vv auto
Reklama

Muži ze Zibohlav uhájili první místo o dvě desetiny, překvapila děvčata z Úmonína

8. červenec 2012, 00:09
(aktualizováno: 8. červenec 2012, 00:09)

Červený Hrádek - Další, v pořadí čtvrté kolo Kutnohorské hasičské ligy zavítalo k tradičnímu pořadateli do Červeného Hrádku. Týmy tam čekala rychlá závodní trať, která naštěstí ustála přívaly vody v předchozích dnech. Domácím se navíc povedlo šikovně rozmístit dorazivší vozidla a tak i přilehlé plochy určené pro týmy přestály soutěž bez úhony.

Nástup proběhl trošičku předčasně a ve spěchu, což lze přičíst snaze pořadatelů rychle zahájit soutěž z obav blížících se bouřek. Popravdě to některá družstva zaskočilo, jednak proto, že neměla ještě vybaleno a některým dojížděli závodníci. Ale vše se zvládlo a soutěž začala bez problémů. Několik připomínek bych přesto měl. Myslím, že oběma nástupům by slušelo více štábní kultury, na kterou jsme z předchozích ročníků u tohoto pořadatele zvyklí, ale chápu, vedro si vybírá svou daň. Škoda také, že se pozapomnělo na altány pro rozhodčí u základny a nástřiků, což je dáno jako povinnost pořadatelů. Přes tyto drobné výtky to byla pěkná soutěž a zvlášť catering byl na skvělé úrovni a rozsah nabídky opravdu široký. A co se mi velmi líbilo, byla diplomová vychytávka, kdy každý měl na diplomu fotku svého družstva. To se jen tak nevidí - no vyhráli jste si s tím.

Ještě jedna poznámka, možná si ještě vzpomenete na diskusi o vhodnosti tohoto termínu, které se řešilo na jarní poradě, zdála se mi proti předcházejícím ročníkům zřetelně menší účast diváků. Možná díky tomuto počasí nebo opravdu využili prodlouženého víkendu a vyrazili ven. A to nemluvím o problémech týmů, kterým se rozutekli závodníci právě z důvodu dlouhého volna.

MUŽI

Do tohoto závodu se přihlásilo 20 družstev mužů (tři hosté) a 12 týmů žen (1 tým mimo). Ideální podmínky především nahrávaly proudařům, ale jen některým se povedlo trefit a přesně nastříkat.

První tradičně chodí domácí a áčko nebylo vyjímkou. Kluci zaběhli 28,29s což samo o sobě není špatným časem, ale s ohledem, že mají na svém kontě 28, 27, 26s je to čas, který dnes stačil jen na 7. místo. Mmch. pravý proud nastříkal ve 24,07s. Béčko prostříkalo na pravém terči a 34,20s je jejich letošní nejhorší čas (12. místo)

Drahobudice zahrozily rovnou šestadvacítkou (26,00s) a rázem byly aspiranty na bednu. Určitě hodně z nás zamrazilo, že tu časy budou lítat. Po posledních dvou nepovedených kolech to vypadá, že se znovu našli. Průběh závodu bohužel pro ně ukázal, že tento čas na bednu stačit nebude a zůstanou těsně pod ní (4. místo). V tabulce o jedno místo poskočily – 5. místo.

Nástřiky potrápily i Úmonín. Levý terč 26,73s, pravý 31,49. Deváté místo a devátí jsou i v průběžném pořadí.

Suchdol nezapojil proud na rozdělovač 32,59s, 10té místo.

Kdo dnes překvapil, byly Vlastějovice. Kluci se pomalu nenápadně zlepšují a skoro by si zasloužili, aby odjížděli s nějakým tím pohárem. Na levém proudu měli běžce, který své kolegy předběhl možná o 20m, jen ten nástřik ještě vylepšit. Ale i tak je to zřejmě silný ročník. Časem 26,32s si vyběhli 5. místo a v tabulce si polepšili z 9-tého na 6-té.

Nové Dvory nastoupily v nových tričkách, takže kdo nás hledal, byl trochu zaskočen, kde že Novodvoráci jsou. Kluci se rozhodli opustit zelenou barvu a přešli na modrou, aby jim lépe vynikla "vypracovaná" těla. Včera se nám na tréninku opravdu dařilo a časy dávaly tušit, že by se to mohlo klapnout. A povedlo se, pěkný čistý útok a bylo to tam. Čas 24,74s sice nestačil na vítězství, to nám o pouhých 0,2s vyfoukly Zibohlavy, ale druhé místo a především čas je skvělým výsledkem. Jo a mě to bude stát soudek, protože jsem před začátkem sezony vyhlásil motivační odměnu – když bude pětadvacítka, bude soudek.

To Malešov a především Libor odjížděl z domů absolutně bez nálady. Už při startování stříkačky při odchodu na start holka vůbec nechtěla naskočit, po dlouhé době kdy už to vypadalo, že budou muset opustit základnu, se jim nastartovat podařilo, ale co se dělo pak, je velká neznámá. Buď šla na tři válce, nebo je tam jiná závada, ale vůbec nezněla zdravě. Až jsem se skoro divil, že radši pokus neukončily, než aby případně zničily mašinu. No ale to nebyl konec. Klukům se podařilo nastříkat, ale jeden ze závodníků neudržel nervy na uzdě a asi výkon okomentoval tak nevybíravě, že to rozhodčí odměnil DISKVALIFIKACÍ za nesportovní chování. Nejsem si jistý, ale moc bych za to nedal, že to byla nechvalná premiéra v historii ligy.

Na otázku kdo vyhrál 4. kolo si odpovězme, že opět Zibohlavy a na svém kontě mají rovných 100 bodů. Ale dneska to bylo hoši jen o fous a nám je ctí a velice nás těší, že to „bububu“ jsme na Vás udělali zrovna my. To jste určitě nečekali a snad jste se alespoň trochu zapotili.

Čtyři neplatné pokusy v této kategorii padly a to už se dlouho nestalo. Radovesnice I nenatočily koš, Konárovicím prasklo béčko a nejhůř dopadli borci z Církvic. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že na co sáhly tak … Už při přípravě základny nedokázali naskládat béčko pod mašinu, po startu levý proudař nic nespojil, hadici nesl v náručí a nakonec někde vepředu zjistil, že je bez proudnice a tak se pro ni vracel na základnu. Celý zpackaný pokus vyvrcholil mašinou, která po přidání plynu „umřela“ a už se ji nepodařilo nastartovat. Jak to tak vypadá, problémy se stříkačkou se stupňují a v žebříčku kluci naopak stále hlouběji klesají. Uhlířské Janovice šly mimo ligu a povedla se jim věc nevídaná - spojit do kluba 1 béčko. I to se stává, i když na soutěži této úrovně bych to už nepředpokládal.

Křesetice se konečně rozjely a znovu ukázaly, že umí. Pohár za třetí místo má hodnotu 25,27s a z 5. místa tabulky si polepšují na čtvrté.

Na dlouhý nástřik doplatily Jindice, levý proud 26,23, pravý 33,51. Je to škoda, ale stále více začíná platit, že nástřiky jsou alfa a omega úspěchu 11. místo.

Chmeliště byl třetím a posledním týmem, který dal šestadvacítku, resp. 26,87s ale stačilo to jen na 6. místo a stejné místo mají v průběžné tabulce. Pozn. ke krajskému kolu, tam kluci zase vypili kalich hořkosti, kdy se jim při útoku vytrhli ozuby z půlspojky.

Po vynechaném třetím kole přijel Onomyšl, dlouhý nástřik levého proudu, 49,11s a 13. místo.

Kořenice byly posledním ligovým družstvem, které nastoupilo na start. Za 30,99s mají 8. místo.

Tuto kategorii uzavřely Zásmuky A a B. Košař Ačka nenatočil koš, lovil ho z vody a pravý proudař hodně prostříkal. Béčko by mělo vědět, že základnu připravuje 7 a ne 8 lidí, každopádně i toto družstvo prostříkalo na pravém proudu.

ŽENY

Ani červenohrádecké holky v domácím prostředí nevylepšily skóre svého sboru. Snad je nerozhodil opakovaný start, kdy se pistole zanesla a nefungovala tak, jak měla a bylo ji nutné vyčistit. Dlouhý nástřik pravého terče zastavil čas na 30,97s a 8. místo. V tabulce ztrácejí dvě místa a jsou tedy čtvrté.

Drahobudice poprvé v této sezoně neskončily poslední, ale za 34,47 si odváží 9. místo.

Křesetice měly na levém proudu 25,16s ale pravý terč se zastavil na dlouhých 30,82s. Škoda, mohly si polepšit, takto to stačilo jen na 7. místo.

Konečně se probudily úmonínské "baby", po nepřesvědčivých výkonech v předchozích kolech se konečně ukázaly v tom nejlepším světle a zaběhly druhý nejlepší čas (25,48s) v ženské kategorii zvítězily a rázem je to ze 6-tého místa katapultovalo na třetí v průběžném pořadí. Radost tam byla vidět veliká a oslavy bouřlivé.

Obrovský čtrnácti sec. rozdíl v nástřiku mezi terči pro Kořenice znamená 10. místo a čas 47,07s.

Krchleby dobře věděly, proč byly jedni z těch, kdo na jarní poradě bojoval o změnu termínu. Víc jak dvě třetiny týmu se jim na svátky rozprchly a poslední dvě holky musely posbírat v podstatě všechny, kdo měl ruce a nohy. Výsledek tomu asi odpovídá, takže asi i páté místo (29,48s) berou jako úspěch.

Konárovice s časem 30,05 zaběhly svůj standart a odváží 6. místo.

Dalším týmem, který prostříkl, byly Uhl. Janovice, levý 25,43s, pravý 29,33s a 4. místo. Stejné místo obsadily v tabulce.

Suchdolské děvy překonaly samy sebe. Čas 28.58 je jejich osobáček a k němu si odváží pohárové 3. místo. Že by tréninky v Zibohlavském areálku padaly na úrodnou půdu? Asi ano. S Horkou II jsou na 6. místě průběžného pořadí.

Holky ze Zibohlav si potřebovaly po krajské soutěži zlepšit chuť. Při přípravě nebyly moc nadšené, když Přemek Veselý informoval diváky, že se jim na kraji útok nepovedl, ale tu se jim zadařilo a 27,99s je stále drží na prvním místě tabulky. Z Hrádku si vezou druhé místo.

Berušky z Horky II doma na tréninku dávaly pětadvacítky, ale na soutěži když není voda, nejsou nástřiky. Škoda, 50,26s a poslední místo.

Posledním v kategorii žen a dívek byl Kostelec n. Č.L. Tým, který na zádech nosí vše říkající nápis „maminy“ zaběhl 76,58 a to byla tečka za soutěžním dnem.

Nezbytný nástup zakončil soutěž a další kolo nás zavede do Malešova.

Bohatou fotogalerii ze závodu z Červeného Hrádku najdete zde.

Jaroslav Dušek, www.sdh-ndvory.com
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Muži ze Zibohlav uhájili první místo o dvě desetiny, překvapila děvčata z Úmonína

Muži ze Zibohlav uhájili první místo o dvě desetiny, překvapila děvčata z Úmonína

8. červenec 2012
(aktualizováno: 8. červenec 2012, 00:09)

Červený Hrádek - Další, v pořadí čtvrté kolo Kutnohorské hasičské ligy zavítalo k tradičnímu pořadateli do Červeného Hrádku. Týmy tam čekala rychlá závodní trať, která naštěstí ustála přívaly vody v předchozích dnech. Domácím se navíc povedlo šikovně rozmístit dorazivší vozidla a tak i přilehlé plochy určené pro týmy přestály soutěž bez úhony.

Nástup proběhl trošičku předčasně a ve spěchu, což lze přičíst snaze pořadatelů rychle zahájit soutěž z obav blížících se bouřek. Popravdě to některá družstva zaskočilo, jednak proto, že neměla ještě vybaleno a některým dojížděli závodníci. Ale vše se zvládlo a soutěž začala bez problémů. Několik připomínek bych přesto měl. Myslím, že oběma nástupům by slušelo více štábní kultury, na kterou jsme z předchozích ročníků u tohoto pořadatele zvyklí, ale chápu, vedro si vybírá svou daň. Škoda také, že se pozapomnělo na altány pro rozhodčí u základny a nástřiků, což je dáno jako povinnost pořadatelů. Přes tyto drobné výtky to byla pěkná soutěž a zvlášť catering byl na skvělé úrovni a rozsah nabídky opravdu široký. A co se mi velmi líbilo, byla diplomová vychytávka, kdy každý měl na diplomu fotku svého družstva. To se jen tak nevidí - no vyhráli jste si s tím.

Ještě jedna poznámka, možná si ještě vzpomenete na diskusi o vhodnosti tohoto termínu, které se řešilo na jarní poradě, zdála se mi proti předcházejícím ročníkům zřetelně menší účast diváků. Možná díky tomuto počasí nebo opravdu využili prodlouženého víkendu a vyrazili ven. A to nemluvím o problémech týmů, kterým se rozutekli závodníci právě z důvodu dlouhého volna.

MUŽI

Do tohoto závodu se přihlásilo 20 družstev mužů (tři hosté) a 12 týmů žen (1 tým mimo). Ideální podmínky především nahrávaly proudařům, ale jen některým se povedlo trefit a přesně nastříkat.

První tradičně chodí domácí a áčko nebylo vyjímkou. Kluci zaběhli 28,29s což samo o sobě není špatným časem, ale s ohledem, že mají na svém kontě 28, 27, 26s je to čas, který dnes stačil jen na 7. místo. Mmch. pravý proud nastříkal ve 24,07s. Béčko prostříkalo na pravém terči a 34,20s je jejich letošní nejhorší čas (12. místo)

Drahobudice zahrozily rovnou šestadvacítkou (26,00s) a rázem byly aspiranty na bednu. Určitě hodně z nás zamrazilo, že tu časy budou lítat. Po posledních dvou nepovedených kolech to vypadá, že se znovu našli. Průběh závodu bohužel pro ně ukázal, že tento čas na bednu stačit nebude a zůstanou těsně pod ní (4. místo). V tabulce o jedno místo poskočily – 5. místo.

Nástřiky potrápily i Úmonín. Levý terč 26,73s, pravý 31,49. Deváté místo a devátí jsou i v průběžném pořadí.

Suchdol nezapojil proud na rozdělovač 32,59s, 10té místo.

Kdo dnes překvapil, byly Vlastějovice. Kluci se pomalu nenápadně zlepšují a skoro by si zasloužili, aby odjížděli s nějakým tím pohárem. Na levém proudu měli běžce, který své kolegy předběhl možná o 20m, jen ten nástřik ještě vylepšit. Ale i tak je to zřejmě silný ročník. Časem 26,32s si vyběhli 5. místo a v tabulce si polepšili z 9-tého na 6-té.

Nové Dvory nastoupily v nových tričkách, takže kdo nás hledal, byl trochu zaskočen, kde že Novodvoráci jsou. Kluci se rozhodli opustit zelenou barvu a přešli na modrou, aby jim lépe vynikla "vypracovaná" těla. Včera se nám na tréninku opravdu dařilo a časy dávaly tušit, že by se to mohlo klapnout. A povedlo se, pěkný čistý útok a bylo to tam. Čas 24,74s sice nestačil na vítězství, to nám o pouhých 0,2s vyfoukly Zibohlavy, ale druhé místo a především čas je skvělým výsledkem. Jo a mě to bude stát soudek, protože jsem před začátkem sezony vyhlásil motivační odměnu – když bude pětadvacítka, bude soudek.

To Malešov a především Libor odjížděl z domů absolutně bez nálady. Už při startování stříkačky při odchodu na start holka vůbec nechtěla naskočit, po dlouhé době kdy už to vypadalo, že budou muset opustit základnu, se jim nastartovat podařilo, ale co se dělo pak, je velká neznámá. Buď šla na tři válce, nebo je tam jiná závada, ale vůbec nezněla zdravě. Až jsem se skoro divil, že radši pokus neukončily, než aby případně zničily mašinu. No ale to nebyl konec. Klukům se podařilo nastříkat, ale jeden ze závodníků neudržel nervy na uzdě a asi výkon okomentoval tak nevybíravě, že to rozhodčí odměnil DISKVALIFIKACÍ za nesportovní chování. Nejsem si jistý, ale moc bych za to nedal, že to byla nechvalná premiéra v historii ligy.

Na otázku kdo vyhrál 4. kolo si odpovězme, že opět Zibohlavy a na svém kontě mají rovných 100 bodů. Ale dneska to bylo hoši jen o fous a nám je ctí a velice nás těší, že to „bububu“ jsme na Vás udělali zrovna my. To jste určitě nečekali a snad jste se alespoň trochu zapotili.

Čtyři neplatné pokusy v této kategorii padly a to už se dlouho nestalo. Radovesnice I nenatočily koš, Konárovicím prasklo béčko a nejhůř dopadli borci z Církvic. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že na co sáhly tak … Už při přípravě základny nedokázali naskládat béčko pod mašinu, po startu levý proudař nic nespojil, hadici nesl v náručí a nakonec někde vepředu zjistil, že je bez proudnice a tak se pro ni vracel na základnu. Celý zpackaný pokus vyvrcholil mašinou, která po přidání plynu „umřela“ a už se ji nepodařilo nastartovat. Jak to tak vypadá, problémy se stříkačkou se stupňují a v žebříčku kluci naopak stále hlouběji klesají. Uhlířské Janovice šly mimo ligu a povedla se jim věc nevídaná - spojit do kluba 1 béčko. I to se stává, i když na soutěži této úrovně bych to už nepředpokládal.

Křesetice se konečně rozjely a znovu ukázaly, že umí. Pohár za třetí místo má hodnotu 25,27s a z 5. místa tabulky si polepšují na čtvrté.

Na dlouhý nástřik doplatily Jindice, levý proud 26,23, pravý 33,51. Je to škoda, ale stále více začíná platit, že nástřiky jsou alfa a omega úspěchu 11. místo.

Chmeliště byl třetím a posledním týmem, který dal šestadvacítku, resp. 26,87s ale stačilo to jen na 6. místo a stejné místo mají v průběžné tabulce. Pozn. ke krajskému kolu, tam kluci zase vypili kalich hořkosti, kdy se jim při útoku vytrhli ozuby z půlspojky.

Po vynechaném třetím kole přijel Onomyšl, dlouhý nástřik levého proudu, 49,11s a 13. místo.

Kořenice byly posledním ligovým družstvem, které nastoupilo na start. Za 30,99s mají 8. místo.

Tuto kategorii uzavřely Zásmuky A a B. Košař Ačka nenatočil koš, lovil ho z vody a pravý proudař hodně prostříkal. Béčko by mělo vědět, že základnu připravuje 7 a ne 8 lidí, každopádně i toto družstvo prostříkalo na pravém proudu.

ŽENY

Ani červenohrádecké holky v domácím prostředí nevylepšily skóre svého sboru. Snad je nerozhodil opakovaný start, kdy se pistole zanesla a nefungovala tak, jak měla a bylo ji nutné vyčistit. Dlouhý nástřik pravého terče zastavil čas na 30,97s a 8. místo. V tabulce ztrácejí dvě místa a jsou tedy čtvrté.

Drahobudice poprvé v této sezoně neskončily poslední, ale za 34,47 si odváží 9. místo.

Křesetice měly na levém proudu 25,16s ale pravý terč se zastavil na dlouhých 30,82s. Škoda, mohly si polepšit, takto to stačilo jen na 7. místo.

Konečně se probudily úmonínské "baby", po nepřesvědčivých výkonech v předchozích kolech se konečně ukázaly v tom nejlepším světle a zaběhly druhý nejlepší čas (25,48s) v ženské kategorii zvítězily a rázem je to ze 6-tého místa katapultovalo na třetí v průběžném pořadí. Radost tam byla vidět veliká a oslavy bouřlivé.

Obrovský čtrnácti sec. rozdíl v nástřiku mezi terči pro Kořenice znamená 10. místo a čas 47,07s.

Krchleby dobře věděly, proč byly jedni z těch, kdo na jarní poradě bojoval o změnu termínu. Víc jak dvě třetiny týmu se jim na svátky rozprchly a poslední dvě holky musely posbírat v podstatě všechny, kdo měl ruce a nohy. Výsledek tomu asi odpovídá, takže asi i páté místo (29,48s) berou jako úspěch.

Konárovice s časem 30,05 zaběhly svůj standart a odváží 6. místo.

Dalším týmem, který prostříkl, byly Uhl. Janovice, levý 25,43s, pravý 29,33s a 4. místo. Stejné místo obsadily v tabulce.

Suchdolské děvy překonaly samy sebe. Čas 28.58 je jejich osobáček a k němu si odváží pohárové 3. místo. Že by tréninky v Zibohlavském areálku padaly na úrodnou půdu? Asi ano. S Horkou II jsou na 6. místě průběžného pořadí.

Holky ze Zibohlav si potřebovaly po krajské soutěži zlepšit chuť. Při přípravě nebyly moc nadšené, když Přemek Veselý informoval diváky, že se jim na kraji útok nepovedl, ale tu se jim zadařilo a 27,99s je stále drží na prvním místě tabulky. Z Hrádku si vezou druhé místo.

Berušky z Horky II doma na tréninku dávaly pětadvacítky, ale na soutěži když není voda, nejsou nástřiky. Škoda, 50,26s a poslední místo.

Posledním v kategorii žen a dívek byl Kostelec n. Č.L. Tým, který na zádech nosí vše říkající nápis „maminy“ zaběhl 76,58 a to byla tečka za soutěžním dnem.

Nezbytný nástup zakončil soutěž a další kolo nás zavede do Malešova.

Bohatou fotogalerii ze závodu z Červeného Hrádku najdete zde.

Zlata banka
Reklama
Jaroslav Dušek, www.sdh-ndvory.com