Stavex
Reklama

Foto: Úmonínské hasičky vyrazily do boje s copánky, štěstí jim ale nepřinesly

26. srpen 2012, 10:55
(aktualizováno: 26. srpen 2012, 20:07)

Drahobudice - Kutnohorská hasičská liga v sobotu pokračovala sedmým kolem, které přivítalo hřiště v Drahobudicích u Zásmuk. Vítěznou šňůru zibohahlavských chlapů přeťaly Jindice!

Tak to přišlo v Drahobudicích, kluci ze Zibohlav, po úžasné spanilé jízdě tj. čtrnácti vítězstvích, což znamená jeden a třičtvrtě ročníku bez porážky, dnes skončili druzí. Otázkou je, zda druhé místo a čas 24,28s je vlastně porážkou, protože i tento čas je hodný mistra. Mnohem zajímavější a překvapivější bylo, kdo měl to štěstí a tuto šňůru přerušil. Jsou to Jindice, kterým dokonce jen pět setinek chybělo, aby pokořily rekord ligy v rukou Zibohlavských...

Kdo dnes byl poprvé v Drahobudicích tak jako já, byl asi příjemně potěšen areálem u koupaliště, který vykoukl po dost „zastrašující“ příjezdové cestě. Musím přiznat, že když jsme odbočili z hlavní silnice, první co mě napadlo, bylo pro boha, kam to jedeme. Jenže klobouk dolů, říká se sice v jiné rovině: co je malé to je hezké a tento příměr se pro tento drahobudický dolíček opravdu hodí. Vše v dosahu, přehledné, příjemné. Pořadatelsky to měli zmáknuté, časomíra měla trať jak na dlani. Kluci kolem základny stále vyháněli vodu a voda z hadic se po skončení vylévala do kanálku, takže trať byla stále suchá. Jediná výtka je k přepadové hadici od přetlakáče, ta musí jít mimo káď, protože voda z přepadu nesmí mít žádný odpor, tolik pravidla. Ale to pro příště. Myslím, že i rozhodčí odvedli slušnou práci, nějaké chyby by se našli, ale co jsem viděl a na vlastní kůži zažil, Tomáš Moravců si pěkně hlídal spojky na základně.

Dnes se znovu ozvala časomíra, co se vlastně stalo? Při prvním pokusu se nám po nastříkání terče a zastavení času nerozsvítilo světlo. Praskla žárovka, což ještě byla maličkost. Druhý pokus proběhl bez problémů a při dalším, kdy světlo na pravém terči signalizovalo naplnění terče se čas nezastavil. Vypadalo to na závadu čidla, došlo k výměně, ale po dlouhém zkoušení jsme zjistili, že čidlo to nebylo, ale že napojený 100m kabel, který vede k jednotce časomíry podél tratě a diváků, někdo rozkopl tak nešťastně, že zůstal napůl zapojen, takže spínal jen levý terč. Na to bohužel doplatily Vlastějovice, které byly právě tím týmem, kterému se čas nezastavil.

Muži

Drahobudické kolo bohužel bylo nejméně obsazeným kolem. Přijelo 25 družstev, v mužích chybělo 5 týmů, Močovice, Úmonín, Onomyšl, Hostovlice a Malešov, který za 14 let vynechal závod poprvé. Asi ještě v řadách družstev řádí dovolené. Holky jsou poctivější, ty přijely všechny.

Drahobudice zaběhly jeden ze svých lepších časů 27,83s. Doma na trénincích dávají pětadvacítky, ale na soutěžích se jim letos nedaří je potvrdit. Po tomto kole jsou stále na 9. místě v tabulce a na domácí půdě vybojovali 6. místo.

Ani kluci z Církvice nemají dobrou sezonu. Dneska to znovu rozeběhli víc než pěkně. Sice levý proudař složitě sbíral hadici na základně, což ještě zvládl, při doběhu špatně zapojil proudnici a skropil ho gejzír vody. Možná tam došlo i ke skřípnutí ruky, protože se od hadice odkulil, ale kluci to nevzdali, proudnici zapojili a pokus dokončili. Rozhodčí to nejprve vyhodnotili jako dvojí držení proudnice, ale po podání protestu verdikt přehodnotili a pokus uznali. Bohužel čas 50,53s je 9. místo a stále 11. místo tabulky. Na svých stránkách po konárovickém kole představili podle jejich prezentace utopistickou teorii o tom, za jakých podmínek by mohli stát v celkovém hodnocení na bedně, ale po dnešku i tato teorie odchází do říše zapomnění.

Vlastějovice doplatily na technickou závadu časomíry, o které jsem psal v úvodu. Bohužel je to zastavilo na vzestupu, protože se klukům čím dál víc daří a útok měli špičkově rozeběhnutý. V opakovaném pokusu nenabrali vodu a za nenatočený koš dostali od rozhodčích neplatný pokus. Trochu jim pomohla nízká účast v dnešním kole a skončily jen 12-tí. V tabulce klesají ze 6-tého na 8. místo.

Borci z Chmeliště s frontmenem Honzou Lahodou v čele, se závod od závodu zlepšují a za 24,73 si nejenže odváží třetí místo, ale na třetí místo se dostávají v tabulce, ze kterého vystrčili Červený Hrádek A. Jak to tak vypadá, v posledním kole bude ještě boj o druhé místo a nejen o něj.

Dvakrát týdně trénink, 5-6 útoků na každém tréninku, to naordinoval Pavel Fanta Jindicím. A přineslo to úspěch ve formě vítězství a času 23,37s. Při projetí výsledku z jednotlivých kol, je to po Zibohlavech jediný mančaft, který na třiadvacítku letos dosáhl. Výsledek jim pomohl postoupit v žebříčku z osmého na 6. místo.

Kořenice doplatily na dlouhý nástřik v jinak pěkně čistém útoku. Čas 38,92s je hluboko za jejich průměrem. Odjíždí z 10-tým místem.

Naše družstvo Nové Dvory nastupovalo bez Jakuba, našeho strojníka, na kterého vyšla služba v práci. Na mašinu jsem byl ze zálohy povolán po dvou trénincích já. No a samozřejmě jsem to klukům nechtěl zkazit, takže jsem šel na start trochu nervózní. Na klidu mi nepřidal čas Jindic, takže jsem horko těžko rovnal Béčko k mašině, které se mi dokonce dvakrát rozhodilo. No infarktová situace. Ale kluci mě podrželi a připravili mi zbytek. Začátek útoku velmi dobrý, chybička na spoji sání, kdy jsme trošku nabrali vzduch a prostřik na pravém terči nám přesto přinesl slušný čas 26,19 a 5. Místo. V tabulce jsme stále na 2. místě s náskokem 7 bodů na třetího.

Suchdol 32,61s a 8. Místo.

Druhý neplatný pokus si odvezl Červený Hrádek A. Ten ho dostal za bouchlé céčko, které je připravilo o třetí místo tabulky. Do závěrečného kola vstupují na 5-té pozici. Béčko pro změnu lovilo koš po zemi a s obtížemi trefovali savicový spoj. Čas 34,83 a 9. místo.

Také Křesetice to měly opravdu pěkně rozeběhnuté, výstřik v necelých 19-ti, ale hodně prostříkali a to je odsunulo k 6-mu místu a času 26,91s.

I Zibohlavy prostříkly. Proti Jindicím měli vodu na proudnici o něco dřív, ale proudaři dneska neměli svůj den. I tak už jsou vítězi ročníku. Takže jsem alespoň některým Vaňkům předběžně pogratuloval a jak kluky znám, v Krchlebech zkusí jet nadoraz a vlastní rekord vylepšit.

Svůj lepší den měli Radovesnice I, 25,53s a jen bramborové umístění, to zamrzí.

Konárovice byl poslední tým v kategorii a poslední, který nedokončil. Po problémech na rozdělovači, kdy byla spojka na jeden zub, si kluci neporozuměli v signalizaci, Jarda na stroji zhasl mašinu a bylo po pokusu.

Tabulka je v této kategorii ještě hodně otevřená a čeká nás ještě hodně zajímavé poslední kolo.

Ženy

U našich krásnějších protějšků se také trochu kazilo.

Drahobudice to opravdu pěkně rozeběhly, vypadalo to, že nasadí laťku vysoko, ale ale pravá proudařka bylá krátká a obrovský prostřik 32,06s proti 24,14s jim stačil jen na 6. Místo.

Uhlířské Janovice zaběhly svůj standard a zůstaly stupínek za bednou. Čtvrté místo, 28,65s.

Suchdolské holky přišly během závodu k časomíře oznámit, že se musí odhlásit, protože dvě závodnice nedorazily. Trochu jsme jim pomohly a za holky nastoupila Míča Vondráčková z Uhl. Janovic na stroj, podle jejích slov po pěti letech na této pozici a zvládla ji s přehledem. Takže alespoň šli v šesti. Trošku naopak zazmatkovala pravá proudařka, která trochu bloudila po dráze a běžela mimo ni. Naštěstí se zorientovala, zjistila, že terč je jiným směrem a doběhla tam, kam měla. Sedmé místo, 35,89s.

Kořenice, stejně jako Suchdol v šesti, 8. místo a 38,06s.

Jediný neplatný pokus v této kategorii si vezou Krchleby, Martina nedala koš a když se snažila ho našroubovat, ruka ji zůstala na savici a mašina jí ruku přisála. Má tam krásnou modřinu ve tvaru mexického dolaru. Přes toto zranění ještě zkusily znovu nabrat vodu, Zuzka na sání to tam dirigovala jak generál, ale nepodařilo se a pokus vzdaly. I s tímto výsledkem mají dostatečný náskok na třetí Červený Hrádek, a mohly by udržet druhé místo v sezoně. Příští týden holky jedou na republiku, tak držíme palce. Samozřejmě i Uhlířkám, které tam jedou převlečené za ČHJ jako host.

Zibohlavské holky snad šly ve šlépějích kluků, stejně jako oni si odváží druhé místo za 27,42s.

Konárovické si taky užily. Mašina nechtěla nabrat vodu, několik metrů od základny měli zamotanou neprůchodnou hadici, tak ji strojnice musela rozmotávat. Čas 55,26s stačil jen na desáté místo.

Nezapojené béčko na rozdělovači ztížilo Úmonínu cestu za lepším výsledkem. Strojnice musela čekat a tomu odpovídal čas 39,03s. Z Drahodudic si odváží 9. místo.

Děvčata Červeného Hrádku zaběhla čistý útok v čase 28,55 a jsou třetí, stejně jako v tabulce.

Zazářily Křesetické holky, čas 25,11s je jejich nejlepší čas v sezoně a vítězný. Díky tomuto vítězství si v tabulce polepšili a z 9. místa se přesunuly na 6-té.

Horka II byla poslední, která nastoupila na start. Za 29,06 mají 5. místo.

Poslední kolo nás čeká 8. září od 10 hodin v Krchlebech. Všechna družstva budou nastupovat v tom pořadí, v jakém jsou v tabulce po dnešním kole. Na start jako první jde družstvo na posledním místě tabulky, to znamená, že poslední budou startovat v obou kategoriích Zibohlavy. Změna bude umožněna jen ve výjimečném případě, ať to nedopadne jako v tomto kole, kde ze 14 týmů mužů losovalo pouze 6, protože ostatní buď museli odjet, nebo na někoho čekali.

http://www.sdh-ndvory.com
Galerie
Předchozí Následující
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Foto: Úmonínské hasičky vyrazily do boje s copánky, štěstí jim ale nepřinesly

Foto: Úmonínské hasičky vyrazily do boje s copánky, štěstí jim ale nepřinesly

26. srpen 2012
(aktualizováno: 26. srpen 2012, 20:07)

Drahobudice - Kutnohorská hasičská liga v sobotu pokračovala sedmým kolem, které přivítalo hřiště v Drahobudicích u Zásmuk. Vítěznou šňůru zibohahlavských chlapů přeťaly Jindice!

Tak to přišlo v Drahobudicích, kluci ze Zibohlav, po úžasné spanilé jízdě tj. čtrnácti vítězstvích, což znamená jeden a třičtvrtě ročníku bez porážky, dnes skončili druzí. Otázkou je, zda druhé místo a čas 24,28s je vlastně porážkou, protože i tento čas je hodný mistra. Mnohem zajímavější a překvapivější bylo, kdo měl to štěstí a tuto šňůru přerušil. Jsou to Jindice, kterým dokonce jen pět setinek chybělo, aby pokořily rekord ligy v rukou Zibohlavských...

Kdo dnes byl poprvé v Drahobudicích tak jako já, byl asi příjemně potěšen areálem u koupaliště, který vykoukl po dost „zastrašující“ příjezdové cestě. Musím přiznat, že když jsme odbočili z hlavní silnice, první co mě napadlo, bylo pro boha, kam to jedeme. Jenže klobouk dolů, říká se sice v jiné rovině: co je malé to je hezké a tento příměr se pro tento drahobudický dolíček opravdu hodí. Vše v dosahu, přehledné, příjemné. Pořadatelsky to měli zmáknuté, časomíra měla trať jak na dlani. Kluci kolem základny stále vyháněli vodu a voda z hadic se po skončení vylévala do kanálku, takže trať byla stále suchá. Jediná výtka je k přepadové hadici od přetlakáče, ta musí jít mimo káď, protože voda z přepadu nesmí mít žádný odpor, tolik pravidla. Ale to pro příště. Myslím, že i rozhodčí odvedli slušnou práci, nějaké chyby by se našli, ale co jsem viděl a na vlastní kůži zažil, Tomáš Moravců si pěkně hlídal spojky na základně.

Dnes se znovu ozvala časomíra, co se vlastně stalo? Při prvním pokusu se nám po nastříkání terče a zastavení času nerozsvítilo světlo. Praskla žárovka, což ještě byla maličkost. Druhý pokus proběhl bez problémů a při dalším, kdy světlo na pravém terči signalizovalo naplnění terče se čas nezastavil. Vypadalo to na závadu čidla, došlo k výměně, ale po dlouhém zkoušení jsme zjistili, že čidlo to nebylo, ale že napojený 100m kabel, který vede k jednotce časomíry podél tratě a diváků, někdo rozkopl tak nešťastně, že zůstal napůl zapojen, takže spínal jen levý terč. Na to bohužel doplatily Vlastějovice, které byly právě tím týmem, kterému se čas nezastavil.

Muži

Drahobudické kolo bohužel bylo nejméně obsazeným kolem. Přijelo 25 družstev, v mužích chybělo 5 týmů, Močovice, Úmonín, Onomyšl, Hostovlice a Malešov, který za 14 let vynechal závod poprvé. Asi ještě v řadách družstev řádí dovolené. Holky jsou poctivější, ty přijely všechny.

Drahobudice zaběhly jeden ze svých lepších časů 27,83s. Doma na trénincích dávají pětadvacítky, ale na soutěžích se jim letos nedaří je potvrdit. Po tomto kole jsou stále na 9. místě v tabulce a na domácí půdě vybojovali 6. místo.

Ani kluci z Církvice nemají dobrou sezonu. Dneska to znovu rozeběhli víc než pěkně. Sice levý proudař složitě sbíral hadici na základně, což ještě zvládl, při doběhu špatně zapojil proudnici a skropil ho gejzír vody. Možná tam došlo i ke skřípnutí ruky, protože se od hadice odkulil, ale kluci to nevzdali, proudnici zapojili a pokus dokončili. Rozhodčí to nejprve vyhodnotili jako dvojí držení proudnice, ale po podání protestu verdikt přehodnotili a pokus uznali. Bohužel čas 50,53s je 9. místo a stále 11. místo tabulky. Na svých stránkách po konárovickém kole představili podle jejich prezentace utopistickou teorii o tom, za jakých podmínek by mohli stát v celkovém hodnocení na bedně, ale po dnešku i tato teorie odchází do říše zapomnění.

Vlastějovice doplatily na technickou závadu časomíry, o které jsem psal v úvodu. Bohužel je to zastavilo na vzestupu, protože se klukům čím dál víc daří a útok měli špičkově rozeběhnutý. V opakovaném pokusu nenabrali vodu a za nenatočený koš dostali od rozhodčích neplatný pokus. Trochu jim pomohla nízká účast v dnešním kole a skončily jen 12-tí. V tabulce klesají ze 6-tého na 8. místo.

Borci z Chmeliště s frontmenem Honzou Lahodou v čele, se závod od závodu zlepšují a za 24,73 si nejenže odváží třetí místo, ale na třetí místo se dostávají v tabulce, ze kterého vystrčili Červený Hrádek A. Jak to tak vypadá, v posledním kole bude ještě boj o druhé místo a nejen o něj.

Dvakrát týdně trénink, 5-6 útoků na každém tréninku, to naordinoval Pavel Fanta Jindicím. A přineslo to úspěch ve formě vítězství a času 23,37s. Při projetí výsledku z jednotlivých kol, je to po Zibohlavech jediný mančaft, který na třiadvacítku letos dosáhl. Výsledek jim pomohl postoupit v žebříčku z osmého na 6. místo.

Kořenice doplatily na dlouhý nástřik v jinak pěkně čistém útoku. Čas 38,92s je hluboko za jejich průměrem. Odjíždí z 10-tým místem.

Naše družstvo Nové Dvory nastupovalo bez Jakuba, našeho strojníka, na kterého vyšla služba v práci. Na mašinu jsem byl ze zálohy povolán po dvou trénincích já. No a samozřejmě jsem to klukům nechtěl zkazit, takže jsem šel na start trochu nervózní. Na klidu mi nepřidal čas Jindic, takže jsem horko těžko rovnal Béčko k mašině, které se mi dokonce dvakrát rozhodilo. No infarktová situace. Ale kluci mě podrželi a připravili mi zbytek. Začátek útoku velmi dobrý, chybička na spoji sání, kdy jsme trošku nabrali vzduch a prostřik na pravém terči nám přesto přinesl slušný čas 26,19 a 5. Místo. V tabulce jsme stále na 2. místě s náskokem 7 bodů na třetího.

Suchdol 32,61s a 8. Místo.

Druhý neplatný pokus si odvezl Červený Hrádek A. Ten ho dostal za bouchlé céčko, které je připravilo o třetí místo tabulky. Do závěrečného kola vstupují na 5-té pozici. Béčko pro změnu lovilo koš po zemi a s obtížemi trefovali savicový spoj. Čas 34,83 a 9. místo.

Také Křesetice to měly opravdu pěkně rozeběhnuté, výstřik v necelých 19-ti, ale hodně prostříkali a to je odsunulo k 6-mu místu a času 26,91s.

I Zibohlavy prostříkly. Proti Jindicím měli vodu na proudnici o něco dřív, ale proudaři dneska neměli svůj den. I tak už jsou vítězi ročníku. Takže jsem alespoň některým Vaňkům předběžně pogratuloval a jak kluky znám, v Krchlebech zkusí jet nadoraz a vlastní rekord vylepšit.

Svůj lepší den měli Radovesnice I, 25,53s a jen bramborové umístění, to zamrzí.

Konárovice byl poslední tým v kategorii a poslední, který nedokončil. Po problémech na rozdělovači, kdy byla spojka na jeden zub, si kluci neporozuměli v signalizaci, Jarda na stroji zhasl mašinu a bylo po pokusu.

Tabulka je v této kategorii ještě hodně otevřená a čeká nás ještě hodně zajímavé poslední kolo.

Ženy

U našich krásnějších protějšků se také trochu kazilo.

Drahobudice to opravdu pěkně rozeběhly, vypadalo to, že nasadí laťku vysoko, ale ale pravá proudařka bylá krátká a obrovský prostřik 32,06s proti 24,14s jim stačil jen na 6. Místo.

Uhlířské Janovice zaběhly svůj standard a zůstaly stupínek za bednou. Čtvrté místo, 28,65s.

Suchdolské holky přišly během závodu k časomíře oznámit, že se musí odhlásit, protože dvě závodnice nedorazily. Trochu jsme jim pomohly a za holky nastoupila Míča Vondráčková z Uhl. Janovic na stroj, podle jejích slov po pěti letech na této pozici a zvládla ji s přehledem. Takže alespoň šli v šesti. Trošku naopak zazmatkovala pravá proudařka, která trochu bloudila po dráze a běžela mimo ni. Naštěstí se zorientovala, zjistila, že terč je jiným směrem a doběhla tam, kam měla. Sedmé místo, 35,89s.

Kořenice, stejně jako Suchdol v šesti, 8. místo a 38,06s.

Jediný neplatný pokus v této kategorii si vezou Krchleby, Martina nedala koš a když se snažila ho našroubovat, ruka ji zůstala na savici a mašina jí ruku přisála. Má tam krásnou modřinu ve tvaru mexického dolaru. Přes toto zranění ještě zkusily znovu nabrat vodu, Zuzka na sání to tam dirigovala jak generál, ale nepodařilo se a pokus vzdaly. I s tímto výsledkem mají dostatečný náskok na třetí Červený Hrádek, a mohly by udržet druhé místo v sezoně. Příští týden holky jedou na republiku, tak držíme palce. Samozřejmě i Uhlířkám, které tam jedou převlečené za ČHJ jako host.

Zibohlavské holky snad šly ve šlépějích kluků, stejně jako oni si odváží druhé místo za 27,42s.

Konárovické si taky užily. Mašina nechtěla nabrat vodu, několik metrů od základny měli zamotanou neprůchodnou hadici, tak ji strojnice musela rozmotávat. Čas 55,26s stačil jen na desáté místo.

Nezapojené béčko na rozdělovači ztížilo Úmonínu cestu za lepším výsledkem. Strojnice musela čekat a tomu odpovídal čas 39,03s. Z Drahodudic si odváží 9. místo.

Děvčata Červeného Hrádku zaběhla čistý útok v čase 28,55 a jsou třetí, stejně jako v tabulce.

Zazářily Křesetické holky, čas 25,11s je jejich nejlepší čas v sezoně a vítězný. Díky tomuto vítězství si v tabulce polepšili a z 9. místa se přesunuly na 6-té.

Horka II byla poslední, která nastoupila na start. Za 29,06 mají 5. místo.

Poslední kolo nás čeká 8. září od 10 hodin v Krchlebech. Všechna družstva budou nastupovat v tom pořadí, v jakém jsou v tabulce po dnešním kole. Na start jako první jde družstvo na posledním místě tabulky, to znamená, že poslední budou startovat v obou kategoriích Zibohlavy. Změna bude umožněna jen ve výjimečném případě, ať to nedopadne jako v tomto kole, kde ze 14 týmů mužů losovalo pouze 6, protože ostatní buď museli odjet, nebo na někoho čekali.

Zlata banka
Reklama
http://www.sdh-ndvory.com
Prohlédnout galerii