Strážníci řešili zatoulané pejsky i problémové narkomany

22. srpen 2018, 09:22

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

13. 8. 2018 - pondělí

 

V čase 7:15 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u zastávky ČD (v ulici Rybářská) pobíhá nějaký zatoulaný pes a hrozí, že ho něco přejede.  Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která na místě nalezla foxteriéra. Vzhledem k tomu, že se nikde poblíž nenacházel jeho majitel, byl pes převezen do městského útulku.   

 

V čase 17:34 hodin bylo oznámeno na linku 156 od občanů, že se na Jiráskově náměstí povaluje parta feťáků, kteří zde dělají značný nepořádek, pořvávají a chovají se vulgárně. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která problémové závislé narkomany vykázala z místa. Nepořádek si všichni museli po sobě uklidit. Strážníci zkontrolovali místo, z důvodu případného nálezu odhozených použitých injekčních stříkaček.

 

14. 8. 2018 – úterý

 

V čase 03:26 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se v kontejneřišti, které se nachází na křižovatce ulic Tyršova a Slovenská, někdo schovává a je zde obava, aby tam něco nezapálil. Hlídka MP Kolín na místě zjistila muže, který se doma pohádal s manželkou a u popelnic se schoval před deštěm. Muž uvedl, že již „vychladnul“ a navrací se domů. Žádné závadové jednání zde nebylo zjištěno.     

 

V čase 08:56 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u velkého kruhového objezdu (ulice Havlíčkova) se nachází spící svlečený muž. Po příjezdu na místo strážníci zjistili místního problémového bezdomovce, kterého probudili.  Muž, kterého zmohlo vykonání biologické potřeby, si musel zpět navléknout spodní část oblečení, poté byl z místa vykázán.   

 

V čase 11:54 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců bezpečnostní služby Billa – Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží.  Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Českého Brodu naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v Bille odcizil plechovku Coca Cola v ceně 14,- Kč, kterou ukryl do kapsy u oděvu a prošel s nezaplaceným zbožím přes pokladní zónu. Ke krádeži nápoje se muž doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě - pokutou.

 

15. 8. 2018 - středa

 

V čase 04:48 hodin oznámila telefonicky na linku 156 vrátná z nemocnice Kolín, že zde volně pobíhá pes. Hlídka MP na místě odchytla psa rasy ohař. Pes měl na obojku známku, v evidenci byl zjištěn jeho majitel. Strážníci se na majitele pokoušeli dozvonit, vzhledem k tomu, že se jim nepodařilo s nikým zkontaktovat, byl psík převezen do městského útulku.     

 

V čase 17:30 hodin oznámila na linku 156 paní, že v ulici Tyršova (u šestnáctipatráku) leží použitá injekční stříkačka. Nebezpečný infekční materiál ležel v trávě, poblíž vchodu před ordinací praktického lékaře. Strážníci stříkačku odklidili do sběrného kontejneru, dále byla provedena fotodokumentace události a kontrola okolí, zda se zde ještě nenacházejí další stříkačky.

 

16. 8. 2018 - čtvrtek

 

V čase 11:20 hodin oznámila na linku 156 paní, že na lavičce před domem v ulici Bezručova (číslo popisné 396) leží použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, strážníci stříkačku odklidili do sběrného kontejneru. Byla provedena fotodokumentace nálezu a kontrola okolí, zda se zde ještě nenacházejí další stříkačky.

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem a dohled nad zákazem kouření v zákonem zakázaném prostoru před nádražím ČD, zjistili okrskoví strážníci dýmající pytel na odpadky. Ten v tomto místě nahrazuje odpadkový koš. Strážníci na toto zjištění okamžitě upozornili ostrahu nádraží, která odpadky uhasila.

 

17. 8. 2018 - pátek

 

V čase 10:24 hodin oznámila na linku paní z Futura, že před podchodem u OC Futurum je v trávě pohozená injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která stříkačku sebrala a odstranila do kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události a kontrola okolí nálezu.

 

18. 8. 2018 - sobota

 

V čase 05:50 hodin oznámila paní, že má v baru Pod Hodinami (ulice Politických vězňů) odchycenou fenku německého ovčáka. Fenku, která utekla, hledal její majitel několik hodin a požádal městskou policii o kontakt v případě, že se někde objeví. Strážníci majitele kontaktovali, s jeho další fenkou ovčáka muže naložili do služebního vozidla MP a dovezli na uvedené místo. Muž si tulačku poté od oznamovatelky převzal, od strážníků dostaly fenky „na cestu“ piškoty.

 

V čase 8:33 hodin oznámil občan z ulice Míru, že u č. p. 636 odchytil psa. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Ten jim předal psa - labradora, který neměl žádnou viditelnou identifikaci, dle kterého by bylo možno dohledat majitele. Psík byl strážníky převezen do útulku, kde dostal jméno Lakyn.

 

V čase 9:20 hodin prováděla hlídka MP Kolín dohled nad veřejným pořádkem města, v ulici Bezručova si strážníci všimli na zemi ležet zraněného cyklistu a okolo několik občanů. Strážníci se okamžitě dostavili na místo, občané uvedli, že již přivolali RZS. Muž byl zraněn

nejvíce na hlavě a úraz si způsobil sám, bez cizího zavinění, kdy při brzdění přepadl přes řidítka. Strážníci zůstali na místě do příjezdu RZS, která si zraněného převzala a ošetřila. Jízdní kolo bylo převezeno na služebnu MP Kolín ulice Kutnohorská. To si v odpoledních hodinách, dle domluvy, vyzvedla osoba blízká zraněného muže.   

 

V čase 11:45 hodin volala na linku 156 dívenka z ulice Bezručova, že u č. p. 867 nalezla injekční stříkačku. Holčička do telefonu uvedla, že počká na městskou policii na místě. Do ulice Bezručova se dostavila hlídka MP Kolín, ke které se malá oznamovatelka přihlásila a místo strážníkům označila. Nebezpečný infekční materiál strážníci odklidili do sběrného kontejneru, dívenka zasloužila velkou pochvalu. Provedena fotodokumentace události.  

 

19. 8. 2018 - neděle

 

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci vyvrácené dopravní značení DZ IP 11b – „Parkoviště (kolmé nebo šikmé stání)“, které je umístěno v ulici Husova u č. p. 110. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.   

 

Na linku 156 bylo v odpoledních hodinách na linku 156 přijato oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou narkoman odhodil v prostoru u garáží – v části Borky. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události a kontrola okolí. 

 

Na linku 156 bylo v dopoledních hodinách přijato oznámení ohledně problémových osob, které jsou pod vlivem návykových látek a u potravin Večerka (v ulici Třídvorská) dělají nepořádek, hluk, v podnapilém stavu dále konzumují alkoholické nápoje a také zde močí. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, místním šetřením bylo zjištěno, že osoby již urychleně místo opustily, pravděpodobně po intervenci majitelů sousedních nemovitostí. Provozovatel potravin Večerka byl strážníky velmi důrazně upozorněn na možné důsledky, které by mohly následovat poté, co bude nadále poskytovat alkoholické nápoje podnapilým  osobám. 

 

Na linku 156 bylo v odpoledních hodinách přijato oznámení ohledně nezajištěného vozidla, u kterého jeho řidič zapomněl klíčky ve dveřích spolujezdce. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, lustrací prostřednictvím policie byl dohledán vlastník, kterého strážníci poté telefonicky kontaktovali. Muž se dostavil na místo a klíčky od vozidla si od strážníků, po kontrole vozidla, převzal.  

 

V čase 7:15 hodin oznámili na linku 156 pracovníci MÚ Kolín Karlovo náměstí 78, že jim do prostoru kanceláře vlétl netopýr. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci nezvaného hosta odchytili. Telefonicky byli vyrozuměni pracovníci Záchranné stanice v Pátku, kteří si nezraněné zvíře převzali.   

 

V čase 08:30 hodin oznámila telefonicky na linku 156 paní, že se jim do areálu firmy v ulici Havlíčkova zaběhl cizí pes. Hlídka MP Kolín na místě odchytla psa, mladého (asi ročního) křížence staforšírského bulteriéra a předala ho do městského útulku, kde dostal jméno Koloděj.

 

Při kontrolní činnosti ve večerních hodinách, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem v okolí nádraží a autobusového nádraží, zjistili strážníci místního problémového bezdomovce, který si ustlal v záhonu s rostlinami – ulice Pod Hroby. Strážníci bezdomovce probudili a vykázali ho z místa. Další kontrolou, která proběhla cca za dvě hodiny, zjistili strážníci muže z obce Sokoleč, který si ustlal přímo na schodech do haly ČD. Také tento muž, po provedení nezbytné administrativy, byl z místa vykázán.

Helena Honkiszová, Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili zatoulané pejsky i problémové narkomany

Strážníci řešili zatoulané pejsky i problémové narkomany

22. srpen 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

13. 8. 2018 - pondělí

 

V čase 7:15 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u zastávky ČD (v ulici Rybářská) pobíhá nějaký zatoulaný pes a hrozí, že ho něco přejede.  Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která na místě nalezla foxteriéra. Vzhledem k tomu, že se nikde poblíž nenacházel jeho majitel, byl pes převezen do městského útulku.   

 

V čase 17:34 hodin bylo oznámeno na linku 156 od občanů, že se na Jiráskově náměstí povaluje parta feťáků, kteří zde dělají značný nepořádek, pořvávají a chovají se vulgárně. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která problémové závislé narkomany vykázala z místa. Nepořádek si všichni museli po sobě uklidit. Strážníci zkontrolovali místo, z důvodu případného nálezu odhozených použitých injekčních stříkaček.

 

14. 8. 2018 – úterý

 

V čase 03:26 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se v kontejneřišti, které se nachází na křižovatce ulic Tyršova a Slovenská, někdo schovává a je zde obava, aby tam něco nezapálil. Hlídka MP Kolín na místě zjistila muže, který se doma pohádal s manželkou a u popelnic se schoval před deštěm. Muž uvedl, že již „vychladnul“ a navrací se domů. Žádné závadové jednání zde nebylo zjištěno.     

 

V čase 08:56 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u velkého kruhového objezdu (ulice Havlíčkova) se nachází spící svlečený muž. Po příjezdu na místo strážníci zjistili místního problémového bezdomovce, kterého probudili.  Muž, kterého zmohlo vykonání biologické potřeby, si musel zpět navléknout spodní část oblečení, poté byl z místa vykázán.   

 

V čase 11:54 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců bezpečnostní služby Billa – Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží.  Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Českého Brodu naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v Bille odcizil plechovku Coca Cola v ceně 14,- Kč, kterou ukryl do kapsy u oděvu a prošel s nezaplaceným zbožím přes pokladní zónu. Ke krádeži nápoje se muž doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě - pokutou.

 

15. 8. 2018 - středa

 

V čase 04:48 hodin oznámila telefonicky na linku 156 vrátná z nemocnice Kolín, že zde volně pobíhá pes. Hlídka MP na místě odchytla psa rasy ohař. Pes měl na obojku známku, v evidenci byl zjištěn jeho majitel. Strážníci se na majitele pokoušeli dozvonit, vzhledem k tomu, že se jim nepodařilo s nikým zkontaktovat, byl psík převezen do městského útulku.     

 

V čase 17:30 hodin oznámila na linku 156 paní, že v ulici Tyršova (u šestnáctipatráku) leží použitá injekční stříkačka. Nebezpečný infekční materiál ležel v trávě, poblíž vchodu před ordinací praktického lékaře. Strážníci stříkačku odklidili do sběrného kontejneru, dále byla provedena fotodokumentace události a kontrola okolí, zda se zde ještě nenacházejí další stříkačky.

 

16. 8. 2018 - čtvrtek

 

V čase 11:20 hodin oznámila na linku 156 paní, že na lavičce před domem v ulici Bezručova (číslo popisné 396) leží použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, strážníci stříkačku odklidili do sběrného kontejneru. Byla provedena fotodokumentace nálezu a kontrola okolí, zda se zde ještě nenacházejí další stříkačky.

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem a dohled nad zákazem kouření v zákonem zakázaném prostoru před nádražím ČD, zjistili okrskoví strážníci dýmající pytel na odpadky. Ten v tomto místě nahrazuje odpadkový koš. Strážníci na toto zjištění okamžitě upozornili ostrahu nádraží, která odpadky uhasila.

 

17. 8. 2018 - pátek

 

V čase 10:24 hodin oznámila na linku paní z Futura, že před podchodem u OC Futurum je v trávě pohozená injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která stříkačku sebrala a odstranila do kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události a kontrola okolí nálezu.

 

18. 8. 2018 - sobota

 

V čase 05:50 hodin oznámila paní, že má v baru Pod Hodinami (ulice Politických vězňů) odchycenou fenku německého ovčáka. Fenku, která utekla, hledal její majitel několik hodin a požádal městskou policii o kontakt v případě, že se někde objeví. Strážníci majitele kontaktovali, s jeho další fenkou ovčáka muže naložili do služebního vozidla MP a dovezli na uvedené místo. Muž si tulačku poté od oznamovatelky převzal, od strážníků dostaly fenky „na cestu“ piškoty.

 

V čase 8:33 hodin oznámil občan z ulice Míru, že u č. p. 636 odchytil psa. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Ten jim předal psa - labradora, který neměl žádnou viditelnou identifikaci, dle kterého by bylo možno dohledat majitele. Psík byl strážníky převezen do útulku, kde dostal jméno Lakyn.

 

V čase 9:20 hodin prováděla hlídka MP Kolín dohled nad veřejným pořádkem města, v ulici Bezručova si strážníci všimli na zemi ležet zraněného cyklistu a okolo několik občanů. Strážníci se okamžitě dostavili na místo, občané uvedli, že již přivolali RZS. Muž byl zraněn

nejvíce na hlavě a úraz si způsobil sám, bez cizího zavinění, kdy při brzdění přepadl přes řidítka. Strážníci zůstali na místě do příjezdu RZS, která si zraněného převzala a ošetřila. Jízdní kolo bylo převezeno na služebnu MP Kolín ulice Kutnohorská. To si v odpoledních hodinách, dle domluvy, vyzvedla osoba blízká zraněného muže.   

 

V čase 11:45 hodin volala na linku 156 dívenka z ulice Bezručova, že u č. p. 867 nalezla injekční stříkačku. Holčička do telefonu uvedla, že počká na městskou policii na místě. Do ulice Bezručova se dostavila hlídka MP Kolín, ke které se malá oznamovatelka přihlásila a místo strážníkům označila. Nebezpečný infekční materiál strážníci odklidili do sběrného kontejneru, dívenka zasloužila velkou pochvalu. Provedena fotodokumentace události.  

 

19. 8. 2018 - neděle

 

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci vyvrácené dopravní značení DZ IP 11b – „Parkoviště (kolmé nebo šikmé stání)“, které je umístěno v ulici Husova u č. p. 110. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.   

 

Na linku 156 bylo v odpoledních hodinách na linku 156 přijato oznámení ohledně použité injekční stříkačky, kterou narkoman odhodil v prostoru u garáží – v části Borky. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál odklidila do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události a kontrola okolí. 

 

Na linku 156 bylo v dopoledních hodinách přijato oznámení ohledně problémových osob, které jsou pod vlivem návykových látek a u potravin Večerka (v ulici Třídvorská) dělají nepořádek, hluk, v podnapilém stavu dále konzumují alkoholické nápoje a také zde močí. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, místním šetřením bylo zjištěno, že osoby již urychleně místo opustily, pravděpodobně po intervenci majitelů sousedních nemovitostí. Provozovatel potravin Večerka byl strážníky velmi důrazně upozorněn na možné důsledky, které by mohly následovat poté, co bude nadále poskytovat alkoholické nápoje podnapilým  osobám. 

 

Na linku 156 bylo v odpoledních hodinách přijato oznámení ohledně nezajištěného vozidla, u kterého jeho řidič zapomněl klíčky ve dveřích spolujezdce. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, lustrací prostřednictvím policie byl dohledán vlastník, kterého strážníci poté telefonicky kontaktovali. Muž se dostavil na místo a klíčky od vozidla si od strážníků, po kontrole vozidla, převzal.  

 

V čase 7:15 hodin oznámili na linku 156 pracovníci MÚ Kolín Karlovo náměstí 78, že jim do prostoru kanceláře vlétl netopýr. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci nezvaného hosta odchytili. Telefonicky byli vyrozuměni pracovníci Záchranné stanice v Pátku, kteří si nezraněné zvíře převzali.   

 

V čase 08:30 hodin oznámila telefonicky na linku 156 paní, že se jim do areálu firmy v ulici Havlíčkova zaběhl cizí pes. Hlídka MP Kolín na místě odchytla psa, mladého (asi ročního) křížence staforšírského bulteriéra a předala ho do městského útulku, kde dostal jméno Koloděj.

 

Při kontrolní činnosti ve večerních hodinách, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem v okolí nádraží a autobusového nádraží, zjistili strážníci místního problémového bezdomovce, který si ustlal v záhonu s rostlinami – ulice Pod Hroby. Strážníci bezdomovce probudili a vykázali ho z místa. Další kontrolou, která proběhla cca za dvě hodiny, zjistili strážníci muže z obce Sokoleč, který si ustlal přímo na schodech do haly ČD. Také tento muž, po provedení nezbytné administrativy, byl z místa vykázán.

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová, Městská policie Kolín