vv auto
Reklama

Strážníci řešili problémové narkomany i krádeže

23. říjen 2018, 09:24

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín

16. 10. 2018 - úterý

V čase 7:50 hodin oznámili na linku 156 pracovníci prodejny Billa - náměstí Republiky, že zde zadrželi nezletilou dívku při krádeži. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že dívka (2007) z Kolína odcizila sladkosti v hodnotě 51,50 Kč. Uvedené zboží uschovala do kapsy a prošla s ním přes pokladní zónu bez zaplacení. Strážníkům se ke krádeži doznala. Vzhledem k tomu, že nelze tuto událost, vzhledem k věku, vyřešit na místě, bude předána OSPODu. Strážníci dívku předali matce, která byla na předání OSPODu upozorněna. 

Při kontrolní činnosti okrskových strážníků, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci v ulici Plynárenská zarostlý chodník travnatým porostem, který byl z poloviny neprůchodný. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.     

V čase 19:53 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - náměstí Republiky. Uvedli, že zde zadrželi osobu důvodně podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína (adresa pobytu hlášená na MÚ Kolín) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v Bille odcizil potraviny a drogistické zboží v hodnotě 244,90 Kč. Vše uschoval a prošel za pokladní zónu bez zaplacení zboží. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži zboží doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje. 

17. 10. 2018 - středa

V čase 13:10 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od ostrahy OC Futurum, že zde mají zadrženého pachatele krádeže. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že muž z Kolína odcizil v prodejně A3 sport zboží v hodnotě 970,- Kč. To uschoval do batohu a prošel s ním přes pokladní zónu bez zaplacení. Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Přestupek proti majetku byl strážníky vyřešen příkazem na místě – pokutou.  

V čase 20:25 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Problémový feťák z okresu Mělník naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v OD odcizil 3x lahev Jack Daniels, 2x lahev Jagermeister, vše v celkové hodnotě 2655,- Kč. S odcizeným zbožím se pokoušel utíkat ven nouzovým východem, kde ho po krátké honičce ostraha OD doběhla a zadržela. Přivolané hlídce MP Kolín se narkoman ke krádeži zboží doznal, vzhledem k opakovanému jednání byla za přestupek proti majetku muži uložena pokuta příkazem na místě v nejvyšší možné hodnotě - deset tisíc Kč.

18. 10. 2018 - čtvrtek

V čase 14:45 hodin nalezl občan v ulici Kutnohorská peněženku, ve které se nacházela drobná hotovost, slevové karty, karta pojištěnce VZP a průkazka pro seniory. Vzhledem k tomu, že se v peněžence nacházelo telefonní číslo, strážníci zjistili kontakt na majitele ztracené věci. Senior si poté peněženku, po provedení nezbytné administrativy, převzal na služebně MP Kolín. 

V čase 16:38 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců Billa – Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu důvodně podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o mladistvou z okresu Kolín. Dívka v Bille odcizila dvě čokolády v celkové hodnotě 29,80 Kč, které uschovala do kapsy a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Hlídce MP Kolín se ke krádeži doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje. Vzhledem k věku pachatelky bude o události informován OSPOD.   

V čase 19:50 hodin požádala, prostřednictvím linky 156, o pomoc dcera paní, která bydlí v ulici Legerova. Uvedla, že její maminka velmi vysokého věku jí spadla na zem a ona ji sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která stařenku zvedla ze země a uložila na lůžko. Vzhledem k tomu, že zde nedošlo ke zranění, nebyla požadována nabídnutá pomoc – přivolání RZS. Dcera paní strážníkům děkovala za pomoc.  

19. 10. 2018 - pátek

Při kontrolní činnosti na Karlově náměstí, zjistili strážníci vytrženou lavičku z ukotvení v dlažbě. Poškozené veřejně prospěšné zařízení se nachází před Turistickým informačním centrem (č. p. 8). Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

Při kontrolní činnosti bylo v ulici Táboritská zjištěno vylomené dopravní značení DZ B 29 – „Zákaz stání“ (s dodatkovou tabulkou). Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.   

20. 10. 2018 - sobota

V čase 10:29 hodin volal občan ze Sendražic, že na poli, poblíž ulice Růžová, pobíhají dva psi. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která uvedenou lokalitu i okolí zkontrolovala. Oba psi byli po chvíli nalezeni a poté odchyceni. Vzhledem k tomu, že žádný neměl identifikaci, dle které by bylo možno zjistit jejich majitele, byli oba převezeni do útulku.

V čase 14:00 hodin volala paní ze Sendražic, že na rohu ulice Palackého, posedává nějaká mladá žena, spoře oděná, bez bot, která něco nesrozumitelného „mumlá“. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznámenou osobu. Jednalo se o mladou ženu z okresu Kolín, která vykazovala známky psychických problémů a abstinenční příznaky, neboť je uživatelkou jiných návykových látek. Prohlašovala, že někomu ublíží nebo sobě, pokud nepojede do „blázince“. Toto posléze opakovala i v přítomnosti RZS a hlídky PČR, které na místo strážníci přivolali. Záchranáři si od strážníků ženu převzali, na žádost RZS byl proveden doprovod do nemocnice Kolín.

V čase 19:25 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Bezručova, kde se nacházejí kontejnery s oblečením, jsou dva bezdomovci, kteří vše vyndávají, a okolo je značný nepořádek. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Jednalo se o dva problémové feťáky (partnerská dvojice), ve městě neustále porušující zákony, kteří vše museli okamžitě uklidit do kontejnerů. Poté byli z místa vykázáni.  

V čase 22:15 hodin oznámili na linku 156 občané, že v jednom z pronajatých bytů, v ulici K Dílnám, hraje hlasitá hudba a oni nemohou spát. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Muž ze Slovenska, který má byt pronajatý, popíjel se svým kamarádem alkohol a měli velmi nahlas puštěnou hudbu. Byli hlídkou MP Kolín upozorněni, že je doba nočního klidu, který je třeba dodržovat a v případě, že se bude událost opakovat, bude řešena uložením pokuty. 

21. 10. 2018 - neděle

V čase 02:50 hodin oznámila na linku 156 neznámá žena, že potřebuje hlídku MP Kolín na Husovo náměstí, protože zde něco rozbila (v oznámení blíže specifikovala). Celá komunikace s oznamovatelkou byla velmi chaotická, nesrozumitelná, zmatečná, pravděpodobně byla pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Žena se domáhala přivolání všech složek IZS do Sendražic a do jedné z obcí okresu Kolín. Na dotaz operačního MP Kolín nebyla schopna odpovědět, proč toto požaduje. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že v telefonní budce, z které bylo voláno na městskou policii, se nachází oznamovatelka, která je pod vlivem drogy a má depresivní stavy. Na místo byla přivolána RZS, která si slečnu, u které byla zjištěna těžká závislost na pervitinu s momentálními abstinenčními příznaky, převzala a převezla k dalšímu vyšetření do Oblastní nemocnice v Kolíně. Na žádost RZS byla poskytnuta součinnost při převozu ženy z okresu Kolín do nemocnice. 

V čase 08:15 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy Tesca, že zde zadrželi osobu důvodně podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Narkoman z okresu Mělník (totožná osoba události ze dne 17. 10.) opět naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když zboží v hodnotě 698,- Kč uschoval do batohu a prošel za

pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Ke krádeži se strážníkům doznal, přestupek proti majetku byl opět vyřešen příkazem na místě – nejvyšší možnou pokutou, a to ve výši deset tisíc korun. V čase 11:45 hodin bylo na linku 156 přijato další oznámení ohledně krádeže zboží, tentokrát si pachatel vybral Penny Market v ulici Benešova. Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že se jedná opět o narkomana z okresu Mělník, který odcizil 2x tablety na praní zn. Persil a „vepřovou panenku“. Hodnota odcizeného zboží, které pachatel ukryl do batohu, byla 485,- Kč. Také v tomto případě se ke krádeži zboží feťák doznal, událost byla opět vyřešena příkazem na místě – nejvyšší možnou pokutou.

Helena Honkiszová - Městská policie Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili problémové narkomany i krádeže

Strážníci řešili problémové narkomany i krádeže

23. říjen 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín

16. 10. 2018 - úterý

V čase 7:50 hodin oznámili na linku 156 pracovníci prodejny Billa - náměstí Republiky, že zde zadrželi nezletilou dívku při krádeži. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že dívka (2007) z Kolína odcizila sladkosti v hodnotě 51,50 Kč. Uvedené zboží uschovala do kapsy a prošla s ním přes pokladní zónu bez zaplacení. Strážníkům se ke krádeži doznala. Vzhledem k tomu, že nelze tuto událost, vzhledem k věku, vyřešit na místě, bude předána OSPODu. Strážníci dívku předali matce, která byla na předání OSPODu upozorněna. 

Při kontrolní činnosti okrskových strážníků, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci v ulici Plynárenská zarostlý chodník travnatým porostem, který byl z poloviny neprůchodný. Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.     

V čase 19:53 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa - náměstí Republiky. Uvedli, že zde zadrželi osobu důvodně podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z Kolína (adresa pobytu hlášená na MÚ Kolín) naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v Bille odcizil potraviny a drogistické zboží v hodnotě 244,90 Kč. Vše uschoval a prošel za pokladní zónu bez zaplacení zboží. Přivolané hlídce MP Kolín se ke krádeži zboží doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje. 

17. 10. 2018 - středa

V čase 13:10 hodin bylo na linku 156 přijato oznámení od ostrahy OC Futurum, že zde mají zadrženého pachatele krádeže. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že muž z Kolína odcizil v prodejně A3 sport zboží v hodnotě 970,- Kč. To uschoval do batohu a prošel s ním přes pokladní zónu bez zaplacení. Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Přestupek proti majetku byl strážníky vyřešen příkazem na místě – pokutou.  

V čase 20:25 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Kaufland. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Problémový feťák z okresu Mělník naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v OD odcizil 3x lahev Jack Daniels, 2x lahev Jagermeister, vše v celkové hodnotě 2655,- Kč. S odcizeným zbožím se pokoušel utíkat ven nouzovým východem, kde ho po krátké honičce ostraha OD doběhla a zadržela. Přivolané hlídce MP Kolín se narkoman ke krádeži zboží doznal, vzhledem k opakovanému jednání byla za přestupek proti majetku muži uložena pokuta příkazem na místě v nejvyšší možné hodnotě - deset tisíc Kč.

18. 10. 2018 - čtvrtek

V čase 14:45 hodin nalezl občan v ulici Kutnohorská peněženku, ve které se nacházela drobná hotovost, slevové karty, karta pojištěnce VZP a průkazka pro seniory. Vzhledem k tomu, že se v peněžence nacházelo telefonní číslo, strážníci zjistili kontakt na majitele ztracené věci. Senior si poté peněženku, po provedení nezbytné administrativy, převzal na služebně MP Kolín. 

V čase 16:38 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců Billa – Futurum. Uvedli, že zde zadrželi osobu důvodně podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se jedná o mladistvou z okresu Kolín. Dívka v Bille odcizila dvě čokolády v celkové hodnotě 29,80 Kč, které uschovala do kapsy a prošla za pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Hlídce MP Kolín se ke krádeži doznala, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou. Zboží bylo navráceno zpět do prodeje. Vzhledem k věku pachatelky bude o události informován OSPOD.   

V čase 19:50 hodin požádala, prostřednictvím linky 156, o pomoc dcera paní, která bydlí v ulici Legerova. Uvedla, že její maminka velmi vysokého věku jí spadla na zem a ona ji sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která stařenku zvedla ze země a uložila na lůžko. Vzhledem k tomu, že zde nedošlo ke zranění, nebyla požadována nabídnutá pomoc – přivolání RZS. Dcera paní strážníkům děkovala za pomoc.  

19. 10. 2018 - pátek

Při kontrolní činnosti na Karlově náměstí, zjistili strážníci vytrženou lavičku z ukotvení v dlažbě. Poškozené veřejně prospěšné zařízení se nachází před Turistickým informačním centrem (č. p. 8). Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.

Při kontrolní činnosti bylo v ulici Táboritská zjištěno vylomené dopravní značení DZ B 29 – „Zákaz stání“ (s dodatkovou tabulkou). Provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.   

20. 10. 2018 - sobota

V čase 10:29 hodin volal občan ze Sendražic, že na poli, poblíž ulice Růžová, pobíhají dva psi. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která uvedenou lokalitu i okolí zkontrolovala. Oba psi byli po chvíli nalezeni a poté odchyceni. Vzhledem k tomu, že žádný neměl identifikaci, dle které by bylo možno zjistit jejich majitele, byli oba převezeni do útulku.

V čase 14:00 hodin volala paní ze Sendražic, že na rohu ulice Palackého, posedává nějaká mladá žena, spoře oděná, bez bot, která něco nesrozumitelného „mumlá“. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznámenou osobu. Jednalo se o mladou ženu z okresu Kolín, která vykazovala známky psychických problémů a abstinenční příznaky, neboť je uživatelkou jiných návykových látek. Prohlašovala, že někomu ublíží nebo sobě, pokud nepojede do „blázince“. Toto posléze opakovala i v přítomnosti RZS a hlídky PČR, které na místo strážníci přivolali. Záchranáři si od strážníků ženu převzali, na žádost RZS byl proveden doprovod do nemocnice Kolín.

V čase 19:25 hodin oznámil na linku 156 občan, že v ulici Bezručova, kde se nacházejí kontejnery s oblečením, jsou dva bezdomovci, kteří vše vyndávají, a okolo je značný nepořádek. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Jednalo se o dva problémové feťáky (partnerská dvojice), ve městě neustále porušující zákony, kteří vše museli okamžitě uklidit do kontejnerů. Poté byli z místa vykázáni.  

V čase 22:15 hodin oznámili na linku 156 občané, že v jednom z pronajatých bytů, v ulici K Dílnám, hraje hlasitá hudba a oni nemohou spát. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Muž ze Slovenska, který má byt pronajatý, popíjel se svým kamarádem alkohol a měli velmi nahlas puštěnou hudbu. Byli hlídkou MP Kolín upozorněni, že je doba nočního klidu, který je třeba dodržovat a v případě, že se bude událost opakovat, bude řešena uložením pokuty. 

21. 10. 2018 - neděle

V čase 02:50 hodin oznámila na linku 156 neznámá žena, že potřebuje hlídku MP Kolín na Husovo náměstí, protože zde něco rozbila (v oznámení blíže specifikovala). Celá komunikace s oznamovatelkou byla velmi chaotická, nesrozumitelná, zmatečná, pravděpodobně byla pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Žena se domáhala přivolání všech složek IZS do Sendražic a do jedné z obcí okresu Kolín. Na dotaz operačního MP Kolín nebyla schopna odpovědět, proč toto požaduje. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila, že v telefonní budce, z které bylo voláno na městskou policii, se nachází oznamovatelka, která je pod vlivem drogy a má depresivní stavy. Na místo byla přivolána RZS, která si slečnu, u které byla zjištěna těžká závislost na pervitinu s momentálními abstinenčními příznaky, převzala a převezla k dalšímu vyšetření do Oblastní nemocnice v Kolíně. Na žádost RZS byla poskytnuta součinnost při převozu ženy z okresu Kolín do nemocnice. 

V čase 08:15 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy Tesca, že zde zadrželi osobu důvodně podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Narkoman z okresu Mělník (totožná osoba události ze dne 17. 10.) opět naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když zboží v hodnotě 698,- Kč uschoval do batohu a prošel za

pokladní zónu s úmyslem, že zboží odcizí. Ke krádeži se strážníkům doznal, přestupek proti majetku byl opět vyřešen příkazem na místě – nejvyšší možnou pokutou, a to ve výši deset tisíc korun. V čase 11:45 hodin bylo na linku 156 přijato další oznámení ohledně krádeže zboží, tentokrát si pachatel vybral Penny Market v ulici Benešova. Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že se jedná opět o narkomana z okresu Mělník, který odcizil 2x tablety na praní zn. Persil a „vepřovou panenku“. Hodnota odcizeného zboží, které pachatel ukryl do batohu, byla 485,- Kč. Také v tomto případě se ke krádeži zboží feťák doznal, událost byla opět vyřešena příkazem na místě – nejvyšší možnou pokutou.

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová - Městská policie Kolín