vv auto
Reklama

Strážníci řešili poškozenou telefonní budku i hlučné večírky

31. červenec 2018, 08:17

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

23. 7. 2018 – pondělí

 

V čase 02:10 hodin byla na linku 156 přijata žádost o pomoc. Seniorka z ulice Husova uvedla, že je nemohoucí, upadla a sama se nemůže zvednout. Strážníci se dostavili na místo oznámení, vzhledem k tomu, že byly klíče z vnitřní stany dveří v zámku, byla vyrozuměna zámečnická pohotovostní firma. Její pracovník byt otevřel, strážníci vstoupili do bytu a paní zvedli ze země. Vzhledem k tomu, že při pádu nedošlo ke zranění osoby, nebyla požadována lékařská pomoc. Paní velmi děkovala hlídce MP Kolín za pomoc a vstřícnost.  

 

V čase 12:35 hodin oznámila ostraha Kauflandu, že je na jejich parkovišti nějaký opilý muž a rozbíjí láhve od piva. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, ostraha uvedla, že muž se již nachází na parkovišti u Penny Marketu, kam před chvíli odešel.  Na uvedeném místě strážníci zjistili kromě závislého bezdomovce z okresu Ústí nad Orlicí i problémového feťáka z okresu Kolín, který měl údajně láhev na parkovišti rozbít. Muž na vysvětlenou hlídce řekl, že mu láhev vypadla z ruky. Hlídka oba muže upozornila na nevhodnost jejich jednání a následně je všechny z místa a blízkosti dětského hřiště vykázala. Bezdomovci uposlechli a místo opustili.

 

V čase 18:01 hodin oznámil občan nález použité injekční stříkačky. Strážníci se dostavili na místo oznámení do ulice Okružní, kde před restaurací nalezli injekční stříkačku, kterou zde, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, odhodil narkoman. Strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace nálezu. Při odjezdu z místa tohoto oznámení si hlídka MP Kolín všimla na zemi ležet muže, který spal. Strážníci zjistili jim dobře známého feťáka, který zde ve městě často porušuje zákony. Narkoman byl z místa důrazně vykázán. 

 

V čase 22:00 hodin přivedl na služebnu MP Kolín v ulici Kutnohorská občan psa, který pobíhal v ulici Ovčárecká. Jednalo se o mladého psa rasy výmarský ohař. Vzhledem k tomu, že pes neměl žádnou identifikaci, dle které by bylo možno zjistit jeho majitele, byl strážníky převezen do městského útulku. 

 

V čase 22:05 hod oznámil na linku 156 občan, že v ulici Riegrova dochází k rušení nočního klidu. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že v místním soukromém klubu probíhá oslava. Hluk pronikající z klubu na ulici byl zanedbatelný, přesto strážníci informovali jeho majitelku, že jsou zde na základě stížnosti na rušení nočního klidu. Majitelka učinila opatření (zavřela okno a ztišila hudbu), poté si již nikdo na hluk nestěžoval.

 

24. 7. 2018 - úterý

 

V čase 01:20 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Kutnohorská nějaká divná žena poškozuje fasádu střední školy. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zde zjistila ženu, která je strážníkům známá jako problémová závislá osoba (adresa pobytu na ohlašovně MÚ Kolín), která bývá často pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Jednalo se i o tuto

situaci, kdy se, pod vlivem jiné návykové látky, o fasádu školy narkomanka opírala. Hlídkou MP Kolín byla z místa vykázána. 

 

V čase 09:20 hodin prováděla hlídka okrskových strážníků kontrolu hlavního nádraží ČD. Ta byla zaměřena, tak jako každý den, na dohled nad veřejným pořádkem, na kontrolu dodržování čistoty tohoto prostranství (odhozené nedopalky a odpadky), výskyt problémových závislých osob apod. Okrskáři zde zjistili muže, který seděl v podchodu k nástupištím, na hlavě a rukou měl krev. Jednalo se o místního, velmi problémového narkomana. Muž byl pod vlivem alkoholu a jiné návykové látky, v tomto stavu zřejmě upadl ze schodů a zranil se. Okrskoví strážníci přivolali na místo RZS. Vzhledem k místní znalosti o velmi problémovém chování narkomana i vzhledem k tomu, že je muž nitrožilním uživatelem jiných návykových látek, se na místo dostavila i autohlídka MP Kolín, která asistovala RZS při zákroku s problémovým mužem. Narkoman byl sanitním vozem převezen do nemocnice k provedení ošetření.    

 

V čase 13:06 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámením občana ohledně použité injekční stříkačky, kterou narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, ohodil v ulici Jezeřanská. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události. 

 

25. 7. 2018 - středa

 

V odpoledních hodinách oznámil občan, že je v ulici Pražská (u č. p. 121) pohozená injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.   

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 5) značný nepořádek z odpadků – dětské hřiště v ulici Neumannova (u č. p. 463). Jedná se především o obaly od různých potravin, zátky od lahví, PET láhve apod. Strážníky kontaktovaly maminky, které hlídce poděkovaly za kontrolu místa, které navštěvují se svými dětmi. Strážníci provedli fotodokumentaci události, ta bude předána firmě, která zde ve městě provádí úklid.   

 

V čase 13:00 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od zaměstnanců AVE, kteří uvedli, že přistihli zaměstnance nějaké cizí firmy, jak odhazují odpad do popelnic na třídění odpadu pro fyzické osoby - občany města. Jednalo se o kontejnery, které jsou v dolní části ulice Rubešova, u Masarykova mostu. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, kterou kontaktovali oznamovatelé. Ti označili dva muže, kteří naplnili dva kontejnery na tříděný odpad odpadem, který vyložili z firemního vozidla. Hlídka MP Kolín vyzvala oba muže k prokázání totožnosti. Jednalo se o pracovníky firmy z okresu Kolín, kteří uvedli, že odpad pochází z rekonstrukce domu z jedné kolínské ulice. Vzhledem k tomu, že není povolené tímto způsobem stavební

suť odklízet, byli muži vyzváni, aby odpad odklidili zpět na nákladový prostor vozidla. Poté je strážníci poučili, kde mohou stavební odpad složit. Na místě pořízena fotodokumentace.

 

V čase 20:18 hodin oznámila paní, že poblíž provozovny kadeřnictví (v ulici Tovární) leží opilec a ona se bojí jít domů. Strážníci na místě zjistili místního problémového závislého bezdomovce, kterého probudili, poučili a vykázali z místa.  

 

V čase 21:00 hodin, kdy hlídka MP Kolín prováděla kontrolní činnost zaměřenou na dohled nad veřejným pořádkem, si strážníci povšimli mladíka, který telefonoval v telefonní budce. Ten při telefonování řval a poté silou „praštil“ telefonním sluchátkem tak, že se utrhlo a skončilo na zemi. Mladík se okamžitě sebral a urychleně opouštěl místo. Hlídka MP Kolín muže okamžitě zastavila a požadovala po něm vysvětlení. Mladík uvedl, že neovládl své emoce a po telefonátu se svou přítelkyní praštil se sluchátkem a přiznal se k jeho poškození. Strážníci telefonní přístroj spravovaný firmou O2 zkontrolovali a zjistili, že je po tomto jednání poškozený tak, že nefunguje. Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Strážníci telefonicky vyrozuměli pracovníky firmy O2, kteří se dostaví na místo, zjistí poškození automatu a vyčíslí částku za jeho opravu. Hlídka MP Kolín dále firmě O2 sdělila postup v případě, že by oprava nepřevyšovala částku 5 tisíc. V tomto případě by bylo možné škodu po mladíkovi vymáhat občansko - právní cestou. V případě, že by částka za opravu telefonního přístroje převyšovala hranici pěti tisíc, jednalo by se o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. O tomto byl vyrozuměn mladý muž z Kolína (adresa pobytu na ohlašovně MÚ Kolín). O výši škody pracovníci O2 vyrozumí Městskou policii Kolín. 

 

26. 7. 2018 – čtvrtek

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem v okolí nádraží ČD a autobusového nádraží, zjistili strážníci použitou injekční stříkačku, kterou odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Pod Hroby. Nebezpečný infekční materiál odklidila autohlídka MP Kolín do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. Další použité injekční stříkačky, které byly poházeny na parkovišti u provozovny Palma, odklidili strážníci do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad.  Provedena fotodokumentace události. 

 

V čase 19:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa  - Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Mělník naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil drogistické zboží v hodnotě 230,- Kč, to uschoval a prošel za pokladní zónu bez zaplacení.  Mladík se ke krádeži zboží strážníkům doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.   

V čase 20:37 hodin volal na linku 156 občan, že sedí na zahrádce restaurace Zimní stadion v ulici Brankovická, kolem běhá větší pes, který má na krku obojek a žebrá od hostů jídlo. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která psa odchytla. Vzhledem k tomu, že psík neměl žádnou identifikaci, dle které by bylo možno zjistit jeho majitele, byl převezen do městského útulku.  

 

27. 7. 2018 - pátek

 

Prostřednictvím linky 156 oznámili v odpoledních hodinách pracovníci České pošty, že někdo do jejich schránky vhodil peněženku s doklady, bez finanční hotovosti.  Strážníci si po provedení nezbytné administrativy nález převzali, vzhledem k tomu, že byla lustrace nálezu, prostřednictvím policie, zjištěna jako negativní, byl strážníky kontaktován majitel. Ten si ztracenou věc poté vyzvedl na služebně MP Kolín.

 

28. 7. 2018 - sobota

 

V čase 11:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa  - Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína (adresa pobytu na ohlašovně MÚ) odcizil deodorant v celkové hodnotě 84,90 Kč. Zboží uschoval do kapsy a prošel s ním přes pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Muž se ke krádeži zboží strážníkům doznal. Vzhledem k předešlé trestní minulosti muže (lustrace osoby v součinnosti s policií) se v tomto případě jednalo o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Muž byl omezen na osobní svobodě, celá událost byla poté předána policii k provedení dalších opatření. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.

 

V čase 22:44 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že v jednom z bytů v ulici Zengrova je nějaký mejdan, hudba a řev se rozléhá po okolí. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě.  V jednom z bytů probíhala oslava, účastníci byli strážníky upozorněni na pokročilou noční dobu, kdy je ze zákona daná povinnost dodržovat noční klid. Při následné kontrole byl v uvedené lokalitě klid. 

 

29. 7. 2018 - neděle

 

V čase 9.40 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Na Magistrále (u č. p. 708) jsou poházené použité injekční stříkačky. Po příjezdu na místo strážníci odklidili tři kusy nebezpečného infekčního materiálu, který byl odklizen do sběrného kontejneru.    

 

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci poškozené dopravní značení DZ P4 „Dej přednost v jízdě“, které se nachází v ulici Na Valech. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 19:00 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa  - Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Nymburk naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil cukrovinky v celkové hodnotě 29,80 Kč. Zboží uschoval a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že „nakoupí za pět prstů“. Muž se ke krádeži čokoládových kokosových tyčinek strážníkům doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.   

 

V čase 20:33 hodin oznámil na linku 156 domovník z domu č. p. 976 - ulice Tyršova, že pracovník ostrahy domu nalezl ve sklepě injekční stříkačku. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo tento nebezpečný infekční materiál z prostoru sklepa odklidila.

Helena Honkiszová, Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili poškozenou telefonní budku i hlučné večírky

Strážníci řešili poškozenou telefonní budku i hlučné večírky

31. červenec 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

23. 7. 2018 – pondělí

 

V čase 02:10 hodin byla na linku 156 přijata žádost o pomoc. Seniorka z ulice Husova uvedla, že je nemohoucí, upadla a sama se nemůže zvednout. Strážníci se dostavili na místo oznámení, vzhledem k tomu, že byly klíče z vnitřní stany dveří v zámku, byla vyrozuměna zámečnická pohotovostní firma. Její pracovník byt otevřel, strážníci vstoupili do bytu a paní zvedli ze země. Vzhledem k tomu, že při pádu nedošlo ke zranění osoby, nebyla požadována lékařská pomoc. Paní velmi děkovala hlídce MP Kolín za pomoc a vstřícnost.  

 

V čase 12:35 hodin oznámila ostraha Kauflandu, že je na jejich parkovišti nějaký opilý muž a rozbíjí láhve od piva. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, ostraha uvedla, že muž se již nachází na parkovišti u Penny Marketu, kam před chvíli odešel.  Na uvedeném místě strážníci zjistili kromě závislého bezdomovce z okresu Ústí nad Orlicí i problémového feťáka z okresu Kolín, který měl údajně láhev na parkovišti rozbít. Muž na vysvětlenou hlídce řekl, že mu láhev vypadla z ruky. Hlídka oba muže upozornila na nevhodnost jejich jednání a následně je všechny z místa a blízkosti dětského hřiště vykázala. Bezdomovci uposlechli a místo opustili.

 

V čase 18:01 hodin oznámil občan nález použité injekční stříkačky. Strážníci se dostavili na místo oznámení do ulice Okružní, kde před restaurací nalezli injekční stříkačku, kterou zde, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, odhodil narkoman. Strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace nálezu. Při odjezdu z místa tohoto oznámení si hlídka MP Kolín všimla na zemi ležet muže, který spal. Strážníci zjistili jim dobře známého feťáka, který zde ve městě často porušuje zákony. Narkoman byl z místa důrazně vykázán. 

 

V čase 22:00 hodin přivedl na služebnu MP Kolín v ulici Kutnohorská občan psa, který pobíhal v ulici Ovčárecká. Jednalo se o mladého psa rasy výmarský ohař. Vzhledem k tomu, že pes neměl žádnou identifikaci, dle které by bylo možno zjistit jeho majitele, byl strážníky převezen do městského útulku. 

 

V čase 22:05 hod oznámil na linku 156 občan, že v ulici Riegrova dochází k rušení nočního klidu. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že v místním soukromém klubu probíhá oslava. Hluk pronikající z klubu na ulici byl zanedbatelný, přesto strážníci informovali jeho majitelku, že jsou zde na základě stížnosti na rušení nočního klidu. Majitelka učinila opatření (zavřela okno a ztišila hudbu), poté si již nikdo na hluk nestěžoval.

 

24. 7. 2018 - úterý

 

V čase 01:20 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Kutnohorská nějaká divná žena poškozuje fasádu střední školy. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zde zjistila ženu, která je strážníkům známá jako problémová závislá osoba (adresa pobytu na ohlašovně MÚ Kolín), která bývá často pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Jednalo se i o tuto

situaci, kdy se, pod vlivem jiné návykové látky, o fasádu školy narkomanka opírala. Hlídkou MP Kolín byla z místa vykázána. 

 

V čase 09:20 hodin prováděla hlídka okrskových strážníků kontrolu hlavního nádraží ČD. Ta byla zaměřena, tak jako každý den, na dohled nad veřejným pořádkem, na kontrolu dodržování čistoty tohoto prostranství (odhozené nedopalky a odpadky), výskyt problémových závislých osob apod. Okrskáři zde zjistili muže, který seděl v podchodu k nástupištím, na hlavě a rukou měl krev. Jednalo se o místního, velmi problémového narkomana. Muž byl pod vlivem alkoholu a jiné návykové látky, v tomto stavu zřejmě upadl ze schodů a zranil se. Okrskoví strážníci přivolali na místo RZS. Vzhledem k místní znalosti o velmi problémovém chování narkomana i vzhledem k tomu, že je muž nitrožilním uživatelem jiných návykových látek, se na místo dostavila i autohlídka MP Kolín, která asistovala RZS při zákroku s problémovým mužem. Narkoman byl sanitním vozem převezen do nemocnice k provedení ošetření.    

 

V čase 13:06 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámením občana ohledně použité injekční stříkačky, kterou narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, ohodil v ulici Jezeřanská. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události. 

 

25. 7. 2018 - středa

 

V odpoledních hodinách oznámil občan, že je v ulici Pražská (u č. p. 121) pohozená injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.   

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 5) značný nepořádek z odpadků – dětské hřiště v ulici Neumannova (u č. p. 463). Jedná se především o obaly od různých potravin, zátky od lahví, PET láhve apod. Strážníky kontaktovaly maminky, které hlídce poděkovaly za kontrolu místa, které navštěvují se svými dětmi. Strážníci provedli fotodokumentaci události, ta bude předána firmě, která zde ve městě provádí úklid.   

 

V čase 13:00 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od zaměstnanců AVE, kteří uvedli, že přistihli zaměstnance nějaké cizí firmy, jak odhazují odpad do popelnic na třídění odpadu pro fyzické osoby - občany města. Jednalo se o kontejnery, které jsou v dolní části ulice Rubešova, u Masarykova mostu. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, kterou kontaktovali oznamovatelé. Ti označili dva muže, kteří naplnili dva kontejnery na tříděný odpad odpadem, který vyložili z firemního vozidla. Hlídka MP Kolín vyzvala oba muže k prokázání totožnosti. Jednalo se o pracovníky firmy z okresu Kolín, kteří uvedli, že odpad pochází z rekonstrukce domu z jedné kolínské ulice. Vzhledem k tomu, že není povolené tímto způsobem stavební

suť odklízet, byli muži vyzváni, aby odpad odklidili zpět na nákladový prostor vozidla. Poté je strážníci poučili, kde mohou stavební odpad složit. Na místě pořízena fotodokumentace.

 

V čase 20:18 hodin oznámila paní, že poblíž provozovny kadeřnictví (v ulici Tovární) leží opilec a ona se bojí jít domů. Strážníci na místě zjistili místního problémového závislého bezdomovce, kterého probudili, poučili a vykázali z místa.  

 

V čase 21:00 hodin, kdy hlídka MP Kolín prováděla kontrolní činnost zaměřenou na dohled nad veřejným pořádkem, si strážníci povšimli mladíka, který telefonoval v telefonní budce. Ten při telefonování řval a poté silou „praštil“ telefonním sluchátkem tak, že se utrhlo a skončilo na zemi. Mladík se okamžitě sebral a urychleně opouštěl místo. Hlídka MP Kolín muže okamžitě zastavila a požadovala po něm vysvětlení. Mladík uvedl, že neovládl své emoce a po telefonátu se svou přítelkyní praštil se sluchátkem a přiznal se k jeho poškození. Strážníci telefonní přístroj spravovaný firmou O2 zkontrolovali a zjistili, že je po tomto jednání poškozený tak, že nefunguje. Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Strážníci telefonicky vyrozuměli pracovníky firmy O2, kteří se dostaví na místo, zjistí poškození automatu a vyčíslí částku za jeho opravu. Hlídka MP Kolín dále firmě O2 sdělila postup v případě, že by oprava nepřevyšovala částku 5 tisíc. V tomto případě by bylo možné škodu po mladíkovi vymáhat občansko - právní cestou. V případě, že by částka za opravu telefonního přístroje převyšovala hranici pěti tisíc, jednalo by se o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. O tomto byl vyrozuměn mladý muž z Kolína (adresa pobytu na ohlašovně MÚ Kolín). O výši škody pracovníci O2 vyrozumí Městskou policii Kolín. 

 

26. 7. 2018 – čtvrtek

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem v okolí nádraží ČD a autobusového nádraží, zjistili strážníci použitou injekční stříkačku, kterou odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Pod Hroby. Nebezpečný infekční materiál odklidila autohlídka MP Kolín do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události. Další použité injekční stříkačky, které byly poházeny na parkovišti u provozovny Palma, odklidili strážníci do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad.  Provedena fotodokumentace události. 

 

V čase 19:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa  - Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Mělník naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil drogistické zboží v hodnotě 230,- Kč, to uschoval a prošel za pokladní zónu bez zaplacení.  Mladík se ke krádeži zboží strážníkům doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.   

V čase 20:37 hodin volal na linku 156 občan, že sedí na zahrádce restaurace Zimní stadion v ulici Brankovická, kolem běhá větší pes, který má na krku obojek a žebrá od hostů jídlo. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která psa odchytla. Vzhledem k tomu, že psík neměl žádnou identifikaci, dle které by bylo možno zjistit jeho majitele, byl převezen do městského útulku.  

 

27. 7. 2018 - pátek

 

Prostřednictvím linky 156 oznámili v odpoledních hodinách pracovníci České pošty, že někdo do jejich schránky vhodil peněženku s doklady, bez finanční hotovosti.  Strážníci si po provedení nezbytné administrativy nález převzali, vzhledem k tomu, že byla lustrace nálezu, prostřednictvím policie, zjištěna jako negativní, byl strážníky kontaktován majitel. Ten si ztracenou věc poté vyzvedl na služebně MP Kolín.

 

28. 7. 2018 - sobota

 

V čase 11:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa  - Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína (adresa pobytu na ohlašovně MÚ) odcizil deodorant v celkové hodnotě 84,90 Kč. Zboží uschoval do kapsy a prošel s ním přes pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Muž se ke krádeži zboží strážníkům doznal. Vzhledem k předešlé trestní minulosti muže (lustrace osoby v součinnosti s policií) se v tomto případě jednalo o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Muž byl omezen na osobní svobodě, celá událost byla poté předána policii k provedení dalších opatření. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.

 

V čase 22:44 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že v jednom z bytů v ulici Zengrova je nějaký mejdan, hudba a řev se rozléhá po okolí. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě.  V jednom z bytů probíhala oslava, účastníci byli strážníky upozorněni na pokročilou noční dobu, kdy je ze zákona daná povinnost dodržovat noční klid. Při následné kontrole byl v uvedené lokalitě klid. 

 

29. 7. 2018 - neděle

 

V čase 9.40 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Na Magistrále (u č. p. 708) jsou poházené použité injekční stříkačky. Po příjezdu na místo strážníci odklidili tři kusy nebezpečného infekčního materiálu, který byl odklizen do sběrného kontejneru.    

 

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci poškozené dopravní značení DZ P4 „Dej přednost v jízdě“, které se nachází v ulici Na Valech. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 19:00 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa  - Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Nymburk naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když odcizil cukrovinky v celkové hodnotě 29,80 Kč. Zboží uschoval a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že „nakoupí za pět prstů“. Muž se ke krádeži čokoládových kokosových tyčinek strážníkům doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.   

 

V čase 20:33 hodin oznámil na linku 156 domovník z domu č. p. 976 - ulice Tyršova, že pracovník ostrahy domu nalezl ve sklepě injekční stříkačku. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo tento nebezpečný infekční materiál z prostoru sklepa odklidila.

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová, Městská policie Kolín