vv auto
Reklama

Strážníci řešili pití vodky v supermarketu i hlučnou mládež

30. duben 2018, 14:06

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín.

20. 4. 2018 - pátek

Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci odpadlý kryt u lampy veřejného osvětlení. Poškozené osvětlení se nachází v ulici Kutnohorská. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

V ulici Sokolská nalezla hlídka MP Kolín klíče, které byly odloženy na střeše osobního vozidla. Za stěrač vozidla napsali strážníci vzkaz, že budou klíče uschovány na služebně MP Kolín -  ulice Kutnohorská č. p. 23. Zde si je také šťastný majitel vyzvedl.

V odpoledních hodinách bylo přijato telefonické oznámení, že u zimního stadionu (před restaurací) pobíhá pes rasy yorkshirský teriér, který se zřejmě někomu ztratil. Strážníci psa převezli do městského útulku.

21. 4. 2018 -  sobota

V čase 08:50 hodin oznámila na linku 156 zaměstnankyně pošty v ulici Pod Hroby, že před vchodem do budovy leží na zemi použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, strážníci zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. Injekční stříkačka byla hlídkou MP sebrána a vložena do kontejneru na nebezpečný infekční materiál. Provedena fotodokumentace události.

V čase 08:47 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že poblíž garáží U Cihelny volně pobíhá pes. Hlídka MP Kolín na místě odchytla menšího křížence, psa převezli strážníci do městského útulku.

23. 4. 2018 - pondělí

Při kontrolní činnosti v části Sendražic zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 5) rozbitou lavičku na autobusové zastávce Kolín  - Sendražice - rozcestí. Hrozí zde případné poranění, protože z chybějící části sedáku trčí šrouby. Dále zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 5) vykopnuty koš a nepořádek z odpadků – ulice Ovčárecká u č. p. 32. Byla provedena fotodokumentace událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady. 

24. 4. 2018 - úterý

Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 1) v prostoru Karlova náměstí vyvrácený patník na parkovišti  - naproti obchodu s textilem. Dále zjistili rozbitý chodník v ulici Pražská, před pekárnou Hankovec. Byla provedena fotodokumentace událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady. 

V čase 16:50 hodin oznámili občané, že na parkovišti u „Auto Kelly“ ulice Havlíčkova odchytli psa – rasy německý ovčák. Strážníci převezli psa do městského útulku.

V čase 18:25 oznámil na linku 156 občan, že v ulici Na Louži leží na chodníku podnapilý muž, který má krev na hlavě. Hlídka MP Kolín na místě zjistila muže pod vlivem alkoholu, který si po pádu na chodník způsobil tržnou ránu na hlavě. Na místo byla přivolána RZS, která si muže převzala k ošetření. Další opilec, který se povaloval na Karlově náměstí u pizzerie, kontaktoval sám strážníky, kteří kontrolovali lokalitu. Problémový závislý bezdomovec uvedl, že mu po pádu na zem teče krev z nosu a má bolesti hlavy. Opět byla přivolána RZS, která si muže převzala k ošetření.

25. 4. 2018 - středa

V čase 10:01 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení, že v ulici Brankovická byl nalezen pes menšího vzrůstu. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která si převzala psa rasy yorkshirský teriér, který byl převezen do městského útulku.

V ulici Tyršova (u výjezdu z parkoviště Spořitelny) zjistili strážníci ulomené dopravní značení. Jedná se o místní úpravu dopravního značení „Dej přednost v jízdě". Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 4) poškozenou zábranu v ulici Tovární, která zamezuje vstupu pod „nový most“. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 15:00 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od občana, že na Kmochově ostrově (v areálu amfiteátru) leží na kamenné zdi injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál z místa odklidila a umístila do sběrného kontejneru.  

26. 4. 2018 - úterý

V čase 12:30 hodin přivezli zaměstnanci firmy AVE na služebnu MP Kolín Kutnohorská malou fenu křížence rezavé barvy, kterou nalezli v části Kmochova ostrova. Kolemjdoucí paní uvedla, že tam již psík nějakou dobu pobíhá. Strážníci fenku převezli do městského útulku.

V čase 13:05 volal na linku 156 neznámý mladík, že v ulici Vrchlického našli s přítelkyní injekční stříkačku. Jako poznávací znamení uvedl, že místo strážníci poznají podle toho, že tam bude stát mladá slečna s klarinetem. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, ke které se opravdu přihlásila slečna s hudebním nástrojem a místo nálezu strážníkům označila. Použitou

injekční stříkačku strážníci odklidili do sběrného boxu na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události.

27. 4. 2018 - středa

V čase 17:37 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - OC Futurum. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž ze Zlína naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si v prostoru prodejny otevřel láhev vodky a částí obsahu „se občerstvil“. Poté láhev odložil do regálu s dětskou kosmetikou a prošel za pokladní zónu bez uhrazení alkoholického nápoje. Přivolané hlídce MP Kolín se k přestupku proti majetku doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě, uložením pokuty.

V čase 22:20 hodin volal na linku 156 občan, že u Penny Marketu (ul. Benešova) je v parku skupina cca 20 lidí, kteří dělají velký hluk.  Po příjezdu na místo oznámení zjištěna skupina mládeže, ta se mezi sebou bavila a poslouchala hudbu z mobilu. Přítomné osoby byly upozorněny na dobu nočního klidu a na stížnost občanů na hluk, skupina se odebrala směrem k domovům.

V čase 22:40 hodin oznámil zaměstnanec ochranky kolínského nádraží Securitas, že na prvním nástupišti má nějakého opilce s láhví vodky, který nechce odejít. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, strážníci po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o silně podnapilého muže, který pro svůj opilecký stav nebyl schopen komunikace. Na místo byla přivolána RZS Kolín, lékař rozhodl o umístění muže na PZS, aby se ze stavu, kterým ohrožoval nejen sebe, případně i jiné osoby, vyspal. 

28. 4. 2018 - čtvrtek

V čase 9:14 hodin volala na linku 156 paní ze Sendražic, že v ulici Na Kopečku, u jednoho z domů, leží větší pes. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci německého ovčáka odchytli a převezli do městského útulku.

V čase 22:05 hod volal na linku 156 občan, že v ulici Zengrova je od rána uvázán „bojový pes“ a zde bydlící se ho bojí. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nalezla přivázaného bílo - černého psa k plotu. Místním šetřením nebyl zjištěn jeho majitel, proto byl pes strážníky odvázán a převezen do útulku, kde byl předán osobě konající stálou službu.

Po 22. hodině volal na linku 156 občan a stěžoval si, že restaurace na ulici Benešova má stále otevřenou zahrádku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, v tuto dobu byla zahrádka restaurace již sklizená, ale byl slyšet hovor osob v rohu zahrádky restaurace. Strážníky bylo zjištěno, že venku kouří skupina osob, které dodržovaly „protikuřácký zákon“ a kouřily mimo prostory restaurace. Přítomné osoby v prostoru uzavřené zahrádky nekonzumovaly

alkoholické ani jiné nápoje. Hlídka MP Kolín poučila jak hosty, tak i personál restaurace o tom, že jsou zde ohledně prověření přijaté stížnosti od občana na otevřenou zahrádku a rušení nočního klidu, který je třeba zachovat. Ještě v době přítomnosti strážníků někteří z hostů kouřících venku odešli domů a zbytek postupně do vnitřních prostor restaurace. Na místě byl poté již klid.

Ve 23:00 hodin oznámily na linku 156 dvě ženy, že u „šachovnice“ na ulici Benešova odchytly psa. Na místo oznámení se dostavila hlídka MP Kolín, kterou obě ženy kontaktovaly a předaly odchyceného psa. Jednalo se o mladého křížence, stáří cca do jednoho roku, černé barvy. Pes byl převezen do městského útulku, kde byl předán službu konajícímu zaměstnanci.  

29. 4. 2018 - neděle

V čase 04:45 hodin oznámila na linku 156 paní z ulice Braunerova, že se již téměř hodinu pokouší dostat manžela, který spadl z lůžka zpět na postel, ale sama ho neuzvedne. Touto cestou paní požádala hlídku MP Kolín o pomoc. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci muže zvedli ze země a uložili zpět na lůžko. Přivolání lékařské pomoci nebylo požadováno, muž nebyl zraněný. Paní děkovala za rychlou pomoc.

V čase 15:45 hodin oznámili na linku 156 občané, že v ulici Benešova (u č. p. 395) nalezli černou skládku. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo zjistila, že pod ořezanými tujemi byla nalezena hromada odpadků a provizorní lůžka bezdomovců, kteří tam zřejmě přespávali. Hlídka MP Kolín provedla fotodokumentaci oznámené události, která bude předána ve smyslu nahledané závady jako černá skládka. 

V čase 17:11 hodin oznámila telefonicky na linku 156 paní, že na ulici Za Baštou někdo na chodník vyhodil pneumatiky. Hlídka MP Kolín na místě zjistila 8 ks pneumatik vyhozených na chodníku. Na místě byla pořízena fotodokumentace, událost bude předána ve smyslu nahledané závady.

V čase 22:21 hodin oznámil na linku 156 občan, že se v uzavřeném prostoru sběrného dvoru v Sadové ulici někdo pohybuje a svítí si baterkou. Na místo se okamžitě dostavila hlídka MP Kolín, na místě byl při krádeži zadržen místní problémový narkoman. Na místo byla následně přivolána hlídka PČR, která si celou událost od strážníků převzala.

Helena Honkiszová
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili pití vodky v supermarketu i hlučnou mládež

Strážníci řešili pití vodky v supermarketu i hlučnou mládež

30. duben 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou svodku Městské policie Kolín.

20. 4. 2018 - pátek

Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci odpadlý kryt u lampy veřejného osvětlení. Poškozené osvětlení se nachází v ulici Kutnohorská. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

V ulici Sokolská nalezla hlídka MP Kolín klíče, které byly odloženy na střeše osobního vozidla. Za stěrač vozidla napsali strážníci vzkaz, že budou klíče uschovány na služebně MP Kolín -  ulice Kutnohorská č. p. 23. Zde si je také šťastný majitel vyzvedl.

V odpoledních hodinách bylo přijato telefonické oznámení, že u zimního stadionu (před restaurací) pobíhá pes rasy yorkshirský teriér, který se zřejmě někomu ztratil. Strážníci psa převezli do městského útulku.

21. 4. 2018 -  sobota

V čase 08:50 hodin oznámila na linku 156 zaměstnankyně pošty v ulici Pod Hroby, že před vchodem do budovy leží na zemi použitá injekční stříkačka. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, strážníci zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. Injekční stříkačka byla hlídkou MP sebrána a vložena do kontejneru na nebezpečný infekční materiál. Provedena fotodokumentace události.

V čase 08:47 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že poblíž garáží U Cihelny volně pobíhá pes. Hlídka MP Kolín na místě odchytla menšího křížence, psa převezli strážníci do městského útulku.

23. 4. 2018 - pondělí

Při kontrolní činnosti v části Sendražic zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 5) rozbitou lavičku na autobusové zastávce Kolín  - Sendražice - rozcestí. Hrozí zde případné poranění, protože z chybějící části sedáku trčí šrouby. Dále zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 5) vykopnuty koš a nepořádek z odpadků – ulice Ovčárecká u č. p. 32. Byla provedena fotodokumentace událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady. 

24. 4. 2018 - úterý

Při kontrolní činnosti zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 1) v prostoru Karlova náměstí vyvrácený patník na parkovišti  - naproti obchodu s textilem. Dále zjistili rozbitý chodník v ulici Pražská, před pekárnou Hankovec. Byla provedena fotodokumentace událostí, které budou předány ve smyslu nahledané závady. 

V čase 16:50 hodin oznámili občané, že na parkovišti u „Auto Kelly“ ulice Havlíčkova odchytli psa – rasy německý ovčák. Strážníci převezli psa do městského útulku.

V čase 18:25 oznámil na linku 156 občan, že v ulici Na Louži leží na chodníku podnapilý muž, který má krev na hlavě. Hlídka MP Kolín na místě zjistila muže pod vlivem alkoholu, který si po pádu na chodník způsobil tržnou ránu na hlavě. Na místo byla přivolána RZS, která si muže převzala k ošetření. Další opilec, který se povaloval na Karlově náměstí u pizzerie, kontaktoval sám strážníky, kteří kontrolovali lokalitu. Problémový závislý bezdomovec uvedl, že mu po pádu na zem teče krev z nosu a má bolesti hlavy. Opět byla přivolána RZS, která si muže převzala k ošetření.

25. 4. 2018 - středa

V čase 10:01 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení, že v ulici Brankovická byl nalezen pes menšího vzrůstu. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která si převzala psa rasy yorkshirský teriér, který byl převezen do městského útulku.

V ulici Tyršova (u výjezdu z parkoviště Spořitelny) zjistili strážníci ulomené dopravní značení. Jedná se o místní úpravu dopravního značení „Dej přednost v jízdě". Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci (rajón č. 4) poškozenou zábranu v ulici Tovární, která zamezuje vstupu pod „nový most“. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 15:00 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od občana, že na Kmochově ostrově (v areálu amfiteátru) leží na kamenné zdi injekční stříkačka. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nebezpečný infekční materiál z místa odklidila a umístila do sběrného kontejneru.  

26. 4. 2018 - úterý

V čase 12:30 hodin přivezli zaměstnanci firmy AVE na služebnu MP Kolín Kutnohorská malou fenu křížence rezavé barvy, kterou nalezli v části Kmochova ostrova. Kolemjdoucí paní uvedla, že tam již psík nějakou dobu pobíhá. Strážníci fenku převezli do městského útulku.

V čase 13:05 volal na linku 156 neznámý mladík, že v ulici Vrchlického našli s přítelkyní injekční stříkačku. Jako poznávací znamení uvedl, že místo strážníci poznají podle toho, že tam bude stát mladá slečna s klarinetem. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, ke které se opravdu přihlásila slečna s hudebním nástrojem a místo nálezu strážníkům označila. Použitou

injekční stříkačku strážníci odklidili do sběrného boxu na nebezpečný infekční odpad. Provedena fotodokumentace události.

27. 4. 2018 - středa

V čase 17:37 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - OC Futurum. Uvedli, že zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž ze Zlína naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když si v prostoru prodejny otevřel láhev vodky a částí obsahu „se občerstvil“. Poté láhev odložil do regálu s dětskou kosmetikou a prošel za pokladní zónu bez uhrazení alkoholického nápoje. Přivolané hlídce MP Kolín se k přestupku proti majetku doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě, uložením pokuty.

V čase 22:20 hodin volal na linku 156 občan, že u Penny Marketu (ul. Benešova) je v parku skupina cca 20 lidí, kteří dělají velký hluk.  Po příjezdu na místo oznámení zjištěna skupina mládeže, ta se mezi sebou bavila a poslouchala hudbu z mobilu. Přítomné osoby byly upozorněny na dobu nočního klidu a na stížnost občanů na hluk, skupina se odebrala směrem k domovům.

V čase 22:40 hodin oznámil zaměstnanec ochranky kolínského nádraží Securitas, že na prvním nástupišti má nějakého opilce s láhví vodky, který nechce odejít. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, strážníci po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o silně podnapilého muže, který pro svůj opilecký stav nebyl schopen komunikace. Na místo byla přivolána RZS Kolín, lékař rozhodl o umístění muže na PZS, aby se ze stavu, kterým ohrožoval nejen sebe, případně i jiné osoby, vyspal. 

28. 4. 2018 - čtvrtek

V čase 9:14 hodin volala na linku 156 paní ze Sendražic, že v ulici Na Kopečku, u jednoho z domů, leží větší pes. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci německého ovčáka odchytli a převezli do městského útulku.

V čase 22:05 hod volal na linku 156 občan, že v ulici Zengrova je od rána uvázán „bojový pes“ a zde bydlící se ho bojí. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která nalezla přivázaného bílo - černého psa k plotu. Místním šetřením nebyl zjištěn jeho majitel, proto byl pes strážníky odvázán a převezen do útulku, kde byl předán osobě konající stálou službu.

Po 22. hodině volal na linku 156 občan a stěžoval si, že restaurace na ulici Benešova má stále otevřenou zahrádku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, v tuto dobu byla zahrádka restaurace již sklizená, ale byl slyšet hovor osob v rohu zahrádky restaurace. Strážníky bylo zjištěno, že venku kouří skupina osob, které dodržovaly „protikuřácký zákon“ a kouřily mimo prostory restaurace. Přítomné osoby v prostoru uzavřené zahrádky nekonzumovaly

alkoholické ani jiné nápoje. Hlídka MP Kolín poučila jak hosty, tak i personál restaurace o tom, že jsou zde ohledně prověření přijaté stížnosti od občana na otevřenou zahrádku a rušení nočního klidu, který je třeba zachovat. Ještě v době přítomnosti strážníků někteří z hostů kouřících venku odešli domů a zbytek postupně do vnitřních prostor restaurace. Na místě byl poté již klid.

Ve 23:00 hodin oznámily na linku 156 dvě ženy, že u „šachovnice“ na ulici Benešova odchytly psa. Na místo oznámení se dostavila hlídka MP Kolín, kterou obě ženy kontaktovaly a předaly odchyceného psa. Jednalo se o mladého křížence, stáří cca do jednoho roku, černé barvy. Pes byl převezen do městského útulku, kde byl předán službu konajícímu zaměstnanci.  

29. 4. 2018 - neděle

V čase 04:45 hodin oznámila na linku 156 paní z ulice Braunerova, že se již téměř hodinu pokouší dostat manžela, který spadl z lůžka zpět na postel, ale sama ho neuzvedne. Touto cestou paní požádala hlídku MP Kolín o pomoc. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, strážníci muže zvedli ze země a uložili zpět na lůžko. Přivolání lékařské pomoci nebylo požadováno, muž nebyl zraněný. Paní děkovala za rychlou pomoc.

V čase 15:45 hodin oznámili na linku 156 občané, že v ulici Benešova (u č. p. 395) nalezli černou skládku. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo zjistila, že pod ořezanými tujemi byla nalezena hromada odpadků a provizorní lůžka bezdomovců, kteří tam zřejmě přespávali. Hlídka MP Kolín provedla fotodokumentaci oznámené události, která bude předána ve smyslu nahledané závady jako černá skládka. 

V čase 17:11 hodin oznámila telefonicky na linku 156 paní, že na ulici Za Baštou někdo na chodník vyhodil pneumatiky. Hlídka MP Kolín na místě zjistila 8 ks pneumatik vyhozených na chodníku. Na místě byla pořízena fotodokumentace, událost bude předána ve smyslu nahledané závady.

V čase 22:21 hodin oznámil na linku 156 občan, že se v uzavřeném prostoru sběrného dvoru v Sadové ulici někdo pohybuje a svítí si baterkou. Na místo se okamžitě dostavila hlídka MP Kolín, na místě byl při krádeži zadržen místní problémový narkoman. Na místo byla následně přivolána hlídka PČR, která si celou událost od strážníků převzala.

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová