Stavex
Reklama

Hokej se dostal až na radnici

22. červen 2009, 22:18
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutná Hora - Kromě standardní agendy přišel do programu zasedání Rady města Kutná Hora minulý týden i materiál ohledně TJ Stadion Kutná Hora podepsaný několika členy této tělovýchovné jednoty. Ti v dopise Radě města žádali vyjádření k problematice kutnohorského ledního hokeje: "Vážení, žádáme Vás o vyjasnění Vašeho záměru ve věci dalšího působení ledního hokeje v Kutné Hoře, a to ve vztahu ke společnosti HC Kutná Hora a.s.," píše se doslova v úvodu dopisu, v němž jeho autoři hovoří také o svých obavách z možného zániku TJ Stadion pro mimořádné zadlužení.

K dopisu byla připojena i korespondence mezi některými členy TJ Stadion a předsedou výboru tělovýchovné jednoty Zdeňkem Jelínkem, který je zároveň členem představenstva HC Kutná Hora a.s. V návaznosti na oslovení Rady města a v souvislosti s informacemi, které v různých podobách k problematice kutnohorského ledního hokeje kolují ve veřejnosti, požádal TEP koncem minulého týdne o vyjádření některé zainteresované osoby.

Muras hovoří o úloze akciové společnosti

Člen výboru TJ Stadion a jeden ze signatářů dopisu Radě města, Vladimír Muras, nejprve popsal, proč TJ Stadion Kutná Hora vloni v létě přistoupila na projekt akciové společnosti HC Kutná Hora. "Hokej v Kutné Hoře zajišťovali sponzoři a i když jsme se Silnicemi Čáslav byli po sestupu z druhé ligy v jednání, vypadalo to, že už tato firma nebude generálním sponzorem. Proto jsme hledali řešení, jak sezonu finančně zajistit," řekl Vladimír Muras a navázal: "Nasmlouvanou jsme měli zhruba polovinu rozpočtu a představitelé Města - tehdejší místostarosta Benada a starosta Šalátek - přišli s panem Milanem Kolářem a představili ho původně jako partnera pro hokej. Po týdnu pan Kolář přišel už s myšlenkou akciové společnosti a začal na ní intenzivně pracovat. To bylo těsně před sezonou. Přesvědčili nás, že by financování hokeje mohlo být zajištěno dlouhodobě, dokonce s perspektivou, že by druhá liga pro Kutnou Horu nemusela být posledním cílem. Původním záměrem akciové společnosti bylo, že bude na profesionální úrovni zajišťovat financování hokeje. Za tento záměr se postavili vrcholní představitelé Města a bylo řečeno, že vstup TJ Stadion do akciové společnosti HC proběhne současně se vstupem Města, to pro nás byla garance."

Podle Murase následovala Valná hromada TJ Stadion Kutná Hora 8. září 2008. "Tam se odhlasoval vstup jednoty do akciové společnosti," popisoval události Vladimír Muras a podotkl: "Včetně nás, my jsme tento projekt podporovali. Naší garancí byl vstup Města do akciové společnosti. Jasně na valné hromadě zaznělo 'Vy budete dělat hokej, na tom se nic nemění, a my budeme shánět peníze a budeme dělat marketink na profesionální úrovni.' Dokonce jsme nesměli jednat se sponzory a TJ nesměla uzavírat sponzorské smlouvy a pronajímat reklamní plochy, že by to bylo prý protizákonné. Dnes se ukázalo, že to nebyla pravda, protože zimní stadion měla v nájmu TJ a ona byla oprávněná uzavírat smlouvy."

Výbor TJ opustili Kadlec a Krištof

Valná hromada TJ Stadion Kutná Hora 8. září 2008 také zvolila předsedou Zdeňka Jelínka a do výboru staronové členy Vladimíra Murase, Josefa Krištofa, Pavla Sirotka, Jiřího Kadlece, Michala Procházku a Luboše Machka.

Na své funkce ve vedení jednoty ale Josef Krištof a Jiří Kadlec (oba rovněž signatáři dopisu Radě města), později rezignovali. "Chtěli jsme si vyjasnit některé věci, postavit si mantinely, co můžeme a co ne. Dohodnout si kompetence pro příští sezonu," začal na dotaz TEPU vysvětlovat svůj krok Jiří Kadlec a pokračoval: "Nikdo na to ale neslyšel. Bylo tam mnoho nevysvětlených věcí, které nám nikdo nechtěl vyjasnit. Jako sportovní výbor jsme se nemuseli ani scházet, neměl žádnou váhu." Vladimír Muras však členem výboru ještě zůstal. "Chtěl jsem zůstat do doby, než se vyjasní všechny otazníky. Ale de facto jsem už neměl možnost pracovat jako sportovní manažer, protože jsem k tomu neměl přiměřené kompetence."

Zaskočily je neuhrazené faktury a půjčky

Peníze od sponzorů, včetně členských příspěvků a příspěvku od Města na mládež šly podle Vladimíra Murase od podzimu do akciové společnosti. "Na několika schůzkách představitelé akciové společnosti prohlásili, že přebírají i smlouvy hráčů. Smlouvy byly sice podepsané TJ Stadion, ale peníze na sportovní činnost měla akciová společnost," vysvětloval Vladimír Muras, podle nějž postupně vyplavalo na povrch, že za kutnohorským hokejem zůstávají neuhrazené faktury. "To bylo poprvé, kdy jsme si řekli: Tady není něco v pořádku," podotkl Jiří Kadlec: "Vysvětlovali nám to převodem faktur z TJ na HC, jednou nám bylo řečeno, že faktury za materiál jsou u starosty. Ale my jsme k tomu neměli přístup, a tak jsme to zkontrolovat ani nemohli," dodal Vladimír Muras.

"Po Valné hromadě v září jsme panu Kolářovi (pozn. red. - předseda představenstva HC Kutná Hora a.s.) předali seznam sponzorů. Nám bylo řečeno, že už s nimi jednat nemáme," vracel se k loňskému podzimu Vladimír Muras. "My jsme měli vykonávat jenom sportovní činnost - čili tréninkové jednotky, organizovat zájezdy na zápasy, zajišťovat rozhodčí a podobně. Tak jsme to dělali a po valné hromadě každý předpokládal, že finance řeší akciová společnost," řekl Vladimír Muras a dodal, že ale faktury třeba za autobusy dál chodily k proplacení na TJ Stadion. A peníze pro výplaty hráčů akciová společnost řešila podle informací Vladimíra Murase formou půjčky do TJ Stadion. "Na to jsme přišli náhodou: Před poslední výplatou to už bylo panu Machkovi divné, a tak si chtěl nechat od ostatních členů výboru podepsat souhlas s půjčkou. Do té doby o tom nikdo nevěděl," upozornil Vladimír Muras. "Když jsem to měl podepsat, domníval jsem se, že jde o nenávratnou půjčku. Ale pak jsem zjistil, že je půjčka splatná k 30. květnu. Z čeho by to TJ Stadion měla vracet, když peníze na sportovní činnost měla akciová společnost?" divil se.

V květnu se sešli ve Zlaté Stoupě

Schůzka osob, zapojených aktivně do dění v kutnohorském ledním hokeji, se prý uskutečnila už v květnu v hotelu Zlatá Stoupa. "Snaha pro dohodu tam evidentní byla, ale bohužel přístup pana Koláře se vůbec nezměnil a když jsme se začali bavit o kompetencích, tak na to neslyšel. Hlavně nás neuspokojil svou odpovědí na dotaz ohledně půjček. Proto jsme z té schůzky i předčasně odešli s tím, že jsme dodnes nedostali slíbený zápis z této schůzky. Na začátku bylo odhlasováno, že pořizováním tohoto zápisu byl pověřený pan Jelínek a když jsem ho u něj opakovaně žádali, odpovídal, že ho odeslal panu Kolářovi a starostovi, aby se k němu mohli vyjádřit. My jsme ho ale nedostali," zdůraznil Vladimír Muras a Jiří Kadlec ho doplnil: "Tam nám slíbili, že do čtrnácti dnů, až tří týdnů bude všechno vyřešeno, nyní je polovina června."

Vyjádření předsedy TJ Zdeňka Jelínka

Valná hromada TJ Stadion Kutná Hora se naposledy sešla 8. září 2008. Tam odhlasovala vstup do akciové společnosti HC Kutná Hora a předsedou zvolila Zdeňka Jelínka. Toho TEP samozřejmě také oslovil a první otázka vyplynula zcela logicky: Kdy Stadion dokončí vstup do akciové společnosti HC Kutná Hora? "Termín v tuto chvíli ještě není přesně stanovený. Podobně i Zastupitelstvo nebo dokonce Rada schválilo přistoupení Města do akciové společnosti do konce roku," uvedl Zdeněk Jelínek a vysvětlil, proč se nechce pouštět do detailů: "V tuto chvíli řešíme účetní záležitosti, které jsme si s panem starostou, panem Murasem a Kadlecem vyjasnili na společné schůzce někdy na konci května. A ty věci se, jak jsme se o nich bavili, postupně dějí. O podrobnostech bych se nerad bavil právě proto, že to je v chodu a nejsem přesvědčený, že jakýkoliv článek by tomu pomohl."

Podle Zdeňka Jelínka se v dohledné době uskuteční důležitá schůzka ohledně uzavření účetnictví: "Třeba i zmíněné půjčky, o jejichž řešení jsme se bavili už na květnové schůzce, budeme řešit tak, aby to bylo ke spokojenosti všech stran." Mechanismus financování TJ Stadion Kutná Hora prostřednictvím půjček ale Valná hromada ani výbor TJ podle Vladimíra Murase neodhlasovaly. "Vím, že s tím pan Muras nesouhlasil, přesto byl u prvních věcí," naznačil Zdeněk Jelínek, který na půjčkách nevidí nic divného. "Shelton Capital (pozn. red. - akciová společnost, v níž je Milan Kolář předsedou představenstva) vstoupil do hokeje jako spoluvlastník akciové společnosti, nevstupoval jako sponzor. A to zaznělo už na prvních jednáních, někdy v červenci nebo srpnu 2008. Tyto informace mám ale jen zprostředkované, těchto jednání jsem se sám nezúčastnil," vysvětloval Zdeněk Jelínek.

Závazky ve výši zhruba dvou milionů korun

TJ Stadion Kutná Hora má v současné době závazky ve výši zhruba dvou milionů korun. Jak tyto závazky hodlá předseda a současně statutární zástupce organizace Zdeněk Jelínek řešit? "To je účetní záležitost, kterou nyní budeme probírat na jednání s účetním. Řešení jsme diskutovali už na zmíněné květnové schůzce," opakoval. Podle informací týdeníku TEP a www.svoboda.info závazky tělovýchovné jednoty jsou půjčky se stanoveným termínem splacení. TJ Stadion Kutná Hora navíc podle jiných informací dluží za faktury dopravců, nezaplatila ani hráčům podle jejich smluv nebo fakturu za materiál. "Ano, to tak je, ale se všemi stranami jednáme," zdůraznil Zdeněk Jelínek, předseda TJ Stadion a zároveň člen představenstva HC Kutná Hora a.s. "V tuto chvíli neexistuje hráč, který by nedostal zaplacenou alespoň nějakou zálohu. A pokud se nestane nic špatného, tuto věc bychom měli uzavřít do konce června," dodal a vrátil se k půjčkám: "Tuto záležitost jsme předjednávali a zjišťovali, zda tento nástroj je využitelný. Využitelný je, jde o normální účetní věc."

Místostarosta Vančura o jednání Rady města

Na program jednání Rady města v úterý 16. června se záležitosti kutnohorského ledního hokeje dostaly formou dopisu některých členů TJ Stadion Kutná Hora. Podle místostarosty Václava Vančury, který má na radnici v kompetenci oblast sportu, za materiálem do rady stojí Jiří Kadlec a Vladimír Muras. "Mají pocit, že se tam dějí nekalé věci," uvedl Vančura a zdůraznil: "Města se to netýká, do sporu zasahovat nebude. Rada to vzala jen na vědomí, ale v podstatě to neprojednávala."

V této souvislosti je třeba zmínit, že Město Kutná Hora není akcionářem HC Kutná Hora a.s., jak se mnozí dosud domnívali na základě faktu, že v orgánech akciové společnosti HC Kutná Hora figurují starosta města Ivo Šalátek jako místopředseda představenstva, zastupitel Tomáš Benada jako místopředseda dozorčí rady a radní Karel Ptáček jako člen dozorčí rady. Ovšem podle dostupných informací tam nejsou delegovaní za Město, ale působí ve zmíněných orgánech jako soukromé osoby. "Oficiálně je schválený záměr Města vstoupit do akciové společnosti HC Kutná Hora. Město tam ale zatím nevstoupilo, a protože nebyla udělaná inventura majetku TJ Stadion, tak tam nevstoupila ani TJ. Podle informací pana Koláře, který byl na jednání rady, má TJ Stadion připravenou jednu až tři akcie, což je obdoba ve fotbalové Spartě ČKD Kutná Hora, kde má FK jednu akcii. Je to kvůli soutěžím," vysvětlil místostarosta Vančura a k případnému termínu vstupu Města do HC Kutná Hora dodal: "Starosta na radě prohlásil, že to letos určitě nebude."

Václav Vančura také zmínil průběh diskuse s předsedou představenstva HC Kutná Hora a.s. Milanem Kolářem při jednání Rady města: "Měl jsem nějaké otázky. Pan Kolář některé věci vyvrátil, o některých řekl, že nejsou pravdou. U některých tvrdil, že jsou obráceně," naznačil místostarosta Kutné Hory.

Milana Koláře TEP samozřejmě také oslovil, aby mu poskytl prostor k vyjádření. Vzhledem k časovému zaneprázdnění na obou stranách se však nepodařilo rozhovor ani jinou formu sdělení do doby redakční uzávěrky zajistit. Schůzka redaktora TEPU s předsedou představenstva HC Kutná Hora a.s. je proto předběžně domluvená v první polovině tohoto týdne. Výstupy z ní TEP předpokládá zveřejnit v příštím vydání.

Komentáře
AVE_CZ
Reklama
Hokej se dostal až na radnici

Hokej se dostal až na radnici

22. červen 2009
(aktualizováno: 1. leden 1970, 01:00)

Kutná Hora - Kromě standardní agendy přišel do programu zasedání Rady města Kutná Hora minulý týden i materiál ohledně TJ Stadion Kutná Hora podepsaný několika členy této tělovýchovné jednoty. Ti v dopise Radě města žádali vyjádření k problematice kutnohorského ledního hokeje: "Vážení, žádáme Vás o vyjasnění Vašeho záměru ve věci dalšího působení ledního hokeje v Kutné Hoře, a to ve vztahu ke společnosti HC Kutná Hora a.s.," píše se doslova v úvodu dopisu, v němž jeho autoři hovoří také o svých obavách z možného zániku TJ Stadion pro mimořádné zadlužení.

K dopisu byla připojena i korespondence mezi některými členy TJ Stadion a předsedou výboru tělovýchovné jednoty Zdeňkem Jelínkem, který je zároveň členem představenstva HC Kutná Hora a.s. V návaznosti na oslovení Rady města a v souvislosti s informacemi, které v různých podobách k problematice kutnohorského ledního hokeje kolují ve veřejnosti, požádal TEP koncem minulého týdne o vyjádření některé zainteresované osoby.

Muras hovoří o úloze akciové společnosti

Člen výboru TJ Stadion a jeden ze signatářů dopisu Radě města, Vladimír Muras, nejprve popsal, proč TJ Stadion Kutná Hora vloni v létě přistoupila na projekt akciové společnosti HC Kutná Hora. "Hokej v Kutné Hoře zajišťovali sponzoři a i když jsme se Silnicemi Čáslav byli po sestupu z druhé ligy v jednání, vypadalo to, že už tato firma nebude generálním sponzorem. Proto jsme hledali řešení, jak sezonu finančně zajistit," řekl Vladimír Muras a navázal: "Nasmlouvanou jsme měli zhruba polovinu rozpočtu a představitelé Města - tehdejší místostarosta Benada a starosta Šalátek - přišli s panem Milanem Kolářem a představili ho původně jako partnera pro hokej. Po týdnu pan Kolář přišel už s myšlenkou akciové společnosti a začal na ní intenzivně pracovat. To bylo těsně před sezonou. Přesvědčili nás, že by financování hokeje mohlo být zajištěno dlouhodobě, dokonce s perspektivou, že by druhá liga pro Kutnou Horu nemusela být posledním cílem. Původním záměrem akciové společnosti bylo, že bude na profesionální úrovni zajišťovat financování hokeje. Za tento záměr se postavili vrcholní představitelé Města a bylo řečeno, že vstup TJ Stadion do akciové společnosti HC proběhne současně se vstupem Města, to pro nás byla garance."

Podle Murase následovala Valná hromada TJ Stadion Kutná Hora 8. září 2008. "Tam se odhlasoval vstup jednoty do akciové společnosti," popisoval události Vladimír Muras a podotkl: "Včetně nás, my jsme tento projekt podporovali. Naší garancí byl vstup Města do akciové společnosti. Jasně na valné hromadě zaznělo 'Vy budete dělat hokej, na tom se nic nemění, a my budeme shánět peníze a budeme dělat marketink na profesionální úrovni.' Dokonce jsme nesměli jednat se sponzory a TJ nesměla uzavírat sponzorské smlouvy a pronajímat reklamní plochy, že by to bylo prý protizákonné. Dnes se ukázalo, že to nebyla pravda, protože zimní stadion měla v nájmu TJ a ona byla oprávněná uzavírat smlouvy."

Výbor TJ opustili Kadlec a Krištof

Valná hromada TJ Stadion Kutná Hora 8. září 2008 také zvolila předsedou Zdeňka Jelínka a do výboru staronové členy Vladimíra Murase, Josefa Krištofa, Pavla Sirotka, Jiřího Kadlece, Michala Procházku a Luboše Machka.

Na své funkce ve vedení jednoty ale Josef Krištof a Jiří Kadlec (oba rovněž signatáři dopisu Radě města), později rezignovali. "Chtěli jsme si vyjasnit některé věci, postavit si mantinely, co můžeme a co ne. Dohodnout si kompetence pro příští sezonu," začal na dotaz TEPU vysvětlovat svůj krok Jiří Kadlec a pokračoval: "Nikdo na to ale neslyšel. Bylo tam mnoho nevysvětlených věcí, které nám nikdo nechtěl vyjasnit. Jako sportovní výbor jsme se nemuseli ani scházet, neměl žádnou váhu." Vladimír Muras však členem výboru ještě zůstal. "Chtěl jsem zůstat do doby, než se vyjasní všechny otazníky. Ale de facto jsem už neměl možnost pracovat jako sportovní manažer, protože jsem k tomu neměl přiměřené kompetence."

Zaskočily je neuhrazené faktury a půjčky

Peníze od sponzorů, včetně členských příspěvků a příspěvku od Města na mládež šly podle Vladimíra Murase od podzimu do akciové společnosti. "Na několika schůzkách představitelé akciové společnosti prohlásili, že přebírají i smlouvy hráčů. Smlouvy byly sice podepsané TJ Stadion, ale peníze na sportovní činnost měla akciová společnost," vysvětloval Vladimír Muras, podle nějž postupně vyplavalo na povrch, že za kutnohorským hokejem zůstávají neuhrazené faktury. "To bylo poprvé, kdy jsme si řekli: Tady není něco v pořádku," podotkl Jiří Kadlec: "Vysvětlovali nám to převodem faktur z TJ na HC, jednou nám bylo řečeno, že faktury za materiál jsou u starosty. Ale my jsme k tomu neměli přístup, a tak jsme to zkontrolovat ani nemohli," dodal Vladimír Muras.

"Po Valné hromadě v září jsme panu Kolářovi (pozn. red. - předseda představenstva HC Kutná Hora a.s.) předali seznam sponzorů. Nám bylo řečeno, že už s nimi jednat nemáme," vracel se k loňskému podzimu Vladimír Muras. "My jsme měli vykonávat jenom sportovní činnost - čili tréninkové jednotky, organizovat zájezdy na zápasy, zajišťovat rozhodčí a podobně. Tak jsme to dělali a po valné hromadě každý předpokládal, že finance řeší akciová společnost," řekl Vladimír Muras a dodal, že ale faktury třeba za autobusy dál chodily k proplacení na TJ Stadion. A peníze pro výplaty hráčů akciová společnost řešila podle informací Vladimíra Murase formou půjčky do TJ Stadion. "Na to jsme přišli náhodou: Před poslední výplatou to už bylo panu Machkovi divné, a tak si chtěl nechat od ostatních členů výboru podepsat souhlas s půjčkou. Do té doby o tom nikdo nevěděl," upozornil Vladimír Muras. "Když jsem to měl podepsat, domníval jsem se, že jde o nenávratnou půjčku. Ale pak jsem zjistil, že je půjčka splatná k 30. květnu. Z čeho by to TJ Stadion měla vracet, když peníze na sportovní činnost měla akciová společnost?" divil se.

V květnu se sešli ve Zlaté Stoupě

Schůzka osob, zapojených aktivně do dění v kutnohorském ledním hokeji, se prý uskutečnila už v květnu v hotelu Zlatá Stoupa. "Snaha pro dohodu tam evidentní byla, ale bohužel přístup pana Koláře se vůbec nezměnil a když jsme se začali bavit o kompetencích, tak na to neslyšel. Hlavně nás neuspokojil svou odpovědí na dotaz ohledně půjček. Proto jsme z té schůzky i předčasně odešli s tím, že jsme dodnes nedostali slíbený zápis z této schůzky. Na začátku bylo odhlasováno, že pořizováním tohoto zápisu byl pověřený pan Jelínek a když jsem ho u něj opakovaně žádali, odpovídal, že ho odeslal panu Kolářovi a starostovi, aby se k němu mohli vyjádřit. My jsme ho ale nedostali," zdůraznil Vladimír Muras a Jiří Kadlec ho doplnil: "Tam nám slíbili, že do čtrnácti dnů, až tří týdnů bude všechno vyřešeno, nyní je polovina června."

Vyjádření předsedy TJ Zdeňka Jelínka

Valná hromada TJ Stadion Kutná Hora se naposledy sešla 8. září 2008. Tam odhlasovala vstup do akciové společnosti HC Kutná Hora a předsedou zvolila Zdeňka Jelínka. Toho TEP samozřejmě také oslovil a první otázka vyplynula zcela logicky: Kdy Stadion dokončí vstup do akciové společnosti HC Kutná Hora? "Termín v tuto chvíli ještě není přesně stanovený. Podobně i Zastupitelstvo nebo dokonce Rada schválilo přistoupení Města do akciové společnosti do konce roku," uvedl Zdeněk Jelínek a vysvětlil, proč se nechce pouštět do detailů: "V tuto chvíli řešíme účetní záležitosti, které jsme si s panem starostou, panem Murasem a Kadlecem vyjasnili na společné schůzce někdy na konci května. A ty věci se, jak jsme se o nich bavili, postupně dějí. O podrobnostech bych se nerad bavil právě proto, že to je v chodu a nejsem přesvědčený, že jakýkoliv článek by tomu pomohl."

Podle Zdeňka Jelínka se v dohledné době uskuteční důležitá schůzka ohledně uzavření účetnictví: "Třeba i zmíněné půjčky, o jejichž řešení jsme se bavili už na květnové schůzce, budeme řešit tak, aby to bylo ke spokojenosti všech stran." Mechanismus financování TJ Stadion Kutná Hora prostřednictvím půjček ale Valná hromada ani výbor TJ podle Vladimíra Murase neodhlasovaly. "Vím, že s tím pan Muras nesouhlasil, přesto byl u prvních věcí," naznačil Zdeněk Jelínek, který na půjčkách nevidí nic divného. "Shelton Capital (pozn. red. - akciová společnost, v níž je Milan Kolář předsedou představenstva) vstoupil do hokeje jako spoluvlastník akciové společnosti, nevstupoval jako sponzor. A to zaznělo už na prvních jednáních, někdy v červenci nebo srpnu 2008. Tyto informace mám ale jen zprostředkované, těchto jednání jsem se sám nezúčastnil," vysvětloval Zdeněk Jelínek.

Závazky ve výši zhruba dvou milionů korun

TJ Stadion Kutná Hora má v současné době závazky ve výši zhruba dvou milionů korun. Jak tyto závazky hodlá předseda a současně statutární zástupce organizace Zdeněk Jelínek řešit? "To je účetní záležitost, kterou nyní budeme probírat na jednání s účetním. Řešení jsme diskutovali už na zmíněné květnové schůzce," opakoval. Podle informací týdeníku TEP a www.svoboda.info závazky tělovýchovné jednoty jsou půjčky se stanoveným termínem splacení. TJ Stadion Kutná Hora navíc podle jiných informací dluží za faktury dopravců, nezaplatila ani hráčům podle jejich smluv nebo fakturu za materiál. "Ano, to tak je, ale se všemi stranami jednáme," zdůraznil Zdeněk Jelínek, předseda TJ Stadion a zároveň člen představenstva HC Kutná Hora a.s. "V tuto chvíli neexistuje hráč, který by nedostal zaplacenou alespoň nějakou zálohu. A pokud se nestane nic špatného, tuto věc bychom měli uzavřít do konce června," dodal a vrátil se k půjčkám: "Tuto záležitost jsme předjednávali a zjišťovali, zda tento nástroj je využitelný. Využitelný je, jde o normální účetní věc."

Místostarosta Vančura o jednání Rady města

Na program jednání Rady města v úterý 16. června se záležitosti kutnohorského ledního hokeje dostaly formou dopisu některých členů TJ Stadion Kutná Hora. Podle místostarosty Václava Vančury, který má na radnici v kompetenci oblast sportu, za materiálem do rady stojí Jiří Kadlec a Vladimír Muras. "Mají pocit, že se tam dějí nekalé věci," uvedl Vančura a zdůraznil: "Města se to netýká, do sporu zasahovat nebude. Rada to vzala jen na vědomí, ale v podstatě to neprojednávala."

V této souvislosti je třeba zmínit, že Město Kutná Hora není akcionářem HC Kutná Hora a.s., jak se mnozí dosud domnívali na základě faktu, že v orgánech akciové společnosti HC Kutná Hora figurují starosta města Ivo Šalátek jako místopředseda představenstva, zastupitel Tomáš Benada jako místopředseda dozorčí rady a radní Karel Ptáček jako člen dozorčí rady. Ovšem podle dostupných informací tam nejsou delegovaní za Město, ale působí ve zmíněných orgánech jako soukromé osoby. "Oficiálně je schválený záměr Města vstoupit do akciové společnosti HC Kutná Hora. Město tam ale zatím nevstoupilo, a protože nebyla udělaná inventura majetku TJ Stadion, tak tam nevstoupila ani TJ. Podle informací pana Koláře, který byl na jednání rady, má TJ Stadion připravenou jednu až tři akcie, což je obdoba ve fotbalové Spartě ČKD Kutná Hora, kde má FK jednu akcii. Je to kvůli soutěžím," vysvětlil místostarosta Vančura a k případnému termínu vstupu Města do HC Kutná Hora dodal: "Starosta na radě prohlásil, že to letos určitě nebude."

Václav Vančura také zmínil průběh diskuse s předsedou představenstva HC Kutná Hora a.s. Milanem Kolářem při jednání Rady města: "Měl jsem nějaké otázky. Pan Kolář některé věci vyvrátil, o některých řekl, že nejsou pravdou. U některých tvrdil, že jsou obráceně," naznačil místostarosta Kutné Hory.

Milana Koláře TEP samozřejmě také oslovil, aby mu poskytl prostor k vyjádření. Vzhledem k časovému zaneprázdnění na obou stranách se však nepodařilo rozhovor ani jinou formu sdělení do doby redakční uzávěrky zajistit. Schůzka redaktora TEPU s předsedou představenstva HC Kutná Hora a.s. je proto předběžně domluvená v první polovině tohoto týdne. Výstupy z ní TEP předpokládá zveřejnit v příštím vydání.

Zlata banka
Reklama