Stavex
Reklama

Strážníci řešili zraněného bezdomovce i krádež zapalovačů

13. červen 2018, 08:31

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

4. 6. 2018 - pondělí

V čase 05:00 hodin oznámila na linku 156 paní, že nalezla peněženku, která ležela v trávě za OD Penny Market - ulice Benešova. Hlídka MP Kolín si po nezbytné administrativě nalezenou věc převzala. Peněženka obsahovala menší finanční hotovost, kartu pojišťovny a kartu Billa a Penny. Strážníci vyrozuměli majitelku a domluvili se, že si pro ztracenou věc přijde v odpoledních hodinách na služebnu MP Kolín. 

Při kontrolní činnosti byla strážníky nalezena použitá injekční stříkačka, kterou narkoman odhodil, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v ulici Čechovy sady. Provedena fotodokumentace události, nebezpečný nález byl hlídkou MP Kolín odklizen do sběrného boxu na nebezpečný infekční odpad.

V čase 10:45 hodin oznámil občan, že jim v paneláku v ulici Hrnčířská teče voda. Volal prý i havárie, ale přes hodinu nikdo nepřijel. V době příjezdu hlídky na místo se dostavila uživatelka bytu, ve kterém byla následně zjištěna závada – prasklá přívodní hadička k WC, tak došlo k vytopení dvou bytů. Strážníci poté, co uzavřeli vodu, zjistili kontakt na pracoviště jednoho z uživatelů vytopeného bytu. Prostřednictvím jeho zaměstnavatele muže informovali o nastalé situaci. Hlídka provedla následnou kontrolu situace v 12:45 hodin, kdy již obyvatelé místo uklízeli.  

 

5. 6. 2018 - úterý

V čase 16:35 hodin oznámil občan, že našel pod podchodem u Soji injekční stříkačku. K hlídce MP Kolín, která se dostavila na místo oznámení do ulice Ovčárecká, se přihlásil oznamovatel a nebezpečný infekční materiál označil. Strážníci zkontrolovali místo a jeho okolí, kde byly nalezeny další použité injekční stříkačky. Vše bylo odklizeno do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční materiál. Provedena fotodokumentace události.   

V čase 17:30 hodin oznámil na linku 156 občan, že se před halou ČD povaluje nějaký opilý páchnoucí bezdomovec. Po příjezdu hlídky byl muž pod vlivem alkoholu, komunikativní, avšak znečistěný močí a výkaly. Strážníci muže vykázali z místa s tím, že není možné v tomto stavu, kdy si na jeho jednání stěžují občané, setrvávat v prostoru nádraží. Muž odešel, ale cca 50 m neudržel rovnováhu, upadl a udeřil se do týlní části hlavy. Strážníci se na místo oznámení navrátili a k muži přivolali RZS, která si ho převzala k provedení vyšetření.   

V čase 20:45 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy OBI. Uvedli, že v OBI zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kutná Hora naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizil balení tří kusů zapalovačů, zboží v hodnotě 59,- Kč uschoval a prošel za pokladní zónu bez zaplacení.

Podezřelý z přestupku se ke svému jednání doznal, událost byla projednána příkazem na místě –  uložením pokuty. 

 

6. 6. 2018 - středa 

V čase 11:35 hodin bylo přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Penny Market. Uvedli, že v prodejně v ulici Benešova zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín zastrkal za oděv láhve s alkoholickými nápoji v hodnotě 403,- Kč. Poté prošel za pokladní zónu bez zaplacení zboží, zde byl zastaven ostrahou. Lustrací osoby prostřednictvím PČR bylo zjištěno, že se z důvodu předešlé trestní minulosti jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Na místo byla přivolána hlídka policie, která si muže i celou událost převzala k provedení dalších opatření.  

V čase 18:07 hodin volal na linku 156 občan z Vávrovy ulice a uvedl, že si všimnul malého, asi osmiletého chlapce, který pláče a říká, že se ztratil. Na místo se okamžitě dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Ten na místě oznámení s chlapcem počkal. Chlapec strážníkům uvedl, že se přestěhovali a on zabloudil a nepoznává místo, kde se nachází, i když šel asi „správným směrem“. Strážníci zjistili dle uvedených údajů chlapcovo bydliště (několik ulic od místa, kde se nacházel) a chlapce, který byl nezraněný, předali matce. Maminka potvrdila, že se nedávno přestěhovali, chlapec dojíždí do školy v jiné části města a ještě dobře nezná své okolí. Paní všem zúčastněným poděkovala.  

 

7. 6. 2018  - čtvrtek

Na linku 156 bylo v odpoledních hodinách oznámeno občanem, že na rozestavěném parkovišti u nádraží ČD leží nějaký muž. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o hlídkám velmi dobře známého problémového narkomana, který byl pod vlivem alkoholu a jiné návykové látky. Také další problémový narkoman se povaloval v prostoru u nádraží, ten si ustlal vedle parkoviště TAXI. Oba muži byli z místa důrazně vykázáni. 

V čase 00:20 hodin oznámil občan, že v ulici Sokolská napadá nějaký muž ženu. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která na místě zjistila, že se jedná o místní problémový závislý bezdomovecký pár. Oba byli pod vlivem alkoholu a řešili mileneckou rozepři. Strážníci obě problémové osoby poučili ohledně jednání, jímž narušují noční klid a z místa je vykázali. Žena nebyla zraněná a na svého partnera nechtěla učinit oznámení, protože se prý nic nestalo. 

 

8. 6. 2018 – pátek

V čase 4:20 hodin volala paní z ulice Tyršova s žádostí o pomoc s manželem. Paní uvedla, že manžel upadl na zem, nemůže vstát a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která muže velmi vysokého věku zvedla a usadila do křesla. Vzhledem k tomu, že muž nebyl zraněný, bylo odmítnuto přivolání lékařské pomoci.

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci chybějící dlažbu chodníku, který se nachází před prodejnou Rossmann – ulice Kutnohorská. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 22:50 hodin si prostřednictvím linky 156 stěžoval občan, že v restauraci v ulici Slovenská sedí hosté na balkóně a ruší noční klid hlasitým projevem, který se rozléhá po okolí. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která se zkontaktovala s obsluhujícím personálem. Událost byla vyřešena příkazem na místě – uložením pokuty zodpovědné osobě za chod restaurace. 

 

9. 6. 2018 - sobota

V čase 11:30 hodin oznámil na linku 156 občan, že do restaurace Vagón přišel malý chlapec s tím, že se ztratil. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo od oznamovatele převzala asi tříletého chlapce. Ten uvedl, že se ztratil tatínkovi, se kterým byl na procházce. Hlídka MP Kolín nezraněného chlapečka naložila, a protože věděl, kde bydlí, vezla ho do místa bydliště. Naštěstí se chlapec strážníků nebál a cestu autem si „užíval“. Po cestě k domovu hlídka potkala otce, který syna hledal. Chlapeček byl tatínkovi v pořádku předán.

V čase 16:20 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se u OD Tesco povalují dva opilci. Hlídka MP Kolín na místě zjistila dva problémové závislé bezdomovce, které vykázala z místa.

 

10. 6. 2018 - neděle

V čase 15:55 hodin, bylo přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa – Seifertova. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když potraviny v hodnotě 258,20 Kč uschoval do batohu a prošel s nimi přes pokladní zónu bez jejich zaplacení. Muž se strážníkům k přestupku proti majetku doznal, přestupek byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. 

 

11. 6. 2018 - pondělí

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci propadlý kanál v podchodu u OC Futurum. Provedena fotodokumentace události, která bude předána k zajištění okamžitého uvedení do původního stavu. 

V čase 10:15 hodin byla hlídkou MP Kolín provedena kontrola domu v ulici Školská, kde se scházejí problémové závislé osoby. V prvním patře budovy nalezli strážníci spícího muže, kterého po zjištění totožnosti a poučení z místa vykázali.  

V čase 13:47 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy OBI. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost osoby. Muž z Kolína naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizil 1 ks „ráčny“ v hodnotě 219,- Kč. Nářadí uschoval a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se k přestupku proti majetku doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.   

Helena Honkiszová - MP Kolín
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Strážníci řešili zraněného bezdomovce i krádež zapalovačů

Strážníci řešili zraněného bezdomovce i krádež zapalovačů

13. červen 2018

Kolín - Přinášíme pravidelnou týdenní svodku Městské policie Kolín.

4. 6. 2018 - pondělí

V čase 05:00 hodin oznámila na linku 156 paní, že nalezla peněženku, která ležela v trávě za OD Penny Market - ulice Benešova. Hlídka MP Kolín si po nezbytné administrativě nalezenou věc převzala. Peněženka obsahovala menší finanční hotovost, kartu pojišťovny a kartu Billa a Penny. Strážníci vyrozuměli majitelku a domluvili se, že si pro ztracenou věc přijde v odpoledních hodinách na služebnu MP Kolín. 

Při kontrolní činnosti byla strážníky nalezena použitá injekční stříkačka, kterou narkoman odhodil, po nitrožilní aplikaci jiné návykové látky, v ulici Čechovy sady. Provedena fotodokumentace události, nebezpečný nález byl hlídkou MP Kolín odklizen do sběrného boxu na nebezpečný infekční odpad.

V čase 10:45 hodin oznámil občan, že jim v paneláku v ulici Hrnčířská teče voda. Volal prý i havárie, ale přes hodinu nikdo nepřijel. V době příjezdu hlídky na místo se dostavila uživatelka bytu, ve kterém byla následně zjištěna závada – prasklá přívodní hadička k WC, tak došlo k vytopení dvou bytů. Strážníci poté, co uzavřeli vodu, zjistili kontakt na pracoviště jednoho z uživatelů vytopeného bytu. Prostřednictvím jeho zaměstnavatele muže informovali o nastalé situaci. Hlídka provedla následnou kontrolu situace v 12:45 hodin, kdy již obyvatelé místo uklízeli.  

 

5. 6. 2018 - úterý

V čase 16:35 hodin oznámil občan, že našel pod podchodem u Soji injekční stříkačku. K hlídce MP Kolín, která se dostavila na místo oznámení do ulice Ovčárecká, se přihlásil oznamovatel a nebezpečný infekční materiál označil. Strážníci zkontrolovali místo a jeho okolí, kde byly nalezeny další použité injekční stříkačky. Vše bylo odklizeno do sběrného kontejneru na nebezpečný infekční materiál. Provedena fotodokumentace události.   

V čase 17:30 hodin oznámil na linku 156 občan, že se před halou ČD povaluje nějaký opilý páchnoucí bezdomovec. Po příjezdu hlídky byl muž pod vlivem alkoholu, komunikativní, avšak znečistěný močí a výkaly. Strážníci muže vykázali z místa s tím, že není možné v tomto stavu, kdy si na jeho jednání stěžují občané, setrvávat v prostoru nádraží. Muž odešel, ale cca 50 m neudržel rovnováhu, upadl a udeřil se do týlní části hlavy. Strážníci se na místo oznámení navrátili a k muži přivolali RZS, která si ho převzala k provedení vyšetření.   

V čase 20:45 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy OBI. Uvedli, že v OBI zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kutná Hora naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizil balení tří kusů zapalovačů, zboží v hodnotě 59,- Kč uschoval a prošel za pokladní zónu bez zaplacení.

Podezřelý z přestupku se ke svému jednání doznal, událost byla projednána příkazem na místě –  uložením pokuty. 

 

6. 6. 2018 - středa 

V čase 11:35 hodin bylo přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Penny Market. Uvedli, že v prodejně v ulici Benešova zadrželi osobu, která zde odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín zastrkal za oděv láhve s alkoholickými nápoji v hodnotě 403,- Kč. Poté prošel za pokladní zónu bez zaplacení zboží, zde byl zastaven ostrahou. Lustrací osoby prostřednictvím PČR bylo zjištěno, že se z důvodu předešlé trestní minulosti jedná o důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Na místo byla přivolána hlídka policie, která si muže i celou událost převzala k provedení dalších opatření.  

V čase 18:07 hodin volal na linku 156 občan z Vávrovy ulice a uvedl, že si všimnul malého, asi osmiletého chlapce, který pláče a říká, že se ztratil. Na místo se okamžitě dostavila hlídka MP Kolín, která kontaktovala oznamovatele. Ten na místě oznámení s chlapcem počkal. Chlapec strážníkům uvedl, že se přestěhovali a on zabloudil a nepoznává místo, kde se nachází, i když šel asi „správným směrem“. Strážníci zjistili dle uvedených údajů chlapcovo bydliště (několik ulic od místa, kde se nacházel) a chlapce, který byl nezraněný, předali matce. Maminka potvrdila, že se nedávno přestěhovali, chlapec dojíždí do školy v jiné části města a ještě dobře nezná své okolí. Paní všem zúčastněným poděkovala.  

 

7. 6. 2018  - čtvrtek

Na linku 156 bylo v odpoledních hodinách oznámeno občanem, že na rozestavěném parkovišti u nádraží ČD leží nějaký muž. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o hlídkám velmi dobře známého problémového narkomana, který byl pod vlivem alkoholu a jiné návykové látky. Také další problémový narkoman se povaloval v prostoru u nádraží, ten si ustlal vedle parkoviště TAXI. Oba muži byli z místa důrazně vykázáni. 

V čase 00:20 hodin oznámil občan, že v ulici Sokolská napadá nějaký muž ženu. Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která na místě zjistila, že se jedná o místní problémový závislý bezdomovecký pár. Oba byli pod vlivem alkoholu a řešili mileneckou rozepři. Strážníci obě problémové osoby poučili ohledně jednání, jímž narušují noční klid a z místa je vykázali. Žena nebyla zraněná a na svého partnera nechtěla učinit oznámení, protože se prý nic nestalo. 

 

8. 6. 2018 – pátek

V čase 4:20 hodin volala paní z ulice Tyršova s žádostí o pomoc s manželem. Paní uvedla, že manžel upadl na zem, nemůže vstát a ona ho sama neuzvedne. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která muže velmi vysokého věku zvedla a usadila do křesla. Vzhledem k tomu, že muž nebyl zraněný, bylo odmítnuto přivolání lékařské pomoci.

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili strážníci chybějící dlažbu chodníku, který se nachází před prodejnou Rossmann – ulice Kutnohorská. Byla provedena fotodokumentace události, která bude předána ve smyslu nahledané závady.  

V čase 22:50 hodin si prostřednictvím linky 156 stěžoval občan, že v restauraci v ulici Slovenská sedí hosté na balkóně a ruší noční klid hlasitým projevem, který se rozléhá po okolí. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která se zkontaktovala s obsluhujícím personálem. Událost byla vyřešena příkazem na místě – uložením pokuty zodpovědné osobě za chod restaurace. 

 

9. 6. 2018 - sobota

V čase 11:30 hodin oznámil na linku 156 občan, že do restaurace Vagón přišel malý chlapec s tím, že se ztratil. Hlídka MP Kolín po příjezdu na místo od oznamovatele převzala asi tříletého chlapce. Ten uvedl, že se ztratil tatínkovi, se kterým byl na procházce. Hlídka MP Kolín nezraněného chlapečka naložila, a protože věděl, kde bydlí, vezla ho do místa bydliště. Naštěstí se chlapec strážníků nebál a cestu autem si „užíval“. Po cestě k domovu hlídka potkala otce, který syna hledal. Chlapeček byl tatínkovi v pořádku předán.

V čase 16:20 hodin oznámil telefonicky na linku 156 občan, že se u OD Tesco povalují dva opilci. Hlídka MP Kolín na místě zjistila dva problémové závislé bezdomovce, které vykázala z místa.

 

10. 6. 2018 - neděle

V čase 15:55 hodin, bylo přijato telefonické oznámení od zaměstnanců společnosti Billa – Seifertova. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost podezřelé osoby. Muž z okresu Kolín naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když potraviny v hodnotě 258,20 Kč uschoval do batohu a prošel s nimi přes pokladní zónu bez jejich zaplacení. Muž se strážníkům k přestupku proti majetku doznal, přestupek byl vyřešen příkazem na místě – pokutou. 

 

11. 6. 2018 - pondělí

Při kontrolní činnosti, která byla zaměřena na dohled nad veřejným pořádkem, zjistili okrskoví strážníci propadlý kanál v podchodu u OC Futurum. Provedena fotodokumentace události, která bude předána k zajištění okamžitého uvedení do původního stavu. 

V čase 10:15 hodin byla hlídkou MP Kolín provedena kontrola domu v ulici Školská, kde se scházejí problémové závislé osoby. V prvním patře budovy nalezli strážníci spícího muže, kterého po zjištění totožnosti a poučení z místa vykázali.  

V čase 13:47 hodin bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od zaměstnanců ostrahy OBI. Uvedli, že zde zadrželi osobu, která odcizila zboží. Na místo se dostavila hlídka MP Kolín, která zjistila totožnost osoby. Muž z Kolína naplnil skutkovou podstatu přestupku úmyslným jednáním, když v prodejně odcizil 1 ks „ráčny“ v hodnotě 219,- Kč. Nářadí uschoval a prošel za pokladní zónu s úmyslem, že ho odcizí. Přivolané hlídce MP Kolín se k přestupku proti majetku doznal, událost byla vyřešena příkazem na místě – pokutou.   

Zlata banka
Reklama
Helena Honkiszová - MP Kolín