Domaro
Reklama

Jaroslav Procházka: "Poslední místo spadne asi na nás"

1. březen 2010, 20:10
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutnohorsko - Zimní příprava na jarní část fotbalového okresního přeboru je v plném proudu a týdeník Tep a www.svoboda.info nechá fanouškům jako tradičně nahlédnout do jednotlivých klubů, pokračuje další sedmičkou mužstev tabulky:

8. Viktoria Sedlec (-1, 17 bodů)

Viktoriáni se do zimní přípravy pustili v polovině ledna, trénují pravidelně v úterý a ve čtvrtek. "O víkendech máme zápasy, zatím jsme sehráli čtyři a čtyři nás ještě čekají," uvedl trenér Viktorie Sedlec Luboš Votava, který je s docházkou hráčů celkem spokojený. "Scházíme se tak v šestnácti, dvaceti, i když trénujeme společně s béčkem," upozornil.

Sedlec v zimní přípravě narazila na kolínský dorost, Červené Pečky, Žleby a kutnohorský dorost. "Kromě zápasu s kolínským dorostem jsme ani jednou nebyli kompletní, ale to bude vlastně problém pro celé jaro," zdůraznil Luboš Votava a navázal: "Někteří hráči nám budou nejspíše chybět. Jan Hvězda by měl odjet pracovně do zahraničí, Petr Reichert se odstěhoval, brankáře Michala Šilhána čeká operace a Michalovi Gono skončilo hostování. Navíc máme v týmu mnoho hráčů, kteří v zaměstnání směnují a jednou za čtrnáct dní chybí. Může se stát, že když se nám termíny budou krýt s béčkem, budeme mít problém dát sestavu dohromady." Sedlec ještě čekají přípravná utkání s Býchory, Bílým Podolím, Zbraslavicemi a Chotusicemi. Viktoria Sedlec posilování zřejmě nechá až na léto. "V létě bychom rádi přivedli dva, tři mladší fotbalisty," uvedl trenér a vysvětlil: "V Sedlci hrozí i generační problém, protože kluci, kteří fotbal ve Viktorce léta táhnou, skončili a nebo hrají za béčko. To je ale věc výboru."

Podle Luboše Votavy se o postup poperou tři, čtyři mužstva. "Největší šanci bude mít asi ten, kdo bude mít o postup zájem," naznačil a pokračoval: "Pokud bych měl jeden tým tipovat, tak Sázavou. Poslední místo nepřeji nikomu, budeme se snažit jaro uhrát tak, abychom se do sestupových vod nedostali. My těch bodů také nemáme moc a tabulka je dole celkem našlapaná. Navíc máme docela těžký los, z prvních šesti zápasů nás čtyři čekají doma soupeři bojující o čelní pozice, naopak pojedeme do Vrdů a na Kaňk. To jsou mužstva, která budou bojovat o záchranu a to také není nic příjemného. Zaměříme se na to, abychom problémy neměli my a ostatním je nepřeji."

9. TJ Zbýšov (-1, 17 bodů)

Fotbalisté TJ Zbýšov zahájili přípravu na jarní část mistrovské soutěže 16. ledna 2010. "Trénujeme hlavně v sobotu a v neděli, protože kluci jsou přes týden v Praze," vysvětlil trenér Miroslav Voplakal a doplnil: "V sobotu a v neděli se zaměřujeme na běhání, v úterý chodíme do Čáslavi na malou umělou trávu do „klece“, kde hrajeme fotbal." Účast na trénincích ve Zbýšově je standardní. "Začaly ale maturitní plesy a podobné akce, na které se kluci začali vymlouvat a to se projevilo na účasti na trénincích," podotkl Miroslav Voplakal a dodal: "Oproti minulým rokům je to paráda, na zápasy nás chodí i osmnáct. Může se ale stát, že přijde sezona, pět kluků se zraní a budeme tam, kde jsme byli."

Zápasovou přípravu Zbýšov začal vysokým vítězstvím nad Horními Bučicemi 10:0, hned následující den na umělé trávě v Červených Pečkách podlehl Zbraslavicím 4:2. O týden později porazil Sokol Víska, celek z Havlíčkobrodska 7:0. "Od nich jsem čekal více," naznačil trenér a dodal: "Beru to ale, jde o přípravu." Zbýšov o víkendu sehrál zápas se Žleby a dále má naplánovány ještě utkání s Potěhy, Leštinou a na závěr opět se Zbraslavicemi. "Herně je to dobré, dali jsme devatenáct gólů, to je za tři zápasy nádhera. Na druhou stranu nás dva slabší soupeři moc neprověřili," upozornil Miroslav Voplakal.

Zbýšovští testují Marka Šemíka ze Světlé nad Sázavou, který naposledy hrál ve Vlkanči. "Je to koncový hráč a zatím se jeví dobře, ve třech zápasech dal čtyři góly," řekl trenér. "Uvidíme, jak se domluvíme se Světlou a Vlkančí," doplnil. Do Zbýšova by se měl vrátit i Vladimír Bohatý, který naposledy hrál v pražském přeboru. "Zranil se David Hybler, jde na operaci s kolenem a pro jaro s ním počítat nemůžeme," vysvětlil zbýšovský trenér.

A jak Miroslav Voplakal tipuje závěrečnou tabulku okresního přeboru? "Nové Dvory jsou na vrcholu, ale asi nedokáží odehrál celou sezonu v takové formě, jako na podzim. Na postup bude větší adept asi Sázava," přemýšlel nahlas a vyjádřil se i k poslednímu místu: "Slyšel jsem, že Malešov kvalitně trénuje a posiluje, doufám, že to nebudeme my! Poslední místo nikomu nepřeji, pro klub je to tragédie. Hráči se rozutečou a problém má nejen mužstvo, ale i celé okolí, co se o fotbal stará."

10. Rozvoj Křesetice (-8, 13 bodů)

Křesetičtí se oblékli do sportovního hned druhý lednový týden. "Trénujeme třikrát týdně, využíváme umělou trávu v Úmoníně a chodili jsme do sportovní haly kutnohorského učiliště Teplotechna," řekl křesetický trenér Petr Jirsa, který je s účastí na trénincích spokojený tak napůl. "Paradoxně chodí zkušenější hráči, ti mladší přípravu nějak šidí," naznačil.

Křesetice sehrály první přípravné zápasy se Štrampouchem (5:1) a Kaňkem (0:2). "Ještě bychom měli hrát s Chvaleticemi, zkoušíme se dohodnout s Ratajemi a pak tam máme i Leštinu," vypočítal Petr Jirsa. "Zápasy hrát moc nechci, aby se hráči těšili na jaro," zdůraznil.

Podle trenéra Křesetice ještě žádnou posilu nemají. "V hledáčku někoho máme, ale nejprve ho musíme pořádně vyzkoušet. Jde o obránce z regionu, ale jednání mezi kluby jsou na počátku," nechtěl konkrétně jmenovat Petr Jirsa s tím, že by z podzimního kádru nikdo skončit neměl.

První místo okresního přeboru 2009 - 2010 by křesetický trenér přál Kavalieru Sázava. "Poslední místo je těžké tipovat, když jsme tam namočení také," podotkl. "Malešov posiluje, jaro pro nás bude zajímavé. Poslední mužstvo tipovat nebudu, hlavně, abychom to nebyli my. Když odehrajeme stejné jaro jako vloni, starosti mít nebudeme," zdůraznil Petr Jirsa a dodal: "Máme ale těžký los, prvních pět zápasů pro nás bude velmi obtížných. Tam se bude lámat chleba, snad urveme pár bodů."

11. Sokol Kaňk (-5, 13 bodů)

Kaňkovští se do zimní přípravy vrhli v druhém lednovém týdnu, v současné době trénují v pátek, neděli a úterý. "V úterý využíváme malou umělou trávu v Kutné Hoře, v pátek chodíme do haly Bios u kláštera Sv. Voršil a v neděli jsme chodili běhat, ale tam velká účast nebyla. O víkendech teď hrajeme už přátelská utkání," upřesnil trenér Sokola Kaňk Michal Velebný. Zápasy Kaňk zahájil remízovým soubojem s Novými Dvory. "Pak nám Suchdol ukázal, jak se hraje fotbal, dostali jsme desítku," řekl trenér. Kaňk následně porazil Býchory z Kolínska 5:2 a Křesetice 2:0. "V plánu máme ještě tři až čtyři zápasy, třeba s Jestřábí Lhotou nebo Potěhy," uvedl příklady Michal Velebný.

O posilách se trenérovi hovořit nejprve příliš nechtělo. "Je to všechno v jednání," řekl a pak přece jen dodal: "Zkoušíme kluky z Církvice, například Jiřího Nováka, Martina Volence. Je na nich vidět, že s okresním přeborem moc zkušeností ještě nemají, ale jde o kluky, kteří by do této soutěže mohli naskočit a mohli by nám pomoc. Dá se s nimi pracovat."

Podle Michala Velebného by Nové Dvory v případě vítězství v soutěži o postup zřejmě nestály. "První místo si asi zajistí Sázava," uvažoval a pokračoval: "Malešov posílil a okresní přebor bude chtít udržet. Jen sedm bodů mají Vrdy, mezi nimi se to asi rozhodne. Namočení jsme tam ale i my a dalších čtyři až pět mužstev."

12. FK U. Janovice B (-8, 13 bodů)

Fotbalisté rezervy FK Uhlířské Janovice se na jarní část v okresním přeboru připravují společně s A týmem. "Zatím jsme si nevyjednávali ani samostatný zápas," uvedl trenér Radek Förster, který se tak se svými hráči dostane na hřiště dvakrát týdně. "V Uhlířských Janovicích zatím nerozlišujeme, kdo je áčko a kdo béčko. To se postupem času vytříbí, i když někteří jednotlivci už jsou jasní," naznačil.

První přípravné utkání by B tým Uhlířských Janovic měl sehrát s SK Nepoměřice. "Do soutěže bychom mohli stihnout tak tři zápasy, to úplně stačí," odhadoval s tím, že v mistrovských zápasech dá příležitost i dorostencům FK Uhlířské Janovice. "Posily žádné nemáme, záleží na tom, koho si vybere trenér áčka," podotkl Radek Förster, který by na jaře měl mít zhruba stejný hráčský kádr jako na podzim. "Někteří kluci se vrátili, třeba jako Vladimír Janda, který s fotbalem začal po delší pauze. Naopak třeba zase někteří skončí, kvůli pracovním povinnostem třeba David Šauer," uvedl příklad kouč.

Uhlířské Janovice B v tabulce figurují na třetím místě od konce. Jak Radek Förster tipuje konečnou tabulku okresního přeboru? "Podle mě vyhraje Sázava, posledního tipovat nechci. Bude to napínavé a hodně těžké i pro nás. Malešov je sice poslední, ale podle mých zpráv hraje přípravné zápasy velmi dobře. Dva body jsou ale málo. Těžké je nyní odhadovat, jak bude jaro vypadat. Pro nás také bude důležité, jak se naše zápasy budou krýt s áčkem. U béček je situace asi všude stejná," zakončil trenér FK Uhlířské Janovice B.

13. Slavoj Vrdy (-11, 7 bodů)

Zimní přípravu fotbalisté Slavoje Vrdy zahájili počátkem roku 2010. "Trénujeme dvakrát týdně," uvedl vrdský trenér Jaroslav Procházka a pokračoval: "Sehráli jsme čtyři přípravná utkání, další čtyři bychom chtěli ještě sehrát." Dosavadní průběh zimní příprava kouče ale zatím příliš nepotěšil. "Chodí málo lidí, kvůli zaměstnání nebo škole," řekl a dodal: "Tyto problémy jsou asi všude stejné."

Do odvet okresního přeboru by Vrdští měli jít s hráči, kterými disponovali na podzim. "Hráčům, kteří byli na podzim v jiných klubech, prodloužíme hostování. Ve Vrdech hrát nechtějí," naznačil Jaroslav Procházka, který je v otázce příchodu možných posil skeptický. "Příchody zatím žádné neplánujeme, nejsou na ně peníze," vysvětlil.

První místo by podle Jaroslava Procházky mohly uhájit Nové Dvory. "O čelo tabulky se budou prát i Paběnice, takových týmů ale bude více," předpovídal a pokusil se odhadnout i situaci v dolní polovině tabulky: "Na poslední místo aspirujeme my a Malešov. Malešov posílil, tak uvidíme. Vypadá to, že to asi odneseme my. O záchranu se samozřejmě pokusíme, máme ale hodně mladý tým s řadou dorostenců. Těm chybí zkušenosti a zvláště na jaře, když půjde o sestup, to bude boj. Myslím, že to někteří nezvládnou."

14. SK Malešov (-19, 2 body)

Fotbalisté SK Malešov se pod vedením nového trenéra Antonína Kapka do přípravy pustil hned 2. ledna. "Trénujeme dvakrát týdně a o víkendech jsme vyjednali přátelská utkání," řekl malešovský kouč a doplnil: "Odehráli jsme pět střetnutí a zhruba čtyři nás ještě čekají."

Antonín Kapek přebral malešovské mužstvo na přelomu roku a jeho stav označil tehdy za kritický. "Dva body za podzim je hodně málo," podotkl a navázal: "Mým prvním úkolem bylo dát mužstvo trochu dohromady. Pokusit se stáhnout hráče, kteří za Malešov na podzim nehráli, pokusit se o nějakou posilu a samozřejmě do kluků dostat fyzickou sílu, protože ta byla na nule." První úkoly trenér podle svých slov snad zvládl. "Docházka je ovlivněná zaměstnáním, stává se, že na nedělní trénink se někteří musí omluvit právě kvůli práci," upozornil Antonín Kapek. "V rámci možností se příprava ale daří," dodal.

Malešov v zimní přípravě zkouší několik případných posil. "Jistého není nic, o všem se teprve jedná," zdůraznil Antonín Kapek, který nechtěl ani konkretizovat jména. Kdo ale v zimě hraje za Malešov přípravná utkání se všeobecně ví. "Na jaro by se měl vrátit Jirka Špitálník, z Uhlířských Janovic byl do Malešova uvolněn Patrik Hurt. Hostování z Kutné Hory bychom chtěli prodloužit Adamu Brantovi. Ještě se vrátil Lukáš Lupínek. Ke sportu jsem chtěl vrátit Pavla Nováka, několikrát jsme spolu mluvili, ale i když jde o velmi dobrého fotbalistu, zatím se mi to nedaří. Je mi to líto a je ho škoda. Trénuje s námi Jan Škalda, ovšem o jeho případném hostování se bude teprve jednat," prozradil dění v klubu Antonín Kapek, který zkoušel i Jaroslava Pánka. "S ním to nevyšlo, dal přednost Kouřimi," řekl kouč.

Největším podzimním problémem Malešova byly vstřelené branky - těch dal jen třináct. "Malešov jich naopak dostal 49, to je katastrofální počet a mluví to za vše," souhlasil trenér, který na první místo okresního přeboru tipuje Nové Dvory. "Mají velice dobrý kádr," vysvětlil a doplnil: "Odpovídat na to, kdo podle mě skončí poslední, prosím odpovídat nebudu. Uděláme všechno pro to, abychom to nebyli my. Horší je, že v I. B třídě jsou namočené Zbraslavice, Tupadly a nic jistého nemá ani Bílé Podolí. Klidně se může stát, že z okresního přeboru budou sestupovat klidně dva. O to je to těžší."

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Domaro
Reklama
Jaroslav Procházka: "Poslední místo spadne asi na nás"

Jaroslav Procházka: "Poslední místo spadne asi na nás"

1. březen 2010
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutnohorsko - Zimní příprava na jarní část fotbalového okresního přeboru je v plném proudu a týdeník Tep a www.svoboda.info nechá fanouškům jako tradičně nahlédnout do jednotlivých klubů, pokračuje další sedmičkou mužstev tabulky:

8. Viktoria Sedlec (-1, 17 bodů)

Viktoriáni se do zimní přípravy pustili v polovině ledna, trénují pravidelně v úterý a ve čtvrtek. "O víkendech máme zápasy, zatím jsme sehráli čtyři a čtyři nás ještě čekají," uvedl trenér Viktorie Sedlec Luboš Votava, který je s docházkou hráčů celkem spokojený. "Scházíme se tak v šestnácti, dvaceti, i když trénujeme společně s béčkem," upozornil.

Sedlec v zimní přípravě narazila na kolínský dorost, Červené Pečky, Žleby a kutnohorský dorost. "Kromě zápasu s kolínským dorostem jsme ani jednou nebyli kompletní, ale to bude vlastně problém pro celé jaro," zdůraznil Luboš Votava a navázal: "Někteří hráči nám budou nejspíše chybět. Jan Hvězda by měl odjet pracovně do zahraničí, Petr Reichert se odstěhoval, brankáře Michala Šilhána čeká operace a Michalovi Gono skončilo hostování. Navíc máme v týmu mnoho hráčů, kteří v zaměstnání směnují a jednou za čtrnáct dní chybí. Může se stát, že když se nám termíny budou krýt s béčkem, budeme mít problém dát sestavu dohromady." Sedlec ještě čekají přípravná utkání s Býchory, Bílým Podolím, Zbraslavicemi a Chotusicemi. Viktoria Sedlec posilování zřejmě nechá až na léto. "V létě bychom rádi přivedli dva, tři mladší fotbalisty," uvedl trenér a vysvětlil: "V Sedlci hrozí i generační problém, protože kluci, kteří fotbal ve Viktorce léta táhnou, skončili a nebo hrají za béčko. To je ale věc výboru."

Podle Luboše Votavy se o postup poperou tři, čtyři mužstva. "Největší šanci bude mít asi ten, kdo bude mít o postup zájem," naznačil a pokračoval: "Pokud bych měl jeden tým tipovat, tak Sázavou. Poslední místo nepřeji nikomu, budeme se snažit jaro uhrát tak, abychom se do sestupových vod nedostali. My těch bodů také nemáme moc a tabulka je dole celkem našlapaná. Navíc máme docela těžký los, z prvních šesti zápasů nás čtyři čekají doma soupeři bojující o čelní pozice, naopak pojedeme do Vrdů a na Kaňk. To jsou mužstva, která budou bojovat o záchranu a to také není nic příjemného. Zaměříme se na to, abychom problémy neměli my a ostatním je nepřeji."

9. TJ Zbýšov (-1, 17 bodů)

Fotbalisté TJ Zbýšov zahájili přípravu na jarní část mistrovské soutěže 16. ledna 2010. "Trénujeme hlavně v sobotu a v neděli, protože kluci jsou přes týden v Praze," vysvětlil trenér Miroslav Voplakal a doplnil: "V sobotu a v neděli se zaměřujeme na běhání, v úterý chodíme do Čáslavi na malou umělou trávu do „klece“, kde hrajeme fotbal." Účast na trénincích ve Zbýšově je standardní. "Začaly ale maturitní plesy a podobné akce, na které se kluci začali vymlouvat a to se projevilo na účasti na trénincích," podotkl Miroslav Voplakal a dodal: "Oproti minulým rokům je to paráda, na zápasy nás chodí i osmnáct. Může se ale stát, že přijde sezona, pět kluků se zraní a budeme tam, kde jsme byli."

Zápasovou přípravu Zbýšov začal vysokým vítězstvím nad Horními Bučicemi 10:0, hned následující den na umělé trávě v Červených Pečkách podlehl Zbraslavicím 4:2. O týden později porazil Sokol Víska, celek z Havlíčkobrodska 7:0. "Od nich jsem čekal více," naznačil trenér a dodal: "Beru to ale, jde o přípravu." Zbýšov o víkendu sehrál zápas se Žleby a dále má naplánovány ještě utkání s Potěhy, Leštinou a na závěr opět se Zbraslavicemi. "Herně je to dobré, dali jsme devatenáct gólů, to je za tři zápasy nádhera. Na druhou stranu nás dva slabší soupeři moc neprověřili," upozornil Miroslav Voplakal.

Zbýšovští testují Marka Šemíka ze Světlé nad Sázavou, který naposledy hrál ve Vlkanči. "Je to koncový hráč a zatím se jeví dobře, ve třech zápasech dal čtyři góly," řekl trenér. "Uvidíme, jak se domluvíme se Světlou a Vlkančí," doplnil. Do Zbýšova by se měl vrátit i Vladimír Bohatý, který naposledy hrál v pražském přeboru. "Zranil se David Hybler, jde na operaci s kolenem a pro jaro s ním počítat nemůžeme," vysvětlil zbýšovský trenér.

A jak Miroslav Voplakal tipuje závěrečnou tabulku okresního přeboru? "Nové Dvory jsou na vrcholu, ale asi nedokáží odehrál celou sezonu v takové formě, jako na podzim. Na postup bude větší adept asi Sázava," přemýšlel nahlas a vyjádřil se i k poslednímu místu: "Slyšel jsem, že Malešov kvalitně trénuje a posiluje, doufám, že to nebudeme my! Poslední místo nikomu nepřeji, pro klub je to tragédie. Hráči se rozutečou a problém má nejen mužstvo, ale i celé okolí, co se o fotbal stará."

10. Rozvoj Křesetice (-8, 13 bodů)

Křesetičtí se oblékli do sportovního hned druhý lednový týden. "Trénujeme třikrát týdně, využíváme umělou trávu v Úmoníně a chodili jsme do sportovní haly kutnohorského učiliště Teplotechna," řekl křesetický trenér Petr Jirsa, který je s účastí na trénincích spokojený tak napůl. "Paradoxně chodí zkušenější hráči, ti mladší přípravu nějak šidí," naznačil.

Křesetice sehrály první přípravné zápasy se Štrampouchem (5:1) a Kaňkem (0:2). "Ještě bychom měli hrát s Chvaleticemi, zkoušíme se dohodnout s Ratajemi a pak tam máme i Leštinu," vypočítal Petr Jirsa. "Zápasy hrát moc nechci, aby se hráči těšili na jaro," zdůraznil.

Podle trenéra Křesetice ještě žádnou posilu nemají. "V hledáčku někoho máme, ale nejprve ho musíme pořádně vyzkoušet. Jde o obránce z regionu, ale jednání mezi kluby jsou na počátku," nechtěl konkrétně jmenovat Petr Jirsa s tím, že by z podzimního kádru nikdo skončit neměl.

První místo okresního přeboru 2009 - 2010 by křesetický trenér přál Kavalieru Sázava. "Poslední místo je těžké tipovat, když jsme tam namočení také," podotkl. "Malešov posiluje, jaro pro nás bude zajímavé. Poslední mužstvo tipovat nebudu, hlavně, abychom to nebyli my. Když odehrajeme stejné jaro jako vloni, starosti mít nebudeme," zdůraznil Petr Jirsa a dodal: "Máme ale těžký los, prvních pět zápasů pro nás bude velmi obtížných. Tam se bude lámat chleba, snad urveme pár bodů."

11. Sokol Kaňk (-5, 13 bodů)

Kaňkovští se do zimní přípravy vrhli v druhém lednovém týdnu, v současné době trénují v pátek, neděli a úterý. "V úterý využíváme malou umělou trávu v Kutné Hoře, v pátek chodíme do haly Bios u kláštera Sv. Voršil a v neděli jsme chodili běhat, ale tam velká účast nebyla. O víkendech teď hrajeme už přátelská utkání," upřesnil trenér Sokola Kaňk Michal Velebný. Zápasy Kaňk zahájil remízovým soubojem s Novými Dvory. "Pak nám Suchdol ukázal, jak se hraje fotbal, dostali jsme desítku," řekl trenér. Kaňk následně porazil Býchory z Kolínska 5:2 a Křesetice 2:0. "V plánu máme ještě tři až čtyři zápasy, třeba s Jestřábí Lhotou nebo Potěhy," uvedl příklady Michal Velebný.

O posilách se trenérovi hovořit nejprve příliš nechtělo. "Je to všechno v jednání," řekl a pak přece jen dodal: "Zkoušíme kluky z Církvice, například Jiřího Nováka, Martina Volence. Je na nich vidět, že s okresním přeborem moc zkušeností ještě nemají, ale jde o kluky, kteří by do této soutěže mohli naskočit a mohli by nám pomoc. Dá se s nimi pracovat."

Podle Michala Velebného by Nové Dvory v případě vítězství v soutěži o postup zřejmě nestály. "První místo si asi zajistí Sázava," uvažoval a pokračoval: "Malešov posílil a okresní přebor bude chtít udržet. Jen sedm bodů mají Vrdy, mezi nimi se to asi rozhodne. Namočení jsme tam ale i my a dalších čtyři až pět mužstev."

12. FK U. Janovice B (-8, 13 bodů)

Fotbalisté rezervy FK Uhlířské Janovice se na jarní část v okresním přeboru připravují společně s A týmem. "Zatím jsme si nevyjednávali ani samostatný zápas," uvedl trenér Radek Förster, který se tak se svými hráči dostane na hřiště dvakrát týdně. "V Uhlířských Janovicích zatím nerozlišujeme, kdo je áčko a kdo béčko. To se postupem času vytříbí, i když někteří jednotlivci už jsou jasní," naznačil.

První přípravné utkání by B tým Uhlířských Janovic měl sehrát s SK Nepoměřice. "Do soutěže bychom mohli stihnout tak tři zápasy, to úplně stačí," odhadoval s tím, že v mistrovských zápasech dá příležitost i dorostencům FK Uhlířské Janovice. "Posily žádné nemáme, záleží na tom, koho si vybere trenér áčka," podotkl Radek Förster, který by na jaře měl mít zhruba stejný hráčský kádr jako na podzim. "Někteří kluci se vrátili, třeba jako Vladimír Janda, který s fotbalem začal po delší pauze. Naopak třeba zase někteří skončí, kvůli pracovním povinnostem třeba David Šauer," uvedl příklad kouč.

Uhlířské Janovice B v tabulce figurují na třetím místě od konce. Jak Radek Förster tipuje konečnou tabulku okresního přeboru? "Podle mě vyhraje Sázava, posledního tipovat nechci. Bude to napínavé a hodně těžké i pro nás. Malešov je sice poslední, ale podle mých zpráv hraje přípravné zápasy velmi dobře. Dva body jsou ale málo. Těžké je nyní odhadovat, jak bude jaro vypadat. Pro nás také bude důležité, jak se naše zápasy budou krýt s áčkem. U béček je situace asi všude stejná," zakončil trenér FK Uhlířské Janovice B.

13. Slavoj Vrdy (-11, 7 bodů)

Zimní přípravu fotbalisté Slavoje Vrdy zahájili počátkem roku 2010. "Trénujeme dvakrát týdně," uvedl vrdský trenér Jaroslav Procházka a pokračoval: "Sehráli jsme čtyři přípravná utkání, další čtyři bychom chtěli ještě sehrát." Dosavadní průběh zimní příprava kouče ale zatím příliš nepotěšil. "Chodí málo lidí, kvůli zaměstnání nebo škole," řekl a dodal: "Tyto problémy jsou asi všude stejné."

Do odvet okresního přeboru by Vrdští měli jít s hráči, kterými disponovali na podzim. "Hráčům, kteří byli na podzim v jiných klubech, prodloužíme hostování. Ve Vrdech hrát nechtějí," naznačil Jaroslav Procházka, který je v otázce příchodu možných posil skeptický. "Příchody zatím žádné neplánujeme, nejsou na ně peníze," vysvětlil.

První místo by podle Jaroslava Procházky mohly uhájit Nové Dvory. "O čelo tabulky se budou prát i Paběnice, takových týmů ale bude více," předpovídal a pokusil se odhadnout i situaci v dolní polovině tabulky: "Na poslední místo aspirujeme my a Malešov. Malešov posílil, tak uvidíme. Vypadá to, že to asi odneseme my. O záchranu se samozřejmě pokusíme, máme ale hodně mladý tým s řadou dorostenců. Těm chybí zkušenosti a zvláště na jaře, když půjde o sestup, to bude boj. Myslím, že to někteří nezvládnou."

14. SK Malešov (-19, 2 body)

Fotbalisté SK Malešov se pod vedením nového trenéra Antonína Kapka do přípravy pustil hned 2. ledna. "Trénujeme dvakrát týdně a o víkendech jsme vyjednali přátelská utkání," řekl malešovský kouč a doplnil: "Odehráli jsme pět střetnutí a zhruba čtyři nás ještě čekají."

Antonín Kapek přebral malešovské mužstvo na přelomu roku a jeho stav označil tehdy za kritický. "Dva body za podzim je hodně málo," podotkl a navázal: "Mým prvním úkolem bylo dát mužstvo trochu dohromady. Pokusit se stáhnout hráče, kteří za Malešov na podzim nehráli, pokusit se o nějakou posilu a samozřejmě do kluků dostat fyzickou sílu, protože ta byla na nule." První úkoly trenér podle svých slov snad zvládl. "Docházka je ovlivněná zaměstnáním, stává se, že na nedělní trénink se někteří musí omluvit právě kvůli práci," upozornil Antonín Kapek. "V rámci možností se příprava ale daří," dodal.

Malešov v zimní přípravě zkouší několik případných posil. "Jistého není nic, o všem se teprve jedná," zdůraznil Antonín Kapek, který nechtěl ani konkretizovat jména. Kdo ale v zimě hraje za Malešov přípravná utkání se všeobecně ví. "Na jaro by se měl vrátit Jirka Špitálník, z Uhlířských Janovic byl do Malešova uvolněn Patrik Hurt. Hostování z Kutné Hory bychom chtěli prodloužit Adamu Brantovi. Ještě se vrátil Lukáš Lupínek. Ke sportu jsem chtěl vrátit Pavla Nováka, několikrát jsme spolu mluvili, ale i když jde o velmi dobrého fotbalistu, zatím se mi to nedaří. Je mi to líto a je ho škoda. Trénuje s námi Jan Škalda, ovšem o jeho případném hostování se bude teprve jednat," prozradil dění v klubu Antonín Kapek, který zkoušel i Jaroslava Pánka. "S ním to nevyšlo, dal přednost Kouřimi," řekl kouč.

Největším podzimním problémem Malešova byly vstřelené branky - těch dal jen třináct. "Malešov jich naopak dostal 49, to je katastrofální počet a mluví to za vše," souhlasil trenér, který na první místo okresního přeboru tipuje Nové Dvory. "Mají velice dobrý kádr," vysvětlil a doplnil: "Odpovídat na to, kdo podle mě skončí poslední, prosím odpovídat nebudu. Uděláme všechno pro to, abychom to nebyli my. Horší je, že v I. B třídě jsou namočené Zbraslavice, Tupadly a nic jistého nemá ani Bílé Podolí. Klidně se může stát, že z okresního přeboru budou sestupovat klidně dva. O to je to těžší."

Zlata banka
Reklama