Domaro
Reklama

Trenér Rozvoje Křesetice Petr Jirsa: "Sestup přeji Spartaku Žleby, kvůli fanouškům"

10. březen 2011, 12:59
(aktualizováno: 10. březen 2011, 13:34)

Kutnohorsko - Zpravodajský server www.svoboda.info minulý týden přinesl pohled do příprav první sedmičky týmů podzimní tabulky okresního přeboru (najdete zde). O zimním dění v klubech z dolní poloviny tabulky se můžete dočíst právě zde:

8. SK Malešov

Zimní přípravě v Malešově se vyhnuly větší komplikace. "Kluci docela chodí, v tomto směru to je dobré," těšil se trenér SK Malešov Antonín Kapek. Malešovští se začali připravovat na jaro v polovině ledna, zatím sehráli dvě přípravná utkání. "V prvním jsme porazili Kožlí 9:1 na umělé trávě v Kutné Hoře a o víkendu jsme vyhráli nad Bečváry 3:1," zprostředkoval výsledky kouč. Malešov do startu jarní části mistrovské sezony sehraje ještě zápas se Zbraslavicemi a semifinále poháru s Jiskrou Zruč nad Sázavou.

Podzimní hráčský kádr SK Malešov nikdo neopustil. "Všichni pokračují, včetně Jana Raka," podotkl Antonín Kapek, který v týmu přivítal i navrátilce z hostování v U. Janovicích Radka Špitálníka. "Chtěl by stavět, vůbec nevíme, jak to s ním kvůli času bude. To ukáže teprve čas," naznačil trenér.

Dolní polovina tabulky okresního přeboru je pořádně "našlapaná" a boj o záchranu bude velmi tvrdý. "Každý zápas bude hrát svou roli, týmy ve spodku tabulky jsou bodově hodně vyrovnané, se stoprocentní záchranou nemůže počítat pět, šest mužstev," odhaduje Antonín Kapek. "Popereme se, abychom hráli poklidný střed tabulky. To nám pro tento ročník stačí," dodal. Malešov na podzim hodně přibrzila kontumační prohra hned v prvním kole v Lorci s Kutnou Horou B. "Ty body nám chybí, ale tento zápas poznamenal náš celý podzim. Strašným způsobem nás to srazilo a odrazilo se to v našich výkonech," připomněl Antonín Kapek a pokračoval: "Pak se nám také úplně rozpadlo mužstvo a třeba ve Žlebech jsme hráli bez deseti hráčů základní sestavy. Takovou mizérii nepamatuji ani jako hráč ani jako trenér."

Podle malešovského trenéra si Kavalier Sázava udrží první místo tabulky až do konce soutěže. "Má velmi dobrý tým, Zruč s ní tempo asi nevydrží," odhaduje a o případných sestupujících nechtěl spekulovat: "To radši nechám někomu jiného, ať tipuje někdo jiný," uzavřel.

Podzim Malešova
Nejlepší střelec: Jiří Špitálník (10 branek)
Vítězné branky: Jiří Špitálník (tři)
Nejvíce minut: Lukáš Lupínek (1054 minut)
Karty: 23 žlutých - 3 červené

Cesta podzimní tabulkou

9. Sokol Kaňk

Na Kaňku trénují od ledna, v úterý na malé umělé trávě na "sokoláku" a v pátek v hale. "Od konce ledna o každém víkendu hrajeme přátelská utkání," řekl k zimní přípravě trenér Sokola Kaňk Michal Velebný. "Výsledky máme tak napůl, sehráli jsme dobré zápasy i horší," uvedl a dodal: "V neděli sehrajeme utkání s Novými Dvory, poslední zápas máme naplánován s Kačinou."

Podzimní kádr Sokola Kaňk ze zdravotních důvodů zatím opustil Jaroslav Zahajský. "Na hostování by měl přijít Čáslavák Procházka, který byl na hostování v Malíně. Ještě jsme měli rozjednané dva hráče, to ale asi nevyjde," naznačil Michal Velebný, který si uvědomuje vyrovnanost tabulky. "Musíme se ze spodku tabulky dostat, bude to hodně napínavé," uvažoval nahlas a navázal: "Podzim nám nevyšel, měli jsme mít tak o pět bodů více. Teď nás čeká boj o záchranu."

Podle Michala Velebného je jedním z aspirantů na postup Kavalier Sázava. "Suchdol také půjde na jaře nahoru, uvidíme," podělil se o svůj názor a doplnil: "Na sestup je tak pět kadidátů, doufám, že to nebudeme my. Také bude záležet na vývoji v I. B třídě, z okresního přeboru můžou jít třeba i tři mužstva. Tomu se chceme vyhnout a zajistit si záchranu už v prvních pěti kolech."

Podzim Kaňku
Nejlepší střelec: Jan Ďoubal (6 branek)
Vítězné branky: Jan Ďoubal, Martin Horký, Jaroslav Zahajský (po jedné)
Nejvíce minut: Martin Horký a Martin Klatka (1170 minut)
Karty: 27 žlutých - žádná červená

Cesta podzimní tabulkou

10. Rozvoj Křesetice

"Střídavě oblačno," pousmál se nad otázkou zimní přípravy v Křeseticích trenér Petr Jirsa, kterému vadí hlavně malá účast hráčů. "Trénovat jsme začali první středu v lednu, třikrát týdně - dvakrát venku a jednou v hale. Mladší kluci jsou na škole v Praze, ti mohli jen o víkendech," vysvětlil a k přátelským zápasům uvedl: "Hráli jsme se Štrampouchem a s Močovicemi. Obě utkání jsme 3:2 prohráli. V sobotu bychom měli hrát na čáslavské umělé trávě s Leštinou a za týden s Paběnicemi."

Mužstvo Rozvoje Křesetice přišlo o záložníka Petra Hrbka. "Má poraněný křížový vaz, půjde na plastiku," litoval Petr Jirsa a ke změnám v hráčském kádru dodal: "Uvidíme, jestli se po operaci menisku uzdraví Dušan Bláha. Získali jsme Martina Kratochvíla z Kutné Hory." Také Petr Jirsa ví, že na jaře se strhne pořádný boj o záchranu. "Bude to takové play-off," smál se a pokračoval: "Každoročně přeji postup Sázavě, protože hraje nejhezčí fotbal. A kdo sestoupí? Nerad bych, abychom to byli my, protože my jsme tam také. Abych trochu rozbouřil diskuzi, přeji si, aby spadly Žleby. Protože jak jsou sprostí jejich fanoušci a lidi kolem fotbalu, to jsem nikdy nezažil. Co tam se dělo, když jsme tam hráli... To není sportovní prostředí ani pro tu nejnižší úroveň."

Podzim Křesetic
Nejlepší střelec: Radek Šafránek (6 branek)
Vítězné branky: Matěj Hruška, Jiří Franc, Josef Pokorný, Pavel Franc (po jedné)
Nejvíce minut: Petr Leopold (1170 minut)
Karty: 23 žlutých - žádná červená

Cesta podzimní tabulkou

11. Sokol Suchdol

"Zimní příprava v Suchdole je asi obvyklá pro okresní přebor," uvedl trenér David Linhart a pokračoval: "Získali jsme posily, které trénovat chodí, se staršími kluky je to složitější. Zimní příprava zatím probíhá v rámci možností, trénujeme v počtu osm až čtrnáct, jak se sejdeme." Suchdolští sehráli tři přípravná utkání, všechna vítězně. Podle Davida Linharta ale mělo jít o výraznější výsledky. "Vzhledem ke kvalitě kádru si myslím, že i když jsme hráli třeba se soupeřem z vyšší třídy - například se Zbraslavicemi - měli jsme ve všech případech vyhrát výraznějším rozdílem," prohlásil a pokračoval: "Naposledy jsme vyhráli třeba 3:2, když soupeř dvakrát vystřelil na bránu a my měli snad patnáct stoprocentních šancí. V tom vidím zatím největší problém."

Do Suchdola přišla řada hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Kromě hrajícího trenéra Davida Linharta přišel z Kutné Hory Radovan Klička, Suchdol posílili i Petr Janovský (naposledy v Č. Pečkách), Jiří Štainz (naposedy v Práchovicích), Jaroslav Havrda (naposledy v Nymburce). "Máme zájem i o Pěničku z Turnova, jeho příchod je ještě v jednání," doplnil David Linhart a dodal: "Opět začal hrát Pavel Suchánek a kromě hráčů, kteří byli v Suchdole na hostování, neodešel nikdo."

V dolní polovině tabulky na jaře vypukne tuhý boj o záchranu, z kterého by podle Davida Linharta měl být Suchdol brzy venku. "Se stávajícím kádrem bychom problém mít neměli. Z boje o záchranu chceme vyplout co nejdříve a chtěli bychom vyhrát jarní část sezony, nebo abychom v jarní části skončili nejhůře druzí," naplánoval. Podle suchdolského trenéra je o postupu už téměř rozhodnuto. "Postoupí Sázava. Na druhé straně tabulky to asi odstonají Tupadly B a Křesetice."

Podzim Suchdola
Nejlepší střelec: Tomáš Böhm (5 branek)
Vítězné branky: Václav Schwarz ml., Zdeněk Čáp, Jan Krejča, Michal Gono (po jedné)
Nejvíce minut: Tomáš Böhm (1170 minut)
Karty: 22 žlutých - 3 červené

Cesta podzimní tabulkou

12. Sparta Kutná Hora B

"Příprava je specifická, naši hráči se schází jen na zápas a na jeden zápas v pátek," uvedl kutnohorský trenér Jaroslav Wohlgemuth a doplnil: "V úterý, kdy je účast slabší, trénujeme s dorostem. V pátek nás chodí tak deset až dvanáct. Příprava se odvíjí prakticky od přátelských zápasů, uvidíme, co to udělá. Na to sice nejsem moc zvyklý, ale tady do tak funguje." Slabá účast je daná tím, že řada hráčů studuje. "Většinou máme v týmu vysokoškoláky a tak to prostě je," podotkl kouč.

Kutnohorská rezerva do začátku jarní části okresního přeboru sehraje ještě dvě utkání. "O víkendu máme naplánované Vrdy a 19. března s Týncem nad Labem," uvedl Jaroslav Wolgemuth, který se na jaře bude muset zřejmě obejít bez Michala Janouška. "Touží odejít do Malína, uvidíme, jak to dopadne. Podařilo se nám získat brankáře Rohlíčka. Je ze Záboří nad Labem, na jaře hostoval v Horušicích. Další zásadní změny v týmu neočekávám," řekl kouč.

Také trenér Kutné Hory B si dobře uvědomuje vyrovnanost tabulky. "Jaro bude zajímavé," uvažoval a připojil svůj názor na jarní část soutěže: "Sázava si postup tentokrát už utéct nenechá, o náskok těžko přijde. Spadnou může kdokoliv, záleží na začátku, první čtyři kola napoví. Nikomu to nepřeji, někdo to ale odnést musí. Další otázkou bude, jak dopadnou Zbraslavice, Nové Dvory, Tupadly a Bílé Podolí v I. B třídě."

Podzim Kutné Hory B
Nejlepší střelec: Michal Janoušek (4 branky)
Vítězné branky: Michal Janoušek, Jiří Zeman, Filip Nedvěd (po jedné)
Nejvíce minut: Filip Kopecký (1052 minut)
Karty: 20 žlutých - 3 červené

Cesta podzimní tabulkou

13. FK Uhlířské Janovice B

Rezerva Uhlířský Janovic se v zimě připravuje společně s prvním týmem. "My to tady nerozdělujeme," usmíval se trenér Radek Förster, který se svým mužstvem odehrál přípravné utkání s Kořenicemi. "Skončilo to 2:2, teď ještě plánujeme utkání s Horními Kruty. Další střetnutí už hrát asi nebudeme," uvedl trenér.

O posilách speciálně pro B tým se v Uhlířských Janovicích mluvit nedá. "Máme úzký kádr, lidi nejsou. Problémy má áčko a ty se přenesou i na nás," vysvětlil Radek Förster, který si velké ambice pro jaro neklade. "Když tak vidím tabulku, jsme hlavním aspirantem na sestup," připustil a pokračoval: "Hlavně kvůli úzkému kádru, nevím, jestli na to budeme mít. Problémy budeme mít velké."

Podle Radka Förstera postoupí Sázava. "Sestup postihne nás a asi Tupadly B. Letos to bude hodně těžké. O záchranu se sice pokusíme, ale není to naše hlavní priorita. Prioritou je zachránit áčko, které má také problémy," zdůraznil.

Podzim U. Janovic B
Nejlepší střelec: Michal Veliký (3 branky)
Vítězné branky: Jan Forman, Martin Rettig, Martin Svoboda, Jiří Uher (po jedné)
Nejvíce minut: Ladislav Blecha (1013 minut)
Karty: 37 žlutých - 5 červených

Cesta podzimní tabulkou

14. Star Tupadly B

Také Tupadly B trénují společně s áčkem. "Sehráli jsme zatím jedno utkání, s Kutnou Horou B, prohráli jsme 8:3," uvedl trenér Star Tupadly Luděk Syrový s tím, že rezerva Star už sama žádné přátelské utkání hrát nebude. "Náš hráčský kádr se nezměnil, prodloužili jsme hostování Tomáše Horáka ze Žlebů. Byl u nás už na podzim," řekl kouč, který si je vědom složité situace týmu v okresním přeboru. "Budeme hrát zápas od zápasu, jak to přijde. Hlavně bychom si chtěli zahrát fotbal, ambice na záchranu moc velké nemáme," přiznal Luděk Syrový.

A jak odhaduje konečnou tabulku okresního přeboru 2010 - 2011? "Podle mě je aspirantem na postup Sázava. Na sestup jsme první adepti my, problémy bude mít podle mě rezerva Uhlířských Janovic. Potom Křesetice, Kaňk, to jsou soupeři tak na naší úrovni," zakončil trenér Star Tupadly B.

Podzim Tupadel B
Nejlepší střelec: Václav Vondra (8 branek)
Vítězné branky: Vladimír Závůrka, Tomáš Semrád (po jedné)
Nejvíce minut: Jiří Kavánek, Vladimír Závůrka, Václav Závůrka (1170 minut)
Karty: 22 žlutých - žádná červená

Cesta podzimní tabulkou

Komentáře
Re: - vložil Anonymous - 11. březen 2011, 08:40

na druhou stranu měl pravdu, protože lidi ve Žlebech jsou totální burani

Re: - vložil Anonymous - 10. březen 2011, 21:36

koukám, že jsi toho až tolik nerozbouřil, asi za to nikomu nestojíš; na zápase je lepší občas trochu bouřlivá atmosféra než žádná

AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Trenér Rozvoje Křesetice Petr Jirsa: "Sestup přeji Spartaku Žleby, kvůli fanouškům"

Trenér Rozvoje Křesetice Petr Jirsa: "Sestup přeji Spartaku Žleby, kvůli fanouškům"

10. březen 2011
(aktualizováno: 10. březen 2011, 13:34)

Kutnohorsko - Zpravodajský server www.svoboda.info minulý týden přinesl pohled do příprav první sedmičky týmů podzimní tabulky okresního přeboru (najdete zde). O zimním dění v klubech z dolní poloviny tabulky se můžete dočíst právě zde:

8. SK Malešov

Zimní přípravě v Malešově se vyhnuly větší komplikace. "Kluci docela chodí, v tomto směru to je dobré," těšil se trenér SK Malešov Antonín Kapek. Malešovští se začali připravovat na jaro v polovině ledna, zatím sehráli dvě přípravná utkání. "V prvním jsme porazili Kožlí 9:1 na umělé trávě v Kutné Hoře a o víkendu jsme vyhráli nad Bečváry 3:1," zprostředkoval výsledky kouč. Malešov do startu jarní části mistrovské sezony sehraje ještě zápas se Zbraslavicemi a semifinále poháru s Jiskrou Zruč nad Sázavou.

Podzimní hráčský kádr SK Malešov nikdo neopustil. "Všichni pokračují, včetně Jana Raka," podotkl Antonín Kapek, který v týmu přivítal i navrátilce z hostování v U. Janovicích Radka Špitálníka. "Chtěl by stavět, vůbec nevíme, jak to s ním kvůli času bude. To ukáže teprve čas," naznačil trenér.

Dolní polovina tabulky okresního přeboru je pořádně "našlapaná" a boj o záchranu bude velmi tvrdý. "Každý zápas bude hrát svou roli, týmy ve spodku tabulky jsou bodově hodně vyrovnané, se stoprocentní záchranou nemůže počítat pět, šest mužstev," odhaduje Antonín Kapek. "Popereme se, abychom hráli poklidný střed tabulky. To nám pro tento ročník stačí," dodal. Malešov na podzim hodně přibrzila kontumační prohra hned v prvním kole v Lorci s Kutnou Horou B. "Ty body nám chybí, ale tento zápas poznamenal náš celý podzim. Strašným způsobem nás to srazilo a odrazilo se to v našich výkonech," připomněl Antonín Kapek a pokračoval: "Pak se nám také úplně rozpadlo mužstvo a třeba ve Žlebech jsme hráli bez deseti hráčů základní sestavy. Takovou mizérii nepamatuji ani jako hráč ani jako trenér."

Podle malešovského trenéra si Kavalier Sázava udrží první místo tabulky až do konce soutěže. "Má velmi dobrý tým, Zruč s ní tempo asi nevydrží," odhaduje a o případných sestupujících nechtěl spekulovat: "To radši nechám někomu jiného, ať tipuje někdo jiný," uzavřel.

Podzim Malešova
Nejlepší střelec: Jiří Špitálník (10 branek)
Vítězné branky: Jiří Špitálník (tři)
Nejvíce minut: Lukáš Lupínek (1054 minut)
Karty: 23 žlutých - 3 červené

Cesta podzimní tabulkou

9. Sokol Kaňk

Na Kaňku trénují od ledna, v úterý na malé umělé trávě na "sokoláku" a v pátek v hale. "Od konce ledna o každém víkendu hrajeme přátelská utkání," řekl k zimní přípravě trenér Sokola Kaňk Michal Velebný. "Výsledky máme tak napůl, sehráli jsme dobré zápasy i horší," uvedl a dodal: "V neděli sehrajeme utkání s Novými Dvory, poslední zápas máme naplánován s Kačinou."

Podzimní kádr Sokola Kaňk ze zdravotních důvodů zatím opustil Jaroslav Zahajský. "Na hostování by měl přijít Čáslavák Procházka, který byl na hostování v Malíně. Ještě jsme měli rozjednané dva hráče, to ale asi nevyjde," naznačil Michal Velebný, který si uvědomuje vyrovnanost tabulky. "Musíme se ze spodku tabulky dostat, bude to hodně napínavé," uvažoval nahlas a navázal: "Podzim nám nevyšel, měli jsme mít tak o pět bodů více. Teď nás čeká boj o záchranu."

Podle Michala Velebného je jedním z aspirantů na postup Kavalier Sázava. "Suchdol také půjde na jaře nahoru, uvidíme," podělil se o svůj názor a doplnil: "Na sestup je tak pět kadidátů, doufám, že to nebudeme my. Také bude záležet na vývoji v I. B třídě, z okresního přeboru můžou jít třeba i tři mužstva. Tomu se chceme vyhnout a zajistit si záchranu už v prvních pěti kolech."

Podzim Kaňku
Nejlepší střelec: Jan Ďoubal (6 branek)
Vítězné branky: Jan Ďoubal, Martin Horký, Jaroslav Zahajský (po jedné)
Nejvíce minut: Martin Horký a Martin Klatka (1170 minut)
Karty: 27 žlutých - žádná červená

Cesta podzimní tabulkou

10. Rozvoj Křesetice

"Střídavě oblačno," pousmál se nad otázkou zimní přípravy v Křeseticích trenér Petr Jirsa, kterému vadí hlavně malá účast hráčů. "Trénovat jsme začali první středu v lednu, třikrát týdně - dvakrát venku a jednou v hale. Mladší kluci jsou na škole v Praze, ti mohli jen o víkendech," vysvětlil a k přátelským zápasům uvedl: "Hráli jsme se Štrampouchem a s Močovicemi. Obě utkání jsme 3:2 prohráli. V sobotu bychom měli hrát na čáslavské umělé trávě s Leštinou a za týden s Paběnicemi."

Mužstvo Rozvoje Křesetice přišlo o záložníka Petra Hrbka. "Má poraněný křížový vaz, půjde na plastiku," litoval Petr Jirsa a ke změnám v hráčském kádru dodal: "Uvidíme, jestli se po operaci menisku uzdraví Dušan Bláha. Získali jsme Martina Kratochvíla z Kutné Hory." Také Petr Jirsa ví, že na jaře se strhne pořádný boj o záchranu. "Bude to takové play-off," smál se a pokračoval: "Každoročně přeji postup Sázavě, protože hraje nejhezčí fotbal. A kdo sestoupí? Nerad bych, abychom to byli my, protože my jsme tam také. Abych trochu rozbouřil diskuzi, přeji si, aby spadly Žleby. Protože jak jsou sprostí jejich fanoušci a lidi kolem fotbalu, to jsem nikdy nezažil. Co tam se dělo, když jsme tam hráli... To není sportovní prostředí ani pro tu nejnižší úroveň."

Podzim Křesetic
Nejlepší střelec: Radek Šafránek (6 branek)
Vítězné branky: Matěj Hruška, Jiří Franc, Josef Pokorný, Pavel Franc (po jedné)
Nejvíce minut: Petr Leopold (1170 minut)
Karty: 23 žlutých - žádná červená

Cesta podzimní tabulkou

11. Sokol Suchdol

"Zimní příprava v Suchdole je asi obvyklá pro okresní přebor," uvedl trenér David Linhart a pokračoval: "Získali jsme posily, které trénovat chodí, se staršími kluky je to složitější. Zimní příprava zatím probíhá v rámci možností, trénujeme v počtu osm až čtrnáct, jak se sejdeme." Suchdolští sehráli tři přípravná utkání, všechna vítězně. Podle Davida Linharta ale mělo jít o výraznější výsledky. "Vzhledem ke kvalitě kádru si myslím, že i když jsme hráli třeba se soupeřem z vyšší třídy - například se Zbraslavicemi - měli jsme ve všech případech vyhrát výraznějším rozdílem," prohlásil a pokračoval: "Naposledy jsme vyhráli třeba 3:2, když soupeř dvakrát vystřelil na bránu a my měli snad patnáct stoprocentních šancí. V tom vidím zatím největší problém."

Do Suchdola přišla řada hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Kromě hrajícího trenéra Davida Linharta přišel z Kutné Hory Radovan Klička, Suchdol posílili i Petr Janovský (naposledy v Č. Pečkách), Jiří Štainz (naposedy v Práchovicích), Jaroslav Havrda (naposledy v Nymburce). "Máme zájem i o Pěničku z Turnova, jeho příchod je ještě v jednání," doplnil David Linhart a dodal: "Opět začal hrát Pavel Suchánek a kromě hráčů, kteří byli v Suchdole na hostování, neodešel nikdo."

V dolní polovině tabulky na jaře vypukne tuhý boj o záchranu, z kterého by podle Davida Linharta měl být Suchdol brzy venku. "Se stávajícím kádrem bychom problém mít neměli. Z boje o záchranu chceme vyplout co nejdříve a chtěli bychom vyhrát jarní část sezony, nebo abychom v jarní části skončili nejhůře druzí," naplánoval. Podle suchdolského trenéra je o postupu už téměř rozhodnuto. "Postoupí Sázava. Na druhé straně tabulky to asi odstonají Tupadly B a Křesetice."

Podzim Suchdola
Nejlepší střelec: Tomáš Böhm (5 branek)
Vítězné branky: Václav Schwarz ml., Zdeněk Čáp, Jan Krejča, Michal Gono (po jedné)
Nejvíce minut: Tomáš Böhm (1170 minut)
Karty: 22 žlutých - 3 červené

Cesta podzimní tabulkou

12. Sparta Kutná Hora B

"Příprava je specifická, naši hráči se schází jen na zápas a na jeden zápas v pátek," uvedl kutnohorský trenér Jaroslav Wohlgemuth a doplnil: "V úterý, kdy je účast slabší, trénujeme s dorostem. V pátek nás chodí tak deset až dvanáct. Příprava se odvíjí prakticky od přátelských zápasů, uvidíme, co to udělá. Na to sice nejsem moc zvyklý, ale tady do tak funguje." Slabá účast je daná tím, že řada hráčů studuje. "Většinou máme v týmu vysokoškoláky a tak to prostě je," podotkl kouč.

Kutnohorská rezerva do začátku jarní části okresního přeboru sehraje ještě dvě utkání. "O víkendu máme naplánované Vrdy a 19. března s Týncem nad Labem," uvedl Jaroslav Wolgemuth, který se na jaře bude muset zřejmě obejít bez Michala Janouška. "Touží odejít do Malína, uvidíme, jak to dopadne. Podařilo se nám získat brankáře Rohlíčka. Je ze Záboří nad Labem, na jaře hostoval v Horušicích. Další zásadní změny v týmu neočekávám," řekl kouč.

Také trenér Kutné Hory B si dobře uvědomuje vyrovnanost tabulky. "Jaro bude zajímavé," uvažoval a připojil svůj názor na jarní část soutěže: "Sázava si postup tentokrát už utéct nenechá, o náskok těžko přijde. Spadnou může kdokoliv, záleží na začátku, první čtyři kola napoví. Nikomu to nepřeji, někdo to ale odnést musí. Další otázkou bude, jak dopadnou Zbraslavice, Nové Dvory, Tupadly a Bílé Podolí v I. B třídě."

Podzim Kutné Hory B
Nejlepší střelec: Michal Janoušek (4 branky)
Vítězné branky: Michal Janoušek, Jiří Zeman, Filip Nedvěd (po jedné)
Nejvíce minut: Filip Kopecký (1052 minut)
Karty: 20 žlutých - 3 červené

Cesta podzimní tabulkou

13. FK Uhlířské Janovice B

Rezerva Uhlířský Janovic se v zimě připravuje společně s prvním týmem. "My to tady nerozdělujeme," usmíval se trenér Radek Förster, který se svým mužstvem odehrál přípravné utkání s Kořenicemi. "Skončilo to 2:2, teď ještě plánujeme utkání s Horními Kruty. Další střetnutí už hrát asi nebudeme," uvedl trenér.

O posilách speciálně pro B tým se v Uhlířských Janovicích mluvit nedá. "Máme úzký kádr, lidi nejsou. Problémy má áčko a ty se přenesou i na nás," vysvětlil Radek Förster, který si velké ambice pro jaro neklade. "Když tak vidím tabulku, jsme hlavním aspirantem na sestup," připustil a pokračoval: "Hlavně kvůli úzkému kádru, nevím, jestli na to budeme mít. Problémy budeme mít velké."

Podle Radka Förstera postoupí Sázava. "Sestup postihne nás a asi Tupadly B. Letos to bude hodně těžké. O záchranu se sice pokusíme, ale není to naše hlavní priorita. Prioritou je zachránit áčko, které má také problémy," zdůraznil.

Podzim U. Janovic B
Nejlepší střelec: Michal Veliký (3 branky)
Vítězné branky: Jan Forman, Martin Rettig, Martin Svoboda, Jiří Uher (po jedné)
Nejvíce minut: Ladislav Blecha (1013 minut)
Karty: 37 žlutých - 5 červených

Cesta podzimní tabulkou

14. Star Tupadly B

Také Tupadly B trénují společně s áčkem. "Sehráli jsme zatím jedno utkání, s Kutnou Horou B, prohráli jsme 8:3," uvedl trenér Star Tupadly Luděk Syrový s tím, že rezerva Star už sama žádné přátelské utkání hrát nebude. "Náš hráčský kádr se nezměnil, prodloužili jsme hostování Tomáše Horáka ze Žlebů. Byl u nás už na podzim," řekl kouč, který si je vědom složité situace týmu v okresním přeboru. "Budeme hrát zápas od zápasu, jak to přijde. Hlavně bychom si chtěli zahrát fotbal, ambice na záchranu moc velké nemáme," přiznal Luděk Syrový.

A jak odhaduje konečnou tabulku okresního přeboru 2010 - 2011? "Podle mě je aspirantem na postup Sázava. Na sestup jsme první adepti my, problémy bude mít podle mě rezerva Uhlířských Janovic. Potom Křesetice, Kaňk, to jsou soupeři tak na naší úrovni," zakončil trenér Star Tupadly B.

Podzim Tupadel B
Nejlepší střelec: Václav Vondra (8 branek)
Vítězné branky: Vladimír Závůrka, Tomáš Semrád (po jedné)
Nejvíce minut: Jiří Kavánek, Vladimír Závůrka, Václav Závůrka (1170 minut)
Karty: 22 žlutých - žádná červená

Cesta podzimní tabulkou

Zlata banka
Reklama