vv auto
Reklama

Strážníci řešili ztracené dívky, agresivní bezdomovce i ovce v Zengrovce

19. červen 2018, 09:07

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku kolínské Městské policie.

12. 6. 2018 - úterý

 

V čase 09:40 hodin oznámil pracovník ostrahy ČD, že se v hale povaluje velmi vulgární bezdomovec. Ten na výzvu ostrahy nereaguje a nechce odejít. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o bezdomovce z okresu Olomouc. Muž byl hlídkou MP Kolín důrazně vykázán z prostoru nádraží. Další problémová závislá osoba z okresu Kolín, která se zdržovala v hale ČD a nevhodnými projevy pokřikovala na zde čekající cestující, byla také důrazně vykázána z místa. 

 

Na linku 156 bylo, v odpoledních hodinách, přijato telefonické oznámení od občana ohledně nálezu použité injekční stříkačky. Tu odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Ovčárecká. Strážníci po příjezdu na místo odklidili nebezpečný infekční materiál do sběrného kontejneru.

 

V čase 16:47 hodin bylo přijato na linku 156 telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy Billa – Futurum. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Havlíčkův Brod naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si vzal z regálu 2 ks energy drinku „ten, co dává křídla“, zboží v hodnotě 89,90 Kč ukryl v batohu a prošel přes pokladní zónu bez jeho zaplacení. Podezřelý z přestupku proti majetku se ke krádeži doznal, událost byla předána na věcně a místně příslušnému odboru MÚ Kolín k dořešení.  

 

V čase 17:31 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OD Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín. Mladý muž odcizil láhve s alkoholickými nápoji a dvě trička. Zboží v celkové hodnotě 3126,40 Kč uschoval do připraveného batohu, který byl vyplněn alobalem, a s tímto zbožím prošel přes pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Po příjezdu hlídky MP Kolín se mladík ke krádeži zboží doznal. Na výzvu k předložení dokladu totožnosti reagoval tak, že doklady u sebe nemá, ale jméno a adresu hlídce MP Kolín nadiktuje. Strážníci již po příjezdu na místo pojali důvodné podezření, že mladík odpovídá popisu osoby hledané policií, který měli k dispozici. Mladík byl předveden na policii ke zjištění totožnosti, strážníci vzhledem k této skutečnosti postupovali tak, aby netušil, že o tom, že je hledaný policií strážníci vědí. To se také potvrdilo lustrací osoby na policii, bylo zde naprosto jasné, že nadiktované údaje strážníkům budou smyšlené. Feťáka s „tváří neviňátka“ si převzala od hlídky MP Kolín policie k provedení dalších úkonů. Nepoškozené zboží bylo navráceno zpět do prodeje v OD Tesco.  

 

Místní problémový narkoman se v čase 22:40 hodin povaloval v prostoru před nádražím ČD. Strážníci, kteří zde vykonávali dohled nad veřejným pořádkem, muže vykázali z místa.

 

13. 6. 2018 - středa

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 4) poškozené veřejné osvětlení – lampa č. 28, která se nachází v ulici Vinická (naproti firmě MOZEZ), je vychýlena na stranu. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

 

V čase 15:50 oznámil vrátný z objektu Tatry na Ovčárecké ulici, že k němu přišla dvě malá děvčátka s tím, že se ztratila. Po příjezdu hlídky MP Kolín na místo bylo zjištěno, že se jedná o sestry, které mají jezdit autobusem domů k Vodárně. Vzhledem k tomu, že prý dívky neměly peníze, tak si je šly vypůjčit k tetě do Sendražic, ale zabloudily. Děvčátka věděla, kde bydlí (nově se s matkou k Vodárně přistěhovaly), proto je strážníci naložili do služebního vozidla a převezli domů. Zde si nezraněné děti převzala překvapená matka. Strážníci maminku poučili, že by bylo dobré napsat telefonní kontakt do Žákovské knížky pro případ, že by bylo třeba, z jakéhokoli důvodu, zákonného zástupce kontaktovat. Maminka strážníkům poděkovala a přislíbila, že kontakt okamžitě zaznamená.  

 

Ve večerních hodinách byla opět provedena kontrola objektu v ulici Školská, kde se neoprávněně zdržují problémové závislé osoby – bezdomovci a narkomani. V době kontroly byl z místa vykázán místní problémový narkoman. 

 

14. 6. 2018 - čtvrtek

 

Okrskoví strážníci (rajón č. 1 a 5), kteří vykonávali dohled nad dodržováním veřejného pořádku, zjistili nepořádek v prostoru autobusové zastávky v ulici Hlavní a v ulici Čapkova v prostoru hřiště. Jednalo se o nepořádek z odpadků a poházených nedopalků cigaret. Okrskoví strážníci (rajón č. 4) zjistili „černou skládku“, která se nachází na kraji lesa, cca 80 m od železničního přejezdu (ze směru Sendražice do směru Hradištko). Jedná se o ulici Ke Sportovištím, skládku tvoří odhozená sedací souprava a staré oblečení. Provedena fotodokumentace všech událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady. 

 

K velkému neštěstí mohlo dojít pod „Starým mostem“, kde byla na procházce se svojí dvouletou dcerkou paní, která bydlí v ulici Podskalské nábřeží. Paní na linku 156 v čase 16:38 hodin uvedla, že k ní přiběhla dcerka, která si hrála pár metrů od ní a přinesla jí použitou injekční stříkačku s odhalenou jehlou. Hlídka MP Kolín se okamžitě dostavila na místo a „viditelně použitou“ injekční stříkačku odklidila do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční materiál. Strážníci místo zkontrolovali, ale další nebezpečný materiál se zde v době kontroly nenacházel. Provedena fotodokumentace nálezu.

 

V čase 18:50 hodin volal občan, že v Komenského ulici  nalezl použitou injekční stříkačku.  Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, kterou kontaktoval oznamovatel a nález strážníkům

označil. Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.  

 

Další použité injekční stříkačky, tentokrát 3 ks, pohodily závislé osoby v prostoru ulice Starokolínská. Nález objevila autohlídka MP Kolín, která v čase 19:54 hodin prováděla kontrolu ohledně dodržování veřejného pořádku a kontrolu míst, kde se vyskytují problémové závislé osoby. Byla provedena fotodokumentace nálezu, který byl odklizen do kontejneru na nebezpečný infekční odpad.

 

V čase 22:50 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici K Ovčárům běhá vlčák, který nejde chytit. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která psa rasy NO odchytla a převezla do útulku, kde ho předala osobě konající stálou službu.

 

15. 6. 2018 - pátek

 

V čase 11:55 hodin volaly na linku 156 děti z Husova náměstí a oznámily, že v podchodu nalezly injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala děti, které na místě počkaly. Následně bylo hlídce ukázáno místo nálezu 3 ks injekčních stříkaček. Infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Nález učinili dva chlapci 1. stupně ze 4. ZŠ Kolín. Provedena fotodokumentace události.

 

V čase 12:22 hodin volal občan ze Zengrovy ulice, že jde ke kruhovému objezdu pět ovcí. Prý se tam pasou na trávě, ale pomalu postupují ke „kruháku“. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se již ovce dostaly na chodník u restaurace Černý kůň. Strážníci v místě zastavili provoz na pozemní komunikaci a ovce zahnali  zpět na levou stranu do ulice Zengrova, kde byly vehnány do objektu prodejny pracovních oděvů. Zde byly uzavřeny do doby zjištění majitele zvířat. Majitel byl místním šetřením zjištěn a upozorněn, že je třeba mít zvířata řádně zajištěná, aby nedošlo k dalšímu útěku. Majitel strážníkům uvedl, že jsou ovečky zajištěné a domnívá se, že je vypustil někdo úmyslně. Touto mimořádnou událostí nedošlo k žádné škodě na majetku nebo dalším zařízení.

 

16. 6. 2018 - sobota

 

V čase 16:30 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že před domem č. p. 867 na ulici Bezručova nějací feťáci (muž a žena) hrabají v popelnici a vyhazují obsah z popelnic na zem. Hlídka MP Kolín na místě zjistila místní problémovou dvojici narkomanů, kteří si museli veškerý nepořádek u popelnic uklidit. Poté byli z místa vykázáni.  

 

V čase 17:00 hodin oznámil na linku 156 občan, že v jednom z domů v ulici Masarykova nejede výtah a paní, která se pohybuje pomocí invalidního vozíku, se nemůže dostat do vyššího patra, kde bydlí. Strážníci se dostavili na místo a paní pomohli překonat sedm pater, aby se dostala do bytu. 

 

Ve večerních hodinách byla provedena kontrola domu v ulici Školská, kde přespávají závislé osoby bez domova. V době kontroly byli z domu vykázáni dva narkomani, vzhledem k nashromážděnému nepořádku a provizorním lůžkům zde zřejmě přespává více osob. 

 

17. 6. 2018 - neděle

 

V čase 12:30 hodin oznámil telefonicky na linku 156 zaměstnanec ostrahy OD Tesco, že v OD přistihli osoby, které zde odcizily zboží. Oba muži (pobyt hlášený v okrese Benešov a druhý muž na ohlašovně MÚ Kolín) společně odcizili v OD zboží 4x Jim Beam Honey a 1x tričko, vše v celkové hodnotě 1468,60 Kč. Zboží uschovali a prošli za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Vzhledem k předešlé trestní minulosti obou problémových narkomanů se v tomto případě jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Strážníci přivolali na místo policii, která si oba muže převzala k provedení dalších opatření

 

V čase 18:25 hodin požádala na linku 156 o pomoc paní z ulice Havlíčkova. Uvedla, že její starý a nemohoucí manžel spadl z postele a ona by ho potřebovala pomoci uložit zpět na lůžko. Strážníci se dostavili na místo a muže uložili zpět do postele. Stařeček byl bez zranění, proto nebylo požadováno přivolání lékařského ošetření. Paní velmi děkovala hlídce MP Kolín za pomoc.

 

Ve večerních hodinách byla strážníky provedena kontrola domu v ulici Školská, kde se scházejí problémoví narkomani. Tentokrát byly, kromě známého místního narkomana, z místa vykázány také dvě dívky - narkomanky.

Helena Honkiszová - MP Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili ztracené dívky, agresivní bezdomovce i ovce v Zengrovce

Strážníci řešili ztracené dívky, agresivní bezdomovce i ovce v Zengrovce

19. červen 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku kolínské Městské policie.

12. 6. 2018 - úterý

 

V čase 09:40 hodin oznámil pracovník ostrahy ČD, že se v hale povaluje velmi vulgární bezdomovec. Ten na výzvu ostrahy nereaguje a nechce odejít. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o bezdomovce z okresu Olomouc. Muž byl hlídkou MP Kolín důrazně vykázán z prostoru nádraží. Další problémová závislá osoba z okresu Kolín, která se zdržovala v hale ČD a nevhodnými projevy pokřikovala na zde čekající cestující, byla také důrazně vykázána z místa. 

 

Na linku 156 bylo, v odpoledních hodinách, přijato telefonické oznámení od občana ohledně nálezu použité injekční stříkačky. Tu odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Ovčárecká. Strážníci po příjezdu na místo odklidili nebezpečný infekční materiál do sběrného kontejneru.

 

V čase 16:47 hodin bylo přijato na linku 156 telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy Billa – Futurum. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Havlíčkův Brod naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si vzal z regálu 2 ks energy drinku „ten, co dává křídla“, zboží v hodnotě 89,90 Kč ukryl v batohu a prošel přes pokladní zónu bez jeho zaplacení. Podezřelý z přestupku proti majetku se ke krádeži doznal, událost byla předána na věcně a místně příslušnému odboru MÚ Kolín k dořešení.  

 

V čase 17:31 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti OD Tesco. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín. Mladý muž odcizil láhve s alkoholickými nápoji a dvě trička. Zboží v celkové hodnotě 3126,40 Kč uschoval do připraveného batohu, který byl vyplněn alobalem, a s tímto zbožím prošel přes pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Po příjezdu hlídky MP Kolín se mladík ke krádeži zboží doznal. Na výzvu k předložení dokladu totožnosti reagoval tak, že doklady u sebe nemá, ale jméno a adresu hlídce MP Kolín nadiktuje. Strážníci již po příjezdu na místo pojali důvodné podezření, že mladík odpovídá popisu osoby hledané policií, který měli k dispozici. Mladík byl předveden na policii ke zjištění totožnosti, strážníci vzhledem k této skutečnosti postupovali tak, aby netušil, že o tom, že je hledaný policií strážníci vědí. To se také potvrdilo lustrací osoby na policii, bylo zde naprosto jasné, že nadiktované údaje strážníkům budou smyšlené. Feťáka s „tváří neviňátka“ si převzala od hlídky MP Kolín policie k provedení dalších úkonů. Nepoškozené zboží bylo navráceno zpět do prodeje v OD Tesco.  

 

Místní problémový narkoman se v čase 22:40 hodin povaloval v prostoru před nádražím ČD. Strážníci, kteří zde vykonávali dohled nad veřejným pořádkem, muže vykázali z místa.

 

13. 6. 2018 - středa

 

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 4) poškozené veřejné osvětlení – lampa č. 28, která se nachází v ulici Vinická (naproti firmě MOZEZ), je vychýlena na stranu. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

 

V čase 15:50 oznámil vrátný z objektu Tatry na Ovčárecké ulici, že k němu přišla dvě malá děvčátka s tím, že se ztratila. Po příjezdu hlídky MP Kolín na místo bylo zjištěno, že se jedná o sestry, které mají jezdit autobusem domů k Vodárně. Vzhledem k tomu, že prý dívky neměly peníze, tak si je šly vypůjčit k tetě do Sendražic, ale zabloudily. Děvčátka věděla, kde bydlí (nově se s matkou k Vodárně přistěhovaly), proto je strážníci naložili do služebního vozidla a převezli domů. Zde si nezraněné děti převzala překvapená matka. Strážníci maminku poučili, že by bylo dobré napsat telefonní kontakt do Žákovské knížky pro případ, že by bylo třeba, z jakéhokoli důvodu, zákonného zástupce kontaktovat. Maminka strážníkům poděkovala a přislíbila, že kontakt okamžitě zaznamená.  

 

Ve večerních hodinách byla opět provedena kontrola objektu v ulici Školská, kde se neoprávněně zdržují problémové závislé osoby – bezdomovci a narkomani. V době kontroly byl z místa vykázán místní problémový narkoman. 

 

14. 6. 2018 - čtvrtek

 

Okrskoví strážníci (rajón č. 1 a 5), kteří vykonávali dohled nad dodržováním veřejného pořádku, zjistili nepořádek v prostoru autobusové zastávky v ulici Hlavní a v ulici Čapkova v prostoru hřiště. Jednalo se o nepořádek z odpadků a poházených nedopalků cigaret. Okrskoví strážníci (rajón č. 4) zjistili „černou skládku“, která se nachází na kraji lesa, cca 80 m od železničního přejezdu (ze směru Sendražice do směru Hradištko). Jedná se o ulici Ke Sportovištím, skládku tvoří odhozená sedací souprava a staré oblečení. Provedena fotodokumentace všech událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady. 

 

K velkému neštěstí mohlo dojít pod „Starým mostem“, kde byla na procházce se svojí dvouletou dcerkou paní, která bydlí v ulici Podskalské nábřeží. Paní na linku 156 v čase 16:38 hodin uvedla, že k ní přiběhla dcerka, která si hrála pár metrů od ní a přinesla jí použitou injekční stříkačku s odhalenou jehlou. Hlídka MP Kolín se okamžitě dostavila na místo a „viditelně použitou“ injekční stříkačku odklidila do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční materiál. Strážníci místo zkontrolovali, ale další nebezpečný materiál se zde v době kontroly nenacházel. Provedena fotodokumentace nálezu.

 

V čase 18:50 hodin volal občan, že v Komenského ulici  nalezl použitou injekční stříkačku.  Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, kterou kontaktoval oznamovatel a nález strážníkům

označil. Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného boxu. Provedena fotodokumentace události.  

 

Další použité injekční stříkačky, tentokrát 3 ks, pohodily závislé osoby v prostoru ulice Starokolínská. Nález objevila autohlídka MP Kolín, která v čase 19:54 hodin prováděla kontrolu ohledně dodržování veřejného pořádku a kontrolu míst, kde se vyskytují problémové závislé osoby. Byla provedena fotodokumentace nálezu, který byl odklizen do kontejneru na nebezpečný infekční odpad.

 

V čase 22:50 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici K Ovčárům běhá vlčák, který nejde chytit. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která psa rasy NO odchytla a převezla do útulku, kde ho předala osobě konající stálou službu.

 

15. 6. 2018 - pátek

 

V čase 11:55 hodin volaly na linku 156 děti z Husova náměstí a oznámily, že v podchodu nalezly injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala děti, které na místě počkaly. Následně bylo hlídce ukázáno místo nálezu 3 ks injekčních stříkaček. Infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Nález učinili dva chlapci 1. stupně ze 4. ZŠ Kolín. Provedena fotodokumentace události.

 

V čase 12:22 hodin volal občan ze Zengrovy ulice, že jde ke kruhovému objezdu pět ovcí. Prý se tam pasou na trávě, ale pomalu postupují ke „kruháku“. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se již ovce dostaly na chodník u restaurace Černý kůň. Strážníci v místě zastavili provoz na pozemní komunikaci a ovce zahnali  zpět na levou stranu do ulice Zengrova, kde byly vehnány do objektu prodejny pracovních oděvů. Zde byly uzavřeny do doby zjištění majitele zvířat. Majitel byl místním šetřením zjištěn a upozorněn, že je třeba mít zvířata řádně zajištěná, aby nedošlo k dalšímu útěku. Majitel strážníkům uvedl, že jsou ovečky zajištěné a domnívá se, že je vypustil někdo úmyslně. Touto mimořádnou událostí nedošlo k žádné škodě na majetku nebo dalším zařízení.

 

16. 6. 2018 - sobota

 

V čase 16:30 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že před domem č. p. 867 na ulici Bezručova nějací feťáci (muž a žena) hrabají v popelnici a vyhazují obsah z popelnic na zem. Hlídka MP Kolín na místě zjistila místní problémovou dvojici narkomanů, kteří si museli veškerý nepořádek u popelnic uklidit. Poté byli z místa vykázáni.  

 

V čase 17:00 hodin oznámil na linku 156 občan, že v jednom z domů v ulici Masarykova nejede výtah a paní, která se pohybuje pomocí invalidního vozíku, se nemůže dostat do vyššího patra, kde bydlí. Strážníci se dostavili na místo a paní pomohli překonat sedm pater, aby se dostala do bytu. 

 

Ve večerních hodinách byla provedena kontrola domu v ulici Školská, kde přespávají závislé osoby bez domova. V době kontroly byli z domu vykázáni dva narkomani, vzhledem k nashromážděnému nepořádku a provizorním lůžkům zde zřejmě přespává více osob. 

 

17. 6. 2018 - neděle

 

V čase 12:30 hodin oznámil telefonicky na linku 156 zaměstnanec ostrahy OD Tesco, že v OD přistihli osoby, které zde odcizily zboží. Oba muži (pobyt hlášený v okrese Benešov a druhý muž na ohlašovně MÚ Kolín) společně odcizili v OD zboží 4x Jim Beam Honey a 1x tričko, vše v celkové hodnotě 1468,60 Kč. Zboží uschovali a prošli za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Vzhledem k předešlé trestní minulosti obou problémových narkomanů se v tomto případě jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Strážníci přivolali na místo policii, která si oba muže převzala k provedení dalších opatření

 

V čase 18:25 hodin požádala na linku 156 o pomoc paní z ulice Havlíčkova. Uvedla, že její starý a nemohoucí manžel spadl z postele a ona by ho potřebovala pomoci uložit zpět na lůžko. Strážníci se dostavili na místo a muže uložili zpět do postele. Stařeček byl bez zranění, proto nebylo požadováno přivolání lékařského ošetření. Paní velmi děkovala hlídce MP Kolín za pomoc.

 

Ve večerních hodinách byla strážníky provedena kontrola domu v ulici Školská, kde se scházejí problémoví narkomani. Tentokrát byly, kromě známého místního narkomana, z místa vykázány také dvě dívky - narkomanky.

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová - MP Kolín