Stavex
Reklama

K záchraně budou Novým Dvorům pomáhat i Lukáš Tvrdý a Michal Růžička

22. březen 2012, 07:14
(aktualizováno: 22. březen 2012, 07:14)

Kutnohorsko - Zimní přípravě je definitivně konce, do boje o víkendu vyrazí i mužstva v soutěžích organizovaných OFS Kutná Hora. Jak jsou v klubech spokojení se zimní přípravou? Jak vidí své ambice? S jakými změnami v hráčském kádru půjdou do jarní části soutěže? Ny tyto otázky odpovídali trenéři a funkcionáři týmů z druhé poloviny tabulky "výkladní skříně okresu" - okresního přeboru:

[[Soutez? &soutez=62 &datum=2012-03-21 ]]

SK Transpa Spartak Žleby

"Zimní příprava ve Žlebech v podstatě žádná nebyla," prohlásil trenér žlebského áčka Libor Petříček a dodal: "Až na přátelská utkání. O zimní přípravě proto mluvit nebudeme. Uvidíme, co to přinese v sezoně."

Hráčský kádr Spartaku zůstal téměř bez změn. "Jak jsme dohráli podzim, tak budeme začínat," uvedl kouč. "Jiří Buchl, který alternoval v béčku i áčku, odešel do Ronova nad Doubravou," upřesnil. Prvním cílem žlebských fotbalistů v jarní části soutěže je vítězství hned v prvním utkání s Kaňkem. "Abychom udělali ten mílový krok k záchraně," naznačil Libor Petříček.

Podle trenéra je jasným favoritem soutěže Sokol Suchdol. "Bylo by to i trapné, kdyby to tak nedopadlo," naznačil a podotkl: "Přesto doufám, že ho Sedlec prožene, aby to neměl tak jednoduché." Ve spodní polovině tabulky se podle něj potížím nevyhnou Horní Bučice. "Byť jim to nepřeji," zdůraznil. "Pokud se nám podaří zvládnout první zápas, bude to mít těžké i Kaňk," uzavřel svůj odhad vývoje soutěže.

FK Uhlířské Janovice B

Asistent trenéra FK Uhlířské Janovice Radek Förster je se zimní přípravou rezervy spokojený. "Zimní příprava byla celkem dobrá, ani výsledkově to nebylo špatné. Až na generálku s Horními Kruty. Tu jsme odehráli na přírodní trávě, míč hodně skákal. Prostě to nebylo ono," uvedl. U rezervního týmu se o posilách hovořit příliš nedá. "Spíše chceme na jaře dát více prostoru dorostencům," poznamenal s tím, že by byl rád, kdyby rezerva FK Uhlířské Janovice figurovala v klidném středu tabulky. "Aby nebojovala o záchranu. I když se nám to asi nevyhne," naznačil a dodal: "Určitě bychom se chtěli zachránit."

Také Radek Förster tipuje na vítěze soutěže Sokol Suchdol. "Starosti bude mít více týmů, nic není rozhodnutého. Mezi nimi asi i my," přiznal nakonec.

TJ Zbýšov

Zbýšovského trenéra Miroslava Voplakala zimní příprava zklamala. "Když to v minulých letech bylo špatné, letos to bylo ještě horší," připustil a dodal: "Kluci se schází čím dál méně. Možná se v jejich chuti projevil i špatný podzim, docházka byla hodně slabá."

Zbýšovský tým půjde do jarní části okresního přeboru oslaben o dva hráče. "Myslel jsem, že nám pomůže Bohatý, který celý podzim promarodil, ale zranění nemá ještě doléčené. Tak nám na jaře nepomůže asi vůbec. Pro jaro se mi omluvil Vrkota, který má další přírůstek do rodiny a potýká se s nedostatkem času," počítal ztráty kouč. "Podařilo se nám do týmu vrátit Výborného ze Zbraslavic, který nám snad pomůže k záchraně. Z Bratčic jsme stáhli i brankáře Dostála," okomentoval "staronové" tváře v týmu.

První ambicí Zbýšova pro jarní část soutěže je záchrana. "V otázce vítěze soutěže je asi jasno, už také proto, jak Suchdol přes zimu ještě více posílil. Na jaře kvalita jeho kádru projeví," přemítal nahlas Miroslav Voplakal a vyjádřil se i k druhé polovině tabulky: "Letos jsme do sestupových vod namočení hodně i my. Naše rozlosování je hodně těžké - první tři mužstva máme doma a zápasy s posledními dvěma hrajeme venku. To je pět zápasů a hodně bodů ve hře. V otázce sestupu jmenovat nikoho nebudu, o záchranu bude bojovat tak sedm týmů určitě, včetně nás."

Slavoj Vrdy

"Dobré výsledky střídaly ty špatné. Záleželo na tom, jak se kluci sešli, jak byli na horách a podobně," okomentoval zimní přípravu asistent vrdského kouče Karel Truksa. "Měli jsme dobré výsledky, například v zápasech se Zbraslavicemi nebo Tupadly, naopak jsme selhali s tupadelským béčkem, se kterým jsme prohráli 9:2. Všichni jsou zdraví, uvidíme, jak to půjde. Záležet bude na každým," dodal.

Z hostování ve Vrdech se do Zbraslavic vrátil útočník Pavel Švejda. "Do týmu přišel jediný hráč, po zranění Karel Truksa," smál se asistent, který by si přál umístění svého týmu kolem desáté příčky. "To by bylo pěkné, to by nám stačilo," zasnil se. Hned v prvním jarním kole Vrdy vyrazí na hřiště svého nejbližšího souseda a rivala Dynama Horní Bučice. Dá se očekávat vysoká divácká návštěva a možná i příznivé fotbalové počasí. "Na zápas Kutná Hora - Čáslav B jsme se také těšili a moc fotbalové krásy neviděli. Myslím, že zápas v Horních Bučicích bude stejný. Tento zápas bude hlavně o bojovnosti," uvažoval Karel Truksa.

Podle Karla Truksy může mít starosti posledních pět týmů tabulky. "Soutěž by určitě měl vyhrát Suchdol," uzavřel vrdský asistent.

Sokol Nové Dvory

Nové Dvory se začaly připravovat 15. ledna až do středy 21. března. "Dnes jsme přípravu zakončili přátelským zápasem s Chotusicemi, který skončil 3:3," uvedl trenér Nových Dvorů Karel Růžička. "Příprava špatná nebyla, až na to, že jsem spoléhal na starší kluky. Ti by to měli táhnout, zpočátku trénovat chodili, ale pak to vypustili. Jde o zkušené kluky, na které člověk spoléhal - Rajchman, Brožek a další," jmenoval kouč.

Do Nových Dvorů se z Malešova vrátil Jakub Rak. "Na poslední chvíli jsme získali Lukáše Tvrdého ze Sedlce a Michala Růžičku z Paběnic," podělil se o horké novinky Karel Růžička a dodal: "Vrátil se brankář Černý. Kluci, kteří na podzim nechodili, se v zimě do týmu vrátili."

Hlavním cílem Nových Dvorů pro jaro je záchrana v okresním přeboru. "Moc dobře na tom nejsme, počet sestupujících bude ovlivňovat situace ve vyšší soutěži. Tam je namočené Bílé Podolí a Tupadly. Na přední místa nemyslíme, provořadá je pro nás záchrana. Ideální by byl klidný střed tabulky hned po začátku soutěže a dohrát jaro v pohodě," naplánoval Karel Růžička.

Podle něj by měl okresní přebor 2011 - 2012 vyhrát Sokol Suchdol. "Takový kádr mu může leckdo závidět, jiného kandidáta na postup nevidím," uvedl a dodal: "Prvním sestupujícím budou asi Horní Bučice, pokud by padalo více týmů, bude se rozhodovat mezi Novými Dvory, Kaňkem, Zbýšovem. Starosti budou mít asi i Uhlířské Janovice B."

Sokol Kaňk

"Snad kromě jednoho roku v Bílém Podolí jsem nikdy spokojený nebyl. Vždycky se dá všechno vylepšit," zamyslel se nad otázkou zimní přípravy jeden z kaňkovských trenérů Miloslav Čepek. "Trénovat v pátek a v neděli je podle mě málo. Kluci se ale v týdnu většinou nesejdou, máme tam studenty, jiní pracují třeba v Praze," vysvětlil a pokračoval: "Výsledkově to byla houpačka - nahoru, dolů. V žádném přípravném utkání jsme nebyli kompletní, ani v tom posledním. Nemohl jsem postavit sestavu podle mých představ."

Kaňkovský tým posílil Miloslav Nedvěd, jenž má zkušenosti z vyšších soutěží. "Po zranění začal znovu hrát Martin Horký. Nevíme, jak to dopadne s možným příchodem Karla Křivohlavého. Pro mě by bylo ideální, aby se všichni, co jsou nemocní a zranění, dali dopořádku a začali trénovat," zdůraznil Miloslav Čepek.

Tomu se ani nelíbí fungování A a B týmu na Kaňku. "Je to jeden klub s dvěmi mužstvy, prolínání a pomoc moc nefunguje. Za B tým hrají kluci, kteří by mohli kopat v základu v áčku, ale bohužel," naznačil a dodal: "Na Kaňku snad oficiálně neskončil nikdo, někteří ale za áčko hrát nechtějí. Chodí hrát raději do čtvrté třídy, bez snahy a bez tréninku."

Miloslav Čepek si uvědomuje, že Kaňk na jaře bude bojovat o záchranu. "Záchrana je prvořadá. Už jsem ale něco prošel a chtěl bych vidět i fotbal, ne jen bojovnost," naznačil. Jeho svěřenci nastoupí už v sobotu k jednomu z klíčových zápasů ve Žlebech. Ty na Kaňku na podzim vyhrály. "My jsme prohráli nešťastně, na rozdíl od soupeře jsme góly nedali," připomněl trenér. "Jedeme tam pro tři body. Na podzim nám je vzali, my si je chceme vzít zpět! Vstup do soutěže je důležitý," prohlásil.

Porazit se podle něj dá každý v soutěži. "I Suchdol s hráči, kteří prošli divizí a jinými vyššími soutěžemi," zdůraznil a vysvětlil: "Musí se ale sejít spoustu faktorů, musí všechno klapnout. A pak se dá uspět."

S ohledem na posily je podle Miloslava Čepka favoritem soutěže Sokol Suchdol. "Hlavně má zkušené hráče, kteří něco prošli. Zkušenost je někdy důležitější, než mít mladé dravce, kteří běhají, ale nedokáží reagovat na vývoj utkání. Suchdol už to pustit nemůže, také proto, že do fotbalu vložil a ještě vloží velké finanční prostředky," řekl a dodal: "Existuje varianta, že bude sestupovat jen jeden, ale sestupovat mohou i tři. Záleží na I. B třídě, proto tam přeji kutnohorským týmům, aby se zachránily. Tím stoupá šance na záchranu i v okresním přeboru. Rozhodovat bude prvních pět, šest kol. Potom se tabulka začne trhat a bude vidět, jak na tom kdo je."

Pro Miloslava Čepka bude pikantní "velikonoční" zápas Nové Dvory - Kaňk. Na Kaňku je totiž trenér a v Nových Dvorech byl zvolen předsedou. "Jako trenér budu fandit Kaňku, pojedeme tam pro tři body," uvedl s úsměvem. "Jako předseda Nových Dvorů byl tři body přál i jim. Nové Dvory ale posílily a posilují pořád a neměly by mít problém se záchranou. Je ale samozřejmost, že kde trénuji, tam fandím. To se nedá nic dělat, i když je to rozpolcený příběh," uzavřel.

Dynamo Horní Bučice

Podle trenéra Miroslava Kováče se zimní příprava Dynama Horní Bučice nepovedla. "Spokojení nejsme ani kapku," neváhal a pokračoval: "Přístup hráčů není prakticky žádný. Po podzimu jsme je všechny pozvali, z jednadvaceti kromě asi čtyř přišli všichni. Všichni slíbili, že trénovat budou, trénujeme ale ve čtyřech, pěti. Chodí pořád jedni a ti samí. Po dvaadvaceti letech hrajeme okresní přebor a nevím, jestli si to ti hráči neuvědomují. Spíše je to v tom, že v týmu nejsou přímo hráči z Horních Bučic a k fotbalu tam nemají asi ten pravý vztah. Jdou si prostě zahrát jen když mají chuť a to stačí tak na čtvrtou třídu, maximálně na třetí. V okresním přeboru už se musí makat, i když vím, že i ostatní kluby mají problémy."

Z Horních Bučic zamířil do Suchdola Pavel Šimon. "K nám z Vrdů přišel na hostování Václav Dušánek a Tomáš Komárek z Kutné Hory," představil nové hráče Dynama Miroslav Kováč, který situaci svého týmu za ztracenou nepovažuje. "Pořád jsem optimista," prohlásil a vysvětlil: "Přes všechno si myslím, že naši hráči na to mají. Bude to těžké, ale myslím, že okres zachráníme. Budeme se snažit pro to udělat všechno, věřím, že kluci začnou hrát. Všechno se bude odvíjet od prvního zápasu s Vrdy, který bude důležitý. Nálada se pak třeba zvedne a bude lepší."

Stejně jako jeho ostatní kolegové z okresního přeboru tiupuje na vítěze okresního přeboru Suchdol i Miroslav Kováč. "Už to asi nepustí," prohlásil a doplnil: "Tipuji, že námi zůstanou Nové Dvory, Kaňk. Záležet bude také na tom, kolik bude sestupovat mužstev. Zatím to vypadá na dvě. Mezi čtyřmi adepty na dvě sestupová místa je kromě nás, Nových Dvorů a Kaňkem ještě Zbýšov."

Názory trenérů týmů z první poloviny tabulky najdete zde.

I výsledky zápasů okresního přeboru a III. třídy můžete tipovat v oblíbené soutěže www.svoboda.info Trefovačka! - více informací k této soutěži najdete zde.

První jarní kolo okresního přeboru

Nové Dvory - U. Janovice B (ne)
Žleby - Kaňk (so)
Malešov - Křesetice (so)
Zbýšov - Zruč n. S. (so)
Suchdol - Malín (so)
H. Bučice - Vrdy (ne)

Zápasy v sobotu 24. března začnou v 15 hodin.

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
K záchraně budou Novým Dvorům pomáhat i Lukáš Tvrdý a Michal Růžička

K záchraně budou Novým Dvorům pomáhat i Lukáš Tvrdý a Michal Růžička

22. březen 2012
(aktualizováno: 22. březen 2012, 07:14)

Kutnohorsko - Zimní přípravě je definitivně konce, do boje o víkendu vyrazí i mužstva v soutěžích organizovaných OFS Kutná Hora. Jak jsou v klubech spokojení se zimní přípravou? Jak vidí své ambice? S jakými změnami v hráčském kádru půjdou do jarní části soutěže? Ny tyto otázky odpovídali trenéři a funkcionáři týmů z druhé poloviny tabulky "výkladní skříně okresu" - okresního přeboru:

[[Soutez? &soutez=62 &datum=2012-03-21 ]]

SK Transpa Spartak Žleby

"Zimní příprava ve Žlebech v podstatě žádná nebyla," prohlásil trenér žlebského áčka Libor Petříček a dodal: "Až na přátelská utkání. O zimní přípravě proto mluvit nebudeme. Uvidíme, co to přinese v sezoně."

Hráčský kádr Spartaku zůstal téměř bez změn. "Jak jsme dohráli podzim, tak budeme začínat," uvedl kouč. "Jiří Buchl, který alternoval v béčku i áčku, odešel do Ronova nad Doubravou," upřesnil. Prvním cílem žlebských fotbalistů v jarní části soutěže je vítězství hned v prvním utkání s Kaňkem. "Abychom udělali ten mílový krok k záchraně," naznačil Libor Petříček.

Podle trenéra je jasným favoritem soutěže Sokol Suchdol. "Bylo by to i trapné, kdyby to tak nedopadlo," naznačil a podotkl: "Přesto doufám, že ho Sedlec prožene, aby to neměl tak jednoduché." Ve spodní polovině tabulky se podle něj potížím nevyhnou Horní Bučice. "Byť jim to nepřeji," zdůraznil. "Pokud se nám podaří zvládnout první zápas, bude to mít těžké i Kaňk," uzavřel svůj odhad vývoje soutěže.

FK Uhlířské Janovice B

Asistent trenéra FK Uhlířské Janovice Radek Förster je se zimní přípravou rezervy spokojený. "Zimní příprava byla celkem dobrá, ani výsledkově to nebylo špatné. Až na generálku s Horními Kruty. Tu jsme odehráli na přírodní trávě, míč hodně skákal. Prostě to nebylo ono," uvedl. U rezervního týmu se o posilách hovořit příliš nedá. "Spíše chceme na jaře dát více prostoru dorostencům," poznamenal s tím, že by byl rád, kdyby rezerva FK Uhlířské Janovice figurovala v klidném středu tabulky. "Aby nebojovala o záchranu. I když se nám to asi nevyhne," naznačil a dodal: "Určitě bychom se chtěli zachránit."

Také Radek Förster tipuje na vítěze soutěže Sokol Suchdol. "Starosti bude mít více týmů, nic není rozhodnutého. Mezi nimi asi i my," přiznal nakonec.

TJ Zbýšov

Zbýšovského trenéra Miroslava Voplakala zimní příprava zklamala. "Když to v minulých letech bylo špatné, letos to bylo ještě horší," připustil a dodal: "Kluci se schází čím dál méně. Možná se v jejich chuti projevil i špatný podzim, docházka byla hodně slabá."

Zbýšovský tým půjde do jarní části okresního přeboru oslaben o dva hráče. "Myslel jsem, že nám pomůže Bohatý, který celý podzim promarodil, ale zranění nemá ještě doléčené. Tak nám na jaře nepomůže asi vůbec. Pro jaro se mi omluvil Vrkota, který má další přírůstek do rodiny a potýká se s nedostatkem času," počítal ztráty kouč. "Podařilo se nám do týmu vrátit Výborného ze Zbraslavic, který nám snad pomůže k záchraně. Z Bratčic jsme stáhli i brankáře Dostála," okomentoval "staronové" tváře v týmu.

První ambicí Zbýšova pro jarní část soutěže je záchrana. "V otázce vítěze soutěže je asi jasno, už také proto, jak Suchdol přes zimu ještě více posílil. Na jaře kvalita jeho kádru projeví," přemítal nahlas Miroslav Voplakal a vyjádřil se i k druhé polovině tabulky: "Letos jsme do sestupových vod namočení hodně i my. Naše rozlosování je hodně těžké - první tři mužstva máme doma a zápasy s posledními dvěma hrajeme venku. To je pět zápasů a hodně bodů ve hře. V otázce sestupu jmenovat nikoho nebudu, o záchranu bude bojovat tak sedm týmů určitě, včetně nás."

Slavoj Vrdy

"Dobré výsledky střídaly ty špatné. Záleželo na tom, jak se kluci sešli, jak byli na horách a podobně," okomentoval zimní přípravu asistent vrdského kouče Karel Truksa. "Měli jsme dobré výsledky, například v zápasech se Zbraslavicemi nebo Tupadly, naopak jsme selhali s tupadelským béčkem, se kterým jsme prohráli 9:2. Všichni jsou zdraví, uvidíme, jak to půjde. Záležet bude na každým," dodal.

Z hostování ve Vrdech se do Zbraslavic vrátil útočník Pavel Švejda. "Do týmu přišel jediný hráč, po zranění Karel Truksa," smál se asistent, který by si přál umístění svého týmu kolem desáté příčky. "To by bylo pěkné, to by nám stačilo," zasnil se. Hned v prvním jarním kole Vrdy vyrazí na hřiště svého nejbližšího souseda a rivala Dynama Horní Bučice. Dá se očekávat vysoká divácká návštěva a možná i příznivé fotbalové počasí. "Na zápas Kutná Hora - Čáslav B jsme se také těšili a moc fotbalové krásy neviděli. Myslím, že zápas v Horních Bučicích bude stejný. Tento zápas bude hlavně o bojovnosti," uvažoval Karel Truksa.

Podle Karla Truksy může mít starosti posledních pět týmů tabulky. "Soutěž by určitě měl vyhrát Suchdol," uzavřel vrdský asistent.

Sokol Nové Dvory

Nové Dvory se začaly připravovat 15. ledna až do středy 21. března. "Dnes jsme přípravu zakončili přátelským zápasem s Chotusicemi, který skončil 3:3," uvedl trenér Nových Dvorů Karel Růžička. "Příprava špatná nebyla, až na to, že jsem spoléhal na starší kluky. Ti by to měli táhnout, zpočátku trénovat chodili, ale pak to vypustili. Jde o zkušené kluky, na které člověk spoléhal - Rajchman, Brožek a další," jmenoval kouč.

Do Nových Dvorů se z Malešova vrátil Jakub Rak. "Na poslední chvíli jsme získali Lukáše Tvrdého ze Sedlce a Michala Růžičku z Paběnic," podělil se o horké novinky Karel Růžička a dodal: "Vrátil se brankář Černý. Kluci, kteří na podzim nechodili, se v zimě do týmu vrátili."

Hlavním cílem Nových Dvorů pro jaro je záchrana v okresním přeboru. "Moc dobře na tom nejsme, počet sestupujících bude ovlivňovat situace ve vyšší soutěži. Tam je namočené Bílé Podolí a Tupadly. Na přední místa nemyslíme, provořadá je pro nás záchrana. Ideální by byl klidný střed tabulky hned po začátku soutěže a dohrát jaro v pohodě," naplánoval Karel Růžička.

Podle něj by měl okresní přebor 2011 - 2012 vyhrát Sokol Suchdol. "Takový kádr mu může leckdo závidět, jiného kandidáta na postup nevidím," uvedl a dodal: "Prvním sestupujícím budou asi Horní Bučice, pokud by padalo více týmů, bude se rozhodovat mezi Novými Dvory, Kaňkem, Zbýšovem. Starosti budou mít asi i Uhlířské Janovice B."

Sokol Kaňk

"Snad kromě jednoho roku v Bílém Podolí jsem nikdy spokojený nebyl. Vždycky se dá všechno vylepšit," zamyslel se nad otázkou zimní přípravy jeden z kaňkovských trenérů Miloslav Čepek. "Trénovat v pátek a v neděli je podle mě málo. Kluci se ale v týdnu většinou nesejdou, máme tam studenty, jiní pracují třeba v Praze," vysvětlil a pokračoval: "Výsledkově to byla houpačka - nahoru, dolů. V žádném přípravném utkání jsme nebyli kompletní, ani v tom posledním. Nemohl jsem postavit sestavu podle mých představ."

Kaňkovský tým posílil Miloslav Nedvěd, jenž má zkušenosti z vyšších soutěží. "Po zranění začal znovu hrát Martin Horký. Nevíme, jak to dopadne s možným příchodem Karla Křivohlavého. Pro mě by bylo ideální, aby se všichni, co jsou nemocní a zranění, dali dopořádku a začali trénovat," zdůraznil Miloslav Čepek.

Tomu se ani nelíbí fungování A a B týmu na Kaňku. "Je to jeden klub s dvěmi mužstvy, prolínání a pomoc moc nefunguje. Za B tým hrají kluci, kteří by mohli kopat v základu v áčku, ale bohužel," naznačil a dodal: "Na Kaňku snad oficiálně neskončil nikdo, někteří ale za áčko hrát nechtějí. Chodí hrát raději do čtvrté třídy, bez snahy a bez tréninku."

Miloslav Čepek si uvědomuje, že Kaňk na jaře bude bojovat o záchranu. "Záchrana je prvořadá. Už jsem ale něco prošel a chtěl bych vidět i fotbal, ne jen bojovnost," naznačil. Jeho svěřenci nastoupí už v sobotu k jednomu z klíčových zápasů ve Žlebech. Ty na Kaňku na podzim vyhrály. "My jsme prohráli nešťastně, na rozdíl od soupeře jsme góly nedali," připomněl trenér. "Jedeme tam pro tři body. Na podzim nám je vzali, my si je chceme vzít zpět! Vstup do soutěže je důležitý," prohlásil.

Porazit se podle něj dá každý v soutěži. "I Suchdol s hráči, kteří prošli divizí a jinými vyššími soutěžemi," zdůraznil a vysvětlil: "Musí se ale sejít spoustu faktorů, musí všechno klapnout. A pak se dá uspět."

S ohledem na posily je podle Miloslava Čepka favoritem soutěže Sokol Suchdol. "Hlavně má zkušené hráče, kteří něco prošli. Zkušenost je někdy důležitější, než mít mladé dravce, kteří běhají, ale nedokáží reagovat na vývoj utkání. Suchdol už to pustit nemůže, také proto, že do fotbalu vložil a ještě vloží velké finanční prostředky," řekl a dodal: "Existuje varianta, že bude sestupovat jen jeden, ale sestupovat mohou i tři. Záleží na I. B třídě, proto tam přeji kutnohorským týmům, aby se zachránily. Tím stoupá šance na záchranu i v okresním přeboru. Rozhodovat bude prvních pět, šest kol. Potom se tabulka začne trhat a bude vidět, jak na tom kdo je."

Pro Miloslava Čepka bude pikantní "velikonoční" zápas Nové Dvory - Kaňk. Na Kaňku je totiž trenér a v Nových Dvorech byl zvolen předsedou. "Jako trenér budu fandit Kaňku, pojedeme tam pro tři body," uvedl s úsměvem. "Jako předseda Nových Dvorů byl tři body přál i jim. Nové Dvory ale posílily a posilují pořád a neměly by mít problém se záchranou. Je ale samozřejmost, že kde trénuji, tam fandím. To se nedá nic dělat, i když je to rozpolcený příběh," uzavřel.

Dynamo Horní Bučice

Podle trenéra Miroslava Kováče se zimní příprava Dynama Horní Bučice nepovedla. "Spokojení nejsme ani kapku," neváhal a pokračoval: "Přístup hráčů není prakticky žádný. Po podzimu jsme je všechny pozvali, z jednadvaceti kromě asi čtyř přišli všichni. Všichni slíbili, že trénovat budou, trénujeme ale ve čtyřech, pěti. Chodí pořád jedni a ti samí. Po dvaadvaceti letech hrajeme okresní přebor a nevím, jestli si to ti hráči neuvědomují. Spíše je to v tom, že v týmu nejsou přímo hráči z Horních Bučic a k fotbalu tam nemají asi ten pravý vztah. Jdou si prostě zahrát jen když mají chuť a to stačí tak na čtvrtou třídu, maximálně na třetí. V okresním přeboru už se musí makat, i když vím, že i ostatní kluby mají problémy."

Z Horních Bučic zamířil do Suchdola Pavel Šimon. "K nám z Vrdů přišel na hostování Václav Dušánek a Tomáš Komárek z Kutné Hory," představil nové hráče Dynama Miroslav Kováč, který situaci svého týmu za ztracenou nepovažuje. "Pořád jsem optimista," prohlásil a vysvětlil: "Přes všechno si myslím, že naši hráči na to mají. Bude to těžké, ale myslím, že okres zachráníme. Budeme se snažit pro to udělat všechno, věřím, že kluci začnou hrát. Všechno se bude odvíjet od prvního zápasu s Vrdy, který bude důležitý. Nálada se pak třeba zvedne a bude lepší."

Stejně jako jeho ostatní kolegové z okresního přeboru tiupuje na vítěze okresního přeboru Suchdol i Miroslav Kováč. "Už to asi nepustí," prohlásil a doplnil: "Tipuji, že námi zůstanou Nové Dvory, Kaňk. Záležet bude také na tom, kolik bude sestupovat mužstev. Zatím to vypadá na dvě. Mezi čtyřmi adepty na dvě sestupová místa je kromě nás, Nových Dvorů a Kaňkem ještě Zbýšov."

Názory trenérů týmů z první poloviny tabulky najdete zde.

I výsledky zápasů okresního přeboru a III. třídy můžete tipovat v oblíbené soutěže www.svoboda.info Trefovačka! - více informací k této soutěži najdete zde.

První jarní kolo okresního přeboru

Nové Dvory - U. Janovice B (ne)
Žleby - Kaňk (so)
Malešov - Křesetice (so)
Zbýšov - Zruč n. S. (so)
Suchdol - Malín (so)
H. Bučice - Vrdy (ne)

Zápasy v sobotu 24. března začnou v 15 hodin.

Zlata banka
Reklama