Domaro
Reklama

Strážníci řešili podvodníka ve Futuru i noční klepání řízků

4. duben 2018, 08:31

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín.

20. 3. 2018 – úterý


Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci propadlý chodník v ulici Rybářská. Jedná se o propad zámkové dlažby u odpadního kanálu. Provedena fotodokumentace nahledané závady, která byla předána k jejímu odstranění.


V čase 15:55 hodin požádal o pomoc, prostřednictvím linky 156, muž z Peček. Uvedl, že na parkovišti u kolínské nemocnice zapomněl dvě tašky, v jedné byly jeho doklady a osobní písemnosti. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která na parkoviště prohledala a ztracené tašky nalezla. Muž byl poté telefonicky informován, že byly tašky na uvedeném místě nalezeny. Nález byl muži osobně předán na služebně MP Kolín, ten velmi strážníkům děkoval za pomoc.   


21. 3. 2018 – středa


Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci velký nepořádek u kontejnerů na domovní odpad – ulice U Borků. Dále zjištěn nepořádek z odpadků u garáží – ulice Zličská. Strážníci provedli fotodokumentaci událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady.


V čase 13:28 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - OC Futurum. Uvedli, že v OC zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Prahy 10 odcizila 16 balení „Moravských brambůrek“, zboží uschovala do tašky a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Ke krádeži zboží se strážníkům doznala, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. Zboží si žena poté zakoupila.


Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci závadu na kovovém uzávěru „vodovodního kohoutu“, který se nachází v části komunikace – ulice Havelcova. Provedena fotodokumentace nahledané události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.


V čase 15:55 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se po OC Futurum pohybuje muž, který se vydává za hluchého a žebrá peníze. Když „neslyšící“ muž „uslyšel“, že oznamovatel volá na MP Kolín, místo „zázračně a okamžitě uzdravený“ muž urychleně opustil. Strážníci zkontrolovali okolí místa oznámení, ale muž se zde již nenacházel.


V čase 17:57 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že na křižovatce ulic Macharova a Klicperova leží injekční stříkačka. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo nalezla v trávě  injekční stříkačku a umístila ji do boxu na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace nálezu.

 

23. 3. 2018 - čtvrtek


Bylo přijato telefonické oznámení ohledně poházených injekčních stříkaček, které se nacházejí u kostela Všech svatých v ulici Pod Hroby. Strážníci se dostavili na místo a odklidili z místa, které je chráněno jako kulturní památka České republiky, větší množství stříkaček.  Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace nálezu.


V čase 13:00 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - OC Futurum. Uvedli, že v OC zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín odcizil zboží z prodejní plochy, to ukryl pod oděv a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho nezaplatí. Ke krádeži zboží v hodnotě 34,90 Kč se strážníkům doznal, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. 


V čase 12:55 hodin oznámila na linku 156 zaměstnankyně 3. ZŠ Kolín ulice Prokopa Velikého, že se v blízkosti areálu jejich ZŠ nachází použitá injekční stříkačka. Strážníci se dostavili na místo oznámení, okolo se právě navracela do školy třídní učitelka s žáky, kteří s velkým zaujetím sledovali, jak strážníci Městské policie Kolín dbají o bezpečí občanů a žáků, a odklízejí po narkomanech poházený infekční materiál. Provedena fotodokumentace nálezu.


V čase 13:51 hodin oznámil občan nález injekční stříkačky, kterou narkoman po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, odhodil v ulici Vrchlického – u č. p. 953. Strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. 


V čase 20:57 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že nalezl na ulici U Křižovatky volně pobíhajícího psa. Hlídka MP převzala od oznamovatele psa, černého křížence a převezla ho do psího útulku.


24. 3. 2018 - pátek


V čase 13:40 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - ulice Plynárenská. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín (momentálně ubytovaný na jedné z kolínských ubytoven) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil 3 ks šamponu na vlasy celkové hodnotě 369,70 Kč tak, že si je dal za oděv a prošel pokladní zónou bez jejich zaplacení. Muž se ke krádeži zboží strážníkům doznal, událost vyřešena uložením pokuty – příkazem na místě. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.  


V čase 17:35 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OBI Kolín. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kutná Hora naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když vzal na prodejní ploše sadu vrtáků v celkové hodnotě 479 Kč a jeden kus z této sady odcizil. Vrták uschoval do kapsy od bundy a prošel za pokladní zónu. Ke krádeži se hlídce MP Kolín doznal, muži za přestupek proti majetku strážníci uložili pokutu – příkazem na místě. Zboží bylo zkompletováno a navráceno zpět do prodeje.   


26. 3. 2018 - neděle


V čase 9:00 hodin volal člen ostrahy OC Tesco, že mají na záchodě nějakého feťáka, který nechce WC opustit. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Oznamovatel hlídce označil WC, kde je zamčený muž. Hlídka vyzvala muže, aby okamžitě otevřel. Ten výzvu strážníků uposlechl a místo opustil. V tomto muži byl zjištěn strážníkům velmi dobře známý problémový kolínský bezdomovec, který byl vykázán z místa.


Bylo přijato telefonické oznámení ohledně injekční stříkačky, kterou narkoman odhodil v prostoru ulice Politických vězňů. Strážníci se dostavili na místo a infekční materiál odklidili do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.


V čase 15:41 hodin bylo přijato na linku 156 oznámení od pedagoga 6. ZŠ Kolín, že se u jejich 6. ZŠ v ulici Ovčárecká povaluje použitá injekční stříkačka. Po příjezdu na místo oznámení odklidili tento nebezpečný infekční materiál strážníci do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace nálezu.  


27. 3. 2018 - pondělí


V čase 02:44 hodin volal na linku 156 občan, že u nich ve vchodu (v ulici Dělnická č. p. 804) leží nějaký bezdomovec. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nalezla muže, jak spí v prvním patře. Muž byl hlídkou MP Kolín probuzen, prokázáním totožnosti bylo zjištěno, že v domě nemá bydliště. Muž byl hlídkou vykázán z prostoru panelového domu.


Při kontrolní činnosti byl v prostoru Kmochova ostrova zjištěn poškozený odpadkový koš, který vandalové vylomili z betonového lůžka. Strážníci provedli fotodokumentaci události, která byla předána ve smyslu nahledané závady.


28. 3. 2018 - úterý


V čase 06:15 hodin bylo přijato oznámení od zaměstnanců prodejny potravin v Jezevčíku, že tam mají přiopilého vulgárního muže, který svými výroky obtěžuje nakupující osoby a zaměstnance. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že muž pod vlivem

alkoholu pořvával na občany a vykřikoval nesmyslnosti, např. že „v obchodě prodávají toxické banány“. Muž byl hlídkou MP Kolín vyzván, aby zanechal svých nevhodných projevů a byl vykázán z prostoru obchodu s potravinami. Muž se odebral ke svému domovu, aby se ze svého alkoholového „omámení“ vyspal.


29. 3. 2018 - středa


Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci značný nepořádek „pod rondelem“. Zde jsou poházené odpadky, nedopalky, je strhnutý plot k sousednímu pozemku, kde je polorozpadlá stavba. Zde pravděpodobně přebývají bezdomovci, protože se uvnitř nachází matrace, osobní věci a výkaly. Byla pořízena fotodokumentace události, která bude předána k okamžitému úklidu místa.


V čase 12:55 hodin prováděli okrskoví strážníci kontrolní činnost v prostoru u haly ČD. Hlídka MP Kolín si všimla starší paní, která zakopla o betonový klobouk (zábranu proti vjezdu na chodník) a upadla na zem. Strážníci k paní přiběhli a pomohli ji vstát na nohy, paní si při pádu ošklivě poranila ruku, konkrétně prst na levé ruce, který si vyvrátila a způsobila si tržnou ránu (pravděpodobně zranění šlachy podporované silným krvácením). Vzhledem k poranění byla strážníky na místo přivolána RZS, před jejím příjezdem poskytla hlídka okrskových strážníků paní první pomoc – zastavení krvácení z rány. Zdravotnická záchranná služba si poraněnou paní převzala a převezla do kolínské nemocnice.    


30. 3. 2018 - čtvrtek


V čase 11:39 hodin bylo přijato oznámení z jedné kolínské lékárny. Zaměstnanci uvedli, že zde mají konflikt s problémovými občany. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že narkomani požadovali na lékařský předpis dvě balení Subutexu - (Subutex se používá k substituční léčbě lidí závislých na opioidech), ale předpis od lékaře byl pouze na jedno balení. Osoby byly důrazně poučeny, jak se mají na místě veřejnosti přístupném chovat, a byly vykázány z místa.


V čase 19:25 hodin oznámil na linku 156 správce ubytovny pro osoby bez přístřeší v Polepské ulici, že tam má opilého muže, který nechce ubytovnu opustit. Hlídka MP Kolín na místě zjistila, že se jedná o opilého bezdomovce, kterého vykázala z ubytovny z důvodu porušení domovního řádu, kde není možné využívat noclehu pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.


31. 3. 2018 - pátek


V čase 22:20 hodin oznámila na linku 156 paní z ulice Bezručova, že sousedé v patře nad ní něco doma montují a klepou tam kladívkem, a tím ruší noční klid. Po příjezdu na místo strážníci kontaktovali uživatele bytu, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. V době

příjezdu hlídky zde byl již klid, uživatelé bytu se omluvili, že „klepali“ maso na řízky a s omluvou dodali, že již bude v domě klid.

str. Helena Honkiszová Oddělení prevence kriminality a komunikace s médii MP Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Strážníci řešili podvodníka ve Futuru i noční klepání řízků

Strážníci řešili podvodníka ve Futuru i noční klepání řízků

4. duben 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín.

20. 3. 2018 – úterý


Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci propadlý chodník v ulici Rybářská. Jedná se o propad zámkové dlažby u odpadního kanálu. Provedena fotodokumentace nahledané závady, která byla předána k jejímu odstranění.


V čase 15:55 hodin požádal o pomoc, prostřednictvím linky 156, muž z Peček. Uvedl, že na parkovišti u kolínské nemocnice zapomněl dvě tašky, v jedné byly jeho doklady a osobní písemnosti. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která na parkoviště prohledala a ztracené tašky nalezla. Muž byl poté telefonicky informován, že byly tašky na uvedeném místě nalezeny. Nález byl muži osobně předán na služebně MP Kolín, ten velmi strážníkům děkoval za pomoc.   


21. 3. 2018 – středa


Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci velký nepořádek u kontejnerů na domovní odpad – ulice U Borků. Dále zjištěn nepořádek z odpadků u garáží – ulice Zličská. Strážníci provedli fotodokumentaci událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady.


V čase 13:28 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - OC Futurum. Uvedli, že v OC zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Prahy 10 odcizila 16 balení „Moravských brambůrek“, zboží uschovala do tašky a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Ke krádeži zboží se strážníkům doznala, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. Zboží si žena poté zakoupila.


Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci závadu na kovovém uzávěru „vodovodního kohoutu“, který se nachází v části komunikace – ulice Havelcova. Provedena fotodokumentace nahledané události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.


V čase 15:55 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se po OC Futurum pohybuje muž, který se vydává za hluchého a žebrá peníze. Když „neslyšící“ muž „uslyšel“, že oznamovatel volá na MP Kolín, místo „zázračně a okamžitě uzdravený“ muž urychleně opustil. Strážníci zkontrolovali okolí místa oznámení, ale muž se zde již nenacházel.


V čase 17:57 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že na křižovatce ulic Macharova a Klicperova leží injekční stříkačka. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo nalezla v trávě  injekční stříkačku a umístila ji do boxu na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace nálezu.

 

23. 3. 2018 - čtvrtek


Bylo přijato telefonické oznámení ohledně poházených injekčních stříkaček, které se nacházejí u kostela Všech svatých v ulici Pod Hroby. Strážníci se dostavili na místo a odklidili z místa, které je chráněno jako kulturní památka České republiky, větší množství stříkaček.  Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace nálezu.


V čase 13:00 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - OC Futurum. Uvedli, že v OC zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín odcizil zboží z prodejní plochy, to ukryl pod oděv a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho nezaplatí. Ke krádeži zboží v hodnotě 34,90 Kč se strážníkům doznal, přestupek proti majetku byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. 


V čase 12:55 hodin oznámila na linku 156 zaměstnankyně 3. ZŠ Kolín ulice Prokopa Velikého, že se v blízkosti areálu jejich ZŠ nachází použitá injekční stříkačka. Strážníci se dostavili na místo oznámení, okolo se právě navracela do školy třídní učitelka s žáky, kteří s velkým zaujetím sledovali, jak strážníci Městské policie Kolín dbají o bezpečí občanů a žáků, a odklízejí po narkomanech poházený infekční materiál. Provedena fotodokumentace nálezu.


V čase 13:51 hodin oznámil občan nález injekční stříkačky, kterou narkoman po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, odhodil v ulici Vrchlického – u č. p. 953. Strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. 


V čase 20:57 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že nalezl na ulici U Křižovatky volně pobíhajícího psa. Hlídka MP převzala od oznamovatele psa, černého křížence a převezla ho do psího útulku.


24. 3. 2018 - pátek


V čase 13:40 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - ulice Plynárenská. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín (momentálně ubytovaný na jedné z kolínských ubytoven) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil 3 ks šamponu na vlasy celkové hodnotě 369,70 Kč tak, že si je dal za oděv a prošel pokladní zónou bez jejich zaplacení. Muž se ke krádeži zboží strážníkům doznal, událost vyřešena uložením pokuty – příkazem na místě. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.  


V čase 17:35 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OBI Kolín. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kutná Hora naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když vzal na prodejní ploše sadu vrtáků v celkové hodnotě 479 Kč a jeden kus z této sady odcizil. Vrták uschoval do kapsy od bundy a prošel za pokladní zónu. Ke krádeži se hlídce MP Kolín doznal, muži za přestupek proti majetku strážníci uložili pokutu – příkazem na místě. Zboží bylo zkompletováno a navráceno zpět do prodeje.   


26. 3. 2018 - neděle


V čase 9:00 hodin volal člen ostrahy OC Tesco, že mají na záchodě nějakého feťáka, který nechce WC opustit. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Oznamovatel hlídce označil WC, kde je zamčený muž. Hlídka vyzvala muže, aby okamžitě otevřel. Ten výzvu strážníků uposlechl a místo opustil. V tomto muži byl zjištěn strážníkům velmi dobře známý problémový kolínský bezdomovec, který byl vykázán z místa.


Bylo přijato telefonické oznámení ohledně injekční stříkačky, kterou narkoman odhodil v prostoru ulice Politických vězňů. Strážníci se dostavili na místo a infekční materiál odklidili do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.


V čase 15:41 hodin bylo přijato na linku 156 oznámení od pedagoga 6. ZŠ Kolín, že se u jejich 6. ZŠ v ulici Ovčárecká povaluje použitá injekční stříkačka. Po příjezdu na místo oznámení odklidili tento nebezpečný infekční materiál strážníci do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace nálezu.  


27. 3. 2018 - pondělí


V čase 02:44 hodin volal na linku 156 občan, že u nich ve vchodu (v ulici Dělnická č. p. 804) leží nějaký bezdomovec. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nalezla muže, jak spí v prvním patře. Muž byl hlídkou MP Kolín probuzen, prokázáním totožnosti bylo zjištěno, že v domě nemá bydliště. Muž byl hlídkou vykázán z prostoru panelového domu.


Při kontrolní činnosti byl v prostoru Kmochova ostrova zjištěn poškozený odpadkový koš, který vandalové vylomili z betonového lůžka. Strážníci provedli fotodokumentaci události, která byla předána ve smyslu nahledané závady.


28. 3. 2018 - úterý


V čase 06:15 hodin bylo přijato oznámení od zaměstnanců prodejny potravin v Jezevčíku, že tam mají přiopilého vulgárního muže, který svými výroky obtěžuje nakupující osoby a zaměstnance. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že muž pod vlivem

alkoholu pořvával na občany a vykřikoval nesmyslnosti, např. že „v obchodě prodávají toxické banány“. Muž byl hlídkou MP Kolín vyzván, aby zanechal svých nevhodných projevů a byl vykázán z prostoru obchodu s potravinami. Muž se odebral ke svému domovu, aby se ze svého alkoholového „omámení“ vyspal.


29. 3. 2018 - středa


Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci značný nepořádek „pod rondelem“. Zde jsou poházené odpadky, nedopalky, je strhnutý plot k sousednímu pozemku, kde je polorozpadlá stavba. Zde pravděpodobně přebývají bezdomovci, protože se uvnitř nachází matrace, osobní věci a výkaly. Byla pořízena fotodokumentace události, která bude předána k okamžitému úklidu místa.


V čase 12:55 hodin prováděli okrskoví strážníci kontrolní činnost v prostoru u haly ČD. Hlídka MP Kolín si všimla starší paní, která zakopla o betonový klobouk (zábranu proti vjezdu na chodník) a upadla na zem. Strážníci k paní přiběhli a pomohli ji vstát na nohy, paní si při pádu ošklivě poranila ruku, konkrétně prst na levé ruce, který si vyvrátila a způsobila si tržnou ránu (pravděpodobně zranění šlachy podporované silným krvácením). Vzhledem k poranění byla strážníky na místo přivolána RZS, před jejím příjezdem poskytla hlídka okrskových strážníků paní první pomoc – zastavení krvácení z rány. Zdravotnická záchranná služba si poraněnou paní převzala a převezla do kolínské nemocnice.    


30. 3. 2018 - čtvrtek


V čase 11:39 hodin bylo přijato oznámení z jedné kolínské lékárny. Zaměstnanci uvedli, že zde mají konflikt s problémovými občany. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že narkomani požadovali na lékařský předpis dvě balení Subutexu - (Subutex se používá k substituční léčbě lidí závislých na opioidech), ale předpis od lékaře byl pouze na jedno balení. Osoby byly důrazně poučeny, jak se mají na místě veřejnosti přístupném chovat, a byly vykázány z místa.


V čase 19:25 hodin oznámil na linku 156 správce ubytovny pro osoby bez přístřeší v Polepské ulici, že tam má opilého muže, který nechce ubytovnu opustit. Hlídka MP Kolín na místě zjistila, že se jedná o opilého bezdomovce, kterého vykázala z ubytovny z důvodu porušení domovního řádu, kde není možné využívat noclehu pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.


31. 3. 2018 - pátek


V čase 22:20 hodin oznámila na linku 156 paní z ulice Bezručova, že sousedé v patře nad ní něco doma montují a klepou tam kladívkem, a tím ruší noční klid. Po příjezdu na místo strážníci kontaktovali uživatele bytu, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. V době

příjezdu hlídky zde byl již klid, uživatelé bytu se omluvili, že „klepali“ maso na řízky a s omluvou dodali, že již bude v domě klid.

Zlata banka
Reklama
str. Helena Honkiszová Oddělení prevence kriminality a komunikace s médii MP Kolín