vv auto
Reklama

Za jeden z největších sportovních klubů v Kutné Hoře bojovalo jedenáct družstev!

25. květen 2015, 17:05
(aktualizováno: 25. květen 2015, 17:10)

Kutná Hora - Soutěžní florbalová sezóna 2014/2015 skončila prvním květnovým víkendem. V té se do soutěží pořádaných Českou florbalovou unií představil kutnohorský oddíl pod novým názvem FBC Kutná Hora. V jedenácti družstvech je registrováno 269 členů z toho přes 150 tvoří mládež.

Čtyři družstva  dospělých - muži A, B a C a ženy. Mládežnických družstev se představilo sedm - junioři, dorostenci, starší žáci, mladší žáci, elévové, dorostenky a straší žákyně.

A-tým

Mužské áčko po loňském postupu do celostátní Divize – skupiny B zachránilo příslušnost k této soutěži až v její druhé polovině. Rozjezd se mu totiž pod novým trenérem Hegerem nevydařil a po prvních deseti zápasech zakotvil na posledním místě s jednou výhrou. Po Vánocích přišel třesk a družstvo převzali trenéři Třískala s Blahníkem a dostavily se výsledky. Konečná osmá příčka z dvanácti je bezpochyby uspokojivý výsledek vzhledem k průběhu sezóny. Z dvaceti dvou utkání áčko desetkrát vyhrálo, z toho dvakrát v prodloužení, a dvanáctkrát prohrálo, připsalo si 28 bodů a skóre 133:138. Nejlepším hráčem Kutné Hory v kanadském bodování celé soutěže se stal desátý Jan Kareš, který ve dvaceti odehraných zápasech nasbíral 42 bodů za 27 gólů a 15 asistencí. Bohuslav Bochníček ml. bral čtvrté místo mezi gólmany s průměrem 5,38 obdržených branek na zápas, v brance stál v devatenácti zápasech, vychytal 8 výher. Velkým přínosem bylo hostování Vojtěcha Procházky z extraligového TJ JM Chodov, který pomohl v šesti zápasech třinácti kanadskými body (7+6).

Vize pro sezónu 2015/16: udržení soutěže, přivedení kvalitního trenéra, který zkvalitní hlavně herní systém mužstva, zapojení talentovaných juniorů.

B-tým

Mužskou rezervu tvoří družstvo poskládané z vysloužilých florbalistů, kteří byli u zrodu tohoto sportu v Kutné Hoře. Jejich zkušenost a vhodné doplnění hráči z ostatních družstev jim pomohli letos postoupit z PH+SČ (Praha + Středočeský Kraj) přeboru do PH+SČ ligy, a to z druhého místa o tři body za Prague Vikings. V celé soutěži jen dvakrát prohráli, třikrát remizovali a patnáctkrát zvítězili s impozantním skóre 107:36 (48 bodů). Zásluhu na nejnižším počtu obdržených branek v soutěži (o 28!) mají oba gólmani Zdeněk Lupínek (průměr 1,62 branky na zápas) a Jiří Jetleb (průměr 2,14), kteří také obsadili první a druhé místo mezi všemi brankáři.

Vize pro sezónu 2015/16: odchod hráčů do C týmu, převzetí B týmu novým vedením, spolupráce a doplňování nevytíženými hráči z A týmu a zapojení juniorů, přivykání na mužské soutěže

C-tým

Také třetí mužský tým se může pochlubit vynikající sezónou, kterou ozdobil postupem z druhého místa o jedenáct bodů za FbK Olymp Praha B, a to z PH+SČ třídy do PH+SČ přeboru. Z dvaceti zápasů třináct vyhrál, pět prohrál a dvakrát remizoval s celkovým skóre 104:61 (41 bodů). Mezi nejlepší brankáře soutěže se zařadil Jan Vraný s průměrem 2,67 branky na zápas.

Vize pro sezónu 2015/16: příchod hráčů z B týmu, stabilizace kádru, hra pro zábavu.

Junioři

Pod jménem FBC Havíři Kutná Hora se juniorce vydařila skvělá sezóna, která nakonec vytouženým postupem do extraligy této věkové kategorie neskončila. Svou skupinu Havíři totiž vyhráli, když si připsali 48 bodů za 16 výher a 4 prohry se skóre 140:86, které svědčí o velké produktivitě týmu. Kanadské bodování celé soutěže také suverénně ovládl Ondřej Štifter, když nastoupil ve všech zápasech a stal se se třiceti dvěma góly nejlepším střelcem a se třiceti asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže. O vyrovnanosti gólmanů svědčí jejich průměry obdržených branek na zápas, Jaroslav Dlouhý 4,12 a Petr Hetfleisch 4,67. V Play-Up o extraligu se však již juniorům tak nedařilo, i když sehráli utkání, za která se nemusí vůbec stydět. V prvním kole je zdolal Sokol Pardubice PPAS (4:7 a 2:5) a ve druhém kole TJ Znojmo LAUFEN CZ (4:7 a 4:6). Za zmínku stojí odchod kutnohorské naděje Michala Kareše do extraligového oddílu TJ JM Chodov v průběhu sezóny, když v jejich dresu si zahrál 14 zápasů juniorské extraligy, ve kterých si připsal 16 kanadských bodů (7+9).
Zde florbal v Kutné Hoře prokázal ohromný potenciál, když na jeho domácí utkání se Znojmem na zimním stadiónu přišlo 200 diváků.

Vize pro sezónu 2015/16: boj o nejvyšší příčky v 2. lize, zapojení do mužských kategorií.

Dorostenci

Po přirozeném generačním odlivu nejlepších hráčů do juniorů neudržel kutnohorský dorost druhou ligu a sestoupil do nižší soutěže, když skončili třetí od konce jedenáctičlenné tabulky, pouhé tři body od udržení. Z dvaceti zápasů pětkrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a jedenáctkrát prohráli, celkově si připsali 19 bodů a skóre 63:109. Nejlepšími hráči v poli byli osmý Jiří Vokřál (16 zápasů – 13+16) a jedenáctý Jiří Petrásek (16 zápasů – 18+9) a v brance sedmý Michal Vániš (průměr 3,31).

Vize pro sezónu 2015/16: návrat do 2. ligy dorostenců, dát možnost starším žákům zahrát si i ve starší kategorii.

Starší žáci

Z deseti soutěžních výkonnostních košů neustále migrovali mezi třetím a čtvrtým, kdy nakonec vybojovali ten vyšší. Nejlepšími hráči v poli byli Patrik Šulc (27 zápasů – 36+12), Jakub Procházka (36 zápasů – 17+9) a Jakub Krátký (33 zápasů – 16+10). Mezi brankáři vynikl Martin Smitka (průměr 3,15), který nastoupil i dvanáctkrát v sezóně za dorostence.

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Mladší žáci

Z devíti soutěžních výkonnostních košů uhájili mladší žáci svou příslušnost ve čtvrtém z nich. V celé sezóně ukazovali svou bojovností a umem, že se o kvalitní florbal v Kutné Hoře nemusíme bát. V této kategorii a nižších se již osobní statistiky neuvádějí.

Vize pro sezónu 2015/16: učení se herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Elévové

Sezónu nejmladších zhodnotil jeden z trenérů Pavel Netolický: „Naše první sezóna začala vlastně již na konci té minulé, kdy jsme v květnu a červnu 2014 rozjeli florbalový kroužek „nanečisto“. Děti si zkusily, co to znamená být florbalistou a co všechno bude obnášet tvrdý život mladého sportovce. 40 dětí ve věku v rozmezí od pěti do deseti let měli na starosti 4 trenéři, kteří se rekrutovali z řad tatínků a zároveň hráčů FBC Kutná Hora B. Děti jsme rozdělili dle výkonnosti do dvou skupin a vrhli se na trénink všestranného rozvoje a základních florbalových dovedností. Výkonnostně silnější děti se účastnily mistrovských utkání. V sezóně jsme absolvovali celkem 9 mistrovských turnajů. Dá se s jistotou říci, že současná doba je z pohledu sportování malých dětí spojena s nadměrným očekáváním jejich rodičů a celého okolí. Tento nekoncepční přístup sportovní výchovy mládeže však u nás nepraktikujeme. Snažíme se o plnohodnotný rozvoj co největšího počtu dětí. Při takovém počtu dětí je zcela nemožné, aby všechny odehrály celý počet mistrovských zápasů. Proto jsme v sezóně uspořádali 3 nemistrovské turnaje (vánoční, zimní a jarní), na kterých si zahrály všechny děti. Snažíme se, aby každé dítě dostalo maximální prostor a aby ho trénování v našem oddíle co nejvíce bavilo. Náš florbalový oddíl by nemohl fungovat bez skvělé podpory rodičů malých florbalistů. Za doprovod na tréninky, na zápasy nebo odvoz dětí na mistrovské turnaje, které se odehrávaly většinou v Praze, je potřeba jim výrazně poděkovat.“

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Ženy

Ženský tým se po odehrané a ne příliš povedené sezóně rozpadl. Skončil totiž poslední ve 2. lize žen, kdy si připsal pouze 15 bodů za 4 výhry a 3 remízy, 13 bylo proher. Skóre 41:78. Po nejlepších hráčkách, a to jedenácté Kristýně Dvořákové (20 zápasů – 14+7) a její sestře Barboře Dvořákové (20 zápasů – 9+8) byla ihned poptávka u jiných týmů. Výborné výkony v brance předváděla také Lucie Baťhová, která vychytala všechny výhry a skončila mezi brankářkami sedmá s průměrem 2,28 branek na zápas.

Vize pro sezónu 2015/16: – končí

Dorostenky

Dorostenky si jako cíl pro svoji poslední sezónu v této kategorii zvolily, že by se chtěly poprvé dostat do nadstavbové části soutěže a zahrát si v lepší skupině, která samozřejmě bojuje o medaile. Tento cíl jim vyšel a holky makaly bez sebemenšího zaváhání, ovšem než narazily na věhlasnější kluby. Jako třešničku na dortu se snažily do předposledního turnaje bojovat o vytoužený cenný kov, ale bohužel se tento sen rozplynul po nádherném zápase s TJ JM Chodov. Tam kutnohorské dorostenky předvedly, že dokážou hrát na špičkové úrovni. Nakonec skončily na třetím místě, kdy ze sedmi zápasů pětkrát vyhrály a dvakrát prohrály. S patnácti body a skóre 48:30 zaostaly na první Florbalovou akademii MB o 6 bodů. Nejlepší hráčka Sabina Ašenbrennerová skončila druhá v kanadském bodování soutěže, když nastoupila ve všech zápasech a připsala si 23 bodů (20+3), dobře si také vedla čtrnáctá Kristýna Zelená se třinácti body (7 zápasů – 6+7). V brance zářila Kateřina Dědičová (průměr 4,29 – 4. místo). Do příští sezóny už budou nastupovat o kategorii výše, v juniorkách, tam teprve budou muset ukázat svoje florbalové umění a emoční vyspělost.

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha

Starší žákyně

Pod vedením Šárky Charvátové a Kristýny Dvořákové a jménem FBC Rafanky Kutná Hora prožila naše nejmladší děvčata soutěžní křest ohněm v lize starších žákyň hrané systémem 3+1 (tři hráčky v poli + brankářka). Z postupného seznamování se s touto hrou vyrostl za rok z Rafanek tým, který dokáže potrápit i ostřílenější soupeřky. Ve druhém výkonnostním koši už děvčata opustila poslední příčku.

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Celková vize

Do nové sezóny plánuje oddíl rozvoj další spolupráce se všemi základními školami na Kutnohorsku. Sportovním cílem zůstává udržení mužských a juniorského celku v dobytých a stávajících soutěžích a stupňování kvality herního projevu všech kategorií. Největším nedostatkem ve vývoji klubu je stále chybějící rozměrová hala přímo v Kutné Hoře, která by splňovala normy ČFbU, jak pro kvalitnější tréninky, tak pro pořádání domácích zápasů. FBC Kutná Hora pořádá většinu domácích zápasů ve Zruči nad Sázavou. V Kutné Hoře pořádají pouze žákovské týmy na základě udělené výjimky v hale BIOS v Puškinské ulici. V závěru sezóny se podařilo uspořádat soutěžní zápas juniorů play-up o extraligu na zimním stadiónu v Kutné Hoře proti, na které přišlo okolo 200 diváků. Tento příklad jasně demonstruje, že po tomto sportu je v Kutné Hoře velká poptávka.

Florbalový oddíl ušel za 12 let kus opravdové cesty, na které by to nešlo bez výborných trenérů, obětavých rodičů, ale také sponzorů, kterým touto cestou děkujeme. Zvláště si velmi vážíme podpory našich největších partnerů, kterými je město Kutná Hora a firmy Foxconn a KPHN.

Díky všem a nezapomeňte, že florbal je všechno!

Jan Dojčiak, Jan Třískala
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Za jeden z největších sportovních klubů v Kutné Hoře bojovalo jedenáct družstev!

Za jeden z největších sportovních klubů v Kutné Hoře bojovalo jedenáct družstev!

25. Květen 2015
(aktualizováno: 25. Květen 2015, 17:10)

Kutná Hora - Soutěžní florbalová sezóna 2014/2015 skončila prvním květnovým víkendem. V té se do soutěží pořádaných Českou florbalovou unií představil kutnohorský oddíl pod novým názvem FBC Kutná Hora. V jedenácti družstvech je registrováno 269 členů z toho přes 150 tvoří mládež.

Čtyři družstva  dospělých - muži A, B a C a ženy. Mládežnických družstev se představilo sedm - junioři, dorostenci, starší žáci, mladší žáci, elévové, dorostenky a straší žákyně.

A-tým

Mužské áčko po loňském postupu do celostátní Divize – skupiny B zachránilo příslušnost k této soutěži až v její druhé polovině. Rozjezd se mu totiž pod novým trenérem Hegerem nevydařil a po prvních deseti zápasech zakotvil na posledním místě s jednou výhrou. Po Vánocích přišel třesk a družstvo převzali trenéři Třískala s Blahníkem a dostavily se výsledky. Konečná osmá příčka z dvanácti je bezpochyby uspokojivý výsledek vzhledem k průběhu sezóny. Z dvaceti dvou utkání áčko desetkrát vyhrálo, z toho dvakrát v prodloužení, a dvanáctkrát prohrálo, připsalo si 28 bodů a skóre 133:138. Nejlepším hráčem Kutné Hory v kanadském bodování celé soutěže se stal desátý Jan Kareš, který ve dvaceti odehraných zápasech nasbíral 42 bodů za 27 gólů a 15 asistencí. Bohuslav Bochníček ml. bral čtvrté místo mezi gólmany s průměrem 5,38 obdržených branek na zápas, v brance stál v devatenácti zápasech, vychytal 8 výher. Velkým přínosem bylo hostování Vojtěcha Procházky z extraligového TJ JM Chodov, který pomohl v šesti zápasech třinácti kanadskými body (7+6).

Vize pro sezónu 2015/16: udržení soutěže, přivedení kvalitního trenéra, který zkvalitní hlavně herní systém mužstva, zapojení talentovaných juniorů.

B-tým

Mužskou rezervu tvoří družstvo poskládané z vysloužilých florbalistů, kteří byli u zrodu tohoto sportu v Kutné Hoře. Jejich zkušenost a vhodné doplnění hráči z ostatních družstev jim pomohli letos postoupit z PH+SČ (Praha + Středočeský Kraj) přeboru do PH+SČ ligy, a to z druhého místa o tři body za Prague Vikings. V celé soutěži jen dvakrát prohráli, třikrát remizovali a patnáctkrát zvítězili s impozantním skóre 107:36 (48 bodů). Zásluhu na nejnižším počtu obdržených branek v soutěži (o 28!) mají oba gólmani Zdeněk Lupínek (průměr 1,62 branky na zápas) a Jiří Jetleb (průměr 2,14), kteří také obsadili první a druhé místo mezi všemi brankáři.

Vize pro sezónu 2015/16: odchod hráčů do C týmu, převzetí B týmu novým vedením, spolupráce a doplňování nevytíženými hráči z A týmu a zapojení juniorů, přivykání na mužské soutěže

C-tým

Také třetí mužský tým se může pochlubit vynikající sezónou, kterou ozdobil postupem z druhého místa o jedenáct bodů za FbK Olymp Praha B, a to z PH+SČ třídy do PH+SČ přeboru. Z dvaceti zápasů třináct vyhrál, pět prohrál a dvakrát remizoval s celkovým skóre 104:61 (41 bodů). Mezi nejlepší brankáře soutěže se zařadil Jan Vraný s průměrem 2,67 branky na zápas.

Vize pro sezónu 2015/16: příchod hráčů z B týmu, stabilizace kádru, hra pro zábavu.

Junioři

Pod jménem FBC Havíři Kutná Hora se juniorce vydařila skvělá sezóna, která nakonec vytouženým postupem do extraligy této věkové kategorie neskončila. Svou skupinu Havíři totiž vyhráli, když si připsali 48 bodů za 16 výher a 4 prohry se skóre 140:86, které svědčí o velké produktivitě týmu. Kanadské bodování celé soutěže také suverénně ovládl Ondřej Štifter, když nastoupil ve všech zápasech a stal se se třiceti dvěma góly nejlepším střelcem a se třiceti asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže. O vyrovnanosti gólmanů svědčí jejich průměry obdržených branek na zápas, Jaroslav Dlouhý 4,12 a Petr Hetfleisch 4,67. V Play-Up o extraligu se však již juniorům tak nedařilo, i když sehráli utkání, za která se nemusí vůbec stydět. V prvním kole je zdolal Sokol Pardubice PPAS (4:7 a 2:5) a ve druhém kole TJ Znojmo LAUFEN CZ (4:7 a 4:6). Za zmínku stojí odchod kutnohorské naděje Michala Kareše do extraligového oddílu TJ JM Chodov v průběhu sezóny, když v jejich dresu si zahrál 14 zápasů juniorské extraligy, ve kterých si připsal 16 kanadských bodů (7+9).
Zde florbal v Kutné Hoře prokázal ohromný potenciál, když na jeho domácí utkání se Znojmem na zimním stadiónu přišlo 200 diváků.

Vize pro sezónu 2015/16: boj o nejvyšší příčky v 2. lize, zapojení do mužských kategorií.

Dorostenci

Po přirozeném generačním odlivu nejlepších hráčů do juniorů neudržel kutnohorský dorost druhou ligu a sestoupil do nižší soutěže, když skončili třetí od konce jedenáctičlenné tabulky, pouhé tři body od udržení. Z dvaceti zápasů pětkrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a jedenáctkrát prohráli, celkově si připsali 19 bodů a skóre 63:109. Nejlepšími hráči v poli byli osmý Jiří Vokřál (16 zápasů – 13+16) a jedenáctý Jiří Petrásek (16 zápasů – 18+9) a v brance sedmý Michal Vániš (průměr 3,31).

Vize pro sezónu 2015/16: návrat do 2. ligy dorostenců, dát možnost starším žákům zahrát si i ve starší kategorii.

Starší žáci

Z deseti soutěžních výkonnostních košů neustále migrovali mezi třetím a čtvrtým, kdy nakonec vybojovali ten vyšší. Nejlepšími hráči v poli byli Patrik Šulc (27 zápasů – 36+12), Jakub Procházka (36 zápasů – 17+9) a Jakub Krátký (33 zápasů – 16+10). Mezi brankáři vynikl Martin Smitka (průměr 3,15), který nastoupil i dvanáctkrát v sezóně za dorostence.

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Mladší žáci

Z devíti soutěžních výkonnostních košů uhájili mladší žáci svou příslušnost ve čtvrtém z nich. V celé sezóně ukazovali svou bojovností a umem, že se o kvalitní florbal v Kutné Hoře nemusíme bát. V této kategorii a nižších se již osobní statistiky neuvádějí.

Vize pro sezónu 2015/16: učení se herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Elévové

Sezónu nejmladších zhodnotil jeden z trenérů Pavel Netolický: „Naše první sezóna začala vlastně již na konci té minulé, kdy jsme v květnu a červnu 2014 rozjeli florbalový kroužek „nanečisto“. Děti si zkusily, co to znamená být florbalistou a co všechno bude obnášet tvrdý život mladého sportovce. 40 dětí ve věku v rozmezí od pěti do deseti let měli na starosti 4 trenéři, kteří se rekrutovali z řad tatínků a zároveň hráčů FBC Kutná Hora B. Děti jsme rozdělili dle výkonnosti do dvou skupin a vrhli se na trénink všestranného rozvoje a základních florbalových dovedností. Výkonnostně silnější děti se účastnily mistrovských utkání. V sezóně jsme absolvovali celkem 9 mistrovských turnajů. Dá se s jistotou říci, že současná doba je z pohledu sportování malých dětí spojena s nadměrným očekáváním jejich rodičů a celého okolí. Tento nekoncepční přístup sportovní výchovy mládeže však u nás nepraktikujeme. Snažíme se o plnohodnotný rozvoj co největšího počtu dětí. Při takovém počtu dětí je zcela nemožné, aby všechny odehrály celý počet mistrovských zápasů. Proto jsme v sezóně uspořádali 3 nemistrovské turnaje (vánoční, zimní a jarní), na kterých si zahrály všechny děti. Snažíme se, aby každé dítě dostalo maximální prostor a aby ho trénování v našem oddíle co nejvíce bavilo. Náš florbalový oddíl by nemohl fungovat bez skvělé podpory rodičů malých florbalistů. Za doprovod na tréninky, na zápasy nebo odvoz dětí na mistrovské turnaje, které se odehrávaly většinou v Praze, je potřeba jim výrazně poděkovat.“

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Ženy

Ženský tým se po odehrané a ne příliš povedené sezóně rozpadl. Skončil totiž poslední ve 2. lize žen, kdy si připsal pouze 15 bodů za 4 výhry a 3 remízy, 13 bylo proher. Skóre 41:78. Po nejlepších hráčkách, a to jedenácté Kristýně Dvořákové (20 zápasů – 14+7) a její sestře Barboře Dvořákové (20 zápasů – 9+8) byla ihned poptávka u jiných týmů. Výborné výkony v brance předváděla také Lucie Baťhová, která vychytala všechny výhry a skončila mezi brankářkami sedmá s průměrem 2,28 branek na zápas.

Vize pro sezónu 2015/16: – končí

Dorostenky

Dorostenky si jako cíl pro svoji poslední sezónu v této kategorii zvolily, že by se chtěly poprvé dostat do nadstavbové části soutěže a zahrát si v lepší skupině, která samozřejmě bojuje o medaile. Tento cíl jim vyšel a holky makaly bez sebemenšího zaváhání, ovšem než narazily na věhlasnější kluby. Jako třešničku na dortu se snažily do předposledního turnaje bojovat o vytoužený cenný kov, ale bohužel se tento sen rozplynul po nádherném zápase s TJ JM Chodov. Tam kutnohorské dorostenky předvedly, že dokážou hrát na špičkové úrovni. Nakonec skončily na třetím místě, kdy ze sedmi zápasů pětkrát vyhrály a dvakrát prohrály. S patnácti body a skóre 48:30 zaostaly na první Florbalovou akademii MB o 6 bodů. Nejlepší hráčka Sabina Ašenbrennerová skončila druhá v kanadském bodování soutěže, když nastoupila ve všech zápasech a připsala si 23 bodů (20+3), dobře si také vedla čtrnáctá Kristýna Zelená se třinácti body (7 zápasů – 6+7). V brance zářila Kateřina Dědičová (průměr 4,29 – 4. místo). Do příští sezóny už budou nastupovat o kategorii výše, v juniorkách, tam teprve budou muset ukázat svoje florbalové umění a emoční vyspělost.

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha

Starší žákyně

Pod vedením Šárky Charvátové a Kristýny Dvořákové a jménem FBC Rafanky Kutná Hora prožila naše nejmladší děvčata soutěžní křest ohněm v lize starších žákyň hrané systémem 3+1 (tři hráčky v poli + brankářka). Z postupného seznamování se s touto hrou vyrostl za rok z Rafanek tým, který dokáže potrápit i ostřílenější soupeřky. Ve druhém výkonnostním koši už děvčata opustila poslední příčku.

Vize pro sezónu 2015/16: zdokonalení herních činností jednotlivce, bavit se florbalem, všeobecný rozvoj těla i ducha.

Celková vize

Do nové sezóny plánuje oddíl rozvoj další spolupráce se všemi základními školami na Kutnohorsku. Sportovním cílem zůstává udržení mužských a juniorského celku v dobytých a stávajících soutěžích a stupňování kvality herního projevu všech kategorií. Největším nedostatkem ve vývoji klubu je stále chybějící rozměrová hala přímo v Kutné Hoře, která by splňovala normy ČFbU, jak pro kvalitnější tréninky, tak pro pořádání domácích zápasů. FBC Kutná Hora pořádá většinu domácích zápasů ve Zruči nad Sázavou. V Kutné Hoře pořádají pouze žákovské týmy na základě udělené výjimky v hale BIOS v Puškinské ulici. V závěru sezóny se podařilo uspořádat soutěžní zápas juniorů play-up o extraligu na zimním stadiónu v Kutné Hoře proti, na které přišlo okolo 200 diváků. Tento příklad jasně demonstruje, že po tomto sportu je v Kutné Hoře velká poptávka.

Florbalový oddíl ušel za 12 let kus opravdové cesty, na které by to nešlo bez výborných trenérů, obětavých rodičů, ale také sponzorů, kterým touto cestou děkujeme. Zvláště si velmi vážíme podpory našich největších partnerů, kterými je město Kutná Hora a firmy Foxconn a KPHN.

Díky všem a nezapomeňte, že florbal je všechno!

Zlata banka
Reklama
Jan Dojčiak, Jan Třískala