vv auto
Reklama

Holky z Červeného Hrádku se o celkové prvenství strachovaly do poslední chvíle

19. září 2011, 14:57
(aktualizováno: 19. září 2011, 14:57)

Krchleby - Osmé kolo, osmé vítězství - to je nepřekonatelná bilance zibohlavských borců v Kutnohorské hasičské lize, holky z Červeného Hrádku jen tak tak nepřišly o ligové vítězství…

Liga se do Krchleb vrátila po třech letech do nově vybudovaného sportovního areálu, který svou premiéru měl sice před dvěma roky, ale liga zde měla premiéru. Naštěstí se nepotvrdily obavy pořadatelů z větru, který fouká proti proudařům a dokonce i mračna, která v průběhu zatáhla oblohu, se rozplynula a nás čekal příjemný prosluněný den, což v Krchlebech je také na soutěžích raritou.

Na desátou hodinu se do Krchleb sjelo 17 družstev mužů, včetně domácích (Onomyšl bohužel přijel jen ve 4 a nenastoupil) a 11 týmů žen, hosté Církvice a Drahobudice. Po nástupu týmy nastupovaly na základnu dle umístění v tabulce od posledního k prvnímu s drobnými vyjímkami.

A to nejlepší šlo na konec. Při přípravě základny kluků ze Zibohlav jsme u časomíry s Liborem zvažovali, zda borci to poslední prvenství dají, protože motivace je věc jedna a nervozita, kdy ostatní čekají konečně na chybu, druhá. Ale chlapci jsou po výstřelu startovní pistole jak utržení ze řetězu a znovu předvedli špičkový výkon (24,04 s, 1. místo). Jen jedenkrát se v sezoně dostali nad pětadvacítku, jinak vše měli pod ní a prožívají sezonu snů. Jestli stále někdo hledá úspěch Zibohlav jen v jejich mašině, tak snad po dnešním kole musí pochopit, že minimálně polovina úspěchu je v bezchybné souhře celého týmu, podpořené také trochou sportovního štěstí. Loňskou sezonu vyhráli s 18ti body, letošní vítězství = 8 bodů a je to třetí vítězství po sobě. Před jejich výkony klobouk dolů.

Drahobudice, letošní nováček ligy se celou sezonu držel na druhém místě tabulky a ještě po sedmém kole se zdálo, že slušný bodový náskok je k druhému místu dovede. Člověk míní, technika mění. Nedostatečně zapojená spojka béčka na přetlakáč vytrhla ozub, a přestože se kluci rvali o dokončení útoku, nepodařilo se jim spojku zapojit a pokus museli ukončit. Neplatný pokus a 16té místo je připravilo v samotném závěru ligy o bednu a tuto sezonu uzavírají nešťastně na 4. místě tabulky.

Z toho okamžitě těžily Radovesnice I, které sice díky dlouhému nástřiku zaběhly 30,90 s (6. místo), přeskočily Drahobudice a místo nich získávají druhé místo KHL. Radovesničtí by se mohli vyhlásit jako skokan roku, v předchozí sezoně, kdy do ligy vstoupily, obsadily 11. místo a letos 2.

Červený Hrádek A je druhým týmem, který těžil z chyby Drahobudic. Posledním útokem sezony si dokonce kluci vytvořily svůj osobáček tj. 27,01 s (2. místo) a poprvé se letos postavili na pomyslnou bednu. Tyto dvě skutečnosti jim vynesly 3. místo v KHL a i tento tým si v umístění proti r. 2010 polepšil (6).

Ovšem Béčku Č.H. se poslední závod nepovedl. Zapojená proudnice levého proudaře na jeden zub jim přinesla jen 12. místo za 34,72s a Ligu zakončují na 5. místě.

Nové Dvory čekaly na béčkaře Pepu, který skoro na poslední chvíli dojížděl z práce. Na mašinu nastoupil Jakub D., náš osvědčený košař, pro kterého byl post strojníka premiérou. Podpořit nás přijel starosta obce p. Jiří Rajdl a kluci se nenechali zahanbit. Pěkně rozeběhli a nebýt 2s prostřiku na pravém proudu, mohla to být krásná šestadvacítka. Ale i 28,50s nám přineslo 3. místo v tomto kole a v závěrečné tabulce shodnost bodů s Č.H. B. Jen jedno lepší umístění soupeřů rozhodlo, že letošní KHL zakončujeme na 6. místě.

Krátký levý proud Uhlířských Janovic a třísec. prostřik zastavil časomíru na 29,02s a to stačilo jen na 4. místo. Toto umístění alespoň klukům pomohlo postoupit o jedno místo v tabulce a KHL končí na 7. místě. Ale po loňském 2. místě to určitě není důvod k jásotu.

Za smolaře sezony by se asi daly pasovat Křesetice. Mimo druhého kola chytaly druhá místa, ale závěr sezony je totálně potopil. Dva neplatné pokusy, nejprve zkolabovaná mašina a přešlap na domácí půdě zlikvidoval naděje na boj o bednu, ale kluci to nechtěli vzdát a do posledního kola šli naplno. Zaseknutý béčkař na základně a následně krátké proudy v konečném výsledku znamenali dlouhý víc než 15ti s. nástřik a čas 37,18 s (14. místo). Tento ročník končí na 8. místě (2010, 3.)

Ani Močovice neprožily veselou sezonu, neustálé shánění sestavy bylo pro vedoucího týmu bojem o přežití. Výsledky tomu odpovídají a je Tomášovo štěstí, že stará garda vždy přijde za Močovice bojovat. V závěrečném závodě se pochlapily a vyběhly si svůj druhý nejlepší čas 30,54s a 5. místo. Loni se hodně dlouho držely na druhém místě tabulky, nakonec skončily čtvrté, teď jen 9. Místo.

Další nováček Ligy jsou Vlastějovice, do posledního kola nastupovaly z 11-tého místa, kde spolu s Močovicemi měly stejný počet bodů. Klukům se nepovedlo odpovědět na hozenou rukavici Močovic a díky 4s prostřiku levého proudaře čas zastavili na 32,19s a to jim stačilo jen na 7. místo a v konečné tabulce jsou 10-tí.

Kořenice zaběhly svůj lepší průměr 32,89s i v tomto případě pravý proudař prostříknul 4s. Deváté místo a 11. místo KHL.

Do dorostenecké rezervy museli znovu sáhnout Církvičtí borci. Dovolené a marodka dala mládeži šanci zaběhnout si ligu. I toto družstvo mělo problém s nástřikem, čas 36,05 měl hodnotu 13. místa a kluci v tabulce z 9. místa po předposledním kole padají za Močovice, Vlastějovice a Kořenice na konečné 12té.

Malešov se znovu podobně jako Močovice potýkal se sestavou. Libor na sání zlanařil mě, mmch. bez tréninku jsem na tuto pozici šel po asi 6-ti letech a klaplo mi to, (musím se pochválit, když to nikdo jiný neudělá) a snad dva kluky z Horky II, ale to si nejsem jistý. Nějak nebyl čas se na základně seznamovat. I tak se zaběhl (33,20s) jeden z lepších časů Malešova, který jen dlouhým nástřikem vynesl 10. místo v kole a třinácté za celkové umístění.

Jedenácté místo si odvezl Suchdol, voda na proudnice přišla až ve 24s a oba proudaři plnili terče víc jak deset sec. (34,04s). V KHL skončil 14-tý (2010/poslední).

Ani Konárovicím poslední závod nevyšel. Košař se pral se závitem a koš ne a ne našroubovat, béčkař pomalu roztahoval vedení a Jarda ze základny po skončení útoku neodcházel nadšen. Čas 32,69s, 8. místo a 15-té místo v KHL. I tento tým si pohoršil (2010/10. místo).

Poličany zaběhly svůj slabší průměr, díky koši, který šel napodruhé (42,80s, 15. místo). Borci prý trénovali v pátek do půl jedné v noci, tak asi přetrénovali. Letošní ligu zakončili předposlední 16-tí a to je proti loňsku propad (12).

Domácí Krchleby zahájily svým útokem závěrečné kolo a nedokončily. Hodně rychlá vody z mašiny, nenatažené béčka a krátký předek znamenal neplatný pokus.

Krchlebské ženy nastupovaly na start první. Věděly, že musí zaběhnout lepší čas než Uhlířské Janovice, a v případě, že by dokonce Červený Hrádek skončil poslední, mohly teoreticky ještě vyhrát ligu. To se jim sice nepodařilo, ale poslední kolo vyhrály (24,50s) a tím získali druhé místo KHL.

Uhlířské Janovice šly na start v lize předposlední, a protože znaly čas Krchleb, bylo jasné, že musí jít opravdu na doraz. Zadek holkám klapl špičkově, vedení natáhly bezchybně, ale zradil je nástřik na obou proudech. Vodu měly na proudnicích ve 22.12s, ale pravý terč se zastavil na 36,28s a levý na 39,08. Rázem bylo po nadějích, Zuzka si šla pro 9. místo a bohužel holky přišly i o celkovou bednu a letošní ročník pro tento tým končí 4. místem.

O rozruch se postaral Červený Hrádek. Holky připravily základnu, nastartovaly mašinu a postavily se na start. Jenže než stihl startér odstartovat, sesunul se k zemi koš a v holkách by se snad krve nedořezal. Teď už se jen čekalo, zda se pro tento tým nenaplní černý scénář (být poslední) a přijít o putovní pohár. Ale nestalo se tak, strojnice zachovala chladnou hlavu, koš sebrala, podala košařce a útok dokončily na 5. místě v čase 32,65s. A Červený Hrádek mohl slavit vítězství v KHL.

Zibohlavy po předchozím kole na Krchleby a Uhl. Janovice ztrácely 2 body, takže měly reálnou šanci zabojovat o nějaké to místečko na bedně. A zabojovaly, za časem Krchleb zůstaly jen o nějaké tři desetiny sec. (24,86 s, 2. místo) a dostaly se před Uhlířské Janovice. A v konečném součtu obsadily třetí místo KHL.

Horka II si z Krchleb odváží 3. místo, za 28,61, což je druhý nejrychlejší čas, kterého dosáhly. V konečném součtu končí sezonu na 5. místě.

Jediný nováček v ženské kategorii Úmonín zastavil časomíru na 30,97s (4. Místo) a v tabulce KHL jsou na 6. místě.

Kořenice v loňském ročníku byly na třetím místě, letošní rok se jim nevydařil, v lize obsadily 7. místo a v posledním kole za 35,42s mají 8. Místo.

Konárovice jsou v lize předposlední (8. místo) a z Krchleb si za 33,78s vezou diplom za 6. Místo.

Sedmé místo a čas 34,37s patří Suchdolu, mají tu smůlu, že uzavírají tabulku KHL, stejně jako v předchozím roce. Posledními dvěma týmy byly Církvice, které nenabraly vodu, a závodnice na rozdělovači se zapomněla na základně, přesto dokončily v čase 82,91s. Drahobudice zaběhly čistý útok v čase 33,79s.

Závěrečný nástup za přítomnosti ředitele územního odboru HZS plk. Ing Jiřího Pokorného a velitele stanice HZS Kutná Hora mjr. Bc Zdeňka Vosečka, na kterém byly předány poháry, plakety, diplomy a věcné ceny družstvům, bylo poděkováno všem rozhodčím, pořadatelům a organizátorům ligových kol, byl tečkou za celým ročníkem.

www.sdh-ndvory.com
Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Holky z Červeného Hrádku se o celkové prvenství strachovaly do poslední chvíle

Holky z Červeného Hrádku se o celkové prvenství strachovaly do poslední chvíle

19. září 2011
(aktualizováno: 19. září 2011, 14:57)

Krchleby - Osmé kolo, osmé vítězství - to je nepřekonatelná bilance zibohlavských borců v Kutnohorské hasičské lize, holky z Červeného Hrádku jen tak tak nepřišly o ligové vítězství…

Liga se do Krchleb vrátila po třech letech do nově vybudovaného sportovního areálu, který svou premiéru měl sice před dvěma roky, ale liga zde měla premiéru. Naštěstí se nepotvrdily obavy pořadatelů z větru, který fouká proti proudařům a dokonce i mračna, která v průběhu zatáhla oblohu, se rozplynula a nás čekal příjemný prosluněný den, což v Krchlebech je také na soutěžích raritou.

Na desátou hodinu se do Krchleb sjelo 17 družstev mužů, včetně domácích (Onomyšl bohužel přijel jen ve 4 a nenastoupil) a 11 týmů žen, hosté Církvice a Drahobudice. Po nástupu týmy nastupovaly na základnu dle umístění v tabulce od posledního k prvnímu s drobnými vyjímkami.

A to nejlepší šlo na konec. Při přípravě základny kluků ze Zibohlav jsme u časomíry s Liborem zvažovali, zda borci to poslední prvenství dají, protože motivace je věc jedna a nervozita, kdy ostatní čekají konečně na chybu, druhá. Ale chlapci jsou po výstřelu startovní pistole jak utržení ze řetězu a znovu předvedli špičkový výkon (24,04 s, 1. místo). Jen jedenkrát se v sezoně dostali nad pětadvacítku, jinak vše měli pod ní a prožívají sezonu snů. Jestli stále někdo hledá úspěch Zibohlav jen v jejich mašině, tak snad po dnešním kole musí pochopit, že minimálně polovina úspěchu je v bezchybné souhře celého týmu, podpořené také trochou sportovního štěstí. Loňskou sezonu vyhráli s 18ti body, letošní vítězství = 8 bodů a je to třetí vítězství po sobě. Před jejich výkony klobouk dolů.

Drahobudice, letošní nováček ligy se celou sezonu držel na druhém místě tabulky a ještě po sedmém kole se zdálo, že slušný bodový náskok je k druhému místu dovede. Člověk míní, technika mění. Nedostatečně zapojená spojka béčka na přetlakáč vytrhla ozub, a přestože se kluci rvali o dokončení útoku, nepodařilo se jim spojku zapojit a pokus museli ukončit. Neplatný pokus a 16té místo je připravilo v samotném závěru ligy o bednu a tuto sezonu uzavírají nešťastně na 4. místě tabulky.

Z toho okamžitě těžily Radovesnice I, které sice díky dlouhému nástřiku zaběhly 30,90 s (6. místo), přeskočily Drahobudice a místo nich získávají druhé místo KHL. Radovesničtí by se mohli vyhlásit jako skokan roku, v předchozí sezoně, kdy do ligy vstoupily, obsadily 11. místo a letos 2.

Červený Hrádek A je druhým týmem, který těžil z chyby Drahobudic. Posledním útokem sezony si dokonce kluci vytvořily svůj osobáček tj. 27,01 s (2. místo) a poprvé se letos postavili na pomyslnou bednu. Tyto dvě skutečnosti jim vynesly 3. místo v KHL a i tento tým si v umístění proti r. 2010 polepšil (6).

Ovšem Béčku Č.H. se poslední závod nepovedl. Zapojená proudnice levého proudaře na jeden zub jim přinesla jen 12. místo za 34,72s a Ligu zakončují na 5. místě.

Nové Dvory čekaly na béčkaře Pepu, který skoro na poslední chvíli dojížděl z práce. Na mašinu nastoupil Jakub D., náš osvědčený košař, pro kterého byl post strojníka premiérou. Podpořit nás přijel starosta obce p. Jiří Rajdl a kluci se nenechali zahanbit. Pěkně rozeběhli a nebýt 2s prostřiku na pravém proudu, mohla to být krásná šestadvacítka. Ale i 28,50s nám přineslo 3. místo v tomto kole a v závěrečné tabulce shodnost bodů s Č.H. B. Jen jedno lepší umístění soupeřů rozhodlo, že letošní KHL zakončujeme na 6. místě.

Krátký levý proud Uhlířských Janovic a třísec. prostřik zastavil časomíru na 29,02s a to stačilo jen na 4. místo. Toto umístění alespoň klukům pomohlo postoupit o jedno místo v tabulce a KHL končí na 7. místě. Ale po loňském 2. místě to určitě není důvod k jásotu.

Za smolaře sezony by se asi daly pasovat Křesetice. Mimo druhého kola chytaly druhá místa, ale závěr sezony je totálně potopil. Dva neplatné pokusy, nejprve zkolabovaná mašina a přešlap na domácí půdě zlikvidoval naděje na boj o bednu, ale kluci to nechtěli vzdát a do posledního kola šli naplno. Zaseknutý béčkař na základně a následně krátké proudy v konečném výsledku znamenali dlouhý víc než 15ti s. nástřik a čas 37,18 s (14. místo). Tento ročník končí na 8. místě (2010, 3.)

Ani Močovice neprožily veselou sezonu, neustálé shánění sestavy bylo pro vedoucího týmu bojem o přežití. Výsledky tomu odpovídají a je Tomášovo štěstí, že stará garda vždy přijde za Močovice bojovat. V závěrečném závodě se pochlapily a vyběhly si svůj druhý nejlepší čas 30,54s a 5. místo. Loni se hodně dlouho držely na druhém místě tabulky, nakonec skončily čtvrté, teď jen 9. Místo.

Další nováček Ligy jsou Vlastějovice, do posledního kola nastupovaly z 11-tého místa, kde spolu s Močovicemi měly stejný počet bodů. Klukům se nepovedlo odpovědět na hozenou rukavici Močovic a díky 4s prostřiku levého proudaře čas zastavili na 32,19s a to jim stačilo jen na 7. místo a v konečné tabulce jsou 10-tí.

Kořenice zaběhly svůj lepší průměr 32,89s i v tomto případě pravý proudař prostříknul 4s. Deváté místo a 11. místo KHL.

Do dorostenecké rezervy museli znovu sáhnout Církvičtí borci. Dovolené a marodka dala mládeži šanci zaběhnout si ligu. I toto družstvo mělo problém s nástřikem, čas 36,05 měl hodnotu 13. místa a kluci v tabulce z 9. místa po předposledním kole padají za Močovice, Vlastějovice a Kořenice na konečné 12té.

Malešov se znovu podobně jako Močovice potýkal se sestavou. Libor na sání zlanařil mě, mmch. bez tréninku jsem na tuto pozici šel po asi 6-ti letech a klaplo mi to, (musím se pochválit, když to nikdo jiný neudělá) a snad dva kluky z Horky II, ale to si nejsem jistý. Nějak nebyl čas se na základně seznamovat. I tak se zaběhl (33,20s) jeden z lepších časů Malešova, který jen dlouhým nástřikem vynesl 10. místo v kole a třinácté za celkové umístění.

Jedenácté místo si odvezl Suchdol, voda na proudnice přišla až ve 24s a oba proudaři plnili terče víc jak deset sec. (34,04s). V KHL skončil 14-tý (2010/poslední).

Ani Konárovicím poslední závod nevyšel. Košař se pral se závitem a koš ne a ne našroubovat, béčkař pomalu roztahoval vedení a Jarda ze základny po skončení útoku neodcházel nadšen. Čas 32,69s, 8. místo a 15-té místo v KHL. I tento tým si pohoršil (2010/10. místo).

Poličany zaběhly svůj slabší průměr, díky koši, který šel napodruhé (42,80s, 15. místo). Borci prý trénovali v pátek do půl jedné v noci, tak asi přetrénovali. Letošní ligu zakončili předposlední 16-tí a to je proti loňsku propad (12).

Domácí Krchleby zahájily svým útokem závěrečné kolo a nedokončily. Hodně rychlá vody z mašiny, nenatažené béčka a krátký předek znamenal neplatný pokus.

Krchlebské ženy nastupovaly na start první. Věděly, že musí zaběhnout lepší čas než Uhlířské Janovice, a v případě, že by dokonce Červený Hrádek skončil poslední, mohly teoreticky ještě vyhrát ligu. To se jim sice nepodařilo, ale poslední kolo vyhrály (24,50s) a tím získali druhé místo KHL.

Uhlířské Janovice šly na start v lize předposlední, a protože znaly čas Krchleb, bylo jasné, že musí jít opravdu na doraz. Zadek holkám klapl špičkově, vedení natáhly bezchybně, ale zradil je nástřik na obou proudech. Vodu měly na proudnicích ve 22.12s, ale pravý terč se zastavil na 36,28s a levý na 39,08. Rázem bylo po nadějích, Zuzka si šla pro 9. místo a bohužel holky přišly i o celkovou bednu a letošní ročník pro tento tým končí 4. místem.

O rozruch se postaral Červený Hrádek. Holky připravily základnu, nastartovaly mašinu a postavily se na start. Jenže než stihl startér odstartovat, sesunul se k zemi koš a v holkách by se snad krve nedořezal. Teď už se jen čekalo, zda se pro tento tým nenaplní černý scénář (být poslední) a přijít o putovní pohár. Ale nestalo se tak, strojnice zachovala chladnou hlavu, koš sebrala, podala košařce a útok dokončily na 5. místě v čase 32,65s. A Červený Hrádek mohl slavit vítězství v KHL.

Zibohlavy po předchozím kole na Krchleby a Uhl. Janovice ztrácely 2 body, takže měly reálnou šanci zabojovat o nějaké to místečko na bedně. A zabojovaly, za časem Krchleb zůstaly jen o nějaké tři desetiny sec. (24,86 s, 2. místo) a dostaly se před Uhlířské Janovice. A v konečném součtu obsadily třetí místo KHL.

Horka II si z Krchleb odváží 3. místo, za 28,61, což je druhý nejrychlejší čas, kterého dosáhly. V konečném součtu končí sezonu na 5. místě.

Jediný nováček v ženské kategorii Úmonín zastavil časomíru na 30,97s (4. Místo) a v tabulce KHL jsou na 6. místě.

Kořenice v loňském ročníku byly na třetím místě, letošní rok se jim nevydařil, v lize obsadily 7. místo a v posledním kole za 35,42s mají 8. Místo.

Konárovice jsou v lize předposlední (8. místo) a z Krchleb si za 33,78s vezou diplom za 6. Místo.

Sedmé místo a čas 34,37s patří Suchdolu, mají tu smůlu, že uzavírají tabulku KHL, stejně jako v předchozím roce. Posledními dvěma týmy byly Církvice, které nenabraly vodu, a závodnice na rozdělovači se zapomněla na základně, přesto dokončily v čase 82,91s. Drahobudice zaběhly čistý útok v čase 33,79s.

Závěrečný nástup za přítomnosti ředitele územního odboru HZS plk. Ing Jiřího Pokorného a velitele stanice HZS Kutná Hora mjr. Bc Zdeňka Vosečka, na kterém byly předány poháry, plakety, diplomy a věcné ceny družstvům, bylo poděkováno všem rozhodčím, pořadatelům a organizátorům ligových kol, byl tečkou za celým ročníkem.

Zlata banka
Reklama
www.sdh-ndvory.com