vv auto
Reklama

Vyšlo nové číslo "V biosce šum"

3. únor 2010, 15:43
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutná Hora - Slavná Club Deportivo Futsalová liga, která navazuje na úspěšné ročníky pořádané Restaurací na Valech a svoboda.info, skočila svou pouť první fází, kdy se utkávaly týmy každý s každým. Teď následuje nadstavbová část, kdy se budou utkávat jen týmy ve svých skupinách. Zde následuje krátké shrnutí dosavadního průběhu:

Do soutěže se přihlásilo 11 týmů, kdy nováčkem je pouze tým Freaks. Tři týmy přijaly jméno svých sponzorů: Cannabis- Dřeva Tvrdík, Zewláci - VS35,- a Žabáci - Kantor&spol. Do této chvíle zasáhl do soutěže úctyhodný počet 156 hráčů.

Modrá skupina Diega Maradony

Do této skupiny byl nasazen jako lídr vítěz posledního ročníku STS Chvojkovice Brod a už při losování 13. října 2009 bylo zřejmé, že bude velmi vyrovnaná: finalista loňského ročníku Dřevo Tvrdík, který navíc na přestupovém trhu ulovil Jirku Špitálníka z Veteránů. Semifinalista z týmu Kantor, dále VS35,-, Restaurace na Valech a Green Bar, který zaznamenal ze všech týmů největší obměnu. Navíc kromě nových tváří futsalové ligy ulovil Petra Váňu, který už byl jednou nohou u Teachers.

Od začátku začaly utíkat na špici dva týmy Restaurace na Valech a STS Chvojkovice. Vala vyhrála 6 zápasů v řadě a přemožitele našla až v 8.zápase u týmu Teachers, který souboj s Valy vzal velmi prestižně. K výborným výsledkům kromě konsolidované sestavy a kvalitní brankářské dvojice pomohl svými 14 góly ostrostřelec L. Sýs. STS Chvojkovice se sice nemohla pyšnit takovou sérií, ale po posílení už tak kvalitního týmu se pyšní vyrovnanými výkony a výbornou obranou, kdy je přehrál pouze Green Bar, jinak jejich další dvě prohry byly po velké boji (Freaks 1:2, VS35,-0:1).

Za těmito týmy to vypadalo na vyrovnanou čtyřku, kdy překvapivě od začátku nejvíce ztrácel Kantor&spol., ten ale v posledních pěti zápasech úvodní části neprohrál a dotáhl se na své soupeře. Výrazným bodovým příspěvkem jim k tomu pomohl překvapivý lídr týmové produktivity M. Vrba. Opačným případem bylo Dřevo Tvrdík, které po slibném úvodu, kdy zaznamenalo v prvních čtyřech utkání 2 výhry, začalo ztrácet a z posledních 6 zápasů vydolovalo jen bod. Jejich postavení ovlivnilo i fair-play gesto, které udělali, kdy namísto kontumace zápasu ve svůj prospěch přistoupili na náhradní termín, ale pak v něm vysoko prohráli.

Green Bar též chvíli čekal na konsolidaci svého kádru a P.Váňa na vše stačit sám nemohl, ale po Vánocích se jeho mašina rozjela, bodově přispěli zejména J. Šrámek a M. Král a 4 zápasy bez prohry jej katapultovaly jeden čas až na druhé místo skupiny. VS35,- měla dobrý začátek (3-1-1), kdy ztratila pouze vyhraný zápas v prvním kole s Green barem. Jenže pak překvapivě prohrála se Sočou, vzápětí Kantor&spol. a pak jen tak srovnala s Veterány. Po další prohře s Restaurací na Valech už to a týmem vypadalo kriticky, ale překvapivé vítězství s lídrem žluté skupiny Freaks ji udržela na dostřel postupové trojce. VS35,- tak potvrdila pověst jánošíků, kdy sice porazila elitní týmy (STS, Freaks), ale chudým dávala.

Žlutá skupina Enza Francescoliho

Nasazen do této pětičlenné skupiny byl tým Teachers, jakožto vítěz předminulého ročníku. Dalšími týmy jsou Veteráni, NC Palma, Soča Suchdol a nováček Freaks.

Už od začátku sezóny dali Freaks jasně najevo, že míří za přímým postupem. Poradili si se všemi týmy své skupiny a 7 bodů za dvě prohry a remízu ztratili s týmy modré skupiny. Suchdolská Soča, která měla papírově patřit s Veterány k outsiderům skupiny po horším začátku tým vhodně doplnila o M. Pavlíka a A. Schwarze a udržela se svými soupeři krok. Pokud v následujícím kole pokoří teahcers dostane své soupeře pod tlak. Pomohlo jí k tomu i to, že Teachers se presentovali nevyrovnanými výkony, kdy pouze jedenkrát dokázali zvítězit 2x za sebou, jinak vždy střídali vítězství s porážkou.

Nejsvětlejším bodem jejich působení bylo, že jako jediný porazili Restauraci na Valech. NC Palma sice zahájila ve velkém stylu, kdy v prvním kole rozebrala favorizované Teachers (9:2), jenže řada remíz ji nedovolila odskočit Soče o více bodů. Tristním výkonem se presentovali Veteráni, kteří získali pouze jeden bod a to až v osmém zápase. Teď mají čtyři zápasy k tomu aby se pokusili o zázrak a to dotáhnout se bodově na tým Dřevo Tvrdík a zajistit si postup do předkola. (pro postup do předkola je rozhodujícím kritériem průměr bodů na zápas vzhledem k jinému počtu celkových odehraných zápasů mezi modrou (15z.) a žlutou skupinou (14z.)).

Lídři statistik:

I. Bodování
1.Váňa Petr 25 b (20+5)
2. Sýs Ladislav 19 b (14+5)
3. Pospíšil Ladislav 15 b (14+1)

II. Střelci
1.Váňa Petr 20g.
2. Sýs Ladislav 14g.
3. Pospíšil Ladislav 14g.
III. Nahrávači
1.Král Michal 9 As.
2. Holík Petr 8 As.
3. Vančura Jakub, Hollas David, Čálek Milan 7 As.
IV.Gólmani podle průměru (pouze gólmani s min 3 z.)
1. Peroutka 1,67 G/Z
2. Snížek Martin 1,89 G/Z
3. Potměšil Miroslav 2,25 G/Z

Rozhovory se zástupci jednotlivých týmů po úvodní části zuřivým reportérem z www.d10s.cz

Intro: Jako předkrm je podáván rozhovor s doyenem futsalové ligy na kutnohorsku René Svobodou:

Rendo pojďme si prohodit role a zde je pár otázek. Jak se ti líbí dosavadní průběh soutěže? Ty jako znalec poměrů máš nějaké případné připomínky k jejímu průběhu? Jak se ti líbí systém soutěže?
Systém soutěže určitě přinesl oživení, zdá se mi, že i týmy, které vyloženě nepropadly - Veteráni - mají do poslední chvíle o co hrát. Řekl bych, že proti některých předchozím ročníkům se i hra trochu zklidnila, je ovšem otázkou, jak tomu bude v play-off. Připomínky mám spíše ze svého novinářského pohledu - ne vždy "služba" a "vedoucí týmu", který píše zápis o utkání, vyplňuje všechno pečlivě a pokud v hale náhodou nejsem, je někdy hodně těžké dát dohromady průběh zápasu.

Kromě plátku "V biosce šum" bulvárního www.d10s.cz jsi jediný, kdo skutečně o sálovce informuje. Čím jsi to vysvětluješ?
Tak za ostatní mluvit nemůžu, soutěž pro ně není zřejmě dostatečně zajímavá. Já osobně jsem trochu "srdcař", protože jsem v devadesátých letech tuto ligu založil :) Z toho vyplývá asi můj trochu jiný vztah.

Jaký tým tě překvapil v dosavadním průběhu soutěže svými výkon, jak pozitivně tak negativně?
Velkým zklamáním jsou pro mě Veteráni, kteří - ač se snažili omladit - propadli téměř ve všech zápasech. Je jasné, že roky zastavit nejde, ale mladí kluci v jejich týmu nepřinesli takové oživení, jaké by potřebovali. Zklamáním jsou pro mě i kluci z Dřevo Tvrdík a zdá se mi, že jejich tým "netáhne za jeden provaz". Příjemně mě překvapil nováček Freaks. Tento tým je složený z fotbalistů - "nováčků ve futsale" - a myslel jsem, že budou mít více potíže s halovým fotbalem, hlavně s taktikou.

Jaké týmy tipuješ, že postoupí přímo do play-off ? A Myslíš, že černý petr zůstane někomu jinému než veteránům?
Musel by se stát asi zázrak, aby Veteráni "vstali z popela". Vyrovnanější se mi zdá skupina A, o přímý postup si to tam rozdají Green bar s Kantorem, jenže jak se říká - když se dva perou, třetí se směje. Proto si myslím, že poslední slovo neřekli ani VS35,-

Myslíš, že si už Petr Váňa pohlídá vedoucí postavení v individuálních statistikách? Nebo myslíš, že mu Artroz trofy nebo cenu pro nejlepšího střelce někdo uzme?
Petr Váňa hraje ve velkém klidu a začal zúročovat své zkušenosti z vyšších futsalových soutěžích. V letošním ročníku nemá konkurenci, obzvlášť, když loňský kanonýr Bedřich Franc letos nehraje úplně v ideální formě. Je ovšem otázkou, zda Chvojkovice nenačasovaly formu na play-off....

Jaký tým tipuješ na vítěze presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části? Vala? STS či Freaks? Nebo někoho úplně jiného?
O titul vítěze základní části si to podle mě rozdají Chvojkovice a Freaks.

Tvůj tajný tip na vítěze?
Tajný tip je tajný :) Ale dobrá: Green bar.

Zasáhneš do soutěže? Jsi na soupisce některého z týmu? V loňském roce jsi nastoupil ve 1/4 finále za žabáky a pomohl k vyřazení Valů skvěle zvládnutým penaltovým rozstřelem.
Letošní nabídky nebyly příliš lukrativní, také do kutnohorského futsalu zřejmě dorazila hospodářská krize. Pro týmy jsem zřejmě příliš drahý, takže jsme se s nikým nedomluvili. Asi budu muset slevit ze svých požadavků :)

I. za Dřevo Tvrdík odpovídal manažer Z.Volenec

Zdeňku, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže? Co se stalo s Vaším týmem, po slušném začátku neuvěřitelný propad a pak 6 zápasů bez výhry. Kde je příčina?
Ahoj, spokojenost určitě není, myslím že všichni očekávali že se budeme pohybovat ve vyšších patrech tabulky, ale bohužel. Náš problém je hlavně ve střílení branek. Máme obrovské množství spálených šancí. Jasně to bylo vidět i v našem posledním zápase s týmem Kantor&spol. (2:6).

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Určitě překvapením jsou Freaks, a taky Soča, jenž je ve druhé skupině pořád v kontaktu s týmy před sebou.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době jste daleko za hranící přímého postupu do play-off. Budete se soustředit na útok na třetí příčku ve skupině, když ztrácíte propastných 9 bodů nebo je vaším cílem pohlídat odstup od veteránů a pak se zkusit prokousat přes předkolo?
Sice nám 9 bodů chybí, ale samozřejmě nic nevzdáváme a pokusíme se probojovat na 3 příčku. Samozřejmě, pokud nevyjde přímý postup do play-off, tak předkolo je pro nás pomalu nutností. Na druhou stranu loni jsme se do play-off dostali taky až na poslední chvíli a nakonec z toho bylo 2 místo.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Asi Vala, ale Freaks jsou taky hodně nahoře.

Byly zde nějaké vnější vlivy, které vyústily ve vaše nevyrovnané výkony.
Nemyslím si že by byli nějaké vnější vlivy, pravdou je že jsem mohli mít o 3 body víc, pokud bychom se nedohodli s VS35,- na odložení zápasu, ale tak zachovali jsme se v duchu fair-play.

Vy jste vystřídali mnoho hráčů, ale nic nepřineslo nějakou úspěšnou sérii. Ani letní posila J.Špitálník zatím neboduje tak, jak jste přepokládali..
Ano, hráčů jsme vystřídali dost, pravdou ale je, že někteří nastoupili jen v 1 či 2 zápasech. Také jsme měli problém s gólmany, ale i ten už je snad v současnosti vyřešen. Jirkovi to tam prostě zatím nepadá, jako celému týmu, ale doufejme že nás bude táhnout v play-off.

II. Za tým STS Chvojkovice Brod odpovídal nejproduktivnější hráč Martin Kocourek

Martine, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Jako každý správný zástupce nemůžu být s výkony nikdy plně spokojen. Důležité pro našeho nehrajícího kapitána je zatím to, že se nestalo žádné zraněni a je pohoda v tymu.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu jak příjemně, tak nepříjemně.
Překvapením soutěže je docela velký počet nových "koní" v každém týmu a to je dobře. Jen u nás máme na střídání téměř vždy 4 hráče. Je vidět, že dobrá pověstwww.d10s.cz a futsalové ligy jako celku se rychle rozšířila:-)

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Jste nyní na druhém místě ve skupině, ale za vámi číhá řada pronásledovatelů. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete mimo postupové pozice?
Umístění po odehrání základní časti se může ještě značně promíchat. Pro nás i celý vývoj ve skupině bude klíčový hned následující zápas s Restaurací na Valech. Jeho výsledek může více napovědět zda ještě zaútočíme na první místo ve skupině nebo zda necháme Vala "osamostatnit" a pak už se bude "bojovat"(snad tedy ne doslova) jen o další umístění v tabulce a tam je to opravdu hodně otevřené. Rádi bychom přenechali boj o třetí místo Green baru a ostatním. Nám za této situace ve skupin bude i případné druhé místo vyhovovat.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Tipy moc rád nemám, takže s jistotou to povím až po odehrání základní části. Při pohledu na tabulku je jasné, že slušně mají našlápnuto Freaks a Vala. Ale jedinou jistotu je,ze tu cenu nezískají Veteráni.

Čím jsi vysvětluješ to, že B.Franc že tolik nedominuje tabulkám produktivity? Dokonce spolu letos máte téměř vyrovnanou bilanci.
Béda je produktivní dost, ale bohužel hlavně v restauraci pod schody (hurónský smích). Je to jediný útočník, který u nás dokáže zaskočit i v obraně, takže ho musíme neustále točit a to se v tabulkách musí ukázat. Dle interních informací, které mi tlumočil náš manažer, si prý svoji střeleckou formu (stejně jako ostatní útočnici) si plánuje na play-off. Tak nám nezbývá než doufat.

Na druhou stranu jste letos zapracovali na defenzivě a jste nejlépe bránící mužstvem. Není to tím, že už se vám nechce tolik běhat a radši tedy hrajete zezadu?
Běhat resp. vyběhnout se chce vždy jen našemu brankáři, ale to zase nechceme my. Je pravdou, že máme dobrou a zkušenou obranu a málo gólu dostavíme hlavně proto, ze se jim tam moc nemotám já.

Co říkáš systému soutěže? líbí se ti?
Systém je jiný než bylo zvykem a hodnotit ji asi budeme po ukončeni soutěže, ale jestli nás ostatní tymy nechají obhájit titul, tak pro jinou změnu hlasovat nebudeme.

III. Za VS35,-

k rozhovoru po vyjednávání www.d10s.cz přemluvil kanonýra Thiemu

1) Filipe, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Začal bych kodexem našeho thiemu VS35,-. "Na hřišti nech tolik, kolik považuješ za správné. Pokud to nestačí, čel kritice, která však musí mít své limity, jelikož to hrajeme pro zábavu". Samozřejmě, kdo by nechtěl stále vyhrávat a rozhodovat důležité zápasy?? Ale v reflexi reality a nynějšího složení jsem spokojen a věřím, že do PO se dostaneme.

2) Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadím průběhu?
Mě osobně nejvíc překvapila hra kluků z Green baru v čele s Petrem Váňou. Je vidět, že míč je poslouchá a jejich kombinační hra na jeden dotek se dá přirovnat snad už jen k té naší.

3) Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době za hranící postupu do play-off. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
Pokud bychom se dostali do první trojky, odsunuli bychom na tuty některé spolky nad námi. Ale rádi si zahrajeme i předkolo, zkušenosti se vždycky hodí a štěstíčku zkusíme jít naproti.

4) Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Rád bych zmínil nás, ale bohužel, to už se nepovede. Takže souboj titánů v čele s RnV a Freaks bude zajímavý.

5) Měli na Vaše výkony vliv organizační týmy ve vašem spolku. Objevily se v průběhu soutěže nějaké vnější vlivy, které vyústily ve vaše nevyrovnané výkony.
Náš thiem je specialista v nevyrovnaných výkonech. Těch vnějších vlivů je celá řada. Na prvním místě bych zmínil zbytečnou skromnost a nízké fotbalové sebevědomí. Dále špatný životní styl, nedostatek spánku a rozmařilý studentský život většiny hráčů. Z toho lze vyvodit, že některé zápasy nám opravdu utekly úplně zbytečně! Snažíme se na tom pracovat! Na závěr bych chtěl popřát všem týmům tu nejlepší formu a ať je duch fair-play provází až do finále.

IV. Za křesetický Green Bar

na otázky odpovědět manažer Martin Votava

Martine jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Jsem celkem dost překvapený. Nečekal jsem, že na tom budeme až tak dobře. Hodně nám pomohl příchod Petra Váni.

2) Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Nejvíce mě překvapila Vala. Mají velmi dobré výsledky, výborně sehraný tým(nejen ve futsale :) ) a hodně zkušeností.

3) Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době za hranící postupu do play-off. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
První místo si asi pohlídají Vala. Na dalších místech to bude boj. Jedním zápasem se může pořadí celé protočit.Rád bych viděl na postupovém nás, ale je otázka jak se nám povede dále.

4) Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části?
Můj favorit je Restaurace na Valech.

5) Co způsobilo takovou masivní obměnu ve vašem týmu?
Kluci, převážně hráči křesetic, co hráli loni, už hrát nechtěli, tak jsme to vzali místo nich a dali jsem dohromady celé nové mužstvo.

6) Jak se Vám podařilo přetáhnout petra Váňu, už se zdálo, že ho podepsali teachers? Myslíš, že na jeho rozhodování mělo vliv, že u vás dostal více prostoru než by tomu bylo u učitelů?
S Petrem to bylo komplikované. Nejdříve jsem se předběžně domluvili, že bude hrát za nás. Poté mi volal, že si jeho manažer plácl s Teachers a ti ho napsali na soupisku. Nakonec jsme jim pohrozili arbitráži, tak vše dobře dopadlo a Petr podepsal kontrakt u nás a ten u Teachers jsme společně za Bioskou spálili. Jo a k té druhé otázce. Petr ví, že u nás je hlavním motorem a tato pozice mu naprosto vyhovuje.

V. Za mužstvo OTA Kantor&spol.

se vzhledem k velkému přestupu Michala Blažka do svazku manželského podařilo rozhovor uskutečnit až na poslední chvíli. Michale, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Začátek byl velice neutěšený,kluci se snažili zahrát si fotbal,ale nemělo to hlavu ani patu. Po pár zápasech, jsme zapracovali na sestavě a už každý věděl, kde má svoje místo a myslím, že už se na to dá dívat.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Překvapil mě green bar. Hraje v novém složení, tak jsem čekal, že budou mít problém se souhrou. Dá se říci, že s ním mají problémy všichni.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době jste na samé hranici postupu do play-off navíc i na pátém místě VS35,- jsou na dostřel. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
Náš cíl je postoupit do play-off bez předkola. Je nám celkem jedno, koho necháme za sebou, a i když je tabulka dost vyrovnaná, uděláme vše pro přímý postup.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části?
Trofej získá tým Restaurace na Valech .

V čem vidíš to, že po vlažném začátku jste se chytli a nyní jste již 5x neprohráli ? Mělo na to nějaký vliv připomínky bulváru ohledně vaší těžkoatletické minulosti? Jak to spoluhráči nesli ?
Jak jsem řekl na začátku, řada kluků stála na palubovce poprvé či po dlouhé době a než zapadli do nějakého systému, tak to chvíli trvalo. Teď bych naší bilanci nazval těžkotonážní a doufám, že bude čím dál tím těžší. K tomu bulváru, ten nás odsoudil po prvních zápasech k činkám nebo pořádkovým službám, ale pomalu se nás začínají týmy bát i po futsalové stránce a to je dobře. Kluci se vyptávali, kdo to o nás napsal, že by mu ukázali, co maíj pod našimi novými dresy. Řekl jsem jim ať se drží hlavně filosofie našeho týmu a to pěkně si zahrát fotbálek, udělat si žížu a pobavit se s kamarády u piva.

VI. Rozhovor s manažerem týmu Restaurace na Valech

se nepodařilo získat. Radim Vlach vzkázal přes svého zástupce, že vše důležité již řekl v minulém rozhovoru, tak se čtenáři musí spokojit s ním.

Než se budeme věnovat k futsalu, o tobě je Radime známo, že jsi i velký příznivec hokeje. Dokonce při svém účast na exhibičním střetnutí Kaňk Icebreakers: Spaka United byl vyhlášen za nejlépe oblečeného hráče. Nezaregistroval jsi poté zájem od kutnohorských sršňů, když zápas bedlivě sledoval i jejich manažer?
Ceny si nesmírně vážím, ale pan Muras mi bohužel nevolal. Asi si všiml, že neumím moc překládat doprava. Nezbývá mi než na tom zkusit zapracovat. Proto jsme měli i v prvním útoku pozice rozdělené. Já vpravo, Johny, kterému to moc nešlo doleva, hrál bránící levé křídlo. No a centra nám hrál Ďoubi, který měl problém s překládáním na obě strany.

Při pohledu na tebe je vidět, že jsi rozhodně silovou přípravu nezanedbal? Kde se v tobě bere taková síla? Dokonce se objevily spekulace, že by jsi, vzhledem ke své figuře, mohl od příští sezony jít na hostování do týmu Kantor&spol. či Soča :)?
To jsou opravdu jen spekulace, sám sebe nikam nevyměním. Když už zmiňujete Soču, ještě nedošlo z její strany k dorovnání za hostování M.Pavlíka. Budu muset s Bendžákem, jako zástupcem Soči, vést o víkendu důrazný pohovor.

Pojďme k futsalu. Celá futsalová veřejnost čekala, kdo váš tým porazí. Ve čtvrtek po téměř 3 měsících trvání soutěže skutečně první porážka přišla. Čemu ji přičítáš ?
To, že porážka jednou přijít musela, bylo jasné. Ani jsme ohledně toho nějaký tlak nepociťovali. Chyběl střelec důležitých gólů Láďa Kosík, ale hlavní příčinu vidím v předzápasové přípravě. Doufám, že tak slabá účast se už nebude opakovat a pokud ano, budu z toho muset vyvodit důsledky !

Ve vašem týmu se střídají dva gólmani a oba alespoň dle statistik předvádí velmi dobré výkony. Podle jakého systému se střídají?
Jasná jednička je stanovena a tou je Petr "Divočák" Malina. Když přijdou oba, jde R.Vokoun do pole. Ale většinou pracovní povinnosti vyřeší tuto otázku za nás a přijde jenom jeden a ten chytá.

Zatímco řada týmu střídá hráče ve velkém a občas vytáhnou nějaké eso z rukávu, vaše sestava se celkem nemění. Podle čeho jsi tým skládal a plánuješ překvapit nějakými posilami? Co je vlastně se stabilním hráčem RnV minulých let Petrem Novotným aka „Jeskyňkou“?
Potřebovali bychom jednoho hráče, který by chodil pravidelně. Něco se rýsuje, ale to musejí ještě schválit spoluhráči. Ohledně Jeskyňky toho už 4 měsíce trápí kotník, po nakopnutí v zápase B týmů Kaňk: Křesetice. Všichni doufáme, že se k nám brzy připojí.

Když začala RnV hrát futsalovou soutěž patřila mezi nejmladší týmy, letos je to opačně a patříte mezi nejzkušenější. Byl to záměr při skládání mužstva?
Záměr to nebyl. S Johnym (Růžičkou) většinou vybíráme hráče mezi svými kamarády, kteří sdílí stejný přístup k fotbalu (futsalu) jako my a chtějí za Vala bojovat. Když tomu v minulosti nebylo, museli jsme přistoupit i k několika výměnám a hostováním, dokud si to hráči neuvědomí. Nemám z toho radost, ale dosavadní výsledky našeho týmu mi snad dávají za pravdu.

Letos je soutěž zatím velmi vyrovnaná. Máš mezi týmy nějakého černého koně a je naopak někdo, kdo tě zklamal svými výkony?
Asi neobjevím Ameriku, když řeknu, že mám černý koně mám dva: Freaks a Green bar. Zklamání jsou pro mě určitě Veteráni. 1 bod je žalostně málo.

S jakým umístěním celkově by jsi byl jako manažer spokojen? Láká vás prezidentova trofej pro nejlepší tým základní části nebo, jak se o vás traduje, si budete vybírat soupeře?
(Smích..) Jako každý rok si budeme samozřejmě vybírat soupeře. A co se týká celkového umístění, tak budu spokojen pokud vydržíme v soutěži do posledního hracího dne. Tzn. pokud přejdeme přes čtvrtfinále.

Na Club Deportivo se snesla v průběhu soutěže kritika. Nejprve za údajné pletichy ve výběrovém řízení na pořadatele futsalové soutěže, a aktuální kauza kritiky nejmenovaného hráče ohledně údajně nepravdivých informací o nedovoleném užívání podpůrných prostředků (piva) bezprostředně po zápase, která měla v očích futsalové veřejnosti tohoto hráče poškodit. Co tomu říkáš?
Že Club Deportivo převezl RnV už snad každý ví a o funkcionářích Clubu Deportivo si každý může udělat obrázek sám.(kaučuk se potutelně usmívá… pozn. redakce). Po poradě s právníky zvážíme podání k mezinárodní arbitráži do Lózán. Jo a co se druhé části otázky týká, tak tak do sporů bulváru s tímto hráčem se nemíním plést, už vůbec ne kvůli takové malichernosti. Teď s uzávěrkou přestupů mám svých problémů dost.

VII. Za tým Freaks

odpovídal manažer David Dastych
Davide, co vás přimělo se přihlásit do futsalové ligy? V jakých vodách jsi lovil při skládání týmu?
Už jsme o tom uvažovali dlouho, ale až letos jsme se odhodlali a přihlásili. Tým jsme skládali hlavně s Martinem Švábem Skládání týmu a ze začátku to nebylo úplně jednoduché a když jsem se přihlásili měli jsme 4 hráče, kteří věděli, že určitě hrát budou. Hlavním naším cílem bylo přemluvit Kozla a Skokana. Věděl jsem,že vzhledem k tomu, že jsou dobří kamarádi, tak když přemluvíme jednoho, půjdou oba. I ostatní hráče jsme vybírali hlavně mezi kamarády. Kluci jsou z týmů Kutná Hora, Záboří n/L a Zelený teď hraje v Bílém Podolí. Hlavně musím poděkovat Martinovi Snížkovi, který se nabídl, že půjde do brány, i když to není gólman a hraje v poli. Svými výkony je výrazně podepsán pod našimi dobrými výsledky.

S jakým očekávání jste do ligy vstupovali ?
Do soutěže jsme vstoupili s tím, že se chceme umístit co nejlépe,samozřejmě pokud by se nám povedlo soutěž vyhrát, tak budeme rádi, ale tak daleko se moc nedíváme, víme, že v play-off bude každý soupeř těžký.

Přesto, že jste nováček v soutěži, tak asi není nutné se ptát jestli jsi s dosavadní průběhem. Jsi sám překvapen, jak se vám daří?
Určitě překvapen jsem, nikdo z nás nečekal, že budeme na prvním místě s takovým náskokem. Při rozlosování skupin byl jasný cíl do třetího místa, což se zatím daří. Určitě malé zklamání vidím v těch dvou prohrách, ale pořád lepší teď, než aby jsme porážku poznali až při play-off. Při rozlosování skupin byly jasnými konkurenty Teachers a NC Palma

Překvapilo i zklamalo tě něco v soutěži?
Mírně mě překvapilo postavení Teachers, kdy jsem čekal, že budou hodně nahoře už od začátku soutěže. U Restaurace na Valech jsem zase nečekal, že budou takto suverénní.

Ve vaší skupině je zřejmě o vítězi rozhodnuto. Budete teď ladit formu na play-off nebo je pro vás cílem vyhrát presidentovu trofej pro nejlepší tým základní části? koho považuješ za největší konkurenty?
Bylo by hezké vyhrát obojí, ale uvidíme. Momentálně je na tom lépe Restaurace na Valech , ale doufám že se o presidentovu trofej popereme s nimi a asi s obhájcem STS Chvojkovice Brod.Poslední kola budou hodně těžká, každý bude chtít do play-off a soupeři jsou nevyzpytatelní a vždy hodně záleží na tom jak se kdy komu sejde tým. Příkladem jsou Teachers, ti když se sejdou, tak je hodně těžké je porazit.

Vás už se to netýká tak dovedeš s odstupem odhadnout, komu ve vaší skupině zbude 4.místo a nutnost popasovat se s nevyzpytatelným předkolem?
Tipoval bych Soču, Teachers si to pohlídají a do Palmy se po delší pauze vrátil Zelený a na jejich hře to bylo hodně znát. Takže můj tip je Soča, ale třeba bude vše jinak.

Teď jste utrpěli teprve druhou porážku v soutěži. V čem vidíš jejich příčiny?
Vždy je to hodně o tom, kdo dá první gól a v těchto zápasech to byl vždy soupeř. Proti Valům jsme navíc jsme zahodili spoustu šancí a to nás pak mrzelo, naproti tomu soupeř proměnil skoro vše. Navíc nám navíc chyběl brankář a to bylo hodně znát. Mám i trochu obavy, aby byl Martin na play off. Ve školách se budou dělat rozvrhy a zatím to vypadá, že vše stíhat nebude. A s VS35,-, tak oni vsadili na „prešovský beton“ a protože my si pořádně nenahráli, tak jim to vyšlo. Musíme si pro příště vzít z těchto zápasů ponaučení.

Myslíš, že vyhecovanou atmosféru vašeho zápasu s VS35,- ovlivnilo to, že řada hráčů obou týmů působí v kutnohorské spartě.
Trochu to ovlivnit mohlo, pokud se znáte se soupeřem, vždycky je to zajímavější a vyhecovanější. Ale naše zápasy jsou v poslední době vyhecované docela často. My chceme každý zápas vyhrát a už jen to, že jsme první tak to soupeře motivuje k lepšímu výkonu a pak to tak prostě dopadá. Další zápasy nebudou asi o moc jiné, jen doufám, že skóre bude lepší pro nás.

VIII. V týmu Teachers

byl k rozhovoru vybrána stálice tohoto týmu Jan „Mr.Sky“ Třískala
Honzo , jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Když se podívám na tabulku, tak rozhodně být spokojen nemůžu. Z minulých ročníků jsme si zvykli na lepší umístění. Hlavně nám díky tomu utíkají vysoké prémie a naopak platíme pokuty. Což hodně nelibě nesou hlavně bratři Holíkové.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Pokud se ptáš na tým, tak ti nedokážu odpovědět, přeci jen už to hraju hodně dlouho, takže takový vývoj jsem plus mínus čekal. Snad jen negativně Veteráni. Ale pokud bych to vzal obecně, tak hodně příjemným překvapením pro mě je zkvalitnění celé soutěže. Týmy se daleko více vyrovnali. Pořadatelství je taky na daleko vyšší úrovni, škoda že není 12 týmu v soutěži, bylo by to opět daleko zajímavější. Dan se vypískal, takže určitě převažují pozitiva.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části? Jste nyní na druhém místě ve skupině. Pokud se máte vklínit do první trojky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete mimo postupové pozice?
Tak budu realista, 7 bodů na Freaks už asi nestáhneme, promarnili jsme si to prohrou s nimi v předposledním kole. Takže budeme spokojení s druhým místem a vyladěním formy na play off. Pokud zůstaneme v postupové trojce, v což pěvně věřím,, myslím že ČERNÝ PETR zůstane Soče.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Tipuji Freaks, i když bych to přál klukům z Valů. Když se podívám na tabulku a poslední výsledky Kantor&spol., tak bych neodepisoval ani borce z oddílu TĚŽKÉ ATLETIKY.

Čím si vysvětluješ vaše nevyrovnané výkony. Již 7 zápasů pravidelně střídáte výhry s prohrami, to je nevídaná bilance.
Vysvětlení je naprosto jednoduché. Podívej se na politickou situaci u nás v zemi a neustále propírané platy učitelů. Z toho pramení naše platová nejistota, která se bohužel přenáší i na palubovku této slavné ligy. Nejhůře to snáší M. Blahník, který se právě proto na palubovce moc často neobjevuje.

Na zápas s Valy, které jste jako jediný porazili jste byli řádně nažhaveni a udělali jste řadu změn v sestavě. Byla to výjimka nebo byste takto chtěli nastupovat vždy. A bude návrat ztracených futsalových synů (pišta auer, M.Blahník, nyní V.Vodička) mít delší trvání?
Poslední otázka má širší záběr. Letos se nám bohužel nevyhnula zranění a odchody některých opor, které pracně nahrazujeme. Tomuto problému se intenzivně věnuje prezident našeho klubu P. Váňa se svým zástupcem M. Valtrem. A nutno podotknout, že vždy se jim velmi dobře podaří nahradit odcházející hvězdu. Hodně těžké to mají i z hlediska toho, koho do týmu přivést, protože na rozdíl ode mě a Tomáše Švába, hvězdy jako Potměšil, Jelínek a Vondra nechtějí hrát s každým. Proti Valům jsme se ještě nesešli úplně kompletní, ale naším cílem rozhodně bylo je porazit a ukončit jejich sérii.

Co se týká ztracených synů, tak M. Blahníka jsem vysvětlil v předchozí otázce. Pišta Auer, bude nastupovat pravidelně, jen co dokončí zimní přípravu se Spartou Praha ve Španělsku. A k Vodičkovi se vyjadřovat nemohu, protože mi to vedení týmu Váňa s Valtrem zakázali. Toť vše sportu zdar a futsalu zvláště.

IX. Za tým Night Club Palma

odpovídal jeho manažer Tomáš Rác
Tomáši, ty jsi jeden z mála nehrajících manažerů. Čím to? Už jsi pověsil kopačky na hřebík? Na soupisce jsi tak plánuješ návrat, když bude týmu nejhůře?
Byl jsem dlouhodobě zraněný,návrat na palubovku už neplánuju, jelikož je kluků dost a já se soustředím spíše na návrat do velkého fotbalu.

Dlouho ve vašem týmu chyběl Lukáš „green“ Zelený, čím to ? V kuloárech se doneslo, že stávkuje kvůli nevyplaceným odměnám od sponzora. Můžeš to čtenářům osvětlit ?
Lukáš chvilku chyběl, to je pravda, ale už je zpět a v plné síle, proč to je otázka spíš na něj. Jinak žádný z kluků odměny nedostává.

Jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Vzhledem k tomu, že si držíme třetí postupové místo, tak jsem s dosavadním účinkováním týmu v průběhu soutěže spokojen.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
V dosavadním průběhu mě nejvíce překvapila Restaurace na Valech,nečekal jsem že po úvodní části až tak vysoko Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině jste nyní na poslední postupové příčce, ale soča je hned za vámi. Podaří se Vám její útok odrazit nebo myslíš, že třeba ještě klopýtnou učitelé. Ještě není nic rozhodnuto a Soča se jistě nevzdá jen tak a bude to boj. Naším prvním cílem je play-off a pak se uvidí. To, že bychom chtěli udělat díru do světa a ligu vyhrát snad nemusím ani zmiňovat.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Vala,Freaks

X. Za tým Soča Suchol

odpovídal gólman Milan „Bendžák“Novotný
Milane, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Jsem spokojený s našim týmem. Hrajeme na hranici svých možností a hodně nám pomohly i tři nové posily v týmu.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Tým Green Baru.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině se mírně propadáte, ale stejně ještě 3.místo nemusí být ztracené. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
Tipovat se mi moc nechce, abych to nezakřikl. Nicméně se porveme o co nejlepší umístění. Pokud to nevyjde na přímý postup i v předkole cítíme šanci.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Pochopitelně Vala

Vy jste celkem byli aktivní na přestupovém trhu. Jak jsi spokojen s posilami? A už jste vyrovnali s Restaurací na Valech ohledně hostování M.Pavlíka?
Posily nám moc pomohly a oživily hru celé Soči. Odstupné za hostování jsem vyrovnal s hlavním manažerem Kaučukem. Po dohodě obou stran zůstane částka utajena.

Představili jste nové dresy, co vás vedlo k volbě bílé barvy?
Nové dresy jsme již potřebovali. Chtěli jsme změnu, proto jsme zvolili zeleno-bílou kombinaci. Chybou firmy, která nám tyto dresy vyráběla, přišly místo zelených trenek bílé, ale firma se k tomu postavila čelem a odčinila tím, že nám se slevou posílá sadu zelených trenek za nákupní cenu + nějaký present k tomu.

O tom, že černý petr konce soutěže zřejmě zůstane veteránům nebo si myslíš, že ještě mohou zabojovat, přeci jenom 6 bodů na Dřevo Tvrdík není nedosažitelné. ?
6 bodů je poměrně dost. Jak ale všichni víme, je to jen ,,kulatý nesmysl", tak uvidíme.

XI. Vyjádření veteránů

se bohužel nepodařilo získat, jelikož manažer týmu není přílišným fanouškem elektronické komunikace

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Vyšlo nové číslo "V biosce šum"

Vyšlo nové číslo "V biosce šum"

3. únor 2010
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutná Hora - Slavná Club Deportivo Futsalová liga, která navazuje na úspěšné ročníky pořádané Restaurací na Valech a svoboda.info, skočila svou pouť první fází, kdy se utkávaly týmy každý s každým. Teď následuje nadstavbová část, kdy se budou utkávat jen týmy ve svých skupinách. Zde následuje krátké shrnutí dosavadního průběhu:

Do soutěže se přihlásilo 11 týmů, kdy nováčkem je pouze tým Freaks. Tři týmy přijaly jméno svých sponzorů: Cannabis- Dřeva Tvrdík, Zewláci - VS35,- a Žabáci - Kantor&spol. Do této chvíle zasáhl do soutěže úctyhodný počet 156 hráčů.

Modrá skupina Diega Maradony

Do této skupiny byl nasazen jako lídr vítěz posledního ročníku STS Chvojkovice Brod a už při losování 13. října 2009 bylo zřejmé, že bude velmi vyrovnaná: finalista loňského ročníku Dřevo Tvrdík, který navíc na přestupovém trhu ulovil Jirku Špitálníka z Veteránů. Semifinalista z týmu Kantor, dále VS35,-, Restaurace na Valech a Green Bar, který zaznamenal ze všech týmů největší obměnu. Navíc kromě nových tváří futsalové ligy ulovil Petra Váňu, který už byl jednou nohou u Teachers.

Od začátku začaly utíkat na špici dva týmy Restaurace na Valech a STS Chvojkovice. Vala vyhrála 6 zápasů v řadě a přemožitele našla až v 8.zápase u týmu Teachers, který souboj s Valy vzal velmi prestižně. K výborným výsledkům kromě konsolidované sestavy a kvalitní brankářské dvojice pomohl svými 14 góly ostrostřelec L. Sýs. STS Chvojkovice se sice nemohla pyšnit takovou sérií, ale po posílení už tak kvalitního týmu se pyšní vyrovnanými výkony a výbornou obranou, kdy je přehrál pouze Green Bar, jinak jejich další dvě prohry byly po velké boji (Freaks 1:2, VS35,-0:1).

Za těmito týmy to vypadalo na vyrovnanou čtyřku, kdy překvapivě od začátku nejvíce ztrácel Kantor&spol., ten ale v posledních pěti zápasech úvodní části neprohrál a dotáhl se na své soupeře. Výrazným bodovým příspěvkem jim k tomu pomohl překvapivý lídr týmové produktivity M. Vrba. Opačným případem bylo Dřevo Tvrdík, které po slibném úvodu, kdy zaznamenalo v prvních čtyřech utkání 2 výhry, začalo ztrácet a z posledních 6 zápasů vydolovalo jen bod. Jejich postavení ovlivnilo i fair-play gesto, které udělali, kdy namísto kontumace zápasu ve svůj prospěch přistoupili na náhradní termín, ale pak v něm vysoko prohráli.

Green Bar též chvíli čekal na konsolidaci svého kádru a P.Váňa na vše stačit sám nemohl, ale po Vánocích se jeho mašina rozjela, bodově přispěli zejména J. Šrámek a M. Král a 4 zápasy bez prohry jej katapultovaly jeden čas až na druhé místo skupiny. VS35,- měla dobrý začátek (3-1-1), kdy ztratila pouze vyhraný zápas v prvním kole s Green barem. Jenže pak překvapivě prohrála se Sočou, vzápětí Kantor&spol. a pak jen tak srovnala s Veterány. Po další prohře s Restaurací na Valech už to a týmem vypadalo kriticky, ale překvapivé vítězství s lídrem žluté skupiny Freaks ji udržela na dostřel postupové trojce. VS35,- tak potvrdila pověst jánošíků, kdy sice porazila elitní týmy (STS, Freaks), ale chudým dávala.

Žlutá skupina Enza Francescoliho

Nasazen do této pětičlenné skupiny byl tým Teachers, jakožto vítěz předminulého ročníku. Dalšími týmy jsou Veteráni, NC Palma, Soča Suchdol a nováček Freaks.

Už od začátku sezóny dali Freaks jasně najevo, že míří za přímým postupem. Poradili si se všemi týmy své skupiny a 7 bodů za dvě prohry a remízu ztratili s týmy modré skupiny. Suchdolská Soča, která měla papírově patřit s Veterány k outsiderům skupiny po horším začátku tým vhodně doplnila o M. Pavlíka a A. Schwarze a udržela se svými soupeři krok. Pokud v následujícím kole pokoří teahcers dostane své soupeře pod tlak. Pomohlo jí k tomu i to, že Teachers se presentovali nevyrovnanými výkony, kdy pouze jedenkrát dokázali zvítězit 2x za sebou, jinak vždy střídali vítězství s porážkou.

Nejsvětlejším bodem jejich působení bylo, že jako jediný porazili Restauraci na Valech. NC Palma sice zahájila ve velkém stylu, kdy v prvním kole rozebrala favorizované Teachers (9:2), jenže řada remíz ji nedovolila odskočit Soče o více bodů. Tristním výkonem se presentovali Veteráni, kteří získali pouze jeden bod a to až v osmém zápase. Teď mají čtyři zápasy k tomu aby se pokusili o zázrak a to dotáhnout se bodově na tým Dřevo Tvrdík a zajistit si postup do předkola. (pro postup do předkola je rozhodujícím kritériem průměr bodů na zápas vzhledem k jinému počtu celkových odehraných zápasů mezi modrou (15z.) a žlutou skupinou (14z.)).

Lídři statistik:

I. Bodování
1.Váňa Petr 25 b (20+5)
2. Sýs Ladislav 19 b (14+5)
3. Pospíšil Ladislav 15 b (14+1)

II. Střelci
1.Váňa Petr 20g.
2. Sýs Ladislav 14g.
3. Pospíšil Ladislav 14g.
III. Nahrávači
1.Král Michal 9 As.
2. Holík Petr 8 As.
3. Vančura Jakub, Hollas David, Čálek Milan 7 As.
IV.Gólmani podle průměru (pouze gólmani s min 3 z.)
1. Peroutka 1,67 G/Z
2. Snížek Martin 1,89 G/Z
3. Potměšil Miroslav 2,25 G/Z

Rozhovory se zástupci jednotlivých týmů po úvodní části zuřivým reportérem z www.d10s.cz

Intro: Jako předkrm je podáván rozhovor s doyenem futsalové ligy na kutnohorsku René Svobodou:

Rendo pojďme si prohodit role a zde je pár otázek. Jak se ti líbí dosavadní průběh soutěže? Ty jako znalec poměrů máš nějaké případné připomínky k jejímu průběhu? Jak se ti líbí systém soutěže?
Systém soutěže určitě přinesl oživení, zdá se mi, že i týmy, které vyloženě nepropadly - Veteráni - mají do poslední chvíle o co hrát. Řekl bych, že proti některých předchozím ročníkům se i hra trochu zklidnila, je ovšem otázkou, jak tomu bude v play-off. Připomínky mám spíše ze svého novinářského pohledu - ne vždy "služba" a "vedoucí týmu", který píše zápis o utkání, vyplňuje všechno pečlivě a pokud v hale náhodou nejsem, je někdy hodně těžké dát dohromady průběh zápasu.

Kromě plátku "V biosce šum" bulvárního www.d10s.cz jsi jediný, kdo skutečně o sálovce informuje. Čím jsi to vysvětluješ?
Tak za ostatní mluvit nemůžu, soutěž pro ně není zřejmě dostatečně zajímavá. Já osobně jsem trochu "srdcař", protože jsem v devadesátých letech tuto ligu založil :) Z toho vyplývá asi můj trochu jiný vztah.

Jaký tým tě překvapil v dosavadním průběhu soutěže svými výkon, jak pozitivně tak negativně?
Velkým zklamáním jsou pro mě Veteráni, kteří - ač se snažili omladit - propadli téměř ve všech zápasech. Je jasné, že roky zastavit nejde, ale mladí kluci v jejich týmu nepřinesli takové oživení, jaké by potřebovali. Zklamáním jsou pro mě i kluci z Dřevo Tvrdík a zdá se mi, že jejich tým "netáhne za jeden provaz". Příjemně mě překvapil nováček Freaks. Tento tým je složený z fotbalistů - "nováčků ve futsale" - a myslel jsem, že budou mít více potíže s halovým fotbalem, hlavně s taktikou.

Jaké týmy tipuješ, že postoupí přímo do play-off ? A Myslíš, že černý petr zůstane někomu jinému než veteránům?
Musel by se stát asi zázrak, aby Veteráni "vstali z popela". Vyrovnanější se mi zdá skupina A, o přímý postup si to tam rozdají Green bar s Kantorem, jenže jak se říká - když se dva perou, třetí se směje. Proto si myslím, že poslední slovo neřekli ani VS35,-

Myslíš, že si už Petr Váňa pohlídá vedoucí postavení v individuálních statistikách? Nebo myslíš, že mu Artroz trofy nebo cenu pro nejlepšího střelce někdo uzme?
Petr Váňa hraje ve velkém klidu a začal zúročovat své zkušenosti z vyšších futsalových soutěžích. V letošním ročníku nemá konkurenci, obzvlášť, když loňský kanonýr Bedřich Franc letos nehraje úplně v ideální formě. Je ovšem otázkou, zda Chvojkovice nenačasovaly formu na play-off....

Jaký tým tipuješ na vítěze presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části? Vala? STS či Freaks? Nebo někoho úplně jiného?
O titul vítěze základní části si to podle mě rozdají Chvojkovice a Freaks.

Tvůj tajný tip na vítěze?
Tajný tip je tajný :) Ale dobrá: Green bar.

Zasáhneš do soutěže? Jsi na soupisce některého z týmu? V loňském roce jsi nastoupil ve 1/4 finále za žabáky a pomohl k vyřazení Valů skvěle zvládnutým penaltovým rozstřelem.
Letošní nabídky nebyly příliš lukrativní, také do kutnohorského futsalu zřejmě dorazila hospodářská krize. Pro týmy jsem zřejmě příliš drahý, takže jsme se s nikým nedomluvili. Asi budu muset slevit ze svých požadavků :)

I. za Dřevo Tvrdík odpovídal manažer Z.Volenec

Zdeňku, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže? Co se stalo s Vaším týmem, po slušném začátku neuvěřitelný propad a pak 6 zápasů bez výhry. Kde je příčina?
Ahoj, spokojenost určitě není, myslím že všichni očekávali že se budeme pohybovat ve vyšších patrech tabulky, ale bohužel. Náš problém je hlavně ve střílení branek. Máme obrovské množství spálených šancí. Jasně to bylo vidět i v našem posledním zápase s týmem Kantor&spol. (2:6).

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Určitě překvapením jsou Freaks, a taky Soča, jenž je ve druhé skupině pořád v kontaktu s týmy před sebou.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době jste daleko za hranící přímého postupu do play-off. Budete se soustředit na útok na třetí příčku ve skupině, když ztrácíte propastných 9 bodů nebo je vaším cílem pohlídat odstup od veteránů a pak se zkusit prokousat přes předkolo?
Sice nám 9 bodů chybí, ale samozřejmě nic nevzdáváme a pokusíme se probojovat na 3 příčku. Samozřejmě, pokud nevyjde přímý postup do play-off, tak předkolo je pro nás pomalu nutností. Na druhou stranu loni jsme se do play-off dostali taky až na poslední chvíli a nakonec z toho bylo 2 místo.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Asi Vala, ale Freaks jsou taky hodně nahoře.

Byly zde nějaké vnější vlivy, které vyústily ve vaše nevyrovnané výkony.
Nemyslím si že by byli nějaké vnější vlivy, pravdou je že jsem mohli mít o 3 body víc, pokud bychom se nedohodli s VS35,- na odložení zápasu, ale tak zachovali jsme se v duchu fair-play.

Vy jste vystřídali mnoho hráčů, ale nic nepřineslo nějakou úspěšnou sérii. Ani letní posila J.Špitálník zatím neboduje tak, jak jste přepokládali..
Ano, hráčů jsme vystřídali dost, pravdou ale je, že někteří nastoupili jen v 1 či 2 zápasech. Také jsme měli problém s gólmany, ale i ten už je snad v současnosti vyřešen. Jirkovi to tam prostě zatím nepadá, jako celému týmu, ale doufejme že nás bude táhnout v play-off.

II. Za tým STS Chvojkovice Brod odpovídal nejproduktivnější hráč Martin Kocourek

Martine, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Jako každý správný zástupce nemůžu být s výkony nikdy plně spokojen. Důležité pro našeho nehrajícího kapitána je zatím to, že se nestalo žádné zraněni a je pohoda v tymu.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu jak příjemně, tak nepříjemně.
Překvapením soutěže je docela velký počet nových "koní" v každém týmu a to je dobře. Jen u nás máme na střídání téměř vždy 4 hráče. Je vidět, že dobrá pověstwww.d10s.cz a futsalové ligy jako celku se rychle rozšířila:-)

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Jste nyní na druhém místě ve skupině, ale za vámi číhá řada pronásledovatelů. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete mimo postupové pozice?
Umístění po odehrání základní časti se může ještě značně promíchat. Pro nás i celý vývoj ve skupině bude klíčový hned následující zápas s Restaurací na Valech. Jeho výsledek může více napovědět zda ještě zaútočíme na první místo ve skupině nebo zda necháme Vala "osamostatnit" a pak už se bude "bojovat"(snad tedy ne doslova) jen o další umístění v tabulce a tam je to opravdu hodně otevřené. Rádi bychom přenechali boj o třetí místo Green baru a ostatním. Nám za této situace ve skupin bude i případné druhé místo vyhovovat.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Tipy moc rád nemám, takže s jistotou to povím až po odehrání základní části. Při pohledu na tabulku je jasné, že slušně mají našlápnuto Freaks a Vala. Ale jedinou jistotu je,ze tu cenu nezískají Veteráni.

Čím jsi vysvětluješ to, že B.Franc že tolik nedominuje tabulkám produktivity? Dokonce spolu letos máte téměř vyrovnanou bilanci.
Béda je produktivní dost, ale bohužel hlavně v restauraci pod schody (hurónský smích). Je to jediný útočník, který u nás dokáže zaskočit i v obraně, takže ho musíme neustále točit a to se v tabulkách musí ukázat. Dle interních informací, které mi tlumočil náš manažer, si prý svoji střeleckou formu (stejně jako ostatní útočnici) si plánuje na play-off. Tak nám nezbývá než doufat.

Na druhou stranu jste letos zapracovali na defenzivě a jste nejlépe bránící mužstvem. Není to tím, že už se vám nechce tolik běhat a radši tedy hrajete zezadu?
Běhat resp. vyběhnout se chce vždy jen našemu brankáři, ale to zase nechceme my. Je pravdou, že máme dobrou a zkušenou obranu a málo gólu dostavíme hlavně proto, ze se jim tam moc nemotám já.

Co říkáš systému soutěže? líbí se ti?
Systém je jiný než bylo zvykem a hodnotit ji asi budeme po ukončeni soutěže, ale jestli nás ostatní tymy nechají obhájit titul, tak pro jinou změnu hlasovat nebudeme.

III. Za VS35,-

k rozhovoru po vyjednávání www.d10s.cz přemluvil kanonýra Thiemu

1) Filipe, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Začal bych kodexem našeho thiemu VS35,-. "Na hřišti nech tolik, kolik považuješ za správné. Pokud to nestačí, čel kritice, která však musí mít své limity, jelikož to hrajeme pro zábavu". Samozřejmě, kdo by nechtěl stále vyhrávat a rozhodovat důležité zápasy?? Ale v reflexi reality a nynějšího složení jsem spokojen a věřím, že do PO se dostaneme.

2) Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadím průběhu?
Mě osobně nejvíc překvapila hra kluků z Green baru v čele s Petrem Váňou. Je vidět, že míč je poslouchá a jejich kombinační hra na jeden dotek se dá přirovnat snad už jen k té naší.

3) Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době za hranící postupu do play-off. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
Pokud bychom se dostali do první trojky, odsunuli bychom na tuty některé spolky nad námi. Ale rádi si zahrajeme i předkolo, zkušenosti se vždycky hodí a štěstíčku zkusíme jít naproti.

4) Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Rád bych zmínil nás, ale bohužel, to už se nepovede. Takže souboj titánů v čele s RnV a Freaks bude zajímavý.

5) Měli na Vaše výkony vliv organizační týmy ve vašem spolku. Objevily se v průběhu soutěže nějaké vnější vlivy, které vyústily ve vaše nevyrovnané výkony.
Náš thiem je specialista v nevyrovnaných výkonech. Těch vnějších vlivů je celá řada. Na prvním místě bych zmínil zbytečnou skromnost a nízké fotbalové sebevědomí. Dále špatný životní styl, nedostatek spánku a rozmařilý studentský život většiny hráčů. Z toho lze vyvodit, že některé zápasy nám opravdu utekly úplně zbytečně! Snažíme se na tom pracovat! Na závěr bych chtěl popřát všem týmům tu nejlepší formu a ať je duch fair-play provází až do finále.

IV. Za křesetický Green Bar

na otázky odpovědět manažer Martin Votava

Martine jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Jsem celkem dost překvapený. Nečekal jsem, že na tom budeme až tak dobře. Hodně nám pomohl příchod Petra Váni.

2) Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Nejvíce mě překvapila Vala. Mají velmi dobré výsledky, výborně sehraný tým(nejen ve futsale :) ) a hodně zkušeností.

3) Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době za hranící postupu do play-off. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
První místo si asi pohlídají Vala. Na dalších místech to bude boj. Jedním zápasem se může pořadí celé protočit.Rád bych viděl na postupovém nás, ale je otázka jak se nám povede dále.

4) Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části?
Můj favorit je Restaurace na Valech.

5) Co způsobilo takovou masivní obměnu ve vašem týmu?
Kluci, převážně hráči křesetic, co hráli loni, už hrát nechtěli, tak jsme to vzali místo nich a dali jsem dohromady celé nové mužstvo.

6) Jak se Vám podařilo přetáhnout petra Váňu, už se zdálo, že ho podepsali teachers? Myslíš, že na jeho rozhodování mělo vliv, že u vás dostal více prostoru než by tomu bylo u učitelů?
S Petrem to bylo komplikované. Nejdříve jsem se předběžně domluvili, že bude hrát za nás. Poté mi volal, že si jeho manažer plácl s Teachers a ti ho napsali na soupisku. Nakonec jsme jim pohrozili arbitráži, tak vše dobře dopadlo a Petr podepsal kontrakt u nás a ten u Teachers jsme společně za Bioskou spálili. Jo a k té druhé otázce. Petr ví, že u nás je hlavním motorem a tato pozice mu naprosto vyhovuje.

V. Za mužstvo OTA Kantor&spol.

se vzhledem k velkému přestupu Michala Blažka do svazku manželského podařilo rozhovor uskutečnit až na poslední chvíli. Michale, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Začátek byl velice neutěšený,kluci se snažili zahrát si fotbal,ale nemělo to hlavu ani patu. Po pár zápasech, jsme zapracovali na sestavě a už každý věděl, kde má svoje místo a myslím, že už se na to dá dívat.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Překvapil mě green bar. Hraje v novém složení, tak jsem čekal, že budou mít problém se souhrou. Dá se říci, že s ním mají problémy všichni.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině je pořadí řádně nabité a v současné době jste na samé hranici postupu do play-off navíc i na pátém místě VS35,- jsou na dostřel. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
Náš cíl je postoupit do play-off bez předkola. Je nám celkem jedno, koho necháme za sebou, a i když je tabulka dost vyrovnaná, uděláme vše pro přímý postup.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části?
Trofej získá tým Restaurace na Valech .

V čem vidíš to, že po vlažném začátku jste se chytli a nyní jste již 5x neprohráli ? Mělo na to nějaký vliv připomínky bulváru ohledně vaší těžkoatletické minulosti? Jak to spoluhráči nesli ?
Jak jsem řekl na začátku, řada kluků stála na palubovce poprvé či po dlouhé době a než zapadli do nějakého systému, tak to chvíli trvalo. Teď bych naší bilanci nazval těžkotonážní a doufám, že bude čím dál tím těžší. K tomu bulváru, ten nás odsoudil po prvních zápasech k činkám nebo pořádkovým službám, ale pomalu se nás začínají týmy bát i po futsalové stránce a to je dobře. Kluci se vyptávali, kdo to o nás napsal, že by mu ukázali, co maíj pod našimi novými dresy. Řekl jsem jim ať se drží hlavně filosofie našeho týmu a to pěkně si zahrát fotbálek, udělat si žížu a pobavit se s kamarády u piva.

VI. Rozhovor s manažerem týmu Restaurace na Valech

se nepodařilo získat. Radim Vlach vzkázal přes svého zástupce, že vše důležité již řekl v minulém rozhovoru, tak se čtenáři musí spokojit s ním.

Než se budeme věnovat k futsalu, o tobě je Radime známo, že jsi i velký příznivec hokeje. Dokonce při svém účast na exhibičním střetnutí Kaňk Icebreakers: Spaka United byl vyhlášen za nejlépe oblečeného hráče. Nezaregistroval jsi poté zájem od kutnohorských sršňů, když zápas bedlivě sledoval i jejich manažer?
Ceny si nesmírně vážím, ale pan Muras mi bohužel nevolal. Asi si všiml, že neumím moc překládat doprava. Nezbývá mi než na tom zkusit zapracovat. Proto jsme měli i v prvním útoku pozice rozdělené. Já vpravo, Johny, kterému to moc nešlo doleva, hrál bránící levé křídlo. No a centra nám hrál Ďoubi, který měl problém s překládáním na obě strany.

Při pohledu na tebe je vidět, že jsi rozhodně silovou přípravu nezanedbal? Kde se v tobě bere taková síla? Dokonce se objevily spekulace, že by jsi, vzhledem ke své figuře, mohl od příští sezony jít na hostování do týmu Kantor&spol. či Soča :)?
To jsou opravdu jen spekulace, sám sebe nikam nevyměním. Když už zmiňujete Soču, ještě nedošlo z její strany k dorovnání za hostování M.Pavlíka. Budu muset s Bendžákem, jako zástupcem Soči, vést o víkendu důrazný pohovor.

Pojďme k futsalu. Celá futsalová veřejnost čekala, kdo váš tým porazí. Ve čtvrtek po téměř 3 měsících trvání soutěže skutečně první porážka přišla. Čemu ji přičítáš ?
To, že porážka jednou přijít musela, bylo jasné. Ani jsme ohledně toho nějaký tlak nepociťovali. Chyběl střelec důležitých gólů Láďa Kosík, ale hlavní příčinu vidím v předzápasové přípravě. Doufám, že tak slabá účast se už nebude opakovat a pokud ano, budu z toho muset vyvodit důsledky !

Ve vašem týmu se střídají dva gólmani a oba alespoň dle statistik předvádí velmi dobré výkony. Podle jakého systému se střídají?
Jasná jednička je stanovena a tou je Petr "Divočák" Malina. Když přijdou oba, jde R.Vokoun do pole. Ale většinou pracovní povinnosti vyřeší tuto otázku za nás a přijde jenom jeden a ten chytá.

Zatímco řada týmu střídá hráče ve velkém a občas vytáhnou nějaké eso z rukávu, vaše sestava se celkem nemění. Podle čeho jsi tým skládal a plánuješ překvapit nějakými posilami? Co je vlastně se stabilním hráčem RnV minulých let Petrem Novotným aka „Jeskyňkou“?
Potřebovali bychom jednoho hráče, který by chodil pravidelně. Něco se rýsuje, ale to musejí ještě schválit spoluhráči. Ohledně Jeskyňky toho už 4 měsíce trápí kotník, po nakopnutí v zápase B týmů Kaňk: Křesetice. Všichni doufáme, že se k nám brzy připojí.

Když začala RnV hrát futsalovou soutěž patřila mezi nejmladší týmy, letos je to opačně a patříte mezi nejzkušenější. Byl to záměr při skládání mužstva?
Záměr to nebyl. S Johnym (Růžičkou) většinou vybíráme hráče mezi svými kamarády, kteří sdílí stejný přístup k fotbalu (futsalu) jako my a chtějí za Vala bojovat. Když tomu v minulosti nebylo, museli jsme přistoupit i k několika výměnám a hostováním, dokud si to hráči neuvědomí. Nemám z toho radost, ale dosavadní výsledky našeho týmu mi snad dávají za pravdu.

Letos je soutěž zatím velmi vyrovnaná. Máš mezi týmy nějakého černého koně a je naopak někdo, kdo tě zklamal svými výkony?
Asi neobjevím Ameriku, když řeknu, že mám černý koně mám dva: Freaks a Green bar. Zklamání jsou pro mě určitě Veteráni. 1 bod je žalostně málo.

S jakým umístěním celkově by jsi byl jako manažer spokojen? Láká vás prezidentova trofej pro nejlepší tým základní části nebo, jak se o vás traduje, si budete vybírat soupeře?
(Smích..) Jako každý rok si budeme samozřejmě vybírat soupeře. A co se týká celkového umístění, tak budu spokojen pokud vydržíme v soutěži do posledního hracího dne. Tzn. pokud přejdeme přes čtvrtfinále.

Na Club Deportivo se snesla v průběhu soutěže kritika. Nejprve za údajné pletichy ve výběrovém řízení na pořadatele futsalové soutěže, a aktuální kauza kritiky nejmenovaného hráče ohledně údajně nepravdivých informací o nedovoleném užívání podpůrných prostředků (piva) bezprostředně po zápase, která měla v očích futsalové veřejnosti tohoto hráče poškodit. Co tomu říkáš?
Že Club Deportivo převezl RnV už snad každý ví a o funkcionářích Clubu Deportivo si každý může udělat obrázek sám.(kaučuk se potutelně usmívá… pozn. redakce). Po poradě s právníky zvážíme podání k mezinárodní arbitráži do Lózán. Jo a co se druhé části otázky týká, tak tak do sporů bulváru s tímto hráčem se nemíním plést, už vůbec ne kvůli takové malichernosti. Teď s uzávěrkou přestupů mám svých problémů dost.

VII. Za tým Freaks

odpovídal manažer David Dastych
Davide, co vás přimělo se přihlásit do futsalové ligy? V jakých vodách jsi lovil při skládání týmu?
Už jsme o tom uvažovali dlouho, ale až letos jsme se odhodlali a přihlásili. Tým jsme skládali hlavně s Martinem Švábem Skládání týmu a ze začátku to nebylo úplně jednoduché a když jsem se přihlásili měli jsme 4 hráče, kteří věděli, že určitě hrát budou. Hlavním naším cílem bylo přemluvit Kozla a Skokana. Věděl jsem,že vzhledem k tomu, že jsou dobří kamarádi, tak když přemluvíme jednoho, půjdou oba. I ostatní hráče jsme vybírali hlavně mezi kamarády. Kluci jsou z týmů Kutná Hora, Záboří n/L a Zelený teď hraje v Bílém Podolí. Hlavně musím poděkovat Martinovi Snížkovi, který se nabídl, že půjde do brány, i když to není gólman a hraje v poli. Svými výkony je výrazně podepsán pod našimi dobrými výsledky.

S jakým očekávání jste do ligy vstupovali ?
Do soutěže jsme vstoupili s tím, že se chceme umístit co nejlépe,samozřejmě pokud by se nám povedlo soutěž vyhrát, tak budeme rádi, ale tak daleko se moc nedíváme, víme, že v play-off bude každý soupeř těžký.

Přesto, že jste nováček v soutěži, tak asi není nutné se ptát jestli jsi s dosavadní průběhem. Jsi sám překvapen, jak se vám daří?
Určitě překvapen jsem, nikdo z nás nečekal, že budeme na prvním místě s takovým náskokem. Při rozlosování skupin byl jasný cíl do třetího místa, což se zatím daří. Určitě malé zklamání vidím v těch dvou prohrách, ale pořád lepší teď, než aby jsme porážku poznali až při play-off. Při rozlosování skupin byly jasnými konkurenty Teachers a NC Palma

Překvapilo i zklamalo tě něco v soutěži?
Mírně mě překvapilo postavení Teachers, kdy jsem čekal, že budou hodně nahoře už od začátku soutěže. U Restaurace na Valech jsem zase nečekal, že budou takto suverénní.

Ve vaší skupině je zřejmě o vítězi rozhodnuto. Budete teď ladit formu na play-off nebo je pro vás cílem vyhrát presidentovu trofej pro nejlepší tým základní části? koho považuješ za největší konkurenty?
Bylo by hezké vyhrát obojí, ale uvidíme. Momentálně je na tom lépe Restaurace na Valech , ale doufám že se o presidentovu trofej popereme s nimi a asi s obhájcem STS Chvojkovice Brod.Poslední kola budou hodně těžká, každý bude chtít do play-off a soupeři jsou nevyzpytatelní a vždy hodně záleží na tom jak se kdy komu sejde tým. Příkladem jsou Teachers, ti když se sejdou, tak je hodně těžké je porazit.

Vás už se to netýká tak dovedeš s odstupem odhadnout, komu ve vaší skupině zbude 4.místo a nutnost popasovat se s nevyzpytatelným předkolem?
Tipoval bych Soču, Teachers si to pohlídají a do Palmy se po delší pauze vrátil Zelený a na jejich hře to bylo hodně znát. Takže můj tip je Soča, ale třeba bude vše jinak.

Teď jste utrpěli teprve druhou porážku v soutěži. V čem vidíš jejich příčiny?
Vždy je to hodně o tom, kdo dá první gól a v těchto zápasech to byl vždy soupeř. Proti Valům jsme navíc jsme zahodili spoustu šancí a to nás pak mrzelo, naproti tomu soupeř proměnil skoro vše. Navíc nám navíc chyběl brankář a to bylo hodně znát. Mám i trochu obavy, aby byl Martin na play off. Ve školách se budou dělat rozvrhy a zatím to vypadá, že vše stíhat nebude. A s VS35,-, tak oni vsadili na „prešovský beton“ a protože my si pořádně nenahráli, tak jim to vyšlo. Musíme si pro příště vzít z těchto zápasů ponaučení.

Myslíš, že vyhecovanou atmosféru vašeho zápasu s VS35,- ovlivnilo to, že řada hráčů obou týmů působí v kutnohorské spartě.
Trochu to ovlivnit mohlo, pokud se znáte se soupeřem, vždycky je to zajímavější a vyhecovanější. Ale naše zápasy jsou v poslední době vyhecované docela často. My chceme každý zápas vyhrát a už jen to, že jsme první tak to soupeře motivuje k lepšímu výkonu a pak to tak prostě dopadá. Další zápasy nebudou asi o moc jiné, jen doufám, že skóre bude lepší pro nás.

VIII. V týmu Teachers

byl k rozhovoru vybrána stálice tohoto týmu Jan „Mr.Sky“ Třískala
Honzo , jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Když se podívám na tabulku, tak rozhodně být spokojen nemůžu. Z minulých ročníků jsme si zvykli na lepší umístění. Hlavně nám díky tomu utíkají vysoké prémie a naopak platíme pokuty. Což hodně nelibě nesou hlavně bratři Holíkové.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Pokud se ptáš na tým, tak ti nedokážu odpovědět, přeci jen už to hraju hodně dlouho, takže takový vývoj jsem plus mínus čekal. Snad jen negativně Veteráni. Ale pokud bych to vzal obecně, tak hodně příjemným překvapením pro mě je zkvalitnění celé soutěže. Týmy se daleko více vyrovnali. Pořadatelství je taky na daleko vyšší úrovni, škoda že není 12 týmu v soutěži, bylo by to opět daleko zajímavější. Dan se vypískal, takže určitě převažují pozitiva.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části? Jste nyní na druhém místě ve skupině. Pokud se máte vklínit do první trojky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete mimo postupové pozice?
Tak budu realista, 7 bodů na Freaks už asi nestáhneme, promarnili jsme si to prohrou s nimi v předposledním kole. Takže budeme spokojení s druhým místem a vyladěním formy na play off. Pokud zůstaneme v postupové trojce, v což pěvně věřím,, myslím že ČERNÝ PETR zůstane Soče.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Tipuji Freaks, i když bych to přál klukům z Valů. Když se podívám na tabulku a poslední výsledky Kantor&spol., tak bych neodepisoval ani borce z oddílu TĚŽKÉ ATLETIKY.

Čím si vysvětluješ vaše nevyrovnané výkony. Již 7 zápasů pravidelně střídáte výhry s prohrami, to je nevídaná bilance.
Vysvětlení je naprosto jednoduché. Podívej se na politickou situaci u nás v zemi a neustále propírané platy učitelů. Z toho pramení naše platová nejistota, která se bohužel přenáší i na palubovku této slavné ligy. Nejhůře to snáší M. Blahník, který se právě proto na palubovce moc často neobjevuje.

Na zápas s Valy, které jste jako jediný porazili jste byli řádně nažhaveni a udělali jste řadu změn v sestavě. Byla to výjimka nebo byste takto chtěli nastupovat vždy. A bude návrat ztracených futsalových synů (pišta auer, M.Blahník, nyní V.Vodička) mít delší trvání?
Poslední otázka má širší záběr. Letos se nám bohužel nevyhnula zranění a odchody některých opor, které pracně nahrazujeme. Tomuto problému se intenzivně věnuje prezident našeho klubu P. Váňa se svým zástupcem M. Valtrem. A nutno podotknout, že vždy se jim velmi dobře podaří nahradit odcházející hvězdu. Hodně těžké to mají i z hlediska toho, koho do týmu přivést, protože na rozdíl ode mě a Tomáše Švába, hvězdy jako Potměšil, Jelínek a Vondra nechtějí hrát s každým. Proti Valům jsme se ještě nesešli úplně kompletní, ale naším cílem rozhodně bylo je porazit a ukončit jejich sérii.

Co se týká ztracených synů, tak M. Blahníka jsem vysvětlil v předchozí otázce. Pišta Auer, bude nastupovat pravidelně, jen co dokončí zimní přípravu se Spartou Praha ve Španělsku. A k Vodičkovi se vyjadřovat nemohu, protože mi to vedení týmu Váňa s Valtrem zakázali. Toť vše sportu zdar a futsalu zvláště.

IX. Za tým Night Club Palma

odpovídal jeho manažer Tomáš Rác
Tomáši, ty jsi jeden z mála nehrajících manažerů. Čím to? Už jsi pověsil kopačky na hřebík? Na soupisce jsi tak plánuješ návrat, když bude týmu nejhůře?
Byl jsem dlouhodobě zraněný,návrat na palubovku už neplánuju, jelikož je kluků dost a já se soustředím spíše na návrat do velkého fotbalu.

Dlouho ve vašem týmu chyběl Lukáš „green“ Zelený, čím to ? V kuloárech se doneslo, že stávkuje kvůli nevyplaceným odměnám od sponzora. Můžeš to čtenářům osvětlit ?
Lukáš chvilku chyběl, to je pravda, ale už je zpět a v plné síle, proč to je otázka spíš na něj. Jinak žádný z kluků odměny nedostává.

Jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Vzhledem k tomu, že si držíme třetí postupové místo, tak jsem s dosavadním účinkováním týmu v průběhu soutěže spokojen.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
V dosavadním průběhu mě nejvíce překvapila Restaurace na Valech,nečekal jsem že po úvodní části až tak vysoko Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině jste nyní na poslední postupové příčce, ale soča je hned za vámi. Podaří se Vám její útok odrazit nebo myslíš, že třeba ještě klopýtnou učitelé. Ještě není nic rozhodnuto a Soča se jistě nevzdá jen tak a bude to boj. Naším prvním cílem je play-off a pak se uvidí. To, že bychom chtěli udělat díru do světa a ligu vyhrát snad nemusím ani zmiňovat.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Vala,Freaks

X. Za tým Soča Suchol

odpovídal gólman Milan „Bendžák“Novotný
Milane, jak jsi spokojen s dosavadním účinkováním svého týmu v průběhu soutěže?
Jsem spokojený s našim týmem. Hrajeme na hranici svých možností a hodně nám pomohly i tři nové posily v týmu.

Kdo tě nejvíce překvapil v dosavadním průběhu?
Tým Green Baru.

Jak to vidíš s vaším umístěním po základní části. Ve vaší skupině se mírně propadáte, ale stejně ještě 3.místo nemusí být ztracené. Pokud se máte vklínit do první 3ky ve skupině, koho tipuješ, že odsunete za sebe?
Tipovat se mi moc nechce, abych to nezakřikl. Nicméně se porveme o co nejlepší umístění. Pokud to nevyjde na přímý postup i v předkole cítíme šanci.

Jaký tým tipuješ na zisk presidentovi trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.
Pochopitelně Vala

Vy jste celkem byli aktivní na přestupovém trhu. Jak jsi spokojen s posilami? A už jste vyrovnali s Restaurací na Valech ohledně hostování M.Pavlíka?
Posily nám moc pomohly a oživily hru celé Soči. Odstupné za hostování jsem vyrovnal s hlavním manažerem Kaučukem. Po dohodě obou stran zůstane částka utajena.

Představili jste nové dresy, co vás vedlo k volbě bílé barvy?
Nové dresy jsme již potřebovali. Chtěli jsme změnu, proto jsme zvolili zeleno-bílou kombinaci. Chybou firmy, která nám tyto dresy vyráběla, přišly místo zelených trenek bílé, ale firma se k tomu postavila čelem a odčinila tím, že nám se slevou posílá sadu zelených trenek za nákupní cenu + nějaký present k tomu.

O tom, že černý petr konce soutěže zřejmě zůstane veteránům nebo si myslíš, že ještě mohou zabojovat, přeci jenom 6 bodů na Dřevo Tvrdík není nedosažitelné. ?
6 bodů je poměrně dost. Jak ale všichni víme, je to jen ,,kulatý nesmysl", tak uvidíme.

XI. Vyjádření veteránů

se bohužel nepodařilo získat, jelikož manažer týmu není přílišným fanouškem elektronické komunikace

Zlata banka
Reklama