Stavex
Reklama

Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí

22. červenec 2021, 07:49

Kutná Hora - Ve dnech 16. až 18. července 2021 proběhl ve sportovní hale Klimeška první florbalový brankářský kemp. Třídenního kempu se zúčastnilo šest brankářů za dvou klubů, domácí Kutné Hory a pak ze Světlé nad Sázavou. Brankáři trénovali pod taktovkou tří trenérů - Bohouš Bochníček, Jarda Dlouhý a Petr Hetfleisch.

Pestrý tréninkový plán začal v pátek a na programu byly jednotky zaměřené na kondiční cvičení, dynamiku, reakci a koordinaci. Od soboty se trenéři s brankáři zaměřili na držení těla, techniku přesunů a zdokonalování se při výhozu. Jako zpestření si trenéři připravili cvičení s "blazepody".

V sobotní odpoledne se k tréninku přidal hráč superligové Sparty Praha Michal Kareš a v rozvrhu přišla tak řada na střelbu. Závěrečný den kempu se brankáři věnovali střelbě a nájezdům. K těm se přidali hráči Jiří Schwarz (A-tým), Jarda Bochníček (B-tým) a Lukáš Martin s Kubou Beilem z mládežnického týmu.

Mimo dřiny v hale na tréninkových jednotkách si brankáři užili i zábavu při poobědní siestě, kterou vyplnili společenskými hrami. Šestice brankářů - Tomáš Černohlávek, Filip Kopecký, Jakub Brož, Fanda Melecha, Matěj Zmátlo a Petr Kareš, dostala ze sebe maximum a i přes tu těžkou dřinu v horku si to náležitě užila.

Ohlasy aktérů prvního brankářského kempu:

Bohouš Bochníček: "Kluci to odmakali, mám dobrý pocit z toho, že je to i přes ten náročný program bavilo a nic nevypustili. I za tak krátký čas byl u některých vidět posun. Super věc, kterou jsme mohli na kempu vyzkoušet jsou blazepody, velmi dobrá pomůcka při tvorbě tréninků. Zahráli jsme si Spike ball a celkově jsme si to užili. Chtěl bych poděkovat klukům za to, že dorazili a předvedené výkony. Doufám si říct, že jsme vytvořili super partu a věřím, že jsme se v tomto složení nepotkali naposledy."

Jarda Dlouhý: "Z trenérského pohledu jsem byl nadmíru spokojený s nasazením hráčů a jejich výkony na kempu. Jednalo se o povedený florbalový víkend, který si snad všichni užili. Doufám, že se budou tyto kempy v Kutné Hoře opakovat a budeme se potkávat každý rok."

Petr Hetfleisch: "Rád bych tímto poděkoval všem účastníkům campu za účast a neskutečný přístup ke všem částem tréninků. Doufám, že camp každého bavil a třeba si odnesl i něco, co mu pomůže ve zlepšení brankářských dovedností. Věřím a těším se, že se znovu sejdeme v příštím roce."

Matěj Zmátlo: "Kemp byl strašně super. Člověk našel svoje mezery a ví, na čem má dál zapracovat. Myslím, že všichni jsme tam nechali to nejlepší z nás a ve výsledku se naše snaha ukáže."

Jakub Brož: "Kemp jsem si užil, naučil jsem se spoustu nových cviků, postřehl jsem nějaký vychytávky od druhých gólmanů a spřátelil jsem se s novými lidmi a příští rok bych se určitě zase rád zúčastnil."

Petr Kareš: "Děkuji za dobře připravený kemp. Moc jsem si to užil a těším se na další. Velký dík trenérům za dobrá cvičení."

Filip Kopecký: "Soustředění gólmanů v Kutné Hoře se mi moc líbilo, protože to bylo perfektně zorganizováno. Program byl bohatý a byl zaměřený na všechno, co brankář potřebuje pro své zlepšení. Líbil se mi individuální přístup trenérů a že brali v potaz naše dotazy a tréninky postavili dle našich potřeb."

Tomáš Černohlávek: "Kemp jsem si užil na 100%, i přes tu všechnu námahu mě to neustále bavilo. Trenéři se nám snažili pomoci s jakýmkoli dotazem. Ve volném čase jsme hráli stolní hry, u kterých jsme se nasmáli. Atmosféra byla úžasná, nemyslím si, že by byl někdo, kdo by nezapadl do kolektivu. Za mě se příští rok, když bude možnost zúčastním znovu!"

Jaroslav Bochníček
AVE_CZ
Reklama
Zpět na článek
Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí
Foto: /

Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí

Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí
Foto: /

Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí

Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí
Foto: /

Premiérový brankářský kemp FBC Kutná Hora je minulostí