vv auto
Reklama

Beni: "Pojďme uzavřít kapitolu Valná hromada 2010"

7. březen 2010, 00:18
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Zruč nad Sázavou - Valná hromada skončila, futsal má nové (spíše staronové) vedení. Bohužel se více nepodařilo prosadit lidi ze skupiny nazvané "skupina Siegl".

Mohl by jsi jen v krátkosti (než se pustíme do dalších otázek) naznačit důvody tohoto našeho neúspěchu ? Z dosažených výsledků je jasné, že "někdo" kdo dříve podporoval "skupinu Siegl" na poslední chvíli otočil a dal svůj hlas protistraně. Máš tušení kdo to byl a proč to udělal?

"STRAŠPYTELSTVÍ", toto je důvod jak nazýváš neúspěchu. Já si myslím, že i tak jsme uspěli, protože do KF se dostal Pavel Czene, Honza Pergler potřeboval 3 hlasy k tomu a já v pátek večer jsem už tam byl a v sobotu ráno to bylo úplně jinak!!! O tom to je, proč jsem ten důvod nazval tak jak jsem nazval, jelikož kluby jako Vysoké Mýto, Šumperk, Helas Brno měly jasné hlasy pro mě, ale ráno v sobotu se něco změnilo! Tato rozhodnutí já jen respektuji, i když s udivením, ale je chápu, protože jsou to strašpytlové, kteří se nechali tlačit, vyhrožováním různými jinými způsoby! Aspoň už vím kdo je kdo! Ukázalo se, že Pardubice, Teplice, Mělník a Benago dodržely chlapské slovo a zůstaly na svém, ale ten zbytek to jsou prostě hračky, které budou pískat tak, jak se někomu bude chtít a k těm 3 klubům když přidám i Tango Brno a Era Pack, pak není co dodat! Tyto dva "velikáni" českého futsalu se zúčastnili skoro všech našich schůzek "opozice" a jasně deklarovali nespokojenost v českém futsale, ale před ME to najednou začalo být cítit, že na tyto kluby není spoleh. Stačí se podívat na soupisku reprezentace kdo měl nejvíce hráčů, stačí se podívat jak se před volbami najednou začaly dávat peníze k "dobré prezentaci českého futsalu" a za různé turnaje, pak by bylo vše jasné ! Prostě beru to tak, že se tyto kluby (Tango a Era) rozhodly jen pro sebe a svůj zájem a vůbec jim nejde o český futsal, jak tvrdili, jenže co z toho budou mít ostatní 3 kluby (Šumperk, Mýto, Helas)? NIC... A to je na tom nejhorší! Bát se rozhodnout pro sebe? To jsem viděl a přesvědčil se na této VH a stačí mi to... úplně! Teď budu na ně zvědavý v grémiích 1. ligy jak budou válčit pro zájmy klubu bez moji podpory. Vždy jsem to byl já a Milan Vich, který se nahlas vyjádřil k různým tématikám a problémům a ostatní buď se báli něco říci anebo jiným to bylo jedno! Od dalšího grémia budu v klidu a budu se smát, jelikož vím dopředu jaký scénář nás očekává.

Myslím si, že za volebním neúspěchem z velké části stojí i rozsáhlé články na efutsalu (včetně bohaté a jednostranně vedené "diskuse"). Vrcholem byl takzvaný dopis čtenáře Novotného, který se objevil brzy po vyhlášení redakce efutsalu, aby čtenáři napsali své reakce. Silně mi to připomínalo 50. léta. Jaký je tvůj názor na takto silně pumpovanou pomoc jedné straně?
Je to jasné, že oni využili stránky efutsalu k ovlivnění voleb a musím jim pogratulovat, že v tom uspěli, protože jedině tak dokázali něco udělat. Každý den "objednané" osoby házely špínu na každého kandidáta opozice a oni se jen tomu smáli jak je to dobrý a jak se jim to líbí. Jenže tito lidé stále nechápou co provedli! Čas ukáže své, že během následujících 3 let se nic zásadního nestane... jak okopírovali stejný program z minulých voleb, tak bude pokračovat i práce na další 3 roky ve stylu "...vedeme jednání... jsme před podpisem smlouvy... je to hodně blízko..." a dalších různých odpovědích, které už máme stále slyšené za minulé 3 léta ! Mají to mít ! Chtěli takto, tak ať si užijí, my jsme je na to upozornili a oni to nechali být, víc už nemůžu ani já a ani další z mé opoziční skupiny ! Dopis p. Novotného? Toho jsem si strašně vážil, jak fandí futsalu a svému klukovi, prostě tak jak má být otec z futsalu, ale tím dopisem pokazil vše co mohl! Za prvé on ani není schopen aby napsal takový dopis a za druhé, jak on může vědět o těch věcech, které psal - viz. podivné smlouvy, atd... Já bych mu doporučil jednu věc - ať nadále s druhým synem vezmou buben a řehtačky a pokračují s fanděním a do politiky futsalu ať se nemíchá, protože nemá dostatek informací něco o tom psát!

Volby tedy skončily a výsledky jsou známy. Ze "skupiny Siegl" se do vedení futsalu dostali pánové Czene a Topol. Považuješ to za stávající situace za dosažený úspěch?
Vždyť i dle jmen je vidět, že nikdo z těchto osob není ku škodě českému futsalu, naopak, český futsal s těmito členy v komisi jenom bude lepší. Ano, jsem spokojen protože v obou případech vyhráli lidé, kteří umí dělat, a pořádně. Pavel Czene konečně za Moravu bude opravdovým předsedou a ne jako minulý člen Handl nebo konkurent Vokulič, který nedělal dobře předsedu 1.ligy a pak z nouze ho tam kandidoval sám Ota Mestek, jen aby se tam nedostal člen z opozice. Hnusné!!!

Pojďme nyní k jednotlivým voleným postům. Při volbě předsedy zcela propadl náš kandidát Siegl. V čem vidíš jeho prohru?
Sigi nebyl rozhodnutý do poslední chvíle jestli to bude dělat nebo ne. Šlo o to, že on chtěl buď to udělat nebo neudělat, chtěl to udělat na 100%, ale když viděl poslední dny, ty "objednané prasárny" na diskusi efutsalu, pak začal nad tím přemýšlet... Proto jsme zrušili tiskovku v Ostravě a pak následně i v Praze. Nezapomeňme že on je jméno v českém sportu a samozřejmě že nechtěl udělat sobě špatnou reklamu. Kdyby jste se ptali někoho na ulici kdo je Ota Mestek, tak nikdo vám neřekne kladnou odpověď, ale kdyby jste se ptali na Horsta Siegla, tak každý by vám dal správnou odpověď! Takže bylo jasné, proč v posledních chvílích začal kalkulovat!

Další důležitý faktor byl i Ivan Hašek, který nechtěl do toho zasahovat až moc, protože spoléhal na správný rozum všech členů VH, ale když také slyšel co se děje v kuloárech, tak v pátek večer před sobotní VH jsme se domluvili, že se stáhne Sigi z kandidatury. Byl to správný krok ve správnou chvíli.

V boji o post 1.místopředsedy se prosadil Pavel Czene, náš kandidát. Bylo to po tuhém boji, co si myslíš že rozhodlo v jeho prospěch?
Proboha, je ostuda že tohle šlo vůbec do 2. kola!! On už měl vyhrát v 1. kole! Jak vůbec voliči z Moravy mohli udělat takovou blbost? To už bylo jasné dopředu kdo je lepší volbou pro Moravu - Czene, jenže tam rozhodla zase politika a nakonec dopadlo to tak, že někdo prostě se na tu politiku vykašlal... a otočil svůj hlas k Czenemu, za což tomu voliči musím poblahopřát, jelikož udělal správnou věc!

Všichni víme, že Mestek na ten post dal Vokuliče z nouze, jen aby tam nebyl někdo jiný z opozice a to nám potvrdil i on sám a samozřejmě, že to nebylo jenom v případě Míry Vokuliče ! Chudák co musel protrpět kvůli tomu, znám ho osobně a velice si ho vážím a říkám si, že on toto vůbec nepotřeboval!

Na post 2. místopředsedy se docela přesvědčivě prosadil Radek Klier, když neuspěl Milan Vich. Proč to bylo tak jednoznačné?
Radek Klier je jediný z té skupiny (spolu s Pavlem Nepilem), který by mi nevadili. Absolutně ne! Je to jeden z nejvíce pracovitých lidí v té staronové komisi, ale zase jako místopředseda pro Čechy to u mě NE. Člověk aby dělal tento post musí mít autoritu a Milan Vích má daleko větší autoritu než co má Radek, doufám že ji do budoucna získá, ale momentálně ještě musí na tom zapracovat.

Rozhodla dobrá reklama na efutsalu a všeobecně úspěch reprezentace na ME, kde se skupina Mesteka jasně vrátila zpět na tu pozici, kterou před tím ztratila. Jsem zvědaví jak by to dopadlo, kdyby repre neměla úspěch, jenže raději nebudu já a další z mé skupiny v KF, než aby měla Česká reprezentace neúspěch, to teda ne, protože tady v tom se všichni shodneme, že nám jde o jedinou věc a to je úspěch českého futsalu.

Prohra v boji o post 3.místopředsedy asi nejvíce bolí, když se přes tebe dostal Tomáš Sluka. Ale jak již bylo řečeno výše, nebýt "přeběhlických" hlasů, tak bylo vše jinak. A to si myslím, že bolí nejvíce. Nemám pravdu?
Přesně tak, že jsem prohrál s tím nemám žádný problém a neměl jsem jej nikdy! Každý ví, že ať prohraju jako hráč nebo jako trenér i když ten klub nemusím nebo trenéra nebo někoho z vedení pokaždé jsem jim podal ruku a pogratuloval. Toto mám v krvi, protože máme sportovní rodinu a tatínek nás to naučil jako první věc ! Proto jsem ihned po prohře šel za Slukyčem a pogratuloval mu, i když jsem starší než on! Já jsem si jistý, že jsem neprohrál na "férovku", protože ať je to kdokoliv, každý ví, že Tomáš Sluka není a ani nemůže být mým protikandidátem ! Ne na tenhle post ! Tenhle post se jmenuje PŘEDSEDA ZA KLUBY 1.LIGY a jak jsem řekl i v mém projevu, kdyby byl kandidátem jakýkoliv prezident klubu, tak jsem neměl problém odstoupit z kandidatury. Nemám nic proti Slukyčovi, vážím si ho jako hráče a jako člověka, je to prototyp kliďase a vzorného hráče, ale na tento post má být někdo jiný. Nemusel jsem to být já, mohl to byt Franta Tichý z Era-Packu, tomu jsem na schůzce v Pardubicích sám navrhl ten post, mohl to být Vašek Kubíček z Tanga, jenže on se na poslední chvíli sesypal z toho a vzdal následně i možnost být kandidátem za předsedu Moravy. Mohl být na tomto postu kdokoliv z prezidentů klubů, protože jedině my víme, co to je mít klub, jaké problémy jsou s tím co doopravdy chceme od svazu atd., že potřebujeme aby nás někdo hájil, ale hájil doopravdy a ne že tam bude další "loutka" Mesteka, který jim bude kejvat na všechno, co oni budou potřebovat!

Ano, jsem zklamaný jenom kvůli těm klubům jak jsem popisoval už v 1 otázce, jenom kvůli tomu, jinak je mě fakt jedno, že tam bude sedět někdo kdo k nám nepatří ! Vždyť tenhle kluk dodnes je pořád placeným hráčem klubu, jak takový člověk může předsedávat klubům z 1 ligy ? Tohle mi nedává logiku ! Tady v tom vidím daleko horší věci než moji schopnost, tady v tom vidím prostě komplot abych já tam nebyl, velké kluby udělaly všechno proto, abych já tam nebyl a za to jim HANBA, protože u mě už nikdy nebudou mít takový respekt a úctu takovou, jakou jsem měl před tím.

Vždyť já nepotřebuji být předsedou 1.ligy abych měl sílu, já jsem silný i tak pro svůj klub Benago a nemůžou mě odradit z mé práce takoví lidé, kteří se jenom dívají na svůj klub a o český futsal jako takový je jim jedno ! Tito lidé jsou daleko větším nebezpečím pro český futsal než já ! Ti mají jen v hlavě svůj klub, nic víc !

Akorát nechápu jednu věc: minimálně 2 roky prezident Era Packu veřejně proklamoval nespokojenost s KF a speciálně s Otou Mestekem, že pořád brzdí Era Pack, že pořád jim drží peníze z UEFA, že mistr ligy má málo peněz, že nechtějí prodat práva ligy, že jim neschválili nabídku partnera ligy s firmou se kterou spolupracují, atd., atd., a teď najednou na poslední chvíli bylo vše úplně jinak ! ! ! JJ, už to chápu, to jsou ty dotace za dobrou prezentaci českého futsalu, hlavně že to tam šlo k nim a najednou před VH. Teď tam budou mít své koně (aktivního hráče Sluku a R. Kliera), kteří jasně budou k dispozici pro jejich potřeby. Pak že v KF nemají sedět lidi, kteří jsou spjati s klubem kvůli svým zájmům ? Co ? Oni to udělali šikovně, nasadili tam své lidi akorát jiným stylem, hlavně pro své potřeby, ne kvůli futsalu jako takovému ! Měla tam sedět i Petra Panchártková a měli by jsme z toho "rodinou ságu a la era-pack" :D:D

Člen za Čechy Pavel Nepil bez boje, za Moravu poměrně jasně Zdeněk Polák. Dá se k této volbě něco říci?
Myslím si že není co dodat, oba dva vyhráli zaslouženě a jsou správnou volbou pro český futsal, jednoznačně!!! Oba dva znám moc dobře a jsou to velcí pracanti, dokonce s Pavlem Nepilem jsme jednali, ale on mi řekl, že zůstává "věrný" Mestekovi a já jen mu poděkoval a potvrdil, že ho chápu, přece za ta léta spolupráce je to normální a to samé se týká i případu Zdeňka Poláka. Doufám, že oba budou mít i nadále chuť jako doposud!

Člen za kluby 1. a 2.ligy - zde svedli bitvu pánové Pergler a Kolman a dá se říci, že bohužel vyhrál Dan Kolman, který mimo jiné proslul tím, že málem pohřbil svojí "pracovitostí" poslední ročník Poháru ČMFS. Dá se vůbec k tomuto volebnímu úletu něco dodat?
Honza Pergler potřeboval kus "štěstí" aby porazil Dana Kolmana, který vyhrál jen díky tomu, že se svezl se skupinou Mesteka a oni mu jenom kvůli tomu dali hlasy. V tomto případě rozhodlo vyloženě to, kdo je na či straně ! Vždyť v té KF skoro nikdo ho ani nechtěl a komentáře byli, že kdybychom měli někoho jiného, že dali hlas tomu, ale bohužel někteří měli neprávem averzi proti Perglerovi z Kladna a proto to tak dopadlo, jak dopadlo. Vždyť Kolman měl několik "průšvihů" v jeho různých funkcích ve 3 letém období v KF, repre 19 atd. ! Jak ho tam vůbec mohli kandidovat, nechápu ? Už to ale chápu... po těch sobotních různých machinacích to se už vůbec nedivím.

<>Každý ví, že aby někdo byl v KF, musí umět vést dobře svůj klub anebo firmu a pak teprve chtít do KF a on bohužel ani jedno neuměl!!! Takže jednoznačně tam byl protože "byl prostě s nimi" ve stejné lodi! Hlavně v naší straně nebyl nikdo, který by nemluvil nebo se nesnášel s jinými a na druhý straně největší nepřátelé Klier - Kolman ! Dokáže to někdo pochopit? Těžko! Jako například kdybych já měl spolupracovat s Jardou Svobodou! Taková věc by se nemohla stát. NIKDY!!!

A jako poslední perlička je ORK. Do tohoto orgánu se sice dostal náš kandidát Jaroslav Topol, dále Pavel Němec, ale co je největší tragédií tak i pan Svoboda. Nevím jestli nám v budoucnu neuškodí vyjádření k této volbě, ale musím položit sugestivní otázku - není to průser?
Ta dotyčná osoba, které nemůžu přijít na jméno, se tam dostal zase, ale tentokrát už budeme mít kluby dvě superosoby, Topola a Němce. Znám oba dva a mám jenom slova chvály na jejich účet, myslím si, že už ten pán nebude mít tak snadnou roli a že mu neprojdou ta podivná rozhodnutí co dělal doposud...

Jak myslíš že bude fungovat nově složená KF ČMFS?
V očích těch slepců co jim dali hlasy bude fungovat dobře jako doposud. Krásně nám na VH zase slibili kupu různých sponzorů, se kterými se stále vedou jednání a žádná nebyla dotažena do úspěšného konce ! Zase budeme mít papírově možné sponzory, ale peníze nebudou nikde. Budou to maximálně vybartrovaní sponzoři z Vodafone a Tipsportu, kteří nebudou dávat do toho ani 1CZK cash. Zase nebudeme mít prodáno jméno ligy za 1 milion korun, zase nebudeme mít prodaný Pohár za půl milionu a oba dvě 2.ligy též za půl milionu, tak jak chtěla moje opoziční skupina.

Zase jsme nedostali podrobné účetnictví za minulá léta, zase jsme neměli přehled ke smlouvám s JOMA a s dalšími partnery, atd., atd... prostě všechno při starém.... HURÁÁÁÁÁÁ, hlavně že tam není Beni a jeho opozice! Hlavně že nejdříve pan čestný předseda futsalu Fousek řekl, že se do toho nebude plést a po zvolení Mesteka řekl všem "VOLTE DLE HLAVY"!!! Hlavně že trenér reprezentace Neuman místo aby byl jako nestraník ve službě českému futsalu, on frajírek mluvil s takovým podrážděním jako že by přímo on kandidoval na nějaký post a šlo mu o život ! Tomuhle jsem nerozuměl. A hlavně že takovému "měkounovi" vůbec ani nesedělo k jeho osobě aby tam vypadal za tvrďáka ! S tím projevem u mě spadl hooooodně nízko, házet špínu na někoho z druhé strany ? Co mu bylo do toho ? Od toho byli voliči přece. Měl vystoupit jako Dlouhán, poděkovat současné KF za připravené a umožněné podmínky, vysvětlovat jak je v repre dobrá parta, atmosféra, atd... a zakončit to ! Klobouk dolů před ním. Takže je jasné, že trenér repre vystoupil s projevem, aby ty volby ovlivnil... nic víc!

Takže k fungování nově složené KF: UVIDÍME SE ZA 3 ROKY, DOUFÁM, ŽE ALE TEHDY UŽ NEBUDE POZDĚ!

Co ty, jak jseš na tom?
Já jsem úplně v pohodě a hrdý na sebe, takový jaký jsem ! Hlavně že i za cenu porážky jsem neprodal sebe jako někteří prezidenti a kluby celkově ! Proč?

Protože jsem byl u Oty Mesteka před měsícem v jeho kanceláři, kdy mi řekl že jen ať zůstane na postu předsedy futsalu další 3 roky, že si máme udělat komisi jakou budeme chtít, potom jsem byl na jednání s Petrem Fouskem, který chtěl "koncenzus" okolo Oty Mesteka a já jsem řekl oběma těmto "velikánům futsalu v ČR" jasnou odpověď: NE NE NE!

Já neprodám své spoluparťáky nikdy i za cenu že prohraju, ale vím že budu mít čisté svědomí. Takže tady jsou fakta, že mi OPRAVDU nešlo o ten post předsedy ligy stůj co stůj, protože kdyby mi o to šlo, tak jsem jim kývnul a byl jsem tam, ale potom bych ani nemohl usnout kvůli tomu, že jsem někoho "prodal"!

My chtěli změny, ale opravdové změny, které by ten futsal přenesly na jinou atmosféru, ale s daleko větší rychlostí než stará skupina, která bude pokračovat ! Nám šlo o český futsal a ne o moc chtěné židle v KF, jen je mít jako tak. My chtěli pracovat a přinést českému futsalu každý rok minimálně 2-3 milionu v cashu. My jsme chtěli ukázat všem účetnictví, ať každý má přehled jak to je tam doopravdy, chtěli jsme krajům pomoci finančně daleko více než doposud a na každý kraj jsme měli připravené sponzory z toho kraje. Chtěli jsme, aby se na konci sezony rozdaly peníze na mistra ligy, vítěze Poháru a vítězů obou 2.lig daleko více než co bylo doposud. Chtěli jsme zvýšit autonomii futsalu v ČMFS, jelikož před tím jsem měl několik jednání s předsedou Ivanem Haškem, který mi slíbil, že udělá maximum, aby futsal byl ještě silnější něž co byl dosud, měli jsme přes novu vytvořeno marketingové oddělení, vylepšit podmínky v relaci futsal-čmfs atd... Měl jsem osobně postupně doladit podmínky k připojení sálovky k futsalu, protože jako jediný vlastním tým v 1.lize futsalu a sálovky a v jejím vedení mám spoustu známých, kteří mi tenhle projekt podpořili a slíbili pomoc.

Těmito velkými kroky jsme chtěli pomoci k profesionalizaci futsalu v ČR ! Nic jiného než pomoci, zadarmo a v čase, kdy bychom se měli spíše věnovat svému businessu a rodinám, atd...

Teď je jedna věc jasná, že tyto věci se nebudou moci stát tak rychle a možná většina vůbec! Bohužel pro všechny z nás a nejvíce pro český futsal!!

Kvůli některým lidem, kteří (pro futsal dělají jen 10% a ne jako já a další na 99% ) se rozhodli blbě, rozhodli se dle toho, co jim někdo něco řekl, jak se má rozhodnout a nerozhodl se dle svého rozumu, protože někdo vyhrožoval těmto "strašpytlům" a oni jim to naplno sežrali!!!

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Beni: &quot;Pojďme uzavřít kapitolu Valná hromada 2010&quot;

Beni: "Pojďme uzavřít kapitolu Valná hromada 2010"

7. březen 2010
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Zruč nad Sázavou - Valná hromada skončila, futsal má nové (spíše staronové) vedení. Bohužel se více nepodařilo prosadit lidi ze skupiny nazvané "skupina Siegl".

Mohl by jsi jen v krátkosti (než se pustíme do dalších otázek) naznačit důvody tohoto našeho neúspěchu ? Z dosažených výsledků je jasné, že "někdo" kdo dříve podporoval "skupinu Siegl" na poslední chvíli otočil a dal svůj hlas protistraně. Máš tušení kdo to byl a proč to udělal?

"STRAŠPYTELSTVÍ", toto je důvod jak nazýváš neúspěchu. Já si myslím, že i tak jsme uspěli, protože do KF se dostal Pavel Czene, Honza Pergler potřeboval 3 hlasy k tomu a já v pátek večer jsem už tam byl a v sobotu ráno to bylo úplně jinak!!! O tom to je, proč jsem ten důvod nazval tak jak jsem nazval, jelikož kluby jako Vysoké Mýto, Šumperk, Helas Brno měly jasné hlasy pro mě, ale ráno v sobotu se něco změnilo! Tato rozhodnutí já jen respektuji, i když s udivením, ale je chápu, protože jsou to strašpytlové, kteří se nechali tlačit, vyhrožováním různými jinými způsoby! Aspoň už vím kdo je kdo! Ukázalo se, že Pardubice, Teplice, Mělník a Benago dodržely chlapské slovo a zůstaly na svém, ale ten zbytek to jsou prostě hračky, které budou pískat tak, jak se někomu bude chtít a k těm 3 klubům když přidám i Tango Brno a Era Pack, pak není co dodat! Tyto dva "velikáni" českého futsalu se zúčastnili skoro všech našich schůzek "opozice" a jasně deklarovali nespokojenost v českém futsale, ale před ME to najednou začalo být cítit, že na tyto kluby není spoleh. Stačí se podívat na soupisku reprezentace kdo měl nejvíce hráčů, stačí se podívat jak se před volbami najednou začaly dávat peníze k "dobré prezentaci českého futsalu" a za různé turnaje, pak by bylo vše jasné ! Prostě beru to tak, že se tyto kluby (Tango a Era) rozhodly jen pro sebe a svůj zájem a vůbec jim nejde o český futsal, jak tvrdili, jenže co z toho budou mít ostatní 3 kluby (Šumperk, Mýto, Helas)? NIC... A to je na tom nejhorší! Bát se rozhodnout pro sebe? To jsem viděl a přesvědčil se na této VH a stačí mi to... úplně! Teď budu na ně zvědavý v grémiích 1. ligy jak budou válčit pro zájmy klubu bez moji podpory. Vždy jsem to byl já a Milan Vich, který se nahlas vyjádřil k různým tématikám a problémům a ostatní buď se báli něco říci anebo jiným to bylo jedno! Od dalšího grémia budu v klidu a budu se smát, jelikož vím dopředu jaký scénář nás očekává.

Myslím si, že za volebním neúspěchem z velké části stojí i rozsáhlé články na efutsalu (včetně bohaté a jednostranně vedené "diskuse"). Vrcholem byl takzvaný dopis čtenáře Novotného, který se objevil brzy po vyhlášení redakce efutsalu, aby čtenáři napsali své reakce. Silně mi to připomínalo 50. léta. Jaký je tvůj názor na takto silně pumpovanou pomoc jedné straně?
Je to jasné, že oni využili stránky efutsalu k ovlivnění voleb a musím jim pogratulovat, že v tom uspěli, protože jedině tak dokázali něco udělat. Každý den "objednané" osoby házely špínu na každého kandidáta opozice a oni se jen tomu smáli jak je to dobrý a jak se jim to líbí. Jenže tito lidé stále nechápou co provedli! Čas ukáže své, že během následujících 3 let se nic zásadního nestane... jak okopírovali stejný program z minulých voleb, tak bude pokračovat i práce na další 3 roky ve stylu "...vedeme jednání... jsme před podpisem smlouvy... je to hodně blízko..." a dalších různých odpovědích, které už máme stále slyšené za minulé 3 léta ! Mají to mít ! Chtěli takto, tak ať si užijí, my jsme je na to upozornili a oni to nechali být, víc už nemůžu ani já a ani další z mé opoziční skupiny ! Dopis p. Novotného? Toho jsem si strašně vážil, jak fandí futsalu a svému klukovi, prostě tak jak má být otec z futsalu, ale tím dopisem pokazil vše co mohl! Za prvé on ani není schopen aby napsal takový dopis a za druhé, jak on může vědět o těch věcech, které psal - viz. podivné smlouvy, atd... Já bych mu doporučil jednu věc - ať nadále s druhým synem vezmou buben a řehtačky a pokračují s fanděním a do politiky futsalu ať se nemíchá, protože nemá dostatek informací něco o tom psát!

Volby tedy skončily a výsledky jsou známy. Ze "skupiny Siegl" se do vedení futsalu dostali pánové Czene a Topol. Považuješ to za stávající situace za dosažený úspěch?
Vždyť i dle jmen je vidět, že nikdo z těchto osob není ku škodě českému futsalu, naopak, český futsal s těmito členy v komisi jenom bude lepší. Ano, jsem spokojen protože v obou případech vyhráli lidé, kteří umí dělat, a pořádně. Pavel Czene konečně za Moravu bude opravdovým předsedou a ne jako minulý člen Handl nebo konkurent Vokulič, který nedělal dobře předsedu 1.ligy a pak z nouze ho tam kandidoval sám Ota Mestek, jen aby se tam nedostal člen z opozice. Hnusné!!!

Pojďme nyní k jednotlivým voleným postům. Při volbě předsedy zcela propadl náš kandidát Siegl. V čem vidíš jeho prohru?
Sigi nebyl rozhodnutý do poslední chvíle jestli to bude dělat nebo ne. Šlo o to, že on chtěl buď to udělat nebo neudělat, chtěl to udělat na 100%, ale když viděl poslední dny, ty "objednané prasárny" na diskusi efutsalu, pak začal nad tím přemýšlet... Proto jsme zrušili tiskovku v Ostravě a pak následně i v Praze. Nezapomeňme že on je jméno v českém sportu a samozřejmě že nechtěl udělat sobě špatnou reklamu. Kdyby jste se ptali někoho na ulici kdo je Ota Mestek, tak nikdo vám neřekne kladnou odpověď, ale kdyby jste se ptali na Horsta Siegla, tak každý by vám dal správnou odpověď! Takže bylo jasné, proč v posledních chvílích začal kalkulovat!

Další důležitý faktor byl i Ivan Hašek, který nechtěl do toho zasahovat až moc, protože spoléhal na správný rozum všech členů VH, ale když také slyšel co se děje v kuloárech, tak v pátek večer před sobotní VH jsme se domluvili, že se stáhne Sigi z kandidatury. Byl to správný krok ve správnou chvíli.

V boji o post 1.místopředsedy se prosadil Pavel Czene, náš kandidát. Bylo to po tuhém boji, co si myslíš že rozhodlo v jeho prospěch?
Proboha, je ostuda že tohle šlo vůbec do 2. kola!! On už měl vyhrát v 1. kole! Jak vůbec voliči z Moravy mohli udělat takovou blbost? To už bylo jasné dopředu kdo je lepší volbou pro Moravu - Czene, jenže tam rozhodla zase politika a nakonec dopadlo to tak, že někdo prostě se na tu politiku vykašlal... a otočil svůj hlas k Czenemu, za což tomu voliči musím poblahopřát, jelikož udělal správnou věc!

Všichni víme, že Mestek na ten post dal Vokuliče z nouze, jen aby tam nebyl někdo jiný z opozice a to nám potvrdil i on sám a samozřejmě, že to nebylo jenom v případě Míry Vokuliče ! Chudák co musel protrpět kvůli tomu, znám ho osobně a velice si ho vážím a říkám si, že on toto vůbec nepotřeboval!

Na post 2. místopředsedy se docela přesvědčivě prosadil Radek Klier, když neuspěl Milan Vich. Proč to bylo tak jednoznačné?
Radek Klier je jediný z té skupiny (spolu s Pavlem Nepilem), který by mi nevadili. Absolutně ne! Je to jeden z nejvíce pracovitých lidí v té staronové komisi, ale zase jako místopředseda pro Čechy to u mě NE. Člověk aby dělal tento post musí mít autoritu a Milan Vích má daleko větší autoritu než co má Radek, doufám že ji do budoucna získá, ale momentálně ještě musí na tom zapracovat.

Rozhodla dobrá reklama na efutsalu a všeobecně úspěch reprezentace na ME, kde se skupina Mesteka jasně vrátila zpět na tu pozici, kterou před tím ztratila. Jsem zvědaví jak by to dopadlo, kdyby repre neměla úspěch, jenže raději nebudu já a další z mé skupiny v KF, než aby měla Česká reprezentace neúspěch, to teda ne, protože tady v tom se všichni shodneme, že nám jde o jedinou věc a to je úspěch českého futsalu.

Prohra v boji o post 3.místopředsedy asi nejvíce bolí, když se přes tebe dostal Tomáš Sluka. Ale jak již bylo řečeno výše, nebýt "přeběhlických" hlasů, tak bylo vše jinak. A to si myslím, že bolí nejvíce. Nemám pravdu?
Přesně tak, že jsem prohrál s tím nemám žádný problém a neměl jsem jej nikdy! Každý ví, že ať prohraju jako hráč nebo jako trenér i když ten klub nemusím nebo trenéra nebo někoho z vedení pokaždé jsem jim podal ruku a pogratuloval. Toto mám v krvi, protože máme sportovní rodinu a tatínek nás to naučil jako první věc ! Proto jsem ihned po prohře šel za Slukyčem a pogratuloval mu, i když jsem starší než on! Já jsem si jistý, že jsem neprohrál na "férovku", protože ať je to kdokoliv, každý ví, že Tomáš Sluka není a ani nemůže být mým protikandidátem ! Ne na tenhle post ! Tenhle post se jmenuje PŘEDSEDA ZA KLUBY 1.LIGY a jak jsem řekl i v mém projevu, kdyby byl kandidátem jakýkoliv prezident klubu, tak jsem neměl problém odstoupit z kandidatury. Nemám nic proti Slukyčovi, vážím si ho jako hráče a jako člověka, je to prototyp kliďase a vzorného hráče, ale na tento post má být někdo jiný. Nemusel jsem to být já, mohl to byt Franta Tichý z Era-Packu, tomu jsem na schůzce v Pardubicích sám navrhl ten post, mohl to být Vašek Kubíček z Tanga, jenže on se na poslední chvíli sesypal z toho a vzdal následně i možnost být kandidátem za předsedu Moravy. Mohl být na tomto postu kdokoliv z prezidentů klubů, protože jedině my víme, co to je mít klub, jaké problémy jsou s tím co doopravdy chceme od svazu atd., že potřebujeme aby nás někdo hájil, ale hájil doopravdy a ne že tam bude další "loutka" Mesteka, který jim bude kejvat na všechno, co oni budou potřebovat!

Ano, jsem zklamaný jenom kvůli těm klubům jak jsem popisoval už v 1 otázce, jenom kvůli tomu, jinak je mě fakt jedno, že tam bude sedět někdo kdo k nám nepatří ! Vždyť tenhle kluk dodnes je pořád placeným hráčem klubu, jak takový člověk může předsedávat klubům z 1 ligy ? Tohle mi nedává logiku ! Tady v tom vidím daleko horší věci než moji schopnost, tady v tom vidím prostě komplot abych já tam nebyl, velké kluby udělaly všechno proto, abych já tam nebyl a za to jim HANBA, protože u mě už nikdy nebudou mít takový respekt a úctu takovou, jakou jsem měl před tím.

Vždyť já nepotřebuji být předsedou 1.ligy abych měl sílu, já jsem silný i tak pro svůj klub Benago a nemůžou mě odradit z mé práce takoví lidé, kteří se jenom dívají na svůj klub a o český futsal jako takový je jim jedno ! Tito lidé jsou daleko větším nebezpečím pro český futsal než já ! Ti mají jen v hlavě svůj klub, nic víc !

Akorát nechápu jednu věc: minimálně 2 roky prezident Era Packu veřejně proklamoval nespokojenost s KF a speciálně s Otou Mestekem, že pořád brzdí Era Pack, že pořád jim drží peníze z UEFA, že mistr ligy má málo peněz, že nechtějí prodat práva ligy, že jim neschválili nabídku partnera ligy s firmou se kterou spolupracují, atd., atd., a teď najednou na poslední chvíli bylo vše úplně jinak ! ! ! JJ, už to chápu, to jsou ty dotace za dobrou prezentaci českého futsalu, hlavně že to tam šlo k nim a najednou před VH. Teď tam budou mít své koně (aktivního hráče Sluku a R. Kliera), kteří jasně budou k dispozici pro jejich potřeby. Pak že v KF nemají sedět lidi, kteří jsou spjati s klubem kvůli svým zájmům ? Co ? Oni to udělali šikovně, nasadili tam své lidi akorát jiným stylem, hlavně pro své potřeby, ne kvůli futsalu jako takovému ! Měla tam sedět i Petra Panchártková a měli by jsme z toho "rodinou ságu a la era-pack" :D:D

Člen za Čechy Pavel Nepil bez boje, za Moravu poměrně jasně Zdeněk Polák. Dá se k této volbě něco říci?
Myslím si že není co dodat, oba dva vyhráli zaslouženě a jsou správnou volbou pro český futsal, jednoznačně!!! Oba dva znám moc dobře a jsou to velcí pracanti, dokonce s Pavlem Nepilem jsme jednali, ale on mi řekl, že zůstává "věrný" Mestekovi a já jen mu poděkoval a potvrdil, že ho chápu, přece za ta léta spolupráce je to normální a to samé se týká i případu Zdeňka Poláka. Doufám, že oba budou mít i nadále chuť jako doposud!

Člen za kluby 1. a 2.ligy - zde svedli bitvu pánové Pergler a Kolman a dá se říci, že bohužel vyhrál Dan Kolman, který mimo jiné proslul tím, že málem pohřbil svojí "pracovitostí" poslední ročník Poháru ČMFS. Dá se vůbec k tomuto volebnímu úletu něco dodat?
Honza Pergler potřeboval kus "štěstí" aby porazil Dana Kolmana, který vyhrál jen díky tomu, že se svezl se skupinou Mesteka a oni mu jenom kvůli tomu dali hlasy. V tomto případě rozhodlo vyloženě to, kdo je na či straně ! Vždyť v té KF skoro nikdo ho ani nechtěl a komentáře byli, že kdybychom měli někoho jiného, že dali hlas tomu, ale bohužel někteří měli neprávem averzi proti Perglerovi z Kladna a proto to tak dopadlo, jak dopadlo. Vždyť Kolman měl několik "průšvihů" v jeho různých funkcích ve 3 letém období v KF, repre 19 atd. ! Jak ho tam vůbec mohli kandidovat, nechápu ? Už to ale chápu... po těch sobotních různých machinacích to se už vůbec nedivím.

<>Každý ví, že aby někdo byl v KF, musí umět vést dobře svůj klub anebo firmu a pak teprve chtít do KF a on bohužel ani jedno neuměl!!! Takže jednoznačně tam byl protože "byl prostě s nimi" ve stejné lodi! Hlavně v naší straně nebyl nikdo, který by nemluvil nebo se nesnášel s jinými a na druhý straně největší nepřátelé Klier - Kolman ! Dokáže to někdo pochopit? Těžko! Jako například kdybych já měl spolupracovat s Jardou Svobodou! Taková věc by se nemohla stát. NIKDY!!!

A jako poslední perlička je ORK. Do tohoto orgánu se sice dostal náš kandidát Jaroslav Topol, dále Pavel Němec, ale co je největší tragédií tak i pan Svoboda. Nevím jestli nám v budoucnu neuškodí vyjádření k této volbě, ale musím položit sugestivní otázku - není to průser?
Ta dotyčná osoba, které nemůžu přijít na jméno, se tam dostal zase, ale tentokrát už budeme mít kluby dvě superosoby, Topola a Němce. Znám oba dva a mám jenom slova chvály na jejich účet, myslím si, že už ten pán nebude mít tak snadnou roli a že mu neprojdou ta podivná rozhodnutí co dělal doposud...

Jak myslíš že bude fungovat nově složená KF ČMFS?
V očích těch slepců co jim dali hlasy bude fungovat dobře jako doposud. Krásně nám na VH zase slibili kupu různých sponzorů, se kterými se stále vedou jednání a žádná nebyla dotažena do úspěšného konce ! Zase budeme mít papírově možné sponzory, ale peníze nebudou nikde. Budou to maximálně vybartrovaní sponzoři z Vodafone a Tipsportu, kteří nebudou dávat do toho ani 1CZK cash. Zase nebudeme mít prodáno jméno ligy za 1 milion korun, zase nebudeme mít prodaný Pohár za půl milionu a oba dvě 2.ligy též za půl milionu, tak jak chtěla moje opoziční skupina.

Zase jsme nedostali podrobné účetnictví za minulá léta, zase jsme neměli přehled ke smlouvám s JOMA a s dalšími partnery, atd., atd... prostě všechno při starém.... HURÁÁÁÁÁÁ, hlavně že tam není Beni a jeho opozice! Hlavně že nejdříve pan čestný předseda futsalu Fousek řekl, že se do toho nebude plést a po zvolení Mesteka řekl všem "VOLTE DLE HLAVY"!!! Hlavně že trenér reprezentace Neuman místo aby byl jako nestraník ve službě českému futsalu, on frajírek mluvil s takovým podrážděním jako že by přímo on kandidoval na nějaký post a šlo mu o život ! Tomuhle jsem nerozuměl. A hlavně že takovému "měkounovi" vůbec ani nesedělo k jeho osobě aby tam vypadal za tvrďáka ! S tím projevem u mě spadl hooooodně nízko, házet špínu na někoho z druhé strany ? Co mu bylo do toho ? Od toho byli voliči přece. Měl vystoupit jako Dlouhán, poděkovat současné KF za připravené a umožněné podmínky, vysvětlovat jak je v repre dobrá parta, atmosféra, atd... a zakončit to ! Klobouk dolů před ním. Takže je jasné, že trenér repre vystoupil s projevem, aby ty volby ovlivnil... nic víc!

Takže k fungování nově složené KF: UVIDÍME SE ZA 3 ROKY, DOUFÁM, ŽE ALE TEHDY UŽ NEBUDE POZDĚ!

Co ty, jak jseš na tom?
Já jsem úplně v pohodě a hrdý na sebe, takový jaký jsem ! Hlavně že i za cenu porážky jsem neprodal sebe jako někteří prezidenti a kluby celkově ! Proč?

Protože jsem byl u Oty Mesteka před měsícem v jeho kanceláři, kdy mi řekl že jen ať zůstane na postu předsedy futsalu další 3 roky, že si máme udělat komisi jakou budeme chtít, potom jsem byl na jednání s Petrem Fouskem, který chtěl "koncenzus" okolo Oty Mesteka a já jsem řekl oběma těmto "velikánům futsalu v ČR" jasnou odpověď: NE NE NE!

Já neprodám své spoluparťáky nikdy i za cenu že prohraju, ale vím že budu mít čisté svědomí. Takže tady jsou fakta, že mi OPRAVDU nešlo o ten post předsedy ligy stůj co stůj, protože kdyby mi o to šlo, tak jsem jim kývnul a byl jsem tam, ale potom bych ani nemohl usnout kvůli tomu, že jsem někoho "prodal"!

My chtěli změny, ale opravdové změny, které by ten futsal přenesly na jinou atmosféru, ale s daleko větší rychlostí než stará skupina, která bude pokračovat ! Nám šlo o český futsal a ne o moc chtěné židle v KF, jen je mít jako tak. My chtěli pracovat a přinést českému futsalu každý rok minimálně 2-3 milionu v cashu. My jsme chtěli ukázat všem účetnictví, ať každý má přehled jak to je tam doopravdy, chtěli jsme krajům pomoci finančně daleko více než doposud a na každý kraj jsme měli připravené sponzory z toho kraje. Chtěli jsme, aby se na konci sezony rozdaly peníze na mistra ligy, vítěze Poháru a vítězů obou 2.lig daleko více než co bylo doposud. Chtěli jsme zvýšit autonomii futsalu v ČMFS, jelikož před tím jsem měl několik jednání s předsedou Ivanem Haškem, který mi slíbil, že udělá maximum, aby futsal byl ještě silnější něž co byl dosud, měli jsme přes novu vytvořeno marketingové oddělení, vylepšit podmínky v relaci futsal-čmfs atd... Měl jsem osobně postupně doladit podmínky k připojení sálovky k futsalu, protože jako jediný vlastním tým v 1.lize futsalu a sálovky a v jejím vedení mám spoustu známých, kteří mi tenhle projekt podpořili a slíbili pomoc.

Těmito velkými kroky jsme chtěli pomoci k profesionalizaci futsalu v ČR ! Nic jiného než pomoci, zadarmo a v čase, kdy bychom se měli spíše věnovat svému businessu a rodinám, atd...

Teď je jedna věc jasná, že tyto věci se nebudou moci stát tak rychle a možná většina vůbec! Bohužel pro všechny z nás a nejvíce pro český futsal!!

Kvůli některým lidem, kteří (pro futsal dělají jen 10% a ne jako já a další na 99% ) se rozhodli blbě, rozhodli se dle toho, co jim někdo něco řekl, jak se má rozhodnout a nerozhodl se dle svého rozumu, protože někdo vyhrožoval těmto "strašpytlům" a oni jim to naplno sežrali!!!

Zlata banka
Reklama