vv auto
Reklama

Strážníci řešili nevyzvednutou hotovost i výtržnost na úřadu

10. červenec 2018, 09:23

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

2. 7. 2018 – pondělí


V čase 14:42 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení ohledně ženy, která je podezřelá z krádeže zboží v DM drogerii v OC Futurum. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z okresu Kolín naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizila drogistické zboží (toaletní papír, ubrousky a krém) v celkové hodnotě 443,20 Kč. To si po příchodu do prodejny prohlížela jako běžný zákazník, poté si vybrané zboží vložila do igelitové tašky a prošla pokladní zónou bez jeho řádného zaplacení. Podezřelá z přestupku proti majetku se ke svému jednání doznala, událost byla projednána příkazem na místě - uložením pokuty.


Ve večerních hodinách bylo přijato na linku 156 telefonické oznámení od občana, že na Karlově náměstí je v bankomatu neodebraná finanční hotovost. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. V bankomatu se nacházela finanční hotovost určité výše. Strážníci na místě pořídili fotodokumentaci a hotovost zajistili. Následující den byl učiněn dotaz na vedení banky, ke zjištění jejich klienta, který zde v daném čase provedl uvedenou transakci, hotovost byla předána bance.


Ve večerních hodinách bylo na linku 156 přijato oznámení, že v ulici Benešova (u domu č. p. 245) leží u vrat opilý muž. Po příjezdu na místo hlídka MP Kolín zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Muž byl v takovém stupni opilosti, že se ho strážníkům nepodařilo probudit. Na místo byla z důvodu ohrožení na životě a zdraví osoby přivolána RZS, muž byl následně předán do péče lékařů.


3. 7. 2018 - úterý


V čase 10:20 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u lavičky v ulici Dělnická (u č. p. 802) leží použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.


V čase 10:35 hodin na linku 156 učinili oznámení zaměstnanci potravin Andílek (v ulici Benešova). Uvedli, že v prostoru prodejny našli peněženku. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která po provedení nezbytné administrativy převzala nalezenou věc. Peněženka obsahovala doklady mladíka z okresu Kolín. Strážníci provedli šetření, zjistili jeho telefonní číslo, nebylo však možno se s mužem zkontaktovat. Nález byl proto předán na MÚ Kolín – „Ztráty a nálezy“.


Ve večerních hodinách bylo přijato telefonické oznámení od vedení sociálního zařízení pro seniory, které se týkalo pohřešování jednoho z jejich klientů. Strážníkům byl poskytnut popis muže, který se nevrátil zpět do zařízení. To opustil v dopoledních hodinách z důvodu účasti na smutečním rozloučení kamaráda. Dle informací rodiny zemřelé osoby se muž smutečního rozloučení zúčastnil. Do pátrání po osobě se zapojila autohlídka MP Kolín a Policie ČR.

Krátce před 23. hodinou byl pohřešovaný muž nalezen hlídkou MP Kolín na Obecním dvoře. Muž byl v pořádku a nezraněn. Strážníci o tomto vyrozuměli vedení sociálního zařízení, vzhledem k tomu, že se muž pohybuje za pomoci invalidního vozíku, byl autohlídkou MP Kolín převezen zpět do zařízení.


4. 7. 2018 - středa


V čase 5:45 hodin požádala telefonicky na linku 156 o pomoc paní, která bydlí v ulici Husova. Uvedla, že k ránu v bytě upadla, nemá nic zlomeného, ale nemůže vstát. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že paní má u vstupních dveří klíče v zámku. Strážníci přivolali na místo zámečnickou pohotovost, aby její pracovník byt otevřel. Strážníci ženu uložili zpět na lůžko. Vzhledem k tomu, že žena nebyla zraněná, odmítla přivolání lékařské pomoci. Paní děkovala hlídce MP Kolín za pomoc.


V čase 9:00 hodin požádala telefonicky na linku 156 o pomoc paní, která bydlí v ulici Okružní. Uvedla, že jí doma upadl nemohoucí přítel a požádala o pomoc se zvednutím ze země. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která muže zvedla ze země a uložila do postele. Paní strážníkům velmi děkovala za rychlou a vstřícnou pomoc.   


Bylo přijato telefonické oznámení od pracovnic „oddělení hmotné nouze“ ohledně problémové rodiny, která v prostoru úřadu nadává úředníkům. Po příjezdu do budovy úřadu (Karlovo náměstí č. p. 44) byli problémoví klienti strážníky upozorněni, že se zde budou chovat slušně. Rodina, kterou strážníci „umravnili“, poté odešla.


V čase 16:55 hodin bylo přijato oznámení o nálezu kabelky občanem před prodejnou Kaufland. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že kabelku ponechala nakupující v nákupním vozíku. Během řešení nálezu se na infocentrum OC Kaufland dostavila paní, která prokázala, že zapomenutá věc je její. Po provedení nezbytné administrativy a fotodokumentace byla paní nalezená kabelka předána.  


5. 7. 2018 - čtvrtek


V čase 01:48 hodin oznámila telefonicky na linku 156 paní bydlící v ulici V Kasárnách, že jí do bytu teče voda. Paní uvedla, že se zřejmě jedná o závadu vzniklou v obydlí ve vyšším patře. Hlídka MP Kolín se po příjezdu na místo snažila dozvonit na majitele bytu, kde vznikla závada, ale toto nebylo možné. Strážníci poté zjistili na muže telefon, ale telefonní číslo bylo nedostupné. V celém domě byl uzavřen přívod vody, strážníci dále zjistili telefon na syna muže. Ten uvedl, že jsou s otcem na dovolené mimo republiku. Strážníci muže informovali, že bude z důvodu havárie otevřen jeho byt a uzavřen přívod vody. Dále byla podána informace, že nové klíče od bytu budou až do příjezdu uloženy na služebně MP Kolín. V nočních hodinách se na služebnu dostavil majitel bytu, který si vyzvedl nové klíče a velmi děkoval všem zúčastněným za pomoc.  


V čase 03:58 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že v jednom z bytů v ulici Bachmačská dělají nájemníci hrozný hluk, toto není první případ a občané si stěžují. Po příjezdu na místo hlídku kontaktovali oznamovatelé a označili, kde dochází k problémům. Oznamovatelé dále strážníkům uvedli, že se jedná o mladé lidi, kteří se navracejí v podnapilém stavu v ranních hodinách z restaurace a poté se v bytě hádají. Osoby byly  strážníky poučeny o způsobu řešení - sankcí v případě, pokud budou v tomto jednání pokračovat. 


V čase 12:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že v OC Kaufland zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Havířova naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil 2x zmrzlinu v celkové hodnotě 39,80 Kč, přímo v prostoru prodejny dále odcizil 2 x lahvičku čistidla na sklo Iron v celkové hodnotě 27,80 Kč, které vypil.  Podezřelý z přestupku se doznal ke krádeži zboží, které bez zaplacení pronesl za pokladní zónu, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – uložením pokuty.  


6. 7. 2018 - pátek


V čase 05:40 hodin zjistila hlídka MP Kolín, která prováděla kontrolu prostoru u garáží Cihelna, že zde vedle komunikace hoří dřevěná paleta. Informace ohledně požáru byla předána HZS Kolín, hasiči po příjezdu na místo požár zlikvidovali.


V čase 00:24 hodin oznámil na linku 156 občan, že na železničním přejezdu (u restaurace Rozkoš - ulice Tovární) leží v kolejišti plastová popelnice. Hlídka MP Kolín na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Strážníci plastový kontejner odklidili z kolejiště.  


V čase 13:15 hodin bylo na služební linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která v Tescu odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost osoby podezřelé ze spáchání přestupku. Muž z Havířova opět naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v OC Tesco vypil 2 PET láhve červeného vína v celkové hodnotě 66,- Kč a prošel přes pokladnu, aniž by toto uvedené zboží řádně zaplatil. Muž se ke krádeži zboží strážníkům doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou vyšší hodnoty. 


V čase 15:50 hodin oznámila paní z ostrahy firmy Draslovka, že v objektu za Draslovkou něco dýmá. Strážníci se po příjezdu na místo zkontaktovali s ostrahou vrátnice, paní uvedla, že je jejich objekt v pořádku, ale jedná se o objekt mimo areál. Strážníci prověřili místo, kde v prostoru polorozpadlého skladu s garáží přespávají osoby bez domova. Hlídka MP Kolín zde nalezla známého muže bez domova, který si ohříval jídlo. Hlídka muži domluvila, ten uposlechl a vše uhasil. 

7. 7. 2018 - sobota


V čase 0:45 hodin požádala paní z ulice Husova o pomoc, protože v bytě upadla a sama nemůže vstát. Na místo byla také přivolána zámečnická pohotovost, byt byl otevřen a strážníci stařenku, která nebyla zraněná, uložili do postele.  


V čase 14:30 oznámili dva mladíci, že za halou BIOS ve Vávrově ulici našli injekční stříkačky. Na místo byla vyslána autohlídka MP Kolín, která po příjezdu na místo událost zadokumentovala, osm použitých injekčních stříkaček, které zde nalezla, umístila do přepravního kontejneru na nebezpečný infekční materiál. 


Bylo přijato telefonické oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou odhodil narkoman po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Na Magistrále (u č. p. 651). Provedena fotodokumentace nálezu, který byl poté odstraněn do kontejneru na nebezpečný infekční odpad.


8. 7. 2018 - neděle


V čase 22:00 hod bylo na linku 156 telefonicky oznámeno občanem, že jsou u jednoho z bytů (v ulici Antonína Dvořáka) otevřené vstupní dveře. Muž uvedl, že to zřejmě vypadá, že si je soused zapomněl při odchodu zavřít. Na křik nikdo neodpovídá, zřejmě není nikdo doma a on že se právě vrátil z dovolené a všiml si toho, telefon mu soused nezvedá. Hlídka na místě zjistila, že dveře otevřené jsou, ale žádné násilné vniknutí do bytu nebylo na dveřích patrné. Strážníci se dovolali muži a informovali ho o nastalé situaci. Muž uvedl, že je momentálně mimo republiku, ale že má v domě kamaráda, kterého tam pošle a poprosí ho, aby mu byt zkontroloval. Muž byt zkontroloval a uzamkl náhradními klíči. Muž poté volal hlídce MP Kolín s tím, že je vše v pořádku a děkoval za upozornění a pomoc.

Helena Honkiszová - Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili nevyzvednutou hotovost i výtržnost na úřadu

Strážníci řešili nevyzvednutou hotovost i výtržnost na úřadu

10. červenec 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

2. 7. 2018 – pondělí


V čase 14:42 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení ohledně ženy, která je podezřelá z krádeže zboží v DM drogerii v OC Futurum. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z okresu Kolín naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizila drogistické zboží (toaletní papír, ubrousky a krém) v celkové hodnotě 443,20 Kč. To si po příchodu do prodejny prohlížela jako běžný zákazník, poté si vybrané zboží vložila do igelitové tašky a prošla pokladní zónou bez jeho řádného zaplacení. Podezřelá z přestupku proti majetku se ke svému jednání doznala, událost byla projednána příkazem na místě - uložením pokuty.


Ve večerních hodinách bylo přijato na linku 156 telefonické oznámení od občana, že na Karlově náměstí je v bankomatu neodebraná finanční hotovost. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. V bankomatu se nacházela finanční hotovost určité výše. Strážníci na místě pořídili fotodokumentaci a hotovost zajistili. Následující den byl učiněn dotaz na vedení banky, ke zjištění jejich klienta, který zde v daném čase provedl uvedenou transakci, hotovost byla předána bance.


Ve večerních hodinách bylo na linku 156 přijato oznámení, že v ulici Benešova (u domu č. p. 245) leží u vrat opilý muž. Po příjezdu na místo hlídka MP Kolín zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Muž byl v takovém stupni opilosti, že se ho strážníkům nepodařilo probudit. Na místo byla z důvodu ohrožení na životě a zdraví osoby přivolána RZS, muž byl následně předán do péče lékařů.


3. 7. 2018 - úterý


V čase 10:20 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u lavičky v ulici Dělnická (u č. p. 802) leží použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.


V čase 10:35 hodin na linku 156 učinili oznámení zaměstnanci potravin Andílek (v ulici Benešova). Uvedli, že v prostoru prodejny našli peněženku. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která po provedení nezbytné administrativy převzala nalezenou věc. Peněženka obsahovala doklady mladíka z okresu Kolín. Strážníci provedli šetření, zjistili jeho telefonní číslo, nebylo však možno se s mužem zkontaktovat. Nález byl proto předán na MÚ Kolín – „Ztráty a nálezy“.


Ve večerních hodinách bylo přijato telefonické oznámení od vedení sociálního zařízení pro seniory, které se týkalo pohřešování jednoho z jejich klientů. Strážníkům byl poskytnut popis muže, který se nevrátil zpět do zařízení. To opustil v dopoledních hodinách z důvodu účasti na smutečním rozloučení kamaráda. Dle informací rodiny zemřelé osoby se muž smutečního rozloučení zúčastnil. Do pátrání po osobě se zapojila autohlídka MP Kolín a Policie ČR.

Krátce před 23. hodinou byl pohřešovaný muž nalezen hlídkou MP Kolín na Obecním dvoře. Muž byl v pořádku a nezraněn. Strážníci o tomto vyrozuměli vedení sociálního zařízení, vzhledem k tomu, že se muž pohybuje za pomoci invalidního vozíku, byl autohlídkou MP Kolín převezen zpět do zařízení.


4. 7. 2018 - středa


V čase 5:45 hodin požádala telefonicky na linku 156 o pomoc paní, která bydlí v ulici Husova. Uvedla, že k ránu v bytě upadla, nemá nic zlomeného, ale nemůže vstát. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že paní má u vstupních dveří klíče v zámku. Strážníci přivolali na místo zámečnickou pohotovost, aby její pracovník byt otevřel. Strážníci ženu uložili zpět na lůžko. Vzhledem k tomu, že žena nebyla zraněná, odmítla přivolání lékařské pomoci. Paní děkovala hlídce MP Kolín za pomoc.


V čase 9:00 hodin požádala telefonicky na linku 156 o pomoc paní, která bydlí v ulici Okružní. Uvedla, že jí doma upadl nemohoucí přítel a požádala o pomoc se zvednutím ze země. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která muže zvedla ze země a uložila do postele. Paní strážníkům velmi děkovala za rychlou a vstřícnou pomoc.   


Bylo přijato telefonické oznámení od pracovnic „oddělení hmotné nouze“ ohledně problémové rodiny, která v prostoru úřadu nadává úředníkům. Po příjezdu do budovy úřadu (Karlovo náměstí č. p. 44) byli problémoví klienti strážníky upozorněni, že se zde budou chovat slušně. Rodina, kterou strážníci „umravnili“, poté odešla.


V čase 16:55 hodin bylo přijato oznámení o nálezu kabelky občanem před prodejnou Kaufland. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že kabelku ponechala nakupující v nákupním vozíku. Během řešení nálezu se na infocentrum OC Kaufland dostavila paní, která prokázala, že zapomenutá věc je její. Po provedení nezbytné administrativy a fotodokumentace byla paní nalezená kabelka předána.  


5. 7. 2018 - čtvrtek


V čase 01:48 hodin oznámila telefonicky na linku 156 paní bydlící v ulici V Kasárnách, že jí do bytu teče voda. Paní uvedla, že se zřejmě jedná o závadu vzniklou v obydlí ve vyšším patře. Hlídka MP Kolín se po příjezdu na místo snažila dozvonit na majitele bytu, kde vznikla závada, ale toto nebylo možné. Strážníci poté zjistili na muže telefon, ale telefonní číslo bylo nedostupné. V celém domě byl uzavřen přívod vody, strážníci dále zjistili telefon na syna muže. Ten uvedl, že jsou s otcem na dovolené mimo republiku. Strážníci muže informovali, že bude z důvodu havárie otevřen jeho byt a uzavřen přívod vody. Dále byla podána informace, že nové klíče od bytu budou až do příjezdu uloženy na služebně MP Kolín. V nočních hodinách se na služebnu dostavil majitel bytu, který si vyzvedl nové klíče a velmi děkoval všem zúčastněným za pomoc.  


V čase 03:58 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že v jednom z bytů v ulici Bachmačská dělají nájemníci hrozný hluk, toto není první případ a občané si stěžují. Po příjezdu na místo hlídku kontaktovali oznamovatelé a označili, kde dochází k problémům. Oznamovatelé dále strážníkům uvedli, že se jedná o mladé lidi, kteří se navracejí v podnapilém stavu v ranních hodinách z restaurace a poté se v bytě hádají. Osoby byly  strážníky poučeny o způsobu řešení - sankcí v případě, pokud budou v tomto jednání pokračovat. 


V čase 12:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že v OC Kaufland zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Havířova naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil 2x zmrzlinu v celkové hodnotě 39,80 Kč, přímo v prostoru prodejny dále odcizil 2 x lahvičku čistidla na sklo Iron v celkové hodnotě 27,80 Kč, které vypil.  Podezřelý z přestupku se doznal ke krádeži zboží, které bez zaplacení pronesl za pokladní zónu, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – uložením pokuty.  


6. 7. 2018 - pátek


V čase 05:40 hodin zjistila hlídka MP Kolín, která prováděla kontrolu prostoru u garáží Cihelna, že zde vedle komunikace hoří dřevěná paleta. Informace ohledně požáru byla předána HZS Kolín, hasiči po příjezdu na místo požár zlikvidovali.


V čase 00:24 hodin oznámil na linku 156 občan, že na železničním přejezdu (u restaurace Rozkoš - ulice Tovární) leží v kolejišti plastová popelnice. Hlídka MP Kolín na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Strážníci plastový kontejner odklidili z kolejiště.  


V čase 13:15 hodin bylo na služební linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která v Tescu odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost osoby podezřelé ze spáchání přestupku. Muž z Havířova opět naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v OC Tesco vypil 2 PET láhve červeného vína v celkové hodnotě 66,- Kč a prošel přes pokladnu, aniž by toto uvedené zboží řádně zaplatil. Muž se ke krádeži zboží strážníkům doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou vyšší hodnoty. 


V čase 15:50 hodin oznámila paní z ostrahy firmy Draslovka, že v objektu za Draslovkou něco dýmá. Strážníci se po příjezdu na místo zkontaktovali s ostrahou vrátnice, paní uvedla, že je jejich objekt v pořádku, ale jedná se o objekt mimo areál. Strážníci prověřili místo, kde v prostoru polorozpadlého skladu s garáží přespávají osoby bez domova. Hlídka MP Kolín zde nalezla známého muže bez domova, který si ohříval jídlo. Hlídka muži domluvila, ten uposlechl a vše uhasil. 

7. 7. 2018 - sobota


V čase 0:45 hodin požádala paní z ulice Husova o pomoc, protože v bytě upadla a sama nemůže vstát. Na místo byla také přivolána zámečnická pohotovost, byt byl otevřen a strážníci stařenku, která nebyla zraněná, uložili do postele.  


V čase 14:30 oznámili dva mladíci, že za halou BIOS ve Vávrově ulici našli injekční stříkačky. Na místo byla vyslána autohlídka MP Kolín, která po příjezdu na místo událost zadokumentovala, osm použitých injekčních stříkaček, které zde nalezla, umístila do přepravního kontejneru na nebezpečný infekční materiál. 


Bylo přijato telefonické oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou odhodil narkoman po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Na Magistrále (u č. p. 651). Provedena fotodokumentace nálezu, který byl poté odstraněn do kontejneru na nebezpečný infekční odpad.


8. 7. 2018 - neděle


V čase 22:00 hod bylo na linku 156 telefonicky oznámeno občanem, že jsou u jednoho z bytů (v ulici Antonína Dvořáka) otevřené vstupní dveře. Muž uvedl, že to zřejmě vypadá, že si je soused zapomněl při odchodu zavřít. Na křik nikdo neodpovídá, zřejmě není nikdo doma a on že se právě vrátil z dovolené a všiml si toho, telefon mu soused nezvedá. Hlídka na místě zjistila, že dveře otevřené jsou, ale žádné násilné vniknutí do bytu nebylo na dveřích patrné. Strážníci se dovolali muži a informovali ho o nastalé situaci. Muž uvedl, že je momentálně mimo republiku, ale že má v domě kamaráda, kterého tam pošle a poprosí ho, aby mu byt zkontroloval. Muž byt zkontroloval a uzamkl náhradními klíči. Muž poté volal hlídce MP Kolín s tím, že je vše v pořádku a děkoval za upozornění a pomoc.

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová - Městská policie Kolín