 2. 2019 - čtvrtek

V čase 12:05 hodin bylo na 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka

MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Problémový závislý narkoman (adresa pobytu na ohlašovně MěÚ Kolín) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si uschoval láhev vodky Amundsen v hodnotě 189,- Kč do kapsy u kalhot. Poté prošel přes pokladní zónu s úmyslem, že alkoholický nápoj odcizí. Podezřelý z přestupku se ke svému jednání doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.     

V čase 13:28 hodin oznámil na linku 156 občan, že u lávky na Kmochův most (ulice Rybářská) jsou použité injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, na oznámeném místě strážníci nalezli dva kusy nebezpečného infekčního materiálu, který byl odklizen do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.

22. 2. 2019 - pátek

Na linku 156 byl v čase 19:27 hodin oznámen nález peněženky, kterou paní nalezla v ulici Havlíčkova. Jednalo se o peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, 5x stravenky Sodexo a doklady muže z Kolína. Strážníci zjistili kontakt na majitele ztracené peněženky, který byl vyrozuměn a nález si osobně, po provedení nezbytné administrativy, převzal na služebně MP Kolín – ulice Kutnohorská.  

23. 2. 2019 - sobota

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci vyvrácené dopravní značení DZ B2 – „Zákaz vjezdu všech vozidel“, které se nachází v ulici Kouřimská. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

24. 2. 2019 - neděle

Několik minut po půlnoci oznámila na linku 156 paní, že v ulici Podskalské nábřeží (č. p. 1357) spí někdo na chodbě 1. patra. Hlídka MP Kolín na místě zjistila, že se jedná o bezdomovce z okresu Kolín. Muž byl z místa, které si musel uklidit, vykázán.  

V čase 09:30 hodin oznámil na linku 156 občan, že na křižovatce u OC Futurum leží kryt (stínění světla) semaforu. Hlídka MP Kolín zkontrolovala všechny semafory v okolí a zjistila, že neznámý pachatel odtrhl spodní kryty nad „zeleným signálním světlem" u čtyřech semaforů křižovatky ulic Kutnohorská a U Křižovatky. Vzhledem k tomu, že u třech semaforů nebyly kryty poškozeny, strážníci závady opravili na místě. U posledního semaforu byl kryt poničený, proto byla událost zadokumentována a bude předána ve smyslu nahledané závady.   

25. 2. 2019 - pondělí

V čase 9:40 hodin byla požádána MP Kolín policií o součinnost, kdy jí bylo oznámeno občanem, že v prostoru za hřbitovní zdí nalezl tři pohřební urny. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, ke které se přihlásil oznamovatel a místo nálezu označil. Jednalo se o tři urny, dle stavu ostatků ležely na místě již delší dobu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, které byla událost předána.

V čase 18:24 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, muž z Kolína (strážníkům známý jako problémový bezdomovec s pestrou trestní minulostí) se ke krádeži zboží v hodnotě 1272,- Kč, které pronesl za pokladní zónu, doznal. Jednalo se o prací prostředky a aviváž. Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat strážníkům svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Zde byl, z důvodného podezření ze spáchání trestného činu, předán službukonajícímu policistovi

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová, Městská policie Kolín