vv auto
Reklama

Odejde Petr Rathauz do Malína?

22. únor 2010, 19:30
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutnohorsko - Zimní příprava na jarní část fotbalového okresního přeboru je v plném proudu a týdeník Tep a www.svoboda.info nechá fanouškům jako tradičně nahlédnout do jednotlivých klubů.

1. Sokol Nové Dvory (+8, 29 bodů)

Po skončení podzimní části okresního přeboru trenér Sokola Nové Dvory Miloslav Čepek prohlásil, že chce celou soutěž vyhrát. "To asi padne," dívá se na současný stav černě a vysvětlil: "Trénujeme málo. Také se nám zranil jeden z nejlepších hráčů - Luboš Michalec. Buď na dlouho a jestli ne na trvalo. Poranil si vazy při lyžování. Vypadá to špatně."

Nové Dvory zahájily přípravu 17. ledna a v poslední době prodělaly krátké zimní soustředění v Golčově Jeníkově. "Nejprve jsme trénovali dvakrát týdně, nyní už pouze jednou, v podstatě jen na menší umělé trávě v Kutné Hoře," řekl Miloslav Čepek a pokračoval: "Nepovedl se nám ani poslední zápas, zatím jsme odehráli tři. Poslední únorový víkend bychom měli sehrát střetnutí s Načešicemi, potom bychom tam měli mít soupeře ze špičky okresního přeboru Pardubického kraje - Řečany nad Labem. Před mistrovskou soutěží máme ještě naplánovaný pohárový zápas."

Miloslav Čepek si myslí, že vzhledem k příznivému počasí na konci roku 2009 mohlo vedení Okresního fotbalového svazu předehrát jedno, dvě jarní kola ještě na podzim. "S terény to nyní vypadá hodně špatně. V černu také začne mistrovství světa a začne překládání zápasů okresního přeboru, protože každý fotbalista bude chtít šampionát vidět. Předehráním jarních kol na podzim se mohlo jaro zkrátit, podobně jako to má liga," uvedl.

Na posilování v Nových Dvorech podle trenéra nebudou finanční prostředky. "Jsme chudý klub," zdůraznil. "Hráči si budou muset přispívat na svou fotbalovou činnost, nedá se nic dělat. Ještě to musíme projednat na hráčské schůzi," podotkl s tím, že by Nové Dvory rády udržely pohromadě podzimní kádr: "Přál bych si, aby hráči áčka i béčka chodili pravidelně a pořádně trénovat. Potom by jaro mohli odehrát na slušné úrovni."

Odejít by z Nových Dvorů neměl nikdo, i když vedení zájem o některé hráče zájem zaznamenalo. "Současný trenér Kouřimi oslovil Luboše Michalce a Jana Raka. Luboš Michalec se ale zranil a Jan Rak přestup odmítl proto, že máme soutěž rozjetou dobře," vysvětlil Miloslav Čepek.

A kdo se podle novodvorského trenéra stane "mistrem okresního přeboru" a kdo sestoupí? "Kdybych nevěřil, že skončíme první my, na podzim bych to neříkal. O první místo se chceme porvat," prohlásil a pokračoval: "Poslední místo nepřeji nikomu. Malešov posílil, vrátili se mu někteří hráči a přišel nový trenér. Vrdům to také nepřeji, ale vždycky to někdo odskáče a já doufám, že to nebudeme my. Hřiště má Malešov parádní, Vrdy solidní. U těchto klubů jsou špatné výsledky otázkou jen toho, že nemají hráče, kteří jim odešli na hostování. Nikomu to nepřeji, bude záležet na prvních pěti kolech, jak se kdo chytne."

2. Kavalier Sázava (+9, 27 bodů)

Podle trenéra Pavla Chuchly jde zimní příprava Kavalieru Sázava zatím hladce. "Začali jsme ve středu 20. ledna, trénujeme dvakrát týdně - v úterý venku a ve středu v posilovně a pak v hale," uvedl. Přípravné zápasy Sázavští hrají o víkendech na turnaji na umělé trávě v Kostelci nad Černými lesy. "Třikrát jsme vyhráli a jednou prohráli. V tabulce jsme třetí, takže v klidu," usmíval se sázavský kouč, který nemá ani větší problém se zraněním hráčů: "Dva měli běžná svalová zranění, která jsou tak na týden, maximálně čtrnáct dní. Naopak se nám po půlroce uzdravili Richard Haláček, Pavel Švehla a Láďa Vejvoda."

A jak je Pavel Chuchla spokojený s účastí na trénincích? "To je bezvadné, žádný problém nemáme," nezaváhal ani na chviličku. Sázavští půjdou do jarních odvet zřejmě bez posil. "Tři výše jmenovaní se uzdravili, proto se nám kádr rozšířil a trochu se zvýšila konkurence. Patnáct, šestnáct kvalitních hráčů do soutěže máme," zdůraznil trenér.

A jak Pavel Chuchla tipuje stav tabulky okresního přeboru po posledním kole? "Sázava bude určitě první. Poslední místo nikomu nepřeji, to jsme také zažili. Je to hodně nepříjemné a smutné, proto se k tomu vyjadřovat nebudu. Kdyby nepadal nikdo, bylo by to nejlepší, ale zase ne tolik zajímavé," zakončil svůj odhad.

3. Sparta ČKD K. Hora B (+6, 27 bodů)

Rezerva Sparty ČKD Kutná Hora začala zimní přípravu 8. ledna. "V týmu máme dost vysokoškoláků, kteří jsou schopní sejít se pořádně o víkendu. Tomu jsme podřídili plán přípravy," uvedl trenér Ladislav David a upřesnil: "Zátěžové dny jsou čtyři - úterý a pátek trénink, v sobotu a v neděli utkání. Tak, aby hráči byli zatížení v co největším počtu." Kutnohorští trenéři naplánovali dvanáct přípravných zápasů. "Což je na okresní přebor hodně," upozornil Ladislav David. "Sledovali jsme tím zlepšení herního projevu, se kterým jsem na podzim spokojený nebyl," doplnil.

Kutná Hora B sehrála zatím šest zápasů, převážně se soupeři z vyšších soutěží. "Tupadly, Zbrasalavice, Libodřice," vypočítal příklady kouč, který je s dosavadním průběhem zimní přípravy spokojený.

Kutná Hora B do jarních bojů s žádnou novou tváří zřejmě nepůjde. "Spíše mě mrzí přestupová politika klubu," naznačil Ladislav David a pokračoval: "Jestliže B tým je po podzimu také na postup, nemělo by se asi stát, že by někteří hráči byli s úplnou lehkostí uvolňováni do jiných, někdy i konkurenčních klubů. Například jsem se dověděl o Petru Rathauzovi, který má odejít do Malína, s tím bych nikdy nesouhlasil. Auer byl uvolněn do Zásmuk... Těmto hráčům by měla být nabídnuta alternativa B týmu."

Obraně by měl na jaře dodat klid zkušený brankář Miroslav Vocel, jenž se do fotbalu vrátil po zranění. "Vrátil se také Bohuslav Šváb a čekám na návrat Jakuba Fajfra, který pobýval půl roku v zahraničí. Věřím, že tito tři hráči by mužstvu pomohli," doufá trenér, který pro mistrovská utkání zřejmě bude muset oželet Jaroslava Kratochvíla, kterého si vyhlédl trenér A týmu. "Pro béčko je to klíčový hráč, ale s tím se nedá nic dělat. Nakonec jsem rád, že hráč béčka se po dlouhé době propracoval do áčka. Aspoň takovou možnost vidí i ostatní kluci," podotkl Ladislav David.

Jak podle kutnohorského trenéra bude vypadat tabulka okresního přeboru v červnu 2010? "Na první místo vidím tři velké kandidáty a o posledním bych se nerad bavil. Nikomu bych to nepřál a také v současné době to je Malešov, ke kterému mám sám nějaký vztah. Nepřál bych mu to, ale o posledním místě se podle mě rozhodne mezi ním a Vrdy," uzavřel.

4. Sokol Paběnice (+8, 26 bodů)

Paběnice chtěly zahájit zimní přípravu hned v prvním lednovém týdnu. "Vzhledem k sněhové nadílce jsme ale začali o čtrnáct dní později," vysvětlil trenér Karel Růžička. Paběničtí trénují třikrát v týdnu. "Společně s béčkem a dorostem," upozornil kouč a dodal: "Někteří z nich by se nechali přeřadit i do áčka. Jediné, co mě ale mrzí, je účast na trénincích." Stojí za slabší účastí pracovní a školní povinnosti hráčů? "To asi ano, ale hoši by si měli sáhnout do svědomí a měli by být trochu odpovědnější," naznačil.

První přípravný zápas Paběnice sehrají na konci února. "Chtěli bychom hrát minimálně tři, čtyři přípravná utkání, většinou se soupeři z I. B třídy," řekl Karel Růžička.

Posily by se Paběnicím pro jarní boje o postup hodily. "Já bych nějaké posily chtěl, ale je těžké získat kvalitního hráče. Konkrétně dohodnutého zatím není nic," nechtěl se pouštět do spekulací s tím, že dva paběničtí hráči podepsali přestup jinam. "Jsem proti tomu, aby někdo odcházel," odmítl a pokračoval: "Tak široký kádr zase nemáme, aby někdo mohl odejít. Také jsme si slíbili, že pro Paběnice se budeme snažit vykopat zpátky I. B třídu. Také proto odchody teď nejsou aktuální."

Karel Růžička věří, že Paběnice vyhrají okresní přebor 2009 - 2010. "Tipovat poslední mužstvo je těžké. Malešov dost posílil a posilovat se ještě snaží. Proto to vypadá asi na ty Vrdy," zakončil svým tipem.

5. Sokol Suchdol (+3, 24 bodů)

Zimní tréninky fotbalisté Sokola Suchdol zahájili v polovině ledna. "Scházíme se dvakrát týdně a o víkendech na zápasy," řekl hlavní trenér Libor Mana. "Zatím jsme se utkali s Kaňkem 10:0, s Konárovicemi 6:2 a v neděli 21. února budeme hrát se Zbraslavicemi," vypočítal a pokračoval: "Sehrajeme tři utkání na turnaji v Černých Pečkách a přípravu budeme končit s Týncem."

I když účast na trénincích v Suchole není příliš vysoká, Libor Mana se nezlobí. "Je to bída, kluky to zatím nebaví. Chodí tak v průměru šest, sedm hráčů," přiznal. "K tomu se přidaly i jarní prázdniny, zaměstnání. měl bych být naštvaný, ale na druhou stranu to chápu."

Suchdol s žádnými posilami pro jarní mistrovská utkání nepočítá. "Do týmu se po půlroční pauze vrátil Pavel Suchánek, s ním počítáme. Naopak zřejmě odejde Jan Škalda, který si vyjednal angažmá v Malešově, to ale zatím není dohodnuté na úrovni vedení obou klubů, to je zatím otevřené," zdůraznil suchdolský trenér s tím, že Suchdol i pro jaro počítá se Zdeňkem Čápem.

Podle Libora Many Malešov zůstane poslední i po jarní části okresního přeboru. "I když posílil," uvažoval nahlas a doplnil: "První místo asi udrží Nové Dvory, i když se jim zranil Luboš Michalec. Nějak to ukopou."

6. Jiskra Zruč n. S. (+3, 21 bodů)

Zručští fotbalisté se na jarní část okresního přeboru připravují od 9. ledna 2010. "Jednou týdně - v sobotu," upřesnil trenér Jiskry Zruč n. S. Petr Jelínek. "Účast na trénincích je slušná, bývalo to i horší," usmíval se a pokračoval: "Přípravu kluci berou odpovědněji, dokáží si v sobotu udělat čas." Zručští k prvnímu zápasu nastoupí poslední únorový víkend proti Sokolu Zbraslavice. "Pak tam máme naplánované střetnutí s Kožlí a před sezonou i pohárový zápas. Základní sestava pro soutěž vykristalizuje," věří Petr Jelínek.

Zručskou Jiskru čeká velice těžký začátek jarní sezony. Doma přivítá Kutnou Horu B, pojede do Nových Dvorů a pak bude následovat domácí souboj se Suchdolem. "To jsou týmy z vršku tabulky, po třech kolech bude jasné, jestli se udržíme v kontaktu s čelem tabulky," zdůraznil zručský kouč. Ten by rád prodloužil hostování podzimních posil. "Všechno je zatím v jednání, nic není hotového. Hostování bychom rádi prodloužili Vítzěslavu Pechancovi z Ledče nad Sázavou. Rádi bychom přivedli i jednoho nového záložníka," naznačil Petr Jelínek, který zatím nemá žádné informace o tom, že by někdo rád odešel nebo skončil. "Já možná začnu," smál se.

A kdo okresní přebor 2009 - 2010 podle Petra Jelínka vyhraje a kdo naopak skončí poslední? "To napoví právě ta tři první kola," opakoval a doplnil: "Jestli se my ještě udržíme ve hře o první místo a nebo ne. Pokud nás Nové Dvory a Suchdol porazí, rozhodne se asi mezi nimi. V popředí tabulky se drží i Sázava, o ní ale nikdo nic neví." Po prvním místě Jiskra přece jen po očku pošilhává. "Na podzim jsme měli pět hluchých zápasů, ve kterých jsme nic nevyhráli, a čelo tabulky nám odskočilo. Ničemu se ale nebráníme," řekl a prozradil i svůj tip na poslední místo: "Rozhodovat se bude zřejmě mezi Malešovem a Vrdy. Malešovu se někdo vrátil a posiluje, možná by ztrátu mohl dohonit. Tyto dva týmy ale předváděly nejhorší fotbal."

7. Sokol Malín (-3, 18 bodů)

Malínští se do zimní přípravy pustili v polovině ledna. "Momentálně se scházíme dvakrát týdně, protože není kde moc běhat a po silnici to nemá cenu," vysvětlil malínský trenér Tomáš Vojtíšek, který je rozmrzelý z účasti hráčů na trénincích. "S tím spokojený nebudu asi nikdy," zdůraznil a pokračoval: "Všechno se asi odvíjí od počasí, ale mnoho lidí je na horách, spousta jich je nemocných. Tréninková účast je proto tak na šedesát procent. V každém případě by mohla být lepší."

Malín první zápas odehrál na umělé trávě v Kutné Hoře proti Bílému Podolí a v sobotu 20. února proti Ratboři. "Měli jsme naplánované čtyři zápasy, snažíme se vyjednat ještě pátý. Všechno ale záleží na počasí," zdůraznil a doplnil: "Poslední zápasy už bych rád hrál na přírodní trávě. Přechod z umělé trávy na přírodní je totiž těžký."

Malín by pro jaro rád přivedl nějaké posily. "Něco je v jednání, nechci ale o tom zatím mluvit," nechtěl jmenovat Tomáš Vojtíšek. Kutnohorský trenér Ladislav David ale hovořil o odchodu Petra Rathauze právě do Malína. "Přemýšlí o tom, že by rád stavěl. Proto nebude mít tolik času na trénink a chce hrát v Malíně," potvrdil malínský trenér.

Tomáš Vojtíšek se podělil i o svůj odhad konečné tabulky okresního přeboru 2009 - 2010. "Na první místo je adeptů více, rád bych, abychom skončili v popředí tabulky a nemydlili se o poslední místo," začal a navázal: "Sestupujícího se troufat neodvažuji. Malešov posiluje a je otázka, co se mu podaří. Velice dobré výsledky má naopak Kutná Hora B, tu bych tipoval na postup. Záležet bude i na tom, jakou výkonnost bude mít Zruč nad Sázavou, do boje o přední pozice počítám i s Paběnicemi, které mají stabilní hráčský kádr. Zbytek bude figurovat ve středu tabulky."

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Odejde Petr Rathauz do Malína?

Odejde Petr Rathauz do Malína?

22. únor 2010
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutnohorsko - Zimní příprava na jarní část fotbalového okresního přeboru je v plném proudu a týdeník Tep a www.svoboda.info nechá fanouškům jako tradičně nahlédnout do jednotlivých klubů.

1. Sokol Nové Dvory (+8, 29 bodů)

Po skončení podzimní části okresního přeboru trenér Sokola Nové Dvory Miloslav Čepek prohlásil, že chce celou soutěž vyhrát. "To asi padne," dívá se na současný stav černě a vysvětlil: "Trénujeme málo. Také se nám zranil jeden z nejlepších hráčů - Luboš Michalec. Buď na dlouho a jestli ne na trvalo. Poranil si vazy při lyžování. Vypadá to špatně."

Nové Dvory zahájily přípravu 17. ledna a v poslední době prodělaly krátké zimní soustředění v Golčově Jeníkově. "Nejprve jsme trénovali dvakrát týdně, nyní už pouze jednou, v podstatě jen na menší umělé trávě v Kutné Hoře," řekl Miloslav Čepek a pokračoval: "Nepovedl se nám ani poslední zápas, zatím jsme odehráli tři. Poslední únorový víkend bychom měli sehrát střetnutí s Načešicemi, potom bychom tam měli mít soupeře ze špičky okresního přeboru Pardubického kraje - Řečany nad Labem. Před mistrovskou soutěží máme ještě naplánovaný pohárový zápas."

Miloslav Čepek si myslí, že vzhledem k příznivému počasí na konci roku 2009 mohlo vedení Okresního fotbalového svazu předehrát jedno, dvě jarní kola ještě na podzim. "S terény to nyní vypadá hodně špatně. V černu také začne mistrovství světa a začne překládání zápasů okresního přeboru, protože každý fotbalista bude chtít šampionát vidět. Předehráním jarních kol na podzim se mohlo jaro zkrátit, podobně jako to má liga," uvedl.

Na posilování v Nových Dvorech podle trenéra nebudou finanční prostředky. "Jsme chudý klub," zdůraznil. "Hráči si budou muset přispívat na svou fotbalovou činnost, nedá se nic dělat. Ještě to musíme projednat na hráčské schůzi," podotkl s tím, že by Nové Dvory rády udržely pohromadě podzimní kádr: "Přál bych si, aby hráči áčka i béčka chodili pravidelně a pořádně trénovat. Potom by jaro mohli odehrát na slušné úrovni."

Odejít by z Nových Dvorů neměl nikdo, i když vedení zájem o některé hráče zájem zaznamenalo. "Současný trenér Kouřimi oslovil Luboše Michalce a Jana Raka. Luboš Michalec se ale zranil a Jan Rak přestup odmítl proto, že máme soutěž rozjetou dobře," vysvětlil Miloslav Čepek.

A kdo se podle novodvorského trenéra stane "mistrem okresního přeboru" a kdo sestoupí? "Kdybych nevěřil, že skončíme první my, na podzim bych to neříkal. O první místo se chceme porvat," prohlásil a pokračoval: "Poslední místo nepřeji nikomu. Malešov posílil, vrátili se mu někteří hráči a přišel nový trenér. Vrdům to také nepřeji, ale vždycky to někdo odskáče a já doufám, že to nebudeme my. Hřiště má Malešov parádní, Vrdy solidní. U těchto klubů jsou špatné výsledky otázkou jen toho, že nemají hráče, kteří jim odešli na hostování. Nikomu to nepřeji, bude záležet na prvních pěti kolech, jak se kdo chytne."

2. Kavalier Sázava (+9, 27 bodů)

Podle trenéra Pavla Chuchly jde zimní příprava Kavalieru Sázava zatím hladce. "Začali jsme ve středu 20. ledna, trénujeme dvakrát týdně - v úterý venku a ve středu v posilovně a pak v hale," uvedl. Přípravné zápasy Sázavští hrají o víkendech na turnaji na umělé trávě v Kostelci nad Černými lesy. "Třikrát jsme vyhráli a jednou prohráli. V tabulce jsme třetí, takže v klidu," usmíval se sázavský kouč, který nemá ani větší problém se zraněním hráčů: "Dva měli běžná svalová zranění, která jsou tak na týden, maximálně čtrnáct dní. Naopak se nám po půlroce uzdravili Richard Haláček, Pavel Švehla a Láďa Vejvoda."

A jak je Pavel Chuchla spokojený s účastí na trénincích? "To je bezvadné, žádný problém nemáme," nezaváhal ani na chviličku. Sázavští půjdou do jarních odvet zřejmě bez posil. "Tři výše jmenovaní se uzdravili, proto se nám kádr rozšířil a trochu se zvýšila konkurence. Patnáct, šestnáct kvalitních hráčů do soutěže máme," zdůraznil trenér.

A jak Pavel Chuchla tipuje stav tabulky okresního přeboru po posledním kole? "Sázava bude určitě první. Poslední místo nikomu nepřeji, to jsme také zažili. Je to hodně nepříjemné a smutné, proto se k tomu vyjadřovat nebudu. Kdyby nepadal nikdo, bylo by to nejlepší, ale zase ne tolik zajímavé," zakončil svůj odhad.

3. Sparta ČKD K. Hora B (+6, 27 bodů)

Rezerva Sparty ČKD Kutná Hora začala zimní přípravu 8. ledna. "V týmu máme dost vysokoškoláků, kteří jsou schopní sejít se pořádně o víkendu. Tomu jsme podřídili plán přípravy," uvedl trenér Ladislav David a upřesnil: "Zátěžové dny jsou čtyři - úterý a pátek trénink, v sobotu a v neděli utkání. Tak, aby hráči byli zatížení v co největším počtu." Kutnohorští trenéři naplánovali dvanáct přípravných zápasů. "Což je na okresní přebor hodně," upozornil Ladislav David. "Sledovali jsme tím zlepšení herního projevu, se kterým jsem na podzim spokojený nebyl," doplnil.

Kutná Hora B sehrála zatím šest zápasů, převážně se soupeři z vyšších soutěží. "Tupadly, Zbrasalavice, Libodřice," vypočítal příklady kouč, který je s dosavadním průběhem zimní přípravy spokojený.

Kutná Hora B do jarních bojů s žádnou novou tváří zřejmě nepůjde. "Spíše mě mrzí přestupová politika klubu," naznačil Ladislav David a pokračoval: "Jestliže B tým je po podzimu také na postup, nemělo by se asi stát, že by někteří hráči byli s úplnou lehkostí uvolňováni do jiných, někdy i konkurenčních klubů. Například jsem se dověděl o Petru Rathauzovi, který má odejít do Malína, s tím bych nikdy nesouhlasil. Auer byl uvolněn do Zásmuk... Těmto hráčům by měla být nabídnuta alternativa B týmu."

Obraně by měl na jaře dodat klid zkušený brankář Miroslav Vocel, jenž se do fotbalu vrátil po zranění. "Vrátil se také Bohuslav Šváb a čekám na návrat Jakuba Fajfra, který pobýval půl roku v zahraničí. Věřím, že tito tři hráči by mužstvu pomohli," doufá trenér, který pro mistrovská utkání zřejmě bude muset oželet Jaroslava Kratochvíla, kterého si vyhlédl trenér A týmu. "Pro béčko je to klíčový hráč, ale s tím se nedá nic dělat. Nakonec jsem rád, že hráč béčka se po dlouhé době propracoval do áčka. Aspoň takovou možnost vidí i ostatní kluci," podotkl Ladislav David.

Jak podle kutnohorského trenéra bude vypadat tabulka okresního přeboru v červnu 2010? "Na první místo vidím tři velké kandidáty a o posledním bych se nerad bavil. Nikomu bych to nepřál a také v současné době to je Malešov, ke kterému mám sám nějaký vztah. Nepřál bych mu to, ale o posledním místě se podle mě rozhodne mezi ním a Vrdy," uzavřel.

4. Sokol Paběnice (+8, 26 bodů)

Paběnice chtěly zahájit zimní přípravu hned v prvním lednovém týdnu. "Vzhledem k sněhové nadílce jsme ale začali o čtrnáct dní později," vysvětlil trenér Karel Růžička. Paběničtí trénují třikrát v týdnu. "Společně s béčkem a dorostem," upozornil kouč a dodal: "Někteří z nich by se nechali přeřadit i do áčka. Jediné, co mě ale mrzí, je účast na trénincích." Stojí za slabší účastí pracovní a školní povinnosti hráčů? "To asi ano, ale hoši by si měli sáhnout do svědomí a měli by být trochu odpovědnější," naznačil.

První přípravný zápas Paběnice sehrají na konci února. "Chtěli bychom hrát minimálně tři, čtyři přípravná utkání, většinou se soupeři z I. B třídy," řekl Karel Růžička.

Posily by se Paběnicím pro jarní boje o postup hodily. "Já bych nějaké posily chtěl, ale je těžké získat kvalitního hráče. Konkrétně dohodnutého zatím není nic," nechtěl se pouštět do spekulací s tím, že dva paběničtí hráči podepsali přestup jinam. "Jsem proti tomu, aby někdo odcházel," odmítl a pokračoval: "Tak široký kádr zase nemáme, aby někdo mohl odejít. Také jsme si slíbili, že pro Paběnice se budeme snažit vykopat zpátky I. B třídu. Také proto odchody teď nejsou aktuální."

Karel Růžička věří, že Paběnice vyhrají okresní přebor 2009 - 2010. "Tipovat poslední mužstvo je těžké. Malešov dost posílil a posilovat se ještě snaží. Proto to vypadá asi na ty Vrdy," zakončil svým tipem.

5. Sokol Suchdol (+3, 24 bodů)

Zimní tréninky fotbalisté Sokola Suchdol zahájili v polovině ledna. "Scházíme se dvakrát týdně a o víkendech na zápasy," řekl hlavní trenér Libor Mana. "Zatím jsme se utkali s Kaňkem 10:0, s Konárovicemi 6:2 a v neděli 21. února budeme hrát se Zbraslavicemi," vypočítal a pokračoval: "Sehrajeme tři utkání na turnaji v Černých Pečkách a přípravu budeme končit s Týncem."

I když účast na trénincích v Suchole není příliš vysoká, Libor Mana se nezlobí. "Je to bída, kluky to zatím nebaví. Chodí tak v průměru šest, sedm hráčů," přiznal. "K tomu se přidaly i jarní prázdniny, zaměstnání. měl bych být naštvaný, ale na druhou stranu to chápu."

Suchdol s žádnými posilami pro jarní mistrovská utkání nepočítá. "Do týmu se po půlroční pauze vrátil Pavel Suchánek, s ním počítáme. Naopak zřejmě odejde Jan Škalda, který si vyjednal angažmá v Malešově, to ale zatím není dohodnuté na úrovni vedení obou klubů, to je zatím otevřené," zdůraznil suchdolský trenér s tím, že Suchdol i pro jaro počítá se Zdeňkem Čápem.

Podle Libora Many Malešov zůstane poslední i po jarní části okresního přeboru. "I když posílil," uvažoval nahlas a doplnil: "První místo asi udrží Nové Dvory, i když se jim zranil Luboš Michalec. Nějak to ukopou."

6. Jiskra Zruč n. S. (+3, 21 bodů)

Zručští fotbalisté se na jarní část okresního přeboru připravují od 9. ledna 2010. "Jednou týdně - v sobotu," upřesnil trenér Jiskry Zruč n. S. Petr Jelínek. "Účast na trénincích je slušná, bývalo to i horší," usmíval se a pokračoval: "Přípravu kluci berou odpovědněji, dokáží si v sobotu udělat čas." Zručští k prvnímu zápasu nastoupí poslední únorový víkend proti Sokolu Zbraslavice. "Pak tam máme naplánované střetnutí s Kožlí a před sezonou i pohárový zápas. Základní sestava pro soutěž vykristalizuje," věří Petr Jelínek.

Zručskou Jiskru čeká velice těžký začátek jarní sezony. Doma přivítá Kutnou Horu B, pojede do Nových Dvorů a pak bude následovat domácí souboj se Suchdolem. "To jsou týmy z vršku tabulky, po třech kolech bude jasné, jestli se udržíme v kontaktu s čelem tabulky," zdůraznil zručský kouč. Ten by rád prodloužil hostování podzimních posil. "Všechno je zatím v jednání, nic není hotového. Hostování bychom rádi prodloužili Vítzěslavu Pechancovi z Ledče nad Sázavou. Rádi bychom přivedli i jednoho nového záložníka," naznačil Petr Jelínek, který zatím nemá žádné informace o tom, že by někdo rád odešel nebo skončil. "Já možná začnu," smál se.

A kdo okresní přebor 2009 - 2010 podle Petra Jelínka vyhraje a kdo naopak skončí poslední? "To napoví právě ta tři první kola," opakoval a doplnil: "Jestli se my ještě udržíme ve hře o první místo a nebo ne. Pokud nás Nové Dvory a Suchdol porazí, rozhodne se asi mezi nimi. V popředí tabulky se drží i Sázava, o ní ale nikdo nic neví." Po prvním místě Jiskra přece jen po očku pošilhává. "Na podzim jsme měli pět hluchých zápasů, ve kterých jsme nic nevyhráli, a čelo tabulky nám odskočilo. Ničemu se ale nebráníme," řekl a prozradil i svůj tip na poslední místo: "Rozhodovat se bude zřejmě mezi Malešovem a Vrdy. Malešovu se někdo vrátil a posiluje, možná by ztrátu mohl dohonit. Tyto dva týmy ale předváděly nejhorší fotbal."

7. Sokol Malín (-3, 18 bodů)

Malínští se do zimní přípravy pustili v polovině ledna. "Momentálně se scházíme dvakrát týdně, protože není kde moc běhat a po silnici to nemá cenu," vysvětlil malínský trenér Tomáš Vojtíšek, který je rozmrzelý z účasti hráčů na trénincích. "S tím spokojený nebudu asi nikdy," zdůraznil a pokračoval: "Všechno se asi odvíjí od počasí, ale mnoho lidí je na horách, spousta jich je nemocných. Tréninková účast je proto tak na šedesát procent. V každém případě by mohla být lepší."

Malín první zápas odehrál na umělé trávě v Kutné Hoře proti Bílému Podolí a v sobotu 20. února proti Ratboři. "Měli jsme naplánované čtyři zápasy, snažíme se vyjednat ještě pátý. Všechno ale záleží na počasí," zdůraznil a doplnil: "Poslední zápasy už bych rád hrál na přírodní trávě. Přechod z umělé trávy na přírodní je totiž těžký."

Malín by pro jaro rád přivedl nějaké posily. "Něco je v jednání, nechci ale o tom zatím mluvit," nechtěl jmenovat Tomáš Vojtíšek. Kutnohorský trenér Ladislav David ale hovořil o odchodu Petra Rathauze právě do Malína. "Přemýšlí o tom, že by rád stavěl. Proto nebude mít tolik času na trénink a chce hrát v Malíně," potvrdil malínský trenér.

Tomáš Vojtíšek se podělil i o svůj odhad konečné tabulky okresního přeboru 2009 - 2010. "Na první místo je adeptů více, rád bych, abychom skončili v popředí tabulky a nemydlili se o poslední místo," začal a navázal: "Sestupujícího se troufat neodvažuji. Malešov posiluje a je otázka, co se mu podaří. Velice dobré výsledky má naopak Kutná Hora B, tu bych tipoval na postup. Záležet bude i na tom, jakou výkonnost bude mít Zruč nad Sázavou, do boje o přední pozice počítám i s Paběnicemi, které mají stabilní hráčský kádr. Zbytek bude figurovat ve středu tabulky."

Zlata banka
Reklama