vv auto
Reklama

Dokáže Šance prosadit svého dalšího zástupce do kutnohorské rady?

10. leden 2013, 23:03
(aktualizováno: 10. leden 2013, 23:07)

Kutná Hora - K výzvě místní organizace TOP 09 Kutná Hora, aby starosta požádal zastupitelstvo o důvěru, se na čtvrteční tiskové konferenci vyjádřil Ivo Šanc. "Od představitelů TOP 09 jsem nic takového nedostal, nepředpokládám, že by inženýr Suk stratil mou e-mailou adresu nebo telefonní číslo," poznamenal s tím, že výzvu bývalého koaliční ho partnera zaznamenal v médiích.

"Nevím, co znamená požádat zastupitelstvo o důvěru. Nejsme parlament ani vláda," řekl a pokračoval: "Zastupitelé mají možnost reagovat, hlasovat a podobně. Z mého pohledu se nemění vůbec nic, složení rady zůstává stejné. Se zastupiteli za TOP 09 spolupracujeme a budeme spolupracovat dál."

Volba devátého člena rady na prosincovém zastupitelstvu bylo podle všeho posledním semínkem písku do soukolí koalice. "Bizarní události na prosincovém zastupitelsvu ukázaly, že koaliční smlouva neexistuje," prohlásil starosta.

A kdo nakonec po vypovězení koaliční smlouvy doplní kutnohorskou radu? "Máme svůj tip, jméno zatím zveřejňovat nebudeme. Pro kandidáta musíme zajistit širší podporu a na tom pracujeme," naznačil s tím, že devátým členem rady by měl být někdo ze sdružení Šance pro Kutnou Horu.

Po volbách získala Šance třináct zastupitelů, z nichž osm v radě působilo a nebo nadále působí. Martin Starý ze sdružení vystoupil, o Zdeňku JIráskovi už zastupitelstvo neúspěšně hlasovalo v prosinci. Zbývá tedy trojlístek jmen kandidátů na devátého člena rady: Jelínková, Sova, Šorčík.

Podporu pro svého kandidáta bude Šance hledat zřejmě i u kutnohorské ČSSD. Dohodnutou spolupráci s tímto partnerem Ivo Šanc na tiskové konferenci naznačil. "S panem starostou jsme se sešli," potvrdila Zuzana Moravčíková. "Pokud bychom se Šancí měli spolupracovat, požadovali bychom pro naše rozhodování materiály připravené pro radní," uvedla podmínku spolupráce se Šancí. "Nebyli jsme opozicí, která by všechno šmahem odmítala. Podpořili jsme i některé návrhy koalice, chceme i nadále být konstruktivní opozicí," připomněla.

O podmíce ČSSD podle Zuzany Moravčíkové bude Šance ještě jednat. "I my, opoziční zastupitelé budeme v pátek jednat a musíme se dohodnout šířeji," naznačila a dodala: "To ale neznamená, že bychom podpořili každý návrh. Musíme si být jisti, že je pro Kutnou Horu tím nejlepším."

A jednou ze sporných otázek by se mohl stát devátý kandidát do rady. "Jméno uvažovaného kandidáta ze Šance na schůzce se starostou padlo, rovnou jsem mu ale řekla, že s ním bude mít ČSSD problém," poodkryla jednání Zuzana Moravčíková, podle které se i opoziční zastupitelé budou snažit na pátečním jednání najít řešení.

Rada mimo jiné ve středu odvolala z dozorčí rady Tebisu Jaroslava Suka. "Na základě vlastní žádosti," zdůraznil Ivo Šanc. Na místo Jaroslava Suka rada jmenovala Petra Němce. "Odborníka na energetiku, který v Tebisu již pracoval," dodal starosta.

Související články:
Změnu jednacího řádu zastupitelé odmítli, místostarostkou zvolili Danu Vepřkovou
Sdružení Šance pro Kutnou Horu vypovědělo koaliční smlouvu uzavřenou s TOP 09
Kutnohorská TOP 09 vyzvala starostu, aby zastupitelstvo požádal o důvěru

Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 18. leden 2013, 13:03

Pane Šalátku s Vámi má občan volič tak trochu potíž. Občas excelujete – např. celkem vtipné smetení veřejného hlasování o Koubském, když se začalo řešit toto „něco“ nejdříve procedurálně, aby toto hlasování pak nebylo většinou zastupitelů schváleno – občas hluboko vězíte sám v minulosti. Chcete se profilovat jako výrazný komunální politik, ale někdy uděláte krok dobrým směrem, někdy krok, pak zas jdete zpět nebo nenásleduje další, někdy krok úplně špatným směrem… Vaše slova:

13.1.2013, 13:40
"Tato moje reakce neznamená, že budu Šancovi a vedení města už jenom držet palce, aby to nějak doklepali. Když nastane vážný důvod určitě nebudu sám kdo se myšlenkou změny bude vážně zabývat. Důvodem by mohly být například odvrácení případných škod nebo nevratná a kontroverzní rozhodnutí s dlouhotrvajícími dopady na město."

1. Přes 2 roky Šanc a jeho lidé tato rozhodnutí činí. Chcete ta nejzásadnější vyjmenovat? Nehrajme si, sám to dobře víte… A co děláte? NIC. Přihlížíte. Prosím hlavně neříkejte, že nic jiného nemůžete dělat. Jisté procento voličů Vám to nepochybně "odkýve", ale to s největší pravděpodobností stejně nebudou Vaši voliči nebo voliči, o které Vaše strana primárně usiluje.

13.1.2013, 18:09
"Jsou to zastupitelé, kteří jsou napojeni na radnici existenčně nebo alespoň čerpající zajímavé výhody nebo tradičně konzervativní ve smyslu respektování volebních výsledků. Když si prostudujete profily zastupitelů dojdete poměrně brzy k závěrům, u kterých budete mít skoro 100% jistotu. A nikoho prosím při lustraci "nediskriminujte" může se to týkat i těch vyhozených, odkopnutých nebo opozičních. Na druhou stranu bych byl ale rád, kdyby na ně nenastal hon. Jsou to jenom obyčejní lidé a nemyslím to tak, že by to bylo z jejich strany korupční jednání."

2. Tak trochu vystrčíte růžky a pak je zase schováte. Oblečená neoblečená. Říkám a beru hned zpět že? Není třeba žádné diskriminace. Všichni vědí, kdo a kde je placen erárem, kteří zastupitelé jsou na výplatní pásce Šance (ať již přímo či nepřímo, školy, městské organizace). Jaká může být osobní integrita a rozhodovací nezávislost těchto zastupitelů, ať již jsou „politicky“ za kohokoliv, když je Šanc může buď sám okamžitě poškodit či dokonce zlikvidovat nebo mu to zabere jeden dva telefonáty???

14.1.2013, 23:05
"Velmi prospěšné pro "Šanci" samotnou, ale i pro město by bylo, kdyby sama navrhla nové složení rady, které by reflektovalo její novou pozici. Toho se asi ale nedočkáme, že? Ale třeba se situace brzy zase někam posune. Rozhodně nebudu pouze pasivní pozorovatel."

3. Tak už proboha to jenom nehrajte a nebuďte tím pasivním pozorovatelem!!!

15.1.2013, 15:10
"Na závěr ještě jednu prosbu. Když se bude chtít někdo zeptat na konkrétní věc, jako třeba proč město prodávalo pozemky za 1/4 ceny, tak by bylo dobré sdělit o jaké pozemky šlo. Oni se totiž prodávají i dnes některé pozemky ve vlastnictví města a to i za 1/10 ceny."

4. Jako zastupitel zde veřejně prohlašujete, že jste buď sám podpořil nebo nezakročil proti trestným činům, které mj. spadají do trestní kvalifikace porušování povinností při správě cizího majetku (to cizí mnoho lidí nechápe, tedy našeho, tj. občanů Kutné Hory...). Prodeje majetku jsou záležitostí zastupitelstva. Pokud máte tyto informace (a mohla bych s Vámi souhlasit, pokud tuším co naznačujete), tak jste povinován proti tomu jako zastupitel zakročit. Resp. dopouštíte se stejného trestného činu bez ohledu na Vaše hlasování. Totiž je bezpředmětné diskutovat cenový rozdíl v řádech 10-30% procent a každý odhadce Vám toto rozpětí potvrdí. Pokud však jde o násobky nebo zlomky ceny, není co řešit a je to prokazatelně trestný čin, který není obtížné dokázat a odsoudit. Takže zase prázdná slova? Uvědomujete si co vlastně sám říkáte?

16. a 17.1.2013
Dva příspěvky k nemocnici - viz níže.

5. Podařilo se Vám ve dvou kratičkých příspěvcích odhalit jeden ze svatých grálů našeho města a nasypat sůl do stále otevřených ran. To že všechna zastupitelstva města vedla zvrácenou populistickou politiku (no mnozí zastupitelé byli přirozeně "nezaujatí" doktoři a ani nemuseli zblbnout ty ostatní, protože byli zblblí všichni) a vyházela částku, které se dle odhadů pohybuje mezi 0,5 až 1 mld korun na přezaměstnanosti, šílených ve srovnání neopodstatněných platech všech, pronájmech a mnoha dalších aspektech neřádného hospodaření nemocnice, to všichni víme. To, že jste u toho po většinu času byl, to víme také. To, že jste neplatnou smlouvu s Mediterou schválil to víme také. To, kdo po odchodu této „odborné firmy“ nemocnici vedl a dokončil dílo zkázy víme také – nezdolný šéf ekonomického odboru. To, že jako bývalý starosta bohorovně potvrzujte ztrátu účetnictví ve své době největší městské organizace, to že za to nikdo nikdy nenesl žádnou odpovědnost, to víme také. Neuražte se, ale trochu nás to šokuje. Jen maličko, věřte. Důsledky v úhradové politice (= příjmové stránce nemocnice) sám popisujete. Víme i to, kdo stál na začátku tohoto zločinného experimentu města. To jste již nebyl Vy, to byl dnešní pan starosta se svými fantasmagoriemi o nemocnici pro zazobané naftové arabáše a podobné šílenosti, o nemocnici, ze které potečou proudy dolarů (asi také pro něj, tenkrát to ještě nevyšlo). Nakonec nemocnice stála město, tj. všechny občany města, stovky milionů korun. Byl de facto zpečetěn osud nemocnice a její následná celková degradace a devastace. To že město bude dříve či později platit, to víme také. Vaše deklaratorní výzva, že město nemá platit nic je absurdní a šílená zase z jiného soudku. Město v roli vlastníka a manažera dopustilo vytunelování právnické osoby nemocnice vyvedením majetku na kraj. Dnes město říká (co se ostatně stalo širší mezinárodní zvyklostí) aktiva jsou naše – rozuměj dali jsme je kraji, dluhy jsou Vaše – myšleno věřitelů. ((až nás jeden nebo druhý prezident zavlečou do německé náruče tak zase zaplatíme dluhy řeků, španělů, frantíků, italů a dalších – takže nějaká „spravedlnost“ přece jen existuje, ale to sem teď nepatří)). Každopádně jste zapomněl na ústavní rozdělení moci v tomto státě. Moc zákonodárná, výkonná a soudní. Nebo snad chcete nahlas říci – co už samozřejmě víme také – že nic takového již dlouho neexistuje? Že stačí soudci vyslat vzkaz a ten učiní rozhodnutí dle politické objednávky?

Našel jste odvahu vstoupit otevřeně do ohně. Tak ji na rozdíl od Vašich spolustolovníků v rytířském sále neste! A nejen na internetu ale hlavně ve Vašich činech. Možná tím získáte zpět Vaše poztrácené voliče… (pokud je to Váš cíl a jen se nehrajete s veřejností)

Re: - vložil Šalátek - 17. leden 2013, 09:27

Ano máte pravdu. Když se přecházelo na úhradový systém tak VZP nemohla nastavit paušální platby pro kutnohorskou nemocnici dle odváděných průměrných výkonů za minulá období. Tato výkonnost byla zkreslená nebo neexistovaly žádné podklady pro výpočty a tak má kutnohorská nemocnice od poloviny devadesátých let o 25% nižší úhrady od pojišťoven než například Čáslavská. Tam se nastal největší problém nemocnice v KH. Proto ji muselo město dotovat nebo zavřít nebo ji převést na kraj.

Nemocnice - vložil Anonymous - 16. leden 2013, 20:56

No jo, já si jen říkám, jak to, že funguje a má dlouhodobě dobrý ekonomický výsledek nemocnice v Čáslavi (Zase ta Čáslav???).
Asi ji tam hned od Vítězného listopadu nikdo netuneloval a nevykrádal, a nebo parazité znali míru a nechtěli "hostitelský organismus" na kterém parazitují zničit úplně.
Apropó, ani nevím, zda si někdo vzpomene na to, jak když tatínek současného vašeho zastupitele Jindry Bartoně dělal v nemocnici ekonomického náměstka, jak se ztratila ekonomická dokumentace - kompletní účetnictví o hospodaření této organizace.
No není to úžasné? Prostě se ZTRATILO účetnictví - zřejmě běžná věc?!
A co se stalo? - NIC opět jako vždy u všeho v tomto státě NIC!!!

AVE_CZ
Reklama
Dokáže Šance prosadit svého dalšího zástupce do kutnohorské rady?

Dokáže Šance prosadit svého dalšího zástupce do kutnohorské rady?

10. leden 2013
(aktualizováno: 10. leden 2013, 23:07)

Kutná Hora - K výzvě místní organizace TOP 09 Kutná Hora, aby starosta požádal zastupitelstvo o důvěru, se na čtvrteční tiskové konferenci vyjádřil Ivo Šanc. "Od představitelů TOP 09 jsem nic takového nedostal, nepředpokládám, že by inženýr Suk stratil mou e-mailou adresu nebo telefonní číslo," poznamenal s tím, že výzvu bývalého koaliční ho partnera zaznamenal v médiích.

"Nevím, co znamená požádat zastupitelstvo o důvěru. Nejsme parlament ani vláda," řekl a pokračoval: "Zastupitelé mají možnost reagovat, hlasovat a podobně. Z mého pohledu se nemění vůbec nic, složení rady zůstává stejné. Se zastupiteli za TOP 09 spolupracujeme a budeme spolupracovat dál."

Volba devátého člena rady na prosincovém zastupitelstvu bylo podle všeho posledním semínkem písku do soukolí koalice. "Bizarní události na prosincovém zastupitelsvu ukázaly, že koaliční smlouva neexistuje," prohlásil starosta.

A kdo nakonec po vypovězení koaliční smlouvy doplní kutnohorskou radu? "Máme svůj tip, jméno zatím zveřejňovat nebudeme. Pro kandidáta musíme zajistit širší podporu a na tom pracujeme," naznačil s tím, že devátým členem rady by měl být někdo ze sdružení Šance pro Kutnou Horu.

Po volbách získala Šance třináct zastupitelů, z nichž osm v radě působilo a nebo nadále působí. Martin Starý ze sdružení vystoupil, o Zdeňku JIráskovi už zastupitelstvo neúspěšně hlasovalo v prosinci. Zbývá tedy trojlístek jmen kandidátů na devátého člena rady: Jelínková, Sova, Šorčík.

Podporu pro svého kandidáta bude Šance hledat zřejmě i u kutnohorské ČSSD. Dohodnutou spolupráci s tímto partnerem Ivo Šanc na tiskové konferenci naznačil. "S panem starostou jsme se sešli," potvrdila Zuzana Moravčíková. "Pokud bychom se Šancí měli spolupracovat, požadovali bychom pro naše rozhodování materiály připravené pro radní," uvedla podmínku spolupráce se Šancí. "Nebyli jsme opozicí, která by všechno šmahem odmítala. Podpořili jsme i některé návrhy koalice, chceme i nadále být konstruktivní opozicí," připomněla.

O podmíce ČSSD podle Zuzany Moravčíkové bude Šance ještě jednat. "I my, opoziční zastupitelé budeme v pátek jednat a musíme se dohodnout šířeji," naznačila a dodala: "To ale neznamená, že bychom podpořili každý návrh. Musíme si být jisti, že je pro Kutnou Horu tím nejlepším."

A jednou ze sporných otázek by se mohl stát devátý kandidát do rady. "Jméno uvažovaného kandidáta ze Šance na schůzce se starostou padlo, rovnou jsem mu ale řekla, že s ním bude mít ČSSD problém," poodkryla jednání Zuzana Moravčíková, podle které se i opoziční zastupitelé budou snažit na pátečním jednání najít řešení.

Rada mimo jiné ve středu odvolala z dozorčí rady Tebisu Jaroslava Suka. "Na základě vlastní žádosti," zdůraznil Ivo Šanc. Na místo Jaroslava Suka rada jmenovala Petra Němce. "Odborníka na energetiku, který v Tebisu již pracoval," dodal starosta.

Související články:
Změnu jednacího řádu zastupitelé odmítli, místostarostkou zvolili Danu Vepřkovou
Sdružení Šance pro Kutnou Horu vypovědělo koaliční smlouvu uzavřenou s TOP 09
Kutnohorská TOP 09 vyzvala starostu, aby zastupitelstvo požádal o důvěru

Zlata banka
Reklama