vv auto
Reklama

Radní a zastupitelé o formě investorství sportovní haly rozhodnou na základě analýzy

20. květen 2013, 09:14
(aktualizováno: 20. květen 2013, 09:14)

Kutná Hora - Radní se minulý týden usnesením shodli na zhotoviteli projektové dokumentaci pro stavební povolení stavby "Sportovní hala Kamenná stezka". "Jedná se o zakázku pod jeden milion korun, dodavatelskou firmu dokumentace jsme vybrali přímým zadáním v souladu se zákonem o veřejných zakázkách," zdůraznil starosta Ivo Šanc. Podle usnesení 409/13 bude uvedená dokumentace stát 965 tisíc bez DPH.

V těchto dnech by radní měli mít v rukou ekonomicko-právní analýzu, ze které má vyplynout, jaká forma investorství je pro město optimální. "Jestli soukromý investor, který se nabídl, nebo jestli by mělo být investorem Město. Analýza nám také řekne, jak právně ošetřit výběrové řízení v případě soukromého investora, které určitě musí proběhnout," zdůraznil starosta a pokračoval: "Analýza také navrhne formu smlouvy o poskytování služeb související s provozem haly mezi Městem a investorem."

Před vyhlášením výběrového řízení na investora rada zveřejňovat výsledky analýzy nebude. "Se závěry analýzy veřejnost určitě zveřejníme, kompletní znění analýzy k dispozici asi nedáme, protože tam budou některá doporučení týkající se výběru investora. S výsledky analýzy nejprve seznámíme zastupitele na některém pracovním jednání," naznačil Ivo Šanc.

Vypracováním analýzy starosta prý reagoval na usnesení zastupitelstva. "Výběr investora musí proběhnout, protože jde o dlouhodobou veřejnou zakázku. Dříve, než o něm rozhodneme, chceme mít jistotu, že soukromá investice je lepší než investice Města. Rozhodnutí chceme mít podložené takovou analýzou, která by vyvrátila všechny možné útoky i pochybnosti, které v prostředí Kutné Hory lze očekávat. Byť tak, jak jsme prvotně vyhodnotili soukromou nabídku, je evidentně nejvýhodnější," připomněl starosta.

Stavbu haly by podle starosty neohrozilo ani to, pokud by analýza ukázala, že vhodnější formou by byla přímá investice Města. "Osobně bych prosazoval, aby se i v tomto případě do stavby šlo a financovala se úvěrem," prohlásil Ivo Šanc. "Už jsme se dostali daleko a poptávka po hale je taková, že další odklad stavby bych nedoporučoval. Finanční situace města je taková, že úvěr ve výši zhruba 50 milionů korun bychom si mohli dovolit. V případě soukromé investice zůstává finanční situace města nadále příznivá," dodal s tím, že podle předběžného harmonogramu se termín dokončení haly 1. září 2014 zřejmě nestihne. "Úspěch by byl, kdyby hala stála do konce roku 2014," uzavřel Ivo Šanc.

Komentáře
Ohlupování voličů a volební sny pana Šance - vložil Anonymous - 22. květen 2013, 16:11

Vyjma milionové zakázky, kterou jste pane Šanci s přehledem od boku zadal a jak si mnozí již povšimli, je na celé věci až zarážející více okolností. Předně ještě si dobře pamatujeme, jak jste nás spolu s panem Francem v průběhu Vaší volební kampaně masíroval, jaký jste odborník na všechno možné se zkušenostmi v zahraničních misích (Kosovo), zahraničních společnostech a manažer na slovo vzatý. Dnes tak máme trochu pocit, že potřebujete ANALÝZU i na to, jakou ruku používat na WC. Ale buďme konkrétní.

Zadal jste zakázku za milion korun. Je to podle zákona, ale je to klasické obcházení zákona a přímý důkaz Vašeho pohrdání voliči a občany města (tedy správně řečeno jeden z mnoha). Je to v rozporu s dobrými mravy i v rozporu s péčí řádného hospodáře. V dnešní ekonomicky náročné době i mnohem větší obce tendrují i mnohem menší zakázky než za milion. Ale máte pravdu, zákon jste neporušil.

Kromě etiky a pravidel řádného hospodaření jste však ale porušil úplně všechno co šlo:

1. „Kompletní analýzu veřejnosti nedáte“.
Jste sprosťák a politický analfabet, který dodnes nepochopil, že hospodaříte s penězi Vašich voličů a spoluobčanů (někteří starší co Vás pamatují z dob dřívějších Vás skutečně nevolili). Místo toho, abyste řekl, že analýza bude viset tam a tam na internetové stránce městského úřadu a to v plném znění si ještě dnes dovolíte takovou nehoráznost. Takže jakou část „analýzy“ jaksi uznáte za vhodnou ke zveřejnění a jakým způsobem bude toto zveřejnění realizováno?

2. Analýza má „vyvrátit útoky i pochybnosti, které lze v prostředí Kutné Hory očekávat“
Opět jste sprosťák a politický analfabet. To že se jako kutnohorák necítíte a nikdy jste jím nebyl už většina občanů ví. To jakým způsobem o lidem v tomto městě hovoříte je nechutné a odpudivé. Co myslíte „prostředím Kutné Hory“? Je to opozice, která Vám klade nepříjemné otázky, odmítá na zastupitelstvu spoluúčast na Vašich korupčních obchodech, který protlačujete radou města, jsou to voliči, sousedé, spoluobčané, které každý den na ulici potkáváte, co "prostředím Kutné Hory" skutečně myslíte?

3. „Nabídku jste již vyhodnotili jako evidentně nevýhodnější“
Vyjma toho, že Kutné Hoře ve Vámi řízené a ovládané radě vládnete jako diktátor, že opovrhujete jak jakoukoliv politickou či názorovou opozicí i občany města, tak jste také (jako většina diktátorů) neuvěřitelně hloupý. Tzv. nabídku pana Němce (od jím a Standou zprivatizované Královopolské), kterou jsme slyšeli na zastupitelstvu, nikdo kdo umí alespoň trochu počítat nemůže vyhodnotit jako výhodnou. Zde Vám lze jen doporučit, aby se Vám nějak ztratil záznam ze zastupitelstva, který musíte ze zákona uchovávat. Dalším důkazem Vaší hlouposti jsou Vaše slova. Vy jste si pane Šanci domluvil kšeft s panem Němce. Na zastupitelstvu jste nechal Královopolskou odrecitovat vše jako hotový byznys, pěkně na zastupitele zatllačil, jak je všechno potřeba honem honem odkývat (odhýkat), v novinách masírujte téměř na každá druhé titulce občany příběhem o nezbytné sportovní hale (přeborníci jsou v Deníku). Problém je v tom, že jste s nikým jiným kromě pana Němce nehovořil. Takže nabídka Vašeho kamaráda Němce – tedy jediná nabídka – je zároveň nejvýhodnější i nejhorší. Víte, když máte jen jednu, tak to ani jinak být nemůže. Je mi Vás líto.

4. Hlavní otázky Vašeho projektu (není možné ho nazvat jinak, protože jste ho ve Vámi ovládané radě zadal Vy) a Vaší haly leží úplně jinde a podařilo se Vám od nich v mediích, která s Vámi ochotně spolupracují (portál Svoboda to jistě není) zcela odvézt pozornost. Přesto však občané ve městě nejsou hloupý a tyto otázky si kladou, bohužel na ně nedostávají žádné, natož Vážně míněné seriozní odpovědi. Ty otázky už byly v rozsáhlých diskusích všechny uvedeny.

http://www.svoboda.info/zpravy/kutna-hora/zastupitele-se-sejdou-na-pracovnim-zasedani-resit-budou-krome-jineho-opet-halu.html

http://www.svoboda.info/zpravy/kutna-hora/zastupitele-v-utery-souhlasili-s-vystavbou-sportovni-haly-u-kamenne-stezky.html

V jedné větě jsou to lokace haly, podoba haly, její logistika, financování, provozování a hlavně finanční náročnost. Další související aspekty, které už evidentně (to je Vaše oblíbené slovo) nechápete jsou např. to, že výstavbou předimenzované a předražené školní haly vyčerpáte město finančně tak, že projekt skutečné víceúčelové městské haly půjde navždy k ledu. A je úplně jedno, jestli město tuto Vaší krabici město zaplatí úvěrem nebo na nájmu (první varianta je špatná, druhá katastrofální). Město potřebuje mnoho důležitějších věcí, které jsou podstatné pro samotný chod města i pro život občanů. Faktem je, že v novinách a při předvolebních výkřicích zní hala určitě skvěle. Člověk najednou nabývá dojmu, že Kutná Hora je takový malý olympijský kemp, ve kterém žijí samí vrcholový sportovci a olympionici. To nás přivádí k další zajímavé úvaze, že ve velmi krátké době bude město vlastnit Olympii, areál, který bude vyžadovat nemalé investice, ale ten se jako spousta dalším městkých nemovitostí a majetku raději nechá chátrat dál, abyste si Vy splnil svůj volební sen za peníze Vašich spoluobčanů.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/kolinska-radnice-predelava-puvodni-projekt-nove-sportovni-haly-kvuli-nakladum-stavet-by-se-mohlo-uz-letos--1188959

Čím více se snažíte, tím více je pravděpodobné, že projekt Vaší předražené haly skončí vyhozením peněz do papíru a nebude realizován jako v Kolíně.

Proti starostovi Kolína, který se občanů v anketě (netřeba používat velká slova jako referendum) zeptal, zdali a kde halu chtějí, jste ten již zmiňovaný obyčejný hloupý diktátor. Jste ostudou a zkázou kutnohorské komunální politiky 21. století.

Re: - vložil Anonymous - 21. květen 2013, 09:57

to neni projekt, to je POUZE nejaka studie..... ja si taky myslim, ze odbory vystavby ve spolupraci s ekonomickym, by to na meste zvladly, ale to by zas nebyla "mala domu" :))))))
Nejlepsi misto dle me by bylo misto AVIE, TESCO nestavi, tak co....Ale i tak si myslim, ze KH novou halu nepotrebuje - ale to presne nevim.

Re: - vložil Anonymous - 21. květen 2013, 00:34

http://praha.idnes.cz/koalice-ods-a-top-09-v-praze-094-/praha-zpravy.aspx?c=A130520_180152_praha-zpravy_eb

To ovšem nepůjde, protože TOP 09 je Praze děvka prodejná a žádaná, ale v Kutné Hoře děvka odkopnutá a bez studu.

http://mu.kutnahora.cz/index.php?sec=146

AVE_CZ
Reklama
Radní a zastupitelé o formě investorství sportovní haly rozhodnou na základě analýzy

Radní a zastupitelé o formě investorství sportovní haly rozhodnou na základě analýzy

20. Květen 2013
(aktualizováno: 20. Květen 2013, 09:14)

Kutná Hora - Radní se minulý týden usnesením shodli na zhotoviteli projektové dokumentaci pro stavební povolení stavby "Sportovní hala Kamenná stezka". "Jedná se o zakázku pod jeden milion korun, dodavatelskou firmu dokumentace jsme vybrali přímým zadáním v souladu se zákonem o veřejných zakázkách," zdůraznil starosta Ivo Šanc. Podle usnesení 409/13 bude uvedená dokumentace stát 965 tisíc bez DPH.

V těchto dnech by radní měli mít v rukou ekonomicko-právní analýzu, ze které má vyplynout, jaká forma investorství je pro město optimální. "Jestli soukromý investor, který se nabídl, nebo jestli by mělo být investorem Město. Analýza nám také řekne, jak právně ošetřit výběrové řízení v případě soukromého investora, které určitě musí proběhnout," zdůraznil starosta a pokračoval: "Analýza také navrhne formu smlouvy o poskytování služeb související s provozem haly mezi Městem a investorem."

Před vyhlášením výběrového řízení na investora rada zveřejňovat výsledky analýzy nebude. "Se závěry analýzy veřejnost určitě zveřejníme, kompletní znění analýzy k dispozici asi nedáme, protože tam budou některá doporučení týkající se výběru investora. S výsledky analýzy nejprve seznámíme zastupitele na některém pracovním jednání," naznačil Ivo Šanc.

Vypracováním analýzy starosta prý reagoval na usnesení zastupitelstva. "Výběr investora musí proběhnout, protože jde o dlouhodobou veřejnou zakázku. Dříve, než o něm rozhodneme, chceme mít jistotu, že soukromá investice je lepší než investice Města. Rozhodnutí chceme mít podložené takovou analýzou, která by vyvrátila všechny možné útoky i pochybnosti, které v prostředí Kutné Hory lze očekávat. Byť tak, jak jsme prvotně vyhodnotili soukromou nabídku, je evidentně nejvýhodnější," připomněl starosta.

Stavbu haly by podle starosty neohrozilo ani to, pokud by analýza ukázala, že vhodnější formou by byla přímá investice Města. "Osobně bych prosazoval, aby se i v tomto případě do stavby šlo a financovala se úvěrem," prohlásil Ivo Šanc. "Už jsme se dostali daleko a poptávka po hale je taková, že další odklad stavby bych nedoporučoval. Finanční situace města je taková, že úvěr ve výši zhruba 50 milionů korun bychom si mohli dovolit. V případě soukromé investice zůstává finanční situace města nadále příznivá," dodal s tím, že podle předběžného harmonogramu se termín dokončení haly 1. září 2014 zřejmě nestihne. "Úspěch by byl, kdyby hala stála do konce roku 2014," uzavřel Ivo Šanc.

Zlata banka
Reklama