vv auto
Reklama

Melcherová: "V posledních minutách zápasu o umístění nás zařízl pan rozhodčí"

15. březen 2011, 11:40
(aktualizováno: 15. březen 2011, 11:49)

Kunice - Na umělé trávě v Kunicích se v neděli uskutečnila finálová část fotbalového turnaje žen organizovaného FK Zlíchov 1914. V návaznosti na vyřazovací část z víkendu 19. - 20. února 2011 se zúčastněné postupující týmy utkaly ve dvou skupinách každý s každým, následovaly duely o konečné umístění, to vše při hrací době jednou 27 minut při počtu hráček 7 + 1 na hřišti o rozměrech 50 x 40m.

FK Uhlířské Janovice: (Nahoře zleva) M. Makalová, R. Melcherová, V. Němcová, N. Koudelková, L. Vondráčková, K. Baranovičová. (Uprostřed zleva) M. Bílková, P. Hromádková, H. Černá, M. Beranová. (Na zemi) K. Veselá.

Složení skupina

Skupina F1:  FK Uhlířské Janovice, SK Viktorie Všestudy, FK Zlíchov 1914 A, FC Vysočina Jihlava.
Skupina F2: DFD Louňovice, 1.FK Příbram, Baník Mořina, FK Zlíchov B.

Výsledky FK Uhlířské Janovice v základní skupině

U. Janovice - Všestudy 0:0
V zahajovacím duelu turnaje poměřily uhlířky síly se soupeřkami, které znají i z mistrovské soutěže. Hráčky Všestud měly mírnou herní převahu, ale gól nepadl ani na jedné straně, také díky zákrokům K. Veselé Nerozhodně skončilo utkání i do počtu nastřelených brankových konstrukcí - tečovaná střela M. Makalové orazítkovala pravou tyč , A. Doležalová trefila břevno poloodkryté svatyně uhlířek.

U. Janovice - Zlíchov 1:1
Hned v úvodních minutách se domácí celek ujal vedení. Poté, co nepřesně zakončila M. Matějková, hráčka s druholigovými zkušenostmi v dresu Liberce, se mnohem lépe vedlo L. Teskové, mající prvoligové zkušenosti v dresu Slavie Praha - 0:1. Rychlý gól asi zlíchovské hráčky ukolébal a uhlířkám se tak naskytly možnosti minimálně na vyrovnání. Střela R. Melcherové z těžkého úhlu skončila na pravé tyči, M. Bílková číhající za obranou zakončovala vedle, pohlednou kombinaci po ose L. Vondráčková - M. Bílková a zakončující R. Melcherová reflexním zákrokem na rohový kop vytěsnila J. Voborníková. Po jeho rozehrání se mohlo naplnit "nedáš - dostaneš", proti Tikovské v brejkové situaci výborně zasáhla K. Veselá. Vyrovnání se uhlířky dočkaly ve 20. min, kdy nahrávku K. Baranovičové v gólové zakončení přetavila M. Bílková - 1:1. Blízko byly dokonalému obratu, ale R. Melcherová poslala míč vedle brány a ve 26. min neuspěla M. Bílková tváří v tvář J. Voborníkové.

U. Janovice - Jihlava 1:1
V posledním utkání v základní části finálového turnaje nastoupily uhlířky proti druholigovým hráčkám z Jihlavy, které měly po dvou zápasech plný počet bodů a skóre 9:0. Bojovným výkonem však držely bezbrankový stav až do 17. min, kdy vše před s sebou propálila P. Žampová - 0:1. Uhlířky nepřestaly bojovat a již za dvě minuty bylo vyrovnáno zásluhou M. Beranové po rohovém kopu rozehraném M. Bílkovou.Tento stav vydržel až do konce zápasu. Uhlířky tak dokázaly jako jediné ve finálové části turnaje obrat o body celkového vítěze.

Ostatní výsledky skupiny F1: Jihlava - Všestudy 6:0, Jihlava - Zlíchov 3:0, Všestudy - Zlíchov 0:1. Pořadí  skupiny F1: 1. FC Vysočina Jihlava 7 bodů 10:1, 2. FK Zlíchov 1914 A 4 body 2:4, 3. FK Uhlířské Janovice 3 body 2:2, 4. SK Viktorie Všestudy 1 bod 0:7.

Výsledky skupiny F2: Příbram - Louňovice 2:0, Příbram - Zlíchov B 1:1, Příbram - Mořina 3:0, Zlíchov B - Mořina 0:0, Zlíchov B - Louňovice 2:0, Mořina - Louňovice 1:0. Pořadí skupiny F2: 1. 1. FK Příbram 7 bodů 6:1, 2. FK Zlíchov 1914 B 5 bodů 3:1, 3. Baník Mořina 4 body 1:3, 4. DFD Louňovice 0 bodů 0:5.

Zápasy o umístění

U. Janovice - Mořina 0:1
Duel o konečné turnakové 5. - 6. místo z celkem 20 zúčastněných týmů se uhlířkám nepovedl. Nedařilo se jim skoro vůbec nic, vytratila se i bojovnost. A i když soupeř působil podobným dojmem, dokázal po hlavičce Z. Eliáškové z 5. min vstřelit vítězný gól. Vítězný byl také z toho důvodu, že v poslední minutě při jasné gólové pozici M. Bílkové hlavní rozhodčí hodně necitlivě odpískal konec zápasu.

O 7. místo: SK Viktorie Všestudy - DFD Louňovice 2:1. O 3. místo: FK Zlíchov 1914 A - FK Zlíchov 1914 B 1:1, 1:3 p.k. Finále: FC Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 4:1.

Konečné pořadí finálové části Kunického poháru: 1. FC Vysočina Jihlava, 2. 1. FK Příbram, 3. FK Zlíchov 1914 B, 4. FK Zlíchov 1914 A, 5. Baník Mořina, 6. FK Uhlířské Janovice ženy, 7. SK Viktorie Všestudy, 8. DFD Louňovice (dále se zúčastnily hráčky týmů FC Hradec Králové, Malá Skála, 1. FC Ústí nad Labem, FK Postoloprty, DFK Mnichovo Hradiště, Mix Team, DFC Panterky Čechtice, Bohemia Poděbrady, Pivoženky Jesenice, FK Agria Choceň, Čechie Tuklaty, TJ Mokré).

Individuální ocenění: Nejlepší hráčka M. Matějková, Nejlepší střelkyně L. Tesková (obě FK Zlíchov 1914 A), Nejlepší golmanka J. Havrdová (FC Vysočina Jihlava).

U. Janovice: K. Veselá - K. Baranovičová, M. Beranová, M. Bílková, H. Černá, P. Hromádková, N. Koudelková, M. Makolová, R. Melcherová, V. Němcová, L. Vondráčková.

Ohlasy

"První zápas se Všestudy, který skončil remízou, jsme měly více vyložených příležitostí ke vstřelení gólu, bohužel jsme jich nevyužily," litovala ztracených bodů M. Bílková. "Druhý remízový zápas se Zlíchovem A byl vyrovnaný na obou stranách, rozdělení bodů bylo spravedlivé," ohodnotila druhou remízu v průběhu turnaje. "Do zápasu s favoritem, a jak se později ukázalo i vítězem celého turnaje, Jihlavou jsme šly s úkolem zodpovědně bránit a zkusit je porvat o dobrý výsledek," byla si M. Bílková vědoma soupeřem ukazované síly. "A podařilo se!" dodala spokojeně. "Udržely jsme s Jihlavou krok a dočkaly se vyrovnávacího gólu," ocenila hru uhlířek. Ovšem poslední vystoupení už taková sláva nebyla. "Remíza nás natolik ukolébala, že po delší pauze zápas o umístění s Mořinou, byl diatmetrálně odlišný. Neběhaly jsme, nebojovaly, dopustily se mnoha nepřesností v přihrávkách a proto to nedopadlo jinak, než prohrou," nebyl již tón hlasu M. Bílkové tolik spokojený. A jak M. Bílková viděla vystoupení uhlířek? "Turnaj byl celkově dobrý, porovnaly jsme síly i s prvoligovými týmy. Nám dlouhodobě chybí pohyb, přesnost přihrávek, přechod mezi zálohou a útokem s gólovou přihrávkou. Celý turnaj nám výborně zachytala bránkářka Kateřina Veselá."

"Se silnými soupeři jsme jako tým nepropadly," byla spokojená opora obranných řad M. Makalová, které se nelíbil až závěrečný duel. "Zápas s Mořinou ukázal, že sice dokážeme pozorně bránit, ale již se nedokážeme kombinační hrou dostat k brance soupeře," viděla nedostatky ve hře uhlířek. "Když už se k brance dostaneme, chybí odvaha zakončit a raději volíme přihrávku do strany na spoluhráčku," dodala. Podobně jako M. Bílková pochválila gólmanku: "Několika zákroky nás opět podržela K. Veselá." Co uhlířkám chybělo, bylo více vstřelených gólů. "Někdy zbrkle zakončujeme z první, namísto toho, abychom si míč zpracovaly a umístily. A to že se na naší hře podepisuje neúčast na trénincích, není třeba připomínat," upozornila. Porážku v duleu s Mořinou připisuje M. Makalová své vlastní osobě: "Žel rozhodující gól Mořiny padl z hlavičky Zuzky (bývalá spoluhráčka z Řevnic a Litně), o které sice vím, že je výborná hlavičkářka, přesto jsem jí neuhlídala," kála se po turnaji.

"Nastupovaly jsme jako třetí tým ze základního kola, nikdo tudíž nepředpokládal, že bychom mohly ve finále dobře zahrát," byla si R. Melcherová vědoma, že uhlířky nepatří mezi hlavní favoritky. "Bohudík se mýlili a v prvních třech zápasech jsme jako celek předvedly hezký výkon, kdy jsme vždy remizovaly se silnými celky naší skupiny," byla spokojená R. Melcherová se třemi získanými body. A těch mohlo být i více, kdyby obula střelecké kopačky. "Zápas s Všestudy jsme ale mohly vyhrát, nebýt spálených šancí z mé strany. Stačilo dobře zakončit tutové šance, což se mi nepovedlo. Žel, asi jsem moc chtěla." Jak viděla duel o konečné umístění: "Poslední zápas nebudu ani komentovat, to se fotbalu, ani nepodobalo," mávla rukou. Přesto měly uhlířky tutovku, kterou přerušil hvizd hlavního arbitra. "V posledních minutách zápasu s Mořinou nás pak, když už jsme začaly trochu alespoň hrát, zařízl pan rozhodčí. Škoda, nedělá to dobrý dojem, a kazí to pocit hráček, které hra a účast stojí nemalé úsilí, ale také nemalé finance," dodala R. Melcherová zklamaně.

"Jsem rád, že si všichni dobře zahráli a snad se i bavili, nikdo se vážněji nezranil a minimálně ve stejném počtu se znovu setkáme napřesrok," zhodnotil za pořadatele třídenní turnaj T. Janovský. "Když jsme se Kunický pohár rozhodli uspořádat, vůbec jsme nečekali takový zájem. Původní záměr byl zpestřit zimní přípravu našim děvčatům turnajem pro alespoň šest týmů. Vzhledem k počtu přihlášek jsme nakonec rozšířili počet účastníků na 20 a přesto ani to nakonec nestačilo a několik zájemců jsme bohužel byli nuceni odmítnout," byl příjemně překvapen s počtem přihlášek. "Všichni zúčastnění si zaslouží pochvalu, k vidění byly skvělé výkony a místní, ženského fotbalu neznalí diváci, netajili své překvapení nad tím, jak kvalitní úroveň může mít fotbal v podání žen," zopakoval spokojené pocity. "Snad se nám tím k potěše KFŽ ČMFS, která nad turnajem převzala záštitu, za což bych jim rád poděkoval, podařilo alespoň trošku přispět k propagaci ženského fotbalu," dodal T. Janovský na závěr.

Ladislav Brandejský
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Melcherová: "V posledních minutách zápasu o umístění nás zařízl pan rozhodčí"

Melcherová: "V posledních minutách zápasu o umístění nás zařízl pan rozhodčí"

15. březen 2011
(aktualizováno: 15. březen 2011, 11:49)

Kunice - Na umělé trávě v Kunicích se v neděli uskutečnila finálová část fotbalového turnaje žen organizovaného FK Zlíchov 1914. V návaznosti na vyřazovací část z víkendu 19. - 20. února 2011 se zúčastněné postupující týmy utkaly ve dvou skupinách každý s každým, následovaly duely o konečné umístění, to vše při hrací době jednou 27 minut při počtu hráček 7 + 1 na hřišti o rozměrech 50 x 40m.

FK Uhlířské Janovice: (Nahoře zleva) M. Makalová, R. Melcherová, V. Němcová, N. Koudelková, L. Vondráčková, K. Baranovičová. (Uprostřed zleva) M. Bílková, P. Hromádková, H. Černá, M. Beranová. (Na zemi) K. Veselá.

Složení skupina

Skupina F1:  FK Uhlířské Janovice, SK Viktorie Všestudy, FK Zlíchov 1914 A, FC Vysočina Jihlava.
Skupina F2: DFD Louňovice, 1.FK Příbram, Baník Mořina, FK Zlíchov B.

Výsledky FK Uhlířské Janovice v základní skupině

U. Janovice - Všestudy 0:0
V zahajovacím duelu turnaje poměřily uhlířky síly se soupeřkami, které znají i z mistrovské soutěže. Hráčky Všestud měly mírnou herní převahu, ale gól nepadl ani na jedné straně, také díky zákrokům K. Veselé Nerozhodně skončilo utkání i do počtu nastřelených brankových konstrukcí - tečovaná střela M. Makalové orazítkovala pravou tyč , A. Doležalová trefila břevno poloodkryté svatyně uhlířek.

U. Janovice - Zlíchov 1:1
Hned v úvodních minutách se domácí celek ujal vedení. Poté, co nepřesně zakončila M. Matějková, hráčka s druholigovými zkušenostmi v dresu Liberce, se mnohem lépe vedlo L. Teskové, mající prvoligové zkušenosti v dresu Slavie Praha - 0:1. Rychlý gól asi zlíchovské hráčky ukolébal a uhlířkám se tak naskytly možnosti minimálně na vyrovnání. Střela R. Melcherové z těžkého úhlu skončila na pravé tyči, M. Bílková číhající za obranou zakončovala vedle, pohlednou kombinaci po ose L. Vondráčková - M. Bílková a zakončující R. Melcherová reflexním zákrokem na rohový kop vytěsnila J. Voborníková. Po jeho rozehrání se mohlo naplnit "nedáš - dostaneš", proti Tikovské v brejkové situaci výborně zasáhla K. Veselá. Vyrovnání se uhlířky dočkaly ve 20. min, kdy nahrávku K. Baranovičové v gólové zakončení přetavila M. Bílková - 1:1. Blízko byly dokonalému obratu, ale R. Melcherová poslala míč vedle brány a ve 26. min neuspěla M. Bílková tváří v tvář J. Voborníkové.

U. Janovice - Jihlava 1:1
V posledním utkání v základní části finálového turnaje nastoupily uhlířky proti druholigovým hráčkám z Jihlavy, které měly po dvou zápasech plný počet bodů a skóre 9:0. Bojovným výkonem však držely bezbrankový stav až do 17. min, kdy vše před s sebou propálila P. Žampová - 0:1. Uhlířky nepřestaly bojovat a již za dvě minuty bylo vyrovnáno zásluhou M. Beranové po rohovém kopu rozehraném M. Bílkovou.Tento stav vydržel až do konce zápasu. Uhlířky tak dokázaly jako jediné ve finálové části turnaje obrat o body celkového vítěze.

Ostatní výsledky skupiny F1: Jihlava - Všestudy 6:0, Jihlava - Zlíchov 3:0, Všestudy - Zlíchov 0:1. Pořadí  skupiny F1: 1. FC Vysočina Jihlava 7 bodů 10:1, 2. FK Zlíchov 1914 A 4 body 2:4, 3. FK Uhlířské Janovice 3 body 2:2, 4. SK Viktorie Všestudy 1 bod 0:7.

Výsledky skupiny F2: Příbram - Louňovice 2:0, Příbram - Zlíchov B 1:1, Příbram - Mořina 3:0, Zlíchov B - Mořina 0:0, Zlíchov B - Louňovice 2:0, Mořina - Louňovice 1:0. Pořadí skupiny F2: 1. 1. FK Příbram 7 bodů 6:1, 2. FK Zlíchov 1914 B 5 bodů 3:1, 3. Baník Mořina 4 body 1:3, 4. DFD Louňovice 0 bodů 0:5.

Zápasy o umístění

U. Janovice - Mořina 0:1
Duel o konečné turnakové 5. - 6. místo z celkem 20 zúčastněných týmů se uhlířkám nepovedl. Nedařilo se jim skoro vůbec nic, vytratila se i bojovnost. A i když soupeř působil podobným dojmem, dokázal po hlavičce Z. Eliáškové z 5. min vstřelit vítězný gól. Vítězný byl také z toho důvodu, že v poslední minutě při jasné gólové pozici M. Bílkové hlavní rozhodčí hodně necitlivě odpískal konec zápasu.

O 7. místo: SK Viktorie Všestudy - DFD Louňovice 2:1. O 3. místo: FK Zlíchov 1914 A - FK Zlíchov 1914 B 1:1, 1:3 p.k. Finále: FC Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 4:1.

Konečné pořadí finálové části Kunického poháru: 1. FC Vysočina Jihlava, 2. 1. FK Příbram, 3. FK Zlíchov 1914 B, 4. FK Zlíchov 1914 A, 5. Baník Mořina, 6. FK Uhlířské Janovice ženy, 7. SK Viktorie Všestudy, 8. DFD Louňovice (dále se zúčastnily hráčky týmů FC Hradec Králové, Malá Skála, 1. FC Ústí nad Labem, FK Postoloprty, DFK Mnichovo Hradiště, Mix Team, DFC Panterky Čechtice, Bohemia Poděbrady, Pivoženky Jesenice, FK Agria Choceň, Čechie Tuklaty, TJ Mokré).

Individuální ocenění: Nejlepší hráčka M. Matějková, Nejlepší střelkyně L. Tesková (obě FK Zlíchov 1914 A), Nejlepší golmanka J. Havrdová (FC Vysočina Jihlava).

U. Janovice: K. Veselá - K. Baranovičová, M. Beranová, M. Bílková, H. Černá, P. Hromádková, N. Koudelková, M. Makolová, R. Melcherová, V. Němcová, L. Vondráčková.

Ohlasy

"První zápas se Všestudy, který skončil remízou, jsme měly více vyložených příležitostí ke vstřelení gólu, bohužel jsme jich nevyužily," litovala ztracených bodů M. Bílková. "Druhý remízový zápas se Zlíchovem A byl vyrovnaný na obou stranách, rozdělení bodů bylo spravedlivé," ohodnotila druhou remízu v průběhu turnaje. "Do zápasu s favoritem, a jak se později ukázalo i vítězem celého turnaje, Jihlavou jsme šly s úkolem zodpovědně bránit a zkusit je porvat o dobrý výsledek," byla si M. Bílková vědoma soupeřem ukazované síly. "A podařilo se!" dodala spokojeně. "Udržely jsme s Jihlavou krok a dočkaly se vyrovnávacího gólu," ocenila hru uhlířek. Ovšem poslední vystoupení už taková sláva nebyla. "Remíza nás natolik ukolébala, že po delší pauze zápas o umístění s Mořinou, byl diatmetrálně odlišný. Neběhaly jsme, nebojovaly, dopustily se mnoha nepřesností v přihrávkách a proto to nedopadlo jinak, než prohrou," nebyl již tón hlasu M. Bílkové tolik spokojený. A jak M. Bílková viděla vystoupení uhlířek? "Turnaj byl celkově dobrý, porovnaly jsme síly i s prvoligovými týmy. Nám dlouhodobě chybí pohyb, přesnost přihrávek, přechod mezi zálohou a útokem s gólovou přihrávkou. Celý turnaj nám výborně zachytala bránkářka Kateřina Veselá."

"Se silnými soupeři jsme jako tým nepropadly," byla spokojená opora obranných řad M. Makalová, které se nelíbil až závěrečný duel. "Zápas s Mořinou ukázal, že sice dokážeme pozorně bránit, ale již se nedokážeme kombinační hrou dostat k brance soupeře," viděla nedostatky ve hře uhlířek. "Když už se k brance dostaneme, chybí odvaha zakončit a raději volíme přihrávku do strany na spoluhráčku," dodala. Podobně jako M. Bílková pochválila gólmanku: "Několika zákroky nás opět podržela K. Veselá." Co uhlířkám chybělo, bylo více vstřelených gólů. "Někdy zbrkle zakončujeme z první, namísto toho, abychom si míč zpracovaly a umístily. A to že se na naší hře podepisuje neúčast na trénincích, není třeba připomínat," upozornila. Porážku v duleu s Mořinou připisuje M. Makalová své vlastní osobě: "Žel rozhodující gól Mořiny padl z hlavičky Zuzky (bývalá spoluhráčka z Řevnic a Litně), o které sice vím, že je výborná hlavičkářka, přesto jsem jí neuhlídala," kála se po turnaji.

"Nastupovaly jsme jako třetí tým ze základního kola, nikdo tudíž nepředpokládal, že bychom mohly ve finále dobře zahrát," byla si R. Melcherová vědoma, že uhlířky nepatří mezi hlavní favoritky. "Bohudík se mýlili a v prvních třech zápasech jsme jako celek předvedly hezký výkon, kdy jsme vždy remizovaly se silnými celky naší skupiny," byla spokojená R. Melcherová se třemi získanými body. A těch mohlo být i více, kdyby obula střelecké kopačky. "Zápas s Všestudy jsme ale mohly vyhrát, nebýt spálených šancí z mé strany. Stačilo dobře zakončit tutové šance, což se mi nepovedlo. Žel, asi jsem moc chtěla." Jak viděla duel o konečné umístění: "Poslední zápas nebudu ani komentovat, to se fotbalu, ani nepodobalo," mávla rukou. Přesto měly uhlířky tutovku, kterou přerušil hvizd hlavního arbitra. "V posledních minutách zápasu s Mořinou nás pak, když už jsme začaly trochu alespoň hrát, zařízl pan rozhodčí. Škoda, nedělá to dobrý dojem, a kazí to pocit hráček, které hra a účast stojí nemalé úsilí, ale také nemalé finance," dodala R. Melcherová zklamaně.

"Jsem rád, že si všichni dobře zahráli a snad se i bavili, nikdo se vážněji nezranil a minimálně ve stejném počtu se znovu setkáme napřesrok," zhodnotil za pořadatele třídenní turnaj T. Janovský. "Když jsme se Kunický pohár rozhodli uspořádat, vůbec jsme nečekali takový zájem. Původní záměr byl zpestřit zimní přípravu našim děvčatům turnajem pro alespoň šest týmů. Vzhledem k počtu přihlášek jsme nakonec rozšířili počet účastníků na 20 a přesto ani to nakonec nestačilo a několik zájemců jsme bohužel byli nuceni odmítnout," byl příjemně překvapen s počtem přihlášek. "Všichni zúčastnění si zaslouží pochvalu, k vidění byly skvělé výkony a místní, ženského fotbalu neznalí diváci, netajili své překvapení nad tím, jak kvalitní úroveň může mít fotbal v podání žen," zopakoval spokojené pocity. "Snad se nám tím k potěše KFŽ ČMFS, která nad turnajem převzala záštitu, za což bych jim rád poděkoval, podařilo alespoň trošku přispět k propagaci ženského fotbalu," dodal T. Janovský na závěr.

Zlata banka
Reklama
Ladislav Brandejský
Prohlédnout galerii