Domaro
Reklama

Pes "nastoupil" do cizího auta, v městském útulku čeká na nového páníčka

12. srpen 2020, 12:55

Kolín - - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín. Tentokrát za období 4. srpna- 9. srpna.

4. 8. 2020 - úterý

Po osmé hodině bylo na linku 156 přijato oznámení o ležícím muži, který se nacházel v ulici Zengrova, na schodech u domu. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Muž, který zde ležel, byl strážníky probuzen. Na dotaz, zda mu není špatně uvedl, že z důvodu tragické události v rodině zapíjel smutek a poté usnul. Muž se omluvil za svoje chování s tím, že odchází do svého domova. Nabídnutou pomoc s díky odmítl. 

V čase 20:12 hodin bylo oznámeno na linku 156 ostrahou OD TESCO, že před vchodem obtěžuje zákazníky jeden problémový muž tím, že žebrá peníze. Ostraha tímto požádala o vykázání osoby. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že mužem, který svým jednáním obtěžuje zde nakupující, je občan cizí národnosti, s přechodným pobytem v okrese Kolín. Muž byl strážníky důrazně upozorněn na to, že se zde ve městě bude chovat slušně. Poté byl cizinec vykázán z místa.    

5. 8. 2020 - středa

V čase 14:37 hodin provedli strážníci asistenci na jednom z oddělení při MěÚ Kolín. Na místě se nacházel problémový muž, který zde ve městě, při jednání s úřady, má vždy nevhodné chování na adresu jejich pracovníků. Vzhledem k tomu, že zde občan neoprávněně požadoval výplatu příspěvku, byl strážníky, i z důvodu nevhodného chování, vykázán. 

6. 8. 2020 - čtvrtek

V čase 1:42 hodin bylo oznámeno na linku 156 od občana, že se v ulici Riegrova (u restaurace Letná) válí nějaký opilec uprostřed silnice a hrozí zde případný střet se zde projíždějícím vozidlem. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že se opilce ujal kamarád, který ho, za výrazné podpory a opory, vede domů. Muž nebyl zraněný, proto nebylo třeba přivolání RZS. Při kontrolní hlídkové činnosti zjistila autohlídka MP Kolín, při projíždění ulice Politických vězňů, na chodníku sedícího občana zjevně vysokého věku, který měl zdravotní problémy. Na místo byla v čase 10:58 hodin přivolána RZS, senior byl poté předán zdravotníkům, kterým byla na místě provedena součinnost. Muž byl poté RZS převezen do Oblastní nemocnice Kolín. 

V čase 20:40 hodin oznámil na linku 156 občan, že u EKO vody v ulici Brankovická jsou dva opilci, kteří se válejí po dopravní značce a vyřvávají. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že se jedná o přenosné dopravní zařízení „Z04a - směrová deska levá“, kterou dva problémoví feťáci vyndali z podstavce a seděli na ní. Kolem sebe měli značný nepořádek. Poté, co bylo dopravní zařízení dáno do původního stavu (bez poškození) a uklizen nepořádek, byly obě problémové osoby z místa důrazně vykázány.  

V čase 20:55 oznámila na linku 156 paní, že jí u kolínského letiště vlezl do auta cizí pes. Ten pobíhal po silnici. Poté, co paní zastavila, tak pes nastoupil do vozidla a „vyloženě se mu tam líbilo“. Hlídka MP se dostavila na místo, kde kontaktovala oznamovatelku. Fenka křížence ovčáka „přestoupila“ z jednoho vozidla do druhého (služebního), kterým byla převezena do městského útulku. Cestovatelka neměla žádnou identifikaci, dle které by strážníci na místě mohli zjistit jejího majitele. Dle informace od pracovníků útulku se jedná o roční hodnou kontaktní fenku (kříženec NO), která dostala jméno Kelly. Kellynka je temperamentní mladá psí slečna, která bude v útulku čekat na nového majitele.

Ve večerních hodinách bylo přijato na linku 156 telefonické oznámení o řevu, která vychází z jedné chatky v osadě, která se nachází na okraji Kolína. Na místo se dostavila autohlídka MP, které bylo jasné (díky místní znalosti), že se zde bude jednat o známý „scénář“ – syn feťák (násilník a rváč) přišel „navštívit“ svoji matku. Strážníci problémovému muži důrazně domluvili s upozorněním, že je jeho chování k matce zcela nepřípustné. Paní bylo doporučeno, aby v případě, že se bude situace opět opakovat, zavolala, popřípadě vše řešila učiněním oznámení na úřad nebo policii. 

7. 8. 2020 - pátek

V 1:37 oznámil občan, že v lokalitě Kolín 5 se na jedné ulici nachází muž, který zde ruší noční klid. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že rozjařený občan slaví narození potomka, kterého viditelně řádně zapil a dle svých slov v tom „hodlal ještě pokračovat“. Hlučného novopečeného otce přemlouvali na místě přítomní příbuzní, konkrétně matka se sestrou, ale nějak se jim to nedařilo. Po domluvě strážníků se muž uklidnil a odešel směr domov.   

V čase 6:15 hodin oznámila pracovnice ostrahy ČD, že na autobusové zastávce č.1 leží opilec. Po příjezdu na místo hlídka strážníků muže probudila, ztotožnila a poučila. V tomto případě se nejednalo o nějakého místního „problémistu“, ale o občana z Kolína, který neodhadl množství vypitého alkoholu a „tak trochu přebral“. Muž byl bez zranění, do místa bydliště se přemístil přivolaným vozem TAXI. 

V čase 11:06 hodin volali na linku 156 pracovníci firmy AVE, kteří požádali strážníky o odklizení poházených použitých injekčních stříkaček z místa, kde provádějí údržbu zeleně (ulice V Kasárnách u č. p. 160). Na místo se dostavila hlídka MP, která kontaktovala oznamovatele. Nebezpečný infekční materiál byl odklizený do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.     

V čase 11:25 hodin se dostavil na služebnu MP Kolín občan, který nalezl v ulici V Opletkách peněženku s hotovostí a klientskou kartou lékárny. Strážníci provedli místní šetření, kde zjistili kontakt na občana, který peněženku ztratil. Jednalo se o seniora (r. 1927) z Kolína, kterému strážníci ztracenou peněženku přivezli domů. Přešťastný majitel si, po provedení nezbytné administrativy, ztracenou věc od strážníků převzal.

V čase 14:25 hodin volal na linku 156 občan, který uvedl, že pod mostem u Futura jsou poházené injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP, ke které se, k velkému překvapení strážníků, přihlásil poměrně malý chlapec. Šikula byl pochválený za to, že věděl, jak se zachovat, nebezpečný infekční odpad byl odklizený do sběrného boxu na infekční odpad. Provedena fotodokumentace události. 

V čase 14:54 hodin požádala o pomoc, prostřednictvím linky 156, paní z ulice Družstevní. Uvedla, že jí upadl na zem manžel vysokého věku a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila autohlídka MP, strážníci muže zvedli ze země a usadili na lůžko. Přivolání lékařské pomoci bylo s díky odmítnuto.

V čase 20:15 oznámil na linku 156 občan, který uvedl, že na dětském hřišti u Penny Marketu v ulici Benešova leží pod jednou z atrakcí nějaký muž. Po příjezdu na místo zjistila hlídka strážníků známou firmu. Opilec byl prouzen a vykázán. Tentokrát se vše odehrálo bez asistence záchranářů.

8. 8. 2020 - sobota

Půl hodiny po půlnoci byl na linku 156 přijato telefonické oznámení ohledně rušení nočního klidu, ke kterému mělo docházet v ulici Jateční. Autohlídka MP, po příjezdu na místo zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Osoby se v okně horního patra domu vesele a příliš nahlas vybavovaly. Uživatel domu, který se na výzvu strážníků dostavil před dům, se omluvil s tím, že se to již nebude opakovat. Vzhledem k slušnému jednání osob postačila, v tomto případě, domluva.

V čase 2:35 oznámil občan z ulice Příčná, že je zde rušen noční klid, protože tu někdo hlasitě mluví a rozléhá se to po okolí. Hlídka po příjezdu na místo zjistila dvě slečny, které měly defekt kola na motocyklu. Nedaleko bydlící kamarád, kterého kontaktovaly, jim závadu na místě odstranil, aby se mohly dostat domů. Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, nalezli strážníci v ulici Veltrubská (u č. p. 1013) dvě použité injekční stříkačky. Ty byly odklizeny do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události.

9. 8. 2020 - neděle

V čase 16:55 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy objektu OC Futurum. Uvedli, že v prodejně Billa, která je jeho součástí, zastavili osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Prahy 5 odcizila zde vystavované zboží v hodnotě 574,40 Kč (drogerie a potraviny), které uschovala a poté pronesla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Provedenou lustrací prostřednictvím policie bylo následně zjištěno, že se z důvodu předešlé trestní minulosti ženy jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Na místo byla přivolána hlídka policie, která si událost převzala, k provedení dalších opatření.     

Další peněženku, kterou občan nalezl v prostoru před městským hřbitovem, předali strážníci muži z Kolína. Peněženka obsahovala menší finanční hotovost a osvědčení o registraci vozidla.  Na základě upozornění od občana, prostřednictvím linky 156, kdy mělo docházet k nevhodnému chování mládeže na dětském hřišti, se strážníci dostavili do ulice Čechovy sady. Zde zjistili, že na dětském hřišti jsou nějací mládežníci v době, kdy je hřiště pro veřejnost (děti) uzavřené. Osoby, které byly o této skutečnosti poučeny, místo opustily.  Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci pohozenou injekční stříkačku. Tu odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Brankovická. Provedena fotodokumentace události, nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru.  

str. Helena Honkiszová, tisková mluvčí Městské policie Kolín
AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Pes "nastoupil" do cizího auta, v městském útulku čeká na nového páníčka

Pes "nastoupil" do cizího auta, v městském útulku čeká na nového páníčka

12. srpen 2020

Kolín - - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín. Tentokrát za období 4. srpna- 9. srpna.

4. 8. 2020 - úterý

Po osmé hodině bylo na linku 156 přijato oznámení o ležícím muži, který se nacházel v ulici Zengrova, na schodech u domu. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Muž, který zde ležel, byl strážníky probuzen. Na dotaz, zda mu není špatně uvedl, že z důvodu tragické události v rodině zapíjel smutek a poté usnul. Muž se omluvil za svoje chování s tím, že odchází do svého domova. Nabídnutou pomoc s díky odmítl. 

V čase 20:12 hodin bylo oznámeno na linku 156 ostrahou OD TESCO, že před vchodem obtěžuje zákazníky jeden problémový muž tím, že žebrá peníze. Ostraha tímto požádala o vykázání osoby. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že mužem, který svým jednáním obtěžuje zde nakupující, je občan cizí národnosti, s přechodným pobytem v okrese Kolín. Muž byl strážníky důrazně upozorněn na to, že se zde ve městě bude chovat slušně. Poté byl cizinec vykázán z místa.    

5. 8. 2020 - středa

V čase 14:37 hodin provedli strážníci asistenci na jednom z oddělení při MěÚ Kolín. Na místě se nacházel problémový muž, který zde ve městě, při jednání s úřady, má vždy nevhodné chování na adresu jejich pracovníků. Vzhledem k tomu, že zde občan neoprávněně požadoval výplatu příspěvku, byl strážníky, i z důvodu nevhodného chování, vykázán. 

6. 8. 2020 - čtvrtek

V čase 1:42 hodin bylo oznámeno na linku 156 od občana, že se v ulici Riegrova (u restaurace Letná) válí nějaký opilec uprostřed silnice a hrozí zde případný střet se zde projíždějícím vozidlem. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že se opilce ujal kamarád, který ho, za výrazné podpory a opory, vede domů. Muž nebyl zraněný, proto nebylo třeba přivolání RZS. Při kontrolní hlídkové činnosti zjistila autohlídka MP Kolín, při projíždění ulice Politických vězňů, na chodníku sedícího občana zjevně vysokého věku, který měl zdravotní problémy. Na místo byla v čase 10:58 hodin přivolána RZS, senior byl poté předán zdravotníkům, kterým byla na místě provedena součinnost. Muž byl poté RZS převezen do Oblastní nemocnice Kolín. 

V čase 20:40 hodin oznámil na linku 156 občan, že u EKO vody v ulici Brankovická jsou dva opilci, kteří se válejí po dopravní značce a vyřvávají. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že se jedná o přenosné dopravní zařízení „Z04a - směrová deska levá“, kterou dva problémoví feťáci vyndali z podstavce a seděli na ní. Kolem sebe měli značný nepořádek. Poté, co bylo dopravní zařízení dáno do původního stavu (bez poškození) a uklizen nepořádek, byly obě problémové osoby z místa důrazně vykázány.  

V čase 20:55 oznámila na linku 156 paní, že jí u kolínského letiště vlezl do auta cizí pes. Ten pobíhal po silnici. Poté, co paní zastavila, tak pes nastoupil do vozidla a „vyloženě se mu tam líbilo“. Hlídka MP se dostavila na místo, kde kontaktovala oznamovatelku. Fenka křížence ovčáka „přestoupila“ z jednoho vozidla do druhého (služebního), kterým byla převezena do městského útulku. Cestovatelka neměla žádnou identifikaci, dle které by strážníci na místě mohli zjistit jejího majitele. Dle informace od pracovníků útulku se jedná o roční hodnou kontaktní fenku (kříženec NO), která dostala jméno Kelly. Kellynka je temperamentní mladá psí slečna, která bude v útulku čekat na nového majitele.

Ve večerních hodinách bylo přijato na linku 156 telefonické oznámení o řevu, která vychází z jedné chatky v osadě, která se nachází na okraji Kolína. Na místo se dostavila autohlídka MP, které bylo jasné (díky místní znalosti), že se zde bude jednat o známý „scénář“ – syn feťák (násilník a rváč) přišel „navštívit“ svoji matku. Strážníci problémovému muži důrazně domluvili s upozorněním, že je jeho chování k matce zcela nepřípustné. Paní bylo doporučeno, aby v případě, že se bude situace opět opakovat, zavolala, popřípadě vše řešila učiněním oznámení na úřad nebo policii. 

7. 8. 2020 - pátek

V 1:37 oznámil občan, že v lokalitě Kolín 5 se na jedné ulici nachází muž, který zde ruší noční klid. Na místo se dostavila autohlídka MP, která zjistila, že rozjařený občan slaví narození potomka, kterého viditelně řádně zapil a dle svých slov v tom „hodlal ještě pokračovat“. Hlučného novopečeného otce přemlouvali na místě přítomní příbuzní, konkrétně matka se sestrou, ale nějak se jim to nedařilo. Po domluvě strážníků se muž uklidnil a odešel směr domov.   

V čase 6:15 hodin oznámila pracovnice ostrahy ČD, že na autobusové zastávce č.1 leží opilec. Po příjezdu na místo hlídka strážníků muže probudila, ztotožnila a poučila. V tomto případě se nejednalo o nějakého místního „problémistu“, ale o občana z Kolína, který neodhadl množství vypitého alkoholu a „tak trochu přebral“. Muž byl bez zranění, do místa bydliště se přemístil přivolaným vozem TAXI. 

V čase 11:06 hodin volali na linku 156 pracovníci firmy AVE, kteří požádali strážníky o odklizení poházených použitých injekčních stříkaček z místa, kde provádějí údržbu zeleně (ulice V Kasárnách u č. p. 160). Na místo se dostavila hlídka MP, která kontaktovala oznamovatele. Nebezpečný infekční materiál byl odklizený do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.     

V čase 11:25 hodin se dostavil na služebnu MP Kolín občan, který nalezl v ulici V Opletkách peněženku s hotovostí a klientskou kartou lékárny. Strážníci provedli místní šetření, kde zjistili kontakt na občana, který peněženku ztratil. Jednalo se o seniora (r. 1927) z Kolína, kterému strážníci ztracenou peněženku přivezli domů. Přešťastný majitel si, po provedení nezbytné administrativy, ztracenou věc od strážníků převzal.

V čase 14:25 hodin volal na linku 156 občan, který uvedl, že pod mostem u Futura jsou poházené injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP, ke které se, k velkému překvapení strážníků, přihlásil poměrně malý chlapec. Šikula byl pochválený za to, že věděl, jak se zachovat, nebezpečný infekční odpad byl odklizený do sběrného boxu na infekční odpad. Provedena fotodokumentace události. 

V čase 14:54 hodin požádala o pomoc, prostřednictvím linky 156, paní z ulice Družstevní. Uvedla, že jí upadl na zem manžel vysokého věku a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila autohlídka MP, strážníci muže zvedli ze země a usadili na lůžko. Přivolání lékařské pomoci bylo s díky odmítnuto.

V čase 20:15 oznámil na linku 156 občan, který uvedl, že na dětském hřišti u Penny Marketu v ulici Benešova leží pod jednou z atrakcí nějaký muž. Po příjezdu na místo zjistila hlídka strážníků známou firmu. Opilec byl prouzen a vykázán. Tentokrát se vše odehrálo bez asistence záchranářů.

8. 8. 2020 - sobota

Půl hodiny po půlnoci byl na linku 156 přijato telefonické oznámení ohledně rušení nočního klidu, ke kterému mělo docházet v ulici Jateční. Autohlídka MP, po příjezdu na místo zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Osoby se v okně horního patra domu vesele a příliš nahlas vybavovaly. Uživatel domu, který se na výzvu strážníků dostavil před dům, se omluvil s tím, že se to již nebude opakovat. Vzhledem k slušnému jednání osob postačila, v tomto případě, domluva.

V čase 2:35 oznámil občan z ulice Příčná, že je zde rušen noční klid, protože tu někdo hlasitě mluví a rozléhá se to po okolí. Hlídka po příjezdu na místo zjistila dvě slečny, které měly defekt kola na motocyklu. Nedaleko bydlící kamarád, kterého kontaktovaly, jim závadu na místě odstranil, aby se mohly dostat domů. Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, nalezli strážníci v ulici Veltrubská (u č. p. 1013) dvě použité injekční stříkačky. Ty byly odklizeny do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události.

9. 8. 2020 - neděle

V čase 16:55 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy objektu OC Futurum. Uvedli, že v prodejně Billa, která je jeho součástí, zastavili osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Prahy 5 odcizila zde vystavované zboží v hodnotě 574,40 Kč (drogerie a potraviny), které uschovala a poté pronesla za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Provedenou lustrací prostřednictvím policie bylo následně zjištěno, že se z důvodu předešlé trestní minulosti ženy jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Na místo byla přivolána hlídka policie, která si událost převzala, k provedení dalších opatření.     

Další peněženku, kterou občan nalezl v prostoru před městským hřbitovem, předali strážníci muži z Kolína. Peněženka obsahovala menší finanční hotovost a osvědčení o registraci vozidla.  Na základě upozornění od občana, prostřednictvím linky 156, kdy mělo docházet k nevhodnému chování mládeže na dětském hřišti, se strážníci dostavili do ulice Čechovy sady. Zde zjistili, že na dětském hřišti jsou nějací mládežníci v době, kdy je hřiště pro veřejnost (děti) uzavřené. Osoby, které byly o této skutečnosti poučeny, místo opustily.  Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci pohozenou injekční stříkačku. Tu odhodil narkoman, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Brankovická. Provedena fotodokumentace události, nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru.  

Zlata banka
Reklama
str. Helena Honkiszová, tisková mluvčí Městské policie Kolín