vv auto
Reklama

Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy

27. říjen 2010, 18:57
(aktualizováno: 27. říjen 2010, 19:00)

Neuchatel (Švýcarsko) - Dua twirlingového teamu Avanti Hany Neumanové ze Základní umělecké školy Čáslav se ve dnech 8. - 10. října 2010 zúčastnila prestižní soutěže Mistrovství Evropy mažoretkových týmů, jednotlivců a dvojic NBTA ve švýcarském Neuchatelu. Tam byla nominována na základě předchozích vynikajících výsledků na Mistrovství ČR, kde bylo podmínkou získat jedno z prvních třech míst.

Dětské duo Anežka Pertlová a Barbora Dušková postoupilo na Mistrovství Evropy ze zlatého prvního místa v ČR a v zastoupení mnoha evropských států vyniklo svým jedinečným vystoupením s rekvizitami na téma Strašáci. Odbornou porotou bylo toto duo oceněno nejvyššími známkami, díky kterým dosáhlo na úžasné 3. místo a titul Vícemistr Evropy. Kromě twirlingové práce s hůlkou dívky vystřídaly ve vystoupení neživé strašáky, dýně, havrany a housenky. Celé vystoupení bylo doplněno tématicky zvoleným strašecím kostýmem a vtipný hudební doprovod skvěle doplnil celou exhibici.

Tým Avanti ZUŠ Čáslav a Českou republiku reprezentovala na téma Farmářky také sesterská dvojice Kristýna a Kateřina Ronovské, nominované ze stříbrné pozice na Mistrovství ČR. Vtipné tanečně-twirlingové duo s rekvizitami bylo doplněno kromě hůlky hráběmi, plotem a také plyšovými zvířaty. Duo stanulo ve velké konkurenci na medailovém krásném pátém místě.

Jako třetí soutěžila úspěšná dětská dvojice Jana Petrowská a Jana Pertlová, která postoupila na soutěž s titulem Vícemistr ČR. Téma Vodníčci okouzlilo porotu svým choreografickým zpracováním a rekvizitami jako je dušičkový hrnec, vrba a žabáci. Toto duo bylo jedním z nejmladších reprezentantů, ale i tak se neztratilo a chlubí se sedmnáctým místem v Mistrovství Evropy.

Celkově lze říci, že tým Avanti ZUŠ Čáslav Hany Neumanové se stal jedním z nejúspěšnějších účastníků celé české výpravy a jako jediný obsadil medailová místa v kategorii duo. Poděkování patří vedení ZUŠ a městu Čáslav za finanční podporu a Dagmar Pertlové, která celý tým na soutěži doprovázela.

Hana Neumanová
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Zpět na článek
Farmářky - Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy
Foto: /

Farmářky - Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy

Strašáci - Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy
Foto: /

Strašáci - Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy

Vodníčci - Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy
Foto: /

Vodníčci - Duo Avanti ZUŠ Čáslav získalo v soutěži titul Vícemistr Evropy