Zloděj využil nepozornosti a odcizil dámskou kabelku s penězi, doklady a platební kartou

24. srpen 2018, 00:15

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti majitelky a v době od 23.00 hodin dne 18. srpna 2018 do 00.30 hodin dne 19. srpna  2018 v ulici  Šultysova, v jednom kutnohorském podniku jí za provozu odcizil z baru volně položenou dámskou kabelku  s peněženkou. Společně s financemi zmizely i osobní doklady a platební karta majitelky. Tímto jednáním způsobil škodu kolem dvou tisíc korun.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Kutné Hoře, nebo telefonicky na čísle 974 875 700 nebo na známé lince 158.

Znovu opakovaně a důrazně upozorňujeme:
Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady. Samotná krádež bývá bleskově rychlá a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a zcela na jiném místě, než ke krádeži došlo. O pachateli a jeho popisu nemá obvykle ani potuchy. Jak se tedy chovat, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů?
- muži, vše důležité noste v náprsních, popř. uzavíratelných kapsách, nikoli v zadních kapsách u kalhot,
- ženy, nenechávejte peněženku a jiné cennosti navrchu tašek či kabelek,
- nenoste své osobní doklady v peněžence,
- nemějte při sobě větší finanční hotovost,
- čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty,
- v případě krádeže platební karty okamžitě volejte pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte,
- zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu,
- tašky, batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
- ženy, noste kabelku pokud možno u těla a využijte různá zapínání a zdrhovadla,
- uložíte-li zavazadlo v obchodě do nákupního koše, mějte jej stále na očích!
- nenechávejte v restauracích svá zavazadla a oblečení bez kontroly, ani jdete-li jen k baru či na toaletu,
- při ukládání zboží do zavazadlového prostoru vozidla mějte své věci, zavazadla stále na očích!

Někteří kapsáři maskují svou rychlou ruku bundou, kterou mají přes ni hozenou. Stanete-li se svědky kapesní krádeže, neváhejte s pomocí spoluobčanům, například podání svědectví policii ČR.

Neusnadňujte kapsářům práci!

Zloděj odcizil zahradní hadici

Čáslav - Dosud neznámý pachatel v obci Čáslav překonal oplocení o výšce 250 cm u domu v ulici 28. Října, kde z prostor zahrady odcizil zahradní hadici o délce 55 metrů průměr 1/2" a rozstřikovač v hodnotě 500,- Kč s koncovkou na hadici. Ke krádeži došlo v době od 20. srpna 2018 od 21:30 hodin do 21. srpna 2018 do 11:00 hodin. Tímto jednáním způsobil škodu v celkové výši 2 100,- Kč.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Čáslavi, nebo telefonicky na čísle 974 875 710 nebo na známé lince 158.

Při nehodě osobního automobilu s nákladním naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn

Církvice/Drobovice - Dne 21. srpna 2018 v 15:15 hodin řídil řidič osobní automobil značky Ford Focus po pozemní komunikaci I. třídy č. 38 v katastru obce Čáslav, kdy jel ve směru od obce Církvice k obci Drobovice. Z dosud nezjištěných příčin přejel do jízdního pruhu určeného pro opačný směr jízdy, kde levou přední částí vozidla narazil do levé přední části nákladního automobilu značky Renault Master, který jel ve směru jízdy od obce Drobovice k obci Církvice.

Po nárazu byla obě vozidla uvedena do bočního smyku, kdy vozidlo Ford najelo do prostoru levého silničního příkopu a vozidlo Renault pokračovalo do prostoru pravého silničního příkopu, kde nejprve narazilo do směrového sloupku a následně se přes svou střešní část převrátilo na pravý bok. Ovlivnění alkoholem bylo u řidičů vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Oba řidiči byli převezeni se zraněními na ošetření do nemocnice.

Celková způsobená škoda přesahuje 160 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna a tato byla řidiči vyloučena. Na místě zasahoval výjezd HZS Čáslav a hlídky čáslavských policistů a městských strážníků. Po dobu vyšetřování nehody probíhalo na místě řízení provozu. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření dopravních policistů.

Vloupáním způsobil škodu za více jak dva tisíce korun

Kobylnice - K případu vloupání došlo v době od 16.30 hodin dne 20. srpna 2018 do 07.00 hodin dne 21. srpna 2018 v obci Kobylnice. Dosud neznámý pachatel u objektu jedné zdejší firmy vnikl na částečně oplocený pozemek, kde u budovy páčil a následně vysadil okno a vnikl do budovy. Zde prohledal kanceláře a ze zásuvky stolu, kde byla uložena příruční pokladna, následně odcizil drobné mince. Způsobená škoda přesahuje dva tisíce korun.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Kutné Hoře, nebo telefonicky na čísle 974 875 700 nebo na známé lince 158.

Řidička narazila do sloupu s elektrickým vedením.

Úžice - Dne 21. srpna 2018 v 06:50 hodin řídila řidička osobní automobil značky Škoda Octavia po pozemní komunikaci III. třídy č. 33428 v katastru obce Úžice, ve směru od obce Benátky k obci Výžerky.

Během míjení se s protijedoucím vozidlem, které jí dle jejího vyjádření žádným způsobem neohrozilo ani neomezilo, najela pravými koly na nezpevněnou pravou krajnici a dále do prostoru pravého silničního příkopu, kde přední částí vozidla narazila do sloupu elektrického vedení.

Ovlivnění alkoholem bylo u řidičky vyloučeno dechovou zkouškou provedenou na místě. Řidička a dva spolujezdci byli ošetřeni v okolní nemocnici. Ke zranění jiných osob nedošlo. Celková způsobená škoda přesahuje 100 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna a tato byla řidičkou vyloučena. Na místě zasahoval výjezd HZS Uhlířské Janovice a pracovníci ČEZ Distribuce k zajištění elektrického vedení. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření dopravních policistů.

Nehoda u železničního přejezdu Koudelov si vyžádala lehké zranění

Koudelov - Dne 20. srpna 2018 v 15:30 hodin  došlo na účelové komunikaci se silnicí číslo II/337 v prostoru nezabezpečeného železničního přejezdu č. P3735 Koudelov  k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý muž řídil vozidlo Škoda Octavia ve směru od areálu firmy k silnici číslo II/337.

Dle prvotního šetření před vjetím na železniční přejezd si řidič nepočínal zvlášť opatrně a dostatečně se nepřesvědčil, zda železniční přejezd může bezpečně přejet a nezastavil na příkaz svislé dopravní značky P6 "Stůj, dej přednost v jízdě!", která byla umístěna před železničním přejezdem. Na železniční přejezd vjel v době, kdy byl již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak, který přijížděl v jeho pohledu zprava ve směru od obce Čáslav. V důsledku toho došlo ke střetu pravé přední části vozidla Škoda Octavia s levou přední částí osobního motorového vlaku.  Ke zranění posádky vlaku nedošlo. Řidič vozidla Škoda Octavia byl převezen do nemocnice na ošetření. Dechové zkoušky u řidičů provedeny pomocí přístroje Dräger, ukázaly negativní výsledky. Na místě dopravní nehody zasahoval výjezd HZS Čáslav a HZS SŽDC. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Celková způsobená škoda přesahuje180 tisíc korun. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření dopravních policistů.

Krádež fotoaparátu s příslušenstvím

Kutná Hora - Ke krádeži fotoaparátu došlo době 10:20 hodin dne 18. srpna 2018, v Kutné Hoře, v ulici Barborská. Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti majitele a z lavičky u Kaple božího těla, odcizil volně odloženou tašku na fotoaparát značky LowPro, černé barvy s oranžovými pruhy, v které se nacházel fotoaparát Nikon D3400, s vloženou SD kartou Scandi 32GB. Celková způsobená škoda je kolem 15 tisíc korun.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Kutné Hoře, nebo telefonicky na čísle 974 875 700 nebo na známé lince 158.

Řídili pod vlivem alkoholu

Čáslav - Okolo 23:00 hodin dne 17. srpna 2018 v Čáslavi, v ulici  Antonína Dvořáka řídil dvaapadesátiletý muž osobní vozidlo. Strážníci Městské Policie Čáslav jej kontrolovali a stavěli v ulici V břízkách. Řidič se dobrovolně podrobil odběru biologického materiálu při ošetření v místní nemocnici, kdy mu byla zjištěna hodnota etanolu v krvi 2.956 g/kg. Státní policisté podezřelého řidiče řádně poučili a po lékařském vyšetření se dobrovolně podrobil opakované dechové zkoušce, která naměřila hodnoty 2,08 ‰ alkoholu v dechu. Další jízda s OMV mu byla zakázána. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí za takové jednání až roční trest odnětí svobody.

Kutná Hora - Dne 18. srpna 2018 v 18:55 hodin řídil sedmačtyřicetiletý muž osobní vozidlo značky Mazda v Kutné Hoře po Václavské náměstí ve směru do ul. Jiřího z Poděbrad, kde byl hlídkou dopravních policistů Kutná Hora zastaven a kontrolován. Řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, která ukázala pozitivní hodnoty a naměřila  1,87 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu nepožadoval. Řidič se k požití alkoholických nápojů před jízdou na místě doznal. Lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že podezřelý řidič v současné době již nemá platný zákaz řízení, ale má blokaci řidičského oprávnění na všechny skupiny. Řidiči byla další jízda zakázána.

Alkohol za volant nepatří!!
Alkohol se po požití nápoje, který jej obsahuje, postupně dostává z trávicího systému do krve. Protože není v organismu ve větším množství běžně přítomen a lze jej tak pokládat za cizorodou látku – drogu –, snaží se jí tělo odbourat. Záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují rychlost, s jakou se alkohol z těla vyloučí. Vyloučení části alkoholu probíhá prostřednictvím dechu, potu a moči. Zbytek je zpracován v trávicím systému. Mezi hlavní faktory, které mají na mechanismus odbourávání alkoholu z těla vliv, patří výška, hmotnost a pohlaví, stejně jako např. rychlost s jakou alkohol přijímáme. Za hodinu se tělo může zbavit zhruba 0,1 promile. Není přitom důležité, zda člověk spí nebo sportuje. Ani černá káva nebo tučná jídla zde nemají potřebný účinek. A nějaká zázračná pilulka proti opilosti neexistuje.

Dalším nebezpečím, které mnoho řidičů často podceňuje, je záludný zbytkový alkohol a následná „kocovina“ s celkovým útlumem. Výsledky výzkumů jasně ukázaly, že již hodnota kolem 0,2 promile v krvi způsobuje prokazatelné zhoršení schopnosti řídit. Vzrůstá tendence riskovat, nepřiměřeně se zvyšuje sebedůvěra, zhoršuje se schopnost rozeznat pohybující se světla a také se špatně odhadují vzdálenosti.

Více naleznete zde:
http://www.ibesip.cz/cz/ridic/bezpecne-rizeni-vozidla/alkohol-a-drogyhttp://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/alkohol-za-volant-rozhodne-nepatri

Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora
AVE_CZ
Reklama
Zloděj využil nepozornosti a odcizil dámskou kabelku s penězi, doklady a platební kartou

Zloděj využil nepozornosti a odcizil dámskou kabelku s penězi, doklady a platební kartou

24. srpen 2018

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti majitelky a v době od 23.00 hodin dne 18. srpna 2018 do 00.30 hodin dne 19. srpna  2018 v ulici  Šultysova, v jednom kutnohorském podniku jí za provozu odcizil z baru volně položenou dámskou kabelku  s peněženkou. Společně s financemi zmizely i osobní doklady a platební karta majitelky. Tímto jednáním způsobil škodu kolem dvou tisíc korun.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Kutné Hoře, nebo telefonicky na čísle 974 875 700 nebo na známé lince 158.

Znovu opakovaně a důrazně upozorňujeme:
Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady. Samotná krádež bývá bleskově rychlá a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a zcela na jiném místě, než ke krádeži došlo. O pachateli a jeho popisu nemá obvykle ani potuchy. Jak se tedy chovat, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů?
- muži, vše důležité noste v náprsních, popř. uzavíratelných kapsách, nikoli v zadních kapsách u kalhot,
- ženy, nenechávejte peněženku a jiné cennosti navrchu tašek či kabelek,
- nenoste své osobní doklady v peněžence,
- nemějte při sobě větší finanční hotovost,
- čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty,
- v případě krádeže platební karty okamžitě volejte pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte,
- zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu,
- tašky, batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
- ženy, noste kabelku pokud možno u těla a využijte různá zapínání a zdrhovadla,
- uložíte-li zavazadlo v obchodě do nákupního koše, mějte jej stále na očích!
- nenechávejte v restauracích svá zavazadla a oblečení bez kontroly, ani jdete-li jen k baru či na toaletu,
- při ukládání zboží do zavazadlového prostoru vozidla mějte své věci, zavazadla stále na očích!

Někteří kapsáři maskují svou rychlou ruku bundou, kterou mají přes ni hozenou. Stanete-li se svědky kapesní krádeže, neváhejte s pomocí spoluobčanům, například podání svědectví policii ČR.

Neusnadňujte kapsářům práci!

Zloděj odcizil zahradní hadici

Čáslav - Dosud neznámý pachatel v obci Čáslav překonal oplocení o výšce 250 cm u domu v ulici 28. Října, kde z prostor zahrady odcizil zahradní hadici o délce 55 metrů průměr 1/2" a rozstřikovač v hodnotě 500,- Kč s koncovkou na hadici. Ke krádeži došlo v době od 20. srpna 2018 od 21:30 hodin do 21. srpna 2018 do 11:00 hodin. Tímto jednáním způsobil škodu v celkové výši 2 100,- Kč.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Čáslavi, nebo telefonicky na čísle 974 875 710 nebo na známé lince 158.

Při nehodě osobního automobilu s nákladním naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn

Církvice/Drobovice - Dne 21. srpna 2018 v 15:15 hodin řídil řidič osobní automobil značky Ford Focus po pozemní komunikaci I. třídy č. 38 v katastru obce Čáslav, kdy jel ve směru od obce Církvice k obci Drobovice. Z dosud nezjištěných příčin přejel do jízdního pruhu určeného pro opačný směr jízdy, kde levou přední částí vozidla narazil do levé přední části nákladního automobilu značky Renault Master, který jel ve směru jízdy od obce Drobovice k obci Církvice.

Po nárazu byla obě vozidla uvedena do bočního smyku, kdy vozidlo Ford najelo do prostoru levého silničního příkopu a vozidlo Renault pokračovalo do prostoru pravého silničního příkopu, kde nejprve narazilo do směrového sloupku a následně se přes svou střešní část převrátilo na pravý bok. Ovlivnění alkoholem bylo u řidičů vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Oba řidiči byli převezeni se zraněními na ošetření do nemocnice.

Celková způsobená škoda přesahuje 160 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna a tato byla řidiči vyloučena. Na místě zasahoval výjezd HZS Čáslav a hlídky čáslavských policistů a městských strážníků. Po dobu vyšetřování nehody probíhalo na místě řízení provozu. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření dopravních policistů.

Vloupáním způsobil škodu za více jak dva tisíce korun

Kobylnice - K případu vloupání došlo v době od 16.30 hodin dne 20. srpna 2018 do 07.00 hodin dne 21. srpna 2018 v obci Kobylnice. Dosud neznámý pachatel u objektu jedné zdejší firmy vnikl na částečně oplocený pozemek, kde u budovy páčil a následně vysadil okno a vnikl do budovy. Zde prohledal kanceláře a ze zásuvky stolu, kde byla uložena příruční pokladna, následně odcizil drobné mince. Způsobená škoda přesahuje dva tisíce korun.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Kutné Hoře, nebo telefonicky na čísle 974 875 700 nebo na známé lince 158.

Řidička narazila do sloupu s elektrickým vedením.

Úžice - Dne 21. srpna 2018 v 06:50 hodin řídila řidička osobní automobil značky Škoda Octavia po pozemní komunikaci III. třídy č. 33428 v katastru obce Úžice, ve směru od obce Benátky k obci Výžerky.

Během míjení se s protijedoucím vozidlem, které jí dle jejího vyjádření žádným způsobem neohrozilo ani neomezilo, najela pravými koly na nezpevněnou pravou krajnici a dále do prostoru pravého silničního příkopu, kde přední částí vozidla narazila do sloupu elektrického vedení.

Ovlivnění alkoholem bylo u řidičky vyloučeno dechovou zkouškou provedenou na místě. Řidička a dva spolujezdci byli ošetřeni v okolní nemocnici. Ke zranění jiných osob nedošlo. Celková způsobená škoda přesahuje 100 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna a tato byla řidičkou vyloučena. Na místě zasahoval výjezd HZS Uhlířské Janovice a pracovníci ČEZ Distribuce k zajištění elektrického vedení. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření dopravních policistů.

Nehoda u železničního přejezdu Koudelov si vyžádala lehké zranění

Koudelov - Dne 20. srpna 2018 v 15:30 hodin  došlo na účelové komunikaci se silnicí číslo II/337 v prostoru nezabezpečeného železničního přejezdu č. P3735 Koudelov  k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý muž řídil vozidlo Škoda Octavia ve směru od areálu firmy k silnici číslo II/337.

Dle prvotního šetření před vjetím na železniční přejezd si řidič nepočínal zvlášť opatrně a dostatečně se nepřesvědčil, zda železniční přejezd může bezpečně přejet a nezastavil na příkaz svislé dopravní značky P6 "Stůj, dej přednost v jízdě!", která byla umístěna před železničním přejezdem. Na železniční přejezd vjel v době, kdy byl již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak, který přijížděl v jeho pohledu zprava ve směru od obce Čáslav. V důsledku toho došlo ke střetu pravé přední části vozidla Škoda Octavia s levou přední částí osobního motorového vlaku.  Ke zranění posádky vlaku nedošlo. Řidič vozidla Škoda Octavia byl převezen do nemocnice na ošetření. Dechové zkoušky u řidičů provedeny pomocí přístroje Dräger, ukázaly negativní výsledky. Na místě dopravní nehody zasahoval výjezd HZS Čáslav a HZS SŽDC. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Celková způsobená škoda přesahuje180 tisíc korun. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření dopravních policistů.

Krádež fotoaparátu s příslušenstvím

Kutná Hora - Ke krádeži fotoaparátu došlo době 10:20 hodin dne 18. srpna 2018, v Kutné Hoře, v ulici Barborská. Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti majitele a z lavičky u Kaple božího těla, odcizil volně odloženou tašku na fotoaparát značky LowPro, černé barvy s oranžovými pruhy, v které se nacházel fotoaparát Nikon D3400, s vloženou SD kartou Scandi 32GB. Celková způsobená škoda je kolem 15 tisíc korun.

Policisté se obracejí na veřejnost, se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Pokud máte jakékoli informace, nebo jste si všimli někoho podezřelého, sdělte nám je na policejním Obvodním oddělení v Kutné Hoře, nebo telefonicky na čísle 974 875 700 nebo na známé lince 158.

Řídili pod vlivem alkoholu

Čáslav - Okolo 23:00 hodin dne 17. srpna 2018 v Čáslavi, v ulici  Antonína Dvořáka řídil dvaapadesátiletý muž osobní vozidlo. Strážníci Městské Policie Čáslav jej kontrolovali a stavěli v ulici V břízkách. Řidič se dobrovolně podrobil odběru biologického materiálu při ošetření v místní nemocnici, kdy mu byla zjištěna hodnota etanolu v krvi 2.956 g/kg. Státní policisté podezřelého řidiče řádně poučili a po lékařském vyšetření se dobrovolně podrobil opakované dechové zkoušce, která naměřila hodnoty 2,08 ‰ alkoholu v dechu. Další jízda s OMV mu byla zakázána. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí za takové jednání až roční trest odnětí svobody.

Kutná Hora - Dne 18. srpna 2018 v 18:55 hodin řídil sedmačtyřicetiletý muž osobní vozidlo značky Mazda v Kutné Hoře po Václavské náměstí ve směru do ul. Jiřího z Poděbrad, kde byl hlídkou dopravních policistů Kutná Hora zastaven a kontrolován. Řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, která ukázala pozitivní hodnoty a naměřila  1,87 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu nepožadoval. Řidič se k požití alkoholických nápojů před jízdou na místě doznal. Lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že podezřelý řidič v současné době již nemá platný zákaz řízení, ale má blokaci řidičského oprávnění na všechny skupiny. Řidiči byla další jízda zakázána.

Alkohol za volant nepatří!!
Alkohol se po požití nápoje, který jej obsahuje, postupně dostává z trávicího systému do krve. Protože není v organismu ve větším množství běžně přítomen a lze jej tak pokládat za cizorodou látku – drogu –, snaží se jí tělo odbourat. Záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují rychlost, s jakou se alkohol z těla vyloučí. Vyloučení části alkoholu probíhá prostřednictvím dechu, potu a moči. Zbytek je zpracován v trávicím systému. Mezi hlavní faktory, které mají na mechanismus odbourávání alkoholu z těla vliv, patří výška, hmotnost a pohlaví, stejně jako např. rychlost s jakou alkohol přijímáme. Za hodinu se tělo může zbavit zhruba 0,1 promile. Není přitom důležité, zda člověk spí nebo sportuje. Ani černá káva nebo tučná jídla zde nemají potřebný účinek. A nějaká zázračná pilulka proti opilosti neexistuje.

Dalším nebezpečím, které mnoho řidičů často podceňuje, je záludný zbytkový alkohol a následná „kocovina“ s celkovým útlumem. Výsledky výzkumů jasně ukázaly, že již hodnota kolem 0,2 promile v krvi způsobuje prokazatelné zhoršení schopnosti řídit. Vzrůstá tendence riskovat, nepřiměřeně se zvyšuje sebedůvěra, zhoršuje se schopnost rozeznat pohybující se světla a také se špatně odhadují vzdálenosti.

Více naleznete zde:
http://www.ibesip.cz/cz/ridic/bezpecne-rizeni-vozidla/alkohol-a-drogyhttp://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/alkohol-za-volant-rozhodne-nepatri

Zlata banka
Reklama
Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora