Stavex
Reklama

Devadesátileté seniorce museli pomoci strážníci

25. březen 2019, 14:19

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín

18. 3. 2019 - pondělí

V čase 06:42 hodin oznámila na linku 156 paní z ulice Bezručova, že její devadesátiletá sousedka ve svém bytě zřejmě upadla, protože je za dveřmi slyšet volání o pomoc. Hlídka MP Kolín se okamžitě dostavila na místo oznámení a zjistila, že stařenka upadla v ložnici asi o půl páté ráno a nemůže se postavit na nohy. Vzhledem k tomu, že nebylo možno zajistit další klíče od bytu, byla na místo přivolána RZS a zámečnická pohotovostní služba. Strážníci byli se stařenkou v kontaktu a uklidňovali ji, že se jí dostane rychlé pomoci, protože jsou přivoláni záchranáři. RZS si po otevření bytu stařenku převzala do péče a převezla ji do kolínské nemocnice.

V čase 12:57 hodin volala na linku 156 paní z ulice Na Louži a uvedla, že spadla na zem a nemůže sama vstát a dále to, že na sporáku ohřívá jídlo. Strážníci se okamžitě dostavili na místo, přivolali zámečnickou pohotovostní firmu, která byt otevřela. Stařenka ležela na zemi a poranila si nohu v oblasti kyčle. Strážníci okamžitě vypnuli sporák, na místo byla přivolána RZS, která si paní převzala do péče a převezla do kolínské nemocnice. Strážníci byt na žádost paní zkontrolovali, uzamkli s tím, že si pro klíče přijde na služebnu její syn.  

19. 3. 2019 - úterý

V čase 08:15 hodin oznámila na linku 156 terénní sociální pracovnice MěÚ Kolín, že pod železničním mostem leží injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která našla dvě injekční stříkačky, které odklidila do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Další injekční stříkačky byly terénními sociálními pracovníky MěÚ Kolín nahlášeny na linku 156 o půl třetí odpoledne. Feťáci je odhodili, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Antonína Kaliny. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo a dva kusy nebezpečného infekčního materiálu odklidila do sběrného kontejneru. Pořízena fotodokumentace obou událostí.

V čase 16:55 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa – Seifertova. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží.  Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Mladík z Čáslavi (adresa pobytu na ohlašovně úřadu) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si do batohu uschoval zboží (potraviny a alkoholické nápoje) v celkové hodnotě 780,- Kč, poté prošel za pokladní zónu bez jeho zaplacení. Mladík se přivolané hlídce MP Kolín ke svému jednání doznal. Událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou vyšší hodnoty, protože se již v minulosti stejného jednání dopustil. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.  

Na služebnu MP Kolín se dostavila žena z Kolína a odevzdala nalezenou peněženku (s doklady a finanční hotovostí). Peněženku nalezla v ulici Školská. Strážníci provedli nezbytnou administrativu a vyrozuměli telefonicky majitelku ztracené věci. Žena z Kolína si peněženku osobně převzala na služebně MP Kolín – ulice Kutnohorská.    

V čase 13:25 hodin přijala pěší hlídka strážníků MP Kolín oznámení od dvou žen, že za ubytovnou oblastní nemocnice Kolín leží nějaký muž, kterému je zřejmě hodně špatně.

Strážníci se okamžitě dostavili na místo. Zde zahlédli muže, který ležel na chodníku vedle dětského hřiště. Muž se pokoušel vstát, ale upadl zpět na zem. Hlídka MP Kolín přistoupila k muži s dotazem co mu je, a že mu okamžitě na místo zavolá RZS. Muž odpověděl, že RZS volat nechce, že je mu pouze špatně a motá se mu hlava. Vzhledem k jeho stavu, i když muž nesouhlasil, strážníci přivolali na místo RZS. Před příjezdem muž strážníkům předložil lékařskou zprávu, kde byl záznam o propuštění z nemocnice, a to na vlastní žádost (revers). Na místo se dostavila RZS, která si muže převzala do péče a převezla opět do nemocnice, k provedení vyšetření.  

21. 3. 2019 - čtvrtek

V čase 10:41 hodin volal občan z ulice Na Pustině, že zde nalezl ptáka (datla), který je prý zamotaný do nějakého vlasce. Strážníci se dostavili na místo, kde zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. Opeřenec ležel na zemi a nohy měl zamotané do vlasce. Strážníci vlasec opatrně odstranili a nezraněného datla vypustili zpět do přírody.   

V čase 13:33 hodin volala paní z ulice Štítného, že nedaleko mateřské školky leží na zemi nějaký opilec. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která uvedenou lokalitu zkontrolovala. Místního problémového muže strážníci probudili a nasměrovali k domovu. Muž uposlechl a místo opustil.

22. 3. 2019 - pátek

V čase 8:30 hodin volala paní z ulice Antonína Kaliny, že má pod balkónem (vchod č. p. 1353) injekční stříkačku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku, která jí nález označila. Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.   

V čase 10:11 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy společnosti Futurum. Uvedli, že v prodejně obuvi CCC zadrželi osobu, která odcizila boty. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o školou povinnou - nezletilou dívku (věk do 15 ti let). Nezletilá odcizila boty v hodnotě 699,- Kč, které si nazula a odešla v nich bez jejich zaplacení. Dívka byla ostrahou zastavena u prodejny KFC. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži bot, které měla na nohou, doznala. Vzhledem k tomu, že si dívka vymýšlela, jak se jmenuje a uváděla strážníkům další nepravdivé údaje, byla předvedena na policii ke zjištění totožnosti. Šetřením bylo zjištěno, že bydlí spolu s matkou a sourozenci na jedné kolínské ubytovně, z reakcí obyvatel ubytovny bylo jasné, že dotyčnou znají, avšak její matku se „nepodařilo“ najít. Ta se však poté dostavila na OO PČR, kde si dceru, již se správnou totožností zjištěnou lustrací, převzala. Matka byla upozorněna, že bude celá událost předána OSPODu. 

V čase 10:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy společnosti Kaufland. Uvedli, že v prodejně zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si v prodejně uložila do nákupní tašky maso (telecí ořech) v hodnotě 320,10 Kč. Maso zakryla letákem Kaufland a prošla

pokladní zónou bez zaplacení zboží. Ke krádeži se přivolané hlídce MP Kolín doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

V čase 15:39 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - náměstí Republiky. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Mladík z Čáslavi (adresa pobytu na ohlašovně úřadu) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si do batohu uschoval zboží v celkové hodnotě 672,- Kč. Zboží pronesl za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín ke svému jednání doznal. Událost byla vyřešena příkazem na místě – opět pokutou vyšší hodnoty, protože se mladík již v minulosti stejného jednání dopustil, naposledy v úterý 19.3. (viz. výše uvedená událost).   Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.  

V čase 17:05 hodin bylo přijato telefonické oznámení ohledně nálezu injekční stříkačky na Kmochově ostrově. Hlídka MP Kolín se s oznamovatelkou spojila, a ta označila místo, kde tato stříkačka leží. Strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.

23. 3. 2019 - sobota

V čase 20:30 hodin volal na linku 156 občan a uvedl, že u prodejny Večerka ve Veltrubské ulici sedí na zastávce tři hluční opilci, kteří strašně řvou. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která oznámení prověřila. Hlídka zjistila, že se jedná o jí dobře známé problémové závislé osoby. Strážníci bezdomovce důrazně vykázali z místa. 

V čase 21:45 hodin se na autohlídku MP Kolín obrátil řidič projíždějícího vozidla s tím, že na křižovatce ulic Jaselská a Legerova došlo k dopravní nehodě. Hlídka MP Kolín se okamžitě dostavila na místo, kde zjistila, že zde došlo ke střetu dvou osobních vozidel, se zraněním osoby. Na místo se dostavila RZS, policie a hasiči, hlídka MP Kolín prováděla v místě nehody usměrňování provozu. Vzhledem k tomu, že se na místě nacházel malý chlapec, poskytli mu strážníci „zázemí“ ve služebním vozidle. 

24. 3. 2019 - neděle

V dopoledních hodinách zjistili strážníci zlomený stromek, který se nachází v prostoru autobusového nádraží – ulice Pod Hroby. Událost byla zadokumentována a bude předána ve smyslu nahledané závady na MěÚ Kolín.   

Při kontrolní činnosti v okolí Karlova náměstí zjistili strážníci tři bezdomovce, kteří se váleli v ulici Zlatá. Strážníci problémové závislé osoby vykázali z místa, odpadky si po sobě museli bezdomovci uklidit.

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci povalenou rozvodnou skříň, která se nachází v ulici Nad Zastávkou. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

Při kontrolní činnosti byly nalezeny použité injekční stříkačky, které odhodili feťáci, po aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Mostní (u č. p. 73). Provedena fotodokumentace události, stříkačky byly hlídkou MP Kolín odklizeny do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad.  

Helena Honkiszová - Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Devadesátileté seniorce museli pomoci strážníci

Devadesátileté seniorce museli pomoci strážníci

25. březen 2019

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín

18. 3. 2019 - pondělí

V čase 06:42 hodin oznámila na linku 156 paní z ulice Bezručova, že její devadesátiletá sousedka ve svém bytě zřejmě upadla, protože je za dveřmi slyšet volání o pomoc. Hlídka MP Kolín se okamžitě dostavila na místo oznámení a zjistila, že stařenka upadla v ložnici asi o půl páté ráno a nemůže se postavit na nohy. Vzhledem k tomu, že nebylo možno zajistit další klíče od bytu, byla na místo přivolána RZS a zámečnická pohotovostní služba. Strážníci byli se stařenkou v kontaktu a uklidňovali ji, že se jí dostane rychlé pomoci, protože jsou přivoláni záchranáři. RZS si po otevření bytu stařenku převzala do péče a převezla ji do kolínské nemocnice.

V čase 12:57 hodin volala na linku 156 paní z ulice Na Louži a uvedla, že spadla na zem a nemůže sama vstát a dále to, že na sporáku ohřívá jídlo. Strážníci se okamžitě dostavili na místo, přivolali zámečnickou pohotovostní firmu, která byt otevřela. Stařenka ležela na zemi a poranila si nohu v oblasti kyčle. Strážníci okamžitě vypnuli sporák, na místo byla přivolána RZS, která si paní převzala do péče a převezla do kolínské nemocnice. Strážníci byt na žádost paní zkontrolovali, uzamkli s tím, že si pro klíče přijde na služebnu její syn.  

19. 3. 2019 - úterý

V čase 08:15 hodin oznámila na linku 156 terénní sociální pracovnice MěÚ Kolín, že pod železničním mostem leží injekční stříkačky. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která našla dvě injekční stříkačky, které odklidila do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad. Další injekční stříkačky byly terénními sociálními pracovníky MěÚ Kolín nahlášeny na linku 156 o půl třetí odpoledne. Feťáci je odhodili, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Antonína Kaliny. Hlídka MP Kolín se dostavila na místo a dva kusy nebezpečného infekčního materiálu odklidila do sběrného kontejneru. Pořízena fotodokumentace obou událostí.

V čase 16:55 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa – Seifertova. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží.  Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Mladík z Čáslavi (adresa pobytu na ohlašovně úřadu) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si do batohu uschoval zboží (potraviny a alkoholické nápoje) v celkové hodnotě 780,- Kč, poté prošel za pokladní zónu bez jeho zaplacení. Mladík se přivolané hlídce MP Kolín ke svému jednání doznal. Událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou vyšší hodnoty, protože se již v minulosti stejného jednání dopustil. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.  

Na služebnu MP Kolín se dostavila žena z Kolína a odevzdala nalezenou peněženku (s doklady a finanční hotovostí). Peněženku nalezla v ulici Školská. Strážníci provedli nezbytnou administrativu a vyrozuměli telefonicky majitelku ztracené věci. Žena z Kolína si peněženku osobně převzala na služebně MP Kolín – ulice Kutnohorská.    

V čase 13:25 hodin přijala pěší hlídka strážníků MP Kolín oznámení od dvou žen, že za ubytovnou oblastní nemocnice Kolín leží nějaký muž, kterému je zřejmě hodně špatně.

Strážníci se okamžitě dostavili na místo. Zde zahlédli muže, který ležel na chodníku vedle dětského hřiště. Muž se pokoušel vstát, ale upadl zpět na zem. Hlídka MP Kolín přistoupila k muži s dotazem co mu je, a že mu okamžitě na místo zavolá RZS. Muž odpověděl, že RZS volat nechce, že je mu pouze špatně a motá se mu hlava. Vzhledem k jeho stavu, i když muž nesouhlasil, strážníci přivolali na místo RZS. Před příjezdem muž strážníkům předložil lékařskou zprávu, kde byl záznam o propuštění z nemocnice, a to na vlastní žádost (revers). Na místo se dostavila RZS, která si muže převzala do péče a převezla opět do nemocnice, k provedení vyšetření.  

21. 3. 2019 - čtvrtek

V čase 10:41 hodin volal občan z ulice Na Pustině, že zde nalezl ptáka (datla), který je prý zamotaný do nějakého vlasce. Strážníci se dostavili na místo, kde zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. Opeřenec ležel na zemi a nohy měl zamotané do vlasce. Strážníci vlasec opatrně odstranili a nezraněného datla vypustili zpět do přírody.   

V čase 13:33 hodin volala paní z ulice Štítného, že nedaleko mateřské školky leží na zemi nějaký opilec. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která uvedenou lokalitu zkontrolovala. Místního problémového muže strážníci probudili a nasměrovali k domovu. Muž uposlechl a místo opustil.

22. 3. 2019 - pátek

V čase 8:30 hodin volala paní z ulice Antonína Kaliny, že má pod balkónem (vchod č. p. 1353) injekční stříkačku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatelku, která jí nález označila. Nebezpečný infekční materiál byl odklizen do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.   

V čase 10:11 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy společnosti Futurum. Uvedli, že v prodejně obuvi CCC zadrželi osobu, která odcizila boty. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o školou povinnou - nezletilou dívku (věk do 15 ti let). Nezletilá odcizila boty v hodnotě 699,- Kč, které si nazula a odešla v nich bez jejich zaplacení. Dívka byla ostrahou zastavena u prodejny KFC. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži bot, které měla na nohou, doznala. Vzhledem k tomu, že si dívka vymýšlela, jak se jmenuje a uváděla strážníkům další nepravdivé údaje, byla předvedena na policii ke zjištění totožnosti. Šetřením bylo zjištěno, že bydlí spolu s matkou a sourozenci na jedné kolínské ubytovně, z reakcí obyvatel ubytovny bylo jasné, že dotyčnou znají, avšak její matku se „nepodařilo“ najít. Ta se však poté dostavila na OO PČR, kde si dceru, již se správnou totožností zjištěnou lustrací, převzala. Matka byla upozorněna, že bude celá událost předána OSPODu. 

V čase 10:10 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy společnosti Kaufland. Uvedli, že v prodejně zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Žena z Kolína naplnila skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si v prodejně uložila do nákupní tašky maso (telecí ořech) v hodnotě 320,10 Kč. Maso zakryla letákem Kaufland a prošla

pokladní zónou bez zaplacení zboží. Ke krádeži se přivolané hlídce MP Kolín doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.

V čase 15:39 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - náměstí Republiky. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Mladík z Čáslavi (adresa pobytu na ohlašovně úřadu) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si do batohu uschoval zboží v celkové hodnotě 672,- Kč. Zboží pronesl za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín ke svému jednání doznal. Událost byla vyřešena příkazem na místě – opět pokutou vyšší hodnoty, protože se mladík již v minulosti stejného jednání dopustil, naposledy v úterý 19.3. (viz. výše uvedená událost).   Zboží bylo navráceno zpět do prodeje.  

V čase 17:05 hodin bylo přijato telefonické oznámení ohledně nálezu injekční stříkačky na Kmochově ostrově. Hlídka MP Kolín se s oznamovatelkou spojila, a ta označila místo, kde tato stříkačka leží. Strážníci nebezpečný infekční materiál odklidili do sběrného kontejneru. Provedena fotodokumentace události.

23. 3. 2019 - sobota

V čase 20:30 hodin volal na linku 156 občan a uvedl, že u prodejny Večerka ve Veltrubské ulici sedí na zastávce tři hluční opilci, kteří strašně řvou. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která oznámení prověřila. Hlídka zjistila, že se jedná o jí dobře známé problémové závislé osoby. Strážníci bezdomovce důrazně vykázali z místa. 

V čase 21:45 hodin se na autohlídku MP Kolín obrátil řidič projíždějícího vozidla s tím, že na křižovatce ulic Jaselská a Legerova došlo k dopravní nehodě. Hlídka MP Kolín se okamžitě dostavila na místo, kde zjistila, že zde došlo ke střetu dvou osobních vozidel, se zraněním osoby. Na místo se dostavila RZS, policie a hasiči, hlídka MP Kolín prováděla v místě nehody usměrňování provozu. Vzhledem k tomu, že se na místě nacházel malý chlapec, poskytli mu strážníci „zázemí“ ve služebním vozidle. 

24. 3. 2019 - neděle

V dopoledních hodinách zjistili strážníci zlomený stromek, který se nachází v prostoru autobusového nádraží – ulice Pod Hroby. Událost byla zadokumentována a bude předána ve smyslu nahledané závady na MěÚ Kolín.   

Při kontrolní činnosti v okolí Karlova náměstí zjistili strážníci tři bezdomovce, kteří se váleli v ulici Zlatá. Strážníci problémové závislé osoby vykázali z místa, odpadky si po sobě museli bezdomovci uklidit.

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci povalenou rozvodnou skříň, která se nachází v ulici Nad Zastávkou. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

Při kontrolní činnosti byly nalezeny použité injekční stříkačky, které odhodili feťáci, po aplikaci jiné návykové látky, v prostoru ulice Mostní (u č. p. 73). Provedena fotodokumentace události, stříkačky byly hlídkou MP Kolín odklizeny do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční odpad.  

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová - Městská policie Kolín