Domaro
Reklama

Rozpočet Kutné Hory pro rok 2013 zastupitelé v úterý schválili čtrnácti hlasy

19. prosinec 2012, 12:58
(aktualizováno: 19. prosinec 2012, 12:59)

Kutná Hora - Jedním z hlavních úkolů zastupitelů na úterním zasedání byl rozpočet Kutné Hory pro rok 2013. Jeden z klíčových dokumentů města nakonec prošel bez větší diskuse čtrnácti hlasy, deset zastupitelů bylo proti a dva se zdrželi.

"Vadí mi, že k takovému dokumentu nebylo svoláno pracovní jednání zastupitelstva," upozornil Ivo Šalátek (ODS). "Na svolání pracovního jednání jsme nezaznamenali požadavek, nedorazily ani žádné písemné připomínky zastupitelů," reagoval hned starosta Ivo Šanc (Šance). "Pacovního zastupitelstva by se mohli zúčastnit šéfové odborů, kteří by nám na místě dotazy odpověděli," připojila se Zuzana Moravčíková (ČSSD).

Zdeňku Jiráskovi (Šance) zase vadí, že rozpočet nepočítá například s náklady na údržbu stadionu Olympie, jehož převod na město zastupitelé schválili. "V rozpočtu nejsou ani naznačeny ani akce, se kterými město v budoucnu počítá," dodal a pokračoval: "Například v otázce akce regenerace sídliště Šipší se dá očekávat druhá etapa. V rozpočtu by měl být naznačen i kruhový objezd Na Špici, aby bylo vidět, že se s tím počítá."

Položky v rozpočtu ve výši jedné koruně, která by signalizovala například investiční akci, místostarosta Jiří Franc (Šance) nepovažuje za důležité. "Například v otázce regenerace sídliště město může získat pětimilionovou dotaci s milionovou spoluúčastí a to je částa, na kterou se v rozpočtu rezervy najdou," řekl.

Náklady na údržbu stadionu Olympie podle starosty v rozpočtu být nemůžou z formálních důvodů. "Stadion Olympia na město převeden dosud nebyl a na majetek, který nemáme, těžko vytvoříme položku," poznamenal Ivo Šanc.

Zuzana Moravčíková má problém střicetimilionový úvěr, se kterým město v roce 2013 počítá pro investiční akce. "Nepočítáme ani s úvěrem na dluhy po nemocnici, jestli těch úvěrů už nemáme moc, jestli to město zvládne," obává se. "S úvěrem na vyrovnání po nemocnici nepočítáme, protože ta otázka je v běhu. Nyní můžu naznačit, že Kutná Hora bude ke konci roku v plusovém zůstatku, což se promítne i do roku 2013," uvedl Jiří Franc a doplnil: "K dnešnímu dni máme na účtě asi dvanáct milionů korun."

Schválený rozpočet města pro rok 2013 najdete zde.

Galerie
Předchozí Následující
Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 27. prosinec 2012, 18:32

Když už je řeč o našich zastupitelích, příběh podnikavého kutnohorského zastupitele, který se v mediálním prostoru objevil v létě letošního roku má další a nikoliv překvapivé o to však více tragikomické pokračování.

11.června 2012
http://www.novinky.cz/domaci/270102-kutnohorsky-zastupitel-mel-nacerno-drubezarnu-nikdo-nevi-kde-bral-vodu.html

Ing. Vladislav Borat Ladislav: „Pak Vám ukážu, kde ta studna byla skovaná. V životě byste ji nenašli. Nikdy!“
Takže stavba - na černo. „Skovaná“ studna - na černo. Nelegální byznys - jede!

25.6.2012
www.obecvrdy.cz/soubory/68264bdb65b97eeae6788aa3348e553c

Přesně dva týdny po reportáži vydává stavební úřad obce Vrdy územní rozhodnutí, kterým se mj. celkem svérázně vypořádává s námitkami účastníků UR, ale především legalizuje tehdejší dlouhodobý protiprávní stav. Zaznamenáváme jistou „snahu“ pana zastupitele ukázat, že nemá ze zákonů a moci úřední v ČR úplnou legraci.

9.července 2012
www.obecvrdy.cz/soubory/5dd9db5e033da9c6fb5ba83c7a7ebea9

Celkem logická je v našem pomýleném státě námitka stěžovatele na konci této přílohy. Pravděpodobně správně motivovaný stavební úřad Vám Vaši nelegální činnost - když je potřeba – elegantně přikryje!

26. prosince 2012
http://www.novinky.cz/krimi/286967-ke-stavbe-nelegalni-slepicarny-ve-vrdech-dopomohli-urednici.html

Pozemky na kterých slepičárna stojí patří mj. PF (pozemkový fond), tedy ČR. Pan zastupitel tedy staví celkem v pohodě na cizím. Dobrý návod zastupitele pro voliče jak přistupovat k podnikání !!! Např. Váš soused má velkou nevyužívanou zahradu? Tak mu na ní něco postavte… Co to příště zkusit na městském??

Smutné na tom všem je, že Vrdští úředníci se chovají jako naprostí ubožáci, kteří se schovávají za dveře… Asi mají proč, reportér se to ale již nedozvěděl, protože mu všichni zodpovědní před nosem jedem po druhém zavírali dveře. Nakonec z toho hnoje vychází nejlépe úřednice PF, která sdělila, že „blbě vyhodnotila situaci“ !!! No snad se jí to alespoň vyplatilo...

Ještě v létě pan zastupitel novinkám.cz tvrdil, že firmu prodal a že s ní nemá nic společného (viz úvodní reportáž), pravděpodobně jakýsi úhybný manévr, protože obchodní rejstřík žádný převod společnosti ARGENTUM Kutná Hora, s.r.o. nezapsal. Co však zapsal je exekuce na obchodní podíl pana zastupitele…

https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a100113389&typ=full&klic=2pbwzu

Re: - vložil Anonymous - 21. prosinec 2012, 19:25

Jsme v čase předvánočním. Tento čas by mě být svátky klidu, míru a v jistém slova smyslu i smíření. Proto telegraficky:

- TPCA Kolín – palec nahoru. Je smutnou realitou dnešních dní, že je zvýšená bezpečnost chodců závislá na otevřené ruce korporátních donátorů.
- Pokleslé handrkování zastupitelů o změně jednacího (volebního) řádu – celé zastupitelstvo palec dolů. Zastupitel Šalátek ve stejné souvislosti palec nahoru, za to že se mu podařilo tuto směšnou frašku svým návrhem ukončit.
- Volba místostarostky – palec neutrál. Máme po více jak půl roce opět kompletní vedení, to jak bude kompetentní a důvěryhodné se teprve ukáže.
- Volba místostarosty – tzv. „koalice“ celá palec dolů. Mlátit hlavou do zdi se silově tlačeným „dynamickým“ avšak poněkud provařeným kandidátem může pouze blázen nebo fanatik, jak se ukázalo nejen mezi voliči, ale dvakrát po sobě i mezi zastupiteli.
- Pan Zdeněk Jirásek – palec nahoru. Mnozí to od něho očekávali již v prvním poločase, ale zaplať pán Bůh zato, že našel cestu proti koalici mocných. Dvanácti zastupitelům, kteří mu dvakrát svěřili svůj hlas palec samozřejmě také nahoru.
- Speciální palec dolů – starosta Šanc, za to, že svým návrhem pana Koubského a prosazováním účelové veřejné volby setrvale deklasuje komunální kutnohorskou politiku na úroveň ukrajinského parlamentu (ještě že se u nás „nemydlí“ nebo škoda?).
- Přesídlení barmských uprchlíků – palec nahoru. Svět se definitivně zbláznil a sami nevíme, kdy nás co potká.
- Rekreační poplatek, alias vzdušné. Ivana Vopálková jasný palec nahoru za jasnou a nezpochybnitelnou argumentaci. Jedno z překvapivě „nosných“ témat. Ivo Šalátek palec dolů. Snad jeho téměř fanatická argumentace jako pravicového politika ohledně nebezpečnosti patnáctikorunového poplatku byla jen úletem. Jaksi mu – a nejen jemu – uniklo, že koncepční marketingová kampaň města přináší peníze a šetří náklady právě těm podnikatelům a živnostníkům, za které pan Šalátek tak agitoval. Pan Koubský – palec dolů za opakované nesmyslné (asi „dynamické“) poplatkové „kutilství“, slovy strážce rozpočtové kapitoly pana Zahradníčka. Už to tady jednou bylo v souvislosti se svozem odpadků, tentokráte kutilství zatrhl jaksi sám zákon.
- Finanční a kontrolní výbor – obě tělesa palec dolů. Žádný komentář, diskuse k plnění rozpočtu, stavu městských společností, novému rozpočtu atd. atd. Bohužel.
- Koupě a prodeje pozemků – komunisté palec dolů. Jedovatý koktejl bolševické a vyděračské rétoriky bez jakékoliv znalosti reálií a podkladů (to se bohužel netýká jen jich) je lokálním důkazem toho, proč by tato politická síla měla zůstat na okraji politického spektra, když už Havel neměl sílu k prosazení jejího zákazu.
- Neškaredické hřiště – speciální palec dolů celému zastupitelstvu, že není schopno sebrat zdravý rozum a tuto absurdní investici, jejíž účel a smysl pravděpodobně uniká i jejím propagátorům, smést ze stolu.
- Pan Gajdoš (bývalý jednatel TEBISu) – palec nahoru. Je až s podivem, že si všechnu špínu, která se na něho po jeho odchodu z TEBISu měsíce snáší nechal tak dlouho líbit.
- Schválení rozpočtu – celé zastupitelstvo (opozice za ovčí přístup) a především „koalice“ za nejkratší bod programu ve věci nejdůležitějšího „komunálního zákona“, kterým je roční rozpočet města. Rozpočet není ani úsporný, ani investiční (viz příspěvkové nekoncepční šílenství), ani jakýkoliv jiný. Rozpočet prostě je. Útěcha nového rozpočtového určení daní (tzv. „RUDa“), které má přinést pár milionů navíc vezme po klesajícím výběru daní, neudržitelné nákladové a výdajové politice radnice a především pod kladivem vytunelované nemocnice v příštím roce možná velmi záhy za své. Malý palec nahoru panu Šalátkovi, za připomenutí zcela standardního (když už nic jiného alespoň kolegiálního přístupu) dříve běžných pracovních zasedání ZM ve věci rozpočtu (malý proto, že nebyl jasně a důrazně věcně argumentován, tj. nikoliv jen chabým odkazem na minulost). Velký palec dolů – starosta Šanc ve stejné věci za již neskrývané ignorování a opovrhování zastupiteli ve stejné věci. Kdeže té otevřené a přátelské radnici konce jsou…
- Zatrhnutí veřejně dostupných internetových záznamů z jednání zastupitelstva města – všem zastupitelům (i tajemníkovi) velký palec dolů!!! Když se chce, tak to jde. Bohužel jinde. Tak až sem se dostala otevřená demokratická radnice na sklonku roku 2012.

Palec nahoru a požehnané vánoce – všem lidem dobré vůle.

A nač by měli zastupitelé vůbec něco vědět? - vložil Anonymous - 21. prosinec 2012, 15:50

Vždyť jsou tam od toho, aby pouze zvedali ruku podle toho jak se jim řekne, tak proč by si s tím ty zodpovědné a inteligentní dámy a pánové vůbec zatěžovali hlavu?

Příště je zase můžete volit - ty samé!!!!

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Rozpočet Kutné Hory pro rok 2013 zastupitelé v úterý schválili čtrnácti hlasy

Rozpočet Kutné Hory pro rok 2013 zastupitelé v úterý schválili čtrnácti hlasy

19. prosinec 2012
(aktualizováno: 19. prosinec 2012, 12:59)

Kutná Hora - Jedním z hlavních úkolů zastupitelů na úterním zasedání byl rozpočet Kutné Hory pro rok 2013. Jeden z klíčových dokumentů města nakonec prošel bez větší diskuse čtrnácti hlasy, deset zastupitelů bylo proti a dva se zdrželi.

"Vadí mi, že k takovému dokumentu nebylo svoláno pracovní jednání zastupitelstva," upozornil Ivo Šalátek (ODS). "Na svolání pracovního jednání jsme nezaznamenali požadavek, nedorazily ani žádné písemné připomínky zastupitelů," reagoval hned starosta Ivo Šanc (Šance). "Pacovního zastupitelstva by se mohli zúčastnit šéfové odborů, kteří by nám na místě dotazy odpověděli," připojila se Zuzana Moravčíková (ČSSD).

Zdeňku Jiráskovi (Šance) zase vadí, že rozpočet nepočítá například s náklady na údržbu stadionu Olympie, jehož převod na město zastupitelé schválili. "V rozpočtu nejsou ani naznačeny ani akce, se kterými město v budoucnu počítá," dodal a pokračoval: "Například v otázce akce regenerace sídliště Šipší se dá očekávat druhá etapa. V rozpočtu by měl být naznačen i kruhový objezd Na Špici, aby bylo vidět, že se s tím počítá."

Položky v rozpočtu ve výši jedné koruně, která by signalizovala například investiční akci, místostarosta Jiří Franc (Šance) nepovažuje za důležité. "Například v otázce regenerace sídliště město může získat pětimilionovou dotaci s milionovou spoluúčastí a to je částa, na kterou se v rozpočtu rezervy najdou," řekl.

Náklady na údržbu stadionu Olympie podle starosty v rozpočtu být nemůžou z formálních důvodů. "Stadion Olympia na město převeden dosud nebyl a na majetek, který nemáme, těžko vytvoříme položku," poznamenal Ivo Šanc.

Zuzana Moravčíková má problém střicetimilionový úvěr, se kterým město v roce 2013 počítá pro investiční akce. "Nepočítáme ani s úvěrem na dluhy po nemocnici, jestli těch úvěrů už nemáme moc, jestli to město zvládne," obává se. "S úvěrem na vyrovnání po nemocnici nepočítáme, protože ta otázka je v běhu. Nyní můžu naznačit, že Kutná Hora bude ke konci roku v plusovém zůstatku, což se promítne i do roku 2013," uvedl Jiří Franc a doplnil: "K dnešnímu dni máme na účtě asi dvanáct milionů korun."

Schválený rozpočet města pro rok 2013 najdete zde.

Zlata banka
Reklama
Prohlédnout galerii