Domaro
Reklama

O mobilní telefon přišel v neděli v Barborské ulici v Kutné Hoře

2. duben 2019, 00:14

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel dne 31. března 2019 v době od 17.15 hodin do 17.35 hodin v Kutné Hoře, v ulici Barborská na trase vedoucí od chrámu Sv. Barbory k restauraci v blízkosti k centru využil nepozornosti poškozeného a v nestřežený okamžik mu z pravé zadní kapsy kalhot, které měl poškozený na sobě odcizil mobilní telefon v modro hnědém pouzdře. V tomto koženkovém pouzdře telefonu byla uložena platební karta a občanský průkaz poškozeného.  Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 4 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Krádež peněženky s platební kartou

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel dne 31. března 2019 po 13.00 hodině v prostorách jídelny sportovní haly v Kutné Hoře, odcizil ze židle volně odloženou dámskou černou peněženku, ve které byla uložena platební karta, osobní doklady a finanční hotovost poškozené. Celková způsobená škoda nepřesahuje tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Krádež peněženky

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel dne 26. března 2019 v době od 10:25 hodin do 10:35 hodin v Kutné Hoře, v jednom z obchodních domů  odcizil z kabelky, kterou měla poškozená při sobě, dámskou koženou peněženku s finanční hotovostí a průkazem na MHD. Celková způsobená škoda přesahuje 1.200,- Kč.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Znovu opakovaně a důrazně upozorňujeme:
Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady. Samotná krádež bývá bleskově rychlá a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a zcela na jiném místě, než ke krádeži došlo. O pachateli a jeho popisu nemá obvykle ani potuchy. Jak se tedy chovat, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů?
- muži, vše důležité noste v náprsních, popř. uzavíratelných kapsách, nikoli v zadních kapsách u kalhot,
- ženy, nenechávejte peněženku a jiné cennosti navrchu tašek či kabelek,
- nenoste své osobní doklady v peněžence,
- nemějte při sobě větší finanční hotovost,
- čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty,
- v případě krádeže platební karty okamžitě volejte pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte,
- zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu,
- tašky, batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
- ženy, noste kabelku pokud možno u těla a využijte různá zapínání a zdrhovadla,
- uložíte-li zavazadlo v obchodě do nákupního koše, mějte jej stále na očích!
- nenechávejte v restauracích svá zavazadla a oblečení bez kontroly, ani jdete-li jen k baru či na toaletu,
- při ukládání zboží do zavazadlového prostoru vozidla mějte své věci, zavazadla stále na očích!

Někteří kapsáři maskují svou rychlou ruku bundou, kterou mají přes ni hozenou. Stanete-li se svědky kapesní krádeže, neváhejte s pomocí spoluobčanům, například podání svědectví policii ČR.
Neusnadňujte kapsářům práci!

Dopravní nehoda s lehkým zraněním

Janovická Lhota/Stará Huť - Dne 31. března 2019 v 17:20 hodin došlo na silnici č. II/336 k dopravní nehodě. Čtyřiačtyřicetiletý muž řídil vozidlo značky Volvo ve směru od obce Janovická Lhota k obci Stará Huť. Ve výše uvedeném místě, po projetí pravotočivé zatáčky, nezvládl řízení vozidla a najel jeho pravými koly na pravý okraj komunikace a dále vyjel do přilehlého pravého silničního příkopu, kde pravou boční částí vozidla narazil postupně do čtyř uschlých jehličnatých stromů, čímž následně došlo k převrácení vozidla na jeho střešní část.

Řidič k dopravní nehodě předběžně uvedl, že se údajně zalekl lesní zvěře, která mu dle jeho slov vyběhla před vozidlo zprava z lesního porostu. Ke střetu se zvěří nedošlo.

Dechová zkouška, provedená hlídkou policistů z Uhlířské Janovice pomocí přístroje Dräger, ukázala negativní hodnoty. Na místě dopravní nehody zasahoval HZS Uhlířské Janovice. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření.

Vloupání do vozidel

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel zřejmě v noci na 30. března 2019 v Kutné Hoře v ulici Zelenkova se vloupal dvou vozidel. U zaparkovaného vozidla Citroen Saxo rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří a z kufru vozidla odcizil křížový klíč , dále poškodil centrální zamykání vozidla. U dalšího zaparkovaného vozidla Ford Escort rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří.
Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Dopravní nehoda bez zranění

Čáslav - Dne 30. března 2019 v 10:15 hodin došlo na místní komunikaci v prostoru parkoviště obchodního domu v obci Čáslav k dopravní nehodě osobního automobilu a chodce. Z doposud zjištěných skutečností a z ohledání místa dopravní nehody vyplývá, že nezletilý chodec vyběhl zprava z poza zaparkovaného vozidla do jízdní dráhy vozidla Hyundai.  Při tomto došlo ke střetu pravé přední části vozidla s nezletilým chodcem. Po střetu s vozidlem chodec spadl na komunikaci. Chodec byl následně převezen do nemocnice na vyšetření, odkud byl propuštěn domů. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedením dechové zkoušky prostřednictvím hlídky čáslavských městských strážníků. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Dle prvotního ohledání na vozidle vznikla škoda ve výši 20,0 tis. Kč. Jiná škoda nebyla v souvislosti s předmětnou dopravní nehodou zjištěna ani uplatněna. Příčiny, okolnosti a míra zavinění je stále v šetření.

Poškození vozidla

Zruč nad Sázavou - V uplynulých dnech došlo na parkovišti v ulici Na Pohoří, ve Zruči nad Sázavou k poškození osobního motorového vozidla. Dosud neznámý pachatel zde u  zaparkovaného vozidla značky Škoda Superb utvořil v karoserii celkem šest prohlubní a to jednu na přední kapotě, čtyři na střeše a jednu v pátých dveřích vozidla. Tímto jednáním vznikla škoda poškozením ve výši 30.000,- Kč. K vloupání do vozidla nedošlo.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

I v době zákazu řízení řídil

Kutná Hora - V době kolem 13:05 hodin dne 29. března 2019, v Kutné Hoře, ulicí Tyršova, řídil pětačtyřicetiletý muž osobní motorové vozidlo značky Škoda Yetti, přičemž byl kontrován hlídkou Městké Policie Kutná Hora. Kontrolou vyšlo najevo, že uvedené motorové vozidlo řídil,  přestože mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Kutnohorští policisté ještě téhož dne sdělili řidiči podezření z příslušného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

Pokus podvodu na seniorce

Vinice - Ve čtvrtek 28. března 2019 v 10:15 hodin v obci Vinice, poškozená seniorka, přijmula na své pevné telefonní lince hovor, kdy se jí volající nepředstavil. Seniorka si však myslela, že se jedná o jejího vnuka. Muž hovořil plynule česky, řekl ji, že potřebuje něco zaplatit, s tím, že potřebuje co nejvíc. Poškozená mu řekla, že má doma maximálně 50.000,-Kč a vkladní knížku. Volající na to reagoval, že je to málo, ať vybere z vkladní knížky, toto odmítla. Volající řekl, že přijede, k čemuž nedošlo.
Senioři jsou velmi snadným terčem podvodníků a zlodějů. I přes opakovanou a cílenou prevenci, v rámci níž jsou senioři před touto trestnou činností varováni, se stále objevují na území našeho kraje případy okradených seniorů.

Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámých pachatelích. Přivítáme veškeré informace vedoucí k jejich ztotožnění na bezplatné lince 158, případně na telefonním čísle čáslavského obvodního oddělení 974 875 710.

Policie České republiky apeluje na starší spoluobčany. Nebuďte důvěřivý, nevěřte sebetragičtějším historkám, nepouštějte cizí lidi do svých domů a bytů, nikomu nepůjčujte peníze, zamykejte. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.

Nedávejte cizím lidem své peníze!

Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. Zkontrolujte kdo je za dveřmi přes kukátko, nejlépe panoramatické.
V těchto situacích kdykoli zavolejte hlídku Policie České republiky na bezplatné lince 158 k prověření těchto osob.

Slušný člověk vaši ostražitost pochopí a podvodník odejde.

V případě výskytu těchto podezřelých osob, okamžitě kontaktujte policii na linku 158.

Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora
AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
O mobilní telefon přišel v neděli v Barborské ulici v Kutné Hoře

O mobilní telefon přišel v neděli v Barborské ulici v Kutné Hoře

2. duben 2019

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel dne 31. března 2019 v době od 17.15 hodin do 17.35 hodin v Kutné Hoře, v ulici Barborská na trase vedoucí od chrámu Sv. Barbory k restauraci v blízkosti k centru využil nepozornosti poškozeného a v nestřežený okamžik mu z pravé zadní kapsy kalhot, které měl poškozený na sobě odcizil mobilní telefon v modro hnědém pouzdře. V tomto koženkovém pouzdře telefonu byla uložena platební karta a občanský průkaz poškozeného.  Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 4 tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Krádež peněženky s platební kartou

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel dne 31. března 2019 po 13.00 hodině v prostorách jídelny sportovní haly v Kutné Hoře, odcizil ze židle volně odloženou dámskou černou peněženku, ve které byla uložena platební karta, osobní doklady a finanční hotovost poškozené. Celková způsobená škoda nepřesahuje tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Krádež peněženky

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel dne 26. března 2019 v době od 10:25 hodin do 10:35 hodin v Kutné Hoře, v jednom z obchodních domů  odcizil z kabelky, kterou měla poškozená při sobě, dámskou koženou peněženku s finanční hotovostí a průkazem na MHD. Celková způsobená škoda přesahuje 1.200,- Kč.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Znovu opakovaně a důrazně upozorňujeme:
Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady. Samotná krádež bývá bleskově rychlá a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a zcela na jiném místě, než ke krádeži došlo. O pachateli a jeho popisu nemá obvykle ani potuchy. Jak se tedy chovat, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů?
- muži, vše důležité noste v náprsních, popř. uzavíratelných kapsách, nikoli v zadních kapsách u kalhot,
- ženy, nenechávejte peněženku a jiné cennosti navrchu tašek či kabelek,
- nenoste své osobní doklady v peněžence,
- nemějte při sobě větší finanční hotovost,
- čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty,
- v případě krádeže platební karty okamžitě volejte pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte,
- zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu,
- tašky, batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
- ženy, noste kabelku pokud možno u těla a využijte různá zapínání a zdrhovadla,
- uložíte-li zavazadlo v obchodě do nákupního koše, mějte jej stále na očích!
- nenechávejte v restauracích svá zavazadla a oblečení bez kontroly, ani jdete-li jen k baru či na toaletu,
- při ukládání zboží do zavazadlového prostoru vozidla mějte své věci, zavazadla stále na očích!

Někteří kapsáři maskují svou rychlou ruku bundou, kterou mají přes ni hozenou. Stanete-li se svědky kapesní krádeže, neváhejte s pomocí spoluobčanům, například podání svědectví policii ČR.
Neusnadňujte kapsářům práci!

Dopravní nehoda s lehkým zraněním

Janovická Lhota/Stará Huť - Dne 31. března 2019 v 17:20 hodin došlo na silnici č. II/336 k dopravní nehodě. Čtyřiačtyřicetiletý muž řídil vozidlo značky Volvo ve směru od obce Janovická Lhota k obci Stará Huť. Ve výše uvedeném místě, po projetí pravotočivé zatáčky, nezvládl řízení vozidla a najel jeho pravými koly na pravý okraj komunikace a dále vyjel do přilehlého pravého silničního příkopu, kde pravou boční částí vozidla narazil postupně do čtyř uschlých jehličnatých stromů, čímž následně došlo k převrácení vozidla na jeho střešní část.

Řidič k dopravní nehodě předběžně uvedl, že se údajně zalekl lesní zvěře, která mu dle jeho slov vyběhla před vozidlo zprava z lesního porostu. Ke střetu se zvěří nedošlo.

Dechová zkouška, provedená hlídkou policistů z Uhlířské Janovice pomocí přístroje Dräger, ukázala negativní hodnoty. Na místě dopravní nehody zasahoval HZS Uhlířské Janovice. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření.

Vloupání do vozidel

Kutná Hora - Dosud neznámý pachatel zřejmě v noci na 30. března 2019 v Kutné Hoře v ulici Zelenkova se vloupal dvou vozidel. U zaparkovaného vozidla Citroen Saxo rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří a z kufru vozidla odcizil křížový klíč , dále poškodil centrální zamykání vozidla. U dalšího zaparkovaného vozidla Ford Escort rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří.
Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Dopravní nehoda bez zranění

Čáslav - Dne 30. března 2019 v 10:15 hodin došlo na místní komunikaci v prostoru parkoviště obchodního domu v obci Čáslav k dopravní nehodě osobního automobilu a chodce. Z doposud zjištěných skutečností a z ohledání místa dopravní nehody vyplývá, že nezletilý chodec vyběhl zprava z poza zaparkovaného vozidla do jízdní dráhy vozidla Hyundai.  Při tomto došlo ke střetu pravé přední části vozidla s nezletilým chodcem. Po střetu s vozidlem chodec spadl na komunikaci. Chodec byl následně převezen do nemocnice na vyšetření, odkud byl propuštěn domů. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedením dechové zkoušky prostřednictvím hlídky čáslavských městských strážníků. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Dle prvotního ohledání na vozidle vznikla škoda ve výši 20,0 tis. Kč. Jiná škoda nebyla v souvislosti s předmětnou dopravní nehodou zjištěna ani uplatněna. Příčiny, okolnosti a míra zavinění je stále v šetření.

Poškození vozidla

Zruč nad Sázavou - V uplynulých dnech došlo na parkovišti v ulici Na Pohoří, ve Zruči nad Sázavou k poškození osobního motorového vozidla. Dosud neznámý pachatel zde u  zaparkovaného vozidla značky Škoda Superb utvořil v karoserii celkem šest prohlubní a to jednu na přední kapotě, čtyři na střeše a jednu v pátých dveřích vozidla. Tímto jednáním vznikla škoda poškozením ve výši 30.000,- Kč. K vloupání do vozidla nedošlo.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, nechť se obrátí na policejní oddělení ve Zruči nad Sázavou nebo na telefon 974 875 740 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

I v době zákazu řízení řídil

Kutná Hora - V době kolem 13:05 hodin dne 29. března 2019, v Kutné Hoře, ulicí Tyršova, řídil pětačtyřicetiletý muž osobní motorové vozidlo značky Škoda Yetti, přičemž byl kontrován hlídkou Městké Policie Kutná Hora. Kontrolou vyšlo najevo, že uvedené motorové vozidlo řídil,  přestože mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Kutnohorští policisté ještě téhož dne sdělili řidiči podezření z příslušného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

Pokus podvodu na seniorce

Vinice - Ve čtvrtek 28. března 2019 v 10:15 hodin v obci Vinice, poškozená seniorka, přijmula na své pevné telefonní lince hovor, kdy se jí volající nepředstavil. Seniorka si však myslela, že se jedná o jejího vnuka. Muž hovořil plynule česky, řekl ji, že potřebuje něco zaplatit, s tím, že potřebuje co nejvíc. Poškozená mu řekla, že má doma maximálně 50.000,-Kč a vkladní knížku. Volající na to reagoval, že je to málo, ať vybere z vkladní knížky, toto odmítla. Volající řekl, že přijede, k čemuž nedošlo.
Senioři jsou velmi snadným terčem podvodníků a zlodějů. I přes opakovanou a cílenou prevenci, v rámci níž jsou senioři před touto trestnou činností varováni, se stále objevují na území našeho kraje případy okradených seniorů.

Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámých pachatelích. Přivítáme veškeré informace vedoucí k jejich ztotožnění na bezplatné lince 158, případně na telefonním čísle čáslavského obvodního oddělení 974 875 710.

Policie České republiky apeluje na starší spoluobčany. Nebuďte důvěřivý, nevěřte sebetragičtějším historkám, nepouštějte cizí lidi do svých domů a bytů, nikomu nepůjčujte peníze, zamykejte. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.

Nedávejte cizím lidem své peníze!

Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. Zkontrolujte kdo je za dveřmi přes kukátko, nejlépe panoramatické.
V těchto situacích kdykoli zavolejte hlídku Policie České republiky na bezplatné lince 158 k prověření těchto osob.

Slušný člověk vaši ostražitost pochopí a podvodník odejde.

V případě výskytu těchto podezřelých osob, okamžitě kontaktujte policii na linku 158.

Zlata banka
Reklama
Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora