Stavex
Reklama

Ve třetím kole Zibohlavy daly soupeřům šanci, kterou ovšem nikdo nevyužil

17. červen 2012, 16:43
(aktualizováno: 17. červen 2012, 16:43)

Zibohlavy - Do Zibohlav přišlo léto v té nejkrásnější podobě. Úžasné, prosluněné počasí vyhnalo teploměr vysoce nad třicítku, v podstatě bezvětří a nádherný pažit, který by slušel leckteré zahrádce, nabízel ideální podmínky pro další závod Kutnohorské hasičské ligy.

Muži

Domácí opět připravili kvalitní zázemí, pro početné diváky a závodníky připravili mmj. domácí klobásy, buřty na pivu, atd. a ve vagonu teklo nealko i alko proudem. Novinkou pro tento ročník bylo přesunutí časomíry za plato, resp. Avii s displejem a obsluhu umístili do „lóže“ nad základnu, takže jsme měli celou závodní dráhu jako na dlani. Tento nápad jsme především ocenili s přibývajícím pařákem, protože díky jejich prozřetelnosti jsme byli celou soutěž v příjemném stínu. Jedinou výtku, a to jsem slíbil, že napíši, byla zakalená voda v rybníčku, což byla jediná kaňka na tomto dni. Příště by chtělo zapnout rybníčkovou filtraci o dva dny dříve, ať je ta idylka zibohlavského areálu opravdu úplná.

Do Zibohlav přijelo 17 družstev mužů, nedorazily Močovice, Onomyšl, Hostovlice a 11 týmů našeho hezčího pohlaví. A jak už bylo naznačeno, ne všichni odjížděli spokojeni se svými výsledky. Nechci být prorokem, ale proti loňsku se vyrovnaly rozdíly v technice a to možná nutí jít většinu týmů hop trop, protože jak to tak vypadá, v letošní sezoně se nedá spoléhat na taktiku nebo na jistotu, ale jede se nadoraz.

Domácí přestože nepřerušili vítězné tažení a opět zvítězili, na pravém terči prostříkli 2s a tak dali šanci soupeřům, kteří bohužel pro ně, hozenou rukavici nezvedli. Levý terč 23,61s a pravý tzn. konečný 25,53s., třetí vítězství v pořadí a na svém kontě mají Zibohlavy 75 bodů.

S dorosteneckou “ béčkovou“ sestavou přijely Církvice, útok rozeběhly pěkně, ale i je zradil dlouhý nástřik levého proudaře, což znamenalo nejen čas 34,89s a 13. místo, ale padají ze šestého místa v tabulce na 13té.

Kořenice se jen lehce přehouply nad třicítku, 30,13s jim pro tento závod přinesl 11bodů za 9. místo. Škoda prostříknutí pravého terče, 28,61 na levém by byla skoro bednová.

Svůj den neměly Radovesnice I. Po druhém místě v minulém kole se usadily na třetí příčce tabulky. Dnes osudná chyba na rozdělovači – nezapojené céčko a krátké proudy znamenaly dlouhé nástřiky (34,65s). Tak pro tyto borce zbylo pouze 12té místo. V tabulce klesají naštěstí pro ně jen na čtvrté místo.

Chmeliště se kolo od kola zlepšuje. Po 13. místě v prvním kole, 7. ve druhém, si ze třetího za 27,07s odváží 4. místo. Ale stále to ještě není ono, umí i 23… (v okresním kole) a tak mají v lize ještě co zlepšovat. Příští týden jedou okres Kutná Hora reprezentovat na kraj, tak snad zabodují tam.

Zázraky se dějí, aneb když se štěstí unaví …. Malešov, tým s jednou z nejsilnějších stříkaček, neustále potýkající se se sestavou dosáhl svého osobního vítězství. Po mnoha letech, (prolétl jsem tabulky) a min. od sezony 2007 nedokázal pokořit 30-ti sec. hranici, ale dnes se jim konečně se zadařilo. Sice by se chybičky našly – nějaký zádrhel na spojení B hadic, a tím zdržení strojníka s položením savce, ale konec dobrý, všechno dobré. Čas 29,69s přinesl 8. místo. A já si zapíšu do svého deníčku, že jsem byl při tomto historickém útoku také.

Nové Dvory po nevydařeném prvním kole si z Kořenic (2. Kolo) odvezli třetí místo a z kola třetího vezeme pohár za místo druhé a 22 tolik potřebných bodů. Konečně jsme prolomili sedmadvacítku a kluci vystřihli 26,69s. Ze sedmého jsme se posunuli na 3. místo v tabulce. Škoda nepřesného naražení savců, kdy mašina chytila vzduch. Mohlo to být ještě o kapánek lepší. No a válející se savec po zemi, díky špatně zajištěné savici si příště také odpustíme.

Na krátký levý proud doplatily Jindice. Časomíra se zastavila na 43,97 (16. Místo). B tým běžící mimo ligu nezapojil Béčko na rozdělovač a čas 50,77s byl nejhorší tohoto dne.

Červený Hrádek A byl jen o 3 setinky horší (26,72s) než čas Nových Dvorů a odváží si 3. místo. To jejich kolegové z B týmu měli cestu k umístění (5. místo) trnitější a prodlouženou na dva pokusy. V prvním jim padající savec přidal plyn, čímž ohrozil mašinu a divák nemající nic společného s tímto týmem ho ubral, což je zásah cizí osoby a NP. Po diskuzi rozhodčích byl povolen opakovaný pokus, ve kterém zaběhli 28,85s.

Bez svého trenéra, vedoucího týmu a strojníka zároveň dorazily Konárovice. Startovaly nadvakrát, kdy jeden ze závodníků utekl nehorázným způsobem a ještě se rozčiloval, že výstřel padl dlouho. Takže pro příště, výstřel se neřídí vyběhnutím závodníka, ale závodník vybíhá na výstřel. Pravdou je, že po tomto předčasném startu chyběl od startéra druhý vracející výstřel. Konárovičtí zaběhli 39,22s, 15. místo a při útoku se jim povedl krásný uzel na béčkách.

Drahobudice jsou jedním ze silných kolínských týmů, po 3. místě v prvním kole, se jim nedaří. Vypadnutá proudnice 3 – 4m před nástřikovkou znamenalo pro tyto borce zdržení a čas 35,79s stačil jen na 14-té místo.

Dlouhé nástřiky v jinak slušně rozběhnutém útoku zastavily časomíru na 31,20s a pro Suchdol to přineslo 10-té místo.

Úmonínští kluci šli na start třináctí. Netrefený spoj savic ustáli a ještě se dokázali „vecpat“ s časem pod třicítku. Škoda přesně dvousec. prostřiku na levém terči, mohla to být sedmadvacítka. Šesté místo, čas 29,11s.

Smolné druhé kolo mělo pro Křesetice pokračování i dnes. Jednomu z proudařů zůstala na základně hadice, Jaromír mu ji podal a nestíhal svůj post strojníka. Kluci v kádi museli čekat, než hodil savec a nepovedený útok dovršil béčkař, kterému se na předku rozpojil spoj. Místo 11-té, čas 31,45s a 5. místo v tabulce.

Vlastějovice bylo poslední družstvo v kat., jdoucí na start. Dlouhé nástřiky v jinak slušně zaběhnutém útoku vynesl čas 29,27s a 7. místo.

Ženy

Zibohlavy ženy zvítězily v čase 25,53s a mají na svém kontě 45 bodů. Nestává se často, že by dva týmy na jedné soutěži měly stejný čas. A náhoda, aby zvítězily dvě družstva ze stejného sboru, každé v jiné kategorii a ještě měli naprosto stejný čas, je tak mizivá, že se může stát jen v Zibohlavech. No zřejmě slušný oddíl…

Druhé se na startovní čáru postavily Konárovice. Zaběhly čistý průměr 33,50 a odváží si 7. místo.

Červenému Hrádku chybělo 15 setinek (čas 28,45) ke třetímu místu. Na svém kontě tedy mají dvě čtvrtá místa a jedno druhé z prvního kola. Vedoucí tabulky Zibohlavy se tomuto týmu pomalu vzdaluje a děvčata musí zabrat, aby jim zůstala možnost obhajoby titulu.

S překopanou sestavou přijely Krchleby, zaběhly čistý útok a díky prostříknutí na pravém terči to stačilo jen na druhé místo. Na lídra tabulky ztrácí 5 bodů. Příští týden je čeká krajská soutěž, tak jim samozřejmě přeji, aby se jim dařilo.

Křeseticím se ani v této kategorii nevedlo. Levé proudařce upadla proudnice na zem před doběhem k terči a pravá proudařka nestíhala. Ve výsledku to znamená 10-té místo a čas 37,68s.

Kořenice potrápil spoj na sání, který musela řešit i strojnice týmu. Displej se zastavil na 33,97 a to je 8. místo v tomto kole a předposlední v tabulce.

Horka II nastříkala terče v čase 28,30s a ze Zibohlav si vezou 3. místo. Děvčata tento závod měla jako trénink na krajskou soutěž, na kterou snad přímo ze závodů odjížděla, tak je snad tento úspěch navnadil a nakopl na zítřejší boje o postup na mistrovství republiky.

Úmonínu patří střed tabulky. Dlouhý nástřik, skoro 9s jim časomíru zastavil na 30,05s a odváží si 5. místo a stejné místo mají v ligové tabulce.

Koš natočený pod vodou a dvojí nabíračka pro Drahobudické holky sice znamenal dokončený pokus, ale bohužel čas 60,13s je odsoudil k poslednímu místu. Letos už třetímu a proto tento tým uzavírá tabulku průběžného pořadí.

Suchdol doplatil na nástřiky, měli to slušně rozeběhnuté, dá se říct, že už nedělají chyby, ale ještě se musí zlepšit na terčích. Pravý terč stříkaly 14s a to je opravdu dlouho.

Poslední, kdo se v tomto kole představil, byly Uhlířky. Špicově rozeběhnuté, ale oba proudy skončily možná 4 metry před nástřikovou čárou. Vypadalo to, že rozdělovač byl skoro na značce, céčka natažené, tak nevím přesně, kde byla chyba. Že by špatně položená značka na rozdělovači? Šesté místo za 31,76s nebyl čas, se kterým byly holky spokojené.

V 16.42 jsme zapsali ukončení posledního pokusu 3-tího kola, a nebýt půlhodinové přestávky mezi kategoriemi, kdy si potřebovali rozhodčí dát pauzu, aby se neuvařili, byla by soutěž odběhaná za 3,5 hodiny, což při tomto počtu družstev je úplně ideální.

Příští víkend se s některými potkáme na krajském kole v požárním sportu, které se koná v Mladé Boleslavi a těm týmům, kteří jedou reprezentovat jak kutnohorský tak kolínský okres přeji hodně sportovních úspěchů a hlavně žádná zranění.

Čtvrté kolo nás čeká 5. 7. v Červeném Hrádku a pak už pojedeme z kopce.

Další fotky a výsledky najdete zde.

www.sdh-ndvory.com
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Ve třetím kole Zibohlavy daly soupeřům šanci, kterou ovšem nikdo nevyužil

Ve třetím kole Zibohlavy daly soupeřům šanci, kterou ovšem nikdo nevyužil

17. červen 2012
(aktualizováno: 17. červen 2012, 16:43)

Zibohlavy - Do Zibohlav přišlo léto v té nejkrásnější podobě. Úžasné, prosluněné počasí vyhnalo teploměr vysoce nad třicítku, v podstatě bezvětří a nádherný pažit, který by slušel leckteré zahrádce, nabízel ideální podmínky pro další závod Kutnohorské hasičské ligy.

Muži

Domácí opět připravili kvalitní zázemí, pro početné diváky a závodníky připravili mmj. domácí klobásy, buřty na pivu, atd. a ve vagonu teklo nealko i alko proudem. Novinkou pro tento ročník bylo přesunutí časomíry za plato, resp. Avii s displejem a obsluhu umístili do „lóže“ nad základnu, takže jsme měli celou závodní dráhu jako na dlani. Tento nápad jsme především ocenili s přibývajícím pařákem, protože díky jejich prozřetelnosti jsme byli celou soutěž v příjemném stínu. Jedinou výtku, a to jsem slíbil, že napíši, byla zakalená voda v rybníčku, což byla jediná kaňka na tomto dni. Příště by chtělo zapnout rybníčkovou filtraci o dva dny dříve, ať je ta idylka zibohlavského areálu opravdu úplná.

Do Zibohlav přijelo 17 družstev mužů, nedorazily Močovice, Onomyšl, Hostovlice a 11 týmů našeho hezčího pohlaví. A jak už bylo naznačeno, ne všichni odjížděli spokojeni se svými výsledky. Nechci být prorokem, ale proti loňsku se vyrovnaly rozdíly v technice a to možná nutí jít většinu týmů hop trop, protože jak to tak vypadá, v letošní sezoně se nedá spoléhat na taktiku nebo na jistotu, ale jede se nadoraz.

Domácí přestože nepřerušili vítězné tažení a opět zvítězili, na pravém terči prostříkli 2s a tak dali šanci soupeřům, kteří bohužel pro ně, hozenou rukavici nezvedli. Levý terč 23,61s a pravý tzn. konečný 25,53s., třetí vítězství v pořadí a na svém kontě mají Zibohlavy 75 bodů.

S dorosteneckou “ béčkovou“ sestavou přijely Církvice, útok rozeběhly pěkně, ale i je zradil dlouhý nástřik levého proudaře, což znamenalo nejen čas 34,89s a 13. místo, ale padají ze šestého místa v tabulce na 13té.

Kořenice se jen lehce přehouply nad třicítku, 30,13s jim pro tento závod přinesl 11bodů za 9. místo. Škoda prostříknutí pravého terče, 28,61 na levém by byla skoro bednová.

Svůj den neměly Radovesnice I. Po druhém místě v minulém kole se usadily na třetí příčce tabulky. Dnes osudná chyba na rozdělovači – nezapojené céčko a krátké proudy znamenaly dlouhé nástřiky (34,65s). Tak pro tyto borce zbylo pouze 12té místo. V tabulce klesají naštěstí pro ně jen na čtvrté místo.

Chmeliště se kolo od kola zlepšuje. Po 13. místě v prvním kole, 7. ve druhém, si ze třetího za 27,07s odváží 4. místo. Ale stále to ještě není ono, umí i 23… (v okresním kole) a tak mají v lize ještě co zlepšovat. Příští týden jedou okres Kutná Hora reprezentovat na kraj, tak snad zabodují tam.

Zázraky se dějí, aneb když se štěstí unaví …. Malešov, tým s jednou z nejsilnějších stříkaček, neustále potýkající se se sestavou dosáhl svého osobního vítězství. Po mnoha letech, (prolétl jsem tabulky) a min. od sezony 2007 nedokázal pokořit 30-ti sec. hranici, ale dnes se jim konečně se zadařilo. Sice by se chybičky našly – nějaký zádrhel na spojení B hadic, a tím zdržení strojníka s položením savce, ale konec dobrý, všechno dobré. Čas 29,69s přinesl 8. místo. A já si zapíšu do svého deníčku, že jsem byl při tomto historickém útoku také.

Nové Dvory po nevydařeném prvním kole si z Kořenic (2. Kolo) odvezli třetí místo a z kola třetího vezeme pohár za místo druhé a 22 tolik potřebných bodů. Konečně jsme prolomili sedmadvacítku a kluci vystřihli 26,69s. Ze sedmého jsme se posunuli na 3. místo v tabulce. Škoda nepřesného naražení savců, kdy mašina chytila vzduch. Mohlo to být ještě o kapánek lepší. No a válející se savec po zemi, díky špatně zajištěné savici si příště také odpustíme.

Na krátký levý proud doplatily Jindice. Časomíra se zastavila na 43,97 (16. Místo). B tým běžící mimo ligu nezapojil Béčko na rozdělovač a čas 50,77s byl nejhorší tohoto dne.

Červený Hrádek A byl jen o 3 setinky horší (26,72s) než čas Nových Dvorů a odváží si 3. místo. To jejich kolegové z B týmu měli cestu k umístění (5. místo) trnitější a prodlouženou na dva pokusy. V prvním jim padající savec přidal plyn, čímž ohrozil mašinu a divák nemající nic společného s tímto týmem ho ubral, což je zásah cizí osoby a NP. Po diskuzi rozhodčích byl povolen opakovaný pokus, ve kterém zaběhli 28,85s.

Bez svého trenéra, vedoucího týmu a strojníka zároveň dorazily Konárovice. Startovaly nadvakrát, kdy jeden ze závodníků utekl nehorázným způsobem a ještě se rozčiloval, že výstřel padl dlouho. Takže pro příště, výstřel se neřídí vyběhnutím závodníka, ale závodník vybíhá na výstřel. Pravdou je, že po tomto předčasném startu chyběl od startéra druhý vracející výstřel. Konárovičtí zaběhli 39,22s, 15. místo a při útoku se jim povedl krásný uzel na béčkách.

Drahobudice jsou jedním ze silných kolínských týmů, po 3. místě v prvním kole, se jim nedaří. Vypadnutá proudnice 3 – 4m před nástřikovkou znamenalo pro tyto borce zdržení a čas 35,79s stačil jen na 14-té místo.

Dlouhé nástřiky v jinak slušně rozběhnutém útoku zastavily časomíru na 31,20s a pro Suchdol to přineslo 10-té místo.

Úmonínští kluci šli na start třináctí. Netrefený spoj savic ustáli a ještě se dokázali „vecpat“ s časem pod třicítku. Škoda přesně dvousec. prostřiku na levém terči, mohla to být sedmadvacítka. Šesté místo, čas 29,11s.

Smolné druhé kolo mělo pro Křesetice pokračování i dnes. Jednomu z proudařů zůstala na základně hadice, Jaromír mu ji podal a nestíhal svůj post strojníka. Kluci v kádi museli čekat, než hodil savec a nepovedený útok dovršil béčkař, kterému se na předku rozpojil spoj. Místo 11-té, čas 31,45s a 5. místo v tabulce.

Vlastějovice bylo poslední družstvo v kat., jdoucí na start. Dlouhé nástřiky v jinak slušně zaběhnutém útoku vynesl čas 29,27s a 7. místo.

Ženy

Zibohlavy ženy zvítězily v čase 25,53s a mají na svém kontě 45 bodů. Nestává se často, že by dva týmy na jedné soutěži měly stejný čas. A náhoda, aby zvítězily dvě družstva ze stejného sboru, každé v jiné kategorii a ještě měli naprosto stejný čas, je tak mizivá, že se může stát jen v Zibohlavech. No zřejmě slušný oddíl…

Druhé se na startovní čáru postavily Konárovice. Zaběhly čistý průměr 33,50 a odváží si 7. místo.

Červenému Hrádku chybělo 15 setinek (čas 28,45) ke třetímu místu. Na svém kontě tedy mají dvě čtvrtá místa a jedno druhé z prvního kola. Vedoucí tabulky Zibohlavy se tomuto týmu pomalu vzdaluje a děvčata musí zabrat, aby jim zůstala možnost obhajoby titulu.

S překopanou sestavou přijely Krchleby, zaběhly čistý útok a díky prostříknutí na pravém terči to stačilo jen na druhé místo. Na lídra tabulky ztrácí 5 bodů. Příští týden je čeká krajská soutěž, tak jim samozřejmě přeji, aby se jim dařilo.

Křeseticím se ani v této kategorii nevedlo. Levé proudařce upadla proudnice na zem před doběhem k terči a pravá proudařka nestíhala. Ve výsledku to znamená 10-té místo a čas 37,68s.

Kořenice potrápil spoj na sání, který musela řešit i strojnice týmu. Displej se zastavil na 33,97 a to je 8. místo v tomto kole a předposlední v tabulce.

Horka II nastříkala terče v čase 28,30s a ze Zibohlav si vezou 3. místo. Děvčata tento závod měla jako trénink na krajskou soutěž, na kterou snad přímo ze závodů odjížděla, tak je snad tento úspěch navnadil a nakopl na zítřejší boje o postup na mistrovství republiky.

Úmonínu patří střed tabulky. Dlouhý nástřik, skoro 9s jim časomíru zastavil na 30,05s a odváží si 5. místo a stejné místo mají v ligové tabulce.

Koš natočený pod vodou a dvojí nabíračka pro Drahobudické holky sice znamenal dokončený pokus, ale bohužel čas 60,13s je odsoudil k poslednímu místu. Letos už třetímu a proto tento tým uzavírá tabulku průběžného pořadí.

Suchdol doplatil na nástřiky, měli to slušně rozeběhnuté, dá se říct, že už nedělají chyby, ale ještě se musí zlepšit na terčích. Pravý terč stříkaly 14s a to je opravdu dlouho.

Poslední, kdo se v tomto kole představil, byly Uhlířky. Špicově rozeběhnuté, ale oba proudy skončily možná 4 metry před nástřikovou čárou. Vypadalo to, že rozdělovač byl skoro na značce, céčka natažené, tak nevím přesně, kde byla chyba. Že by špatně položená značka na rozdělovači? Šesté místo za 31,76s nebyl čas, se kterým byly holky spokojené.

V 16.42 jsme zapsali ukončení posledního pokusu 3-tího kola, a nebýt půlhodinové přestávky mezi kategoriemi, kdy si potřebovali rozhodčí dát pauzu, aby se neuvařili, byla by soutěž odběhaná za 3,5 hodiny, což při tomto počtu družstev je úplně ideální.

Příští víkend se s některými potkáme na krajském kole v požárním sportu, které se koná v Mladé Boleslavi a těm týmům, kteří jedou reprezentovat jak kutnohorský tak kolínský okres přeji hodně sportovních úspěchů a hlavně žádná zranění.

Čtvrté kolo nás čeká 5. 7. v Červeném Hrádku a pak už pojedeme z kopce.

Další fotky a výsledky najdete zde.

Zlata banka
Reklama
www.sdh-ndvory.com